- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sh4d0w: Tele a hócipőm
Új hozzászólás Aktív témák
-
rush22
tag
hello.
hát a Bp.-miskolc projekten meg még vagy 20-30 pályaszakaszon dolgozik egy ember csak már nem tom a linket de ha megtalálom akkor beszúrom ide.hát én a magyar kocsiknál nem találtam külömbséget sose pedig régebben rohadt sokat utaztam vidékre,még a menetrendet is tudtam szó szerint kívülről.
még talán most is.
elsőosztályon csak az ülés más színű én azt tapasztaltam.
inkább a külföldi kocsiknál van h konnektor meg egyéb extrák vannak de ott a másod osztályon is van konnektor,lábtartó és más.
na mindegy.
kösz a választ azért.
hát igen frissítés már énse hiszem h lesz a játékhoz.
tervezhették volna ugy hogy több szállasra,akkor már volt olyan gép ami többszállas volt. -
rush22
tag
hello.
én azt nem értem hogy 3as procim van,és nvidia geforce 8400gs videokártyám 512mb.
és mindíg van hogy akad a játék valamennyire.
van hogy az fps vagy mi lemegy 3-ra és hasonlo.
pedig nem szabadna akadnia a játéknak ilyen teljesítményü gépnél mert azért ez jo gép.
ez a Bp.-bécs pályán kiv leszek hogy mennyire fog akadni.te véletlen vagy valaki nem tud hírt arrol hogy a pálya kb.mikor lesz kész mert a marci forumán nem kérdezem meg inkább itt meret ott szétsavaznak ha ilyet kérdezek,lehet h ittis de itt nem annyira.
ott se mondanak semmi konkrétumot hogy mi van.
mondanak tavaszt meg hasonló.
csak kiváncsi vagyok hogy mikorra lesz kész kb. de há azon a fórumon ezt megkérdezni..........azt megkérdeztme ott hogy a máv kocsik hogyan fogják bírni a 160-as tempót mert elvileg azt nem annyira bírják,mások azt mondják h igen de bírják,aztán elkezdtek savazni engemet h így ugy amugy.
na mindegy.
ezért gondoltam hogy itt esetleg valaki tud egy értelmes választ mondani.
meg az mért van hogy a szechenyi és a haydn taurus cabwiew probléma miatt nem indul a játékban az elöbbi problémát írja ki,de a liszt taurus és más egyéb taurus meg elindúl és ugyan arroil az oldalrol szedtem le őket.
fura h egy elindul a másik kettő meg nem.
csak külsőleg különböznek a gépek tudtommal.
kösz aki ír és nem savaz le {annyira}. -
szuperbazs
tag
Köszi a választ, de nem értem.... ha tényleg megsiklott vagy túlterheltem, akkor:
1:miért jelentkezett 35km/h sebességnél?
2:miért úgy reagálja le, hogy ötszörösére növeli a sebességet és elkezd ingázni előre-hátra? (bár láttam már Bézét fél kilóméter magasra repülni, lebegni picit a holdfényben és épp hogy a kán-kánt nem járta el mielőtt kiírta, hogy az "egyik kocsi megsérült")Egyébként egy AI halad át szemből az anyavágányon és utána próbálok indulni kitérőből. De nem csak ennél a pontnál van a gond. Szinte az összes kitérésnél és a körüljárásnál is, csak nem ennyire súlyos. Amikor áthaladok egy váltón a sebesség ugrál "picit" fel és le kb 20 és 40 km/h között, de amint elhagyom a vátókörzetet megszűnik a jelenség és tovább tudok menni. Csak ebben a pályában ebben az actban van bibi. Jó lenne megérteni.
Szerinted az nem lehet baj, hogy körüljárok és utána a mozdony ugye "fordítva" közlekedik?
(igaz a körüljárás előtt is ugrál a sebesség ha váltón haladok át) -
szuperbazs
tag
-
fittipaldi19
tag
Helló. Hát köszi,letöltöttem,de így is szarakodik.A hiba akkor valószínüleg nem ennek tudható be. Azért köszi,de a fentebb említett V-43-asokat fel tudnád nyomni az oldaladra? Jó lenne- Ha neked is kell valami,akkor én is el küldöm-csak mondd meg hogy hová! KGST! Kölcsönös Gazdasági? Segitség Tanácsa! Ha már az a nyamvadt HDMSTS-oldal nem műxik!
És ha valakinek kell valami,nyugodtan írja meg,ha tudok segítek,vagy felrakom valahová,ahová akarja.
-
fittipaldi19
tag
Hálás köszi! Neked ezek rendesen működnek?Tehát egyetlen activity felrakása után sem nyavalyog a MSTS,hogy ebből hiányzik az ez-meg-ez a számú wag.file? Mert nekem mindig act-felrakás után zavarodik meg,és hiába szedem le a rossz actot,utána a hiba marad,és ez már az agyam szétcseszi...ez az átírós dolog se 100-as,mert utána egyre több dolog hiányzik itt-ott,akkor meg azért baszkódik,úgyhogy....?
-
peti9878
csendes tag
Hát én nekem most fejből nem tudom hogy hány giga jármű állományom van de az 10 felett van.
Amúgy szerintem is teljesen fölöslegek textet készíteni amikor ugyan úgy néz ki a az adott jármű. Feltéve ha szebb modellen van vagy máshogy néz ki a gúnyája. Na de én most nem azt mondtam hogy a másik az nem jó modell. Értitek szerintem.
"Ja értem már, mármint a logikai átszámozást secperc alatt meg lehet csinálni a con és eng fájlban, de ahhoz szükséges a fizikai átfestés, hogy szemmel látható legyen a 003 számozás."
Privibe vagy itt elmondod hogyan lehetne? Nagyon hálás lennék érte. Nyugdíjkor meg kapod a pénzt is vagy maradhatunk egy virtuális házi pálinkába.
További szép estét.
ÜDV: peti9878 -
peti9878
csendes tag
Helló
Amiről hallottam a 480 003-as mozdonyt azt mindenki meg tudja csinálni ha akarná bár én nem jeleskedem e téren. Amiről tudok az csak egy átszámozás a 001-es traxxnak vagy a 002-es traxxnak. Tehát semmi értelme sincsen új modell illetve átfestés hozzá mivel ugyan az az új mozdony van csak más pályaszámmal legalább is ha ts-ről beszélünk akkor ugyan az lesz. Átszámozást nem nagyon tudom hogyan kell, de egyszerű szerintem de fölösleges.To: rush22
Látom te még most sem értesz az msts-hez
Figyelj! Ha az oldalamon jársz akkor menny rá a hírek menü pontra és ott szépen elolvasod fentről az első hírt majd utána rá fogsz jönni, hogy nem az lesz a célom, hogy el küldöm hanem majd te szépen letöltöd. Van egy olyan érzésem hogy ez csak jövő héten fog meg valósulni mert közbe jött valami, de lehet hogy rá fogok érni de ez nem biztos. Egyenlőre bizonytalannak látszik a dolog. Mellékletként: Ha elküldeném neked akkor nagy a valószínűsége, hogy nem fogsz tanulni belőle ami megint csak kérdéseket fog maga után vonni. Igaz akkor meg unatkoznánk tehát nem fogsz untatni minket.De azért tanuld egy kicsit mit hova kell tenni az oldalamon van leírás is azokat nézd át és ha ráérsz akkor okosodj belőle.
Nem vagyok veterán belőle, de rosszul gondolod mivel én nem voltam ennyire ilyen mit hova kell tenni illetve mit honnan lehet letölteni ami alap. Az az igazság hogy én még mielőtt meg lett volna a ts-em én már azelőtt tudtam mit honnan kell letölteni meg persze a leírásokat meg kerestem hogy mit hova kell tenni és ha nem olvastam el valamelyik részét vagy nem értettem na akkor szoktam kérdezni. De ez ritka kivétel volt de ha kérdeztem is akkor 2 db volt.
Mindenki volt kezdő és vannak olyanok akiknek több idő kell hogy rá jöjjön mi hogyan van. De nyugodtan kérdezzetek! Én szeretem a vasutat még ha szarul is van megcsinálva.
Bocsi a hosszú sorokért nem terveztem kis regényt írni.
De hogy feldobjam a topicot hétvégén két gép fog kikerülni az oldalra ami régen ki volt adva, de mára már nem tölthető le sehol sem. -
rush22
tag
igazábol a builderben sem találom a traxxot,csak ha pl. eng fájlt készítenék ott van benn h-eurocom 480 as néven de amugy nincsen benn a mozdonyoknál,pedig ujra leszedtem megint.
nem értem h mért van ez.
fcs soundot meg nem is értem h mit hol keressek.
nem nagyon értek ehez a belső dolgokhoz.
de lassan belefáradok h mi hol van és mindent ugykell összerakni.
az a baj a traxxnál h nincsen készítve consist,és azért írja ki a dolgot?
olyat nem lehet h consistal együtt rakjad fel peeter a traxxot az oldaladra?
nem tom h mit csináljak mostmár.
de nem untatok itt senkit majd alakul valahogy,de kösz a segítségeket,tanácsokat. -
peti9878
csendes tag
Helló
Egy kis javítást hajtanék végre, ha nem bánod.
Vasúti nyelven PIROS megállj jelzést adó lámpa nincsen! Javítva így lenne:
VÖRÖS jelző megállj jelzést ad.
Bocsi ha kötekedtem nem volt szándékom.To: rush22
Amit Kazimír írt pontosan így kellene cselekedni. Lenne is egy megjegyezni valóm ha nem gond. Ha esetleg valami nem stimmelne ilyenre gondolok hogy nem találja az xxx.sms fájlt vagy azt írja ki hogy a kabin létrehozása sikertelen akkor érdemes lenne megnézni hogy meg van e a Soundra vagy a kabinra utaló fájlok az adott mappában. Itt fontos megjegyezni azt is hogy az Eng fájlt a mozdonyoknál vagy a wag fájlt a vagonoknál érdemes meg vizsgálni hogy mi is az elérési útvonal az adott fájlhoz. Remélem érthető volt.
ÜDV: peti9878 -
peti9878
csendes tag
Én ezekkel tisztában is vagyok. Csak egy gond van a V43-asoknál. Az ablaktörlő az ugyebár a szellőző. A homokoló meg a főmegszakító. Tehát nem minden igaz az elmondásod alapján. Sajna a ts-nek vannak ilyen negatívumai. De ha acthu-s mozdonyokkal megyünk mint mondjuk a V63 és bekapcsolnád a szellőzőt a V gombbal nem fog működni mivel azzal csak az ablaktörlőt fogod bekapcsolni. V43-nál nem nagyon tudom hogy ott mit kapcsol a V gomb mivel nem szoktam Acthus mozdonyokkal járni. Viszont a gőzmozdonyoknál nekem is gondot okoz a vezetése, de néha ráérzek és felviszem simán 90-re bár ez ritka.
A dízeleknél a homokoló egyértelmű hogy nem a főmegszakítót fogja bekapcsolni illetve kikapcsolni.
Tehát összesítve nem minden az amit mi annak gondolunk.
Ts nyűgök de én azért szeretem. -
GubisKristóf
tag
Acthu 1047-008
Acthu 1047-010
Acthu H-Start BDbt
Acthu Mav BDbt LP
Acthu V43-1011
Acthu V43-1189
Acthu V43-1282
Acthu V43-2377
Acthu V43-3187
Acthu V46-007
Acthu V46-047
Acthu V46-025
Acthu V46-152
Acthu-s villanymozdonyok.
És azokon kívüli a H-Start Flirt.http://flirt-msts.atw.hu/download.php?view.18
-
Kocka91
csendes tag
szerintem nem kell fékezni a mozdonyt, csak a "gázzal" kell játszani, méghozzá oly módon hogy 1km/h fölé ne menj kb 1-2 méterig.
rövid példám egy v63-as mozdony. alapesetben a "D" és az "A" gombok ezek.. a D-t megnyomod majd rögtön utána az A-t is. ekkor nálam kb 0.3 km/h körülre ugrik a sebesség... ezért még eljátszom egyszer és 0.7 km/h körülre ér fel. sztem ez így egyszerűbb mint agyonterhelni a mozdonyt...
további jó vonatozást! -
controlman
csendes tag
Pl. a zrf_m41_cab.sms file. A conbuilder file keresője nagyon hisztis az acthu csomagokra.
De hála a rengeteg szabadidőmnek már megoldottam a problémát. Lejavítottam az acthu csomagokat, és a MÁV hangokat. Ha kell valakinek szívesen közzéteszem, csak felületem nincs hozzá. Ebben kérném a segítségeteket.Más: Bdt 400-as sorozat jobb oldali kabin nézetem, a 100-as sorozaté. Van e valakinek helyes fotója róla, vagy esetleg rendes bdt_uj_right.ace file-ja. (Éjszakai is.)
Köszi.
-
CSMG
csendes tag
Köszönöm szépen Bolic! Azt hiszem egy cipőben járunk! Hibaüzenetet kapok, de már legalább nem fagy ki a játék aminek felettéb örülök!
Nekem is 6 giga memóm van és egyszerűen értetlenül állok a hirtelen kilépések elött. Simán fut a játék full grafikával, majd hirtelen kilép, no de legalább már ez is megoldódott részben. Viszont lenne még egy kérdésem. elvileg a DDu leírásban az szerepel hogy maximum a fizikai memória fele. Szerinted ha még egy kis plusz memóval megspékelem a törétnetet abból nem lesz gond? Marad 1-2 giga a windowsnak meg néhány alkalmazásnak. Neked vagy nektek mi a véleménye(tek)d erről? Vagy van már valami tapasztalat?
-
-
Jadro
veterán
Ez egy éjszakai textúra lenne. Lehet hogy hiányzik ténylegesen, érdemes ellenőrizni. A DDu-ban megvan, onnan át tudod másolni, vagy ha nincs feltéve, akkor átmeneti megoldásként a sima nyári, nappali textúrát is beteheted. Ekkor ugyan világítani fog este, de legalább nem lesz hibaüzenet. Ha ott van a file és ennek ellenére nem töltötte be, akkor az már érdekesebb. Valami játék memóriakezelési gond lehet.
-
Jadro
veterán
Nem biztos hogy activity hiba. Egyszerűen Ts hülyeség. Mentsd el a kilépés előtt és próbáld folytatni! Ha mindig ugyanott kilép akkor már lehet hogy a feladat hibája, de még mindig nem biztos. Lehet hogy csak az adott részen túl sok mindent kell betöltenie a gépnek és nem birkózik meg a feladattal. (Pl kevés memória miatt.)
-
Menyus23
csendes tag
afene nálam is NEEEEEEEEE!!!!!!!!
Nem kifestő!
[ Módosította: RoyalFlush ]
-
Jadro
veterán
Azért nem csak ennyi egy feladat berakása. act fájlok valóban az activities mappába mennek, de ott vannak a pat fájlok -> paths könyvtár, srv fájlok -> services könyvtár és trf fájlok -> traffic könyvtár. Ezután a consist fájlokat is be kell tenni a többi közé és levadászni a járműveket. (Ha megvannak már a trains mappában, akkor egy gonddal kevesebb.)
-
Jadro
veterán
A TS is elég hülye ezt aláírom. De érdekes módon ha nem pakolgatod tele ész nélkül mindenféle cuccal, akkor megy rendesen. El kell olvasni a readme fájlokat! Ha hibaüzenet van akkor azt is meg kell nézni hogy mit hiányol, nem csak elnyomkodni és hőbörögni hogy mi ez a sok szar...
Esetleg ha mondanál pár hibaüzenetet, még segíteni is tudnánk hogy mi hiányzik.
-
szuperbazs
tag
bolic! olvasd el ezt a cikket és próbáld ki a programot! nem kellenek külön könyvtárak! kellett nekem pár nap, amíg kiismertem, megtanultam kezelni minden funkcióját de megéri! szerintem zseniális
http://www.iho.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1565:a-megoldas&catid=4:virtualis-vasut&Itemid=6
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Elektromos autók - motorok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Küszöbön az androidos PC-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- League of Legends
- További aktív témák...
- HP Thunderbolt-dokkoló, 120W G4 (4J0A2AA)
- Powercolor Red Devil 6700Xt - 6 hó garancia
- Asus ROG Zephyrus G15 - 15.6" 4K 120Hz - Ryzen 7 6800HS - 24GB - 512GB - RTX 3060 - 2 hó garancia -
- Samsung Galaxy Z Fold 7 512gb makulátlan állapotban dobozában
- Apple iPad Mini 6 Purple 64GB Wi-Fi, Apple Pencil 2nd gen, kitámasztós tokkal
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 9900K / RTX 3070Ti / 64GB DDR4
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3363
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS TUF F15 FX506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 32GB - 1TB - RTX 3050 Ti - Win11 - MAGYAR
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3336
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest