Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-02-22 13:50:59

LOGOUT.hu

A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2601) wolfman


wolfman
veterán

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Napok óta töprengek mi legyen a következő lépésem, mert nem is akarok nagy felhajtást, de mégis úgy érzem, kifejezetten inkorrektek voltak velem.
Egyelőre nevet és konkrétumokat nem mondok, csak vélemény kéne, ki mit lépne!?

Szóval a napokban vásároltam egy terméket itt HA!-n. Előtte feltettem pár kérdést róla, állapota, esztétikája, hiányossága. Minden patika, mondta. Előre utaltam, nyugtázta, Foxpostolta, átvettem, kicsomagoltam, majd másnap próbáltam. A cucc működik, nincs egyelőre működésbeli panaszom, DE, két helyen sérült a cucc (egyelőre működésben nincs gond MÉG!) + a belengetett garancia mégsem él már, mert meg lett bontva álltala. Vagyis nem is álltala, hanem egy barátjáé, ő csak segített eladni ezt és nem is tudott ezekről a dolgokról, nem vette észre. Ő vállalja a javíttatást, mert tutira használható, ha rajta keresztül intézem majd alkalomadtán, de ez így mi már? Mi rá a bizonyíték? Erre rá még az is, hogy az egyik benne lévő egység cserélve lett egy hasonló, de teljesen másik hardverre, egy kicsit butábbra. Mindezekre mikor rákérdeztem fotókat mellékelve, elég flegma, passzív válaszokat kaptam, mint aki örül hogy túladott a cuccon és végül is én egy működő darabot kaptam, örüljek neki így is, meg ha megfoltozom, jó lesz az még sokáig!

Na ezzel most mit kezdjek? Végül is megtartanám, de se hivatalos gari, se nem hibátlan, se nem 100%-ban gyári állapotban van. Költenék rá, hogy a gyári darabjait megkapja, de így is 330eFt-os az említett készülék.

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#2602) essexboy válasza wolfman (#2601) üzenetére


essexboy
HARDVERAPRÓD

Ha jól értem, ezek nem voltak a hirdetésbe leírva, illetve a garancia se él. Én kérném vissza a pénzemet és küldeném vissza a terméket. Az hogy kinek a terméke, lényegtelen. Ő adta el neked, ő felelős a dolgokért. Ha egyszer patika állapotot ír, akkor annak kellett volna lennie. Nem cserélt alkatrészű, esztétikailag kifogásolható termék. :(

essexboy

(#2606) ttomas2005


ttomas2005
csendes tag

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni! Az a helyzet hogy itt HA-n vásároltam egy laptop akkumulátort nagyjából fél éve. Az eladó újként hirdette. Levelezésünkből kiderült, hogy Aliról rendelte. Adtam neki egy esélyt így megvásároltam tőle az említett eszközt. Már az első napokban voltak fura jelek de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Aztán most eljutott arra a szintre a dolog, hogy néha ha reggel leveszem töltőről a laptopot és bekapcsolom az egyetemen akkor 10 másodperc alatt megy le 100-ról 0-ra és ki is kapcsol a gép, néha pedig teljesen jól működik. Ezt az eladó felé jeleztem már lassan 2 hete, teljesen korrekt üzenetet írtam, hogy tudunk e ezzel kezdeni valamit, mert egy akkumulátornak nem néhány hónapot kellene bírni. Ennek ellenére a mai napig sem méltat válaszra pedig nagyon gyakran jár fel, korrekt eladóként ismertem meg és az értékelései is ezt mutatták, most mégis úgy érzem, hogy ő tudott a hibáról és ezért adta el, amit most persze nem akar kezelni.

Mit tudnék tenni ezzel kapcsolatban? Nem nagy tétel, egy új aksi most ilyen 30K körül van, de egyetemistaként minden forint számít :/ Előre is köszönöm a segítségeteket!

(#2607) Ferenczi Áko válasza ttomas2005 (#2606) üzenetére


Ferenczi Áko
addikt

Ezzel szerintem az a baj, hogy fél éve vásároltad.. Én sem tudnék mit kezdeni vele, ha nekem reklamálna fél év után egy vásárló, hogy elromlott a Ps4 amit vett tőlem.. :(

Samsung Galaxy S23 ultra - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF

(#2608) ttomas2005


ttomas2005
csendes tag

Én ezt megértem, de mint új terméknek ennek is volt garanciája. Azzal van a baj, hogy egyáltalán nem kommunikál az eladó. Megértem ha azt mondja, hogy bocs haver de ezzel nem tudok már mit kezdeni, de legalább válaszoljon már a problémára. Nah mindegy, akkor inkább engedjem el és vegyek egy új aksit?

[ Szerkesztve ]

(#2609) Ferenczi Áko válasza ttomas2005 (#2608) üzenetére


Ferenczi Áko
addikt

Hát ha jó fej(lenne) akkor kommunikálna, és megpróbálna az Aliexpresses eladó felé valamit intézni (én legalábbis így tennék, ha garanciális..) Nekem is volt már rá precedens, hogy egy értékelései alapján full pozitív eladóval próbáltam szót váltani de 4 üzenet után feladtam (pedig belépett a fiókjába folyamatosan)

Samsung Galaxy S23 ultra - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF

(#2610) Kalandor válasza ttomas2005 (#2606) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ezzel nem lehet mit kezdeni.

"mint új terméknek ennek is volt garanciája."
S kereskedelemben igen, de magánszemélytől nem.

(#2611) DonDennis


DonDennis
senior tag

Sziasztok,

segítséget szeretnék kérni, röviden leírom a helyzetet:
Adott egy 15éves PH! regisztrációval rendelkező hirdető. Árul egy videokártyát aminek az áráról megállapodtunk, és arról, hogy Foxpost automatával küldi. Az összeget elutaltam, ő másnap fel is adta a terméket erről küldte a fotókat. Viszont a megadott csomagszám alapján még ma reggel sem tudtam nyomonkövetni a csomagot. Ekkor felhívtam a Foxpostot elmondtam mi a probléma, erre kérték küldjem át a képeket, emailen megnézik. Átküldte jött is 5 perc múlva a válasz, hogy igen valami IT probléma miatt rossz nyomonkövetési számot generált a rendszer a kiküldött emailben, de küldik az újat és ez alapján tudom követni a csomagot. Valóbban így volt láttam is a csomagot, és ma meg is érkezett az autómatába. Viszont az újonnan generált csomagkövetési számon még az én nevem szerepelt de új telefonszám és email. Nem tudom-e miatt-e vagy más miatt de se én sem a feladó nem kapott nyitó kódot. Felhívtam ismét a Foxpostot kedvesek voltak egyből küldték sms-ben a kódot. Oda mentem az automatához, ki is nyílt, viszont egy picike kis karton doboz volt benne csak. Fotóztam videóztam mind1. Egyből küldtem a képet az eladónak ő nem értette mi ez mert állítása szerint ő nem is így adta fel a csomagot, rajta volt a nevem illetve hát lényegesen nagyobb a csomag. Hívtam a Foxpostot egyből, mert azért a nyomonkövetési szám hibája miatt ők is gyanúsak voltak nekem. (Amúgy valami laptop boltos csomag jött, benne egy laptop ventilátor, egy usb c kábel és egy hővezető paszta). A nő azt mondta elkezdik kivizsgálni, de hogy ő úgy látja a rendszerbe ez az én csomagom stb. Végül azt kérte tegyem vissza a csomagot abba a szerkénybe ahonnan kivettem, én ezt is videóztam és így tettem. Az eladó nem tűnt el, vele is beszélt a Foxpost, velem is beszélt, azt igérte este vissza utalja és nem tudja mi ez, ő nem ezt a csomagot adta fel. Van az eladóhoz, nevem, telefonszámom, személyi igazolvány mind a két oldala bescanelve, bankszámla szám utalási adatok stb.

Megvárom vissza utalja-e este tényleg, de amúgy mit lehet ilyenkor tenni?

Köszönöm a segítséget.
A kár érték 356.000Ft

"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman

(#2612) raziel01 válasza DonDennis (#2611) üzenetére


raziel01
veterán

Egyelőre várnék a helyedben. Ha a héten visszautalja akkor részedről el van felejtve az ügy. Ő meg leboxolja a foxposttal.
Ha nem utalja vissza akkor lehet tovább vinni az ügyet. Az biztos, hogy kellemetlen az eladónak is, ha ő tényleg szépen feladta és a foxpost meg eltüntette.

(#2613) hhenry válasza DonDennis (#2611) üzenetére


hhenry
őstag

Majdnem biztos,hogy a foxpost lesz a ludas,nekem már többször kevertek el csomagot...

(#2614) Ferenczi Áko válasza hhenry (#2613) üzenetére


Ferenczi Áko
addikt

Nekem 2x volt olyan, hogy a csomagom mellett másé is bent volt. Felhívtam a gazdáját, mert rajta volt a telefonszám.. Hanyag kezelés.. Szerencsére az én csomagomat még soha nem keverték el, pedig 171 csomagot adtam fel idáig..

Samsung Galaxy S23 ultra - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF

(#2615) DonDennis válasza Ferenczi Áko (#2614) üzenetére


DonDennis
senior tag

Szerencsére tegnap vissza utalta a pénzt az eladó, tehát tényleg nagyon korrekt. Az ő csomagja ugyan nincs meg... meg hát nem tudom ha összeverték és valaki talál egy ajándék 3070-eset a Foxpostjában sajnos élek a gyanúperrel, hogy nem telefonál...

"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman

(#2616) Ferenczi Áko válasza DonDennis (#2615) üzenetére


Ferenczi Áko
addikt

Embere válogatja.. Én olyan voltam mint Tom Hanks a Számkivetettben, fel sem nyitottam a dobozt/borítékot ami az enyém mellé lett keverve.. Ha meg 1:1-ben keverték el a csomagot, akkor is lehet még mázlija, mert lehet hogy egy olyan emberhez kerül, akinek nem jelent semmit, nem tudja mi az, nem használná, nem ért hozzá.. Pl én sem tudnék vele mit csinálni, telefonálnék a foxpostnak.. Egyébként asszem 300.000 ft-ig van biztosítás a csomagokra, ha valami gebasz van..

Samsung Galaxy S23 ultra - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF

(#2617) inf3rno válasza DonDennis (#2615) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem valószínűbbnek tűnik, hogy valamelyik foxpostos dolgozó tüntette el. Nekünk is a külföldi csomagokat rendszeresen felnyitják, hogy van e benne komolyabb érték, aztán ráírják, hogy rakodás közben megsérült. Egy 400k-s kártyát biztosan nem egy ilyen retek céggel küldetnék. Inkább magyar posta értékbiztosítással. Ez van, ha valaki sajnálja azt az 1-2 ezer forintot.

Buliban hasznos! =]

(#2618) DonDennis válasza inf3rno (#2617) üzenetére


DonDennis
senior tag

Én is erre tippelek, mert külföldön pl. sajnos ez bevett dolog, hogy UPS, Fedex stb. futárok lenyúlják a kártyákat, legalább is redditen tele van ilyen topiccal.

"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman

(#2619) Permet Elek


Permet Elek
senior tag

Sziasztok. Az lenne a kérdésem, ha valaki elkérte a nevem és a bankszámlaszámom és azóta nem jelentkezik, lehet belőle gondom? A címem felét is tudhatja más hírdetésemből.

[ Szerkesztve ]

(#2620) Ferenczi Áko válasza Permet Elek (#2619) üzenetére


Ferenczi Áko
addikt

Nem lehet.. Igazából a név is teljesen mindegy, netbankon keresztül beírhatod utalásnál Orbán Viktor nevét is, lényegtelen.. Ha a kártyád többi adatát nem tudja akkor teljesen mindegy..

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S23 ultra - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF

(#2621) LuckyL


LuckyL
őstag

sziasztok, ha a vevő nem veszi át az utánvétes rendelést, van lehetőség jelenteni, hogy szerepeljen az adatlapján vagy valahol ez a probléma és más eladók ne fussanak bele?

cryptot minden termékemért elfogadom

(#2622) domperke válasza LuckyL (#2621) üzenetére


domperke
HARDVERAPRÓD

Szia igen van lehetőség rá jelentsd a tagot.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke

(#2623) LuckyL válasza domperke (#2622) üzenetére


LuckyL
őstag

hol kell jelenteni?
egyszerűen sehol sem találom a gombot se az adatlapján, se a privát üzeneteknél

cryptot minden termékemért elfogadom

(#2624) k.milan1998


k.milan1998
újonc

Sziasztok, ha az eladónak elutaltam a termék vételárát, majd pár órával későbbi feladást egyeztettünk le, amely természetesen nem történt meg. Ez a tegnapi napon volt, azóta az eladó elérhetetlen. Több termeket is hirdetett, kifejezetten jó áron, félő, hogy nem csak én utaltam neki. Hány napot érdemes ilyenkor várni?

(#2625) KEndre válasza k.milan1998 (#2624) üzenetére


KEndre
HÁZIGAZDA

Mindenképp jelentsd be! A hirdetésben ott a "Jelentem" gomb, használd!
A moderátorok felveszik a kapcsolatot a másik féllel, ha egy hétig nem reagál.

Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!

(#2627) Ginkologic


Ginkologic
senior tag

Lett valami azóta az ügyből? Visszakapta a kártyát az eladó?

Tévedni emberi dolog, viszont állati nagy hülyeség ;)

(#2640) Kalandor válasza gjung44 (#2628) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ezt az egész threadet töröltem a nyilvánosságra hozott privát üzenetek miatt.

(#2641) Bali014


Bali014
csendes tag

Sziasztok!
Még kb 2 hónapja egy másik oldalon akartam venni egy DJ pultot, elutaltam a pénzt és emberünk hiába igérgette hogy elküldi a cuccot, majd hetekig hogy visszautalja persze semmi nem történt meg.
Kérdésem, hogy ilyenkor megéri feljelenteni az embert, (facebookon történt szóval megvan az ő profilja) és hogy valakinek sikerült már egyáltalán a pénzét visszaszerezni ilyenek után?

(#2642) KEndre válasza Bali014 (#2641) üzenetére


KEndre
HÁZIGAZDA

Érdemes feljelentést tenni. Az még nem kerül semmibe. A rendőrség kikéri az adatokat a Facebook képviseletétől, meg is kapják néhány héten belül. Ráadásul az is direkt nyom, hogy utaltad a pénzt, a banktól pedig a nyomozó megkapja a számlatulajdonos adatait. Szerintem egyszerű a történet. Ha egy olyan személy a csaló, hogy semmit nem lehet tőle behajtani, akkor is hasznos a feljelentés. Kérjed a jegyzőkönyvben rögzíteni, hogy kártérítésre tartasz igényt, akkor nem kell külön polgári peres eljárást indítanod a csaló ellen, ami ugye neked jelentene újabb terhet... Így, ha valaha lesz legális keresete, azonnal le fogják vonni tőle a neked okozott kárt.
KEndre

Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!

(#2645) Dester31


Dester31
tag

A Hardverapró elmenti egy adott hirdetés korábbi verzióit, tehát ha módosítva lett akár a szöveg, akár az ár?
Történet: megegyeztem egy eladóval egy terméket illetően, nem is alkudtam az árból. Egyelőre nem tudtam átvenni, mert várja a cserealkatrészt a saját gépéhez, úgyhogy abban maradtunk, hogy szól, amikor az megérkezik és akkor mehetek érte. Ez - elvileg - mostanában esedékes. A gond csak ott van, hogy a megegyezésünk óta (bő 1 hete) tegnap néztem rá újra a hirdetésre, és látom, hogy felemelte az árát 10%-kal, és valamelyest a hirdetés szövegét is átírta, de jegelve van. Ha odakerül a sor, hogy átvehetném a terméket, akkor én értelemszerűen mondani fogom neki, hogy mennyi volt az ár, amiben megegyeztünk (sajnos a levelezésben nem esik szó árról, mert nem éreztem szükségét), és ha odaadja annyiért, akkor oké, ha nem, akkor viszont tudnom kéne, hogy bizonyítható-e, hogy az ár át lett írva.
Köszi.

Des

(#2646) Kalandor válasza Dester31 (#2645) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Mentve van a korábbi szöveg (ár nem).

A Google menti a teljes weboldalakat, ott sokszor megvan ami kell.

[ Szerkesztve ]

(#2647) Dester31 válasza Kalandor (#2646) üzenetére


Dester31
tag

Ez segített, köszi, nem jutott az eszembe!

Des

(#2649) mokus1


mokus1
addikt

Sziasztok!

Tegnapi nap Raimos10 felhasználó feltett, néhány darab VGA-t amiből én vásároltam volna. Jeleztem is, hogy hétfőn tudok majd utalni.

Azóta tegnap este letöröltétek a hirdetést mivel ,,ingyen hitel" hirdetésnek minősítette több felhasználó. Mivel így én is úgy érzem, hogy ha fizetek át leszek verve.
Azóta privátban kapok a fenyegetéseket, hogyha nem fizetek feljelent, mivel ő megrendelte és megkárosítottam.
Fogalmam sincs hova kell írni, de mivel zavar ez az egész helyzet, az meg végképp nevetséges, hogy ő fenyeget feljelentéssel.
Tudom, hogy privát üzenetet nem küldhetek el, de az egész ami privátban zajlik az kabaré reggel óta 10+ üzenetet kaptam, hogy mikor fizetek már.

(#2650) domperke válasza mokus1 (#2649) üzenetére


domperke
HARDVERAPRÓD

Szia privát letiltása ha zaklat feljelentés.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.