Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-02-22 13:50:59

LOGOUT.hu

A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2501) gaara7878 válasza gaara7878 (#2499) üzenetére


gaara7878
csendes tag

Vegre visszairt, hogy visszautalja. Remelem igazat mond.

(#2502) Winner_hun


Winner_hun
félisten

Találtam egy netes csalót. Írásban hol, kinek lehet ezt jelezni? Nem itt találtam, hanem jófogáson. Engem nem károsított meg, annál kicsit előrelátóbb vagyok.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#2503) Permet Elek


Permet Elek
senior tag

Sziasztok. Nemrég vettem egy használt kártyát. A hírdetésben az volt írva hibátlan. Másnap reggel feltűnt, hogy sípol a venti. Eladó: ő mossa kezeit. Jó rendben. Most kiderült, hogy hibázik is a kártya. [link] Ilyenkor mi a tehendő?

[ Szerkesztve ]

(#2504) lafaty80 válasza Permet Elek (#2503) üzenetére


lafaty80
őstag

Ha próbagarin belül vagy, akkor jelezd ezt is az eladónak!

[ Szerkesztve ]

Cuccaim: https://kit.co/lafaty

(#2505) enemot


enemot
csendes tag

Sziasztok!

Vettem egy I7-3770 processzort wwhs28 nevű felhasználótól, legalább is kifizettem az árát. Úgy volt hogy 22.-e hétfőn feladja, de azt mondta nem volt rá ideje, de majd kedden feladja. Azóta semmi. Kedden volt bent utoljára, de már a hétfő esti üzenetemre sem válaszolt.
Egyelőre még várok, de lassan fogy a türelmem és jegelni sem jegeli a hirdetést csak érdeklődésképpen esetleg valaki más is próbált venni tőle vagy vett tőle?
Még nem mondok rá semmit, de a bizalmam kicsit megrendült benne.

(#2506) JuhFeri


JuhFeri
újonc

Sziasztok! Tudom, nem hardverapró-s a helyzet, hanem jofogas, de rendesen atvertek.
Rendeltem egy gtx 1080 at, 70000-ert, a hirdetovel szemelyi igazolvanyt valtottunk, és a szemelyi igazolvany neve megegyezett a bankszamlan levő névvel.
Mellette adott egy telefonszamot is, ami kamu volt, mint kiderult, de a bankszmlanak utana neztem es valid magyar bankrol van szó (IBAN alapjan rakerestem)
Szóval le van mentve az egesz beszelgetes es megvannak a szemelyes adatok is (Bar a hirdeto neve Duzs Tunde Andrea, amilyen szemelyit kaptam, azon pedig Duzs Peter allt es a szamla is hozza tartozott), de ez nem valtoztat azon, hogy megvan az egesz beszelgetes es ezek az adatok.
Mennyi eselyem van arra, hogy visszakapjam, ezt a 70.000-et, és mennyi ido?
Azt irtam neki, hogy ha ma vissza utalja (ma jott meg a csomag és egy csodalatos 20 eves processzor hutoborda es egy floppy olvaso volt egy regi LED lampa dobozában, de legalabb az esetleges lakcim megvan) akkor eltekkintek afelett, hogy atvert a szallitasi koltseggel is (mert azt irta ingyen les es le is van fotozva, megis en fizettem az egeszet).
Ne kovezzetek, en naivan azt gondoltam, hogy ilyen szemelyes adatok utan nem lesz senki sem annyira hulye h at akarjon verni egy masik embert.
Valaki valamit tudna segiteni vagy mondani ezugyben? (ha kell töltök fel kepeket), de elotte egy kis "izelito" a kapott gtx 1080-rol :)

[ Szerkesztve ]

(#2507) KEndre válasza JuhFeri (#2506) üzenetére


KEndre
HÁZIGAZDA

Azonnali feljelentés kell!!!! Minél előbb, annál nagyobb az esélyed, hogy visszakapod a pénzed. Elektronikusan is tehetsz feljelentést, itt találsz ehhez támogatást:
https://logout.hu/cikk/rendorsegi_feljelentes/teljes.html

Csináld online, működik a rendszer.

[ Szerkesztve ]

Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!

(#2508) Vincent_ válasza JuhFeri (#2506) üzenetére


Vincent_
aktív tag

"a szemelyi igazolvany neve megegyezett a bankszamlan levő névvel" -> ebben csak abban az esetben lehetsz biztos, ha utalt neked arról a bankszámláról.
Utaláshoz idehaza (sajnos) bármilyen név megadható, a bank át fogja azt utalni, akkor is, ha teljesen más névhez tartozik a számlaszám.

Első hirdetésem: https://hardverapro.hu/apro/vadiuj_magyar_kiosztasu_dell_noti-billentyuzet_d62/hsz_1-200.html

(#2509) megott


megott
tag

Jelenteni szeretném, de leginkább az utókornak itt hagyni, Krisz887 újoncot, mint szavahihetetlen, ígérgető, gerinctelen frátert. Az általam hirdetett memóriamodulra jelentkezett 2021-02-25 20:43-kor, majd 15órányi (másnap délig) haladékot kért a termék fizetésére. Természetesen a többi jelentkezőtől udvariasan türelmüket kértem, az utalás beérkezéséig. Az utalás és a köszönöm nem kérem inkább visszajelzés nem érkezett meg tőle többszöri megkeresésére sem. Kárt számomra valamint a többi vásárlónak időhúzásban okozott, valamint aláásta a becsületét a lustaságával sunyi mentalitásával.

Aki másnak gedezbider, maga kenész fence!

(#2510) #14267392


#14267392
törölt tag

Sziasztok .

Ezt csak kiteszem ide ,hogy nyoma maradjon a dolognak:
Tegnap este megegyeztem a timbi1977 nevű taggal a jófogáson ezzel Gtx1080 a videokártyával kapcsolatban ,hogy megveszem.
Erre ma feltette ide és eladta másnak... Nekem azt kamuzta valaki előbb jelentkezett holott ide csak ma reggel került fel a hirdetése... :C :C :U

(#2511) Incubus


Incubus
tag

Sziasztok!

Valaki intézkedett már MPL-es utánvéttel kapcsolatban?
Ha igen, milyen eredménnyel?
Sajnos FB-n belefutottam egy Csalóba és nem azt kaptam, amit megbeszéltünk

üdv

[ Szerkesztve ]

(#2512) vzslo


vzslo
újonc

Sziasztok!
Kedden vásároltam egy videokartyat 200k felett. Mint kiderult nem mukodik, a regi tulajt kerestem azota, nem vette fel. Teljesen veszett ugy?

(#2513) KEndre válasza vzslo (#2512) üzenetére


KEndre
HÁZIGAZDA

Hello!
A hirdetésnél tudod jelenteni a "Jelentem" funkcióval, a moderátorok szólni fognak neki.
KEndre

Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!

(#2514) d.tiborz válasza KEndre (#2513) üzenetére


d.tiborz
aktív tag

Az kb. semmit sem ér. Én kevesebb pénzért jártam "pórul", az eladó senkinek és semmire nem reagál. Ez már bőven feljelentés kategória. Szerintem.

(#2515) vzslo válasza KEndre (#2513) üzenetére


vzslo
újonc

Es ha torolte a hirdetest mit tudok tenni?
edit: megtalaltam koszi

[ Szerkesztve ]

(#2516) KEndre


KEndre
HÁZIGAZDA

A moderátorok felszólítják a kapcsolat felvételére, ha akkor sem jelentkezik, az már szankciós, utána mehet a feljelentés. Ebben az esetben kellene egy szakértői vélemény a cuccról.

Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!

(#2517) vzslo


vzslo
újonc

Köszönöm a segítséget, sikerült utánajárni az ügynek, több kétes alak cikáz erre mint hittem.

(#2518) lenoma


lenoma
aktív tag

Sziasztok!

Vásároltam egy Asus H97-Pro lapot SpéciBéci eladótól.
A lapot hibátlannak hírdette ennek ellenére a következői hibái vannak:
- 2 láb a foglalatban elhajlott/elszineződött/
- A lapban legalább fél centis kanyar van
- Az összes rögzítő helyén a védő on/zink ledarálva.

A lap házba szerelve nem működik annyira meg van hajolva!

Hiába jeleztem neki a problémát elzárkózik a visszavételtől, sőt feljelentéssel fenyegetőzik zaklatásért, pedig csak jeleztem neki a hibát vevőként.
Természetesen én is elmegyek a rendőrségre ha itt nem rendezhető a vita.

(#2519) lenoma válasza lenoma (#2518) üzenetére


lenoma
aktív tag

Közben meggondolta magát az eladó és sikerült rendeznünk az ügyet.

(#2520) Attosz75 válasza KEndre (#2507) üzenetére


Attosz75
újonc

Semmit sem ér a feljelentés! 23 ezer ft-ot utaltam át én hülye, Lakatos úrnak, benyelte, adminok tiltották. Másnap másik regisztrációval tovább csinálta. Mindent dokumentáltam, fényképeztem, számlaszám, név , még az adókártyája másolatát is küldte. Mindent becsatoltam a büntető feljelentésemhez kb 1 hónapja. Most jött a büntetőeljárást megszüntető határozat, mivel a rendőrök szerint ez nem bűncselekmény, hanem értékhatárt meg nem haladó szabálysértés, mivel nem üzletszerűen csinálta. Kérdem én, ha másnap ugyanúgy mástól is ki akarta csalni a pénzt az nem üzletszerű??? A számlát pedig biztos egy hajléktalan nevére nyitották. A háromlábút tudják és akarják csak kezelni ezek.

[ Szerkesztve ]

(#2521) #04441088


#04441088
törölt tag

Sziasztok!
Írnék néhány mondatot egy itteni igencsak aktív, de kevésbé megbízható tagról.
Az illető: Gáboromm
Január 28.-an vásároltam tőle egy Dualsense kontrollert személyes átvétellel Pesten, kpban fizetve. Azóta nem küldte el emailben a garijegyet. Hiába kértem már vagy tízszer. Emellett régebben hirdettem egy PS5-ot, jelentkezett rá, kell neki, jegeljem, töröljem, előleget akart utalni, amiből semmi nem lett, aztán két napra rá keresett és egy 40k-val olcsóbb ajánlatot tolt be. A hirdetésen épp kiemelés és előresorolás is aktív volt. Több PS-t hirdető usertol hallottam, hogy az ő hirdetéseiket is kilőtte bizonyos időre ugyanezzel a szöveggel, ő addig vígan árulta a sajátjait.
Akartam neki egy negatív értékelést adni, moderátori segítséggel, hisz ő magától úgysem fogadná el az értékelési kezdeményezést, sikerült is, de egy újabb ígéret és egy jónak mondható deal-t ajánlott. Vásároltam tőle április 11.-én, számlát, minden létező adatot, elérhetőségét amire szükség volt megadtam neki, majd jelezte, hogy másnap estig küldi emailben. Ez azóta se történt meg. Lassan 2 hét elteltével.
4 alkalommal írtam neki telefonon. Az SMS-eket látja, de nem reagál, itt meg hiába írok neki, belép, de a tőlem kapott üzeneteket el sem olvassa.

(#2522) Rockair


Rockair
csendes tag

Üdv!
Tanácsot szeretnék kérni és egyben jelenteni is egy tagot.
Kettő héttel ezelőtt eladtam egy vega 64 es vga t. A kártya nálam majdnem 1 évig mint tökéletesen és eladás előtt teszteltem több programmal is amiről van fotó.A vevő küldött egy programot, hogy azzal is teszteljem le . A teszt szépen le futott gond nélkül és ekkor kötöttük meg az üzletet végül. Másnap szem,élyesen érte jött és el vitte. Most 3.-án írtam neki, hogy ha minden rendben van akkor írjunk egy értékelést ami meg is történt, ezután el könyveltem, hogy a kártya működik és minden rendben volt. A vevő ma reggel irt egy üzenetet, hogy a kártya nem működik és adjam neki vissza a pénzét amit nem fogok meg tenni mert szerintem én korrekt voltam és nálam tökéletesen működött és még értékelést is írt. Viszont meg hirdette ugyan azt a kártyát itt, hogy tökéletesen működik és tesztelhető csak mág 50 ezerrel drágábban. Mindenről van fotó/videó.

(#2523) Attosz75 válasza Rockair (#2522) üzenetére


Attosz75
újonc

Melyik tagot jelentetted? Írásban vagy szóban mennyi garit vállaltál?

(#2524) Rockair válasza Attosz75 (#2523) üzenetére


Rockair
csendes tag

Nem vállaltam garanciát. Egyik üzenetben le is írtam, hogy azoknak az infóknak a tudatában amit el mondtam neki nem vállalok visszafizetést. Viszont az az érdekes, hogy ha rossz a kártya akkor miért tette fel a hirdetést 2.-án és utána 2 nap múlva miért írt pozitív értékelést? Tegnap még írta, hogy szar a kártya de a hirdetés még elérhető amiben leirja, hogy tökéletesen működik. 2 értékelése van az egyik én vagyok a másik egy olyan termékre van ami még mindig elérhető nálam, szóval szerintem még az is kamu.

(#2526) Golden9 válasza csabal07 (#2525) üzenetére


Golden9
addikt

Üdv!

:(((
Jogász topic.
A rendőrségi feljelentés menete.

[ Szerkesztve ]

[ Szeretkezve ]

(#2527) Zvonimir válasza KEndre (#2422) üzenetére


Zvonimir
újonc

Mi van abban a helyzetben, amikor az eladóm az első panaszomra törölte a hirdetését?

(#2528) KEndre válasza Zvonimir (#2527) üzenetére


KEndre
HÁZIGAZDA

A hirdetés szövege archiválva van, nem tűnik el.

Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!

(#2529) Zvonimir válasza KEndre (#2528) üzenetére


Zvonimir
újonc

Köszönöm. Abban tudsz segíteni, hogy kinél és hogyan kell jeleznem itt a fórumon a problémát? A többi hirdetését jelentsem, ami még aktív?

(#2530) Kalandor válasza Zvonimir (#2529) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ha ott a Jelentés gomb, akkor használható jelentésre.

(#2531) Alcsi69


Alcsi69
senior tag

Sziasztok!

Jófogáson adtam el egy alaplapot.
Ez egy Engineering Sample Asus Maximus VII Impact lap, melyről a hirdetésben leírtam, hogy nincsen meg semmi tartozéka, illetve a doboza sem, és mivel ES alaplapról van szó, így a kiskereskedelmi verzióhoz képest elrendezésbeli különbségek is vannak. Az általam feltöltött képen láthatók ezek a különbségek, illetve a hiányosságok is.

Ennek ellenére a vásárló most azzal vádol, hogy átvertem, mivel nem tájékoztattam ezekről a dolgokról, annak ellenére, hogy a hirdetésből szerintem minden gondolkodni képes ember rájön, hogy milye nincs és milye van meg az alaplapnak. Ezen felül még csak nem is kérdezett semmit sem azon kívül, hogy utánvéttel tudom-e küldeni az alaplapot. Semmiféle olyan viselkedést sem mutatott, mely alapján azt tudnám feltételezni, hogy elolvasta a hirdetést és alaposan megnézte a képet - illetve tudja, hogy mit vesz -, mert szerintem ha kételyei vannak egy vásárlónak, akkor szimplán kérdez.

Hosszabb chatelést követően - mely az ő oldaláról az én elég durva káromkodásokkal teletűzdelt szidásomat, illetve rendőrséggel való fenyegetődzést tartalmazott - megírtam neki, hogy amennyiben ugyanolyan állapotban, működőképesen vissza tudja küldeni az alaplapot, akkor természetesen visszautalom neki az általa fizetett összeget (ez ilyen 22.000 forint körül van az utánvéttel kombózott házhozszállítás miatt), mivel elég menő kis NAS-t tudnék összerakni belőle. Nem is beszélve arról, hogy ritkaságát figyelembe véve külföldről már volt az általa kifizetett összeg többszörösét ajánló érdeklődőm is.

Szerintetek ha nem fogja elfogadni az általam felajánlott visszavásárlást, és elmegy a rendőrségre ahol valamilyen úton-módon feljelent, mire számíthatok? :)

(#2532) KEndre


KEndre
HÁZIGAZDA

Semmire sem megy egy rendőrségi feljelentéssel. Megkapta a cuccot, használt termékről van szó, nincs csalás, nincs konkretizálható kár, értékhatár alacsony, így nincs bűncselekmény. A szabálysértés sem áll meg, így a rendőrség azt fogja mondani: polgári peres eljárást indítson a vevő. Na az meg ügyvéd, bíróság, évek, pénz, pénz, pénz....

Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!

(#2533) Alcsi69 válasza KEndre (#2532) üzenetére


Alcsi69
senior tag

Szuper, köszi. :)

(#2534) t.alexandra


t.alexandra
újonc

Sziasztok!

Átvert még valakit egy Mr.Hero nevű tag?..

(#2535) Kalandor válasza t.alexandra (#2534) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

(#2536) Marco86


Marco86
újonc

Sziasztok,
dallasR -Techzen Group kft. előrendelhető laptopok károsultjait várom, ki hol tart az ügyben

(#2537) domperke válasza Marco86 (#2536) üzenetére


domperke
HARDVERAPRÓD

Nyitottam topikot.
[link]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke

(#2538) TommyX_


TommyX_
őstag

Kedves Fórumtársak!

Kiváncsi vagyok a véleményetekre, hogyan jártam egy videokártya vételével.
Egy 12 éve regisztrált 24 pozitívval rendelkező tag hirdetett egy gtx 1070 mini itx-es videokártyát
Szövegben benne volt, hogy nem bányászott a kártya, meg kapok rá 3 nap próbagaranciát.
Elutaltam a pénzt, meg is kaptam a videokártyát, amikor beleraktam a gépbe működött is, de elkezdte az első gyanús jelet, hogy játék közben újraindult a gép (persze nem mindig és természetesen nem abban a három napban jött elő), majd 1,5 héttel a vétel után újraindult a gép és égett szag jött a számítógépből, innét tudtam, hogy a videokártya ment tönkre.
Elküldtem javításra, itt találtam egy rendes fórumtársat, aki sok munkát ráfordítva se tudta elhárítani a hibát és tájékoztatott engem az elején, hogy a kártya már javított volt!
Kérdem én, hogy az eladó ezt nem közölte velem, így nyilván nem vettem volna meg a leírásban sem voltam tájékoztatva, hogy javítva lett a kártya és azt hozzáteszem, a javítás nem szakszerűen történt.
Kérdésem az, hogy mik a lehetőségeim?

Írtam neki, de június 23. óta nem lépett be.

[ Szerkesztve ]

Hand's Up Music isn't dead \O/ | Ford Puma A Driver's Dream

(#2539) domperke válasza TommyX_ (#2538) üzenetére


domperke
HARDVERAPRÓD

Sajnálom de használt terméknél 3 nap a bevett próbagarancia.Ha ezek után valami történik használt terméknél ez a rizikó benne van.A kártyát,hogy javitották ezt ha ő is használtan vette nem biztos hogy tudhatta.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke

(#2540) inf3rno válasza TommyX_ (#2538) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Off: Akitől vetted, annak hány szakmai és közösségi hozzászólása volt?

Buliban hasznos! =]

(#2541) Tarill


Tarill
őstag

Sziasztok! Olyan ügyben jöttem hogy egy hardveraprós adás vétel után (vevő voltam) úgy érzem nagyon nem korrekten álltak hozzám, illetve de, amíg nem fizettem, a bajok utána jöttek. Próbálnám értékelni az adásvételt természetesen nem fogadja el az eladó az értékelési szándékot, sőt közben törölte a hirdetést is. Jó helyen járok az ügyben? Lehet még valamit tenni? Természetesen minden konkrétumot meg tudok adni ami szükséges. Köszönöm üdv! :R

(#2542) domperke válasza Tarill (#2541) üzenetére


domperke
HARDVERAPRÓD

Üdv. Nem egészen jó helyen de ha egy Gigabyte RTX 2080 Super OC 8GB kártyáról volna szó engedélyezhetem az értékelésed. De a hirdetésben van egy jelentem gomb ha arra rányomsz és röviden leírod a gondot akkor szintén tudunk segíteni.Illetve megpróbálunk.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke

(#2543) inf3rno válasza domperke (#2542) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Egy törölt hirdetésen hogyan lehet rányomni a jelentem gombra? :N

Buliban hasznos! =]

(#2544) Kalandor válasza inf3rno (#2543) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ott is rá lehet...

(#2545) inf3rno válasza Kalandor (#2544) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Wow. Akkor bocs, én gondoltam rosszul.

Buliban hasznos! =]

(#2546) seci1992


seci1992
csendes tag

Tudna valaki segíteni Fortunemessi fórumozóval kapcsolatban? Vasárnap utaltam neki azóta nem válaszol es a csomagról sincs info. Most latom h felfuggesztesre került a profilja. Valami elerhetoseg, esetleg h miért van felfüggesztve?

[ Szerkesztve ]

(#2547) Ferenczi Áko válasza seci1992 (#2546) üzenetére


Ferenczi Áko
addikt

Szia! Ugyan ez lenne az én kérdésem is. Ghost of Tsushima játékra utaltam neki 7000 ft-ot postával együtt, akkor volt utoljára belépve, aztán most látom, hogy fel lett függesztve..

Te mire utaltál neki? Ps5 kontrollert árult még ha jól emlékszem.. Valami elérhetőség nekem is jól jönne mert lehet hogy feladná a játékot csórikám, csak mivel tiltva lett, így az adataim is elvesztek számára..

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S23 ultra - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF

(#2548) seci1992 válasza Ferenczi Áko (#2547) üzenetére


seci1992
csendes tag

DeS, Miles Morales, Returnal szoval 35ezerrol beszelunk.

(#2549) Ferenczi Áko válasza seci1992 (#2548) üzenetére


Ferenczi Áko
addikt

Akkor Te meg a maradékot vetted meg tőle.. :/

Samsung Galaxy S23 ultra - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF

(#2550) F-ECT$


F-ECT$
titán

Én is "megvettem" tőle a GoT-ot, szóval indítom a feljelentést ellene. Valószínűleg bukjuk a pénzt, de hátha. Nekem egy nevem (gondolom hamis) és bankszámla számom van tőle, ez utóbbin el lehet indulni.

Dive ever, work never.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.