Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-02-22 13:50:59

LOGOUT.hu

A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2351) domperke válasza Novver (#2350) üzenetére


domperke
HARDVERAPRÓD

Nem ugyanazt a jelentést hanem ugyanazon felületen új jelentést irni hogy rendeződött.De ezt is irtam.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke

(#2352) Phobion


Phobion
őstag

Sziasztok!

Tudnátok segíteni? Nem találtam hirtelen jobb topikot a következőre:

Még soha nem vettem/adtam el olyan tárgyat amin volt garancia. Így a kérdésem az lenne, hogy ha eladnék olyan tárgyat amin van a garancia, akkor nem elég a garancia papír a számla is kell hozzá? A számlán rajta van ugye a nevem és a címem is, és érthető módon nem szeretném ezeket az adatokat átadni az új tulajdonosnak.

[ Szerkesztve ]

Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html

(#2353) , válasza Phobion (#2352) üzenetére


,
addikt

Tőlem még soha egyik bolt sem kérte a számlát, mindig elég volt a garanciapapír is. Mondjuk a név és a cím a garanciapapíron is rajta szokott lenni.

(#2354) Phobion válasza , (#2353) üzenetére


Phobion
őstag

Köszi! Arra gondoltam még, hogy kap az illető egy fénymásolatot, amin a nevem és a címem ki lesz satírozva, a dátum a vásárlásról rajta lesz. Ez egy tablet aminek a garancia könyvében nincs dátum, csak a media markt pecsét és "aláírás".

Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html

(#2355) , válasza Phobion (#2354) üzenetére


,
addikt

Ha nincs külön bolti garanciapapír, csak a gyártói, akkor viszont érdemes lenne az adott boltnál rákérdezni erre, mert lehetséges, hogy ilyen esetben kelleni fog a számla. Videokártyát amikor a bolti garanciaidő lejárta után garanciáztattam a gyártónál, ott pl. csak a számla kellett.

(#2356) Balerik


Balerik
aktív tag

Tanácsot szeretnék kérni.
Vettem a Hadveraprón egy videókártyát ami még garis volt. A kártya a gari időben tönkre ment és kisebb-nagyobb után járás után az Alza elfogadta gariba úgy, hogy az ára levásárolható.
A gond:
A kártyát akitől vettem céges számlára vásárolt és csak ő tudja ezt a levásárlást intézni.
A kártyát ő akkor 44.000 Ft-ért vette (amivel sejtésem szerint bányázkodot, mert egyszere 10 db kártyát vett.) Én a kártyát 25.000 Ft-ért vettem tőle.
Most a régi kártya helyett akar adni egy egy használt rx570-t.
Nekem valahogy nem tetszik igy az egész, ha a kártyát eladta nekem, akkor érzésem szerint nekem járna az a 44.000 Ft levásárlási lehetőség. Azzal védekezik, hogy neki 20.000 Ft-be kerül felmenni Pestre, hogy elintézze az "ügyet" és ezt nekem kellene kifizetni részére és ezért akar adni egy használt videókártyát, de én úgy érzem, hogy én ezzel nem járnék jól, ő pedig szépen levásárolhatja a 44.000 Ft-t igy meg nevet a markába, hogy milyen jól járt.
Szerintetek mit tegyek? Mit kérjek a garanciába elfogadott kártyáért? A garanciás postázást én intéztem az ő nevében mert erre sem volt hajlandó.
Köszönöm segítséget és tanácsot.

Elmúlik.

(#2357) raziel01 válasza Balerik (#2356) üzenetére


raziel01
veterán

A törvény általában azt mondja, hogy elállás esetén a vásárlás előtti állapotot kell visszaállítani. Ráhúzva erre az esetre akkor én azt mondanám, hogy utalja el neked a 25 ezret és felejtsétek el egymást. Te meg vegyél mástól egy másik kártyát.
Egyébként meg sok mindent nem tudsz csinálni ha nem hajlandó egyezkedni az eladó.
Át nem vert ha olyan értelemben nézzük, mert használtad a kártyát valameddig és működött, így feljelenteni sem tudod meg nem is érdemes.

(#2358) Balerik válasza raziel01 (#2357) üzenetére


Balerik
aktív tag

Köszönöm a segítséget. :R

Elmúlik.

(#2359) Golden9 válasza Balerik (#2356) üzenetére


Golden9
addikt

A Jelentsd a csalókat topikban volt egy hasonló eset, ha jól emlékszem ott a vásárlónak adtak igazat, az eladót meg talán ki is tiltották a PH-ról. Én most nem találtam meg azt a jelentést, de ha meg akarod keresni, akkor a moderátoroknál kérdez rá, akik felügyelik a csalós topikot.
Esetleg még a Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik lakói is előbányászhatják neked, akkoriban ők is kibeszélték a dolgot.

[ Szerkesztve ]

[ Szeretkezve ]

(#2360) Croft-21


Croft-21
őstag

Sziasztok!
Lehet nem a legjobb helyre írok, de hátha mégis. Van egy eladó termékem, amire tegnap jelentkezett valaki. A profilja szerint 14 órája regisztrált az oldalon, ebből kifolyólag nincs se pozitív se negatív értékelése, és 0 db hozzászólása van. El merjem neki adni a terméket?

(#2361) Golden9 válasza Croft-21 (#2360) üzenetére


Golden9
addikt

Szia!

Csak ha előre utal. A Hardveraprón ott van neki a figyelmeztetés, hogy "Ne utalj előre! Soha! A megkárosított tagok topikja,", viszont ebben az esetben egyértelmű, hogy kettőtök közül te vagy a megbízhatóbb.

[ Szerkesztve ]

[ Szeretkezve ]

(#2362) Croft-21 válasza Golden9 (#2361) üzenetére


Croft-21
őstag

Akkor ez így patthelyzet, mert ha ott van neki a figyelmeztetés, hogy ne utalj előre, én meg csak akkor merném neki eladni, ha előre utal, akkor állunk egy helyben. :)

(#2363) , válasza Croft-21 (#2362) üzenetére


,
addikt

12 pozitív értékelésed van, neki 0.
12 éve vagy itt tag, ő 0.
Ez saját megítélésem szerint nem patthelyzet, neki kellene alkalmazkodnia az "erősebb" taghoz.
Esetleg szóba jöhet még az is, hogy a csomagküldés díját utalja el előre, így ha mégse venné át, csak a visszaút árát bukod el (ingyen nem hozza vissza a posta a csomagot).

(#2364) raziel01 válasza , (#2363) üzenetére


raziel01
veterán

Felesleges belemenni utánvétbe még úgyis, hogy előre utalja esetleg a csomag árát.
Ha valaki annyira buta, hogy egy 12 éves tagnak se mer előre utalni akkor így járt. Ilyeneket simán leszoktam koptatni. Mit szenvedjek utánvéttel mikor jön 3 másik aki megvenné előreutalással. Jó áron kell hirdetni ennyi az egész. Én amit eddig árultam az jellemzően 4 napon belül mindig elment.

(#2365) 2020csalo


2020csalo
friss újonc

.......valojaban nem tudom,honnan induljak,mi az ami hatekony lepes ,ami celrevezeto lehet.Ebben szeretnek segitseget kerni. Egy csalo a felvett eloleggel eltunt,elerhetetlen.Meg tudok mas karosultrol is.Egy internetes szakikereson regisztralt,majd torolte magat.Neve:?Szabo Tamas...valoszinu Miskolc kornyekerol,de az egesz orszagban jar csalni....elolegeket vesz fel szobafestesre,mazolasra,redonyjav,villanyszerelesi munkakra stb. Majd elerhetetlen.Tolem 50 000 Ft....kerdesem: egy media megkeresesnel milyen adatokat adhatok ill .ez a rendorsegi feljelentes elott vagy utan celszeru.....Ipari Kamara eseteben foto,email cim megadhato?Fb epito,felujito csop.-ban ajanlatos,erdemes-e irnom,milyen adatokkal...mi lehetne az a lepes ami kozelebb hozna ahhoz,hogy visszakapjam a penzemet./elore nyomtatott,korrektnek tuno szerzodest irtunk ala/koszonom es nagyon varom a valaszt😡 :W

(#2366) Blas109


Blas109
csendes tag

Sziasztok!

Úgy néz ki engem is átvert egy itt hirdető arc.
A kérdésem az lenne, van-e neki lehetősége arra, hogy a privát üzeneteket illetve a hirdetést törölje/eltüntesse? Csináltam róluk screenshotot, de hatósági eljárás esetén nyilván hatásosabb ha nem csak screenshotok vannak, hanem az "eredetik".
Tudom esetleg valakinél valahogy kérni, hogy archiválják vagy valami hasonló, hogy ahhoz az eladó akitől vásároltam ne férjen hozzá?

Köszi!

(#2367) KEndre válasza Blas109 (#2366) üzenetére


KEndre
HÁZIGAZDA

Természetesen hatósági (rendőrségi) adatkérésre kötelesek vagyunk adatot szolgáltatni. Az adatkezelési tájékoztató ezt pontosan leírja.
Ajánlom a feljelentést és itt is a bejelentést...

"A Társaság a jelen pont alapján kizárólag abban az esetben használja fel a 3. pontban meghatározott Személyes Adatokat, amennyiben azok kezelése egy a Weblapon feladott hirdetés vagy igénybe vett szolgáltatás kapcsán a hirdető vagy harmadik személy, hatóság által tett panasz, bejelentés, jogsérelem miatt történő igényérvényesítés miatt szükségessé válik annak érdekében, hogy a jogsértés, a sérelem megtörténte, az esetleges felelős személye megállapítható legyen és a sérelem orvoslásra kerülhessen. Előfordulhat, hogy a Felhasználó vagy a hirdetéssel kapcsolatban Érintett panaszt kíván tenni egy adott hirdetéssel összefüggésben, mert az sérti az Érintett jogait, jogos érdekeit (például megtévesztő a hirdetés, az adásvétel nem az előre meghatározott feltételekkel valósult meg, az Érintett költségek rendezése ellenére nem kapta meg a hirdetésben szereplő terméket stb.). Ezen kívül az Érintett a Társasággal szemben is panasszal élhet, ha véleménye szerint a Társaság valamely szolgáltatása vagy akár eljárása sérti az érdekeit. Az Érintett a korábban említett esetek orvoslására hatósági eljárást is kezdeményezhet, éppen ezért annak érdekében, hogy a különféle jogsértések feltárása minden részletre kiterjedően megvalósulhasson, a 3. pontban meghatározott adatok kezelése kulcsfontosságú. Fontos, hogy ilyen esetben csak azon adatok kezelését végzi a Társaság, amelyek a jogsértés feltáráshoz elengedhetetlenül szükségesek. Ezen adatok kezelésének hiányában az ilyen jogsértések feltárása és kiküszöbölése aránytalan nehézségbe ütközne, továbbá sértené az Érintettek azon jogos érdekét, hogy a Szolgáltatásokat biztonságosan, a jogsérelem lehetőségének minimalizálásával vehessék igénybe.
Az adatkezelés jogalapja a Társaság és a Weboldal további Felhasználóinak azon jogos érdeke, hogy a Weboldalon a jogellenes, rosszhiszemű tevékenységek kiszűrhetők, megakadályozhatók legyenek és a Weboldalt valamennyi Felhasználó az Általános Szolgáltatási Feltételeknek megfelelően használja."

Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!

(#2368) 2020csalo válasza Blas109 (#2366) üzenetére


2020csalo
friss újonc

Ha ugyanarrol a szakikeresorol beszelunk,itt az engem megelozo panaszos bejelentese utan ok nem leptek......a csalo onmagat torolte tehat megelozte az egyetlen szankciot amivel fellepnek a csalok egyebekkel szemben.

(#2369) adammeyer


adammeyer
csendes tag

Ezzel [link] a friss hirdetéssel/hirdetővel mi lett? Elvileg holnap személyesen megvenném tőle, jofogason is hirdeti szoval tovabbra is tudok kommunikálni vele.

(#2370) kenwood válasza Phobion (#2352) üzenetére


kenwood
veterán

Nem,ez abszolut nem ertheto mod.
Bemegyek valaki utan egy panel lepcsohazaba,es 10 perc alatt van 60 nev-cim kombom.
Semmit nem tudok vele kezdeni, ahogy a vevod sem a szamlan szereplo nev-cim parossal.
Le kell masolni a szamlat/garijegyet (vagy beszkennelni), es odaadni az uj tulajnak. Mashogy en meg se vennem toled.
A hivatalos eljaras az lenne, hogy adas-vetelit is irtok, es rakerul meg a szigszamod is.
Ez viszonylag ritka muszaki cikkeknel, de igazabol anelkul nem is tudja igazolni, hogy valoban kifizette neked es nem ellopta toled.
Kocsit, ingatlant nem is tudsz mashogy eladni.

[ Szerkesztve ]

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#2371) shteer válasza adammeyer (#2369) üzenetére


shteer
titán

A felhasználói fiókot véglegesen felfüggesztettük.

Valszeg jobban jársz ha nem teszed

..szerintem jónak tűnik

(#2372) whited


whited
addikt

Sziasztok
Viszonylag régi motorosnak számítok és egy ügytől eltekintve nem volt még problémás ügyem.
most úgy fest lehet akad, a tárgy egy telefon amit lebeszeltunk pm-ben, hogy Foxpost akkor mehet ha utalok.
Igy történt, válasz jött is, hogy megkapta azóta eltelt négy nap, az oldalra fellép de válasz semmi és nincs is jegelés.
6+-al rendelkezik az arc, meddig várjak és ha nincs előrelépés akkor hogyan tovább? :R

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

(#2373) domperke válasza whited (#2372) üzenetére


domperke
HARDVERAPRÓD

Üdv: A tag hirdetése alatt a jelentem gombra nyomva leírod a történetet dióhéjban de fontos dolgokkal.Mikor utaltál mikorra igérte a feladást stb. A jelentést feldolgozzuk akkor kap egy figyelmeztetést a rendezésre amire 1 hetet szoktunk adni.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke

(#2374) Bengio


Bengio
tag

Sziasztok!
Azt kitől tudom meg, hogy egy tag miért lett kitiltva? Gyanítom, belenyúltam egy csalóba, és azért, de jó lenne tutira menni.

Ha megadom a számom privátban, kijelzett számról hívj! -> Rejtett számról érkező hívást nem veszek fel. Köszönöm.

(#2375) Golden9 válasza Bengio (#2374) üzenetére


Golden9
addikt

Személyiségi jogok miatt nem adhatnak erről tájékoztatást. :(

[ Szeretkezve ]

(#2376) raziel01 válasza Bengio (#2374) üzenetére


raziel01
veterán

99,99% ha utaltál valakinek és nem jön meg a termék akkor azért lett tiltva, mert csaló és esetleg többen is panaszkodtak rá.

(#2377) mrmcs


mrmcs
csendes tag

Sziasztok!

Egy mod segítségét kérném, ha lehet: volt egy jelentésem ma 12:23:15-kor, amire ezt a választ kaptam: "Az adatlapján van telefonszám ott szerintem felveheti vele a kapcsolatot." Na most én sehol se látom, az illető adatlapján beírtam az ellenőrzőkódot, rányomtam az "Adatok megjelenítése" gombra és semmi telefonszám nincs (mellékelem a képet). Vagy valahol máshol van a telefonszám? (A "Honlap" nem linkes szöveg)

Batl.net: Szkaga#2937

(#2378) KEndre válasza mrmcs (#2377) üzenetére


KEndre
HÁZIGAZDA

Privi ment.
üdv:
KEndre

Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!

(#2384) Kalandor


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Az utóbbi 5 hsz-t töröltem.

A csalók elleni védekezés nem annyi, hogy nyomod a ban gombot kritika nélkül minden inputra.

A jelentésre adott válasz szükségszerűen lakonikus, viszont nem üveggömb, hogy abból bármit továbbgondolj és azt már TÉNYként tálald.

Megkötözve táncolunk így is, az ilyen jelenetekkel csak a vérnyomást emeled.

(#2385) pityusan


pityusan
újonc

Üdv!
Akit átvert a Lacykaa20 nevű velhasználó, az kérem jelentkezzen!
(fiókját itt már felfüggesztették)
Köszönöm.

(#2386) szabonagyur


szabonagyur
félisten

Sziasztok

Segítséget kérnék.

Eladtam itt egy eszközt amirő küldtem a vevőnek képet amit kért is. Az eszköz most ott van nála, de úgy látom nem igazán tudja működésre bírni (user error) és vissza akarja küldeni.

Felajánlottam neki, hogy ha visszaér az eszközöm sérülés nélkül akkor az árát visszafizetem, de a postát azt nem, hiszen ő gondolta meg magát, ha azonban itt sem működik akkor a visszaküldés árát is visszafizetem.

Mennyire helyes így, hogy látjátok?

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#2387) KEndre


KEndre
HÁZIGAZDA

Szerintem korrekt az ajánlatod. :K

Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!

(#2388) szabonagyur válasza KEndre (#2387) üzenetére


szabonagyur
félisten

Köszönöm én is így gondoltam.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#2390) raziel01 válasza #98320896 (#2389) üzenetére


raziel01
veterán

Aki azt írja, hogy 1 hét próbagarancia az 95%-ban azért írja, hogy a vevő megnyugodjon.
Ha meg bármi gond van a termékkel akkor nem fogja úgyse visszavenni, mert nem tudni, hogy az eladó rontotta-e el. Ez kb 10 éves netes tapasztalat több 100 vásárlással.
Eladónak igazából az dolga, hogy olyan jól becsomagolja, hogy a postán ne tudjon megsérülni.

(#2392) , válasza #98320896 (#2391) üzenetére


,
addikt

Nagyon nem mindegy, hogy ki vállalta azt az 1 hét próbagaranciát.
Ha valakinek van már több száz pozitív értékelése, akkor nála szinte biztosra vehető, hogy teljesíteni is fogja a vállalását. Tehát ha 1 hét próbagaranciát adott, akkor azt be is fogja tartani. Ha mégsem, akkor jelenteni kell a hardverapró fele, de nem hinném, hogy több száz pozitív értékelés után bárki is megbolondulna, és nekiállna trükközni.
Minél kevesebb értékelése van egy hirdetőnek, annál nagyobb a kockázat is, hogy esetleg ráfázol. Nem feltétlen fogsz ráfázni, de az esély jóval nagyobb.

(#2393) kenwood válasza #98320896 (#2389) üzenetére


kenwood
veterán

Ha serult a csomagolas is, akkor a szallitoceg a felelos, ha csak a tartalom, akkor pedig a felado.

Feladokent ugy kell becsomagolnod egy termeket, hogy az birja a futoszalagot, ha bedobjak a kocsi hatuljaba, vagy leesik 1-2 meter magasrol, es azt is,ha egy magasabb csomagtorony aljara kerul.

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#2395) Tomi0703


Tomi0703
őstag

Udv!

Erre valaki? [link] Kicsomagolos videot erdemes meg belinkelni nekik? Youtubera feltoltom, privat vidi lenne. Online tennem a feljelentest.

(#2396) Dot


Dot
őstag

Hello,

Nem biztos, hogy ez a megfelelő topik, de jobbat nem találtam.

Tavaly nyáron üzleteltem India felhasználóval, minden rendben volt. Azóta 1x a termék megmakacsolta magát, de gyorsan megoldottuk a hibát, most megint gond van a termékkel.
Sajnálattal látom, hogy ki lett tiltva az illető, látszólag ok nélkül. (a hirdetéséhez csak jó kommentek érkeztek)
Esetleg lehet tudni valamit? Illetve kit tudnék megkérdezni a kitiltásról? :R

élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!

(#2397) kenwood válasza Dot (#2396) üzenetére


kenwood
veterán

Azert az a 2020.04.19-es negativ ertekeles eleg tavol all a "csak jo" kategoriatol.
Nem azert tiltottak ki,mert utana meg fel evig kapott ertekeleseket. A pontos okot nem fogjak elmondani neked.

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#2398) Dot válasza kenwood (#2397) üzenetére


Dot
őstag

addig nem görgettem vissza :D
csak az érdekelne, hogy átvágott embereket? Vagy esetleg leírnám a problémámat annak aki(k) letiltották, van-e köze a 2 ügynek egymáshoz. :R

élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!

(#2399) DeathAdder


DeathAdder
veterán

Üdvözlet.

Nem találtam jobb topikot, ha mégis van akkor elnézést.

Szóval eladtam egy általam 1 éve használt tökéletes állapotú videokarit, vevő előre utalt, én elpostáztam megkapta, minden oké. Am a videokártya nála coil whineol ami nyilván táp függvénye is, de sokszor még alaplapé is, ami nem hátráltatja a funkciójában, csak hát érthető módon idegesítő tud lenni.

Az én gépemben egyébként a kártya kussolt, és ezt leírtam a hirdetésben is, és nem állítottam valótlant.

De a vevőt nagyon idegsíti hogy az ő gépében hangja van a karinak :F kérdésem, hogy erre kaphatok negatív értékelést, ha a vevő ultimátumot adna, hogy vegyem vissza tőle én pedig ezt megtagadnám?

(#2400) , válasza DeathAdder (#2399) üzenetére


,
addikt

Miben egyeztetek meg? Ha a vevő előre jelezte, hogy amennyiben nála a kártya ciceregni fog, abban az esetben azt nem kéri, akkor nyilván hogy vissza kell venned, hisz elfogadtad az általa megszabott egyedi feltételt még az üzlet megkötése előtt. Ha ezt előre nem beszéltétek meg, akkor viszont nem vagy köteles visszavenni, a cicergés nem működési probléma, ilyen indokkal garanciáztatni sem lehet semelyik videokártyát sem.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.