Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-02-22 13:50:59

LOGOUT.hu

A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2401) DeathAdder válasza , (#2400) üzenetére


DeathAdder
veterán

Igazából semmi ilyen feltétel nem volt, csak egy mondatban megemlítette, hogy idegesíti a hangos cw, de az nem zavarná ha kicsit hallatszana. Sok mást irkáltunk és nem is reagáltam erre a mondatára semmit, hiszen a hirdetésbe direkt be volt írva, hogy a kártya csendes. Bár utólag úgy gondolom ezt beírni hiba volt, mert ez táp/lap függő is lehet, legközelebb ilyet nem írok be.

(#2402) , válasza DeathAdder (#2401) üzenetére


,
addikt

Attól hogy nálad csendes volt, másnál még simán cicereghet, ez minden esetben benne van a pakliban. Ha a vevő előre kiköti, hogy neki csak akkor fog kelleni, ha nála sem cicereg, és ezt te is elfogadod, akkor más lenne a helyzet, de ha ilyen megállapodás nem volt, akkor nincs miről beszélni szerintem.
Sajnálatos dolog, de bárkinél előfordulhat cicergés:
https://prohardver.hu/tudastar/a_tapellato_aramkorok_cicergese_sipolasa.html

(#2403) DeathAdder válasza , (#2402) üzenetére


DeathAdder
veterán

Köszönöm :R

(#2404) , válasza DeathAdder (#2403) üzenetére


,
addikt

Szívesen, bár én csak az én saját gondolataimat írtam le az esettel kapcsolatban.

(#2405) MasterDeeJay

Hogyan tudok fekte pontot adni eladóként nem létrejött adásvétel után?
Volt egy vevőm aki többször hitegetett immáron nyár óta hogy megvesz két procit amit csak miatta sürgősséggel rendeltem meg külföldről. Persze már nem válaszol. Egyszer sem mondta hogy nincs szüksége a procikra, ez a legrosszabb az egészben és miatta fent tartottam jóhiszeműen pedig 2 vevőm is lett volna.
A legnagyobb gond az hogy benne áll kb 72eft-om, valószínű mivel lementek az árak ezért csak bukóval tudnám eladni.
Mivel nyilván ezt nem lehet ráhárítani ezért szeretném ha legalább egy fekete ponttal jelezném másnak hogy vigyázni kell majd vele.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#2406) KEndre válasza MasterDeeJay (#2405) üzenetére


KEndre
HÁZIGAZDA

Ilyen esetre talán a foglaló kérése lett volna a jó megoldás. 10-15%.
Jelentsd be a hirdetés "Jelentem"-nél, a moderátorok el fogják bírálni, hogy adhatsz-e minősítést. Szerintem nem, mert nem tudod bizonyítani feléjük a tényállást. Azért próbáld meg jelenteni.

Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!

(#2407) MasterDeeJay válasza KEndre (#2406) üzenetére

Köszi a választ. A vevő 2008 óta regisztrál tag sok pozitívval így nekem fel sem merült hogy probléma lesz. Bizonyításra pedig ott van a komplett üzenetválltás itt a privát felületen, mivel telefonszámát sem volt hajlandó megadni. Jelentést megteszem.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#2408) MasterDeeJay válasza KEndre (#2406) üzenetére

Jelentésre válasz, mivel nem volt adásvétel ezért nem tudnak mit tenni... Ha ezt így lehet kezelni akkor elfogadom.
Nevét itt hagyom ha már nem lehet negatívot adni akkor ha valaki legalább rákeres megtalálja kiről és miről van szó. Tanulság számomra pedig annyi hogy néha a tizenéves tagok között is vannak nem megbízhatóak. Köszönöm a segítséget!


ServerWorks

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#2413) adamssss


adamssss
veterán

Tisztelt moderátorok!

Mehetne a tiltás a kollégának. 1 hétig hitegetett, hogy megveszi a telefonomat és jegeljem neki. Hittem neki, még sms-t is írt. Aztán jött a megbeszélt idő és semmi. 1 sms-t írt, hogy baj van nem tudja megvenni. Azóta elérhetetlen. Egyrészt hazug másrészt anyagilag is megkárosított. [link]

Köszönöm a segítséget (mindannyiunk nevében)

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#2414) MasterDeeJay válasza adamssss (#2413) üzenetére

Ennyiért még egy feketét sem kap... Ha nem jött létre üzlet és pénzforgalom sem volt nem tudnak vele mit kezdeni. Engem egy fél évig hitegetett itt egy tag (nem is újonnc) és buktam rajta kb 20eft-ot meg rohadt sok órát... feketét sem kaphat ezért...

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#2419) Tomi0703


Tomi0703
őstag

Mennyi idő míg a rendőrség reagál valamit a feljelentésemre? Egyáltalán reagálnak valamit?
Pont 2 hete küldtem el. Online.

(#2420) KEndre válasza Tomi0703 (#2419) üzenetére


KEndre
HÁZIGAZDA

Szerintem 30 napon belül.

Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!

(#2421) Zoli0726


Zoli0726
aktív tag

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni. Vásároltam nemrég hardveraprón valamit, előreutaltam.
Eltelt 4 munkanap, csomag sehol, eladó nem reagál(be sem lépett). Sajnos más kontaktom nincs vele. Szerintetek meddig legyek türelmes?

(#2422) KEndre válasza Zoli0726 (#2421) üzenetére


KEndre
HÁZIGAZDA

Ne légy türelmes! A hirdetés "jelentem" funkcióját használd, a moderátorok szólni fognak az eladónak. Hatásos szokott lenni a figyelmeztetés.

Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!

(#2423) domperke válasza Zoli0726 (#2421) üzenetére


domperke
HARDVERAPRÓD

4 munkanap a jelenlegi helyzetben nem sok.Sajna tapasztalat a futárok nem kicsit leterheltek.Én a hetet kivárnám bár ha semmi jelet nem.ad utalás óta az aggályos lehet.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke

(#2424) Dave946


Dave946
tag

Tiszteletem! Szintén így vagyok hétfő óta várom terméket... Az üzlet elején elmondtam hogy a feltétel hogy péntekre tudja biztosítani mert nekem ez a munkára is kell mert szombat munkanap dolgozom. Most itt vagyok gép nélkül alkatrészek sehol. Üzenetre smsre nem reagál vagy 5x legalább beszéltünk telefonon a héten mindig mondta holnap feladom. Kezd elegem lenni ráadásul nagyon jól értékelt eladóról van szó 650 körüli pozitív értékelés) nálam nagyon fontos amit ígér úgy legyen hisz ez volt vásárlás feltétele... Mi lenne teendő várjak türelemmel? Megértem hogy ebben időben nehéz de máshonnan amit rendeltem ramok, tápegység ide ért másnapra vagy éppen harmadnapra... Hányszor kell még felhívnom ráadásul én pénzt is utaltam rugalmas gyors legyen üzlet..

[ Szerkesztve ]

SOD

(#2425) Dave946


Dave946
tag

És igen elején leírta hogy tudom biztosani neked péntekre terméket. Üzenetre reagál de annyira lassan hogy inkább többször telefonáltam

SOD

(#2426) domperke válasza Dave946 (#2424) üzenetére


domperke
HARDVERAPRÓD

A posta,futár most nagyon kiszámithatatlan.Nekem 3 napja áll a pesti logisztikai centrumban a csomagom.Foxpost 1.5.hét volt amit.küldtem.Szerintem várj..Hiába vitte egyből feladni a futárokat nem lehet befolyásolni.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke

(#2427) Dave946 válasza domperke (#2426) üzenetére


Dave946
tag

Ez eddig oké csak nekem ez a.munka gépem is és dolgoznom kéne. Itt csak az a gondom hogy az volt a feltétel hogy péntekig! És azt írta tudom neked biztosítani addig.akkor mondja azt ne haragudj nem biztos. Ja ht akkor nem tőle rendelek... értem én manapság csak a pénz az hogy szavam tartom az hol van mar.érdekes más is mondta leterhelt posta mégis itt volt ram tápegység 2 nap alatt ő meg hétfő óta intézi.. nevetséges világot élünk emberek szava kb semmit se ér mindenki csak hiteget következmény nélkül

[ Szerkesztve ]

SOD

(#2428) , válasza Dave946 (#2427) üzenetére


,
addikt

Jelenleg mi a pontos helyzet? Postára sem adta még az illető a csomagot? Mert akkor az egyértelműen az ő hibája és felelőssége. Ha viszont már postára adta, akkor onnantól kezdve ő már nem tehet semmit, kizárólag a szállítást végző cégen múlik minden.

(#2429) Dave946 válasza , (#2428) üzenetére


Dave946
tag

Csütörtökön azt mondta ma (azaz csütörtök napján) feladom postán péntekre ott van. Ma felhívtam azt mondta már feladta, én már voltam postán semmilyen csomag nem érkezik nekem, mindig kapok emailt, sms-t hogy önnek csomagot adtak fel. Ennyi értékelés után amit ő kapott ilyet nem engednék meg magamnak. Érdekes módon akitől tápegységeket vettem 2020.12.09-én írtam feladta és 2020.12.10-én itt volt. Itt még mindig azon van bajom, hogy nekem holnap dolgoznom kéne de nincs min jelenleg, hétfőn megint és akkor még kínlódjak hogy össze rakjam gépet. Egyszerűbb lett volna figyelj nem ígérem meg péntekre, mert ki tudja mikorra tudom berendelni. Hétfő óta nem hiszem el hogy nem lehetett ezt elintézni, de a pénz mindenkinek jó. Ez volt utolsó hogy én valakinek is utaljak valamit előre, azért hogy rugalmasabban, könnyebben menjen üzlet. Fel hívtam elmondtam neki figyelj ha van plusz anyagi vonzata hogy pl feladja garantált 1 napos csomaggal akkor fizetek többet csak érjen ide. Ennyit az értékelésről ami semmit nem jelent kb ebben az esetben, kommunikáció dög lassú az emberünk szintén.. ja és szájába rágtam 5X hogy péntekig biztosan tudja e mert sürgős az ügy. Ennyit az emberekről azt akkor ne háborogjak

[ Szerkesztve ]

SOD

(#2430) , válasza Dave946 (#2429) üzenetére


,
addikt

Feladást követően a feladónak kapnia kellett egy bizonylatszámot, aminek segítségével a csomag útja a posta nyomkövető rendszerében lekövethető. Kérd ezt el, és máris láthatod, hogy tartotta-e a szavát, és csak a posta késik, vagy a feladás valójában meg sem történt azon a napon.

(#2431) Dave946 válasza , (#2430) üzenetére


Dave946
tag

Az a baj hiába kérek, most érted ha meg nem tartotta szavát mit csinálok vele?
Semmit nem lehet. Várok estig kapok e emailt.. Ez ilyen kap olyan szaknciót hogy nem hirdethet vagy tiltják? Egyenesség kéne ebbe világba mert mindenki csak levegőbe beszél, azt hogy ne haragudj elrontottam vagy hogy nem tudom biztosítani az nincs....

SOD

(#2432) , válasza Dave946 (#2431) üzenetére


,
addikt

Teljes mértékben egyetértek. Emberek vagyunk, bárki hibázhat, viszont akkor azt vállalja is föl az illető, és jelezze a vevő számára a lehető leghamarabb. Ez a minimum azért cserébe, ha a vevő megtisztelte őt a bizalmával, és tőle vásárolt.

Az azonosító egyébként a csomagon is rajta lesz úgyis, tehát utólag is meg fogod tudni a feladás pontos időpontját percre pontosan. Anélkül viszont jelenleg csak találgatni tudsz, és valójában akár az is elképzelhető, hogy tényleg föl is adta az illető a megbeszélt napon, csak a posta késik. Ha meg mégsem, akkor viszont még mindig ott az értékelés lehetősége.

(#2433) Dave946 válasza , (#2432) üzenetére


Dave946
tag

Köszönöm megértésed. Bánom utólag tőle rendeltem de 600 + értékelés meg győzőtt..
Hiba volt, utalni is azért tettem mert 600 pont elég megbízható sőt mi több gondoltam ügymeneten gyorsítok neki is könnyebb mert pénzénél van hamarabb..
Én ez a régi tipusú srác vagyok, és én ha valamit veszek és azt mondják ekkor meg ekkor tudsz jönni érte ott vagyok pontosan. Eladtam gépem és meg mondtam kedves vásárlónak, figyelj péntekekn tudom átadni csak mert akkor jönnek alkatrészek, és ma jön is 16:00-ra érte. Csak engem meg jól leszívattak itt ülök gép nélkül, van egy házam, tápom meg 16 gb ramom meg a kártyám. Biztos hogy értékelésem során ezeket meg fogom jegyezni, ennél sokkal korrektebb eladó is vannak hardveraprón, nem is értem embereket hogy 600 értékelésből miért csak 1 negatív, vagy most ez véletlen sors eredménye velem.... Tudod az legszarabb mikor vársz valamit idő csak telik és nem jön hitegetnek, és még én telefonálgatok neki. (ja igen mai napra szabit vettem ki össze tudjam dobni konfigot mire dolgoznom kell) Hardveraprón dög lassan válaszol pedig be szokott lépni, sms-re semmi válasz, arra se hogy fizetek akár 1500 ft-al többet nem vág földhöz hogy ide érjen amikor nekem kell. (garantált 1 napos csomag) Itt az embert nem tudom néhányan miben nézik a kedves eladók, de engem most ugy látom nem sokba. Telefonba meg csak oké, meg hogy hát raktáron neki se volt meg most erről nem tehet, meg magyarázkodás. Nem magyarázni kell hanem elnézést kérni vagy valamit beleröförögni az üzenetbe, hogy te barom ne várd mert csúszás van! Teljesen megértő vagyok mert biztos nagyon sok rendelés meg hát karácsony előtt van, na de kérem.... Akkor elején meg kell mondani figyelj nem biztos ideér, rengeget rendelésem lehet csak jövőhét azt akkor mástól veszek akinek tuti ideér terméke. Az hogy elnézést, bocsánat hosszas volt beszerzés áhh semmi, miért is várna ilyet az ember. Egyenességből, őszinteségből levizsgázott nálam, köszönöm tőle többet semmit... Nevét nem teszem nyilvánossá nem az a fajta vagyok. Ne tudjátok meg milyen ideges vagyok.. Elnézést hosszú dumáért de muszáj volt kiírnom magamból mert felment bennem a pumpa de nagyon.

[ Szerkesztve ]

SOD

(#2434) , válasza Dave946 (#2433) üzenetére


,
addikt

Teljes mértékben igazad van.

(#2435) Zoli0726 válasza domperke (#2426) üzenetére


Zoli0726
aktív tag

Közben kiderült, hogy már 3an járunk ugyanabban a cipőben, abból kettönknek ugyanazt adta el. Így azért már csinos kis összeg jön össze. Vajon ilyenkor van értelme jobb belátásra bírni, vagy legyen ez a rendőrség dolga?

[ Szerkesztve ]

(#2436) domperke válasza Zoli0726 (#2435) üzenetére


domperke
HARDVERAPRÓD

Mindenképpen hatóság...Önbíráskodásért még te ütöd meg a bokád sajnos.Csoportos feljelentés összevont ügy...

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke

(#2437) Zoli0726 válasza domperke (#2436) üzenetére


Zoli0726
aktív tag

A jobb belátásra bíráson természetesen nem fenyegetést értettem. Viszont ez az önbíráskodás érdekelne. Törvénybe ütközne, ha szóban/írásban figyelmeztetném, hogy ha nem kártérít engem/minket jogi útra tereljük az ügyet, amiért akár börtönbe is kerülhet?

(#2438) domperke válasza Zoli0726 (#2437) üzenetére


domperke
HARDVERAPRÓD

Ezt megteheted más kérdés,hogy érdekelni fogja-e? :(

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke

(#2439) Dave946


Dave946
tag

Az én ügyem nehezen de rendeződött, sok telefon kitartás aztán addig nyaggattam h szombatra ide ért..

SOD

(#2440) Zoli0726 válasza domperke (#2438) üzenetére


Zoli0726
aktív tag

Én nem igazán értem ilyenkor mire gondolnak. Látták már mások, akiknek személyesen adott el. Valszeg a számlaszám és a telefon sem kamu. 200k fölött van az elcsalt összeg 3 embertől. Tényleg azt remélheti hogy nem lesz belőle semmi?

(#2441) RudiLicenc


RudiLicenc
aktív tag

Sziasztok!

Nem gondoltam, hogy ide fogok írni, és nem is nagy, mindössze 5000 Ft-ról lenne szó az esetemben. Játék előrendelésről volt szó, amit rossz platformra teljesítettem neki, ez az én hibám volt. Közös megegyezéssel megoldottuk a problémát, úgy beszéltük meg, hogy másnap a többletköltséget elutalja, ez lenne az a bizonyos 5000 Ft. Erre már több, mint 2 hónapja várok. Hivatkozott kamionozásra, megértő voltam, de mostmár böki a csőrömet.

Nem is az összeg háborít fel, hanem az, hogy eddig halasztgatás volt, most pedig ha írok, teljesen ignorálva vagyok, pedig minden egyes nap fel lép. Moderátorok meg tudják sürgetni ezt nekem?

Üdv!

(#2442) lafaty80 válasza Zoli0726 (#2437) üzenetére


lafaty80
őstag

Nem akarlak elkeseríteni, nekem egy itteni dologból (bár több oldalon is csalt) lett ügyem, 10e + szállítási ktg-et buktam. Több éve megy bírósági dolog, kiderült 12x rendbeli csalás volt és ez volt a 2. köre (elsőben apja fizettte a kártérítéseket). Első fok után kaptam egy másodfokos tájékoztatást, majd csend. Mint kiderült Kúria elé vitte :DDD (nem tudom mit egyébként). Pénzt még nem láttam sajnos, és miután Kúria elé került már tájékoztatást sem kapok. 22-es csapdája lett, mert ügyiratszám nélkül semmit sem mondanak, de azt meg másodfok nem tudja, mert náluk más számon szerepelt.... És itt vagyok most. Földhöz nem vágott, és a tudat, hogy kattan a lakat, kárpótol valamennyire. Viszont igen. az önbíráskodással vigyázz bármilyen formában is, felhasználható lesz "ellened" esetleg.

Cuccaim: https://kit.co/lafaty

(#2443) Zoli0726 válasza lafaty80 (#2442) üzenetére


Zoli0726
aktív tag

Köszönöm a tanácsokat. Ha a pénzemet nem is látom többet, a feljelentést már csak azért is megteszem, hátha így legalább másokat már nem fog megkárosítani.

(#2444) lafaty80 válasza Zoli0726 (#2443) üzenetére


lafaty80
őstag

Így van, utoléri a hatóság ha lehet.

Cuccaim: https://kit.co/lafaty

(#2445) ron8


ron8
senior tag

Sziasztok! Hezitàlok most egy kicsit. Ps5, januárban lenne az eladónak, jóval olcsóbban mint bármelyik hirdetésben, előre kell utalni 80k-t, aztán ha megérkezik, akkor a többit és utána adja fel. Az eladónak 250 pozitív értékelése van, csak jókat írnak róla. Elgondolkoztam azon hogy mivel a ps5 nagyon keresett most, ha sokan utalnak neki így még a profilját is megéri be àldozni. Nektek mi a véleményetek?
Be próbálkoztam hogy csak 10%-ot utalnék (annyit még kibírok ha kamu a dolog), erre annyit írt hogy az nem felel meg neki. Ez több mint gyanús.

[ Szerkesztve ]

(#2446) raziel01 válasza ron8 (#2445) üzenetére


raziel01
veterán

Egyértelműen kamu, mert az ilyen foglalós történet olyan dolognál szokott lenni amit utána nem tudna eladni. Például speciális procit rendel neked külföldről és kér foglalót, mert utána nehezen tudná eladni ha mégse kell.
De egy PS5-re minek kérne bárki foglalót mikor pikk pakk el lehet adni? Plusz kijelenti, hogy jóval olcsóbban tudna mikor annak fix ára van és jelenleg kapni se lehet? Ha nem akarod megszivatni magad akkor engedd el.
Ha azt feltételezzük, hogy nem kamu akkor pedig arra fog kimenni a történet, hogy utalsz neki 80-at aztán majd kiderül, hogy utalni kéne még 120-130-at, mert időközben drágult a dolog és mivel már nála van a foglalód így nincs mit tenni utalni fogod a maradékot is.

(#2447) hhenry válasza ron8 (#2445) üzenetére


hhenry
őstag

Helló! Velem is hasonló volt,következő lesz valószínűleg,átutalod,vársz,húzza az időt még 1-2 hetet majd visszautalja valami kamu dumával valószínűleg.

(#2448) ron8 válasza hhenry (#2447) üzenetére


ron8
senior tag

Remélem nem ver át senkit, mert nagyon csábító most sok embernek a PS5. Én a sok pozitív értékelés ellenére bizalmatlan vagyok, nem értem miért nem elég 10%-ot utalni...

(#2449) Puffocska


Puffocska
tag

@admin: "Mielőtt írsz, olvasd el a téma összefoglalót, mert lehet benne van a válasz a kérdésedre!" Jelenleg nincs téma összefoglaló a topik elején, ami vagy hiba, vagy korábbi állapotra utal a fenti szöveg, és ebben az esetben javítandó.
Más: úgy látom Zöldfülű régen nem lépett már be, van olyan esetleg, aki most gyűjti a csaló neveket és összesíti az eseteket?

Sajnos én is belefutottam egy csalóba, és mivel nem sikerült felvenni azóta sem a kapcsolatot az illetővel, és rendezni a kérdést, így megtettem a szükséges lépéseket, mivel 10000Ft-om bánja és az igazságérzetemet zavarja.

Ennek kapcsán keresem azokat a károsult fórumtársakat, akiket a MatthewBomb néven regisztrált illető rajtam kívül még becsapott. Regisztrációhoz a Popovics Máté nevet használta, utaláskor a Szabó Máté nevet adta meg és elméletileg Debrecenben lakik, ill az előleget a 50XXX098-10XXX095 számlaszámra kérte.
Aki hasonlóan járt, kérem jelentkezzen, hogy az eseteket csoportos feljelentéssel, összevonva tudjuk kezelni.
Köszönöm.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.