- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
fittipaldi19
tag
válasz
GubisKristóf #1941 üzenetére
Halihó,rég jártam itt,gondoltam benézek,mi van.Ezen már én is elgondolkodtam,hogy mi lenne,ha össze lennének kapcsolva a pályák:Alföld 6,120-a,Tiszántúl 3,Dél dunántul,és persze a Balaton,(ha kész lenne Pestig a pálya),de valószínüleg nem bírná a játék,mert gondolom fagyogatna rendesen egy ekkora nagy(jóformán egész Magyarország)pályától,vagy ki tudja,meg hát a pályákat készítők szerzői jogai,ecetera,ecetera.....
-
peti758
csendes tag
válasz
GubisKristóf #1938 üzenetére
GubisKristóf: Ez a végleges flirt kiadás már talán 1 éves. Ez előtt már volt egy verzió, ahhoz voltak consistok --amelyek anno benne maradtak a Tiszántúl 3-ba--,de külön kiemelték a flirt oldalán,hogy az új flirt verzióhoz új con fájlok tartoznak, tehát ha a régi is bent van az fagyást okoz,nemcsak ennél a pályánál,mivel nem pálya függő.
-
peti758
csendes tag
válasz
GubisKristóf #1936 üzenetére
GubisKristóf: Szia! A Flirt con fájlait szedd ki a CONSISTS mappából,mert azok még a javítás előttiek. Nekem ezután elindult. Az act.-ban cseréld le a mostani flirt con.-ok valamelyikére. Üdv.buke
-
sztomi09
csendes tag
válasz
GubisKristóf #1901 üzenetére
Az sem segít. Meg már máshol is előjött ugyanez a probléma.
-
rapatac
csendes tag
válasz
GubisKristóf #1885 üzenetére
ezek a consist ok hol vannak???? honnan hova tegyem??
-
Janesz_20
tag
válasz
GubisKristóf #1868 üzenetére
Alföld 6.03
Itt a 140es vonal lett javítva
Azt hogy lesz-e további fejlesztése nem tudom ...
Jó lenne ha lenne még benne 1-2 vonal -
Janesz_20
tag
válasz
GubisKristóf #1865 üzenetére
-
rapatac
csendes tag
válasz
GubisKristóf #1858 üzenetére
helló most már nagyjából megvan most amikor tölti be a pályát a felénél kb. ezt irja: failed to initializie activity manager van ötleted hogy miért??????
-
rapatac
csendes tag
válasz
GubisKristóf #1856 üzenetére
hát nem nagyon sikerült
elinditom a játékot...betöltés....ezután kiirja hogy error trains/trainset/acth4 villany/acthu v43 3187 itt rámegyek hogy igen igen igen igen igen és ezután elindul kiválasztom a pályát meg minden aztán ugye betöltés...szimuláció betöltése....a tájak betöltése...és itt megakad és ezt irja ki hogy no extended shape data for A1t200mstrtos itt megint igen....igen.....igen....igen....igen és vagy kilép a játékból vagy betölti a pályát és kb.3perc után megakad és a pálya sem rendesen van... tudjátok mi lehet a baj????? nagyon játszanék már vele......... köszi...
-
Janesz_20
tag
válasz
GubisKristóf #1850 üzenetére
Nézelődők hát ha megtalálom
-
rapatac
csendes tag
válasz
GubisKristóf #1852 üzenetére
le tudod irni hogy mi kell és hogy mi a sorrend????
-
Janesz_20
tag
válasz
GubisKristóf #1845 üzenetére
Van link , de ott nem lehet letölteni sajnos ... !
Belföldi IC-ket szedtem le és oda kéneSzerk : Bocsi nemzetközi ic-ket ...
és ezt dobja be -
Janesz_20
tag
válasz
GubisKristóf #1843 üzenetére
Itt jártam már , de itt melyik lenne az
-
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf #1825 üzenetére
Csak Szilárd melózik vele, én kiszálltam. MáTénak sincs sok ideje a dologra, tehát majdnem áll a projekt.
-
válasz
GubisKristóf #1818 üzenetére
Ha kell neked a FCS_Sound hangcsomag, elküldhetek mailben.
Kb. 26 mega.
-
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf #1818 üzenetére
Két lehetőséged van. Beszerzed a szükséges hangcsomagot és beteszed a helyére, vagy teljesen más hangokat használsz az adott járműhoz. Ilyenkor a jármű eng vagy wag fájljában kell átírni az sms fájl elérési útját egy létezőre.
-
Janesz_20
tag
válasz
GubisKristóf #1813 üzenetére
Nincs benne azért kérdezem
-
badoer
csendes tag
válasz
GubisKristóf #1810 üzenetére
köszönöm a segítségét megprobálom
win7 van fent
-
fittipaldi19
tag
válasz
GubisKristóf #1798 üzenetére
Helló.Hát azzal az Activity cserélővel mit lehet csinálni?Vagy lehet vele javítani a Szeged-Budapest,Szeged-Nyíregyháza vonalakat,mert azzal én is úgy szívok,mint te,de nem tudom megcsinálni sehogy sem,hogy jó legyen.Csak azért kellett visszatenni az Alföld 5-öt,hogy azok az act-ok menjenek,amikben Szeged is szerepel.De így meg kurva nagy helyet foglal már el 2 db Alföld pálya.....
-
GubisKristóf
tag
válasz
GubisKristóf #1797 üzenetére
Valaki nem tudja véletlenül, hogy mijen java kell az ActivityChanger helyes működéséhez linket is kérnék. Már előre is köszönöm.
-
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf #1794 üzenetére
Mert ott változott valamit az útvonal. Pl kikerült egy váltó vagy ilyesmi. Nem lehet hogy más pályaverzióra készült az act mint amire feltetted?
-
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf #1790 üzenetére
Minden jármű elem legyen az kocsi vagy mozdony terheli a memóriát. Szabadon futáskor csak a vezetett szerelvény van. Activity közben meg be kell töltögetni más szerelvényeket is.
-
szuperbazs
tag
válasz
GubisKristóf #1790 üzenetére
Nekem is volt ilyen gondom! Úgy sikerült megszüntetnem, hogy újratelepítettem és használom a -mem:1024 parancsot! Meg ablakban futtatom és azt vettem észre, hogy így simábban megy -de az lehet, hogy nem az miatt van, nemtom! szerintem próbáld meg! Az ablakban futtatás: -vm:w
-
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf #1788 üzenetére
Memória gond? Kevés és nem tudja betölteni a szükséges elemeket. Ez is lehet az oka.
-
szuperbazs
tag
válasz
GubisKristóf #1785 üzenetére
itt tudsz letölteni ebbe a packba tartozó 6 kocsit egyenként, nem tudom hogy ezen kívül van-e valahol.
-
szuperbazs
tag
válasz
GubisKristóf #1783 üzenetére
melyik wag hiányzik?
-
szuperbazs
tag
válasz
GubisKristóf #1772 üzenetére
Még én sem alkalmaztam, de úgyhiszem act szerkesztésénél segít! Például ha egy keresztet akarsz szervezni gyakran előfordul, hogy inkább várakoztat 20 percet egy szerelvényt vagy szembetalálkozol egy AI-val nyílt vonalon stb. Ilyenkor segít, ha egy láthatatlan mozdonyt közlekedtetsz valamelyik előtt! Ha valaki tud pontosabb infót az engem is érdekelne, köszi(:
-
fittipaldi19
tag
válasz
GubisKristóf #1768 üzenetére
Hali.A H-start Bombardier_pack nevű mappába, vagy a H-start Bombardier_Zaza nevűbe,a kettőben lévők nekem is külömböznek,attól függ,honnan töltötted!
-
szuperbazs
tag
válasz
GubisKristóf #1763 üzenetére
Szerintem nézd meg a beállításoknál a hangok menüben a hangok mennyisége maxra van-e állítva vagy nézz utána az sms fájl elérési útjának vagy hogy egyáltalán megvan-e.
-
fittipaldi19
tag
válasz
GubisKristóf #1722 üzenetére
Ja,kösz,de nálam az se működött normálisan.Össze-vissza mindenféle hibákat irt ki,még egy normális szerelvényt se lehetett vele összeállítani,-olyat sem amilyet a sima activity editorral össze lehetett,szóval-nem tudom azzal is mi a franc volt,letöröltem a pi...ba! Máshogy nem lehet kicserélni a bennlévőket az actban? Help!!
-
fittipaldi19
tag
válasz
GubisKristóf #1704 üzenetére
Helló.A pálya automata telepítője mindent a megfelelő helyére rak,csak megadod a train simulator helyét,hogy neked melyik meghajtón van- azt te tudod,akkor azt add meg és feltelepíti magát,utána jónak kell lennie,főleg ha activityt is tettél fel,de biztos hogy jól tetted fel az activityt?Mert azért sem indulhat,ha rossz benne valami,és csak 1-2-darab van fenn,és főleg,ha mind a 2-ben van hiba!Szóval nézz utána rendesen....
-
peti9878
csendes tag
válasz
GubisKristóf #1700 üzenetére
Helló
Innen tudod letölteni: Nyugat-Dunántúl pálya letöltése
Jó játékot és eseménymentes szolgálatot kívánok!
ÜDV: peti9878 -
válasz
GubisKristóf #1588 üzenetére
Csak ezt a külső programot tudtam leszedni, mást nem. De kipróbálásra még mindig nincs időm vagy nincs kedvem.
(#1579) rush22: Hiába a 2GHz proci, nem kezeli a többszálas procikat, hiába 4/8 magos procim van, csak egy szálat kezel. De a Railworks3 - Train Simulator 2012 már tud kezelni a többszálas procit, viszont igényel az erősebb vga kártyát, pl. nálam az nVidia GTX275 folyamatosan 100%-ot mutat a GPU load diagramon, de a procim lazán viszi. Tehát TS2012-re bizony bikább videókártyára lenne szükség.
-
rush22
tag
válasz
GubisKristóf #1516 üzenetére
http://mutat.net/?http://marci.triak.hu/msts/
szerintem itt kapsz választ a kérdésedre.
-
rush22
tag
válasz
GubisKristóf #1516 üzenetére
szerintem majd hamaraosan.
lehetséges h karácsonyra,reméljük.
én arra lennék kiváncsi hogy a Bp.-Győr vonal az a keletiből fog indúlni?
én ezt a pályát várom már. -
rush22
tag
válasz
GubisKristóf #1507 üzenetére
ez érdekes.
nekem ezt a 120a pályánál írja ki.
kérdezd meg majd jadrot ő azalföld szakértő -
rush22
tag
válasz
GubisKristóf #1505 üzenetére
szerintem sehonnan.
ez a páylábol hiányol dolgot.
nekem is van ien játék közbe egy actnál de tov enged.
mikor írja ki ezt játék közbe vagy mikor betölt? -
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf #1491 üzenetére
Az bizony a pályaszerkesztőben lett odarakva kézzel. Rendkívül macerás meló.
-
szuperbazs
tag
válasz
GubisKristóf #1471 üzenetére
Ellenőrizd az msts-ben az opciók menüben a hang beállításoknál a hangok mennyiségét, legyen maximumon.
Ha még mindig nem jó, akkor nyiss meg egy ic kocsi wag fájlt(lehetőleg azt, amit már használtál és nem volt hangja) és ctrl+f paranccsal keress rá arra, hogy sound, akkor megtalálod milyen sms fájlt használ a kocsi és annak elérési útját! -
GubisKristóf
tag
válasz
GubisKristóf #1470 üzenetére
Hozzáteném, hogy semmien kocsimnak nincs hangja.
-
szuperbazs
tag
válasz
GubisKristóf #1468 üzenetére
C:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\TRAINS\TRAINSET\MAV_Hangok\intercity\
Ezt az elérési utat ellernőrizd!
-
peti9878
csendes tag
válasz
GubisKristóf #1465 üzenetére
Fel van téve a MÁV hangok? Ha nincs akkor innen töltsd le: [MÁV Hangcsomag]
Ui: szuperbazs
Innen tudod letölteni a halbikhoz a hangcsomagot: Halbykhoz a hangok -
szuperbazs
tag
válasz
GubisKristóf #1465 üzenetére
Telepítetted a "máv hangcsomagok v1.2"-t?
-
szuperbazs
tag
válasz
GubisKristóf #1457 üzenetére
Melyik .sms-t kéri?
-
válasz
GubisKristóf #1431 üzenetére
Melyik activity-t töltötted le? Meg akarom nézni, hátha az activity miatt nem látszik a pályák között...
-
válasz
GubisKristóf #1426 üzenetére
Ezt a linket kb. gyorsan felejtsd el, régóta nem frissítette a link gyűjteményt!
(#1428) GubisKristóf: Már kerestem hetekkel ezelőtt, reménytelen.
De van amelyik tudja a menetidő módosítását, a teljes készítő külső programot próbáltam meglelni, sehogy.
-
válasz
GubisKristóf #1415 üzenetére
Ez miféle program?
Ha consict/szerelvény összeállító program ez, biztosan nem ismerem.
Ui.: Gondolom, a programot át kell helyezni a MSTS-en belül valahol, talán látszanak majd a szerelvények.
Most gondolkozok egy kicsit, hogy érdemes feltölteni az átalakított, gigantikus tuningolt vörös színű gőzmozdonyomat (Hell of a Machine - HOAM) az oldalamra, aki szeretne kocsik nélkül száguldozni akár 1000 km/h örült sebességen.
-
válasz
GubisKristóf #1420 üzenetére
Most kipróbáltam és nagyon egyszerű művelet, leírásban is le van írva hogyan kell váltani a vezetőállást. Szóval röviden az a lényeg, hogy befékezett és áramtalanítva legyen és akkor lehet váltást alkalmazni a F9 gomb SZERELVÉNY MŰVELETEK ablak előhívásáért, aztán az utolsó szerelvényre kattintani, aztán megint 1-es gombot lenyomni, akkor átugrik hátsó vezetőállásra, áramszedő fel, irányváltót használni stb. Jó szórakozást, ez nem nehéz csak egy picit kell gondolkozni, ha tudod mi az a F9 szerelvény műveletek ablak, a többit tudod.
Még valami, ez nem MÁV, H-START 53-41...
-
peti9878
csendes tag
válasz
GubisKristóf #1387 üzenetére
Tedd fel egy másik meghajtóra. Nekem például a D meghajtón van. Ha nincsen akkor én sem tudom mit kéne tenni mert nálam sem fordult elő ilyen hiba.
-
banánocska
aktív tag
válasz
GubisKristóf #1387 üzenetére
Köszönöm sikerült
Most töltöttem le pár kiegészítőt a magyar vasuthoz(Lámpák,felsővezeték blabla) Ezeket hova kell másolni? A mozdonyokat,pályákat tudom. Ezt nem írták az 1.kommentben.
-
válasz
GubisKristóf #1377 üzenetére
Van másik meghajtód? Pl. D:\ E:\ F:\ stb. az amelyik HDD-re vonatkozik. Ha nincs, nem tudom mi a problémád, mert eddig nem fordult elő a hiba nálam.
-
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf #1363 üzenetére
Letöltésvezérlővel próbáld, az tudja folytatni.
-
peti9878
csendes tag
válasz
GubisKristóf #1317 üzenetére
Helló
Az AI az a forgalom elnevezése. Például Vezeted a vonatod és találkozol egy másik mozgó járművel. Na ez az Ai forgalom az adott activityben (feladatban). -
rush22
tag
válasz
GubisKristóf #1313 üzenetére
hello.pont nekem is ez a bajom mint kristofnak szorol szóra.
én kerestem ezt a dolgot valami zaza flirt dolgot szedtem le és abban van pár csatlás nevü wag fájl v mi.
de ugyan ugy kiirja a hibát.
a dél balaton páylához kell gondolom én.
ja igen leszedtem a pályát mivel ujraraktam az egészet ahogy a kolléga itt mondta,de a 120a még mindíg nem rakja fel teljesen mert az évszakon belül a télnél valamit nem talál.
na elég idegesítő hogy mindíg van valami gubanc.
mindegy.
leszedtem a balatonra egy actyvityt ami koprovniceből megy fehérvárra vagy hova, mozdony,kocsik,hang,vezetőállás megvan de olyat ír ki mikor gyékényesre érkezem hogy fcs sound......., ill.cdvagbmzex.sms az utobbi az gondonolom hogy valami hang dolog lehet de minden hang lenntvan ahol kell lennie.
tehát tényleg fura helyzet.
valami megoldodik és valami mindíg elbaszodik.
ha valaki tudna esetleg valami hasznosat mondani akkro írja meg.
vagy ugy mint a kristof peti énis beszélnék,segítségedet venném msn-n ha lehetséges.
hello. -
válasz
GubisKristóf #1313 üzenetére
Emlékszem, hogy le kell tölteni a Flirt patchot. Amúgy próbáltam 30 kocsit összekapcsoltam csatlással, nagyon szörnyű volt, ahogy padlót fog a 2db 1000kW (elől-hátul) motorkocsi, csak homokolással tartandó a kb. 40km/h sebesség.
(#1312) peti9878: Ja igen másik oldalon van...
-
peti9878
csendes tag
válasz
GubisKristóf #1311 üzenetére
Helló
Ha letöltötted a flirt-tet akkor a Jobb oldalon a mozdonyokat a bal oldalon találod a csatlást meg a kocsikat is hozzá illetve a többi vagonokat. -
válasz
GubisKristóf #1306 üzenetére
Megnyitni a műveletközpontot a tálcáról (fehér háromszög alakú zászló kinézetű ikon), bal oldalon van a felhasználói fiókok felügyelete beállításainak módosítása, azt kell kattintani azután a csúszkát lejjebb lehet vinni, de nagy felelősséggel. Ha nincs telepítve vírus vizsgáló program, nincs aktiválva a belső tűzfal miegyebek, nem ajánlatos ezt a csúszkát piszkálgatni, míg be nem bizonyosodik, hogy biztonságos lesz a winfosod, ehhez szakértő emberre van szükséged, valamint w7 topikban tovább érdemes kérdezősködni, hogy mit érdemes felrakni stb.
-
válasz
GubisKristóf #1302 üzenetére
Akkor itt van a bökkenő, ha nem tartod be a telepítési sorrendet, természetesen újra kell kezdeni előlről, mármint a teljes törlése és követő telepítése.
(#1303) GubisKristóf: Kapcsold ki a winfosban a felhasználói fiókok felügyeletét, ha w7 oprendszered van vagy másik meghajtóra telepítsd pl. D:\ meghajtó stb. Néha nem engedi onnan futtatni vagy telepíteni oda, már régóta kikapcsoltam az óvodás dolgot.
-
GubisKristóf
tag
válasz
GubisKristóf #1302 üzenetére
-
peti9878
csendes tag
válasz
GubisKristóf #1296 üzenetére
Nekem a péntek délután az nem jó de este fent tudok lenni illetve majd este leszek. Szombaton nem merem meg kockáztatni hogy délután leszek mert lesz más elfoglaltságom is bár az attól függ milyen idő lesz.
Egyébként küldtem pü-t A többit ott beszéljük meg ne offoljuk a topicot.
válasz
GubisKristóf #1294 üzenetére
Például train&tools update, bin update stb., természetesen ..\Train Simulator-ba való, de a mozdonyok/kocsik általában ..\Trains Simulator\Trains könyvtárba kell telepíteni vagy kicsomagolni és nem pedig ..\Train Simulator-ba, érted?
De ha a mozdony/kocsi telepítő felajánlja a C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Train Simulator elérést, akkor az jó, de ha csak a \Trains elérést látod, néha automatikusan, jobb ha megjelölni vagy kattintani a \Trains alkönyvtárt manuálisan.
Az újratelepítés és a sorrendi telepítés témáról már leírtunk, nehézkesnek tűnik, valójában tele vannak a bugok. Valahogy sikerülni kell hogy elinduljon. Már szívtam vele többször, hála biztonsági másolatként mentettem le, mielőtt újabb pálya verzióra cserélek stb.
-
peti9878
csendes tag
válasz
GubisKristóf #1294 üzenetére
Az a kérdés, hogy mit telepítettél fel az alap cuccokon kívül. Train & tools update bin stb hogy milyen sorrendben telepítetted.
Msn-en Pénteken este, Szombaton este fent leszek akkor ha fent tudsz lenni akkor gyere fel. Ha nem jó az időpont akkor írj az email címemre:
peti9878@freemail.hu vagy mstspeti9878@freemail.hu -
válasz
GubisKristóf #1289 üzenetére
Légyszíves írd le hogyan telepítetted és hová részletesen és melyik sorrendben, főleg az elérési útvonalakra is vagyok kíváncsi.
Jó ha tudod, hogy az újratelepítés a meglévő teljes eltávolítását/törlését és mégegyszeri telepítésre értettünk, hiszen ez a MSTS érzékeny mindenféle bakokra.
Akarom még írni valamit, de most el kell mennem...
-
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf #1291 üzenetére
Akkor gondolom memóriád is van bőszen. Innen kezdve sajnos akkor passzolok.
-
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf #1289 üzenetére
Pedig a hibaüzenet szerint nem találja. Mennyi memória van a gépedben és milyen oprendszeren próbálod?
-
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf #1287 üzenetére
Ezek a fájlok ott vannak a helyükön? A hibajelentésben lévő elérési úton a jelölt fájl. Nézd meg őket, mert ha hiányoznak, akkor persze hogy nem találja.
-
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf #1285 üzenetére
Az tényleg gáz. Ha nem írod le mik ezek az üzenetek (legalább egyet-kettőt), akkor nem lesz megoldás rá.
-
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf #1282 üzenetére
Itt is csak azt tudom mondani hogy olvasni, olvasni, olvasni. Villány-Pécs-Dombóvár. NA ez a szakasz van teljesen kész, tehát leobjektumozva minden. A többi még under construction. Egyszer majd ott is lesznek épületek, de ugye azok nem maguktól kerülnek oda egy perc alatt.
-
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf #1269 üzenetére
A kicsomagolás persze hogy sikeres, nem nagyon lehet elszúrni. A kérdés hogy jó helyre csomagolta-e ki. A sikerességet a Bin telepítésére írtam, ami ezután következik. Azt tedd fel és arról jöhet screenshot, mait a végén kiír.
"Bocs, de én hülye vagyok ezekhez."
Erre nem tudok mit mondani, a TS ilyen buherálós játék. Vagy megtanulod, vagy marad az alapjáték. Kell hozzá kitartás és olvasgatás. -
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf #1267 üzenetére
MSTS Bin nincs fent. Nem megy fel addig, amíg a hivatalos frissítést fel nem tetted.
Hibalehetőségek a telepítésnél:
- Mivel a trainupdate kicsomagolási helyét Te adod meg, lehet hogy elgépelted és nem oda került ahová kellene neki.
- Ebből adódóan nem ment fel a bin. Figyelmesen olvasd el az ablakot amit installáláskor kiír. Én elsőre csak okézgattam, pedig azt írta ki hogy nem ment fel. Én meg persze azt hittem hogy minden rendben.Esetleg nézd meg egy olyan texteditorral ami kiírja a sorok számát, hogy mi van a 127. sorban. (Borítékolom hogy a fények egyik bejegyzése és akkor meg is erősített a Bin hiány.)
Ilyen szerkesztő pl a notepad++. Ingyenes.
-
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf #1261 üzenetére
Pontos hibaüzenetet ha lehet... Screenshot még jobb.
-
peti9878
csendes tag
válasz
GubisKristóf #1258 üzenetére
Hát nem ártott volna.
De ezen a fórumon az első hozzászólásban ott van hogyan kellene fel telepíteni a TS-t.
És ha nem veszed gorombaságnak akkor ezt ajánlott elolvasni és a kisebb nagyobb gondok meg oldódnak remélhetőleg.
http://users.atw.hu/mstsoldal/leirasok/v2.4_es%20leiras.pdf -
válasz
GubisKristóf #1256 üzenetére
Biztos vagy ebben hogy jól telepítetted-e sorrendben, pl.:
- train & tools update
- MSTS BIN Patch 1.8.052113
- XTracks 3.20 sínbővítmény
- NewRoads v4.0 útbővítmény csomagLegfontosabb a bin patch, enélkül nem működnek az újabb mozdonyok. Ha nem sorrendben raktad fel, bizony újra kell telepíteni.
-
válasz
GubisKristóf #1251 üzenetére
Értem, amúgy melyik acthu-n kívüli villanymozdonyokról van szó? Szívesen kipróbálnám, eddig többször fordult elő a mozdonyok tesztelésem, a magyar-szlovák-román-német-olasz-francia villanymozdonyokkal nincs probléma ICE 500-ason kívül.
-
peti9878
csendes tag
válasz
GubisKristóf #1251 üzenetére
Helló
Ha van msn-ed akkor majd vegyél fel és megoldjuk a problémát. (Nem nagyon értem mi nem sikerül rajta).
msn címem: peti9878@freemail.hu
Email címem: mstspeti9878@freemail.hu -
válasz
GubisKristóf #1249 üzenetére
Ha nem jelenik meg a játékban a szerelvény a listában, azt jelenti hogy másik MSTS könyvtárba mentette le, vagy máshová, emlékeztesd a fájl nevét és keress rá. Ha ezt megtaláltad, és tényleg rossz helyen van a fájl, helyezd át a \Microsoft Train Simulator\Trains\Consicts könyvtárba.
Vagy a mozdony nem kompatibilis a MSTS-sel, néha találkoztam már, pl. DB 500 sorozatszámú ICE szerelvény nem jelenik meg, hiába sorokat javítgattam.
Amúgy melyik mozdonyt és kocsikat adtad hozzá?
-
peti9878
csendes tag
válasz
GubisKristóf #1247 üzenetére
Na akkor el magyarázom az egészet röviden, de érthetően.
ConBuilderrel szerelvényt tudsz készíteni amelyet ha elmentesz akkor con fájlá alakítja és így vezethető járművet kapunk amellyel kedvedre vonatozhatsz. ConBuildert ha nem tudod hogyan kell fel telepíteni akkor olvasd el ezt: http://users.atw.hu/mstsoldal/leirasok/conbuilder_hasznalata.pdf
Vonatok működéséhez kellenek a Cabview (Kabin) és a Sound (hang). Ezekhez teljesen fölösleges con fájlt készíteni mivel ezek nem tartalmaznak vonatokra vonatkozó fizikai tulajdonságot. Tehát ha letöltesz egy mozdonyt ebben az esetben most legyen az M63 003.
Meg van a modellünk. Szerelvényt készítünk hozzá. De ez nem lesz ilyen egyszerű! Ha nincs kabinja és hangja akkor a ts kidob egy ilyesfajta hiba üzit: "A mozdonyhoz nem talált kabin nézetet." (Pontosan nem tudom mi a hiba üzenet). Tehát kell hozzá kabin és hang, de ezeknek nem kell con fájl és neked most ez a lényeg. Readme fájlt mindig olvasd el mert tartalmazhat fontos információt!
Remélem valamennyire érthető volt.
peti9878
csendes tag
válasz
GubisKristóf #1240 üzenetére
Winrar-ra gondolsz? Ha igen akkor először ki kell csomagolni a járművet és oda rakni ahol a helye van. Readme fájl olvasását ajánlom. Utána con fájlt kell készíteni amit szintén nem nehéz csak elsőre tűnik annak. ConBuilderrel kiválasztod a szerelvényedet.
Jobb oldal a mozdonyok és baloldalon a vagonok. Nevet adsz neki és betöltöd a Train simulatort és a listából kiválasztod azt a járművet amit készítettél. Tömören ennyi lenne. Ha még nem sikerül akkor írj nyugodtan és egy kicsit pontosabban.
peti9878
csendes tag
válasz
GubisKristóf #1240 üzenetére
Amit kézzel telepítesz vagy ami ön telepítős lehet, hogy nincs hozzá con fájl. Szükség van con fájl készítéshez mivel anélkül nem fog meg jelenni a szerelvény az msts menüjében. Erre kitűnő a ConBuilder nevezetű program is és még te is tudsz készíteni saját összeállítást. Így ennyi lenne tömören.
Nem időtöltésből csináltam a leírásokat meg, hogy az időmet vesztegessem vele, de ma már rá kell, hogy ébredjek szinte mindegyik leírás, amit készítettem az már haszontalan időtöltés volt, amit az óta már bánok. Lehet, hogy nem kellett volna annyi időt elpazarolni a leírásokra. Bár hozzá teszem akkor még hajtott engem az a tudat, hogy ezeknek a leírásoknak lesz értelme és sokan fogják hasznát venni és talán meg fogja állni a helyét a többi leírások között. De mára már úgy vagyok vele, hogy kár volt annyi időt foglalkozni vele mivel semmi segítség esetleg ihlet vagy, hogy mit lehetne bele tenni, amit még nem írtam hozzá. Hosszú idő volt mire kész lettem a V2.4-es leírással, ami már végleges verzió lehetne, ha lenne ötletem meg látnám értelmét.
Mindössze egy segítségem volt, de sajna ő már nem nagyon ér rá ezzel foglalkozni mivel vannak fontosabb dolgok is az életben...
De akkor minek öltem bele annyi időt? Azért hogy segítsek másokon, és hogy ne kelljen, annyit bajlódni mire rájön az ember, hogy hoppá már meg van mi volt a baj, mind eközben 1 vagy 2 napja elment ezzel mire észbe kapott. De hát, aki nem akar, vagy nem tud olvasni annak csak annyit, tudok mondani, kérdezzen, de én ritkán fogok válaszolni neki. Az viszont más tészta, ha nem érti, miről van szó elsőre mivel csak most jött az msts világába. De szerintem nyomon követhető mit hogyan kellene csinálni. De a lustaság fáj. Kérdezni könnyű, mint elolvasni és ki keresni mi a probléma megoldása. De ezt ti tudjátok a legjobban. Kérdések vannak, hegyével viszont utána olvasás azt meg már hagyjuk is, mert ez már csak hab a tortára. Lehet, hogy van írásbeli hiba a leírásba, de nem biztos, hogy a lényegen ez változtatna. Ezzel búcsúznék. Bocsánat, ha hosszúra sikerült, de ezt le kellett, hogy írjam. Akinek nem inge, ne vegye magára!
Üdvözlettel: peti9878 -
fittipaldi19
tag
válasz
GubisKristóf #1111 üzenetére
Bocs,hogy beleszólok,de lehet hogy pont ez a baj,hogy csak a "tovább"-okat nyomod!Meg kell nézni hogy hová telepítené felfelé,mert nem mindig a jó helyre rakja! Attól függ hol van a játék
,D,E,....Stb meghajtón?Akkor az elejétől nézni kell hogy oda tenné-e az automatikus telepítő,tehát ha a D-megajtón,vagy máshol van,már nem is jó helyre telepíti,mert általában a C:-re akarja rakni.Na most,ha csak nyomkodod a tovább-okat,-már el is cseszted....Én is jártam így az elején,aztán csak néztem ki a fejemből,hogy mi van.Tehát nézd végig a telepítéskor az elérési útvonalat,de a leges legelejétől,és ha nem oda telepítené ahova kell,javitsd át- Dióhéjban talán ennyi lenne.
Ja,és ha nem jön be a telepítőprogram,akkor szerintem töröld le az egészet,és kezdd el feltelepíteni az elejétől az egész játékot a fentiek figyelembe vételével- De előtte futtass egy CCleanert, ez töröl mindent a Registry-ből is.
-
GubisKristóf
tag
válasz
GubisKristóf #1111 üzenetére
Mert megpróbáltam újra elindítani a telepítő programot de már nem jön be a telepítő program.
-
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf #1109 üzenetére
Én az installálós verzióra esküszöm, az a tuti. Az a baj, hogy ha ennyi fájlt hiányol, akkor szinte biztos hogy Xtracks probléma. Ott vannak a global/shapes könyvtárban a hiányolt fájlok? s és a hozzá tartozó sd kiterjesztésű párja is?
-
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf #1107 üzenetére
Fizikailag ott van a fájl az általad leírt helyen? (global/shapes) Mert ha nincs, akkor xtracks install újra.
-
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf #1105 üzenetére
Mennyi van a gépedben? Egyrészt minden feleslegesen futó programot lőjj le, akkor több marad, másrészt a DDu leírásában is van erről szó. A parancsikonhoz írd be a memória kapcsolót így:
C:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\train.exe -vm:w -mem1024 -anisotropic -timeacceleration
Ez most az én parancsikonom sora, de Neked a mem kapcsoló kell csak. Ez kierőszakol 1GB memóriát a játéknak és akkor nem lesz baj.
fittipaldi19: Sajnos csak az időm kevés, úgyhogy nem az a helyzet hogy a DDu már majdnem kész. Egyszer azért eljön az az idő is.
-
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf #1102 üzenetére
Legújabb Xtracks fentvan? 3.20 a verziószáma. Ha igen, akkor memóriahiány is lehet, ami miatt nem tudja betölteni egyes tile-okon ezeket az elemeket.
-
RoyalFlush
őstag
válasz
GubisKristóf #1100 üzenetére
Konkrétan mi a hibaüzenet?
-
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf #1063 üzenetére
Töltsd le a telepítős változatokat, az a legbiztosabb! Egyébként a Global könyvtárba pakolgatnak.
-
Kazimír
őstag
válasz
GubisKristóf #1026 üzenetére
Flirt-öt leginkább innen tölts le.
Egyéb mozdonyok telepítéséhez kapcsolódó kérdésedre: Minden ilyen letöltött file vagy csomag tartalmaz egy szöveges leírást. Azt tanácsos elolvasni, legtöbbször szerepel benne, hogy a trainset-en belül milyen könyvtárba telepítsd. Ez különösen ott fontos, ahol consist (vagyis előre összeállított szerelvény) is kapcsolódik hozzá, mert az egy bizonyos helyen fogja keresni a mozdonyt. Ha nem találja, hibaüzenetet kapsz és a program kilép.
-
istvan331
tag
válasz
GubisKristóf #1024 üzenetére
http://thomasthomas.atw.hu/ itt van letölthető Flirt,consist is van hozzá
"Every exit is an entry somewhere"
-
istvan331
tag
válasz
GubisKristóf #1020 üzenetére
http://www.erelversoft.hu/shs/msts/index.html http://msts.uw.hu/ (itt különösen az objektum rejtelmeit ajánlom figyelmedbe) http://www.train-sim.hu/?action=desc http://jadro.yofej.hu/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=2&Itemid=6
Itt találsz sok mindenre magyarázatot. Ha pedig hibaüzenetet kapsz,küld el mi az,mert így seni nem fogja tudni megfejteni.
-
istvan331
tag
válasz
GubisKristóf #1020 üzenetére
PL.186-os hozzászólásban consist készítés actyviti editorban.Onnan a Flirt-öt,én sem tudtam letölteni.
-
istvan331
tag
válasz
GubisKristóf #1013 üzenetére
Ja és a pályákat a Routes mappába kell rakni.A pálya akkor jelenik meg a játékban,ha van hozzá legalább egy act. is.
-
istvan331
tag
válasz
GubisKristóf #1013 üzenetére
Ha automatikus telepítésű a helyére megy(általában legalább is),ha nem,akkor a train mappán belül a trainset mappába kell a járműveket rakni.Majd consistot kell az adott járművel készíteni,csak akkor jelenik meg a játékban.A keresőbe írd be,hogy "msts pályák" és máris válogathatsz.
-
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf #770 üzenetére
Msts bin patch: Google -> beírod msts bin patch, első találat: [link]
Xtracks: Google -> beírod xtracks, első találat az oldalunk: [link]
Newroads: Google -> beírod msts newroads, első találat: [link]
Nem olyan nehéz használni azt a fránya keresőt. Egy kis önállósággal előrébb lennétek. Másrészt a topik első hozzászólásában ez mind le van írva.
-
controlman
csendes tag
válasz
GubisKristóf #735 üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy az acthu csomagod nincs, vagy rossz könyvtárszerkezetbe van elhelyezve.
-
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf #731 üzenetére
Tőlünk leszedheted. Mi a hibaüzenet amivel kilép? Vagy csak simán kilép hibaüzenet nélkül?
-
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf #729 üzenetére
Ez feladat közben történik vagy csak felderítő módban szeretnél vonatozni? HA feladat, akkor próbáld felderítő módban (explore route), illetve más kiindulási helyről!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GARANCIÁLIS BONTATLAN MINDEN MACBOOK AIR M4
- Tyű-ha Lenovo Thinkpad X1 Carbon G8 Profi Érintős Laptop 14" -50% i7-10610U 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- AKCIÓ BONTATLAN GARIS IPHONE 16 PRO ÉS PRO MAX MINDEN SZÍNBEN ÉS TÁRHELLYEL 1 ÉV GARANCIÁVAL
- iPhone 17 Air - összes tárhely és szín bontatlan, viszonteladótól független 1év Apple garanciális
- iPhone 13 128GB midnight-black, független + extra tokok
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest