Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-02-22 13:50:59

LOGOUT.hu

A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2101) sutykuru válasza Vincent_ (#2100) üzenetére


sutykuru
tag

"- ha mégis, elmegyek egy szakboltba megvenni azt (30 napos elállás FTW)"

Legalább arra emlékeznél amit leírtál, sehol sem volt szó online vásárlásról.

Edigi: "MEGGONDOLTAD MAGAD? NEM BAJ!
40 napig visszahozhatod hozzánk(I) a még használatba nem vett terméket. Gyári csomagolásában**, sértetlenül, az eredeti blokkal vagy számlával visszahozhatod vagy visszaküldheted(/I)*** hozzánk a megvásárolt terméket és mi becseréljük bármely más termékre kínálatunkból."

(#2102) lafaty80 válasza Vincent_ (#2100) üzenetére


lafaty80
őstag

Elállás minden esetben csak 14 nap, editital csak 40 nap visszavásárlási garanciát ad plusszban, és bontatlannak kell lennie... azért ez más.

Cuccaim: https://kit.co/lafaty

(#2103) ISari válasza ISari (#1949) üzenetére


ISari
tag

Ignéczi Zoltánt a Monori Járási Bíróság első fokon 4 év szabadságvesztésre ítélte. :R :R :R
57 embert károsított meg 2014 és 2017 között.
Már előzetesben van. :C :C :C

Azért legyetek óvatosak, mert még sok ilyen csaló próbálkozik

A borosta nem szúr, csak tudni kell a megfelelő oldalára születni .................. :) A66->A68->A11->A68M>A80->A86->PF400CL->PF451CL->PF500KL + Zenwatch2

(#2104) sutykuru válasza ISari (#2103) üzenetére


sutykuru
tag

Lassan elkezdem árulni a Ph!aprikás vazelint. (majd a főnökséggel lezsírozom a névhasználatot)

(#2105) Predator2 válasza Vincent_ (#2092) üzenetére


Predator2
addikt

Látom nagyon a lelkedbe gázoltam :D
Pár dolgot tisztáznék, de ahogy olvasom ezt már páran megtették. De csak nem tanulsz belőle.

A hirdetést alaposan végigolvastam! Az apró betűs rész, nem abban volt.
Nem értem miért rugózol ezen, a probléma nem ez volt, hanem a billentyűzet.
Ismét megkérdezem! Ki mondta azt neked, hogy nem tudtam volna neki visszaküldeni?
Illetve honnan veszed, hogy miután elutaztam nem foglalkoztam a témával? Írtam neked ilyet bármikor is?

A megoldás rajta állt! Ha azt mondja, hogy vissza adja a pénzem, akkor azonnal visszaküldöm neki.
De ezt megtagadta. Nekem meg kellett egy számítógép az útra. Ez próbáld meg megérteni, még ha nehéz is. Ha rögtön vissza adja a pénzem, vehettem volna másik gépet, és nincs cirkusz. A külföldi távollét alatt, már csak billentyűzet beszerzése volt a téma.

16000FT a bill ára nem 8000. Én kifizettem a billentyűzet teljes árát amikor megvettem tőle a gépet, az hogy ő átvert, az nem az én hibám, csak nekem volt sz@r.
Ez a világon sehol nem így működik, jól is néznénk ki.

Dicsekedtem a piros pontok számával bármikor is? :D
Szerinted csak PH-ról lehet vásárolni? Anyám csak és kizárólag azokat veheti át a kapuban? Más bolt, piac (Jófogás) nem is létezik? :W :D :D
Jön a futár, csönget, anyum megy átveszi! Ördögtől való tényleg! (Ha a futár engedi belenéz a dobozba, nincs e valami gond)

(#2096) danilla és sutykuru Köszönöm.

[ Szerkesztve ]

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#2106) Vincent_ válasza Predator2 (#2105) üzenetére


Vincent_
aktív tag

Jesszum pepe, hát én kérek elnézést. :C :C

Rendben, sok ilyen megfontolt, okos vásárlást kívánok a jövőben is! Részemről a téma lezárva, mindenki úgy szívatja magát kedvére, ahogy jól esik.

Első hirdetésem: https://hardverapro.hu/apro/vadiuj_magyar_kiosztasu_dell_noti-billentyuzet_d62/hsz_1-200.html

(#2111) SeniorTilla válasza Predator2 (#2105) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Leírnám akkor én is, mi történt valójában:

Predator2 megrendelte ezt a gépet:

HP ProBook 440 G3 - P-C i5-6200U (2.3GHz), 14.0" HD AG LED, 4GB, HDD 500GB, WIFI, Bluetooth, Webcam, Fingerprint, Std Kbd, ACA 45W, BATT 4C 44 WHr, Warranty 1/1/0 EURO - FreeDOS
PN: P5S53EAR#ABT
SN: 5CD60479K*

Vásárlás ideje: 2016.10.26.

Nem azt a gépet vásárolta meg, amit korábban ide belinkelt!

Futárral kérte a szállítást, mert nem tudott személyesen eljönni érte. Nem az utcán vette át a rokona, hanem a GLS futártól vette át házhoz szállítva. Ez már a második ferdítése ebben a történetben Predatornak.

A gép ára 139 900.-Ft volt. Aki kicsit is ismeri az árakat (mennyibe kerül egy Probook 440-es i5 procival), az tudja, hogy kb. 200e Ft-os gépet vett 140-ért, ami szerintem nem olyan rossz vétel. A gép RENEW termék új állapotban és az új gépekre vonatkozó gyári garanciával, ez minden hirdetésemben ki van írva az első HSZ-ben részletesen. A hirdetés szövege itt a Hardveraprón korlátozott méretű, oda nem fér ki, ezért van HSZ-ben. ITT LEHET ELLENŐRIZNI. A többi hirdetési oldalon, ahol sokkal több karakter írható be, ott a hirdetés szövegében található. Ez sok-sok éve jól bevált megoldás, nem szokott félreértés lenni belőle. Itt sem ez volt a probléma. Ezért nem értem, miért keverte bele a renew kérdést, hiszen tudta, hogy renew terméket vásárol. Harmadik ferdítés.

A probléma a billentyűzet volt. Első körben a vevő is azt akarta, hogy legyen benne eredeti magyar billentyű, én is ezen voltam. Egyébként itt megállnék egy pillanatra: a hirdetésben az volt írva, hogy magyar billentyűzet. Ez igaz is, mert az eredetileg külföldi billentyűt teljes értékű magyarra csináljuk meg West-féle speciális 3M fóliaszettel. Ez nem egy sima billentyűmatrica, hanem minden géptípushoz külön legyártott méretpontos termék, amire 5 év kopásgarancia van. Több ezer gépet adtam már el így, a 60 ezer forintosaktól a 400+ ezresekig. A világító billentyűket is megcsináljuk, és világítani is fog magyarul.

Ez a megoldás mindenkinek megfelel, figyelembe véve azt is, hogy mennyivel olcsóbbak ezek a gépek a listaárnál. Rengeteg évek óta visszajáró vevőm van, sőt intézmények, iskolák is vásárolnak ugyanígy magyarított billentyűzetű gépeket, és nincs probléma velük.

Íme 1-2 példa:

Ez egy eredeti magyar billentyűzet (Probook 430):

Ez pedig a mi általunk megcsinált magyar billentyűzet (szintén Probook 430):

Látni, hogy nincs lényeges különbség.

HP Envy billentyűzet, világítós:

Én a vevőimmel mindig a megoldásra törekszem, ha probléma adódik. Itt is így volt. Ha Predator azt akarta, hogy visszavegyem a gépet, visszavettem volna, de nem fogadta el, hogy ennek átfutási ideje van, és nem kapja vissza azonnal a pénzt. Nem csak nálam, minden kereskedőnél így van. Ezért abban maradtunk, hogy jó így neki egyenlőre a gép, és használni fogja amíg külföldön lesz. Amikor hazaér szól, és megnézem mennyi egy magyar billentyű bele és kicseréljük.

Közben telt az idő, ahogy most is telik, ezt érteni fogja, miért írom. Amikor aktuálissá vált, rámírt, hogy kellene a billentyűcsere. A magyar billentyűzet általában 8-9 ezer forint szokott lenni egy Probookhoz a swissparts-nál (viszonteladóként), ezért most is erre számítottam. De sajnos a duplájáért tudták csak beszerezni a Probook 440-esbe. Ezért javasoltam, hogy 8 ezret állok belőle és ki is cserélem neki, viszont a régi billentyűzetet kérem vissza. A 16 000.-Ft sok lett volna, nincs annyi árrés a gépen. Akkor inkább tényleg visszaveszem, mert ennyiért pár nap alatt el tudom adni. De mivel hónapok teltek el és azóta használja a gépet, a visszavásárlás most már nem megy. Ez gondolom érthető.

Pár hét elteltével írta, hogy oké, legyen így, fizessem ki a 8000.-et. Örültem, hogy végre megegyeztünk és megoldás született, és elutaltam neki a 8000.- forintot, ő pedig megígérte, hogy visszaküldi a régi billentyűzetet, amit már lassan fél éve használ. Még a postaköltséget is utaltam volna, csakhogy Predator2 amióta megkapta a pénzt, nem válaszol az üzeneteimre, és nem küldte vissza a régi billentyűzetet sem. Pedig aktívan jelen van ma is itt az oldalon.

Szerintem azóta is a régi billentyűvel használja a gépet, mert tökéletesen megfelel, és valóban magyar nyelvű. A 8000.-et meg eltette, és nem vett új billentyűzetet sem. Ezek után azt állítani hogy én vertem át, szerintem erős túlzás.

Én már azt se bánnám, ha megtartja a régi billentyűt és beljebb van 8 ezerrel, csak ne állítson olyanokat rólam, amik nem igazak. Hála Istennek egyedüli eset, és remélem nem ez alapján ítélnek meg a tagok, hanem a többi, több száz sikeres és mindkét fél számára előnyös, pozitívan zárult üzlet után.

Arra kérem, hogy ha hozzáfűzni valója van, privátban keressen, itt nem fogok válaszolni, nem követem ezt a topicot.

[ Szerkesztve ]

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#2112) dtrack


dtrack
csendes tag

Tapasztaltabbaktól kérdezem, hogy mik a lehetőségeim.
24000 ft értékben vásároltam egy videokártyát. Az eladó készséges volt, perceken belül válaszolgatott, majd miután átutaltam a pénzt, be sem lépett és az árut sem küldte. A hirdetés jelenleg is aktív, pedig azt mondta, amint mutatom a bizonylatot a tranzakcióról, jegeli. Így lehet, hogy mások is elküldték neki a pénzt. Mivel teljesen eltűnt, neki már felesleges itt írogati.
A nicknevén kívül egy nevet, egy számlaszámot és egy banki kivonatot tudok felmutatni illetve egy helyiségnevet, de az persze kamu is lehet.
Köszi előre is.

[ Szerkesztve ]

(#2113) ISari válasza dtrack (#2112) üzenetére


ISari
tag

Irány a rendőrség.
Nekem azt mondták anno, hogy e-mailben is be lehet jelenteni.
Kérdezd meg a lakóhelyed szerint illetékes kapitányságot.

Sok sikert! Várjuk a fejleményeket.

És soha ne utalj előre... :))

A borosta nem szúr, csak tudni kell a megfelelő oldalára születni .................. :) A66->A68->A11->A68M>A80->A86->PF400CL->PF451CL->PF500KL + Zenwatch2

(#2114) dtrack válasza ISari (#2113) üzenetére


dtrack
csendes tag

Olvastam itt valahol, hogy az ilyen egyéni jellegű, tehát nem a közt, hanem csak engem értintő esetekben nem elég az email, hanem igazolnom kell magam, amit ugye egy emaillel nem lehet megtenni - ez nem bűncselekmény bejelentése, hanem feljelentés. Csak attól tartok, hogy mivel 50000 ft alatti így annyit foglalkoznak vele mint én anno a matekleckével, továbbá abban az esetben én nem tarthatok igényt a pénzemre, mert ahhoz polgári peres eljárást kell indítani, amit emailben szintén nem lehet ha jól tudom. Persze a bűnösök szenvedjenek, de alapvetően a pénzemet szeretném látni.

(#2115) angclung válasza dtrack (#2114) üzenetére


angclung
csendes tag

Sajnos nincs 100%-os recept arra, hogy visszakapd a pénzed. Ezért nyilván mérlegelni kell, hogy tanulópénzként felfogva a dolgot továbblépsz (és legközelebb nem utalsz előre), vagy nem hagyod annyiban a dolgot, hanem megpróbálsz az igazságodnak érvényt szerezni.

Hivatalos úton két dolgot tehetsz:
1. Fizetési meghagyás
2. Rendőrségi feljelentés

Az előbbi folyamatot bármely közjegyzőnél elindíthatod, utóbbit pedig bármely kapitányságon megteheted. Amennyiben email-ben tettél feljelentést, akkor később nyilván behívhatnak adategyeztetésre, szóbeli vallomástételre. (Persze a feljelentésben azt is kérheted, hogy ne hívjanak be, és ezt vélhetően tiszteletben is tartják majd, csak tudni kell, hogy a személyes meghallgatás a nyomozás eredményességének érdekében történik, nem pedig azért, hogy téged feleslegesen zaklassanak.)

Személyes véleményem szerint a feljelentést mindenképp érdemes megtenni, mert lehet ugyan, hogy nem vezet eredményre, de ha nem teszed meg, akkor egész biztos, hogy nem fog történni az ügyben semmi, és aki átvert, büntetlenül csinálhatja majd tovább mással azt, amit veled is. Viszont ha minden sértett megteszi a maga feljelentését, akkor egy idő után nagy eséllyel elkapják, és kivonják a forgalomból az illetőt.

Fontos még tudni, hogy a rendőrség nem kötelezheti az illetőt a pénzed visszafizetésére, hanem csak nyomoz, és ha úgy találja, akkor az ügyet átutalja bíróságnak. Fizetésre csak a bíróság kötelezhet, illetve a jogerős közjegyzői határozat.

[ Szerkesztve ]

(#2116) ^Boss


^Boss
őstag

sziasztok!

nem feltétlenül átverős téma, de szeretném kikérni a véleményeteket. elég régóta vagyok a PH-n, és sok eladásom, vételem is volt a hardveraprón és elődjén is, eddig makulátlanul.

és most jön az aktuális sztori:
hibátlan Asus alaplapot hirdetek, egy fórumtárs jelentkezik. postával, előreutalással kéri. minden oké, pénz megjött ,feladtam a csomagot, meg is kapta. 3 nap múlva hív, hogy nem ad képet a gép a lappal. mondom OK, nézzék meg a ramokat, proci jól van-e benne, stb., szokásos eljárás.
pár nap múlva újra hívnak, hogy voltak szervizben, és ott azt mondták, hogy eggyel újabb Core procit próbáltak bele, mint ami bele való volt (3. gen 2. gen helyett, elmondásuk szerint)
ma pedig jött a telefon, hogy ugyanaz a szerviz mostmár azt mondja, hogy az alaplap a rossz, és vissza kéne vennem.

ti mit tennétek?
100%, hogy a lap jó, ebben biztos vagyok. legalábbis addig az volt, amíg nem akarták egy nem kompatibilis procival megetetni a foglalatot..

[ Szerkesztve ]

(#2117) sutykuru válasza ^Boss (#2116) üzenetére


sutykuru
tag

Hello!

Erről papír van-é?
A szervizek nem dolgoznak puszira, szóval ha 2 db papírt mellékel a vevőd akkor vedd vissza, ha nem akkor ne.

(#2118) Poiro7 válasza ^Boss (#2116) üzenetére


Poiro7
aktív tag

Jópáran bepróbálkoznak avval is, hogy a sajátjukkal megegyező eszközt vásárolnak, és a saját hibás terméküket küldik vissza. Mindenképen ellenőrizd le a serial számot is mielőtt vissza fizetnéd a pénzt. Én egy merevlemezt adtam el a múlt nyáron. Jött is az e-mail, hogy rossz a termék. Mondtam küldje vissza leellenőrzöm s serial számot és visszautalom a pénzt. Mondanom se kell azóta se keresett :(

(#2119) ^Boss válasza Poiro7 (#2118) üzenetére


^Boss
őstag

köszi szépen, erre hirtelen nem is gondoltam. így fogok tenni :R
sutykuru: írtam neki, hogyha küldi, küldje azt is. kíváncsi vagyok. nem is a 8000ft-ról van szó, hanem ez az egész kiszúrásszagú hozzáállás..

[ Szerkesztve ]

(#2120) ^Boss


^Boss
őstag

folytatódott az ügy:
olyan szakvéleményt kaptam, amin nincs sorozatszám, és aki kiállitotta, az érdeklődött itt a fórumon az lap iránt ( xhw.hu )

(#2121) ^Boss válasza ^Boss (#2120) üzenetére


^Boss
őstag

emellett a cég szerint: északi (!!!) vagy déli hid probléma van. nincs is északi hid a lapon :C

ti ezt elfogadnátok a többi info ismeretében? (az tesztelte, aki itt privátban érdeklődött a lap iránt, sorozatszám nincs a "szakvéleményen", illetve elég súlyos "tárgyi" tévedés is van a doksiban?

[ Szerkesztve ]

(#2122) ^Boss


^Boss
őstag

Akkor visszavonva a privi..

[ Szerkesztve ]

(#2123) sutykuru válasza ^Boss (#2122) üzenetére


sutykuru
tag

Privátot ne publikálj, mert szúrják érte a púzódat.

Nem fogadnám el, de majd később kifejtem.

(#2124) sutykuru válasza ^Boss (#2121) üzenetére


sutykuru
tag

Elsőként megkérdezném, hogy ők állították-e ki ezt a papírt. (telefonon, nem az usert)
Igenlő válaszuk után megkérdezném, hogy miért van rajta tegnapi dátum is mi alapon állítottak ki "szakvéleményt".

(#2125) üszök


üszök
őstag

Bocs,hogy ide írok,nem itteni téma de itt talán kaphatok választ. Jófogáson vettem egy rc helikoptert amit az eladó gyakorlatilag újnak állított be,és egy romot kaptam. Írtam neki de vissza sem írt. Tanács kéne mit írjak neki,ez csalás, vagy vevő, meg tévesztése,vagy mi? Feljelentést is emlegetni akarok. (Nem fogomfeljelenteni mert 9k miatt nem fogok a rendőrségre járni).Szetetnék kicsit rápirirítani hátha vissza kaphatom a pénzem,bár nagyon nem bízom benne. Bocs még egyszer,és előre köszi a tanácsokat.

"Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"

(#2126) jubilleum


jubilleum
senior tag

Sziasztok,

Segítsetek eldönteni egy kérdést nekem. Nem igazán átverésről van szó, elején annak éreztem, de párat aludtam rá és már én sem vagyok biztos.
Szóval a történet:
Egy tag hirdet egy bontatlan kábelt 3ezer forintért, A kábelre gari is van 3év ezért odaadta mellé a blokkot is.
Helyben nem néztem meg, csak otthon tünt fel hogy a kábelt 2500-ért vette a boltban.
Szóval bement vett egy kábelt 2500-ért, és feltette hardverapróra 3ért.
Szerintetek ez mennyire etikus? Komolyan kérdezem mert én se mtudom eldönteni.

Köszi :)

(#2127) shteer válasza jubilleum (#2126) üzenetére


shteer
titán

Annyira etikus, mint amennyire bármely más kereskedelem, ami hasznot termel.

..szerintem jónak tűnik

(#2128) danilla válasza jubilleum (#2126) üzenetére


danilla
őstag

Jól tetted, hogy aludtál rá, szerintem sem átverés.

Etikailag pedig nagyon nehéz megítélni, ahhoz szerintem tudni kéne a teljes igazságot. Lehet csak simán akciós volt és nem tudta olyan jó áron ottahogyni, és később rájött, hogy igazán nincs is rá szüksége, így ő annyiért eladta, amennyiért vevőt talált rá.
De lehet, hogy egy "hiéna" aki ilyen akciókra vadászik, és ha talál egy jót, felvásárolja az egész bolti készletet és ezután drágábban értékesíti a termékeket.

Mindent összevetve, nincs ezzel szerintem semmi gond. Te önként vetted meg annyiért amennyiért, ha zavar, hogy drágábbért vetted meg tőle, mint amennyiért ő vette, akkor csakis magadat hibáztathatod, hisz ha körültekintőbb lettél volna, akkor mondhattál volna nemet ott helyben.

https://twitch.tv/ddplayzone

(#2133) Intruder2k5 válasza eladogeppc (#2129) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Ha úgy gondolod hamisítványt kaptál, tegyél feljelentést!

(#2136) Intruder2k5 válasza eladogeppc (#2135) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Igen volt és töröltük, mert nem ide való.

Természetesen a személyes véleményem megvan mindenről, de az nem ide tartozik, így reagálni nem fogok a leírtakra, dönteni még kevésbé. Egy biztos, ennek így nem sok értelme van. Bizonyíték nélkül hamisítványozni épp oly veszélyes, mint hamisítványt árulni eredetiként, jelenleg pedig egyik állítás sem bizonyított, és ezt itt eldönteni sem tudjuk. Innentől három lehetőséged van:

1. Közösen megbeszélitek a folytatást, lehetőleg privátban.
2. Feljelented.
3. Elengeded az ügyet.

Itt viszont a téma lezárva, többet emiatt ne írj!

(#2138) Vincent_ válasza Intruder2k5 (#2136) üzenetére


Vincent_
aktív tag

A mi band-os fórumon is közzétett fényképek alapján teljesen alaptalan volt a feltételezés, hogy hamisítványt kapott a kolléga. Ezt ott többen is megerősítették.

Ez, valamint az ott publikált, erre vonatkozó üzenete úgy vélem alátámasztja a tévedését.

Magát a rágalmazást meg nem történtté persze nem lehet tenni, de az is valami, hogy azok legalább törlődtek a fórumról (enyhítő körülmény).

Első hirdetésem: https://hardverapro.hu/apro/vadiuj_magyar_kiosztasu_dell_noti-billentyuzet_d62/hsz_1-200.html

(#2139) sutykuru válasza Vincent_ (#2138) üzenetére


sutykuru
tag

Bocs, de számomra gyanúsabb az esztelen törölgetés.
Bebizonyítottad, hogy igazad van, erre csak az maradt meg, hogy a kolléga elnézést kért, meg az, hogy valaki fel akarja jelenti zaklatásért és rágalmazásért.

(#2140) VinoRosso


VinoRosso
veterán

Sziasztok,

van egy feljelentésem csalás ügyében és jött egy levél, hogy a rendőrség felfüggesztette az előkészítő eljárást, mert nem találják az elkövetőt.

Az lenne a kérdésem, hogy ilyenkor mit lehet tenni ? 8 napom van fellebezni, és nekem lenne tippem arra vonatkozólag, hogy hol tartózkodik és hogyan lehetne előkeríteni.

(#2141) angclung válasza VinoRosso (#2140) üzenetére


angclung
csendes tag

Ha jogosnak érzed, megfelelő indoklás mellett természetesen érdemes fellebbezni. A beadványod vélhetőleg a területileg illetékes ügyészséghez fog kerülni. A dolog innentől kétesélyes, de ha megfelelő érvekkel jól alátámasztod a dolgot, akkor simán elfogadhatják a fellebbezésedet. Ez esetben vissza fogják utalni az ügyet a rendőrségnek további kiegészítő nyomozásra.

A konkrét ügyben nem nagyon értem, mit jelent, hogy a rendőrség nem találja az illetőt. Ismeretlen tettesről van szó? Mert ha ismert a személyazonossága és a címe, akkor idézést kap. Ha erre nem reagál, akkor kap még egyet, aztán felkeresik a lakhelyén. Ha ez sem vezet eredményre, akkor pedig országos körözést adnak ki ellene. Úgy tudom, ez a hivatalos út.

[ Szerkesztve ]

(#2142) VinoRosso válasza angclung (#2141) üzenetére


VinoRosso
veterán

Nem találják a lakhelyén. Ez a körözés mennyire biztos dolog ? Nem írták, hogy körözést adtak ki ellene.

(#2143) angclung válasza VinoRosso (#2142) üzenetére


angclung
csendes tag

Mivel nem ismerem a részleteket, csak azt tudom mondani, hogy abban az esetben, ha a rendőrség az eljárás felfüggesztését pusztán azzal indokolta, hogy nem találják az illetőt a lakhelyén, akkor teljesen logikusnak tűnik egy esetleges fellebbezés. Hiszen az, hogy pl. egy gyanúsított a rendőrségi megkereséskor nem tartózkodik a bejelentett lakhelyén, önmagában nem lehet komoly érv egy eljárás felfüggesztésére. Ellenkező esetben gyakorlatilag mindenki megúszhatna mindent, csak annyi lenne a teendője, hogy amikor keresik, ne legyen otthon, vagy ne nyisson ajtót.

(#2144) VinoRosso válasza angclung (#2143) üzenetére


VinoRosso
veterán

Értem, köszönöm. Esetleg abban tudnál segíteni, hogy a fellebbezést hova kell benyújtani ?

Mert a levélben nem írtak semmit, csak annyit, hogy a 'szabálysértési hatósághoz'. Viszont ilyet nem találtam sehol, hogy szabálysértési hatóság.

(#2145) Chereiose


Chereiose
addikt

[link] Az alábbi hirdetővel megállapodtam a Thrustmaster hirdetéssel kapcsolatban 15-én, másnap elutaltam neki 10K-t, azt mondta, hogy feladja aznap még viccelődött is, hogy nem ennyi pénz miatt fog átverni...Szerdán hívtam, hogy miért nem adta fel, valami családi problémára hivatkozott és azt mondta, feladja postán aznap és elküldi a bizonylatot. Persze nem küldött semmit, sőt azóta egyszer lépett be apróra 19-én, persze nem válaszolt az üzeneteimre, szerda óta pedig direkt nem veszi fel a telefont napok óta hívogatom több féle számról. Több mint 4 éves tagsággal és 82 pozitív értékeléssel azt hittem megbízható, még ha valami csoda folytán elküldené akkor is jelentem, mert ez nagy gerinctelenség. Szerintetek létezik, hogy 82 pozitívval átver 10 ezer Ft-ért? :U Nem vág földhöz az összeg, de jó nagy féregség ez. Eddig sosem volt gondom előreutalásokkal a megbízhatóak körében...Gondolom ekkora összeg miatt semmit nem lehet tenni, jelentettem itt és kb. ennyi amit csinálhatok. Az utaláshoz megadott név és a telefonszáma van meg, persze az se biztos, hogy az ő neve az az OTP-s számla amit megadott.

[ Szerkesztve ]

(#2146) Chereiose válasza Chereiose (#2145) üzenetére


Chereiose
addikt

Most írt este egy SMS-t, hogy holnap elvileg hozzák az áruját. Szóval most várok mi lesz, remélem vaklárma volt...

(#2147) #33253120 válasza Chereiose (#2145) üzenetére


#33253120
törölt tag

Debrecen topicba olvass vissza 1-2 napot, ott az egyik delikvens pont a fordítottja. Nem HA-s értékesítés, az utalást megkapta, és nem tud postázni, mert a futárcég szivatja... :D

(#2148) Chereiose válasza #33253120 (#2147) üzenetére


Chereiose
addikt

Gondolom ott azért az illető szólt a másiknak, az én esetemben meg 4 nap után ma kaptam egy sms-t, hogy holnap hozza a postás. Szerintem úgy se fogja.

(#2149) Chereiose válasza Chereiose (#2145) üzenetére


Chereiose
addikt

Végül váratlanul elküldte a csomagot, így tárgytalan akkor szerencsére.

(#2150) #33253120 válasza Chereiose (#2148) üzenetére


#33253120
törölt tag

Teljesen mindegy mit szól a másiknak, automatikusan hitegetés szaga lesz a dolognak. :(

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.