Hirdetés
- Meggyi001: Kuponok....
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból, amikor még nem volt Ryzen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fittipaldi19
tag
Hello Jadro! Olvastam a HTSC-n általad irt The end bejegyzést.Hát végül is érthető a dolog,amiket leírtál,van így más is,és lesz is.De azért a kezdetektől itt voltál,segítettél mindenkinek,pályákat építettél okosítgattad a hozzám hasonló kezdő vasutasokat,hogy boldoguljanak ezzel a 10-évet megért,amúgy jó kis játékkal,amiért köszönünk mindent,amit megosztottál velünk!!!!!!!!!!
Azért itt,vagy más fórumokon leszel még jövőre,vagy már az is off?Hátha belefogsz majd még ilyen moddolós projektekbe egyszer,sokak öröméreKöszönjük az eddigi építő jellegű munkáidat,ami nélkül szegényebbek lennénk mi,akik szeretünk vasútmodellezéssel foglalkozni,játszani.Sok sikert a további tevékenységeidhez.
-
GubisKristóf
tag
-
GubisKristóf
tag
sajnálom, hogy ilyen későn tudtam válaszolni a hibaüzenet:
1.) Error reading train database file
File: (üres)
Line: (változó pl.: 127, 104, 77, 89)2.) Error reading train database file
File: Trains\Trainset\acthu_villany\(vonat pl.: acthu_1047-010)
Line: (változó pl.: 127, 104, 77, 89)Ezekből bejön vagy 50.
-
Kipróbáltam, még nem állították be a sínváltót Debrecen-Nyíregyháza felé a Bp. Nyugatin, nem értem mi ebben olyan nehéz így előre beállítani a váltókat.
De csodálom a változott környezetet és a sín körüli kavicsokat, olyan élethűek.
Habár a Bp. Nyugati - Cegléd - Szeged közti járatot nem találtam Alföld 3 óta, mi történik vele?
MSTS hibája miatt le kellett vágni és Ceglédtől csak így lehet használható?
Próbáltam az egyik gázolajkútat, asszonta hogy működni fognak, hát nem... Mindegy, a Nyíregyháza nagy ajándék.
-
Elnézést, az editor sokat vacakolt és mindig hibával elszállt w7 x64 ultimate alól.
Amint megnyitottam az ACT fájlot, máris összeomlott mindenféle hibákkal, az a lényeg hogy a Bp. Nyugati - Debrecen vonalon, mindenképpen szükségem van az adagolásra a Szolnok - Püspökladány között, akkor elfogy a víz, kazánban is 186 km után a 303,001 gőzös, habár ez műszaki hibás, szar a fékrendszer, nem fékezik együtt a kocsikkal, a gyorsoldással egyenlő a tartási opcióval!
Használhatatlan püspökladányi víz- és szénadagolók: [link] [link] [link]
Akkor szíveskedjen helyettem kérem mentse le a lelőhelyeket térkép módon, köszi!
-
lavina33
csendes tag
-
Sajnos ez a módszer többször nem jött be, így a kb. behúzott 20% kocsifék mellett tudok biztosan elhagyni a kocsikat.
Így is nagy nehezen hagytam el a lihegő gőzmozdony mögötti kocsikat, hiszen a vonóereje sokkal-sokkal gyengébb a dízel-villany mozdonyoknál, volt hogy percekig túlterheltem a gőzöst hogy legalább guruljon...
-
Kocka91
csendes tag
Hát így is van...
nagyon régen leszedtem az alföld2-t és kicsit széjjelesett a progi, mert nem találtam meg a cuccokat hozzá...
de most az 5 szinte probléma nélkül felment
Más problémám: behúzom az összes kocsin a kéziféket, lekapcsolom a mozdonyt, de amint újra elindulok a mozdonnyal visszakapcsolódik a mozdony utáni kocsi, más kocsikat egyesével le tudok kapcsolni. Ha tudtok megoldást erre akkor legyetek szívesek osszátok meg velem.Egy Activity-ben feladat az hogy meg kell kerülni a szerelvényt a mozdonnyal és hát nem jön össze a lekapcsolás.
előre is köszönöm. -
John Rose
aktív tag
Kedves Jadro!
Sikerült életet lehelnem az MSTS játékba.
Akinek hasonló problémája van annak segítség lehet a megoldás. Igen sok külföldi fórumot átnyálaztam "gagyogó" angol tudásommal, de megleltem a problémámra a megfejtést.
A hiba okát az ASUS Xonar beállításánál a gx mód okozta. Ezt az opciót kikapcsolva lám működik a játék.
Köszönöm a segítséget Jadro,
végül is rávezettél a megoldásra és egy kis idő elteltével újra száguldhatok a "vaspályán" !!! -
John Rose
aktív tag
Hát sokat próbálkoztam, de feladom. Sajnos semmilyen formában nem akar elindulni. Számomra ez egy X-AKTA. Innentől fogva csak a WIN7 valamelyik frissítésére gyanakodom a rengeteg közül. Hát egy darabig nélkülöznöm kell eme szeretett játékot, hátha netán csoda folytán egyszer csak sikerül életre keltenem.
-
chriss88
csendes tag
Először is szia Jadro! hát épp ez az amiről beszélek hogy a máv hangok csomag fent van kezdetektől fogva
de akkor miért van ez hogy néhány gyorsvonatkocsi továbbra sem találja meg a Tzugalt.sms fájlt??
be is mentem a wag fájljaiba és az elérési út is jó volt..nem értem :S:S egyébként ez a debreceni lengyel kocsi pack amiről beszélek karácsony körül adták ki. van valami ötleted?
köszi a választ
-
Kazimír
őstag
Igen, minden pályán.
Viszont máshonnan letöltött és bemásolt, action eventeket is tartalmazó activityket enged szerkeszteni.
Tehát, ha kapnék valakitől egy üres activityt (D-Balaton és/vagy D-Dunántúl), egy jó csomó fel-lekapcsolásra szóló action eventtel (hogy is olvastam magyarul? Körülményre aktivizálódó hatás.), akkor szerintem sikerülne összehoznom végre a hőn áhított dombóvári, vagy székesfehérvári kocsirendezést. (Más pályákról sajnos lehetetlen importálni ilyen feladatsorokat, pedig akkor már megoldottam volna úgy..)Persze nincs kizárva, hogy teljesen rosszul tudom, képzelem az act szerkesztés menetét..
-
-
Kiderült hogy az általa keresett routes\Alfold_5\textures\night\DDu_va_Godisa.ace nem található, ehelyette van ilyen DDu_va_Godisa2.ace, így lemásoltam DDu_va_Godisa.ace-re. Nem lépett ki, végigjátszottam és jó lett.
(#903) CSMG: Szívesen, képzeld el hogy most játszottam és végigvezettem és nem lépett ki!
Gondolom a w7 winupdate-nek is köszönhetően valószínűleg ezt is kijavította...
Most ugyanolyan mem opció mellett teszteltem, felesleges erőltetni, de lehet tesztelgetni akár 5GB-val is.
-
Megtaláltam a leírást:
"A játék közbeni fagyások számát lehet csökkenteni, ha a TS parancsikonjához hozzáadjuk a következő parancssori paramétert: -mem:1024, ahol a mem szócska utáni szám a felhasznált memória kB-ban (legfeljebb a fizikai memória fele).
Pl.: Cél: <a TS mappája>train.exe -mem:1024"Kipróbálom...
-
Igen, gondoltam a gyakori mentésre. Majd megpróbálok újra.
Kevés memória? Nem elég neki a 6GB sem?
Tuti ez a TS hibája, hiszen nem használja ki teljesen a memót, megnéztem a System Monitor II és GPU Monitor W7 sidebar memó foglalási mennyiséget játék alatt és ezután, alig változik.
Ui.: Elkészült a javított Flirt 5341, teszteltem és hibátlan.
-
tirdi
csendes tag
Helló!!
Nekem is ugyan az a bajom, hogy ha MÁV-os pályákat, vonatokat rakok bele ezt a hibaüzenetet írja ki:Trains\Trainset\acthu_villany\acthu_1047-001.eng
Line:127 ,de nem találok MSTSbin-t csak MSTSbin patch-et, de azt nem fogadja el.
Azt írja:nem tudja telepíteni, mert nem találja az előző verziót.Ez a hibaüzenet:The file C:/Program Files/Microsoft Games/Train Simulator/train.exe is not a validprevious version and could not be upgraded.
Nem tud valaki segíteni??! -
BUMBI07
csendes tag
Szia!
Igen teljesen igazad van és megértelek teljes mértékben,nem is vonom kétségbe ezeket a dolgokat!
Jómagam is látogatom az oldalad és igazolom az állitásod tényleg le van irva a telepités menete.Csak sajnos néha ennek ellenére sem sikerül zökkenőmentesen,elég ha egy mozdonycsomag nincs a helyén és már jönnek is a hibák és persze jön a pánik is- hogy miért nem megy?-
Jómagam is feltettem két activity-t a DD2-höz és már keresi is a mozdonycsomagokat.
Aztán kezdtem olvasni a telepités menetét,jótanácsokat a consistfájlok átirásáról stb...
mindegy ugylátszik tényleg meg kell szenvedni a játékélményért,meg kell tanulni kezelni a programot.Abban igazad van hogy ennek a játéknak lelke van és engem is magával ragadott anélkül hogy bele tudnék nyulni a fájlokba vagy a programba, mert maga a játék élménye fogott meg benne,főleg a magyar részek amiért hálásak lehetünk neked meg a többi embernek aki azon dolgozik/-ott/ hogy még jobb és szebb,élethübb, legyen a játék.
De amelett hálás vagyok annak is aki azt a bizonyos feltöltést csinálta,mert annál egyszerübb segitség nem létezik.Egyébként szerintem csak a játék főkönyvtára lett becsomagolva semmi egyébb,ahhhoz még maga az eredeti játék is kell másképp nem megy.
Mégegyszer elnézést kérek tőled,nemakartalak megbántani és ebből a szempontból igazad van.De a "lelkes" amatőrök szempontjából ennél egyszerübb segitség nem létezik hogy ők is élvezhessék a játékot.Üdv. -
GubisKristóf
tag
Pont arról az óldalról szedtem le amit most meg irtál hiba üzenet akkor is van mikor be lépek mikor be lépek van vagy száz ebből három:
1.
Error: continue?
Error seading train database file
File: Trains/trainset/acthu_villany/acthu_V43-1156.eng2.
File: Trains/trainset/acthu_teher/acthu_eams1_594_empty.wag3.
File: Trains/trainset/acthu_villany/acthu_1047-006.engés mikor az alföld 5-öt betölti egy hibaüzenet jön fel:
File: Trains/trainset/Default/Default.way
ilyenkor rá kattintok az okra
demikor ezt meg tettem bejön az hogy a program nem válaszol ha a mégsére ha a befejezés mostra kattintok be zárja a játékot. -
Végre végigvezettem Debrecentől Nyugati pu.-ig és hibátlan, mindössze kb. 52 perc 30 másodperc alatt átlagosan 238 Km/h sebesség Taurussal.
Tehát ludas volt az achtu személy, semmi több. Kösz!
Egyébként hogy tudok felrakni a korábbi járműveket? Azok a járművek nem látszanak a járműlistán, mit tegyek? Pl. BCmot, ABmot motorvonatokról van szó. Üdv.
-
Majd még írok, sikerült felfedeztem az apró figyelmetlen problémámat, kiderült hogy baromi nagyon régi acthu személyi fenn van a könyvtáramban, nincsenek semmiféle az új H-START jelölései. Viszont elsötétült fekete képre és a bill. nem reagál, az semmi köze hozzá a TS-hez, majd kiderül mi baja van a gépemnek pontosabban, valszeg táphiba gyanús lesz.
-
-
szuperbazs
tag
Köszönöm!!! bevált
tisztázzuk, hogy világ 20 legviccesebb bugja közt a helye! másik: még mindig a kocsik lekapcsolása.. Azért aggaszt, mert valamikor múlt héten telepítettem újra mindent + töröltem a virtualstore-t + regclean és nem múlt el a baj, gondolom akkor ez nem csak nálam van így és akkor valaki már biztos talált rá megoldást(: még az arra hivatott aktokban is előfordul, hogy a mozdony utáni kocsi azonnal visszakapcsolódik indulás után. A többit gond nélkül le tudom kapcsolni, csak az elsőt nem. Valahol olvastam a ctrl+ú billentyűkombinációt, hátulról egyenként le tudom kapcsolni vele az összeset, de az első mindig visszakapcsolódik a mozdonyra. Még menet közben is 70km/h-val, pedig kiszámoltam mikor kell megnyomni
-
AAAKEEE
tag
Megcsináltam mind a két módszerrel.
Beleraktam a your train simulator directory/trains mappát a játék trains mappájába. Nem működött. Kiírt egy csomó hibaüzenetet aztán belépett a játékba, de nemtörtént semmi.
Újra is telepítettem a megadott helyre, ahova írták és ott is csomó hiba üzenet és semmit.
Mi lehet a gond? -
szuperbazs
tag
Jadro: AI bug!valamelyik külföldi fórumon olvastam, hogy valakinek eszébe jutott, hogy kipróbálja játék közben bekapcsolni a "robotpilótát" (én azt sem tudtam, hogy van ilyen), amit ugyanaz a logika vezérel, mint az ai trafficot! az történt, hogy az autopilot azonnal visszavette a menetszabályzót 0-1es állásba... azt fejtegetik, hogy ez a patch hibája és vissza mentek egészen 1.6.09xxxx -es patchig és azzal normál sebességgel közlekedik minden járat. ki akartam próbálni, hogy mi történne, ha csak az act szerkesztés idejére telepítenék ideiglenesen egy 1.6.09xxxx patcht, de nem találtam sehol ahonnan le lehetne húzni... nem mai darab(:
találtam olyat, hogy train store! ütős a cucc! nem kell mindegyik pályának külön msts és ha eddig sem volt, akkor nem kell 10 percet várni, amíg betölt a program! a train store segítségével csak a kiválasztott actot, a hozzá tartozó pályát ill. szerelvényeket tölti be az msts pillanatok alatt! aki nem ismeri ajánlom, aki meg ismeri az minek olvasta végig?
-
Maateeo
aktív tag
-
Maateeo
aktív tag
Uh,nagyon szépen köszönöm!
Hát az elsőre annyit tudok írni,hogy ilyet találtam: "Uninst_MSTS Patch 1.8.0105" Nemtudom,hogy ez e az.
A másodikat értem,majd megpróbálom,az negyediket meg mindjárt elolvasom,és ha valami nemtiszta,akkor írok megint!
És köszönöm a gyors válaszadást!
-
istvan331
tag
Mind a két consistban átírtam az "engindata" utáni zárójelekben az elérési utat. Az elsőben a bdvmotosra,a másodikban a btxre,ahogyan leírtad.De ugyan úgy kéri ennek a kettőnek az eng. filet az elején,aztán tovább enged a játékba.Tegnap még úgy emlékszem,egyszer játék közben ICE hangokat is kért.Az elvileg benne van a személykocsi hangok közt,ha jól tudom.
"Every exit is an entry somewhere"
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Meggyi001: Kuponok....
- BMW topik
- Battlefield 6
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Borderlands 4
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A Motorola is Air mobillal készül
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- RÉSZLETFIZETÉS.SZLA.GAR. Új noblechairs Epic valódi bőr FEKETE - FEHÉR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3580, 95% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- RÉSZLETRE . OPCIONÁLIS. HP EliteBook 840 G11 üzleti prémium laptop számlával és garanciával
- Withings Scanwatch 2 okos óra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest