- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Butcher82: Retro - műanyag fehérítés
-
LOGOUT
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
sz.j
nagyúr
Na, úgy néz ki, hogy tényleg meg van ami a # 29988 hsz-ban leírt hibát okozta, ez pedig nem más mint a Microsoft Silverlight ...., mert amióta fel lett rakva azóta jelentkezett a hiba, és most, hogy töröltem villámgyors lett az FF.
Viszont a Silverlight nélkül nem működik a Microsoft Expression Dising és az Expression Web progi sem ....
-
Visormail
addikt
válasz
Steelmanus #29977 üzenetére
Visszaraktam win8-on a 11.9-est próbaképp ugyanúgy nem megy vele a hardveres gyorsítás, miközben win7en természetesen azzal is megy.
-
scope2007
addikt
nagyon jó ez a 18as róka
-
kispx
addikt
Írd be a címsávba: about:support, majd a Firefox alaphelyzetbe állítása. (Reseteli a profilodat)
Előzmények, könyjelzők, jelszavak, űrlapok, sütik megfognak maradni. De a többi el fog veszni. (beállítások, kiegészítők). Ezek majd be kell újból állítani, és felrakni a kiegészítőket.
-
sz.j
nagyúr
Srácok!
Az mi a fenétől lehet, hogy amikor elindítom a rókát fél vagy egy percig üres a kezdőoldal és "ledermed" minden, még kilépni/kikapcsolni sem lehet.
Eddig jó volt a FF csak ma jelentkezett a hiba miután a Microsoft-tól telepítettem egy két progit a gépre, de amikor később töröltem őket a hiba továbbra is megmaradt.
Majd töröltem a 18-as FF-t és a 15-öst raktam fel, de a hiba továbbra is fennáll .....Az IE és a Chrome hibátlanul működik.
-
kidpepi
tag
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Mostanában ezt csinálja a FF. Scrollozás után jön néha elő.
Mostanában kezdődött, azt hiszem az explorer 10-re való frissítés és a pár napja települt win frissítések után.
Azóta frissítettem FF8-ra, ez nem változtatott a helyzeten.
(Ha ez számít, két monitort használok, 2xFullHd, és a böngészők nem teljes képernyőn vannak általában. Teljes képernyőre váltva ez még nem jött elő.)
Előre is köszönöm! -
Kernel
nagyúr
válasz
London26 #29984 üzenetére
A Windows-tűzfal legkevésbé szól bele ilyenekbe, akkor már inkább egy szolgáltatói korlátozás, tűzfal, gondolok itt olyasmire, amikor egy mobilszolgáltató a képeket például megtömöríti egy kicsit, utána az előfizető csodálkozik, hogy nála szemcsés a kép, ami máshol pedig jó. Régebben legalábbis előfordult ilyen panasz, amikor kezdetben szűk volt a kapacitás.
Firefoxot én nem akartam elpiszkálni, de az általam úgyse használt IE8 (Win7, 32 bit), simán vette az akadályt:
-
-
London26
tag
Hello!
Van egy olyan gondom, hogy megpróbálom telepíteni az IKEA konyhatervező programját a honlkapjukról.
Mozillát használok, és ezt írja ki:
"Figyelem! Ennél az alkalmazásnál gondot jelent az Adblock használata. Kérjük, kapcsold ki. "
Hol lehet ezt kikapcsolni, mert valószínűleg ez blokkolja és nem engedi feltelepíteni a programot.
Köszi -
Visormail
addikt
válasz
Steelmanus #29973 üzenetére
Win7-en fel lehet tenni 4es szériára a 12.12-est? Ott ugyanúgy a 12.6 legacy az utolsó nem?
-
Ablakos
őstag
Nem tudom, hogy a verzióváltás 18 okozza, de nekem teljesen sima lett a youtube fullscreen váltása. Idáig akadás volt néhány secre. Most tökéletesen megy tovább.
-
Steelmanus
addikt
válasz
Visormail #29971 üzenetére
Nem a 12.12-es drivert a W7 ala telepitettem fel hogy osszehasonlitsam a regebbi driverekkel pl azzal is amit Te hasznalsz, es a W7-nel ugymaradt mert nem volt kedvem visszacserelni. A W8 ala feltettem a 12.6-os Legacy drivert, de nem az Eszkozkezelobol hanem rendesen, nem is tudtam hogy buhera modszer kell.
Mindjart atbootolok W8-ra es szetnezek benne, raadasul oda is feltelepitettem a .Net 3.5.1-et amirol irtam a W7 topikban, lett is belole bootolaskor egy Helyreallitas -
Visormail
addikt
válasz
Steelmanus #29969 üzenetére
Na ezt eddig észre se vettem, valóban nálam is ugyanezeket írja win8 alatt FF17.0.1 is nem csak a 18, 12.6 legacy for win8 driver (eszközkezelőből mert különben a beépítettet hagyja fent és csak a körítést akarja telepíteni) meg a catalystje is fut. Gondolom azt a 12.12-est nem a 4670-hez tetted fel.
-
Steelmanus
addikt
válasz
Kernel #29958 üzenetére
Most W7 alol irok. Erre az op.rendszerre es a W8 op.rendszerre is feltelepitettem a DirectX-9.0c-2010.06 verziot, mert hiaba a DX10, a W8 ala is kell a DX9 frissites. En ugy tudtam hogy a DX-en + a VGA driveren keresztul megy a hw gyorsitas, meg a fontok renderelese is, de persze ez nem biztos mert lehet rosszul tudom. W7 alatt 12.12-es videodriverrel igy nez ki, a gfx.content.azure.enabled True-n van direkt kiprobalasi celbol.
Abban igazad van hogy a Flash es az oldalak gyorsitasa nem egy es ugyanaz, de ezek szerint az oldalak gyorsitasahoz megfelelo driver tamogatas is kell.
-
-
-
Timyyy
őstag
Üres lapot ad a linkre.
És googlézni sem tudok. Hiába csapkodom az entert a beírt szövegre.
Egy böngészős játékba se enged belépni.Hurrá 18.0, érdemes volt frissíteni, semmi sem működik.......
Begépelek egy webcímet. Enter. Semmi.
Ez mind az újítás????????
Újraindítottam a firefoxot, mostmár egy weblapot se tölt be. Semmit. Amiket a bezáráskor nyitva hagytam, azokat se. SEMMI NEM MŰKÖDIK.
MI A FASZ VAN?
Hogy lehet régit feltenni.......
-
Timyyy
őstag
Tudja valaki hogy ezt a 2 soros eszköztárat hogyan tudom beállítani?
Ha 1 sort végigrakok, akkor a többit a sor végi lenyitható kis nyíllal tudom megnézni, nem tesz alá még egy sort.Ötlet???
-
Ice&Lime
veterán
sziasztok!
az lenne a kérdésem, hogy letöltéseknél hogyan lehet beállítani, hogy ne korlátozza a letöltéseket 2db-ra?, hanem legyen legalább 10 a letöltésekben egyszerre. -
BullZeye
veterán
Látjátok .... miért nem olvastok vissza?
http://prohardver.hu/tema/mozilla_firefox_2/hsz_29015-29015.html
-
Kernel
nagyúr
válasz
Steelmanus #29957 üzenetére
A böngésző gyorsítása és az Adobe Flash Player által használt gyorsítás két külön dolog, szerintem. Itt van például egy videó és egy cikk, csak amit most hirtelen találtam, és a böngésző gyorsaságával foglalkoznak:
http://www.youtube.com/watch?v=HQeuU_eK52Y
http://www.tomshardware.com/reviews/firefox-15-safari-6-web-browser,3287.html
Más kérdés a HTML5, ami natív videolejátszással működik, száműzve végre az Adobe-függést.
-
Steelmanus
addikt
válasz
Steelmanus #29956 üzenetére
Ezt nem ertem. Most kikapcsoltam a hw gyorsitast, megneztem egy 1800p filmet a YT-on, es megneztem a Feladatkezeloben a terhelest W8 alatt. A Fx ala felvan telepitve a YouTube Center es minden videora Direct van allitva gondolom az a DirectX-et takarja, de lehet hogy tevedek. A terheles igy nez ki:
Akkor most van hw gyorsitas vagy nincs?
-
Steelmanus
addikt
Nahat! Feltettem az 1 hetes W8 Pro-ra a FF 18.0-at, bealitottam mindent ahogy szoktam, elotte is mar a betakat hasznaltam, de nem neztem meg az about:support opciot. A W8-ban gyarilag a 12.6-os videokari driver van termeszetesen CCC nelkul. Hat most megneztem a supportot es mit latok:
Pedig direkt nem akartam drivert telepiteni es amugy sincs a 4670-es karimhoz W8 driver csak Legacy az is csak 12.6-os. Ez egyenesen felhaborito
Akkor gyakorlatilag kapcsolhatom ki a hw gyorsitast, mert az AMD nem kapkodja el a driver kiadast.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Kernel #29954 üzenetére
Sajnos erőlteti a Microsoft Cleartype-ot, annyira, hogy a Win7-hez (és Office 2007, vagy 2010) alapértelmezett betűtípusa, a Segoe UI csak bekapcsolt Cleartype-al néz ki elfogadhatóan.
De Pl. az új Office 2013 megintcsak elment abba az irányba, amit az előbb írtam, amit a Win8-nál láttam. Hogy csúnyábbak a betűk. -
Kernel
nagyúr
válasz
Johnny Cage #29952 üzenetére
Az csak akkor módosulna, ha valaki nem 1:1 méretben nézné a képet, hanem kicsinyítve vagy nagyítva. PNG meg veszteségmentes, így rendesen átjön. De a JPG jellegzetes torzítását is, ami a veszteséges tömörítésből adódik, bizonyára felismerik a rutinosabbak.
Egyébként korábbi frissítésnél én is találkoztam azzal a kellemetlen jelenséggel, amikor még a menü is homályos lett. Azt a hardveres gyorsítás kiiktatása helyrehozta, de későbbi verziónál már erre nem volt szükség.
ClearType-ot én hiába hangoltam, sehogy nem tudtam megszokni. Nem azt mondom, hogy rosszul néznek ki vele a weboldalak, mert mondható még esztétikusnak is. Engem mégis zavar, ha nem teljesen élesek a betűk (kijelző 1920x1200).
Úgyhogy maradtam inkább ennél:
-
vlevi
nagyúr
válasz
Johnny Cage #29950 üzenetére
Nekem 18-al is pont ilyen.
Pedig a beállításokban be van kapcsolva a HW gyorsítás, és az azure enabled=true mindenütt.Ha nem ilyen lenne, ordítanék, mert én sem bírom az ocsmány betűket. Emiatt nem használok IE-t, és ez is volt az oka többek között annak, hogy hanyagolom a Win8-at. Mert ott is el...-tak valamit a Cleartype-al, ha jól láttam azt rontották el, hogy nem színes subpixelekkel variálnak, hanem csak szürkékkel. Ettől persze nem lesz olyan színes a betűk széle rosszabb cleartype esetén, de mindíg ragyás, kásás a széle.
Amúgy monitortól, saját érzékenységtől is nagyon függ a dolog. Régebben, a 22"-os, 1680 felbontású monitoron jobban zavart a cleartype, de most, 23"-on, 1920-as felbontáson picit apróbb minden, így nem olyan feltűnő.
Összehasonlításképpen, itt van IE alatt a gmail login képernyője:
-
Johnny Cage
addikt
kapcsolgattam az azure-t, 17-estől már alapértelmezettben on, kikapcsolva rettenetesen mosott lesz minden karakter (még a menüsor, böngészősáv is), bekapcsolva meg ez van amit korábban linkeltem. lehet h másképp látjuk az eltérő felbontások / monitorok miatt is, én egy 22"-os 16:10-es monitoron nézem (1680x1050).
-
DS39
nagyúr
válasz
Johnny Cage #29950 üzenetére
igen ez jó, bár én a sajátomat is hasonlónak látom FF18-cal. (de simán el tudom képzelni hogy a hardveres gyorsítás okozhat elváltozásokat, mivel a hardverek különbözőek, adott GPU-t jobban, mást kevésbé támogat megfelelően a böngésző)
egyébként ezt az eltérést az ún. azure graphics api okozza, about:config-ban lehet ezt ki-be kapcsolni, hátha segít. ( gfx.content.azure.enabled - false/true )
-
DS39
nagyúr
válasz
Kernel #29947 üzenetére
na látod ez már szemkápráztató, ezt nehéz olvasni, amit viszont HZoli87 linkelt, olyan nálam is, és én kényelmesen tudom olvasni.
Win7 ClearType fontot használok, XP után fura volt, aztán kiválasztottam a nekem megfelelőt (lehet így finomhangolni), és azóta szépen olvasható minden.
(mondjuk nálam a hardveres gyorsítás nincs bekapcsolva a FF-ban) -
Kernel
nagyúr
válasz
HZoli87 #29945 üzenetére
Milyen élességről beszélünk, én soha nem bírtam azokat a ClearType fontokat, ami a képen is látható. Nálam nincs ilyen, noha én is telepítettem a frissítést, a hardveres gyorsítás is aktív.
Viszont a Win7-ben száműzve lett a ClearType (ha nem is lehetett teljesen), de én csak a szabványos fontsimítást állítottam be, registrybe áthozva a WinXP-ből átvett beállítást.
Ezért van az, hogy alábbi képen a nagybetűk szépen simítottak, de a kisbetűk sem romlanak el:
Összehasonlításként a teljesen kikapcsolt fontsimítás, a recés betűkkel:
-
DS39
nagyúr
válasz
Johnny Cage #29943 üzenetére
nem értem mi a gond azzal a képpel, nálam jól néz ki amit linkelt.
-
válasz
Johnny Cage #29940 üzenetére
19-es Aurórával W8-on ilyen
-
HZoli87
veterán
válasz
Johnny Cage #29940 üzenetére
-
Johnny Cage
addikt
másnál is ilyen mosottak a fontok 18-assal? (nálam 17-es óta bugzik, utolsó jó a 16.0.2 volt) [link]
-
DS39
nagyúr
köszi. utána néztem mi lehet, ha kikapcsolom az adblock plus-t akkor jó nálam is. csak tudnám mi az a szűrő amit elsőre nem tilt, majd másodjára igen.
ettől függetlenül kár volt hozzányúlniuk a jól megszokott rendszerhez, mert a mostani büdös lassú lett, és engem speciel idegesít...
-
DS39
nagyúr
válasz
S-Attila #29931 üzenetére
ahogy nézem ftp-n 5-én került be a kiadásra jelöltek közé, onnan kb. 3 nap elteltével szokott a kiadottak közé kerülni. szóval talán holnap már frissíthető lesz.
más: megújították az index.hu-t, most ha egy hírre kattintok egy kis lebegő ablakban tölti be alapértelmezetten, amit a jobb felsőben lehet bezárni, na most ez egyszer működik, a második így megnyitott cikket már nem lehet eltüntetni így az előtérből. (csak akkor tűnik el ha újratöltöm az index.hu-t)
ez nálatok is így van? (bár valószínűsítem hogy index fail lesz, nem böngésző vagy kieg.)
-
S-Attila
senior tag
Merre van a Firefox 18?
-
BudaiZoli
tag
Sziasztok.
Minden indításkor ezt a hibát dobja fel: kép . Ok után megnyitja a böngészőt és rendesen működik. Mi okozhatja ezt a hibát? Már nagyon sok mindent megnéztem, de nem találtam meg a megoldást. Volt már valakinek ilyen problémája?
Köszönöm, ha elolvastad.Üdv: Zoli
-
Pityke78
őstag
Hogy tudom azt beállítani, hogy a firefox az általános beállításhoz képest nagyított képpel jelenjen meg? Most minden oldalon nyomkodnom kell a Ctrl++ -t, hogy a teljes monitoron legyen megjelenítve az oldal.
Köszi
-
Kernel
nagyúr
válasz
myke01 #29922 üzenetére
Titkosított adatfolyam (DRM, Digital Rights Management), TV2-nél is így megy, csak az talán nem Silverlight, ha jól rémlik. Csak képernyőmentéssel tudod levenni, amire lehet találni többféle, általában fizetős programot. Screen Capture néven kereshető például.
Van egy kis program, amit én screenshot, és azzal kapcsolatos egyszerűbb műveletekre szoktam használni (kivágás, rajz, homályosítás stb. ami fórumozás közben is praktikus), nemrég ezzel mentettem egy RTL-es videót is, mert mozgóképet is levesz:
http://www.faststone.org/FSCaptureDetail.htm
Shareware egyébként.
-
myke01
senior tag
Az RTLmost oldalon lévő videókat melyik kiegészítővel lehet letölteni ? Az IDM-el (ami nem "kispályás" letöltésvezérlő
) lehetetlen .Az IDM sok darabban szedi le (pl. egy 18 perces videót 49 darabban szedett le) ,és nem lehet lejátszani ; vagy ez a kereskedelmi TV "trükkje" az illegális letöltés ellen?
-
mandin
senior tag
Mozilla Sync-et hogy tudom beállítani? Eszközpárosítást kér, de én csak a másik gépemen levő könyvjelzőket stb akarom átvinni. Hogyan lehetséges ez?
-
Rison77
senior tag
Sziasztok,
Van egy apró problémám egy ideje, de csak most jutott arra a szintre , hogy elég volt belőle. A böngészőben a java valamiért egyáltlaán nem akar működni, ha kiírja, hogy nincs telepítve, letöltöm, de már nem feltelepíteni akarja csak felülírni az azonos verziót. Vezérlőpultban a java beállításoknál engedélyezve van, firefoxba csak a javascript engedélyezését találtam de az is megvan. Újratelepítve már volt a böngésző, és a java is, de ugyanúgy nem ismeri fel. A bővítményekben egyedül egy Java Deployment Toolkit szerepel. -
DS39
nagyúr
válasz
KAMI911 #29914 üzenetére
igen, resetelni is lehet, bár én inkább a biztos takarítás híve vagyok, az a 3 fájl amit írtam neki, elég hogy a lényeget visszaállítsa, utána kitakarít mindent és tuti jó lesz. (ezek után ha a kiegészítőket egyenként visszapakolja, ki fog derülni melyik borította ki a bilit)
-
scope2007
addikt
18-as róka mikorra is várható?
ja közben megtaláltam.
elvileg még 2 nap -
DS39
nagyúr
könyvjelzők és előzmények - places.sqlite
jelszavak - key3.db és signons.sqliteezeket a fájlokat mentsd el magadnak.
uninstallálás után a többit mind töröld, az a biztos, és ezután jöhet a friss install és ide szépen visszamásolod őket: Mozilla\Firefox\Profiles\'egyedibetűszámkombináció'.default
-
DS39
nagyúr
hát itt vmi megfertőzte a böngészőt, ami behülyítette, és szinte tuti hogy az app data-t nem törölted, mert akkor friss install után jó lenne. tehát ennek kellene utána nézned mert más böngészővel is elő fognak jönni ezek a hibák.
a youtube + a kurzor villogás lehet a flash player miatt is amúgy.
-
MaciG
addikt
Sok apró hiba. pl.
Nem eged be semmilyen freemailes fiókra.
Youtube videók közül elég sokat csak többszöri lekérésre hoz be, vagy be se hoz.
Néha gondol egyet, elkezd villogni a kurzor, majd pár másodper múlva megnyit valami stratégiai játékot (amit reklámozni is szoktak)
A fecebook-on eltűnt a kereső rész ( ott felül). -
DS39
nagyúr
Kezdő vagyok: az adott sessionben jegyzi meg, ha bezárod a böngészőt majd újranyitod ismét fog figyelmeztetni. (ha mégsem tenne így, próbáld meg törölni az előzményekből a kártékony oldal címét)
MaciG: mentsd ki html-ben a könyvjelzőket, azt be tudja importálni az IE is. egyébként nem a registry törlés a lényeg, hanem a rejtett app data-ból törölj mindent a régi firefoxra vonatkozólag. (amúgy milyen verziót használsz, ami nem jó?)
Kbhont: ha nem vírus, akkor vmi idegesítő kiegészítő, vagy beépülő bővítmény miatt lehet tiltsd le őket.
ha mégsem akkor vagy vírus, trójai lehet amit az avast nem ismer. (illetve tegyél fel Adblock Plus-t hátha kiszűri az ilyen reklámoldalakat.) -
MaciG
addikt
üdv.
Firefox-ból valahogy át lehet importálni IE-be a könyvjelzőket, tárolt jelszavakat,stb? Mert megbolondult a firefoxom és már szinte használhatatlan, hiába telepítem újra. Pedig még a regisztriből is töröltem....
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Rákattintottam arra,hogy akkor is meg szeretném jeleníteni a weblapot,ha nem biztonságos.
(Kíváncsi voltam rá.)
Hogyan tudnám ezt visszacsinálni,tehát hogy ezt a kérdést feldobja legközelebb is a Firefox?
Most már kérdés nélkül megmutatja. -
Sziasztok!
Szeretném kikérni a véleményeteket egy problémában, ami egyre inkább kezd aggasztani...
Firefox 17.0 használok!
Pár hete a következő tüneteket produkálja!
Nyitó oldalam a Google.hu
Be írok egy oldalt a keresőbe azonnal be is dobja a lehetőségeket! Kiválasztok egyet és egy pillanatra be is kerül az új megnyíló ablakba de a következő pillanatban át is íródik a címsor a következőkre!
www.ihavenet.com
Majd a következőre ugrik:
http://directagain.net
Végig néztem a configját, de nem találtam semmi ezekre utaló bejegyzést!
Van amikor órákra helyre áll a rend, de van amikor egymás után ez a helyzet!
Átnézettem Avast-al is, de nem talált semmit.
A gép gyors és semmi nem utal vírusra.
Esetleg lenne ötletetek?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Asztrofotózás
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- OLED TV topic
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Napelem
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- Xiaomi Mi 10T Pro - a házon belüli ellenfél
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3140
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3073, 100% Akkumulátor
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest