- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
@lbert
tag
nos mindenképpen galvanikusan leválasztott, mert a hálózatról üzemelne, és az necces ha valami zár amineknem kéne. kész is a füstgép. dc/dc konverter rajzokat találtam már én is miliomat.
amit építeni akarok az sajnos túl mutat rajtam egyenlőre!
kimenő fesz max 50-60V-ig természetesen +/-. áramra meg jó lenne ha 5A-ig terhelhető lehetne, még ha csak csúcsáramként és nem állandó terhelésnek.nem egyszerű a dolog!
de akkor amit tudok:
az elv hogy hogyan műkögik, és nyitó v záró üzeműek lehetnek. stab v nem stab, dc/dc konv.
tudom nagyjábol hogy hogyan épül fel, miből áll egy kapcs.táp. evidens hogy ugye miért kapcs üz. mik a fő jellemzői nagyjábol, amit épp nem kavarok össze ...stb -
Sullivan
aktív tag
akkor marad a +12 és a -12 tehát 24v + leszabályzás! a -12v elvileg bír olyan 0,8ampert. Van valami a rendszerben ami ebből levesz? bár gondolom 0,38 amper csak marad rajta!
És vajon rálehet úgy kötni ahogy fentebb írtam probléma nélkül
cpu pin+ és a táp -12v összekötve.
Erre még mindig keresem a választ! help -
törölt tag
Miért is? Még gyári hangszórónál is láttam sorbakötött hangszórókat. Modjuk azok azonos telj./tipus volt.
Nem egy helyen láttam soros/párhuzamos kapcsolásban dolgozó hangszórókat, amit azért (is) kötöttek így össze, hogy nagyobb teljesítményt lehessen rákapcsolni, mint egy hangszóró max. teljesítménye. (ugyebár oszlik a teljesítmény)
Szerintem 2 db 4 ohmos hangszóró sorbakötése, egyenértékű egy 8 ohmos hangszóróval, ami kb. kétszeres teljesítményű, mint a 4 ohmos. -
TESCO-Zsömle
titán
Konkrétan az a cél, hogy a táp 1 12v-os ágáról müködjön, mert torroid trafó elhelyezése házon belül nem igazán tetszik faternak 220 miatt... (Bár kétségtelenül érdekes látványt nyújtana odabent...)
Az erősítő 2x40W-os, ami elvileg azt (is) jelenti, hogy felvesz hálózatról max 100W-ot, amit egy 12V-os ágnak lazán el kéne bírnia, szal teljesítmény-hiány nem nagyon léphetne fel... (500W-os Antec phantom Passzív táp) Mivel a táp csak akkor aktív, ha a PC is megy, az egyenlőtlen terhelés is ki van lőve....
Az meg, hogy 12V helyett mondjuk 24 kéne, megoldható más trafó(k) beiktatásával... -Sztem.- És mégse 220 szaladgál egy fém házban... -
-
bogingrol
aktív tag
...kedvesem pesten tanul, az en tartozkodasi helyem viszont pesttol par szaz km-re van es (megsugom de csak neked) nem is magyarorszagon.
, es mivel nalunk a dremelrol kb mindenkinek annyi fogalma van, mint az etipooknak a hot-dogrol, ezert probalok segitseget kerni toletek.
danke -
dami
tag
Ehh ez kár tulképp azért kéne mert van egy előlapi panel és amikor alacsony álásban van a venti pirosan ég 7 voltnál vált és kék lesz és sajnos egy idő után a kék fénye néha néha pislákolt és mára teljesen kialudt a piros továbra is jó a forassztás rendben van érintkezés jó.
[link] a linken a controller panel fülön Rheobus nevű dologrol van szó.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Face82
csendes tag
Eznekem is megfordult a fejemben
Teljesen igazad van valószínűleg lehetetlen...hiszen miért tette volna a gyártó a tokozás lábakra az AGP érintkezőket amikor a NB belsejében el van intézveaz összeköttetése...meg haott is lenneember legyen aki oda AGP s eszközt illeszt...ezzel megis cáfoltam magam mindössze a te realista képed kellett hozzá...
Köszönöm -
mh197
őstag
Rajzot esetleg? Nem vagyok annyira jártas az elektronikában, hogy megtervezzek egy ilyet, de megépíteni már megtudnám egy rajz alapján (bár szerintem erre más is képes, aki már forrasztott életében
)
Az elvet én is ilyennek képzelem, mint amit leírtál, de milyen alaktrészeket, és hogyan forrasszak össze. Meg a legjobb az lenne, ha ez a cucc nem csak egyedül 1 ventit, hanem egyszerre legalább 3 ventit kapcsolna, tehát vmi 5-10 w teljesítményt tudna kapcsolni 12 V-on. (asszem 3 db 12-es ventinek ennyi a fogyasztása.) .
Ha boltban lehetne kapni ilyet, az is érdekelne, de ha meg lehet építeni, ahhoz is nagy kedvem lenne. Meg szerintem másnak is egy hasznos cumó lenne vízhűtéséhez.! -
Robert7x
aktív tag
PWM: magyarul valami ilyesmi: Impulzus szélesség moduláció.
Grafikusan:
Magas PWM:__|------------|__|-------|__|-------| stb.
Alacsony:_______|--|_______|--|_______|--|_______|--|_ stb.
És itt a kitöltési tényező állítható. Csak olyan gyors, hogy a ventillátor az átlagot érzi ebből.... -
camino
tag
OK, akkor építek neki valami egyszerű dobozkát is... egyébként a hangszórót egy kis erősítő áramkörre kötném (TBA820) hogy azért lehessen hallani is valamit, csak nem tudom, hogy a táp bírni fogja-e? vagy külső tápról használjam? azt hiszem 12 V elég lenne neki. Nem akarok HI-TECH cuccot varázsolni belőle, csak mégis legyen élvezhető a hangja, ha pl. elviszem valahova a gépet, és nem akarom cipelni a hangfalaimat....
-
LukE
veterán
hulye kerdes4: mit hasznalsz tapnak? Mennyire stabil fesz. jon ki belole? PC tap? Vagy valami mas?
muveleti erositok nemtom mennyire haklisak a tapfeszre (meg itt csak komparalnia kell ha jol latom), de ha valami valtofesz, vagy nagyon nem stabil ''egyenfesz'' jon ki, akkor lehet, hogy +kattan. -
-
killahdrums
senior tag
...igen, azt tudom, hogy két kis bizgentyűnek a lábát kell összedrótozni az alaplapon, beiktatva valami ''resistror''-t vagy ellenállást vagy mittudomén, kérem kapcsolja ki.
A lényeg, hogy arra való, hogy a vcore terhelésnél ne essen le (droop), így sokkal jobban tuningolható a proci.
Pár képet meg fórumot találtam...
Bővebben: link
Még bogarászom a dolgot, de valaki aki ért az elektronikához (mondjuk Te), segíthetne... -
flacika
tag
Na megcsináltam a kütyüt itt egy pár kép róla:
Bővebben: link -
flacika
tag
Így van nem lineáris, először fokozatmentes állításon gondolkoztam ezért párhuzamosan kötöttem két ilyen szenzort, igy az eredő ell. kb jó is volt(mivel egyformák igy durván a fele, tehát 28 °C-on kb 4,7Kohm 35 °C-on 3,3Kohm) szabályozgat is rendesen de még mindig kevés az ell. változás. Még kisebb °C vált.-ra még nagyobb ell. vált. kellene. Ha ugye fix ellenállatot teszek mellé, még kisebb lesz az eredő változás.
No ezért gondoltam arra hogy legyen 2 lépcsős majd belövöm úgy hogy ne tikitakizzon ha nem jáccok úgyse meleg a víz, ha meg megy a proci úgyis 30 fok felett van.
Azért még várom olyan emberke jelenkezését aki esetleg egy rajzot is tudna linkelni.
Thx -
$
tag
Feszültséggel nincs gond, nem részegen kell használni, meg nem kell belenyúlni, és nincs gond. Meg már kb négyszer csapott meg a 230, de még élek
Trafót talán tudnék eszkábálni, hogy alacsonyabb legyen a feszültség, de a magasabb feszültség az jobb
De ha nagyon muszáj, akkor AT-s tápról is tudom hajtani a cuccot.
ui:mi az a ''diodahid'' az diódahíd akart lenni?
ui2: megcáfoltam azt, hogy vezeti a víz az áramot: beledobtam a számgép tápkábelét egy üveg vízbe, és turbó sebességgel elkezdte bontani a vizetMeg beletettem a vízbe egy elektromotort, és faszán működött
-
$
tag
Azzal fogom csinálni. Az mindegy, hogy milyen dióda kell bele? Mert 220-ba szeretném bedugni
Fizikatanár megbízott, hogy készítsek előadást a mágnesességeről, és építek elektromágnest 1m menetes szárból, 100m drótból, és egyenirányítóból
Ez már biztos felemeli az iskolapadot
-
LineLord
tag
Ez is tök jó pofa cucc, csak az nem ''neoncső'', hanem eg ygörbe cucc. ráadásul kábel cső
Amit en írtam az pedig abból keletkezett, h kipakoltam anyam vasarlasat és elvettem 20 szívószálat, gondoltam jó lesz vmire, aztán az asztalomon voltak a ledek. Gondolkodni kezdtem és összedobtam 1 ilyet. Amúgy egy kis javítás bele:
Használjatok nagyn vékony vezetéket, és lehetőleg úgy helyezzétek el a SZÍVÓSZÁLON KÍVÜL hogy a látható felület alatt legyen, mert ha tényleg nagyfényüek a ledek akor végig világítják az egészet. A másik, hogy akár a látható felület alatti feléhet rakhattok alufoliát (persze a kábelektől szigeteljétek biztonság teknikai okokból, és érintés védelem miatt)
Nagyjából enyni, ha küld vki 1 digigépe, lefényképezem -
gery03
senior tag
Ühm. Amúgy a pákánál miért is fontos a W? Az eddigi olvasmányaimból (fórum), csak kb azt vontam le, hogy hamarabb melegszik fel a cucc, ha sok a cucc az meg kevés W-al nem is lehetséges átmelegíteni. Hogy is van ez? Vízhűtés topicba egyik embör 800W-os pákát használ. Milyen az úristen? Az már kész heggesztőtrafóállomás nem?
Ez a ''halkítsd le kikapcsolás előtt'' nagyon lol. -
gery03
senior tag
Bővebben: link Itt a cikkeknél van egy Forrasztó tuning című. Ez olyanról ír, ami nekem van. Csak én vagyok ennyire KO, vagy te sem érted, hogy most mi van azzal a vékony vezetékkel, és miért lesz úgy jobb?
-
gery03
senior tag
Hát, és az a valami, ami nagyon kellett, hogy lett meg a gravírtól? Vagy nem értem. Mit is gravírozoll?
Amúgy néztem nyákot. Conradban találam 100*50-est 119ft-ért. Nem túl olcsó ez?
A marató anyag a legdrágább sztem, mert egy zacsi vas3klorid 2900, szal jajj, de valamelyik oldalon olvastam, hogy lehet házilag is csinálni. Sósavval, meg hidrogén-peroxiddal. Lavór van itthon. Fúró, meg 1mm-es fúróhegy is. Forrasztó meg ha kell upgradeleke, mert most a jó kis orosz pisztoly van.
Összességében nem kell sokmindent venni sztem. Vagy kihagytam valamit? (alkoholos filc is van)
[Szerkesztve] -
And
veterán
Jó, persze, igazad van - a francba, már megint
-, PIC-kel én is lerajzoltam mspike-nek, sőt meg is építettem, meg még véletlenül működött is. Áramkörileg tényleg egyszerű volt, csakhogy magamról tudom, hogy mennyire idegenkedtem a vezérlőktől régebben (de hát feljődni kell..). Ott a pwm-freki nem egészen 40Hz-re jött ki, de így is furcsa mellékzöngéket produkált a venti. Valamelyik topicban írták, hogy egyes ventik mindenféle pwm-vezérlésre csúnya hangot produkálnak. A uC egész jól bírta a direkt fet vezérlést, bár ez tényleg elég alacsony frekvencia volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OTP Bank topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- alza vélemények - tapasztalatok
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Temu
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest