Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-02-22 13:50:59

LOGOUT.hu

A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2951) jovás válasza zolee1984 (#2950) üzenetére


jovás
aktív tag

Még nem, várok a bank visszajelzésére, de fel fogom.
Amúgy ahogy nézem, egyre több gyanús hirdetés van itt az aprón. Vagy csak ezután már mindent annak látok.

Menjünk látogassuk meg. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#2952) zolee1984 válasza jovás (#2951) üzenetére


zolee1984
senior tag

Az lenne a jó.
Banktól lehet pénz visszahívást kérni?

üdv Zoli

(#2953) jovás válasza zolee1984 (#2952) üzenetére


jovás
aktív tag

Sajnos nem, vagyis csak akkor ha a címzett beleegyezik, de ez nem valószínű. Viszont az adatokat kb. 1 hónap után kiadják, ami neked már megvan. :)
Ezért kéne elmenni hozzá elbeszélgtésre. :DDD

(#2954) Golden9 válasza zolee1984 (#2952) üzenetére


Golden9
addikt

Banktól nem lehet, PayPal-on van vásárlóvédelem.

PayPal-topik.

Vásárlóvédelem és csalás elleni védelem.
"A PayPal vásárlóvédelmi programjában Ön jogosult a tétel teljes vételárának valamint a szállítási költségek visszatérítésére, amennyiben egy tétel nem érkezik meg az eladótól vagy amikor a kiszállított tétel nem egyezik a megrendelésével."

[ Szeretkezve ]

(#2955) zolee1984 válasza jovás (#2953) üzenetére


zolee1984
senior tag

Önbíráskodásért jobban elővesznek mint ezt a nyomorultat ezért.

üdv Zoli

(#2956) jovás válasza zolee1984 (#2955) üzenetére


jovás
aktív tag

Nem vagyok én olyan, tényleg csak beszélgetni vele, hogy mi viszi rá az ilyent, esetleg munkanélküli, vagy a drog?

(#2957) koby11h válasza jovás (#2956) üzenetére


koby11h
aktív tag

Ja, ezt hívják nyolc napon túl gyógyuló beszélgetésnek...

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#2958) Attila9711 válasza whited (#2936) üzenetére


Attila9711
tag

Szia! Én üzleteltem Alienwarefan-al korában, akkor minden oké volt. Megvan a telefonszáma, ha kell, telefonon is beszéltünk!

[ Szerkesztve ]

Attila

(#2959) DemonDani


DemonDani
addikt

Sziasztok!

Van egy vitás ügyem, és a károkozó (eladó) azt ajánlotta fel, hogy kifizeti a kártérítést, amit kérek, amint lezárom a jelentést.

Feltételezem, hogy ebbe nem kellene belemennem. Amint elutalja, és megkaptam, utána zárjam le, hiszen fennáll a veszélye annak, hogy nem utal mégsem. Ugyanis finoman szólva sem bizonyult együttműködőnek.

NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.

(#2960) DemonDani válasza DemonDani (#2959) üzenetére


DemonDani
addikt

Nem fog ez semmit s utalni... A jelentésemben nincs válasz gomb, már bőven túl van a 8 napon. Hogyan tudok válaszolni?

deb13-ról van szó. Pont ma kapott egy olyan negatívot, ami kísértetiesen hasonlít az én esetemre! Nem akarom annyiban hagyni!

NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.

(#2961) gold007


gold007
tag

Sziasztok!

Sajnos belefutottam egy esetbe ahol nem tudom mit kéne tenni.
[Hirdetés]
A kártyát megvettem az illetőtől, a hirdetésben írt garanciális feltételekkel. Előre utaltam, foxpostba küldte. Ezzel semmi gond nincs, a kártyát meg is kaptam, kb egy héttel ezelőtt.

A kártyát úgy árulta, hogy szépen működik de nagy terhelésnél ingadozik az órajel, semmi egyéb hiba, furcsaság nincs, ezt privátban is külön megerősítette(!), és ahogy a hirdetésben olvasható erre garit is adott. A kártyát kipróbáltam játékokkal, 1 óra múlva elkezdett kifagyni a gép, majd kb fél óra múlva szó szerint elfüstölt és felrobbant rajta valami. Amikor ezt jeleztem neki, sajnálatát fejezte ki, majd amikor mondtam hogy szeretném visszaküldeni, kb hülyének nézett és elkezdte magyarázni hogy ja, erre nincs gari, meg miért adtam neki nagy terhelést, erre nem vonatkozik a gari stb. Mindezt úgy hogy a hirdetésben egyértelműen írja hogy mi a hiba jelenség, ami a valóságban nem úgy volt, és azt sem kötötte ki hogy ne szabadna terhelni a kártyát. Olyanokat írt, hogy nem lolra használtam ezért nem vonatkozik rá gari, meg hogy csak pici terhelésre vonatkozott gari. Amiket ugye se a hirdetésben, se privátban nem írt. De a legviccesebb, hogy szerinte "miután egy órát ment nálam a kari, ez bizonyítja hogy a hirdetés megfelelt a valóságnak", ahhoz meg semmi köze ("honnan kellett volna tudnia?") hogy utána felrobbant a kártya. Hát, például pont ez a garancia lényege... :D Ha előre tudná hogy fel fog robbani és úgy adja el azt úgy hívják hogy csalás, átverés....
A felrobbanás után szétszedtem a kártyát ahol kiderült hogy már volt fizikailag javítva, erről ő állítólag nem tudott.

Na mindegy, vitatkoztunk sokat majd felajánlotta hogy adjam el a kártyát így hibásként és a fennmaradó összeg felét kifizeti. Végül ebbe beleegyeztem mert láttam hogy borzasztó beképzelt egy valaki és többre nem fogok vele jutni. Aztán egy nap múlva közölte, hogy visszavonja az ajánlatot és azóta az üzenetekre sem válaszol (01.05).

Végig elképesztően beképzelt, makacs, öntelt stílusban kommunikált, a másikról alapból a rosszat feltételezi, és azt érzem hogy kb ő tesz szívességet hogy még válaszolnia is kell... Az értékeléseit nézve sajnos másnak is volt már hasonló tapasztalata vele, sőt külön vicces hogy amikor fordított de hasonló helyzetbe került akkor nem győzte a negatív értékelésben szidni az eladót. A blogján meg leírja, hogy ő csakis úgy áll másokhoz amit ő is elvárna... Sokszáz emberrel üzleteltem már, itt is meg máshol is, de ilyen makacs, beképzelt és lenéző valakivel még nem találkoztam.

A lényeg, hogy értékelést nem szeretnék kezdeményezni, mert nyilvánvaló (le is írta privátban), hogy negatívat adna nekem, amire érthetően nem vágyom így hogy buktam 10-20 ezret eleve.

Van bármilyen lehetőségem? Szigorúan véve jogilag csalás nem történt, mert ugye a karit megkaptam. Egyszerűen csak semmit nem ér a szava, összevissza utólag kimenti magát, nem tartja magát ahhoz amit leírt. Gondolom ha jelentem akkor sem tudnak semmit csinálni, max egy értékelést, amit amúgy is szívesen jóváhagyna, hogy leírja egy negatívba hogy mekkora egy pofátlan követelőző valaki vagyok amiért le merem írni neki hogy nincs igaza és vissza kéne vennie a kártyát. Ezt ő maga írta nekem, nem én találtam ki :( Szomorú hogy ilyen emberek vannak.

Arra jó az erősebb processzor, hogy elbírja a nagyobb hűtőbordát! :))

(#2962) lafaty80 válasza gold007 (#2961) üzenetére


lafaty80
őstag

Javaslom olvasd el azr a 2 negatív értékelését és amiket ő írt rá, tanulságos, és ráismerhetsz a sztoridra.

Cuccaim: https://kit.co/lafaty

(#2963) patomi válasza lafaty80 (#2962) üzenetére


patomi
őstag

És ott a bosszúnegatív is. A rendszer hibája.

Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)

(#2964) lafaty80 válasza patomi (#2963) üzenetére


lafaty80
őstag

Igaz, de ez esetben ha bukod a pénzed már nem mindegy? Így nyoma marad nála is 3 negatív már azért gondolkodtató, úgy meg fals benyomás lehet róla...

Cuccaim: https://kit.co/lafaty

(#2965) patomi válasza lafaty80 (#2964) üzenetére


patomi
őstag

Már, hogy lenne mindegy? A semmire kapott negatív. Bár az ember kicsit figyel, megérzi mibe ne menjen bele , mindegy, hogy elad vagy vesz..

Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)

(#2966) maxxenergie válasza gold007 (#2961) üzenetére


maxxenergie
senior tag

Nem védem a tagot + van negatívja is de tények :

Vettél egy hirdetésben is rossznak írt kártyát nyomott áron arra volt gari hogy képet ad ezt meg is kaptad mert ahogy írod 1 óráig ment nálad is, tehát valóban így volt.. Ez már eleve plusz, mert rossz karira nyomott áron semmi gari nincs nem szokott lenni, de még erre is adott... Aztán elfüstölt felrobbant rajta "valami" tehát fizikailag is sérült lett már nálad! ... És még szét is szedted pluszba... ... Majd elvárnád hogy visszavegye.... :F

Te visszavennél egy olyan hibásnak nyomott hibás áron eladott kártyát ami fizikailag egyben képet adva eladtál, megkapta a vevő nyomott áron, ment is nála képet adott ahogy írod TE, majd X idő után égési sérülések + szétszedés után visszaküldené és kérné vissza a pénzt ... DEHOGY ....

Lehet akár az is ez a Te sztorid és próbáltad sütni javítani, és nem sikerült... ki tudja senki ez is lehetne ... szóval ahogy eladta ahogy átvetted az hogy fizikailag nem volt sérült ment is képet adott teljesítette! HIBÁSNAK volt hirdetve enniy szerintem a story...

Ne vegyél legközelebb hibás kártyákat vagy ha igen akkor ez inkább benne van mint az hogy majd csoda folytán jól jársz ... szerintem de ez az én véleményem itt se csalás se megtévesztés nincs ahogy hirdetve volt azt megkaptad garit arra képet ad megkaptad ami ez után történt IJ kategória ha tetszik ha nem ! Velem is volt így annyi különbséggel nem írtam ide mert tudtam semmi értelme IJ én is..

ÉN SEM venném így vissza annyi különbséggel hogy én semmi garit nem adok hibás termékre még arra sem hogy kép lesz nálad mert nálam volt....

[ Szerkesztve ]

◄ TELEFON PRIVÁT ÜZENETBEN ► Duna Pláza(XIII.ker) ◄

(#2967) gold007 válasza maxxenergie (#2966) üzenetére


gold007
tag

Amit írsz az mind igaz, és ebben teljesen egyet tudok veled érteni. Viszont a lényeget leírtad te is pont az utolsó mondatban. (És én is pont ezt írtam az eladónak többek közt)
Ha hibásként hirdetek valamit, nyilván nem venném vissza. Mert leírom hogy nincs visszavásárlás. De ha bármihez odaírom hogy vállalok rá garanciát, akkor bizony visszaveszem, vagy legalábbis megpróbálom megoldani a helyzetet, különben ez nem más mint félrevezetés, átverés. Olyan dologra adok garit aminek biztos vagyok a hibátlan voltában. Ha esetleg kiderül hogy hibás akkor meg nyilván visszaveszem. De ebben az esetben nem ez történt sajnos.
Nyilván, ha úgy hirdeti a kártyát, hogy nagyon olcsó és semmiféle gari nincs, akkor nem veszem meg. De miután a hibátlan példányok feléért adta, és odaírta hogy vállal garanciát, plusz amikor direkt külön rákérdeztem, akkor is megerősítette, hogy csak annyi a hiba hogy ingadozik az órajele, feltételeztem, hogy nincs komoly hibája a kártyának, ő sem tartja nagy hibának hogyha garit vállal rá. És azért egy ilyen kari még ha visszaveszi az órajelet, akkor is használható lehet bőven, ezért vettem meg. Na mindegy, legközelebb okosabb leszek...

Nem is az a bajom, hogy nem kaptam vissza a teljes összeget, hanem az eladó hozzáállása meg ahogy az egészet intézte, aztán végül még amit felajánl azalól is kibújik. Magyarul egy szavát se lehet elhinni, semmirekellő valaki, aki addig kedves meg megértő amíg nem kerül problémás helyzetbe. Ő persze mindenkitől elvárja a tiszteletet...
Ha leírja az elején hogy szerinte nem lenne korrekt ha szó nélkül visszavenné, de mondjuk x%-át visszafizeti a vételárnak, vagy amit végül nagy nehezen felajánlott majd visszavont (hogy amit bukok rajta annak a felét állja) akkor azt mondom oké, persze benne volt. Vagy ha bármilyen megoldásra törekedett volna. De ehelyett azt kaptam hogy hülyének vagyok nézve, legyek neki hálás hogy egyáltalán szóba áll velem és időt pazarol erre (ez utóbbit így le is írta), aztán még azt se teszi meg amit utólag nagy nehezen felajánlott.

Többiekre:
Utólag nekem is feltűnt hogy gyanúsan nem egyedi az esetem. Csak ugye úgy voltam vele, hogy többszáz pozitív, 2 negatív, biztos csak félrement valami, bosszúnegatív, stb. Van egy ilyen "hibám" hogy nem feltételezek rosszat a másikról, sőt még meg is bízom benne ha nem ad rá külön okot hogy ne. Sajnos egyre inkább úgy tűnik, hogy nem érdemes :(

Az értékeléssel éppen ez a gond, hogy tökre nem mindegy nekem. Buktam valamennyi pénzt, oké mondjuk részben az én hibám is volt, ez van megtörtént, így jártam. De emellé még legyen ott egy negatív értékelés a profilomon, úgy hogy én buktam a dolgon? Nekem ennyit nem ér meg az hogy leírhassam róla a véleményem.
Valóban elég béna a rendszer, mert így gyakorlatilag a csaló/megbízhatatlan tagot védi: Ha írsz róla egy negatívat, akkor nyilván ő is visszaküld egyet neked bosszúból. Neki mindegy mi van a profilján, mert rosszhiszemű ember, nem érdekli mit irogatnak oda (ha érdekelné akkor megoldásra törekedne, hogy elkerülje a negatívot), max ha túl sok a kritika csinál egy új profilt. Te meg korrekt vagy, sok éven keresztül gyűjtögeted a pozitív értékeléseket és akkor jön egy ilyen tag és odarondít egy negatívot.
Ha lenne olyan opció ilyenkor hogy a moderátor mérlegel és lehetőséget ad csak az egyik félnek értékelni, vagy utólag csak a bosszúnegatívot törölni, úgy talán jobb lenne a rendszer.

Egyedül az bánt, hogy nem tudom ezt leírni a profiljára, hogy legközelebb más ne fusson bele, vagy legalábbis kétszer meggondolja, hogy üzletel-e vele. Hány ilyen ügy lehet aminek végül semmi következménye, mert a vétlen fél nem akar magának negatívot...

Arra jó az erősebb processzor, hogy elbírja a nagyobb hűtőbordát! :))

(#2968) Pyttawrx válasza gold007 (#2967) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Szia.
Én sem védem. De! Hirdetés címe: Hibásan... innentől kezdve ez rizikós, és ezt te tudtad, elfogadtad, amikor megvetted, illetve utaltad a költséget.
A garancia, amit írt...., azrét olvassunk már a sorok között: "Gari arra van, hogy képet ad, és mondjuk League Of Legendset szépen tudsz vele játszani"
Azaz csak akkor vedd meg, ha nem terheled, mert arra adok gart, hogy ad képet másra nem.
Itt nem jár negatív az eladónak szerintem.

Teljesen mindegy, hogy te mit tennél, vagy más. Sőt én is vettem már vissza "jogtalanul" eladott terméket, de ez mit sem számít, mert ez a te vételed volt. :)

Lényeg:
Szerintem ez esetben nem történt átverés. Pontosan azt kaptad amit írt.

(#2969) BiP válasza Pyttawrx (#2968) üzenetére


BiP
nagyúr

Hibás autó eladó. Arra van gari, hogy hátszéllel, lejtőn gurul. Ha le mered nyomni a gázpedált, arra már nincs :)

Ügyesen lett megfogalmazva. Ezt tudja garantálni, hogy képet ad, megy az adott játék.
De közben leírta azt is, hogy terhelésre visszaveszi magát a kártya. Gyanútlan vásárlónk meg azt gondolta, hogy oké, ha visszaveszi magát, az még belefér, így is tudja használni.
Persze, hogy meglepte, hogy terhelésre nem visszavette magát a kártya (ahogy a leírásban volt, és várta volna), hanem helyette elpukkant.
Szóval mégsem azt kapta, amit írt.

[ Szerkesztve ]

(#2970) Pyttawrx válasza BiP (#2969) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Nem.Ne haragudj, de nem! Ott van hogy hibás, meg hogy mire van gar. Plusz az ára is! Meg a leírás is. Egyértelmű, hogy ez rizikós. Gondolkodjunk már!
Ja hogy van aki ennek ellenére is megveszi.....
Gyanútlan vásárló? Aki nem tudja mit vesz meg, itt a fórumon is kérdezhet a megfelelő topikban.

Sőt mondok jobbat, amikor úgy veszel meg működő terméket, hogy kipróbálási gar van rá, ott látod hog megy, otthon már nem.

Arról nem is beszélve, hogy ennek a kártyának így semmi értelme, hogy megvegye valaki. Játékra/terhelésre alkalmatlan.

Tehát annyit állítok, hogy átverés nem történt. Volt egy hibás termék, amit valaki megvett.

(#2971) BiP válasza Pyttawrx (#2970) üzenetére


BiP
nagyúr

Tehát annyit állítok, hogy átverés nem történt.
Ezt nem merném ilyen biztosra kijelenteni. Lehet, hogy így történt, és pusztán véletlen volt, hogy épp nála pukkant el, de lehet, hogy csak ügyesen "becsomagolta" a sztorit és bevédte magát az eladó. Nem tudjuk 100%-osan. Csak az egyik oldalt ismerjük.

Volt egy hibás termék, amit valaki megvett.
Na, ez a része igaz. De a leírás alapján nem erre számított a vevő. Annyit gondolhatott, hogy ha nem is bolti állapotban, hiszen hibásnak volt hirdetve, de korlátozott órajellel azért működőképes a cucc. Ebben bízott. Nem jött be.
Mondhatjuk azt is, hogy ez volt benne a rizikó, de mondhatjuk azt is, hogy a hirdetésbeli leírás (terhelésre visszaveszi magát a kártya) nem felelt meg a valóságnak.

Ott van hogy hibás, meg hogy mire van gar. Plusz az ára is! Meg a leírás is. Egyértelmű, hogy ez rizikós. Gondolkodjunk már!
Pont ez az. Ott volt a leírás. Csupán erre akartam felhívni a figyelmet, hogy attól függetlenül, hogy hibás, és csak arra van gari, hogy első bekapcsoláskor képet fog adni, attól még okkal számíthatott arra, hogy a leírás többi része is (terhelésre visszavesz) teljesülni fog. Csak hát nem így lett. Biztos csak naív volt, és ez volt a rizikó, hogy 1 óra után elfüstöl.
Ahogy az is mindig a rizikó része, hogy az egyik fél meggondolja magát a közös megegyezés után.

Mindegy, tanulópénz megvolt, a vevő meg gondolom a következtetést levonta.

[ Szerkesztve ]

(#2972) cof válasza BiP (#2971) üzenetére


cof
veterán

sssde mondhatjuk azt is, hogy a hirdetésbeli leírás (terhelésre visszaveszi magát a kártya) nem felelt meg a valóságnak

Ezt így nem tudhatjuk mert nem derül ki. Lehet így volt, csak pont most adta meg magát az az alkatrész ami elpukkant. Én nem is értem miért vesz valaki úgy kártyát, hogy nem ért a javításához. Egy időzített bomba. Még olykor a jónak árult kártyák is azok, lehet csak pár hétig megy aztán vége a sztorinak. Ez az egyik legkényesebb alkatrész egy PC-ben, főleg a mai batár kártyák amik +100C fokon üzemelnek már.

Én is vettem már úgy vissza dolgot, hogy a vevőnél romlott el. Egy Androidos TV BOX volt. Állítólag belépett gmail-ba és összefosta magát a rendszer. Újraindítás után csak az Android robot hiba. És megcsinálni sem tudtam, mert nem ment fel rá a gyári firmware, 15000 Ft-ot fizettem vissza, és ki sem írtam pedig, hogy van rá garancia a hirdetésben. Ha hibásként árulom biztosan nem veszem vissza, ha felrobban vagy ilyesmi egy alkatrész benne én sem.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#2973) Pyttawrx válasza cof (#2972) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Pontosan, ezen nincs mit ragozni. Hibás volt, ezt tudta, innentől kezdve ez sajnos de benne van, ez már a vevő kockázata. Nem volt kötelező ezt venni.

(#2974) user112


user112
senior tag

Sziasztok!
Egy őstagtól (346 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése) rendeltem, aki csütörtökön írta, hogy másnap reggel küldi az árut. Azóta nem reagál. Nem gondolnám, hogy árverés, de mit tudok tenni? Nálam eddig nem szokott ennyi várakozási idő lenni.

(#2975) .LnB


.LnB
titán
LOGOUT blog

Sziasztok! Segítsetek légyszi! Tanácsra, véleményre lenne szükségem.

Van az alábbi hirdetésem: [link]

Jelentkezett egy eladó, aki postával kérte. Én erre az üzenetére a következőt válaszoltam:
"Holnap tudnám feladni postán. De postán az 1000ft-os, az sima küldemény, nem elsőbbségi, és ajánlott. Szólok, hogy ne legyen félreértés. Viszont így is meg szokott érkezni másnap, vagy max harmadnapra."

Kiegészítve az utalási adatokkal. A vevő, válasz nélkül utalta a pénzt. Majd megírta a címét. Én pedig 11-én, szerdán, feladtam a játékot.

Ma megkeres, hogy a csomag még nem érkezett meg. Adjak csomagkövetési számot. Válaszoltam, hogy nincs tracking, mert sima csomagként kérte. Erre felháborodik. Szépen megkértem, hogy olvassa már el, hogy mit írtam. De megnyugtattam, hogy nem akarom átverni, és nem hagyom sz*rba, max felezünk, és a felét visszautalom.

Erre most ott tartunk, hogy elég "érdekes" hangnemet üt meg. Hogy amit írtam az nem helyes, és miért nem ajánlottan adtam fel. És az egész az én saram.

Nos. Én egy lelkiismeretes ember vagyok, és tényleg nem szeretnék átverni senkit, főleg nem itt PH-n. Ezért akár a teljes összeget is visszafizetném. Viszont a stílus, amit hoz az eladó mostanra, az eléggé felcsesz. Nem is válaszoltam a legutolsóra.

Ráadásul megnéztem, egy friss újonc, nulla komment, nulla értékelés. Én bízok az emberekbe, és jóhiszemű vagyok, de már az is felmerül bennem, hogy át akar verni. És pontosan tudta, hogy ezt eljátszhatja ha sima csomagként küldöm. Vagy nem tudom...

Szerintetek? Megmondom őszintén, már cseppet sem hajlok arra, hogy a teljes árat visszautaljam neki.

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#2976) BiP válasza .LnB (#2975) üzenetére


BiP
nagyúr

Postáról a blokk csak megvan, remélem. Azt küldd el neki fényképen, hogy rajtad nem múlt, Te feladtad, türelem.
Igaz, még mindig benne van, hogy a postán tűnt el, de ha azt nézem, ma még csak a 3. munkanap van múlt szerda óta, sima, "mindenmentes" levélküldeménynél ez meg simán benne van a pakliban. A héten várhatóan megérkezik.
Ő ezért a szintű szolgáltatásért fizetett, fogadja el. Ha azt szeretné, hogy ajánlottan add fel, kérje úgy, és fizesse meg a felárat, tiszta sor.

szerk: amúgy én is egyetértek abban CoF-fal, hogy ennyi felárat megér a dolog.
(volt már, hogy simán kérte, de én inkább feladtam ajánlottan, hogy legyen nyoma, ennyit áldoztam rá).

[ Szerkesztve ]

(#2977) cof válasza .LnB (#2975) üzenetére


cof
veterán

Lehet 5-10 munkanap simán az egyszerű levél. Bár én nem spóroltam volna ezen mert valami 50-60 Ft az elsőbbségi felára, és még akkor sem tudod bizonyítani, hogy átvette csak abban az esetben már másnap is odaérhetett volna, de az előző héten mindenképp.

De ajánlottan sem lett volna vészes, talán 300 Ft-tal több. Azért friss újoncnak semmiképpen nem adtam volna így fel cuccot. Legalább tanultál az esetből.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#2978) .LnB válasza cof (#2977) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Direkt azért írtam ezt a szöveget, mert inkább Foxpost-tal adtam volna fel, az sokkal tisztább. De ő rögtön utalt, gondoltam, hogy ha neki ok, akkor nekem is.

BiP: Nyilván nincs meg a blokk, szerintem rögtön eldobtam. :U

Jah, tanultam belőle. Nem lesz innentől posta opció, sehogy a hirdetéseimben.

Köszi a válaszokat!

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#2979) BiP válasza .LnB (#2978) üzenetére


BiP
nagyúr

Esetleg a bankkártya fizetési igazolás. Bankszámla számlatörténetében is látszik.
De kitalálom: készpénzzel fizettél :)

Mondjuk emiatt nem kell egyből elzárkózni a postától, csak óvatosabban kell kezelni a furcsa vevők hülyeségeit, és bebiztosítani magad. (pl. csak ajánlottan, vagy futárcég, meg dokumentálni a te részedet)

(#2980) Talala


Talala
senior tag

Sziasztok.
Ha egy általam vásárolt hirdetés felfüggesztett állapotra váltott, annak mi lehet az oka?
Úton van a csomag foxival, jövő hét közepe fele ide kell érnie. Megvárom mi lesz benne, de gyanítom, hogy át lettem verve.

(#2981) Kalandor válasza Talala (#2980) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Szia, nem tudom, jelentsd a hirdetést.

(#2982) Eszter79


Eszter79
újonc

Szia!

Sajnos én is átverés áldozata lettem, bár nem itt a Hardverapro oldalon.
Esetleg tudsz segíteni?
Eszter

(#2984) Kalandor válasza Eszter79 (#2982) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Bocs, de ki van írva, hogy "A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!"

(#2985) Golden9 válasza Eszter79 (#2982) üzenetére


Golden9
addikt

Szia!

Jogász topic.

[ Szeretkezve ]

(#2986) Pöttön


Pöttön
őstag

Sziasztok!

Nem hiszem hogy pontosan jó helyre írom, de nem találtam pontosan ezzel a témával foglalkozó topicot.

Itt hardveraprón hirdetek egy vga-t.
Amit már eladtam az új tulajának.

És le van jegelve a hirdetés, értékelésre vár.
Most írt rám nem rég egy másik érdeklődő, hogy mi ujság a kártyával elkelt?
Mondom neki igen, erre mondja, azért mert facebookon is hirdetem, mondom én nem hirdetem. Megnéztem a linket , és tényleg fent van fb-n a hirdetésem ugyan azok a képek, ugyan az a szöveg szóról szóra, annyi hogy 79 helyett 60k-ért.
Aztán írtam neki hogy lelopták a hirdetésem, vigyázzon vele, mert valószínűleg átverés.
Aztán itt ph-n a privát üzeneteim jelzőn ilyen nyitott boriték jelző volt, és azt írta ki hogy meg vagyok jelölve.

Végül inkább töröltem azt a privát üzenetet, nem tudom hogy mi volt ez, lehet az itteni hardveraprós accom akarták feltörni? :F

Vagy most ez mi? :F

[ Szerkesztve ]

A sport a legjobb kikapcsolódás...

(#2987) Kalandor válasza Pöttön (#2986) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Szia!

"Aztán itt ph-n a privát üzeneteim jelzőn ilyen nyitott boriték jelző volt, és azt írta ki hogy meg vagyok jelölve."
Ezt nem értem, hol vagy mi írta ki azt hogy meg vagy jelölve? És pontosan mi volt ez a meg vagy jelölve szöveg?

(#2988) Pöttön válasza Kalandor (#2987) üzenetére


Pöttön
őstag

A hardverapró weboldalának a jobb felső sarkában a boriték ikon (ami a privát üzenetek) nem sima boriték volt, hanem egy nyitott boriték, amiből félig kint volt egy levél.
És a privát üzeneteimnél ezt az üzenetet nem a privát üzeneteim közt volt listában, hanem felette egy különálló sorban és mindig olvasatlannak jelezte, pedig már elolvastam.
És ha rá vittem a kurzort, azt írta ki hogy meg vagyok jelölve...

Furcsáltam mert 17 éve vagyok itt ph-n és ilyet még nem láttam így inkább töröltem az üzenetet.

A sport a legjobb kikapcsolódás...

(#2989) BiP válasza Pöttön (#2988) üzenetére


BiP
nagyúr

És ez mit jelenthet?
Valaki prémium előfizetéssel meg tud jelölni, vagy a moderátorok jelöltek meg gyanús hirdetés miatt vagy mi lehetett?!
Ez valami rendszerüzenet volt, vagy ki írta?

ilyet még nem láttam így inkább töröltem az üzenetet.
Ez nehezíti a kitalálást.
Esetleg screenshotot nem csináltál?
Vagy nem emlékszel, mi volt az üzenet maga? Ill. Amikor fölévitted az egeret, a konkrét szöveg?

[ Szerkesztve ]

(#2990) Pöttön válasza BiP (#2989) üzenetére


Pöttön
őstag

Fogalmam sincs. :F
Ezért tettem itt fel a kérdésem, hátha valaki tud útba igazítást adni.

Nem tudom pontosan hogy minek volt nevezve az üzenet, nem tudom vissza nézni mert töröltem, hülye fejjel legalább egy screenshot-ot csinálhattam volna róla. :W

[ Szerkesztve ]

A sport a legjobb kikapcsolódás...

(#2991) Kalandor válasza Pöttön (#2988) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Jesszus, ez a privát üzenet megjelölés lehetett. Minden beérkező üzenetnél van egy csillag az üzenet fejlécében, ha azt megnyomod, akkor megjelöli azt az üzenetet, semmi extra, és az tényleg egy kinyíló boríték ikont varázsol oda.

(#2992) Pöttön válasza Kalandor (#2991) üzenetére


Pöttön
őstag

Igen, megnéztem tényleg így nézett ki. :R
Bocs, hogy itt a bolhából elefántot csinálok, de jobb kérdezni mint hülyének maradni. :DDD

Viszont én nem nyomtam a csillagra, akkor gondolom a srác aki rám írt ő csillagozhatta be.

A sport a legjobb kikapcsolódás...

(#2993) Kalandor válasza Pöttön (#2992) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Csak te nyomhatod be ha neked megjelent.

(#2994) dokiph


dokiph
csendes tag

Sziasztok !
Először utaltam előre egy úriembernek HA-n (tudom nem ajánlatos, de sok pozitív eladása volt eddig, semmi negatív, őstag is vett tőle már). Hétfőn dél környékén meg is egyeztünk, úgy volt hogy elküldi postával a szóban forgó használt számítógép-házat. Azóta tegnap és ma dél körül is nekem kell ráírnom, hogy hol tart a dolog, és csak kifogást mondott, hogy a "..tegnap visszaküldték, hogy nem jó a rendszerük...". Rendben el is hittem. Ma ráírtam, és erre nemrégen visszaírta nekem, hogy "még dolgozom".
Más is, én is dolgozhatok, van telefon is, jelzi az üzenetet....
Mit tehetek, hogyan lehetne megoldani ezt a dolgot. Sosem találkoztam ilyen furcsán viselkedő emberrel még itt HA-n. Az elején rendesnek látszott, válaszolt a kérdéseimre.
Tudom, nem sok idő telt el még, de bármi jótanácsot hálával megköszönnék, hogy mit is írhatnék neki. Kicsit marhának néz, úgy érzem. Bocsánat a kifejezésért. Nem szeretnék veszekedni sem semmiképpen. Ilyet még nem tapasztaltam, talán szerencsés voltam eddig.
Köszönöm szépen a segítségeteket !

Szívesen! Köszönöm!

(#2995) Kalandor válasza dokiph (#2994) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Jelentsd a hirdetését a benne levő Jelentem gombbal.

(#2996) dokiph válasza Kalandor (#2995) üzenetére


dokiph
csendes tag

Nincs, tehát nem lehet más megoldás ? Nem kellett még ilyet tennem, estig sem érdemes várnom? ...vagy itt a "hátha valami történik" nem jó hozzáállás gondolom.
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszod !

[ Szerkesztve ]

Szívesen! Köszönöm!

(#2997) Czmorek válasza dokiph (#2996) üzenetére


Czmorek
aktív tag

Szerintem kicsit kapkodsz, nem?
Még csak 2 egész nap telt el.

(#2998) dokiph válasza Czmorek (#2997) üzenetére


dokiph
csendes tag

Igen, ezen gondolkodom, és nem is a gyorsaság a gondom, ha jövő héten jönne, ahogy jön. Viszont furcsa ez az egész helyzet, hogy nem jelez nekem, ha nem írok rá. Most ez a "még dolgozom" dolog... ...de természetesen kivárható, ha szerintetek ez a jó megoldás. A ti tanácsotok a mérvadó nekem. Hasonlóan látom hozzád, csak a megérzésem valamiért nem jó. ..de ez persze nem jelent talán semmit.

Szívesen! Köszönöm!

(#2999) Pöttön válasza dokiph (#2996) üzenetére


Pöttön
őstag

Várj vele még, simán lehet hogy tényleg közbe jött neki valami.
Ha 1 hét eltelik és nem történik semmi se akkor már jogos lehet az idegeskedés.
De én ebben az esetben is inkább csak telefonon "zaklatnám" hogy mi van...

[ Szerkesztve ]

A sport a legjobb kikapcsolódás...

(#3000) dokiph válasza Pöttön (#2999) üzenetére


dokiph
csendes tag

Biztosan igazad van, te több tapasztalattal rendelkezel. Legyen így, hasonlóra gondoltam én is. Vasárnap beszéltük meg a dolgot, és hétfő délelőtt utaltam. Reméljük bejön, amit mondasz. Köszönöm a segítő szándékotokat ! :R

Szívesen! Köszönöm!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.