Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szuperbazs
tag
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Nekem is volt ilyen gondom! Úgy sikerült megszüntetnem, hogy újratelepítettem és használom a -mem:1024 parancsot! Meg ablakban futtatom és azt vettem észre, hogy így simábban megy -de az lehet, hogy nem az miatt van, nemtom! szerintem próbáld meg! Az ablakban futtatás: -vm:w
-
szuperbazs
tag
válasz
GubisKristóf
üzenetére
itt tudsz letölteni ebbe a packba tartozó 6 kocsit egyenként, nem tudom hogy ezen kívül van-e valahol.
-
szuperbazs
tag
válasz
GubisKristóf
üzenetére
melyik wag hiányzik?
-
szuperbazs
tag
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Még én sem alkalmaztam, de úgyhiszem act szerkesztésénél segít! Például ha egy keresztet akarsz szervezni gyakran előfordul, hogy inkább várakoztat 20 percet egy szerelvényt vagy szembetalálkozol egy AI-val nyílt vonalon stb. Ilyenkor segít, ha egy láthatatlan mozdonyt közlekedtetsz valamelyik előtt! Ha valaki tud pontosabb infót az engem is érdekelne, köszi(:
-
szuperbazs
tag
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Szerintem nézd meg a beállításoknál a hangok menüben a hangok mennyisége maxra van-e állítva vagy nézz utána az sms fájl elérési útjának vagy hogy egyáltalán megvan-e.
-
szuperbazs
tag
válasz
fittipaldi19
üzenetére
Szerintem a legegyszerűbb, ha feltelepíted az Alföld5-öt meg az Alföld6-ot is a hozzájuk tartozó frissítésekkel! Gond nélkül megfér egymás mellett a kettő. Nekem is így van most és az A6-on csak azt használom, amit arra írtak.
-
szuperbazs
tag
válasz
fittipaldi19
üzenetére
"Megváltozott volna a Budapest-Nyíregyháza vonal az alföld5-ös után,vagy mi?"
Igen, elkészült a Debrecen-Nyíregyháza szakasz(: A 100as vonal Bp-Debrecen szakaszára gondolsz és ha jól tudom akkor csak az objektumozásban volltak korrekciók. Ha megnyitod editorban és hibás útvonalat jelez, akkor az a probléma és újra kell menteni, de szerintem be sem töltené úgy a szimulációt.
Ha elolvastad a leírást, akkor biztosan emlékszel erre a részre: "Az Alföld 5-höz készült küldetések egy része használható az Alföld 6-ban is, de a Debrecen utáni ívből indult illetve ott végződött küldetések, Békéscsaba Gyulára vezető ívében indult illetve érkrzrtt küldetések, a Szolnok – Lakitelek - Kecskemét vonal vonatai, valamint a Kecskemét – Városföld szakaszt érintő vonatok útvonalai hibát fognak jelezni. Ezek hibás útvonalait javítani kell. Változtatás a vágányrendszerben máshol nem történt."
Nem biztos, hogy így van, de nekem gyanús: még ha a vezetett járat útvonala jó is, attól még lehet, hogy időben kb akkor "lép be" egy AI az activitybe, amikor kiérsz a Nyugatiból és ez az AI használ olyan útvonalat, ami módosítva lett az Alföld5-höz képest és emiatt fagy ki.
Ha nem így van, akkor valaki javítson ki köszi!
De ha csak Debrecenig megy, akkor szerintem próbáld Alföld5 alatt!
Amúgy attól, hogy az Alföld3-ra készült feladatok elindulnak az Alföld5-ben, még koránt sem igazolja, hogy az 5-re készült feladatoknak jónak kell lenniük a 6-ban is! Ez attól függ hogyan módosult a pálya. -
szuperbazs
tag
válasz
fittipaldi19
üzenetére
Ez az alföld5-re van! Nem ez lehet a probléma? Megtaláltam az oldalon az alföld6 menüpont alatt, de a feladat alföld5-re készült. Legalábbis alföld5 a pálya neve a kitömörített fájlban.
-
szuperbazs
tag
válasz
fittipaldi19
üzenetére
Ez kezd érdekelni(: írd meg melyik act, melyik pályára és hogy honnan van!
-
szuperbazs
tag
Azt olvastam, hogy az rw3 az msts2 licensz. Szerintem ide is tartozik meg nem is, de ezt ugye nem mi döntjük el(: Egyébként kipróbáltam, ha játékról beszélünk nagyszerű élmény, tényleg élvezetes. De ha virtuális modellezésről akkor részemről marad az MSTS!
-
szuperbazs
tag
Az Alföld6 leírásában szépen és érthetően benne van, hogy az Alföld5.x-re készült feladatokkal nem kompatíbilis! Van egy két kivétel, de ez is le van írva!
-
szuperbazs
tag
válasz
nzsolt77
üzenetére
Itt valami sántít
Ha mozdonyt hiányol, akkor nem consist hiányzik! Ha az actban használt egyik consistban szereplő mozdony hiányzik, akkor lesz "mozdonyhiányos" actod!
Consistot tudsz létrehozni akár Activity Editorban is!
Szóval nem teljesen értem mi folyik itt, de azért küldtem mailban egy con fájlt a treno fantasma-val hátha segít!
-
-
szuperbazs
tag
Egyáltalán nem szar! Zsoltee oldalán letölthető Széchenyi és a 2 féle Haydn mellé oda van írva, hogy szükség van az ÖBB Em-lok pack 18 in 1-re, ami szintén erről az oldalról letölthető. Valóban, ez a csomag tartalmaz több cabview-et is, de azt pont nem, amit ez a két mozdony használ! 1116.cvf van megadva alapból és bár nem kerestem nagy erőkkel de úgy véltem nem is szükséges, mert a '18 in 1' csomagban asszem 3 féle kabin nézet közül is válogathatunk. Nem vagyok otthon a szakmában, de szerintem ezek a Taurusok msts-ben (máv, gysev, obb ezeket a cvf-eket használják) csak abban különböznek, hogy a műszerfal alapja kék vagy zöld (úgyhiszem a mávos zöld, az öbb-s kék, de ha valakit igazán érdekel youtube-on biztos találni róla videót).
Ha mindegyik mozdony a helyén van az OBB_1116 mappán belül, akkor három .eng fájlról beszélünk:
GySEV_1047_504-4_Haydn.eng
GySEV_1047_504-4_Haydn_V2.eng
GySEV_1047_505-1_Széchenyi.eng
ezeket megynyitva rákeresünk (ctrl+f paranccsal) a "cvf"-re és megkapjuk a 1116.cvf fájlt, amit át kell írni pl.: 1116_nEVM.cvf -re! Szerintem ez a legjobb, függetlenül attól, hogy kéknek vagy zöldnek kell lennie, ennél nem csúszik annyira a műszerfalon a digitális sebesség visszajelző!Szép mozdonyok! Letölteni meg átírni kb 5 perc, asszem ez semmiség ahhoz képest, hogy valaki elkészítette őket nekünk!
-
szuperbazs
tag
válasz
fittipaldi19
üzenetére
Jó actokat készít, bár nem sokhoz volt szerencsém. Volt egy köztük ami emlékezetes csalódást okozott, a 7713-7716-os a 135-ös vonalon megy ami ugye nem villamosított, ennek megfelelően nincs felsővezeték az Alföld6-ban sem, így kicsit bután mutat a 1142-es Szili. Ajánlott lecserélni egy Csörire 2115, 2198 és 2148 pályaszámúakról találtam videókat a youtube-on amik a 7713-as járatot viszik!
Amúgy az oldalon, ahonnan ezeket az actokat lehet letölteni van mellékelve a letöltéseknél "trainset csomagok" címszó alatt több letöltés is, amik szükségesek az actok helyes működéséhez és ha jól emlékszem az egyik tartalmazza a common.snd mappát és egy-két act is tartalmaz járműveket is.
Tehát Tomci kollega javára váljon, tényleg próbál a járművek beszerzésénél segíteni, precíziós kérdés, hogy melyik milyen hangot használ. Egy kis guglizással szerintem megoldható. Sőt, az actokhoz mellékel leírást is linkekkel.Ami a másnaposságot illeti, kutyaharapást szőrivel

-
szuperbazs
tag
Amúgy bocs, hogy csak a linket dobtam magyarázat nélkül, de tegnap sikerült úgy benyesnem, hogy ma reggel újra fel kellett építenem a világot. Gondjaim voltak a fogalmazással és a klaviatúrával is.. A shift-et sikerült eltörnöm és néhányat gombot nem ismertem fel

-
szuperbazs
tag
válasz
fittipaldi19
üzenetére
A link alatt a common sounds pack-ot kell letölteni, ha jól emlékszem önkicsomagoló és "helyre rakja" magát.(: Ha nem, akkor a common.snd mappát kell a trainset mappába bemásolni. Érdemes visszaállítani az obb-s tehervagonok hangját az eredetire (működnie kell ezzel a hangcsomaggal, tegnap én is ezt az actot vittem!)! Ha nem vagy benne biztos hogyan kell(gondolom, mert a máv hangok elérési útját sem helyesen írtad be, különben megtalálta volna, hacsak nem egy nem létező .sms-fájlra hivatkoztál) akkor csak telepítsd újra a vagonokat. Azért érdemes letölteni ezt a hangcsomagot, mert rengeteg külföldi jármű ezt használja, teher és személy is, tehát jó eséllyel beleszaladsz még ilyenekbe és akkor nem kell egyesével átírnod az összeset.
-
szuperbazs
tag
válasz
fittipaldi19
üzenetére
http://www.train-sim.ro/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=43&Itemid=32
-
szuperbazs
tag
válasz
mdmot3034
üzenetére
Összekeverted a telepítéshez szükséges összetevők sorrendjét! Szerintem telepítetted a bin-t az update előtt! így már nem lesz jó, hiába próbálod telepíteni a bin-t mindig ezt fogja írni. Újra kell telepíteni az msts-t! Sorrend az első hsz-ben!
(szerintem a trainset mappáról csinálj mentést, hogy a járműveket ne kelljen újra telepíteni) -
szuperbazs
tag
Hogy érted, hogy 'külön'? A fájlok elnevezése alapján, mivel nincs .exe önkicsomagoló fájl, szerintem úgy kell, hogy mindegyik tömörített fájl tartalmát beteszed egy mappába. Ha sikerült letöltenem az összeset, akkor biztosra tudom mondani. De ha Neked lejött az összes, akkor nézd meg az egyik fájl biztosan tartalmaz valami leírást. Amúgy köszönöm a linket, ez az oldal is új nekem!

-
szuperbazs
tag
Újabb felfedezésekre tettem szert, amit szeretnék megosztani "lelkes újonc" társaimmal és mindenkivel aki eddig ezeket nem ismerte és hasznos lehet:

ctrl+shift+num4 :szimuláció közben tudjuk ki- és bekapcsolni az éberségit, ami nagyon hasznos mert külső nézetben nem halljuk (vizuálisan nyomon lehet követni így is F5-el a jobb felső sarokban) és ha nem nyugtázunk akkor kényszerfékez.
ctrl+shift+num2 :robotpilóta. Ugyanaz a logika vezérli, mint az AI-t. Hasznos lehet (ha bekapcsoljuk mellé az időgyorsítást), ha egy készülőben lévő activityt szeretnénk menet közben tesztelni! Azért oda kell rá figyelni, a lassúmenet előjelzőket nem veszi figyelembe és néha nem áll meg időben a megállj! jelzésnél!
Az időgyorsítást úgy tudjuk aktiválni, hogy az asztalra a telepítés során kihelyezett msts parancsikonra jobb egérgombbal kattintunk és az az elérési út (cél vagy target) végére írjuk a "-timeacceleration" parancsot és így indítjuk. Menet közben ctrl+t akár többszöri megnyomásával felgyoríthatjuk a szimulációt, ctrl+shift+t -vel pedig lassíthatunk.
Pl.:
"C:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\train.exe" -timeaccelerationV43 mozdonyoknál (ha a hdmsts oldalról letöltött hangcsomagokat használjuk) folyamatosan tudjuk működtetni a főmegszakítót a következőképp: lenyomjuk az x-et, majd mellé a shift-et, aztán először felengedjük az x-et és utána a shift-et is! Ugyanez a "beakasztás" funkció működik még a "b" (pisszegés) és a "-" gombnál is. Utóbbira akkor van szükség, ha csak a vagonokat akarjuk fékezni, de a mozdonyt nem. (20 vagy annál több vontatott tengely esetén használjuk)!
Ha valaki már ismerte ezeket, akkor természetesen NE olvassal végig
Nekem új volt és remélem másnak is segít még élethűbbé tenni a szimulációt a csodás Magyar vonalakon! -
szuperbazs
tag
válasz
fittipaldi19
üzenetére
Nem egészen értem. Conbuildernek nincs sok köze az service fájlokhoz, csak az abban szereplő consistokat tudod vele módosítani, de .srv-t "eltüntetni" legjobb tudomásom szerint nem lehet. Az is furcsa, hogy felfedező módban indítod és .srv-t keres. Csak ott kell .srv ahol van traffic vagyis AI forgalom. Az pedig felfedező módban nincs.
Próbálj meg a virtual store mappában utána nézni a hiányzó .srv-nek, ha activityt módosítasz esetleg oda menti. C:\users\x\app data\local\virtual store\program files\microsoft games\train simulator\routes\y\services (ahol az x ott a windows felhasználó, ahol az y ott a pálya neve amelyik az .srv-t hiányolja) Ez az elérési út abban az esetben, ha windows vista alatt van és az eredeti beállítások szerint telepítetted az msts-t. Ha nem találod (más operációs rendszer alatt nem tudom), egyszerűen rákeresel a hiányzó fájl nevére az adott meghajtón. Természetesen mielőtt nekilátsz, Trainstore-ban bonts ki mindent!Azért nem reagáltam először, mert egyáltalán nem vagyok biztos a kérdésedben sem meg abban sem amit leírtam így felelősséget nem vállalok! (ilyen activity manager meg inicializálásra utaló hibákkal még nem is találkoztam) Ha valami nem pontos akkor elnézést, valaki javítson ki, de mivel másik választ nem kaptál rá, így próbáljunk meg ebből kiindulni(:
-
szuperbazs
tag
Valaki nézze meg légyszi, hogy az editors&tools parancsikon, amit az asztalra kirak az msts telepítéskor melyik alkalmazásra mutat! Véletlenül kitöröltem és nem tudom honnan kell indítani, semmi ilyesmi.exe fájlt nem találok az msts mappájában...
-
szuperbazs
tag
válasz
szuperbazs
üzenetére
Tényleg 456mb van írva. Pedig én is innen szedtem. Megvan mind a 6 fájl és nekem működik is.
(btw ott van mindegyik fájl mérete szumma=310) (: -
szuperbazs
tag
Egy pálya törlésénél elég a "routes" mappából kitörölni a pálya könyvtárát?
-
szuperbazs
tag
Köszi a választ, de nem értem.... ha tényleg megsiklott vagy túlterheltem, akkor:
1:miért jelentkezett 35km/h sebességnél?
2:miért úgy reagálja le, hogy ötszörösére növeli a sebességet és elkezd ingázni előre-hátra? (bár láttam már Bézét fél kilóméter magasra repülni, lebegni picit a holdfényben és épp hogy a kán-kánt nem járta el mielőtt kiírta, hogy az "egyik kocsi megsérült")
Egyébként egy AI halad át szemből az anyavágányon és utána próbálok indulni kitérőből. De nem csak ennél a pontnál van a gond. Szinte az összes kitérésnél és a körüljárásnál is, csak nem ennyire súlyos. Amikor áthaladok egy váltón a sebesség ugrál "picit" fel és le kb 20 és 40 km/h között, de amint elhagyom a vátókörzetet megszűnik a jelenség és tovább tudok menni. Csak ebben a pályában ebben az actban van bibi. Jó lenne megérteni.
Szerinted az nem lehet baj, hogy körüljárok és utána a mozdony ugye "fordítva" közlekedik?
(igaz a körüljárás előtt is ugrál a sebesség ha váltón haladok át) -
szuperbazs
tag
Befejeztem egy új feladatot és amikor kipróbáltam másfél órán keresztül remekül ment aztán egyszer csak amikor 35 km/h sebességgel közelítettem a váltókörzet felé, a mozdony teljesen magától kábé 1mp alatt felgyorsult kábé 200ra és ment kábé 100 métert, majd kábé ugyanezt megtette hátrafelé, aztán ismét előre és végül lefagyott

Miért? -
szuperbazs
tag
Nálam hiányzik egy-két sínelem a Ddu pályából (2.1-es verzió) a 40-es vonalon. Ez mindenkinél így van vagy telepítsem újra?
-
szuperbazs
tag
Ennek már én is utána néztem, sajnos semmit nem értek hozzá, de azt már tudom, hogy be kell kapcsolni a szellőzőt amikor a mozdony elindul. http://elektroman.uw.hu/vasut/v43.htm itt találtam. Azt nem tudom mikor lehet kikapcsolni. Minden nap látom az állomáson meg Youtube-os videokat néztem szilikről, egyik sem indul szellőző nélkül, de van amelyik kikapcsolja menet közben. Gondolom amikor a menetszabályzó 0 állásban van. Amikor kakaót ad, akkor meg újra bekapcsolja. Nem tudom... De ha valaki tudja engem is érdekel

-
szuperbazs
tag
válasz
fittipaldi19
üzenetére
Hang: Trainstore-val való indítás után az mstsben az opciók menüben hangok beállításánál a hangok mennyiségét állítsd maximumra! Első indításkor be kell állítani mindent újra.
Conbuilderben való consistok szerkesztése előtt indítsd el a Trainstore-t és az ikonsorban kattints az "unstore everything" gombra! Utána szerkeszthetsz conbuilderben.
-
szuperbazs
tag
-
szuperbazs
tag
Conbuilderben: az ikon sávban jobbról a hatodik inkonra kattintasz (ez a "consist belonging to activities"), utána a megjelenő ablakban kiválasztod a pályát, alatta az activityt, alatta megjelennek a hozzá tartozó consistok és amelyik elé [PLAYER] van írva, az a vezetett szerelvény. Kettőt kattintasz rá és megjelenik a consist editor, ott kettőt kattintasz a mozdonyra azzal törlöd, utána a listából kiválasztod melyik mozdonyt akarod a helyére rakni és elmented!
-
szuperbazs
tag
válasz
fittipaldi19
üzenetére
Train store-nak pont ez a lényege! Csak azokat az unstored pályát és unstored activityket és a hozzá tartozó con, wag, eng fájlokat tölti be, a többit átmásolja egy ideiglenes mappába, hogy az msts indításkor ne töltse be, ezáltal gyorsabb és nem jelez hibát, ha esetleg egy másik activityhez tartozó con, amit éppen nem használsz hiányol fájlokat.
Én mindig csak egy actot töltök be egyszerre, ezáltal gyorsabb és működőképesebb.
Train store-ban: tools->unstore everything és utána újra fogsz látni mindent az msts-ben.
-
szuperbazs
tag
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Ellenőrizd az msts-ben az opciók menüben a hang beállításoknál a hangok mennyiségét, legyen maximumon.
Ha még mindig nem jó, akkor nyiss meg egy ic kocsi wag fájlt(lehetőleg azt, amit már használtál és nem volt hangja) és ctrl+f paranccsal keress rá arra, hogy sound, akkor megtalálod milyen sms fájlt használ a kocsi és annak elérési útját! -
szuperbazs
tag
válasz
peti9878
üzenetére
Megnéztem a linket, valóban van egy halber44.zip nevezetű fájl, de sajnos nem ez a megfelelő

Létrehoztam egy halby mappát a mav_hangok könyvtárban és bemásoltam a zip tartalmát. Csak dzugalt.sms van benne, így hát átneveztem dzugalt_uj.sms-re. Viszont ha megnyitod ezt a fájlt, láthatod, hogy olyan .wav fájlokat használ, amik nincsenek benne a halber44zip-ben és nem találom őket sehol. Valószínű egy másik hangcsomagból vannak, amik ezen az oldalon nincsenek fent vagy csak véletlenül kimaradt a tömörítésből. (halbi1.wav, halbi2.wav, halbi3.wav stb...) Ergo elindulok hibaüzenet nélkül viszont a vagonoknak nincs hangja....
De nem szenvedek vele, inkább adok neki a máv hangokból valamit.
Azért kösz, hogy megpróbáltál segíteni, jó cuccok vannak azon az oldalon! -
szuperbazs
tag
válasz
GubisKristóf
üzenetére
C:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\TRAINS\TRAINSET\MAV_Hangok\intercity\
Ezt az elérési utat ellernőrizd!
-
szuperbazs
tag
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Telepítetted a "máv hangcsomagok v1.2"-t?
-
szuperbazs
tag
A Flirt hibáját jeleztem már a feladat szerkesztőjének.
Nézd meg activity editorban mert lehet, hogy egy álló szerelvény túl közel van egy váltóhoz vagy a sínpálya végéhez egy pályaudvaron vagy vakvágányon stb. vagy két álló szerelvény túl közel van egymáshoz! Igaz, hogy ha ez a probléma, akkor hibaüzenettel kéne hogy induljon, de jártam már úgy én is, hogy csak simán kidobott.
-
szuperbazs
tag
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Melyik .sms-t kéri?
-
szuperbazs
tag
válasz
peti9878
üzenetére
Megkaptam az eng-eket, de sajnos nem ezek hiányoznak. Ezek megvannak az msts flirt oldalról.
Ami kell nekem:
H-Start_5341-034-7_A.ENG
H-Start_5341-034-7_B.ENG
H-Start_5341-034-7_C.ENG
H-Start_5341-034-7_D.ENG
és így tovább a 055-2-es, 058-6-os és a többiből is _A, _B, _C, _D .eng fájlok hiányoznak.Először megpróbáltam átnevezni a flirt oldalról letöltött .eng-eket, ez katasztrófába torkollt.(: Viszont, ha átírom a konzisztokat conbuilderben meg az álló szerelvényeket kicserélem AE-ben, akkor el tudom indítani az aktot. A probléma az, ha újabb aktot másolok fel, amiben ugyanaz a .con szerepel, akkor természetesen felülírja a már kijavított fájlt és kezdhetem előről. Próbáltam, hogy írásvédetté teszem azokat, amiket már átírtam, akkor csak az álló szerelvényekben talál hibát és az miatt nem indul el. Azokat kicserérlni csak AE-ben tudom, de 10ből 7szer lefagy amikor egy ilyen aktot próbálok betölteni. Elég necces minden akt amiben flirt szerepel bármilyen formában.
Szóval még mindig nem késő, ha segíteni szeretnél! Itt a nagy lehetőség, ne hagyd ki(:és ha már itt tartunk... legfrisebb hiánycikk:
MAV_Hangok\Halby\DZUGALT_uj.sms ((: -
szuperbazs
tag
válasz
peti9878
üzenetére
Köszönöm szépen!
Igen van, csak nem tudom a bill. kombinációkat! Régebben tudtam, de elfelejtettem és ma véletlenül bekapcsoltam a robotpilótát és nem tudtam kikapcsolni. De ha újra indítom az actot akkor megszűnik. Az automatikus nézet állítás meg közel lehet hozzá, mert kb egyszerre kapcsoltam be és sorba mentem a billenytyűzeten(: ctrl+valami vagy ctrl+shift+valami.... -
szuperbazs
tag
Ha valaki szeretne segíteni, még mindig itt a lehetőség!(: egy csomó .eng hiányzik a h-start_5341_flirt mappámból ...55-2.eng, ...34-7.eng és társai.... A B C éd D is...
És nem tudja valakai véletlenül hogy lehet ki-be kapcsolni a robotpilótát és az automatikus nézet állítást?
Köszi(:
-
szuperbazs
tag
megpróbáltam átnevezni az eng fájlokat azokra, amiket hiányol
kissé összekuszálódott a szerelvény, de vezethető 
-
szuperbazs
tag
válasz
fittipaldi19
üzenetére
Lehet, hogy azért mert a conbuilder keres kocsikhoz-mozdonyokhoz hangokat, kabin nézeteket, belső nézeteket meg még nem tudom miket, amiket az msts nem ellenőriz indításkor. Szerintem a játékban ez csak a szimuláció beállításánál derül ki, amikor az activityt indítod! Persze ez nem biztos, én train store-t használok, így nem indulok hibákkal

-
szuperbazs
tag
Hello! Épp most akartam segítséget kérni, szerintem én is ugyan ezzel a problémával küzdök. Letöltöttem mindent a flirt-hez, ami megtalálható a flirt-msts oldalon, de a feladatok még mindig hiányolnak eng fájlokat, amiket nem tartalmaz. Próbáltam keresni más oldalakat, de sehol nem találtam flirt nyomokat...
pl:
H-Start_5341-034-7_A.ENG
H-Start_5341-034-7_B.ENG
H-Start_5341-034-7_C.ENG
H-Start_5341-034-7_D.ENG
és így tovább a 055-2-es, 058-6-os és a többiből is _A, _B, _C, _D eng fájlok hiányoznak. Megpróbálhatnám átírni a consistokat ugyan, csak gondoltam előbb itt megkérdezem hátha van megoldás, azzal egy kalap alatt megoldódna a többi feladat is amik ezeket a fájlokat használják. Ha valakinek ezek megvannak hálás lennék, ha át tudná küldeni nekem vagy egy elérési utat.. Előre is köszi! -
szuperbazs
tag
Hello!
Újabb meglepetés: activity editorban alföld6.3, új útvonal Nyíregyháza-Bpnyup és mentés. Ám amikor újra be akarom tölteni akkor kiírja, hogy érvénytelen és az alföld5.x jelenik meg közben. Ez megmagyarázza miért érvénytelen az útvonal, hiszen ott még nem volt Nyíregyháza. De vajon miért azt tölti be? hm? -
szuperbazs
tag
Lehet, hogy nem ideillő kérdés, de mi az a "ciccegő", sebességtől függetlenül periódikusan ismétlődő hang, amit amozdonyok adnak? Néztem youtube-os videokat is, a sziliknél remekül észrevehető. Mintha egy valami "ketyegne", mint egy óra. Elég nehéz leírni, megpróbálom fonetikusan illusztrálni: "...c-c-c-c-c-c-c-c-c-..." (:
-
szuperbazs
tag
Sziasztok! Sajnos problémám akadt, főleg a Balaton Dél pályán több actnál hiányol dzugalt.sms és ehhez hasonló hagfájlokat, amik amúgy megvannak a mav_hangok mappában. Azért is olyan különös, mert eddig ezzel nem volt gond, csak az elmúlt pár hónapban beszerzett actoknál jelentkezik. Lehetséges, hogy még valahol kellene lenniük ezeknek a fájloknak? Vagy rosszul van megadva az elérési út? Hogy tudnám a legegyszerűbben kideríteni, hogy pontosan melyik vagonnál nyavalyog? Van valakinek valami ötlete, hogy lehetne ennek a végére járni? Előre is kösz!
-
szuperbazs
tag
Sziasztok! mav_2041\mav_3941.wag hiányzik és nem találom sehol.. Tud valaki segíteni?
-
szuperbazs
tag
Jó estét!(: Egy kérdésem lenne: Valaki tud Kaposvár-Somogyszob szakaszról? A ddu pályában megpróbáltam betölteni, de egy csomó shape data hibát talált. Elindult a szimulátor, de csak a lefektetett sínszakasz és domborzat jelent meg. Másnál is így van?
-
-
szuperbazs
tag
sziasztok! az alföld pályán a 10023-as feladat valakinek ismerős? nyugati-debrecen, ám a nyugatiból kifelé jövet mindig kapot egy üzit, hogy az egyik kocsi megsérült. pedig betartottam a teljes szerelvénnyhosszal a sebességkorlátozást, és kipróbáltam 10 km/h-s sebességgel is(: ugyanaz... mi lehet a baj?
-
szuperbazs
tag
lenyűgöző helyesírás
ha jól értettem Te a játékon belül szeretnél összeállítani egy szerelvényt amivel közlekedsz?! azt nem lehet, csak a mozdonyokat és a hozzá tartozó szerelvényeket tudod kiválasztani! mielőtt elindítod a játékot, össze kell állítani egy consist-ot, amit több féle módon megtehetsz! legegyszerűbben a conbuilder nevű programmal! itt minden nagyszerűen le van írva: http://jadro.yofej.hu/readarticle.php?article_id=2 -
szuperbazs
tag
bolic! olvasd el ezt a cikket és próbáld ki a programot! nem kellenek külön könyvtárak! kellett nekem pár nap, amíg kiismertem, megtanultam kezelni minden funkcióját de megéri! szerintem zseniális
http://www.iho.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1565:a-megoldas&catid=4:virtualis-vasut&Itemid=6 -
szuperbazs
tag
semmi! ez teljesen normális!
egyébként attól függ! mi az üzenet?nekem az most a baj, hogy nem tudok rákapcsolódni másik mozdonyra. kicseréltem már a gépet, meg is fordítottam
, átraktam másik vágányra, szelvényre, váltótól távol, váltóhoz közel. sehogy sem jó. a kapcsolódás pillanatában lefagy. más aktban nem csinálja... vagyis volt már, hogy igen, de csak 13ból egyszer
de abban az aktban amit most szerkesztek minden alkalommal lefagy és emiatt nem tudom befejezni... HELP -
szuperbazs
tag
válasz
istvan331
üzenetére
olvastam már erről, de még nem volt hozzá "szerencsém" úgyhogy nem tudom működik-e, de a hivatalos megoldás a következő:
start menü -> futtatás -> "regedit"
miután betöltötte a registry editort, a bal oldali ablakban kitallózod:
hkey_local_machine -> software -> microsoft -> microsoft games -> train simulator -> 1.0 -> hwrenderer
miután megvan és lenyitottad, jobb oldalon kijelölöd az összes AE_ -val kezdődő fájlt (22-nek kell lennie asszem, de vigyázz mert van AI_ is, ne keverd össze!) és letörlöd őket! ezeket az AE újra fogja genereálni a következő indításkor és működni fog!ha kipróbáltad majd írd meg, hogy valóban működik-e így

-
szuperbazs
tag
az egyik kitérőn olyan problémám van, hogy miután megérkezett a fővágányon a kereszt szemből, nem enged át a jelző! csak akkor, ha hátratolatok picit és elindulok előre! ez orvosolható?
-
szuperbazs
tag
válasz
szuperbazs
üzenetére
de olyannal is találkoztam, hogy az volt a baj, hogy túl közel volt a start pont valamihez

-
szuperbazs
tag
válasz
istvan331
üzenetére
nem a kezdőpontal van a baj, hanem az uid:200139-t nem tudja elhelyezni a szobgyors útvonal start pontjára! asszem akkor van ez, ha egy másik kocsinak vagy mozdonynak is ugyan ez a száma! próbáld meg átnevezni a consist fájlában az uid-t vagy töröld ki a konsistból, mentsd el és rakd bele újra! ha nem ez a megoldás, akkor bocs
de ebbe én is beleszaladtam egyszer és úgy emlékszem ez segített! -
szuperbazs
tag
Nem tudjátok hol találok 8 tengelyes kocsi hangokat?

-
szuperbazs
tag
válasz
istvan331
üzenetére
őő igen.. mindenképp meg kell különböztetni, másképp nem engedi menteni. ami számomra érthetetlen, hogy miért változtak át az ai útvonalak, és miért nem látom az eredeti útvonalat a listában, mintha nem is létezne, viszont nem enged ugyanarra a névre menteni, amin egykor létezett.... mindegy... időpocsékolás ezen gonlolkozni.. inkább csinálom amit tudok

-
szuperbazs
tag
válasz
istvan331
üzenetére
átbújtam, utána írtam, hogy nem teljesen világos
most meg az a baj, hogy eltűnik az AI útvonala! amit tegnap megcsináltam, mára "megváltozott".. pl: 2 db ai útvonala szeged-nyugati volt és valahogy szeged-kiskunfélegyháza lett belőle?!?! és amikor vissza akarom állítani szeged-nyugatira az útvonalat nem mutajta a listában, hogy lenne ilyen. Ha pedig mégegyszer meg akarom csinálni, akkor nem tudom elmenteni szeged-nyugati néven, mert az írja már van ilyen.... most van ilyen vagy ilyen nincs?
-
szuperbazs
tag
Ja és.. nem világos mit jelent az "aktiválás szintje" események hozzáadásánál...
-
szuperbazs
tag
válasz
istvan331
üzenetére
Kösz
amint újra találkozok a jelenséggel kipróbálom! Próbáltam lassan, de szerintem nem a lehető leglassabban.
lenne még kérdésem légyszi segítsetek
Rolát csinálom AE-ben és Szeged előtt csak 80-al mehet... fel lehet ezt tüntetni a pálya monitoron? ha sebességkorlátozott szakaszt csinálok akkor lehet állítani valahogy, hogy 80ra korlátozza? -
szuperbazs
tag
Köszönöm!!! bevált
tisztázzuk, hogy világ 20 legviccesebb bugja közt a helye! másik: még mindig a kocsik lekapcsolása.. Azért aggaszt, mert valamikor múlt héten telepítettem újra mindent + töröltem a virtualstore-t + regclean és nem múlt el a baj, gondolom akkor ez nem csak nálam van így és akkor valaki már biztos talált rá megoldást(: még az arra hivatott aktokban is előfordul, hogy a mozdony utáni kocsi azonnal visszakapcsolódik indulás után. A többit gond nélkül le tudom kapcsolni, csak az elsőt nem. Valahol olvastam a ctrl+ú billentyűkombinációt, hátulról egyenként le tudom kapcsolni vele az összeset, de az első mindig visszakapcsolódik a mozdonyra. Még menet közben is 70km/h-val, pedig kiszámoltam mikor kell megnyomni
-
szuperbazs
tag
Az miért van, hogy az activity editorban nem tudom beállítani a kezdősebességet? mindig vissza ugrik nullára.. egyszer az volt a baj, hogy nem tudtam visszaállítani nullára, mindig visszaugrott a beállított értékre
de akkor sikerült "mentés másként" megoldani! most nem segít.. próbáltam manuálisan is.. beírtam 20-at, a játékban nulla... -
szuperbazs
tag
az F-en van a játék? akkor tényleg erős a format C:
nem lehet, hogy ez azért van, mert amikor beszéltük, hogy az 1.8 bin-t rakd fel, akkor azt felraktad és most próbáltad az 1.7-est? az első üzenet azt jelenti, hogy nem érvényes előző verzió, nem tudja frissíteni! én ezzel nem találkoztam. lehet, mert én az 1.8-ast használom. még mindig nem értem miért kínzod magad napok óta és nem uninstallálod az egészet és mész végig az első hsz-en lépésről lépésre egy óra alatt.... ott épp csak az nincs leírva, hogy melyik kezedben fogd az egeret....
Új hozzászólás Aktív témák

- Diablo IV
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- További aktív témák...
- JBL Boombox 2 Brutális hang, számlás, dobozos, patika állapot
- Apple iPod Video (5. Gen) 30GB - A1136 - Wolfson DAC - Gyűjtői állapot!
- Olcsón! LG 34WR55QC-B 100Hz 21:9 UltraWide USB-C PD Machez is! Gari: 2027.áprilisig.
- Liquid Freezer III 360 - használt, garancia: Alza 2031.02.16-ig - ALKUKÉPES.
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4145
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ha mozdonyt hiányol, akkor nem consist hiányzik! Ha az actban használt egyik consistban szereplő mozdony hiányzik, akkor lesz "mozdonyhiányos" actod!