Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-02-22 13:50:59

LOGOUT.hu

A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2852) DonDennis válasza DonDennis (#2611) üzenetére


DonDennis
senior tag

Sziasztok,

csak érdeklődnék valaki kapott-e még "tanúnak idézést" N0kEdLi-vel történt üzlet miatt, mert ahogy én még régebben írtam engem átvert, de "szerencsére" nekem vissza utalta a pénzt, de többen írták, hogy ez valami piramis játék szerű dolog lehetett ahol engem a következő ember átveréséből fizethetett ki, a következőt a következőjéből és... aztán lehet valahol bebukott és most elkapták a rendőrök. Azért gondolok erre, hogy ez az ügy lehet, mert a Diósdi Interspar Foxpost-ba kértem a csomagot, és az Érd/Diósd Rendőrkapitányságra hívtak be.

Először picit megijedtem aztán eszembe jutott ez az eset és láttam, hogy azóta kitiltották és törölték is mindenét, szóval gondolom ez az ügy miatt akarnak meghallgatni. Esetleg járt így más?

"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman

(#2853) wierra


wierra
senior tag

Üdv!

Jelentettem a felhasználót, aki megvezetett és átvert. Kaptam is automata üzenetet:
"...Ha a másik fél nem veszi fel kapcsolatot, nem törekszik a megoldásra, akkor kérem, hogy a 8. napon (korábban ne!) ezen jelentésre válaszolva értesítsen bennünket!"

A 8. nap van, de erre az üzenetre a 'Jelentéseim' felületen nem tudok válaszolni.
Hol tudok reagálni rá?

[ Szerkesztve ]

"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda

(#2854) Kalandor válasza wierra (#2853) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Elnézést, megnyitottam, most ott lesz egy plusz gomb.

(#2855) Ferenczi Áko


Ferenczi Áko
addikt

Sziasztok! Volt már valakinek furcsa üzlete molniDAprú nevű taggal? A haverom előreutalással "vett" tőle egy Ps5-öt és egy Xbox-ot, amit S-es Foxpost rekeszben "adott fel.." Meg lett kérdezve, hogy ez mi, aztán vagy kitért a válasz elől, vagy nem is válaszolt. Végül tiltotta a haverom számát. Később más úton egy kicsit erősebb ráhatásra visszautalta a pénzt, és kérte, hogy ez esetben ne vegye át a haverom a csomagot. Én azt tanácsoltam neki, hogy járjon a dolog végére, max bukik pár ezer ft-ot a visszaküldéssel, ha kinyitja a rekeszt. Így is tett,majd a 240.000 ft átutalt összegért, a rekeszben egy gagyi dvd író volt. Jelezve lett a hardveraprónak, akik közölték, hogy mivel nem lett megkárosítva, így nem tudnak mit tenni. Kérdem én, meg kell várni míg lesz megint egx ADLUAN eset?

Xiaomi 13T - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF

(#2856) Kalandor válasza Ferenczi Áko (#2855) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ez egy folyamatban levő ügy. :R (a nézőközönség kedvéért: az eladónak 150+ értékelése van...)

[ Szerkesztve ]

(#2857) inf3rno válasza Kalandor (#2856) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem is volt balszerencsém régebben sok pozitív értékeléses taggal. Simán hibás alaplapot küldött görbe tüskével. Az a benyomásom, hogy jobb a fórum hozzászólások számát nézni, abból több leszűrhető, mint az adás-vételekből.

Buliban hasznos! =]

(#2858) , válasza inf3rno (#2857) üzenetére


,
addikt

A hozzászólások számából csak az szűrhető le, hogy az illető sokat szeret írogatni. Semmi több. Hogy hogyan viszonyul a vevőkhöz, ad-e megfelelő információkat, megfelelően csomagolja-e be a terméket, a lehető leghamarabb feladja-e a csomagot, egy esetleges probléma esetén megfelelőképpen reagál-e, az sajnos a hozzászólások számából pont nem fog kiderülni. Pontosan ezért volt jobb a régi értékelési rendszer, amikor mindezeket külön-külön lehetett értékelni.
(Nekem egyébként pont az a tapasztalatom, hogy a sok hozzászólással rendelkező tagok durván el vannak szállva maguktól, miközben szakmailag fogalmuk sincs pl. egy használt RAM esetén egy MemTest lefuttatásának a szükségességéről, vagy épp CPU esetén egy Aida64 Rendszer stabilitásteszt throttlingtesztjéről, de épp mondhatnám a HDSentinelt is SSD esetén. Szerintük ha gépben volt, és működik, akkor az már jó. Hát no comment.)

[ Szerkesztve ]

(#2859) inf3rno válasza , (#2858) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem totál más a tapasztalatom. Olyannal még sosem volt gondom, aki aktív a fórumon, és én sem kockáztatnék 14 évnyi tagságot valami alkatrész miatt.

Buliban hasznos! =]

(#2860) , válasza inf3rno (#2859) üzenetére


,
addikt

Utólag vagy előtte nem volt gondod? Utólag ha kaptam egy problémás hardvert, és hajlandó voltam ráírni az illetőre, akkor nem szoktak problémázni, na de eleve az ember egy magasabb rangú tagtól el sem várná, hogy elküld egy problémás hardvert. (Aztán mégis.)
Szóval a sok hozzászólás nem egyenlő a hozzáértéssel. (Persze a sok pozitív értékelés sem.)

[ Szerkesztve ]

(#2861) inf3rno válasza , (#2860) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Az előre gondot nem tudom értelmezni, ha látom a hirdetésen, hogy nem üti meg a szintet, akkor nem veszem meg. Utólagos gondom még nem volt olyanokkal, akik régóta tagok, pont ezért szoktam velük üzletelni, mert azt kapom, ami a hirdetés szövegében van.

Buliban hasznos! =]

(#2862) Ferenczi Áko válasza Kalandor (#2856) üzenetére


Ferenczi Áko
addikt

Adluannak is közel 140 pozitív értékelése volt, 0 negatív, és 10 milliós kárt okozott.. Nem vádaskodni akartam, csak jelezni, hogy lehet, hogy valami nem kerek, vagy ha más is üzletelt vele és esetleg ilyesmi felmerült, tudja, hogy nem egyedi eset.. :R

Xiaomi 13T - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF

(#2863) inf3rno válasza Ferenczi Áko (#2862) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én nézegettem, hogy nem e több fiókkal saját maguknak csinálják meg ezeket a pozitív értékeléseket, de úgy tűnik a legtöbb esetben nem így van, mert rendes fórum tagoktól is kapnak pozitívakat. Valószínűleg ez inkább ilyen befektetéses alapon megy, hogy bejáratják a fiókot 1oo kisebb üzlettel, aztán utána jönnek a 1o milliós csalások. Már ha szándékos, előre tervezett és nem az van, hogy a maffia befenyítette, hogy holnap hozod a pénzt, vagy jön a beton. Igazából egyik esetben sem lehet mit tenni. A minta, amit Adluannál látunk kicsit social engineering minta is, van sürgetés, van mindenre magyarázat, hogy miért nem, és így tovább. Egy 1oo-as fiókot szerintem roppant egyszerű felépíteni ha hajlandó az ember valamennyi tőkét beleforgatni. Veszek újan 1oo SSD-t darabonként 2ok-ért, eladom őket garanciával 7o%-os áron, aztán ennyi volt a történet. Vesztettem 6ook-t, de van egy 1oo-as fiókom, amivel tudok csinálni 1oM nyereséget az átveréssel. Egy 1o.ooo vagy akár egy 1ooo fórum hozzászólásos fiókot ezzel szemben nem lehet egyik napról a másikra összehozni. A fiók kora sem számít. Azt látom, hogy vannak olyan fiókok, amik sok éve lettek létrehozva, semmit nem csináltak velük, aztán egyik napról a másikra előveszik őket kereskedni. Sokszáz lehet így betárazva már nekik. Ezekkel kezdeném, hogy törölném az inaktív fiókokat. Ha meg tényleg a szervezett bűnözés van ráállva, és ezek egyetlen szervezet által tudatosan felépített csalások, akkor azt keményebb dió lesz kivédeni.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#2864) Söptöröttö


Söptöröttö
tag

Sziasztok!

molniDAprú károsult van-e még? Ismerősömet 45000Ft-tal verte át. A lényeg, hogy kétszer is elküldte a megbeszélt hardvereket, de a csomagban nem azok voltak. Ha van rá igény, akkor részletezem.

(#2865) domperke válasza Söptöröttö (#2864) üzenetére


domperke
HARDVERAPRÓD

Szia a károsult jelentse a dolgot nekünk van rá felület.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke

(#2866) NinaX válasza Söptöröttö (#2864) üzenetére


NinaX
újonc

Szia!
Igen,például én is így jártam.
65000 forint.
Jelentettem a hírdetést.

(#2867) peq válasza NinaX (#2866) üzenetére


peq
aktív tag

Jómagam is jelentkezem, 45.000 forint az anyagi kár. Holnapi határidőt adtam annak rendezésére.
Ha nem történik jóváírás, irány a rendőrség. PH-n már jelentettem.

(#2868) PROHARDVER! válasza Söptöröttö (#2864) üzenetére


PROHARDVER!

(#2869) Söptöröttö válasza PROHARDVER! (#2868) üzenetére


Söptöröttö
tag

Köszönöm. :R

(#2870) KEndre válasza Ferenczi Áko (#2862) üzenetére


KEndre
HÁZIGAZDA

Adluannak nálunk csak egy rendőrségi ügye volt, az is néhány tízezer forintnyi kárértékkel.
Persze ez is tétel, de messze nem tízmillió.

Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!

(#2871) Ferenczi Áko válasza KEndre (#2870) üzenetére


Ferenczi Áko
addikt

Na ne.. Az egyik károsult 3 iPhone árát utalta el neki, 900K forintért.. Ráadásul még ő nyugtatta a kedélyeket, hogy nyugodjon meg mindenki, anno volt már vele biznisze, nem lesz semmi tré.. Aztán akkora tré lett, hogy amiket régebben vett tőle és továbbadott telefonokat, elkezdték letiltani, így a jóhiszemű emberünk is slamasztikába került.. És ez csak a csúcs volt, mert a másik károsult ismerőse bankban dolgozik, ránézett a számlájára, és több mint 10 millió volt amit eltapsolt, szóval nem azért írtam, hogy hangulatot csináljak, hanem azért mert ez így történt.. :(

Xiaomi 13T - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF

(#2872) Kalandor válasza Ferenczi Áko (#2871) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Endre ezt írta, hogy "Adluannak nálunk csak egy rendőrségi ügye volt, az is néhány tízezer forintnyi kárértékkel"
Fontos információk:
- "nálunk": tehát, hogy mit csinált máshol, nem tudjuk)
- múltidő: tehát eddig eddig egy ember ügye került abba a szakaszba, hogy adatot kérjenek, lehet hogy több lesz, de az is, hogy nem, ha más károsult nem jelentette fel
.

(#2873) zolka95


zolka95
őstag

Üdv!
Én csak keresek olyan eladókat akik folyton hirdetnek. Sajnos nem mentettem el sehova amikor ilyet találtam és későbbiekben lehet jól jönne.

Régen egy ilyen felhasználótól rendeltem hardvert valamivel olcsóbban. Rengeteg hardvert hirdetett, volt külön egy egyszerű weboldala is ahol ki voltak listázva a hardverek.
Megbízható volt, sokan vásároltak tőle.
Egy másik pedig egy macskás avatarral hirdetett sokféle hardvert.

Egyébként én személy szerint egy olyan feature-nek örülnék amivel fel lehetne iratkozni rájuk.

[ Szerkesztve ]

Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?

(#2874) Golden9 válasza zolka95 (#2873) üzenetére


Golden9
addikt

(#2875) UserX


UserX
őstag

Sziasztok!

Bocs, hogy ide írok, de nem találtam jobb helyet. Felforrt az agyvizem! :W Nem jogi probléma, inkább etikai, mivel nem jött létre az üzlet. X kolléga (nem én :DDD ), újonc ranggal, +1000 napos reggel, 27 + -al feltett egy hirdetést (most is aktív) egy huszon akárhány ezres termékről. Írtam neki privátban, hogy vinném a cuccot csak egy képet kérek a termékről (netes képek vannak fent)...Annyit írt vissza, hogy 'Szia!'. Mikor tegnap délután ránéztem a hirdetésre irányárként kétezerrel több szerepelt, mint eredetileg. Ráírtam, hogy nem baj, elvégre infláció van, ennyiért is kell... :((( . Azóta semmi reakció, pedig többször fent volt az oldalon. Egyre inkább gyanús, hogy SCAM!!! Sajnálnám, ha valakit félrevezetne, de sokat nem tehetek.

Na kiírtam magamból, lehiggadtam, elengedem... :DDD

Ha mégis van tanácsotok szívesen veszem! :)

(#2876) Kalandor válasza UserX (#2875) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Jelentsd a hirdetést a benne levő Jelentem gombbal.

(#2877) UserX válasza Kalandor (#2876) üzenetére


UserX
őstag

Szia!

Szerinted, amit leírtam elégséges indok??? :U

(#2878) Kalandor válasza UserX (#2877) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Nem tudom, a teljes helyzetet kell nézni.

(#2879) UserX válasza Kalandor (#2878) üzenetére


UserX
őstag

Hát nem tudom! :U
Nem ismerem a szabályzatot! :(
Nem akarom a végén még én megütni a bokám hitelrontásért... :(

(#2880) Kalandor válasza UserX (#2879) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Jelentsd, az a biztos.

(#2881) Attila9711


Attila9711
tag

Sziasztok! Mai napon derült ki, hogy van ismét egy aktívan tevékenykdő csalónk, Geripapi névvel regisztrálva. Igen, hülyeséget csináltunk mindannyian, akiket átvert az előreutalással, 1 pozitív után.. nem tudom, mit gondoltam. Különböző termékeket árult, kedvező áron, de még annyira nem gyanúsan olcsón. Pl. egy átlagosan 70 körül hirdetett telefont 60-ért. Előreutaltam, 0650-s hívószáma van, telefonon egy jól szituált csávóval beszéltem, azt mondta, hogy feladta, majd küldi a biznylatot. Ott volt gyanús, hogy napja nem jött email a Foxpost feladásról.. Egyszer jártam úgy, h technikai hiba miatt nem jött email, de akkor megkaptam a csomagot időben, rendben. Mindegy, felhívtam és rákérdeztem. Rá kb. 10 perc egy fórumtárs mindegyik hirdetése alá beírta, hogy csaló, átverte, feljelentést is tett. Azóta nem lépett be a csávó, nem érem el. Nagykanizsai, egy (feltehetően nem valódi) név, számlaszám, PayPal adat, telefonszám áll rendelkezésre. Kérem, akik a csalóra ismernek a károsultak közül, írjanak. Hirdetést jelentettem, reggel megyek a rendőrségre. Kommunikáljunk, lépjünk fel ellene.

Attila

(#2885) slett27


slett27
addikt

Ismét újabb csaló : Madnandi . Előre utaltam 2 pozitív értékelés után, volt akivel üzletelt és nem volt semmi gond (állítólag) lehet csak álca volt. Azóta se telefonon, sem email-en, sem sehogy nem tudom elérni. Telefonszámok amikről hívtam tiltva vannak. Jelentettem de 8 nap a türelmi idő, viszont 1000% hogy csaló .NE vásároljatok tőle semmiképpen. Azóta a volt hirdetéseit is levette, a prohradverre nem jelentkezett be.
Rendőrségen teszem a feljelentést.

Amúgy ha utánvéttel vásárolok és küld egy öngyújtót RAM helyett az mennyivel jobb ? Személyes átvétel : 600km oda-vissza. :U

"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD

(#2886) MZsoltee


MZsoltee
veterán

Ha egy hidertés linkje alatt, ami alapján vásároltam (még folymatban van a tranzakció) a
"Felfüggesztett hirdetés"
felirat olvasható az pontosan mit jelent?

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#2887) Kalandor válasza MZsoltee (#2886) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Azt, hogy egy adminisztrátor felfüggesztette valami ok miatt.

(#2888) Istyu74


Istyu74
aktív tag

Sziasztok van itt olyan akit 2017 ben Levendula12 at vert?
Most jött meg a jogerős ítélet, 30 napja volt vissza utalni a pénzt, ami persze nem történt meg, kíváncsi lennék többiek vissza kapták e a pénzüket.
Illetve most mi a teendő, újabb feljelentés? :W

Üdv, István.

(#2889) Attila9711 válasza Istyu74 (#2888) üzenetére


Attila9711
tag

5 év? jézus... nesze magyar igazságszolgáltatás

Attila

(#2890) KEndre válasza Istyu74 (#2888) üzenetére


KEndre
HÁZIGAZDA

Tedd fel a kérdésed itt: https://prohardver.hu/tema/nagy_jogasz_topic/friss.html

Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!

(#2891) Istyu74 válasza KEndre (#2890) üzenetére


Istyu74
aktív tag

Köszi, írtam oda is. :R

Üdv, István.

(#2892) djsunstealer


djsunstealer
aktív tag

Sziasztok!

Zoltan_B nevű taggal kapcsolatban lenne pár kérdésem és tanácsot szeretnék, hova forduljak? Ezt vásárolta meg tőlem még október végén, ráadásul összesen 3300 Ft-ért akarta megvásárolni szállítással együtt (2000+1499 Ft helyett), amibe én természetesen belementem. Mivel a "soha ne utalj előre" című kulcsmondatot szem előtt tartottam, így feladtam neki a csomagot, amelyet át is vettek az Isaszegi Tesco Foxpost automatánál 2022.10.21-én.
A megbeszélt 3300 Ft-ot azóta sem utalta át az illető, holott már rengeteg privát üzenetet írtam neki, a megadott e-mail címre is írtam ("3300 Ft-ban állapodtunk meg, mivel nem utánvétes csomagról van szó és nem az átvételkor fizetendő volt, így kérlek utald át számomra a megbeszélt összeget! :R
8 nap után talán jogosan "követelem". :) " - EZ AZÓTA MÁR TÖBB NAP!)
Nem egy hű de nagy összegről van szó, de akkor is nonszenz az egész, ráadásul látom, hogy naponta többször is belép, de üzenetekre nem válaszol. Prámium tag, remélem nem valami moderátor. :)

Köszönöm szépen a segítséget!

Üdv. mindenkinek!

(#2893) domperke válasza djsunstealer (#2892) üzenetére


domperke
HARDVERAPRÓD

Szia.Irok neki hogy válaszoljon erre a postodra.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke

(#2894) djsunstealer válasza domperke (#2893) üzenetére


djsunstealer
aktív tag

Megtisztelsz! Köszönöm szépen! :R

(#2895) djsunstealer válasza domperke (#2893) üzenetére


djsunstealer
aktív tag

Köszönöm szépen a hathatós segítséget, mindent rendeztünk. :) :R

(#2896) _Kristof_03


_Kristof_03
újonc

Sziasztok!

Kb fél orája kaptam csomagot egy "agombas" nevű felhasználótól. Eléggé erősen át lettem verve és a futár nem engedte, hogy kifizetés előtt megnézzem a csomag tartalmát. Az illetőről csak egy keresznevet tudok(már ha valódi) és a hirdetés települését tudom. Mik lehetnek a lehetőségeim vagy csak a rendőrség az egyetlen?
Sajna a hirdetést már leszedte, csak a privát beszélgetések vannak még illetve a csomag száma.

[ Szerkesztve ]

(#2897) _Kristof_03 válasza _Kristof_03 (#2896) üzenetére


_Kristof_03
újonc

Úgy tűnik még játszani akar, mert visszairt kérdőjelezvén, hogy ő jót küldött el és adott egy nem létező telefonszámot.

(#2898) maxxenergie válasza _Kristof_03 (#2896) üzenetére


maxxenergie
senior tag

Ha segít és ez volt a hirdetése..
:R

[ Szerkesztve ]

◄ TELEFON PRIVÁT ÜZENETBEN ► Duna Pláza(XIII.ker) ◄

(#2899) domperke válasza _Kristof_03 (#2896) üzenetére


domperke
HARDVERAPRÓD

A jelentését feldolgozzuk majd elég 1 fórumon jelezni.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke

(#2900) thomeef


thomeef
őstag

Sziasztok,

loki0220 kollégától vásároltam egy Samsung A52s telefont, a hirdetés és a kommunikáció szerint 3 hónapos, még bőven garanciás Media Marktos vásárlással. Csütörtökön megérkezett a telefon, körbe celluxozva a saját dobozában, már ez elég igénytelennek tűnt. Garancia papír benne van, de tök üres, IMEI kód lekaparva, ráragasztva a doboz külsejére, csoda hogy a postázás közben nem potyogott le róla. Állítólag netes vásárlás volt, számla nincs, és kérésre sem kapok. Az úriember 1 napja keresi, de nem találja az emailjei között. Ennek ellenére már kétszer is megnyugtatott róla ha bármi lesz a telefonnal, ő intézi a garanciáztatást. Azt nem tudom hogyan, ha semmilyen dokumentációja nincs róla. Így továbbadni/eladni sem tudom. Semmim nincs a telefon előéletéről, se vásárlási helyszín, se dátum, se számla, se garancia. Elég szép felárat fizettem azért a garanciáért, ami nincs. Az úriember a nagy számlakeresésközben azért arra szakított időt hogy véglegesen törölje a hirdetést: [link] . Kicsit sem gyanús. Kérdésem hogy miért törölte az volt a válasz hogy véletlenül, jegelni akarta. A gond ezzel hogy már előtte napokkal jegelte a hirdetést, mivel már 10.30.-án el utaltam neki az árát. Így sem értékelni, sem jelenteni nem tudom, mert nincs hirdetés. Nem értem hogy miért van olyan opció a hardveraprón hogy hirdetés végleges törlése? Ez pont a csalóknak ad szabadutat a garázdálkodásra. Közel 16 éves teljesen clean PH-s pályafutásom alatt nem ért semmilyen pénzügyi kár. Idén ez a második, és mindkettő telefonvásárlás. Úgyhogy használt telefont többet a büdös életbe nem veszek az hétszentség.

Az utolsó üzenetváltásunk, gondolom, erre már nem fog reagálni semmit:

Köszi hogy legalább ide leírhattam. Úgy látszik tényleg csak 10+ éves, 100+ értékeléses emberektől szabad itt is vásárolni.

"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.