Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
SN2O
aktív tag
Az én véleményem szerint egyáltalán nem macerás csak egy jó ''taktika'' kell hozzá
Kicsit nehéz leírni, de én összeragasztottam külön a felső és külön az alsó sor kábelt(mielőtt szétszedtem volna). Ezután kiszedtem a drótokat és feltekertem mint pl egy papírlapot. Simán ráhúztam a harisnyát és mindenféle gond nélkül vissza is raktam a csatikat a helyükre -
-
SN2O
aktív tag
Nincs mit, főleg mivel nem találtam meg azt a leírást
Azért nem kell aggódni, csináltam 2db sajátot
Ezeket [link]
Nem valami profik, de egy táp szétszedésére garantáltan elég lenne bármelyik!
Ha esetleg valakit érdekel, hogyan csináltam akkor szóljon és leírom!
[Szerkesztve] -
SN2O
aktív tag
Erre a kérdésre senki se tud választ #2764 [link]
Méhsejtes rács? -
SN2O
aktív tag
válasz #96302336 #2770 üzenetére
Nos, egyetlen erre alkalmas anyagnak a tűzőgép kapcsait találtam
Mivel nagyon erősnek kell leniük, hogy el ne hajoljanak.
(És ez szinte minden háztartásban van - szerintem)
Fogóval kiegyenesítettem és úgy ragasztottam fel, de közben vigyáztam arra, hogy pont 2db ''tű'' maradjon egyben mert így pont megfelelő a szélessége.
Egyébként kipróbáltam és gond nélkül leszedtem vele a csatit. Ha valaki spórolni akar akkor szerintem eléggé jó megoldás lehet. -
SN2O
aktív tag
Erre a kérdésre senki se tud választ #2764 [link]
Méhsejtes rács? -
SN2O
aktív tag
Mivel lehet jól plexit ragasztani? tudja valaki?
-
SN2O
aktív tag
válasz Winner_hun #2776 üzenetére
azzal csak egy bajom van, hogy bizonyos terhelés felett hajlamos elengedni!
Már próbáltam.
(Mondjuk egy DVD olvasót nem bír el egy plexi keret<- így értettem, hogy terhelés alatt) -
SN2O
aktív tag
Méhsejt szerkezetű rács-ot hol lehet kapni?
Nem tudja valaki? -
SN2O
aktív tag
-
SN2O
aktív tag
válasz REDeath #2818 üzenetére
Részvétem, hogy nem jött össze olyat csinálni mint nekem!
Azt garantálhatom, hogy nem hü***séget írtam le mert nekem működik! (Videóval is tudom bizonyítani )
A kis csavarhúzóc megoldás nem jó! (Csak a 4-tűs csatikhoz jó)
1mm -nél vékonyabb szerszám fér csak hozzá azokhoz a csatikhoz. Régebben énis próbáltam gombostűvel is, de azzal meg az volt a baj, hogy nem tudtam egyszerre mindkét fém-tartót behajtani. Illetve 3-4 perc alat jött le egy csatlakozó! -
SN2O
aktív tag
válasz REDeath #2861 üzenetére
Elméletileg az egyforma színü drótokat gond nélkül felcserélheted.
A színek jelölik, hogy milyen ''típusu'' kábel, pl.: a fekete a földelést jelenti ha jól tudom
Nekem van 3-4 képem amin le van rajzolva, hogy hova milyen drót megy. Felrakom gyorsan valahova és belinkelem.
De a google képkeresőjével biztosan találsz! -
SN2O
aktív tag
válasz REDeath #2866 üzenetére
24pin-es lapok töbsége nem megy el simán 20pin-es tápcsatival, csak ha veszel hozzá 600Ft-ért egy átalakítót.
Az a 4pin-es csatlakozó akkor kell ha inteles géped van, AMD-s gépeknél nem szükséges.
Ha jól látom az adatlapodon neked AMD-s géped van, szóval az neked felesleges. Nekem Inteles gépem van, ASUS P5ND2-Sli alaplappal, ezen van egy külön csatlakozó ahova be kell dugni azt a 4pin-es csatit. Ugyanakkor 24pin-es tápcsati van rajta.
Ami nagyon fontos: ha veszel egy 24pin-es alaplapot, de a tápod 20pin-es, eszedbe ne jusson bedugni azt a kis 4pin-es csatit a 24pin-es aljzatba!!!!!!
Ugyan nem tudom, hogy egyáltalán bele menne-e, de az biztos, hogy nem tenne jó az alaplapnak
(Mire leírtam már lassan énis megkeveredek, pedig tudtam miről beszélek ) -
SN2O
aktív tag
válasz #96302336 #2869 üzenetére
Most a vicc az egészben az, hogy én ugyanezt próbáltam elmondani
Viszont a 20pines táp nem mindíg elég egy 24-es lapnak!
Például az én alaplapom(ASUS P5ND2-SLi) 20pin es csatival meg se nyikkan!!!!!!!
Mikor megvettem az alaplapom olvastam 1-2 helyen, hogy valószínüleg 20pines csatival simán elmegy. Nos, miután megvettem kénytelen voltam szembesülni azzal a ténnyel, hogy így nem megy. Viszont ha egy ''20 to 24pin'' átalakítóval használom tökéletesen működik (GIgabyte GA-8N Sli mások szerint például megy 20pin-es táppal is)
Ezt sajnos volt szerencsém megtapasztalni.
[Szerkesztve] -
SN2O
aktív tag
Sziasztok
Hangfalrácsot vagy ahhoz hasonlót keresnék, de fogalmam sincs, hogy hol lehet venni!
Lapos, minimum 40x20cm-es darabb kellene, de nem baj ha nagyobb van!(Esetleg még az is belefér ha két darabból jön ki csak)
Esetleg tudja valaki, hogy hol lehet venni vagy van valakinek eladó?
Visznylag sürgős lenne! -
SN2O
aktív tag
Nem hiszem, hogy sokat segítek vele, de azért leírom.
Nekem is 4tűs veni van a gépemben aminek a fordulatszámát az alaplap szabályozza(a proci hőmérsékletéhez igazítva). Így alap esetben 1500 körül forog a venti, de ha a negyedik(kék) vezetéket kihúzom akkor max fordulaton pörög a venti és egyáltalán nem szabályozza az alaplap!
A rögzítőpöcök pedig mindegyik alaplapon úgy van ahogy a tieden is! -
SN2O
aktív tag
Én arra céloztam a leírásommal(csak nem mertem egyenesen kijelenteni), hogy a 3tűs venti valószínüleg teljesen normálisan fog működni a lapon, csak az alaplapba épített ventiszabályozás nem fog működni!(Valószínüleg max fordulaton fog menni a ventillátor és kész!)
Erre gondoltál? -
SN2O
aktív tag
Szisztok
Nem tudja valaki, hogy lehet a legegyszerűbben megoldani azt hogy a gépet egy kis távirányítóval be lehessen kapcsolni(Pl autóriszató kapcsolójával)? -
SN2O
aktív tag
válasz #96302336 #4044 üzenetére
Hát ezeknek a többsége olyan tudású ami abszolút, de felesleges és valószínüleg emiatt kerül egy adó+veveő 5+5, azaz 10000ft-ba
Ugyanakkor az is biztos, hogy nem ez a legegyszerűbb megoldás!
Arért THX az ötletet, csak nemigazán tudom használni
Másvalaki tudna valami egyszerűbb megoldást? -
SN2O
aktív tag
válasz #96302336 #4047 üzenetére
Nem folyamatos használatra szánom, mindössze havonta csak 1-2 alkalommal használnám majd(Kicsit átalakítom a gépet és ahhoz nagyon jól passzolna ha ezt is meg tudnám oldani valahogyan!
Vezeték nélküli csengő van itthol kettő darab is! Esetleg azt tudod, hogyan lehet egy ilyet átalakítani? -
SN2O
aktív tag
válasz didyman #4053 üzenetére
Hű az any....! Ez így elsőre elég tömör
Még szerencse, hogy van egy ismerősöm aki valószínüleg meg fogja érteni!
Azért még elképzelhető, hogy zaklatlak téged 1-2 részletkérdéssel, arról ami az ismerősömnek se lessz világos, remélem nem baj.
Azt még meg tudnád mondani, hogy a felsorolt alkatrészek kb mennyibe kerülnek és esetleg azt, hogy az http://elektroart.hu/ webáruházában megtalálok-e minden hozzávalót?
Köszi a segítséget! THX -
SN2O
aktív tag
Sziasztok
Nem tudja valaki, hol lehet perforált lemezt venni?
Összesen egy helyet találtam, de ott is csak egész táblát adnak el(1000x2000mm)
Nekem maximum a fele kellene ennek!
Esetleg ha van valakinek eladó az is érdekel. -
SN2O
aktív tag
Sziasztok
Nem tudja valaki, hogy tolnamegyében hol lehet multitool-hot vágókorongokat venni?
Néztem már az OBI-ban, Bricostore-ban, tescoban és pár kisebb boltban, de sehol semmi!
Esetleg van valamiféle webáruház ahol lehet ilyet venni? -
SN2O
aktív tag
Sziasztok
Valaki meg tudná mondani, hogyan, milyen alkatrészekből lehetne ősszeállítani egy "hagyományos", mutatós hőmérőt(CPU és VGA-hoz)?
Esetleg egy ugyanolyan típusú fordulatszám-mérőt(gépház-ventihez)?Vagy ha ezekre nincs megoldás, akkor valami jól kinéző digitális hőmérőt hogyan lehet csinálni?
-
SN2O
aktív tag
válasz #96302336 #4502 üzenetére
THX
Esetleg ha nem túl nagy kérés, össze tudnád írni, hogy pontosan melyikhez mik kellenek?
Sajna én csak a forasztáshoz értek, ahhoz nem, hogy mi-micsoda és miért kell!
Ja, és ha építesz egyett akkor majd írd meg milyen lett!Délután nem voltam gép közelben, így nem tudtam reagálni a kérdésekre.
Szóval azért kellene analóg hő és fordulatszámmérő, mivel a gépházam átalakítása erőteljesen folyamatban van
Autós témában munkálkodom és a karosszéria fele már kész is van.
Még a másik felét kell megcsinálnom aztán glettelés, csiszolás festés és elvileg kész is!
De ma jutott eszembe, hogy 2-3 analóg ("mutatós") hőmérő még nagyon jól jönneJa és egy "távirányítós bekapcsolót" is akarok építeni majd, rádiós kapucsengőből
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest