Hirdetés
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jadro
veterán
Xtracks sínbővítmény csomag fel van telepítve? Emlékeim szerint ez abban van. Nézd meg a global/shapes mappában a képen látható fájlt, hogy megvan-e. Ha nicns, akkor ez a baj, ha megvan akkor meg valamiért nem tudja betölteni. Pl mert elég zsúfolt a pálya ezen környéke és kevés a memória ami rendelkezésre áll.
-
Jadro
veterán
válasz
Sequvencie
üzenetére
A játék tartalmazza. Ha fel van a TS telepítve, akkor a startmenüben megtalálod. Editors and tools menüpont.
-
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Csak Szilárd melózik vele, én kiszálltam. MáTénak sincs sok ideje a dologra, tehát majdnem áll a projekt.
-
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Két lehetőséged van. Beszerzed a szükséges hangcsomagot és beteszed a helyére, vagy teljesen más hangokat használsz az adott járműhoz. Ilyenkor a jármű eng vagy wag fájljában kell átírni az sms fájl elérési útját egy létezőre.
-
Jadro
veterán
válasz
fittipaldi19
üzenetére
Köszi!
Itt leszek még persze, de mondjuk a TS már eléggé kimaradt az életemből és nem valószínű hogy ez már változni fog. Azért ha tudok, még segítek itt. 
-
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Mert ott változott valamit az útvonal. Pl kikerült egy váltó vagy ilyesmi. Nem lehet hogy más pályaverzióra készült az act mint amire feltetted?
-
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Minden jármű elem legyen az kocsi vagy mozdony terheli a memóriát. Szabadon futáskor csak a vezetett szerelvény van. Activity közben meg be kell töltögetni más szerelvényeket is.
-
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Memória gond? Kevés és nem tudja betölteni a szükséges elemeket. Ez is lehet az oka.
-
Jadro
veterán
-
Jadro
veterán
Ha a pálya működik felfedező módban akkor a feladat okoz valami hibát, pl túl sok jármű hiányzik ami kellene hozzá, vagy egyéb act hiba. Ha kitörlöd az összetevőit kiderül. (vagy csak helyezd át az act, srv, és trf fájlokat) A pat fájlok maradhatnak, nem zavarnak be, valamint a felrakott con fájlok is maradjanak. A következő explore route indításkor kiderül hogy a consist fájlok nem találják-e a járműveket vagy maga az act volt hibás.
-
Jadro
veterán
Rofia az alföld szakértő, Ő készítette a pályát. Nekem még csak a TS sincs fent mostanság.
Egyébként ez egy sínelem lesz és furcsa hogy ékezet van a fájlnévben. Ha már a telepítésnél hiányolja, akkor a telepítővel van valami. Én leszedném újra. -
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Az bizony a pályaszerkesztőben lett odarakva kézzel. Rendkívül macerás meló.
-
Jadro
veterán
válasz
banánocska
üzenetére
Pályát építesz? Mert csak akkor kellenek a külön obejktumok, egyébként nem.
-
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Letöltésvezérlővel próbáld, az tudja folytatni.
-
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Akkor gondolom memóriád is van bőszen. Innen kezdve sajnos akkor passzolok.
-
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Pedig a hibaüzenet szerint nem találja. Mennyi memória van a gépedben és milyen oprendszeren próbálod?
-
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Ezek a fájlok ott vannak a helyükön? A hibajelentésben lévő elérési úton a jelölt fájl. Nézd meg őket, mert ha hiányoznak, akkor persze hogy nem találja.
-
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Az tényleg gáz. Ha nem írod le mik ezek az üzenetek (legalább egyet-kettőt), akkor nem lesz megoldás rá.
-
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Itt is csak azt tudom mondani hogy olvasni, olvasni, olvasni. Villány-Pécs-Dombóvár. NA ez a szakasz van teljesen kész, tehát leobjektumozva minden. A többi még under construction. Egyszer majd ott is lesznek épületek, de ugye azok nem maguktól kerülnek oda egy perc alatt.
-
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf
üzenetére
A kicsomagolás persze hogy sikeres, nem nagyon lehet elszúrni. A kérdés hogy jó helyre csomagolta-e ki. A sikerességet a Bin telepítésére írtam, ami ezután következik. Azt tedd fel és arról jöhet screenshot, mait a végén kiír.
"Bocs, de én hülye vagyok ezekhez."
Erre nem tudok mit mondani, a TS ilyen buherálós játék. Vagy megtanulod, vagy marad az alapjáték. Kell hozzá kitartás és olvasgatás. -
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf
üzenetére
MSTS Bin nincs fent. Nem megy fel addig, amíg a hivatalos frissítést fel nem tetted.
Hibalehetőségek a telepítésnél:
- Mivel a trainupdate kicsomagolási helyét Te adod meg, lehet hogy elgépelted és nem oda került ahová kellene neki.
- Ebből adódóan nem ment fel a bin. Figyelmesen olvasd el az ablakot amit installáláskor kiír. Én elsőre csak okézgattam, pedig azt írta ki hogy nem ment fel. Én meg persze azt hittem hogy minden rendben.Esetleg nézd meg egy olyan texteditorral ami kiírja a sorok számát, hogy mi van a 127. sorban. (Borítékolom hogy a fények egyik bejegyzése és akkor meg is erősített a Bin hiány.)
Ilyen szerkesztő pl a notepad++. Ingyenes.
-
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Pontos hibaüzenetet ha lehet... Screenshot még jobb.
-
Jadro
veterán
válasz
lavina33
üzenetére
Ne nekem gratulálj, mi csak hostoljuk a jobb elérés érdekében. A pálya Rőfi Ákos munkája.
Hallottam a vonathibáról én is, a pályát még nem próbáltam. Vagy beszerzed a szükséges járműveket, vagy törlöd a feladatokat amikhez kellenek. (act, trk, srv és consist fájlokat is.)rush22: Az út elem. Newroads útbővítmény kiegészítő fel van telepítve?
-
Jadro
veterán
válasz
fittipaldi19
üzenetére
Passzolom, mert nem tudom hogy a régi szakaszokon változott-e valami. Ki kell próbálni és ha volt valahol nyomvonalváltozás, akkor el sem fog indulni. Ha csak pl sebességkorlátozás változások voltak, akkor menni fog, bár akadhatnak problémák az AI vonatokkal.
-
Jadro
veterán
válasz
lavina33
üzenetére
A frissítésekkel raktál fel újabb feladatokat is.
Ez azt jelenti hogy újabb járművek is kellenek.Az a5.1 -> 5.2 frissítésnél van is erről info: "A helyes működéshez fel kell telepíteni az 5.0-ás, majd az 5.1-es frissítést is! A frissítésben feladatok is vannak, melyek az ActHU járműveken kívül egyéb járműveket is igényelnek. Metropol feladat járművei letölthetők erről a linkről." Ott a letöltési link is.
Egyébként hamarosan jön az alföld6 és nem frissítés lesz, hanem egy nagy, mindent összefogó installer. (Csak tudnám leszedni és feltolni az oldalunkra...
)msts fan: Ez baromira nem acthu. Szlovák 350-es gép. Nem tudom honnan letölthető most.
-
Jadro
veterán
válasz
lavina33
üzenetére
Miért raksz fel egyszerre ennyi dolgot? Mondtam hogy szépen sorban. Írtam már, hogy ha járművet hiányol, akkor a consist fájlokat helyezd át máshová vagy pótold a consist fájlokban felsorolt járműveket. Ugyanez igaz az act fájlokban tárolt álló szerelvényekre is. Olyan pályát és feladatokat tegyél fel, amihez össze tudod szedni a járműveket!
Máshogy nem tudom elmondani sajnos.
-
Jadro
veterán
válasz
lavina33
üzenetére
Nem. A TS-ben mindennek megvan a maga helye. A járműveké a trains/trainset mappában, alkönyvtárakban. (pl../trains/trainset/acthu_villany ) A trainsetben lévő alkönyvtárak neve is rendkívül fontos, mert a consistokban az van megadva. Az acthu csomagok könyvtárral együtt vannak becsomagolva, nem véletlenül.
-
Jadro
veterán
-
Jadro
veterán
válasz
lavina33
üzenetére
Eszembe jutott még valami. A loose consistokat nem néztük meg, ott is lehet elírás. Ezeket az álló szerelvényeket az act fájlok tárolják, a végén találod ha van ilyen. Ott is előfordulhat elírás.
A legcélravezetőbb az lenne, ha a consist fájlokat mind elmozgatnád a consist könyvtárból. Bárhová, csak ne maradjanak ott. Beteszel mondjuk egyet a próbához és indítod a játékot. Ha akkor is van hiba, akkor jöhetnek a pályák. (Partíción belül áthelyezéssel pár másodperc az egész.) Aztán visszarakod apránként. Először egy pálya, egy jármű/járműcsoport. Pl az acthu villanyt visszarakod a helyére, meg mellé egy pályát. Csinálsz egy consistot vagy visszamásolsz egyet amiben ellenőrizted hogy jól vannak írva a járművek nevei. Máshogy sajnos nem lehet. Más hiba is van, vagy csak ez az egy?
-
Jadro
veterán
Mert kell hozzájuk consist fájl. A vagonok egyedül nem képesek megmozdulni, ezért nincs hozzájuk ilyen szerelvény fájl. A mozdonyokhoz van. Készíts a kedvednek megfelelő szerelvényt és ha ez megvan, meg fog jelenni az adott gépnél a választhatók között.
lavina33: Most mi a hibaüzenet? ugyanaz?
-
Jadro
veterán
-
Jadro
veterán
válasz
lavina33
üzenetére
A con fájlok a trains/consist könyvtárban kell hogy legyenek. Nem lehet rossz helyen, ha beolvassa a TS, márpedig a consist fájlt beolvasta és az abban talált mozdony eng fájlját nem találta. Azért, mert olyan gép nincs hogy acthu_v63_025_fg, csak olyan van hogy acthu_v63-025_fg. Ezért a consist fájlban az alulvonást kell átírni kötőjelre és rendben lesz a dolog.
-
Jadro
veterán
válasz
lavina33
üzenetére
Akkor már csak az marad, hogy van egy consist fájlod, amiben acthu_v63_025_fg van írva. Ez egy elírás, lehet hogy egy kézzel szerkesztett consist fájlról van szó. Azt meg ugye nem találja, mert olyanod nincs.
Total commanderben tudsz keresni a fájl tartalmában. Belemész a consist könyvtárba a total commanderben, majd keresést nyomsz. Feljön a kereső ablak, abban az alsó blokkban bepipálod a szöveg részt és beírod hogy acthu_v63_025_fg. Az unicode jelölőt még pipáld be és mehet a keresés. A találati listában ott lesz az a consist fájlt amiben a rossz szöveg van.
-
Jadro
veterán
válasz
lavina33
üzenetére
Vagy Te írtad el, vagy a consist fájl hibás. Az acthu csomagban ezzel a névvel szerepel a gép: acthu_v63-025_fg - tehát nem végig alulvonás. Az általad is írt elérési úton nézd meg hogy ott van-e a kérdéses eng fájl!
A hibaüzenet ugyanis azt írja hogy nem találja az eng fájlt.
-
Jadro
veterán
válasz
lavina33
üzenetére
Nem ez a probléma nálad is?
-
Jadro
veterán
válasz
lavina33
üzenetére
A 4-et felesleges leszedni, elég az 5-öt, ugyanis az a frissebb. Benne van minden ami a 4-ben is.
Tedd fel az 5-ös verziót, majd rá szépen sorban a frissítéseket! Olvasd el a leírásokat is a letöltéseknél, hogy minden meglegyen!
A feladatok az külön téma. Van hozzájuk info, amiben a szükséges járművek fel vannak sorolva. Ha gondod akad, mindig fotózz hibaüzenetet vagy írd le hogy miért reklamál a játék, mert az alapján tudunk segíteni.
Kocka91.: Nincs mit, azért vagyunk hogy segítsünk. Nem adja magát könnyen a játék.

-
Jadro
veterán
válasz
Kocka91
üzenetére
Nem olvastál rendesen, így kimaradt valami.
Pontosabban a Metropol csomag, mert az 5.1->5.2 update tartalmaz feladatokat is.Linkelve van a letöltés az 5.1->5.2 frissítési leírás végén!
-
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Én az installálós verzióra esküszöm, az a tuti. Az a baj, hogy ha ennyi fájlt hiányol, akkor szinte biztos hogy Xtracks probléma. Ott vannak a global/shapes könyvtárban a hiányolt fájlok? s és a hozzá tartozó sd kiterjesztésű párja is?
-
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Fizikailag ott van a fájl az általad leírt helyen? (global/shapes) Mert ha nincs, akkor xtracks install újra.
-
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Mennyi van a gépedben? Egyrészt minden feleslegesen futó programot lőjj le, akkor több marad, másrészt a DDu leírásában is van erről szó. A parancsikonhoz írd be a memória kapcsolót így:
C:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\train.exe -vm:w -mem1024 -anisotropic -timeacceleration
Ez most az én parancsikonom sora, de Neked a mem kapcsoló kell csak. Ez kierőszakol 1GB memóriát a játéknak és akkor nem lesz baj.
fittipaldi19: Sajnos csak az időm kevés, úgyhogy nem az a helyzet hogy a DDu már majdnem kész. Egyszer azért eljön az az idő is.

-
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Legújabb Xtracks fentvan? 3.20 a verziószáma. Ha igen, akkor memóriahiány is lehet, ami miatt nem tudja betölteni egyes tile-okon ezeket az elemeket.
-
Jadro
veterán
válasz
szocs30
üzenetére
Csinálni kell szerelvényt. Ezt hívják consistnak.
-
Jadro
veterán
válasz
chriss88
üzenetére
Biztos hogy a máv hangok csomagból akarják szedni asz sms fájlt? Mert ezekszerint nem, vagy nem jó helyre vannak feltéve a wagon fájljai és a megadott elérési út nem oda visz ahová kellene. Olvasd át ezt a leírást ha még nem tetted és aszerint nézd meg hogy hol keresi az sms fájlt és ehhez képest ott van-e!
-
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Töltsd le a telepítős változatokat, az a legbiztosabb! Egyébként a Global könyvtárba pakolgatnak.
-
Jadro
veterán
válasz
John Rose
üzenetére
Azt javasolnám, hogy legyen egy tiszta MSTS telepítés. Az alapjáték, mindenféle kiegészítő nélkül. Azt kellene megnézni hogy ez így elindul-e. Aztán majd lépünk tovább.
Ha az említett hibajelenség az alapjátéknál jön elő, akkor nincs tippem. Talán egy videokártya driver cserét megpróbálhatnál. Régebbire. Esetleg még az ablakban futtatás. Mint végső lehetőség. (Ja most nézem 64 bites win. Hmm ez alatt még nem próbáltam. Futtatás mondjuk XP módban? Érdemes lenne utánaguglizni az msts 64 bit win7 problem kombinációnak. Vagy hasonlónak.)
-
Jadro
veterán
válasz
szuperbazs
üzenetére
A pályának - ha minden fel van telepítve rendesen - nem szabadna hibaüzenetekkel indulnia. A Kaposvár-Somogyszob szakasz simán járható minden hibaüzenet nélkül, csak ugye üres még a terep.
-
Jadro
veterán
Felesleges feljebb menni, ez is sok. A módszeri inkább ott érdekes, ahol kevés a memória alapból. Emellett számít a videokártyán lévő memória mennyiség is, erre viszont nincs ilyen "hack". Itt a modellezőknek kell minél jobban elkészíteni az objektumok textúráit.
Nekem csak 256 megás a videokártyám és nem szokott gondom lenni.
-
Jadro
veterán
Ez egy éjszakai textúra lenne. Lehet hogy hiányzik ténylegesen, érdemes ellenőrizni. A DDu-ban megvan, onnan át tudod másolni, vagy ha nincs feltéve, akkor átmeneti megoldásként a sima nyári, nappali textúrát is beteheted. Ekkor ugyan világítani fog este, de legalább nem lesz hibaüzenet. Ha ott van a file és ennek ellenére nem töltötte be, akkor az már érdekesebb. Valami játék memóriakezelési gond lehet.
-
Jadro
veterán
Nem biztos hogy activity hiba. Egyszerűen Ts hülyeség. Mentsd el a kilépés előtt és próbáld folytatni! Ha mindig ugyanott kilép akkor már lehet hogy a feladat hibája, de még mindig nem biztos. Lehet hogy csak az adott részen túl sok mindent kell betöltenie a gépnek és nem birkózik meg a feladattal. (Pl kevés memória miatt.)
-
Jadro
veterán
Amikor gond van, akkor mindig mondjatok pontos hibaüzenetet, mert abból lehet kitalálni hogy mivel lehet a probléma!
-
Jadro
veterán
válasz
fittipaldi19
üzenetére
Ha nem tudja betölteni, két eset lehetséges. Tényleg nincs a helyén (ezt ellenőrizheted. Ace file a pálya textures, s és sd file a shapes könyvtárában.)
Második hogy memóriahiány miatt nem tudja betölteni az adott objektumokat, mert elég sűrű a környék. Leírásban benne van az okosság a memóriakapcsolóval az indítóikonnál. Alkalmazd és lehet hogy megoldja a problémád!
-
Jadro
veterán
válasz
fittipaldi19
üzenetére
- DDu ban milyen sd fájlt hiányol pontosan?
- A Bdv hiba javítva lett. Tedd fel a pálya frissítéseit is! -
Jadro
veterán
válasz
remington2
üzenetére
Act file-ban vannak az álló járművek consistjai. Ott is nézted?
Új hozzászólás Aktív témák

- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- LEGO klub
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Hálózati / IP kamera
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Unigine Superposition Benchmark
- További aktív témák...
- Lenovo L440 laptop - i5-4200M - 4 gb DDR3 ram - 320 gb HDD
- 5 db Konica Minolta bizhub A3 Színes MFP Nyomtató Csomag 1db C258 / 2db C224 / 2db C220
- Zsír DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,4" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- AMD Ryzen 5 8500G 6-Core 3.5GHz AM5 Box - PCX garancia 2028.10.06.
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- Dell Latitude 7410 Intel I7-10810U Refurbished - Garancia - Akció!
- Dell Alienware AW3423DW 34 QD-OLED Gaming Monitor 27% ÁFÁS
- Új Steelseries Arctis Nova pro vezetékes gamer fejhallgató
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)de ha kilősz pár alkalmazást ami a háttérben fut és nem szükséges hogy menjen, akkor lehet hogy áthidalható a hiba.