Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-02-22 13:50:59

LOGOUT.hu

A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2001) shteer válasza danixx (#2000) üzenetére


shteer
titán

jelentsd a csalós topikban

..szerintem jónak tűnik

(#2002) angclung válasza Vincent_ (#1998) üzenetére


angclung
csendes tag

Egy feljelentést követően a rendőrség sem előbb, sem utóbb nem fog olyan dokumentumot kiadni, amivel a postán le lehet tiltani bármely kifizetést. De a feljelentésnek nem is ez a célja, hanem az, hogy vizsgálják meg az ügyet, és ha a nyomozás eredményeként úgy találják, hogy történt bűncselekmény, akkor a bizonyítékokkal együtt átadják az anyagot az ügyészségnek vádemelési javaslattal.

Ez bizony valóban hosszú idő lehet, de ez a hivatalos menete a dolgoknak.

Az előbbi hozzászólásban mindenesetre pusztán arra a felvetésre reflektáltam, hogy a feljelentés megtétele állítólag hosszadalmas folyamat. A tévedések elkerülése végett pedig újra csak megerősíthetem, hogy nem az. Adott esetben egy email az egész. Ami hosszadalmas, az a nyomozás, az esetleges bírósági tárgyalások, stb.

(#2003) KEndre válasza angclung (#2002) üzenetére


KEndre
HÁZIGAZDA

Szia!

Több olyan esetről tudok, hogy a feljelentést két példányban vitte be a károsult, az egyiket átvették és iktatták, a második példányra ráírták az iktatási számot és az átvételt igazolták. E papír alapján a posta például megfogta a pénzt, és mindaddig visszatartotta, míg az ügy le nem zárult. Kérni kell a rendőrségen, hogy írják rá a visszakapott példányra az ügyszámot!
A Hardveraprón is volt mostanában ilyen precedens.

Egy minta a feljelentéshez: http://static.allegroup.hu/doc/BVP_Feljelentes_minta.pdf

üdv:
KEndre

[ Szerkesztve ]

Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!

(#2004) angclung válasza KEndre (#2003) üzenetére


angclung
csendes tag

Ezt nem tudtam. Mindenesetre jó hír.
És ha jól értem, a postai utánvéttel megkötött üzlet ezzel a gyakorlattal mostmár tényleg jóval biztonságosabbá válhat, mint az, hogy az ember csak úgy bemondásra előreutal valakinek az éterbe.

[ Szerkesztve ]

(#2005) Csaba.no1


Csaba.no1
tag

Sziasztok,

A segítségeteket szeretném kérni, az Előzmények

12.05-öt írunk és továbbra is hiteget, megelégeltem a dolgot és úgy döntöttem a tettek mezejére kell lépjek. Őszintén nem a 6.000 FT + postaköltség bánt hanem az emberi oldala ennek az egésznek. Nos, mit tehetek jogilag, próbálkozhatok ennyire alacsony összeggel rendőrségen? Vagy a lakóhelyem szerinti önkormányzaton kérjem a szabálysértési eljárást? Rendőrségen van lehetőség az (ismeretlen tettes ellen feljelenteni), hogy ne lehessen visszavádolni, önkormányzati szabálysértésnél erre mi vonatkozik? Továbbá időt, benzint szívesen beáldozom erre, ha én indítom el az eljárást rendőrségen vagy önkormányzatnál akkor a lakóhelyem szerint messzebbre nem kell mennem? Milyen egyéb más költségekkel kell szembenéznem egy esetleges polgári peren vagy az önkormányzati szabálysértésben?

A válaszotokat előre is köszönöm,

Üdv,
Csaba

(#2006) kovi19980103 válasza zöldfülű (#1) üzenetére


kovi19980103
újonc

Hello. Kovács Krisztián vagyok. A hardveraprón kovo19980103 a nevem. Az elmúlt időszakban rendeltem egy i5 6600k-t megállapodás szerint hatvanezer forint értékben egy rigit becenevű emvertől aki ki van tiltva az oldalról igy írni sem tudok neki pedig van 10 pozitívja. Ezeket az adatokat adta meg.Bank: Budapest Bank
Számlaszám: 10104167-88567900-01004002
Név: Elisa Magvető Kft

Ha bármiféle mód van arra hogy megkapjam a pénzem akkor köszönöm. Üdvözlettel: Kovács Krisztián

(#2007) PHM válasza kovi19980103 (#2006) üzenetére


PHM
addikt

Itt jelentsd, s olvass vissza. Lehet, nem te vagy az egyetlen áldozat.

Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?

(#2008) KEndre válasza kovi19980103 (#2006) üzenetére


KEndre
HÁZIGAZDA

Bankkeresővel nézve ide utaltad a pénzed, én feljelenteném + a bankhoz is tennék bejelentést.

10104167-88567900-01004002
Budapest Bank Zrt. Pestszenterzsébet
1203
Budapest, Török Flóris u. 70.

A lakhelyed szerinti rendőrkapitányságon tudod indítani az ügyed. Ha nem sorozatcsaló, van esélyed a pénzed visszaszerzésére, a feljelentésnél kérd meg, hogy rögzítsék: kártérítési igényed is van.

üdv:
KEndre
PH

Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!

(#2009) angclung válasza Csaba.no1 (#2005) üzenetére


angclung
csendes tag

Szerintem hatezer forintos tétel esetén is érdemes lehet feljelentést tenni, mert a rendőrség hivatalból ez esetben is eljár, de érdemi eredmény csak akkor várható, ha több ügye is van az illetőnek. Egyébként ez önmagában csak szabálysértés, amivel nem sokra mész, és a rendőrség sem tud sok mindent tenni.

A feljelentést mindenesetre a lakóhely szerinti kapitányságon lehet megtenni (személyesen vagy email-ben). Valóban ismeretlen tettes ellen érdemes a feljelentést megtenni, de ha tudod a nevét, a szövegben azért hivatkozhatsz rá úgy, hogy "a magát XY-nak nevező személy". Ezzel nem rágalmaztál senkit, csak tényt közöltél, így nem lehet visszavádolni sem.

Amennyiben több ügye is van az illetőnek, és a rendőrség a nyomozást követően úgy ítéli meg, hogy ez már több, mint szabálysértés, akkor vádemelési javaslattal átadhatja az ügyészségnek az anyagot, és ha az ügyészség is egyetért, akkor vádat emelnek, és a dolog bíróságra kerül (ez a folyamat akár több év is lehet).

Ami az anyagiakat illeti, a rendőrségi feljelentés ingyenes. A bírósági per is, de ha ügyvédet fogadsz, az már nyilván nem.

Amennyiben a polgári utat választod, akkor pedig fizetési meghagyásos eljárást kell kezdeményezni bármely közjegyzőnél. Szerintem ezt jelen esetben nem érdemes választani, mert maga az illeték kb. annyi, mint a károd, és ha elvileg utólag az illetőre is terhelhető ez az illeték, lehet, hogy a gyakorlatban ezt se kapod vissza.

Összefoglalva tehát: szerintem tegyél feljelentést, de ne sokat remélj, mert legfeljebb akkor lesz a dologból valami, ha többen is feljelentik.

[ Szerkesztve ]

(#2010) Csaba.no1 válasza angclung (#2009) üzenetére


Csaba.no1
tag

Szia,

Hálás vagyok a válaszodért.

Hazudnék ha azt mondanám, hogy nem érdekel az a 6.000 ft és a postaköltség, de ez miatt nem fogok rosszul aludni és felfogom tanulópénznek. Ami annál inkább érdekel azaz, hogy érezze a súlyát az illető a dolognak. Egyébként utána kutatva kétlem, hogy lenne más hasonló ügye. Ami a rendőrségi feljelentést illeti, ismeretlen tettes ellen és rögzítsem benne a kártérítési igényemet? A rendőrség folyamata, hogy fog kinézni, felderíti a tetteset és átadja a hozzám legközelebbi bíróságra?

Köszi.

Üdv,
Csaba

(#2011) KEndre válasza Csaba.no1 (#2010) üzenetére


KEndre
HÁZIGAZDA

"Ami a rendőrségi feljelentést illeti, ismeretlen tettes ellen és rögzítsem benne a kártérítési igényemet? A rendőrség folyamata, hogy fog kinézni, felderíti a tetteset és átadja a hozzám legközelebbi bíróságra?"

Első mondatodra a válasz: igen. Ha tudod a mobilszámát, bankszámát, e-mail címét, azt írasd be a feljelentésbe, ha van privát üzenetváltásod, azt is vidd magaddal kinyomtatva.

A rendőrség innen már intézkedik, a Prohardvertől fogja kérni az adatokat, az alapján fogja megkeresni a másik felet. Beidézik, meg fogják őt hallgatni, majd hoznak egy határozatot. Szabálysértési eljárás lesz.

KEndre
PH

Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!

(#2012) E.Kaufmann


E.Kaufmann
addikt

Sajna a vevőkkel is sok a gond.
Én is hülye vagyok, de kellett a pénz. Elküldtem neki (200 km-re) egy kis értékű eszközt (5000 lenne a vételár), meg is érkezett hozzá, azt mondta, a hétvégén teszteli, de hétfőig nem jelentkezett. Mobilszámot nem vette fel. Tudakozó alapján megtaláltam az otthoni számát és tegnap felhívtam. Azt mondta, nem volt otthon hétvégén meg sok dolga volt, bla-bla. Mondtam, akkor itt a kedd, tesztelje és szóljon estig. Persze megint szürke szamarat játszik. nekem is kínos, hogy tehetetlen vagyok. Kellett volna nagyon karácsony előtt ez a kis összeg is (sok kicsi sokra megy), vagy legalább küldené vissza és jelezné ha nem kell, vagy bármi.

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#2013) Csaba.no1 válasza E.Kaufmann (#2012) üzenetére


Csaba.no1
tag

Szia,

Ha jól értelmezem az írásod akkor utánvét nélkül küldted el, ha így van akkor:

Ha bánt a dolog tegyél feljelentést szabálysértési ügyben ismeretlen tettes ellen, de előtte azért beszélj vele, hogy továbbviszed a dolgot és xy ideig van ideje rendezni. Hasonló képen jártam el ma 6.000 Ft-ért, ha érdekel olvass vissza.

Üdv,
Csaba

(#2014) E.Kaufmann válasza Csaba.no1 (#2013) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Én hajlandó vagyok, ha ő meg hajlandó felajánlani egy értelmes befejezést és hajlandó kommunikálni. eljuttattam felé, hogy ma estig nyilatkozzon, ne húzza az időt. Az enyém is drága.

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#2015) Csaba.no1 válasza angclung (#2009) üzenetére


Csaba.no1
tag

Szia,

A feljelentést megtettem e-mailbe ismeretlen tettes ellen, körülbelül 7 munkanap múlva jelentkezett a hölgy a kapitányságról, hogy megkapta az ügyem és menjek be felvenni a jegyzőkönyvet. Rettenetesen kedves volt, abszolút nem számított, hogy 6.000 FT-ról van szó, bár szóba került, hogy HM-es vagyok, de szerintem ettől függetlenül is kedves lett volna :) Abban maradtunk, hogy felkutatja az elkövetőt és átadja a bíróságra, javasolta, hogy ne azonnali per legyen, hanem az azt megelőző "békéltető" meghallgatás. Ha itt nem jutunk dűlőre indul a polgári per és valóban a hozzám legközelebbi bíróság jár el :)

Üdv,
Csaba

(#2016) Detti válasza zöldfülű (#1) üzenetére


Detti
újonc

Vásároltam magánszemélytől egy Lee Cooper mellényt. Újnak hirdette, sosem hordottnak. 8000 Ft-ot fizettem érte.
A mellény szakadtan, foltozottan érkezett.
Ha még szakadt, varrás mentén, azt elfogadnám, de bolyhos, és kívülről foltozott!!!!!
Az eladó nem ismeri el a hibáját!
Mit tehetek?
Nem hajlandó visszautalni a pénzemet.
Becsaphat?

Köszönöm:

Detti

(#2017) FRayal


FRayal
csendes tag

Sziasztok!
Igaz nem Hardveraprón történt, de hátha tudtok segíteni.
Egy apróhirdetőn találtam egy PC-t elég olcsón, de mivel messze volt kértem hogy utánvéttel postázza el nekem. Meg is jött addig semmi gond, csak amikor már elment a postás a pénzemmel akkor láttam hogy hiányzik belőle a HDD, márpedig az is benne volt az árban a megállapodás szerint. Az zavar engem - amire figyelni is fogok emiatt mostmár - hogy szerződés vagy bármi nem volt kötve amibe ezt beleírtuk, csak egyszerűen ott az oldalon üzenetben egyeztünk meg a végleges árban. A telefonszáma az emberünknek már nem kapcsolható. Elég messze van a rendőrség tőlem, így előtte szerettem volna itt megkérdezni hogy ezzel lehet e valamit kezdeni. A postán annyit mondtak hogy mivel nem volt jegyzőkönyv felvéve így ők nem tudnak semmi kezdeni vele.

(#2018) shteer válasza FRayal (#2017) üzenetére


shteer
titán

Ezzel szvsz már valóban nem tudsz semmit kezdeni, legalábbis nem lenne eredménye

..szerintem jónak tűnik

(#2019) essexboy válasza Detti (#2016) üzenetére


essexboy
HARDVERAPRÓD

Szia!

Kérlek jelentsd az adott felhasználót a HARDVERAPRÓ.hu-s adatlapján a Jelentem mint eladót linkre kattintva, és ott az adatok megadása után küldd el a jelentést.

Üdv,

essexboy

(#2020) Kalos7


Kalos7
tag

Csáó!

Lenne egy kis gondom.

Mit lehet ilyenkor csinálni?

(#2021) Csaba.no1 válasza Kalos7 (#2020) üzenetére


Csaba.no1
tag

Jelentsd a hardveraprón, próbálj vele szót érteni, amennyiben nem sikerül tegyél feljelentést ismeretlen tettes ellen a hozzád legközelebbi kapitányságon. Feljelentés menetében tudok információval segíteni.

Üdv,
Csaba

(#2022) Ginkologic válasza Kalos7 (#2020) üzenetére


Ginkologic
senior tag

Feljelentést tenni, aztán várni mi lesz. Nagy valószínűséggel semmi. Nem szabad előre utalni. Ez a tanulság.

Tévedni emberi dolog, viszont állati nagy hülyeség ;)

(#2023) Kalos7 válasza Csaba.no1 (#2021) üzenetére


Kalos7
tag

Hol kell fejleneti itt hardverapon?

centaurium
Ha megnézed az értékeléseimet akkor láthatod, hogy elég sokszor vásárlók előre utalva.
Vagyis 100/1 találkozni ilyen emberrel és én most pont kifogtam.

(#2024) essexboy válasza Kalos7 (#2023) üzenetére


essexboy
HARDVERAPRÓD

Legalább az eggyel előtted lévő hozzászólást elolvastad volna :U

Szerk: Egyébként már válaszoltam a saját hozzászólásodban a Jelentsd a csalók topikban.

[ Szerkesztve ]

essexboy

(#2025) KTomi77


KTomi77
tag

Sziasztok,
Ebben az ügyben kérném a tanácsotokat.
Egy ismerősöm tanácsolta, hogy fizetési meghagyással követeljem vissza a pénzem. Az érdekelne, hogy ekkora összegnél is megéri-e (8600ft)?
Mert ahogy olvastam a közjegyzői díj min.5000ft, + a behajtói díj. Szerintetek érdemes belevágni, vagy haggyam a fenébe?

[ Szerkesztve ]

(#2026) Poiro7


Poiro7
aktív tag

Velem az itt leírtak fordítottja történt meg. Eladtam egy videokártyát. Várom már egy hónapja az utánvét összegét, már reklamáltam többször a postán, s csak nem jön. Viszont ma jött két rendőr, hogy feljelentettek. Mert nem azt küldtem a csomagba amit eladtam :F
Állítólag videóra vette amint kibontja a csomagot.
Hozzá tenném az illető miután postáztam a terméket kinyomott, nem vette fel a telefonját. Majd egy idegen számról hívva sikerült elérnem ahol szűkszavúan sikerült kiszedni belöle, hogy átvette a kártyát és minden rendbe.
Én attól tartottam, hogy a postán sérül,elkeveredik, de hogy meggyanúsítsnak avval hogy nem azt küldtem amiről a hirdetés szól a rémálmaimban nem gondoltsm volna. Egyetlen reményem hogy az illető elkövette azon hibát, hogy nem mérte le a csomag súlyát s ott kibukik, hogy ő próbál átverni (postán hitelesített gramm mérlegek vannak)
Erre valakinek ötlete még? Tudom, hogy nem nekem kell bizonyítanom az ártatlanságom, de mit tudok csinálni? Nekem csak fényképem van a csomagolásról :(

[ Szerkesztve ]

(#2027) FRayal válasza KTomi77 (#2025) üzenetére


FRayal
csendes tag

Szerintem mindenképpen megéri, már csak azért is hogy a rohadéknak elvedd a pénzét amit lenyúlt tőled.

(#2028) KEndre válasza Poiro7 (#2026) üzenetére


KEndre
HÁZIGAZDA

Ez itt volt a Hardveraprón?
Ha igen, gondolom a vevőd bejelentette ide a problémáját... (bár valószínűleg nem, mert akkor szóltak volna már neked).
Szerintem jelentsd a moderátorok felé a hirdetésednél lévő bejelentőn keresztül a gondodat, add meg a vevőd nickjét is, meg fogják kérdezni tőle, mi volt a problémája. Ha nem lépsz, még lehet belőle kellemetlenséged.

[ Szerkesztve ]

Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!

(#2029) KEndre válasza KTomi77 (#2025) üzenetére


KEndre
HÁZIGAZDA

Szabálysértés lesz, ha feljelented (ismeretlen tettes ellen). Tedd meg a lakóhelyed szerinti rendőr-kapitányságon, mert ha nem kell utána nagyon nyomozni (megadod az ismert elérhetőségi adatait), ráfordítás nélkül visszaszerezheted a pénzedet. Itt a végrehajtás nem ér semmit.

Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!

(#2030) Poiro7 válasza KEndre (#2028) üzenetére


Poiro7
aktív tag

Nem itt volt :(

(#2031) Poiro7


Poiro7
aktív tag

Itt csak a nyáron volt egy bepróbálkozás. Eladtam egy 1,5 Tb-os vinyót. Aztán pár nap múlva hív az illető, hogy rossz a merevlemez csak kattog. Féltem a postázástól, de itt is a vevő ragaszkodott hozzá. Mondtam neki küldje vissza a merevlemezt, leellenőrzöm a serial számot és visszautalom a pénzt ha stimmel. Na azóta sem keresett. Vagy megjavult a vinyó (rosszul dugta össze :F), vagy át akart vágni.

(#2032) kosanyi válasza kovi19980103 (#2006) üzenetére


kosanyi
újonc

Helló!

Sajnos én a jófogás-on estem bele ugyanebbe a csapdába. Én is erre a számlaszámra utaltam, ugyanígy i5-6600K procit vettem (volna). Tegnap meg is tettem a feljelentést a soproni kapitányságon. 20 perc volt. Szerintem te is jelentsd fel. Az ilyeneket ki kell vonni a forgalomból!
Üdv.

(#2033) debcamp


debcamp
aktív tag

Sziasztok,

Kérlek engedjétek meg, hogy véleményeteket, segítségeteket kérjem.

Vettem aprón egy alaplap+cpu párost. A hirdetés nem tartalmazott esetleges hibára utaló leírást a termékekkel kapcsolatban és az üzenetekkel történő egyeztetés során sem hívta fel rá a figyelmem. Futárral (dpd) lett átszárnyalva a köztünk lévő távolság. Kibontás után azonnal látszott, hogy nem hibátlan a termék, ahogy azt vártam volna. 1-1 Ram és PCIE foglalat durván deformált, sérült volt. Jeleztem az eladó felé, hogy nem erről volt szó, de biztosított róla, hogy működik. Már itt nem tetszett a dolog, hisz nem azt kaptam amit a hirdetés ígért, amit vártam volna. Összeszerelés és beüzemelés után viszont kiderült, hogy nem csak esztétikai hibákról van szó. Természetesen mindenről tájékoztattam az eladót, aki továbbra is azt mondta hogy nála működött. Jól, erősen nyomkodjam bele a vga/ram modulokat, próbáljam többször ki-be, biztos jó lesz. Na már most én ennek nem tettem eleget, mert szerintem ez nem megoldás.. Ha a rendeltetésszerű behelyezéssel nem működik, miért lenne jobb erőszakkal? A csomag megérkeztekor, miután csalódottan láttam a lap állapotát, készítettem pár képet róla, a hibákról. Ezt újra elővéve vetettem össze az alaplappal, ekkor láttam hogy a pcie foglalat hiba (a foglalat fizikai sérülésén kívül még a foglalaton belül az érintkező lábak is csálén állnak) már beérkeztekor fenn állt, nem én okoztam, nála se működhetett, vagy ha igen, akkor a csomagfeladás előtti konfiguráció szétszedés közben sérülhetett, így már hibásan adhatta fel nekem. A lényeg, ami engem érint mint vásárlót, nem változik.
Felkerestem két alaplap javítással foglalkozó kollégát (Zsolo777 és Cink_Elek) csatoltam nekik képeket. Nos, foglalat cserével orvosolható a probléma, melynek igen borsos ára van.
Megírtam az eladónak, hogy mit mondtak a szakértők és kérdeztem hogyan tudnánk megoldani a problémát?
Válaszában elismerte, hogy nem írta bele a hirdetésbe a hibákat mert ő is így használta és nem kíván többet foglalkozni a dologgal, segítségere, pénzre és további üzenetekre se számítsak tőle, valamint a végén még sok szerencsét is kívánt... :F

Összességében volt egy hirdetés, melyben nem írták hogy hibás lenne (akár esztétikai, akár nem).
Kézhezvétel után azonnal jeleztem a problémát, de azt mondta hogy csak esztétikai.
Kiderült, hogy nem esztétikai, hanem hardveres a hiba.
Végül pedig elismeri hogy nem adott valós tájékoztatást a termékről, de elzárkózik mindenféle egyezségtől, kompenzációtól, megoldástól.

Véleményetek szerint is jogosan érzem úgy, hogy ez így nem normális?!
Ezek szerint szabadon lehet bármi hibás dolgot eladni nem hibásként, majd azt mondani, hogy jó az úgy és nem foglalkozok veled többet, sok szerencsét!?

Köszönöm :R

[ Szerkesztve ]

(#2034) lafaty80 válasza debcamp (#2033) üzenetére


lafaty80
őstag

Szia,

Jól gondolod, és jogosan érzed hogy ez nem normális dolog.
Bár lehet hogy csak nekem nem egyértelmű, de gondolom nem itt a ph adprón vetted.

Sajnos összeget sem írtál, de én a helyedben ennyiben nem hagynám. Ha van információd hogy az eladóról (valódi infokra gondolok), akkor megtenném a feljelentést (természetesen ismeretlen elkövető ellen), már csak azért is, nehogy ő is jól érezze magát.

Minden bizonyítékot adj be mellé (azt is amikor elismerte hogy tudott ezekről a "hibákról") majd üzend meg neki, hogy sok sikert kívánsz te is neki :)

Én ezt tenném....

Üdv

[ Szerkesztve ]

Cuccaim: https://kit.co/lafaty

(#2035) Csaba.no1 válasza debcamp (#2033) üzenetére


Csaba.no1
tag

Szia,

Amennyiben itt vásároltad a hardveraprón jelentsd mint eladót, kapjon egy hetet a dolog rendezésére. Majd továbbiakban ha nem tesz ennek eleget nyugodtan jelentsd fel, úgy ahogy előttem is írták ismeretlen tettes ellen és közöld is vele.

Üdv,
Csaba

(#2036) Taoharcos


Taoharcos
aktív tag

Sziasztok!

Én most küzdök egy eladóval (a nevét nem írom most le). Hirdetett egy ramot, 1333MHz-es volt leírva a hirdetésbe, semmi utalás hogy kétféle ram közül az egyik 1333-as a másik 1600-as. Csak annyi, hogy az általam megvettnek oda volt írva a típusa. Én persze nem néztem meg, mert bíztam az eladó által leírt 1333MHz-es adatban. Mikor megérkezett csalódottan vette mtudomásul, hogy ez bizony nem az amit vártam. Persze nem volt hajlandó visszacsinálni az üzletet.
Na mindegy gondoltam akkor én eladom, legfeljebb bukom a postaköltséget, mert előre utaltam, és ő postán küldte. Megbíztam benne, mert csak pozitív értékelései voltak. Találtam is egy vevőt, de kikötöttem, hogy csak úgy adom el, ha kipróbáljuk az ő gépében. A teszt eredményességét az is javÍtotta, hogy a gépében már volt egy ugyanilyen típusú ram, ehez kereset párt. Így nyilvánvaló volt, hogy el kell indulnia a gépében. Csalódottan vettem tudomásul, hogy a ram bizony nem indul el, hibás. Perssze az eladó semmiféle felelősséget nem vállal.
Oké gondoltam bebuktam, akkor legfeljebb negatívra értékelem. Most már arról kaptam üzenetet a hardveraprotól, hogy azt állítja nem tőle vettem a ramot. Egyelőre látszik az adatlapján a negatív értékelés. Kérdés kinek hisznek?
Egyébként el tudom hinni hogy valamikor müködött a ram, hozzám amikor megérkezett mechanikusan megfelelően volt védve kartondobozban, de semmiféle ESD védett csomagolás nem volt. Sajnos sokszor taláálkozom ezzel akár személyes átvételnél is, hogy nem használnak az eladó ESD védett zacskót. Sajnos eenek a jelentőségét sok felhasználó nem tudja. Ennek híján egy sztatikus kisülésnél akármikor tönkremehet az alkatrész.
Egyébként most rákerestem és az én inkorrekt eladóm is panaszkodott már itt. Persze most elfelejtette mi is az a korrektség.

[ Szerkesztve ]

(#2037) debcamp válasza Csaba.no1 (#2035) üzenetére


debcamp
aktív tag

+ lafaty80

De igen, itt hardverapró-n vettem.
Köszönöm a megerősítést. Jelentem, bízzunk benne feljelentés nélkül megoldódik.

(#2038) lafaty80 válasza debcamp (#2037) üzenetére


lafaty80
őstag

Sajnos ilyen hozzáállású emberek esetében a megoldás magától nem fog menni... de tévedjek :)

Cuccaim: https://kit.co/lafaty

(#2039) levente1227


levente1227
csendes tag

Sziasztok

Egyenlőre csak gyanítom hogy valami nem lesz kerek a vásálásom során. Elutaltam 13ezer Ft -t tudom /soha ne utalj előre / persze az is lehet hogy kissé paranoiás vagyok, eddig még személyes átvételen kívül nem vettem semmit. Most csak várom a csomagot hétfőre vagy keddre ; ezt nem tudta az illető megmondani. Elméletileg tegnap lett feladva (elintézve) Utánvéttel kellene kifizetnem többet mint 100-ezer.
Kérdés: ha megjön a futár én lecsekolhatom a csomagot / kinyitni bélenézni /? Esetleg videóra rögzíthetem? Járatszámot kérdezni egyebek...? Csak attól tartok hogyha egyáltalán megjön a csomag hogy benne van-e a megvett árú vagy csak kivan tömve egyebekkel... Az eladó 2011óta tag és van pár pozitív értékelése...
Remélem csak én vagyok be....va. Túlspirázom a dolgokat de milyen lehetőségek állnak rendelkezésémre ha mégis átvernek...
Üdv:Levi

(#2040) KEndre válasza levente1227 (#2039) üzenetére


KEndre
HÁZIGAZDA

24 órán belül tedd meg a feljelentést (legyen iktatószáma), majd a csomagszállító cégnél tiltasd le a pénz kifizetését!

Így valószínűleg néhány hét múlva visszakaphatod a pénzedet.

Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!

(#2041) levente1227 válasza KEndre (#2040) üzenetére


levente1227
csendes tag

Ez egész egyszerűen hangzik...

Azt hittem keményebb procedúra...

(#2042) KEndre válasza levente1227 (#2041) üzenetére


KEndre
HÁZIGAZDA

Ez csak akkor eredményes ha gyors vagy, többen megcsinálták már sikeresen, így a csaló nem jutott a pénzéhez.

Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!

(#2043) levente1227


levente1227
csendes tag

De mi van akkor ha azt állítják hogy én hazudok és márpedig ő azt küldte amit kértem... Úgyértem hogyha a futár nem engedi meg átvétel elött hogy belenézzek. Talán átvétel után ha megvárja esetleg a tanum lehet ismétlem ha megvárja. Aztán persze ha minden okénak tűnik akkor még mindíg lehet hogy nem kapcsol be...

(#2044) levente1227 válasza KEndre (#2040) üzenetére


levente1227
csendes tag

Iktató szám??

(#2045) levente1227


levente1227
csendes tag

Még valami, bár ez már talán azért sok....
De akkor mivan ha minden oké megkapom az árut kifizetem a pénzt minden rendben viszont 1 vagy 2 hónap múlva kapom a részletfizetési csekkeket esetleg felszólításokat... Ugyan születési dátumot egyéb adatokat nem kellett adnom csak számlázási címet és nevet vagy az bőven elég??

(#2046) KEndre válasza levente1227 (#2045) üzenetére


KEndre
HÁZIGAZDA

utánvétnél? :F

Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!

(#2047) KEndre válasza levente1227 (#2044) üzenetére


KEndre
HÁZIGAZDA

Ha feljelentést teszel, azt iktatják. Az a szám kell ahhoz, hogy a futárszolgálat leállítsa a pénzutalást.

Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!

(#2048) levente1227 válasza KEndre (#2047) üzenetére


levente1227
csendes tag

Ok értem jól van
Köszi a válaszokat.
Várom már a végét... :(((

(#2049) fagylalt


fagylalt
senior tag

Sziasztok!

2016.01.16-án vásároltam egy videokártyát itt Hardveraprón. 4 nappal később meg is kaptam a csomagot, viszont a videokártya nem felelt meg a hirdetésben leírtaknak, azaz nem kifogástalan állapotú, hanem hibás. Csíkoz, illetve az egyik ventilátorának rossz a csapágya. A lényeg, hogy azt ígérte a srác (privátban), hogy visszautalja a pénzt a számlámra. Mindez idáig nem történt meg, privátokra nagyon ritkán válaszol (amikor belép, kb. 2-3 naponta). Más elérhetősége nincs meg gondolok itt telefonszámra. Hiába kértem többször is, nem adta meg. Mit tudnék tenni ilyen esetben? Úgy érzem fölöslegesen várok a pénzemre, az már elveszett.

[ Szerkesztve ]

(#2050) shteer válasza fagylalt (#2049) üzenetére


shteer
titán

Jelentsd a csalós topikban

..szerintem jónak tűnik

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.