Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: A sor végén
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
PC mellé szeretnék egy 5-7 colos kijelzőt diagnosztikai adatok megjelenítésére.
2 utat látok perpill:
- HDMI-s monitor, vannak 20k körül 1024x600-asok, ez egy Win alatti másodlagos kijelző lenne, remélem erre lehet tenni valami jó widgetet (hwinfo?), kérdés hogy mennyire zavar, ha az egér átmegy, mi nyílik ott meg, stbstb
- ugyanez, csak egy RPi mellé rakva. nem tudom, mennyire testre szabható, jobb vagy rosszabb, stb
Ti melyiket ajánlanátok?
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Tudtok olyan külső kijelzőt (USB-s) ajánlani, amire ki lehetne írni a fontosabb hőmérséklet, feszültség, akármi dolgokat?

Üdv,
Attila -
KrAt
veterán
Jaa
Akkor hamarabb olvadt volna a kezembe a kábel, minth bármi baja lenne 
-
KrAt
veterán
Igen, tudom, h abba volt, elismerem persze
Csak gondoltam, h akkor figyelmen kívül hagyja 
Amúgy szétszedtem, és a 10A-s hüvely tényleg össze volt kötve a földdel.. Egy ilyen szürke izével..
Gondolom az lehetett a sönt. 
Amúgy mennyi volt az esélye, hogy minden megússza? Akksi is, gépem is, autó elektronikája is..

-
KrAt
veterán
Üdv!
Ma történt, hogy haverom verdájának az akksijának meg akartam mérni a feszét. Beállítom 20V egyenfeszre, ráteszem, szikra.. Mondom tuti oxidos, nehezen érintkezik.. Ráteszem szorosan, picit szikrázik, majd elkezd forrósodni a kábel.. Azonnal levettem, láttam, hogy 10A-s dugóba volt bedugva.. Mondom fasza.. De ha a méréshatár állítót a helyes fesz állásba tettem, miért a 10A-son mérte? Szerencsére az amperszagon és a forró kábelen kívül baj nem lett, a műszeremnek se (amin erősen meglepődtem) de miért ott mérte? Ill miért nincs benne egy 15A-s bizti?

-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Nem tudom, mennyire illik ide a kérdés, de azért megkérdezem, hátha

Adott az autóm, annak van 1 benzincsöve, amin megy a karbiba a benzin. Gondoltam mekkora fless lenne rárakni egy fogyasztásmérőt, ami mutatja, mennyi benzin folyik épp át rajta.
Nézem a conrad oldalát, ahol találtam ilyen átfolyásmérőket (pl: [link]) amik impulzusokat adnak ki (ez pl 10000-et ad ki 1 liter alatt)
Kérdésem: ezekkel az impulzusokkal mit lehet kezdeni? Értem azt, pl gondolom lehet egy ledet villogtatni, de az azért mégse egy elegáns megoldás
Lehet ezt valahogy pl egy mutatóval vagy digitális kijelzővel megjeleníteni? Vagy másfajta megoldás, amivel elérhetném a célom? 
Atesz
-
KrAt
veterán
Picit off, de:

Itt a kék és a kék/piros a központi zár ajtóban lévő motorjának a vezetékei?
-
-
KrAt
veterán
Sziasztok

Ma végre lefestettem a készülő házam oldallapjait, de nem lett igazán jó... Szal 2 réteg festék van rajta, de terveimmel ellentétben nem húzódott síkra a festék.. Hanem szép hullámos maradt..
Gondolom le lehet csiszolni, de mivel és hogyan pontosan? Matt a festék, szóval nemgáz, csak vízbázisú, nemtudom, ez probléma-e

Van vkinek vmi ötlete?
Előre is köszi: Atesz -
KrAt
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Hát lehet, majd élek a lehetőséggel

A többit majd msn-en megdumáljuk
-
KrAt
veterán
Sziasztok

Van nekem egy ilyen szalagkábelem ( [link] ) és erre szeretnék ráforrasztani jópár madzagot. Na ez az, ami nekem nem fog menni, mert túl kicsi, és nincs is hozzá smd pákám. Ez kilőve. Milyen más megoldásokat tudnék bevetni, hogy olyan legyen a vége, amit rá tudok kötni egy IDE kábelre (nem sorrendben) Az csatit se szeretném forrasztani. Szóval nemtudom. Valakinek valami ötlet?

KrAt
veterán
Sziasztok! Segítsen vmi nagyonszaki kéééérlleeekkk!!!!
Ma be akartam dugni a gépem hátuljába egy csatit, megfogtam a radit (támaszkodtam) majd a gépem tetejéhez ért az állam, és úgy megbaszott a gép (akkorát nem, csak úgy megijedtem
) hogy csak ugrottam 
Azt jó, mérjük le.. Itt az eredmény: [link]
Akkor nézzük, táp lehúz, ugyanaz.. Mondom wtf??
Ok, akkor szépen lehúzok minden kábelt, nem ráz.. Hmm.. Monitort visszadugom, ráz.. Mondom monitor a szar, grat..
Kiszedem, lemérem csak a moncsit, nem ráz.. Akkor már csak nézek magam elé wft arccal.. Jó, akkor mi a szar? Táp nem, moncsi nem..
Fogok egy konnektor földjét, azzal megnézem a radiátort, 110V különbség.. Akkor már tényleg nem értem..
Megnézem a fázis-nulla: 228V.. Megnézem az egyik ''lyukat'' (mivel nem tudom, h nulla vagy föld) és az egyik luk kb 110V a földhöz képest, a másik kb 80-90.. Szóval a földömön fesz van.. Aminek nem szabadna lenni.
Az összes szobában jó, most tesómtól hoztam rázást egy hosszabbítón, azon üzemel a szobám
De ez így nemjó. Van 2 dugóm, mindkettő rossz.
Mi a rák lehet? Hogy csináljam meg? Amit azért nem is értek, mert az egyik dugómban kimértem ugyanúgy, h nem jó a fázis-föld és fázis-nulla különbség, erre nem is földelt a dugalj
De amelyiken a gépem volt, mikor rázott, az földelt.. ÉS kb ugyanazok az értékek..
De ha nincs földem, akkor miért ráz a radiátor? Mert most hoztam egy tuti jó földelt áramot, és akkor nemráz, nincs is fesz különbség..
Nemértem
Ha tud, vki segítsen plz! Nagyon megköszönném!
Üdv: Atesz -
KrAt
veterán
válasz
üzenetére
A mod előtt lemondtam volna róla, így viszont megoldható

Az úgy megoldható, hogy 1-2-3 ra led, 5-6-7-re szintén, és akkor gyors is lenne, és még ''szimetrikus'' is?
Akkor ez így oké, márcsak annyi, hogy ha azt akarom, hogy ez így (a folyamat, míg ''körbeér'', beleférjen 1 mp-be (az asszem még nem túl gyors, és látható is marad, gondolom
)
mod: #2889: ez így tökéletes lesz
örök hálám, ha megépítettem, beírom, mire jutottam 
[Szerkesztve] -
KrAt
veterán
Srácok! Kéne egy kis segítség (remélem tudtok segíteni
)
Kéne nekem egy olyan kapcsolási rajz (vagy elég ha elmondjátok, hogy csináljam meg) ami tudna olyat csinálni, hogy lenne mondjuk 2 (vagy 2x2, vagy 3x2, lényeg, hogy 2 oldal) ledek (kék) és azok villannának nekem oldalanként mondjuk kb fél mp alatt 3-at (vagy többet/kevesebbet, mindegy, gyorsan, az a lényeg) és utána a másik oldalon csinálná ugyanezt (olyasmi, mint az amcsi civil rendőrautókon a villogó) és ezt végtelenítve. Remélem értitek, amit mondok
KrAt
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Hát azt mondták pár hsz-el feljebb, h nem lesz jó. Mert nagy. De ettől még lehet használni? Mert nem az lényeg, h vakítson

-
KrAt
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Beírtam: szürke, piros, fekete, narancs, barna, és 820k jött ki, mint amennyit mértem. Most akkor mivan?

-
KrAt
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Oké, csakmert 2-t már (egyéb okokból
) elfüstöltem, és már csak 3 van 
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Ha van egy ~820k Ohm-os ellenállásom, amit ledhez (zöld) vettem, csak már nem tudom, hogy 12 vagy 5V-ra, akkor az melyik?
KrAt
veterán
Srácok! Egy gyors kérdés: egy led alapesetben nem szakadás? Mert itt [link] írta a srác, hogy egy led-el rövidrezárta a bekapcs gombot, és elindult a deszka. De egy led szakadás, nem? Vagy én tudom rosszul?
Új hozzászólás Aktív témák
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők SZÁMLÁVAL! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!!!
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ 3 év garancia
- Sharkoon WPM500 Bronze ATX moduláris tápegység 500 Watt 80+
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- Plexi oldalú, alsó tápos Cooler Master ATX ház leárazás!!!
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- X670 DDR5 alaplapok kedvező áron garanciával!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3763
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Akkor hamarabb olvadt volna a kezembe a kábel, minth bármi baja lenne

Mert akkor lefotózom