Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-02-22 13:50:59

LOGOUT.hu

A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2701) kiszollai


kiszollai
újonc

Sziasztok

Nemtudom, hogy volt-e már téma de szeretném megosztani veletek a tapasztalataimat, mielőtt valaki esetleg úgy járna mint én. Elnézést ha már volt róla szó de eddig nem láttam.
Bízok benne, hogy az olyan naív emberek segítségére lehet mint jómagam.

A történet, hogy meghirdettem egy laptopot eladásra és gyakorlatilag pár órára rá érdeklődtek is e-mailben. Ment minden rendben a maga útján. Érdeklődött én válaszoltam. Sikerült megegyezni a potenciális vevővel, aki mint kiderült Londonban él. Nemsokára kaptam egy teljesen hivatalosnak tűnő e-mailt az egyik angol banktól, hogy utalást indítottak el a nevemre, de addig zárolva tartják az összeget amég el nem küldöm a küldemény azonosítóját. Mivel még soha nem küldtem csomagot külföldre (és nem ismerem az ottani szokásokat) el is indítottam a csomagküldést EMS gyorspostával, majd a követési számot és a feladó szelvényt elküldtem a "banknak". Az ígéret szerint legrosszabb esetben másnapra már a számlámon kellett volna, hogy legyen az összeg. Az összeg helyett azonban egy újabb e-mail jött a "banktól", hogy fizessek be valamilyen adót. Ekkor kezdtem el gyanakodni. Rövid keresgélést követően a postacím alapján találtam meg az én potenciális vevőmet a scamwarners.com weboldalon. Mikor rájöttem a csalásra már majdhogynem késő volt. Azonnal kapcsolatba léptem a postával és kértem a csomag visszafordítását, majd feljelentést tettem a rendőrségen. A postán azt mondták, hogy a csomag már külföldön van és mivel az Egyesült Királysággal nincs csomag kiadatási szerződés így gyakorlatilag lehetetlen visszafordítani a csomagot, így ők nem tudnak segíteni. A javaslatuk az volt, hogy amint lehet jelentsem a rendőrségen. Végül rengeteg szerencsével és segítséggel sikerült visszaszerezni az elindított laptopot. Ehez szükség volt a barátaim, a Magyar Posta, a Vám és Pénzügyőrség, valamint a Magyar Rendőrség segítségére, amit ezúton is köszönök. A gép visszakerülésében az is szerepet játszott, hogy a repülő amivel a csomag utozatt volna az Egyesült Királyságba törölve lett (POKOLI SZERENCSE).

A Magyar Posta munkatársai szerint sajnos rengeteg ilyen és hasonló csalással találkoznak, ahol a csalók azt használják ki, hogy a cél országból gyakorlatilag lehetetlen visszafordítani a kiküldött csomagot. Az eladók pedig mire rájönnek a csalásra addigra már általában késő.

Tudom, hogy a saját felelőtlenségem vezetett ehez a kellemetlen szituációhoz, és nem azért született meg ez az iromány, hogy sajnáltassam magam.
A célom, hogy ha valaki olyan naív mint én annak ne kelljen végigjárnia ezt az igen kellemetlen utat.

UI.: az alábbi linken találjátok azt a címet ahova postáznom kellett volna a laptopot. Ha ezzel találkozik valaki gyakorlatilag 100%, hogy átverés.
https://www.scamwarners.com/forum/viewtopic.php?t=190140&p=405071

Remélem segítettem.

Üdvözlettel:
KisZollai

(#2712) PROHARDVER!


PROHARDVER!

Tisztelt mindenki és főleg
D.Va és 3shae
A felesleges egymást becsmérlő,ocsmány postokat töröltem. Van egy üzelti vita topik ahol ha nem ennyi idő telt volna el lehetne beszélni a hasonló esetekről de a jelentő fél megkapta a választ már 1 hónappal a vásárlás után ne akarjon garanciát kérni.

Ezt itt is zárjuk is le.

(#2713) csoki98


csoki98
tag

Üdv!
Szeptemberben vásároltam hardveraprón egy iphone-t, amely augusztusban lett a telenortól vásárolva, 2 év hűségidővel. Privát üzenetben megkérdeztem az eladótól vásárlás előtt hogy független-e a telefon, melyre azt válaszolta, hogy amint eladja nekem független lesz. Akkor még nem tudtam pontosan, hogy ez hogyan működik, és miután megérkezett, csak akkor derült ki, hogy Telenor függő és további levelezés és utánajárás után az, hogy vagy megvárom a telenorban való vásárlástól számított 1 évet és akkor tudják függetleníteni , vagy ki kell fizetni a hűség felmondásával kapcsolatos összegeket, ami után függetleníthető lesz a telefon. Az eladó először felajánlotta, hogy kifizeti, ha úgy döntök, hogy ezt szeretném, majd utána mégis elutasította ezt a magas összeg miatt. Számhordozásos szolgáltatóváltás nem játszik, mivel nemrég kötöttem új hűséget a szolgaltatómnál, és a számomat, valamint a telefont is szeretném megtartani. Van jogom ezek után számon kérni az eladót és ha igen milyen lehetőségeim vannak?
Köszönöm a segítséget.

"Gondoltál már arra, hogy az univerzum, amiben élünk, talán egy agysejtje egy ismeretlen lénynek?" Poco F3

(#2714) darál0w


darál0w
Jómunkásember

üdv

faklya nevű felhasználóval üzletelt valaki mostanában?

27-én eltűnt, a vásárolt termék azóta sem jött meg, telefonja foglaltat jelez, sms-re nem reagál :U

pozitív értékelések, megnyerő "modor", teljesen megbízhatónak tűnt...

Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]

(#2715) domperke válasza darál0w (#2714) üzenetére


domperke
HARDVERAPRÓD

Máskor elég egy fórumon jelezni nem kell jelentést irni ide is irni.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke

(#2716) darál0w válasza domperke (#2715) üzenetére


darál0w
Jómunkásember

:R

nem tudtam hogy működik a dolog :B

Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]

(#2718) Wyll


Wyll
őstag

Sziasztok

80+ pozitívos eladó, Street681 hirdetett meglepően jó áron VGA-t. Dec. 27-én este telefonon beszéltünk. Szimpatikus csevej, egyeztetés, minden okénak tűnt. Lebeszéltük az üzletet január 4-ére amikoris utazik haza németből Nyíregyre, és út közben személyesen odaadja nekem Pesten.

Na azóta nem történt meg az üzlet.

Viszont folyamatosan hitegetett, ígérgetett, és konkrétan semmi nem úgy történt ahogy újra meg újra (nagyon hihetően) megígérte. Bár nem utaltam előre, de közvetetten mégis megkárosított.

Ilyenek voltak, nevetségesen hosszadalmas sztori jön:
- mégsem jan 4-én utazik haza, hanem majd 8án
- 8án nem jelent meg, nem írt, nem értesített
- 9én írt hogy megállt az autója éjjel a határon, ő haza sem jutott csak a csomagok, másnap (10én) elpostáztatja nekem valakivel, egy nap és itt lesz -- nem lett itt 11-én
- 12én állítólag a csomag tuti feladásra került, másnap érkezni fog -- nem érkezett meg 13án
- csomagszámot ezután 5 napon keresztül hiába kértem, nem kaptam
- 18-ára végre kiderült hogy valójában mégsem került feladásra a csomag (fiatal megbízhatatlan testvér). bocsánatot kér, ő már nem akar hitegetni, csak személyesen lenne már csak megoldható --- mondom hogy hát oké, végülis elmehetek érte nyíregyre (tényleg nagyon jó áron volt a kártya, meg még az üzemanyagba is beszállt volna)
- 20-án írt hogy mégis talált valakit, aki 21-én pénteken feladja nekem tutira a csomagot 1nap alatt 100% hogy itt lesz saját kézbe. (üzleti csomaghoz valóban van szombati kézbesítés, kértem hogy ez legyen) Nos nem kaptam meg 22-én szombaton, sem azóta.
- 24én írt hogy simán tehát kétnaposan lett csak feladva a csomag, tehát 25-én kedden kapom meg. nos 25-én sem kaptam meg a csomagot, meg az egész héten sem, de postákra jártam, hogy kiderítsem merre lehet a csomag, mert csomagszámot továbbra is hiába kértem tőle
- 29-én ilyet írt hogy nincs meg a feladóvevény sajnos, de kérdezzem le telefonon feladó neve és címe alapján (ezeket leírta nekem) megadják a csomagszámot, ami persze kamu, a posta kizárólag a ragszám alapján tárol csomagadatokat, ezt meg is írtam neki
- 31-én elvileg ideges, mert nem tudtak a postán segíteni neki, pedig bement (úgy látszik hazajött közben külföldről), de másnap újra bemennek és akkor aztán kiderül a csomagszám
- 1-én írt hogy este felhív és mindent megbeszélünk. kértem hogy pontban 18:20-kor hívjon, mert nagyon sűrű lesz a napom. oké 18:20kor hívni fog. nem hívott. egy ismeretlen számról volt egy nem fogadott hívásom 19:12-kor.
- 2-án írta hogy hétvégén menjek le hozzá nyíregyre, választok kártyát, megalkuszunk, megoldjuk
- 2-án még azt is írta hogy közben visszakapta a csomagot (elvileg azt a címzett nem vette át és nem is kereste), és szerinte a postán valamit nagyon benézhettek, mert a csomagszámot neten lekérdezve nem is létezik. de nekem nem küldte el. most már csak személyesen akarja ezt intézni!
- 2-án este még felajánlott több másik között egy 1080Ti kártyát csak nekem specielbe 150ért, írtam hogy oké, meg van beszélve, kell! legyünk túl rajta, megyek hétvégén!
- 3án kérdeztem hogy akkor ha szombat este megyek az neki megfelel-e. Igen, neki tökéletes a szombat is. Ekkor szállást foglaltam szombat estére nyíregyre (nem visszamondható).
- 4én kértem hogy írjon címet hova menjek és mikor. válasz: majd 17 óra után minden fontosat leír. 20órakor írta hogy legyen mégis inkább vasárnap, akkor egész nap jó neki. jeleztem neki hogy vasárnapra már mást terveztem, tuti nem-e jó a szombat. nem válaszolt!
- 5-én szombaton 16 órakor írtam neki, hogy én akkor a megbeszélteknek megfelelően indulok. írjon időpontot és címet hogy hol talizzunk. tényleg el is indultam. 17 órakor írt, hogy sehol, mert hogy én zaklatom őt telefonon (amit soha nem vett fel), az 1080ti-t tudja adni max 230ért, de ez az üzlet velem sosem fog létrejönni, ő ezt lezárta és nem akar már vele foglalkozni. ha károm keletkezett azt megfizeti.
- én ezt már az autópályán haladva kaptam meg, kiálltam pihenőbe hogy ne okozzak balesetet idegességemben, de lenyugtattam magam és normálisan válaszoltam neki, hogy én már úton vagyok, írjon címet időt és megoldjuk. nem válaszolt. Este megérkeztem nyíregyre, próbáltam emészteni a helyzetet és még reménykedni.
- másnap 6-án vasárnap reggel írtam neki, hogy itt a tökéletes nap, én itt vagyok, szóljon írjon, bármit megoldok, zárjuk le valahogy.

Most vasárnap este van. Azóta csend és hullaszag.
138 privit váltottunk, és bár nem utaltam neki pénzt, számomra egy rémálom volt ez a szűk 1,5 hónap, és persze az 500km -nyi üzemanyag, pályamatrica, szállás ára, kp felvételi díj stb elég sokba vannak.

Szerintem speciel meggondolta magát időközben, talán rájött hogy túl jó áron akarta adni a kártyát, csak nem merte megmondani ezt, és most elég masszívan átb...va érzem magam. Leginkább nem is pénzügyileg (bár úgy is), hanem a bizalmammal élt vissza. Egy 80+ pozitívos embertől azt hiszem joggal várnék többet.. Persze lehet hogy én is hibás vagyok, de ezt csak egy kívülálló tudná eldönteni a részletek ismeretében. Igyekeztem korrekt lenni miközben folyamatosan információhiányom volt.

Mit tudok, mit érdemes ilyenkor tenni?
Ha nem egy félmondatos választ kapnék, megköszönném, nem vagyok járatos ezen a negatív térfélen :R

Felhasználó kérésére módosítva.

[ Módosította: philoxenia ]

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll

(#2719) mokus1 válasza Wyll (#2718) üzenetére


mokus1
addikt

Szia!

Semmit, haragudhatsz kizárólag magadra. Nem is értem már a postás story után miért nem engedted el...

Mondjuk a mostani hardverapron az egy rossz rendszer hogy ezt nem tudod értékelni az oldalán és marad a sok +.

(#2720) inf3rno válasza mokus1 (#2719) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Azért cégeknél ilyenkor gazdasági versenyhivatalnál lehet tenni bejelentést, és büntetnek keményen. Ugye az a logikája náluk, hogy egy terméket hirdetnek akciósan, ami valójában nincs is vagy nem fogják azon az áron adni, az bevonzza a vevőket, aztán még bepakolnak 10 másik nem akciós terméket mellé a kosárba. Szerintem joggal sérti az igazságérzetét. Sajnos a hardverapró jelenleg olyan, hogyha nem jött létre üzlet, akkor kb. nincs miről beszélni, az üzlet meg ezek szerint itt a pénz átvétellel azonos, nem a szerződés kötéssel, mint normálisan.

Buliban hasznos! =]

(#2721) BiP válasza mokus1 (#2719) üzenetére


BiP
nagyúr

Vannak végtelenül türelmes emberek. Ezek szerint Wyll is ilyen. Meg azért tényleg jó áron volt a cucc, nehéz lett volna elengedni, ha igaz.

Ha nagyot rosszat feltételezek az eladóról, lehet, hogy arra játszott, hogy valakik utalnak, addig hitegette a többieket.
Ha csak kicsit rosszat, akkor lehet, hogy lett egy jobb árú vevője, csak Wyllnek nem volt bátorsága megmondani, így jött a lebegtetés, hitegetés, hátha megunja. Csak ő meg túl kitartó volt.
Ha jót feltételezek, akkor lehet, hogy csak valóban szerencsétlenül jöttek ki a dolgok, de azért ebből is megárt a sok.

[ Szerkesztve ]

(#2722) Wyll


Wyll
őstag

Köszi az eddigieket. Mindenkinek igaza van :) Igen magamra is haragudhatok, ilyen az alaptermészetem, bízom az emberekben, meg ott volt a sok pluszpontja is, és amit írt az végig segítőkésznek(!) érződött. Ugyanakkor kívülről nézve meg utólag a sztori egésze az gyanús és full inkorrekt, amivel végül tényleg konkrét anyagi kárt is okozott. (Persze ez még mindig az olcsóbbik fajta lecke, sokkal súlyosabb árakat is fizetnek egyesek hasonló tapasztalatokért.)

Ettől függetlenül az hogy az ilyet nem lehet szankcionálni HA-n, az tényleg gáz.
inf3rno tökéletesen megfogalmazta: szerződéskötés vs. pénz átvétel
Kéne egy gomb mint a webshopokban, hogy innentől vásárlási/eladási kötelezettség van.

[ Szerkesztve ]

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll

(#2723) LuckyL válasza Wyll (#2722) üzenetére


LuckyL
őstag

ne haragudj, de teljesen egyértelmű már a sztori első két sora alapján hogy ez az üzlet esélytelen volt, hogy valaha létrejöjjön
az hogy te bizonytalanra szállást foglaltál, autóztál, matricát vettél, az semmiképpen sem károkozás jogilag
természetesen nem szimpatikus amit az úriember művelt, de azért a naivitásnak is van egy határa, amit te sokszorosan átléptél
nem akarlak bántani, nem azért írtam ezt, kérlek ne értsd félre

cryptot minden termékemért elfogadom

(#2724) inf3rno válasza LuckyL (#2723) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Hát ha létrejött ráutaló magatartással szerződés a felek között, akkor szerintem perelhető az illető, mert nem teljesítette a szerződést míg a másik fél mindent megtett, hogy az teljesüljön. Viszont ez az aprós adás-vétel nem tudom, hogy jogilag hogyan szabályozott. Nem igazán értem, hogy az egyik oldalról a jogra hivatkozol, a másik oldalról meg a naivitásra, ami egy teljesen más téma.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#2725) darál0w válasza darál0w (#2714) üzenetére


darál0w
Jómunkásember

eltelt egy újabb hét, a helyzet változatlan

ide ezóta sem lépett be, telefon foglaltat jelez, sms-re nem válaszol

még most sem gondolom, hogy át akarna verni, lehet hogy baj van vele és azért van ez...de ezt hogy lehetne kideríteni?

keresztnevet tudok, telszámot meg egy revolut számot :W

Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]

(#2726) LuckyL válasza darál0w (#2725) üzenetére


LuckyL
őstag

revolutnál nincs valamiféle panasz lehetőség esetleg?
más ötletem nem nagyon van, mint hogy várj 1-2-3 hetet (belátásod szerint) hátha jelentkezik, ha pedig nem, akkor tegyél feljelentést
remélem hogy nem ezt a kórságot kapta el és azért nem elérhető mert súlyos
mindenesetre ha ez a helyzet, akkor nem okozol neki kárt a feljelentéssel, mert nyilván nem fogják megbüntetni, ha betegség miatt nem tud teljesíteni

cryptot minden termékemért elfogadom

(#2727) , válasza darál0w (#2725) üzenetére


,
addikt

Próbáld meg másik számról fölhívni, ha azzal nem jelez foglaltat, akkor a te számod tiltotta csak le.

(#2728) darál0w válasza , (#2727) üzenetére


darál0w
Jómunkásember

tul vagyok rajta :(


#2726LuckyL utánaolvasok mi a szitu...

[ Szerkesztve ]

Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]

(#2729) carl18 válasza Wyll (#2718) üzenetére


carl18
addikt

Szerintem ö nem meg gondoltam magát, nem is akart ö semmti se eladni.
Az életben mindig voltak megbízhatatlan emberek, lehet egy hatalmas "Kamukéró" a srác.

Nem mindenki megbízható, amúgy ha valóban el akarta volna adni arra már 2 héten belül sorra került volna. Nem is volt ö külföldön, csak kihasználja más emberek naívitását.
Nem mindenkiben van gerinc, és ne a saját megbízhatóságodból indulj ki.

Azért számomra is vicces hogy ennyi pozítiv értékeléssel hogy lehet valaki ennyire megbízhatatlan.

Én ha eladók valamit, általában mindig leírom a vásárlási lehetőségeket.
Posta on a vevő terhére, játszik utánvétel is. De ha eljön van személyes átvétel, és én még munka után is fogadnám a vevőt. Ki is próbálhatja, nyilván nem árulok zsákba macskát.
De mikor valaki heteken át csak ígérget és semmit se tud betartani....
Az ilyen kerülni kell távolról, gondolj bele az életébe? Lehet az egész hazugságok köré épül.

Bár mondjuk nem semmi esett, gyakorlatilag 1 hónapot rápazaróltál :U

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#2730) Kalandor válasza Wyll (#2718) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ha valakinek ennyi türelme van, az nagyon szélsőérték :Y

"jeleztem neki hogy vasárnapra már mást terveztem, tuti nem-e jó a szombat. nem válaszolt!
5-én szombaton 16 órakor írtam neki, hogy én akkor a megbeszélteknek megfelelően indulok. írjon időpontot és címet hogy hol talizzunk. tényleg el is indultam. "
Ez a baj. Azt szoktuk mondani, hogy találkozó az, amikor meg van előre állapítva egy hely és egy időpont és ezt mind a kettő fél visszaigazolta. nem igazolta vissza az illető.
Ezzel nem igazán lehet mit kezdeni, ha elindulsz mégis. Erkölcsileg értem én, hogy lehet jellemezni az illetőt, de a jog meg az erkölcs az más. Nekünk szolgáltatóként pedig az előbbi felé kell tartanunk.

[ Szerkesztve ]

(#2731) Wyll válasza Kalandor (#2730) üzenetére


Wyll
őstag

Köszönöm a visszajelzésed. Engedd meg hogy dicséretnek értsem amit rólam és a türelmemről, emberek iránti bizalmamról írtál, nem pedig lehülyézésnek.

Az eladó a szombatot már 3-án visszaigazolta, szó szerint a "tökéletes" szóval. Emiatt foglaltam le a szállást. Utána még a vasárnapot is visszaigazolta, hiszen ő maga írta, hogy az már tuti jó lesz neki "egésznap". Attól hogy konkrét időpontot nem beszéltünk meg, ez ettől még szerintem visszaigazolás.

Ezen kívül lenne kérdésem a HA számára is:
(1) ti úgy érzitek, hogy a HA rendszere hatékonyan lefedi az ilyen pusztán "erkölcsi" eseteket, és nincs ok semmilyen módosításra? Nincs szükség arra hogy az ilyen eseteknek bármilyen nyoma maradjon?
(2) Azt mondod a jog irányába kell mennetek. Akkor ha jól értem, a HA jogi álláspontja az hogy köztem és az eladó között nem jött létre semmilyen adásvételi szerződés ami az eladóra is kötelességeket rótt volna?!

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll

(#2732) Kalandor válasza Wyll (#2731) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Engedd meg hogy dicséretnek értsem amit rólam és a türelmemről, emberek iránti bizalmamról írtál, nem pedig lehülyézésnek.
Ez így is van, elképesztő türelem és mások iránti jóindulat van benned.

(1) ti úgy érzitek, hogy a HA rendszere hatékonyan lefedi az ilyen pusztán "erkölcsi" eseteket, és nincs ok semmilyen módosításra? Nincs szükség arra hogy az ilyen eseteknek bármilyen nyoma maradjon?
Nem, nem fedi le (mások rendszere sem), de van ötletünk a helyzetre (csak fejlesztői kapacitást nincs).
(2) Azt mondod a jog irányába kell mennetek. Akkor ha jól értem, a HA jogi álláspontja az hogy köztem és az eladó között nem jött létre semmilyen adásvételi szerződés ami az eladóra is kötelességeket rótt volna?!

Egyrészt ez nem, ez nem álláspont, azt akkor lehet kialakítani, ha adatokat és tényeket látok, de csak a te elmondásodat láttam.
Másrészt ha van is álláspontom, kérdés hogy abból mit tudok betartatni. Nem vagyok bíróság, nem tudok senkire semmit sem kötelezni. És az erőforrásaim sem véglegesek.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.