Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mh197
őstag
Sziasztok!
Ehhez hasonló, de jóval egyszerűbb vezérlőt tud esetleg vki? : [link]
Elég lenne egy fokozatszabályzó benne, esetleg egy áramlásmérő. A softveres figyelés annyira nem lényeges, de jó lenne ha lenne.
A fokozatszabályzásban viszont minimum10wattot el kellene bírnia. -
mh197
őstag
Mennyire stabilak a rákötött 12, és 5V feszek?

-
mh197
őstag
Rajzot esetleg? Nem vagyok annyira jártas az elektronikában, hogy megtervezzek egy ilyet, de megépíteni már megtudnám egy rajz alapján (bár szerintem erre más is képes, aki már forrasztott életében
)
Az elvet én is ilyennek képzelem, mint amit leírtál, de milyen alaktrészeket, és hogyan forrasszak össze. Meg a legjobb az lenne, ha ez a cucc nem csak egyedül 1 ventit, hanem egyszerre legalább 3 ventit kapcsolna, tehát vmi 5-10 w teljesítményt tudna kapcsolni 12 V-on. (asszem 3 db 12-es ventinek ennyi a fogyasztása.
) .
Ha boltban lehetne kapni ilyet, az is érdekelne, de ha meg lehet építeni, ahhoz is nagy kedvem lenne. Meg szerintem másnak is egy hasznos cumó lenne vízhűtéséhez.! -
mh197
őstag
Ugye ez kivitelezhető, tehát nem vmi lehetetlent kérdeztem. A lényege annyi lenne, hogy egy elektromos hőérzékelő segítségével, ami méri a vízhűtés radijának a hőfokát, ki kapcsolja egy potival beállított hőfok alatt a 12V-ot a ventiről, és ha a beállított hőfok fölé megy a hőmérséklet, akkor meg vissza bekapcsolja a 12V-ot.
Szóval erre vmi ötlet? -
-
mh197
őstag
A következő eszközre lenne szükségem : Egy elektronikusan érzékelő hőmérő egységre, lcd kijelzővel, vagy anélkül. És az eszköz egy beállított hőmérséklet esetén tudjon ki-be kapcsolni egy 12 cm-es ventit.
Amihez kell : a vízhűtésemben sok venti van, és pl net-nél semmi szükségem, hogy hűtse folyamatosan a radit, mert amúgy is hideg, nem fűt annyit a procim. Namost ha lenne egy ilyen elektronikus hőmérővel szerelt eszközöm, aminek a hőmérő egységét ráfogatnám a radira, és pl egy kis potival be tudnám állítani, hogy milyen hőfokon kapcsolja ki/be a 12-es ventit, akkor nem menne fölöslegesen a venti a gépben. A legjobb az lenne, ha egy hőmérővel 3 db ventit lehetne ki/be kapcsoltatni, de ez már részletkérdés.
Lehet ilyen eszközt kapni vhol? Vagy tud vki ilyet készíteni, esetleg ha nem ér rá ilyenekre, akkor egy kapcsolási rajzot, hogy hogy készítsem el?!
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyaralás topik
- Nintendo Switch
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Formula-1 humoros
- Arc Raiders
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Go 2 m3-8100Y 8GB 128GB 1 év garancia
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS - 5120x1440 Dual QHD - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Eladó 2 db pixel 7
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

)