Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-02-22 13:50:59

LOGOUT.hu

A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1451) Axel100 válasza angclung (#1450) üzenetére


Axel100
tag

Köszönöm a segítséget élni fogok a lehetőséggel!

ELŐREUTALNI CSAK ABBAN AZ ESETBEN FOGOK HA TÖBB POZITÍVOD VAN MINT NEKEM!Ha valaki venni akar valamit tőlem,előbb írja oda mire gondolt ,mert ált. több termékem is van 1xerre!!!PRIVIT HAMARABB ÉSZREVESZEM!!!

(#1452) szotyika77 válasza angclung (#1450) üzenetére


szotyika77
aktív tag

És milyen adatok szükségesek a másik félről a fizetési meghagyáshoz? Nekem csak egy nevem és egy számlaszámom van, ezen kívül semmi.. :(

(#1453) somé válasza Axel100 (#1448) üzenetére


somé
őstag

Folyamatban van még a büntetőper? Ha igen mióta tart?

A fantáziához intelligencia szükséges.

(#1454) angclung válasza szotyika77 (#1452) üzenetére


angclung
csendes tag

Sajnos cím is kell a fizetési meghagyáshoz. Enélkül ugyanis nem tudják hová küldeni a felszólítást.

Viszont ha a cím megvan, akkor az ügy félig nyerve van, mert ha nem is veszi át a levelet, az a második kézbesítési kísérletet követő ötödik munkanaptól jogi értelemben kézbesítettnek tekintendő, vagyis a fizetési meghagyás jogerőre emelkedik függetlenül az átvételtől.

(#1455) EmberXY válasza angclung (#1450) üzenetére


EmberXY
addikt

Valami úton-módon nem kell bizonyítani, hogy valóban tartozik az illető?

Up the Irons!

(#1456) szotyika77 válasza angclung (#1454) üzenetére


szotyika77
aktív tag

Akkor elég az átverő neve és címe, és küldhetem is? semmilyen más személyes adat nem kell, pl.: anyja neve stb? Mert egy címem is van és a nevét is tudom, de nekem azt mondták hogy az anyja nélkül nem küldhetünk fizetési meghagyást...

(#1457) DaveJr


DaveJr
őstag

Sziasztok!

Sikerült belebotlanom egy csalóba. Az értékelései alapján úgy néz ki, hogy nem üzletszerűen követi el a csalásokat, de páran belefutottunk.
A következő történt: megbeszéltük hogy mi kell neki tőlem és hogy mennyit kell fizetnie. Cím, számlaszám csere megtörtént. Írta, hogy asszonykája befizeti délután a pénzt a számlámra, értékelései alapján rendesnek tűnt, ezért aznap én is elküldtem a csomagot. A probléma, hogy azóta se volt képes kifizetni (több mint 1 hónapja). Bejelentettem az oldal üzemeltetőinek. Bár nem nagy összegről van szó, de azért szeretném megkapni a pénzem. Mit tudok tenni? Menjek el a rendőrségre?

Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.

(#1458) raziel01 válasza DaveJr (#1457) üzenetére


raziel01
veterán

Mekkora összeg? Meg minek küldted el neki fizetés nélkül?

(#1459) Axel100 válasza somé (#1453) üzenetére


Axel100
tag

2013 Júniusa óta!

ELŐREUTALNI CSAK ABBAN AZ ESETBEN FOGOK HA TÖBB POZITÍVOD VAN MINT NEKEM!Ha valaki venni akar valamit tőlem,előbb írja oda mire gondolt ,mert ált. több termékem is van 1xerre!!!PRIVIT HAMARABB ÉSZREVESZEM!!!

(#1460) DaveJr válasza raziel01 (#1458) üzenetére


DaveJr
őstag

5400Ft. Azt hogy minek küldtem el az most baromira lényegtelen...de leírtam.

Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.

(#1461) PHM válasza DaveJr (#1460) üzenetére


PHM
addikt

Jelentsd itt.

Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?

(#1462) angclung válasza EmberXY (#1455) üzenetére


angclung
csendes tag

A fizetési meghagyáshoz nem kell bizonyítani semmit. És normál esetben gyakorlatilag a közjegyző sem mérlegel, nem kérdez, csak kérésre és a megfelelő nyomtatvány kitöltése után kiküldi a fizetési meghagyást a címzettnek. Talán elsőre furcsa, de így van. Jogilag teljesen korrekt.

Mindezt lényegében azért találták ki, hogy - ha lehet - ne kelljen minden ilyen vitás tartozási ügyet bíróságra vinni. Az adós természetesen mondhatja, hogy nem ért egyet a fizetési meghagyással, ekkor azonban írásban ellentmondást kell benyújtania közjegyzőnek, hogy nem fizet, mert nem ért egyet a dologgal. Ez esetben az ügy automatikusan bírósági perré alakul, hacsak a kezdeményező nem áll el a dologtól. Azonban az ilyen esetekben a delikvensek vélhetően nem mernek ellentmondást benyújtani, mert ezzel egy bírósági pert kockáztatnak, amit nagy eséllyel elveszítenek, és az anyagi káruk ez esetben sokkal több lesz, mintha fizetnének. Arról nem beszélve, hogyha a csalás bebizonyosodik, börtönbe is kerülhetnek.
Ha viszont nem mondanak ellent, akkor a határozat az átvételtől számítva 15 nap múlva jogerőre emelkedik, és mindenféle bírósági tárgyalás nélkül végrehajtható. Ekkor lehet kérni hivatalosan a közjegyzőn keresztül végrehajtást, de lehet várni is, hátha a fickó jobb belátásra tér. Arra az egyre kell vigyázni, hogy az elévülés miatt 5 évente hivatalos levélben fel kell szólítani az adóst, hogy fizessen. Ez esetben a tartozás nem évül el, sőt kamatozik (a mindenkori jegybanki alapkamatot számítják).

Még annyi, hogy a fizetési meghagyás illetéke kb. 5 ezer forint, a végrehajtásé 20 ezer, amit sajnos a végrahajtást kérőnek kell megelőlegeznie, azonban sikeres behajtás esetén mindezt az adósra terhelik.

(#1463) angclung válasza szotyika77 (#1456) üzenetére


angclung
csendes tag

A név és egy magyarországi cím elég. Az anyja neve, és egyéb adat nem szükséges. A nyomtatványon ettől függetlenül a későbbi végrehajtás sikeressége érdekében egyéb adatot is meg lehet adni, de nem kötelező.
A Magyar Országos Közjegyzői Kamara oldalán (mokk.hu) meg lehet tekinteni a formanyomtatványt is, és az eljárás lényege is le van írva.

(#1464) EmberXY válasza angclung (#1462) üzenetére


EmberXY
addikt

És ha esetleg a végrehajtás sikertelen, vagyis sem letiltható jövedelme, se lefoglalható piacképes ingatlana/ingósága nincs, akkor hogyan folytatódhat tovább az ügy? Esetleg később újra megpróbálják a végrehajtást?

Up the Irons!

(#1465) DaveJr válasza EmberXY (#1464) üzenetére


DaveJr
őstag

Ha jól tudom (nem vagyok benne biztos) ha zárolták a számláját (már ha van neki) akkor addig rajta van amíg nem érkezik megfelelő mennyiségű pénz. Amúgy már akkor is rosszabbul jár ha behajtásra kerül a dolog mert annak a költségeit is ráverik.

Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.

(#1466) Rendo84 válasza raziel01 (#1458) üzenetére


Rendo84
senior tag

Már ne haragudj, de minden hozzászólásod kioktatásból és kötekedésből áll, az embereknek itt nem erre van szükségük! Ha segíteni nem tudsz, maradj inkább csendben!

(#1467) raziel01 válasza Rendo84 (#1466) üzenetére


raziel01
veterán

Rosszul gondolod. Egyébként 5000 ft miatt biztos nem tennék feljelentést.
Ha esetleg elkapják akkor sem jó móka rendőrségre meg targyalasra járkálni.
Sokkal nagyobb kiesés pénzben mint az 5 ezer Ft. Munkáltató is nagyon örül neki biztos.
Persze nagyobb osszegnel erdemes megtenni.
Nem a saját hibajukbol kellene tanulni az embereknek hanem masebol.
Ne utaljatok előre felelőtlenül.

(#1468) angclung válasza EmberXY (#1464) üzenetére


angclung
csendes tag

A végrehajtás a következő lépésekből áll:
1. bankszámlák inkasszója,
2. esetleges ingatlanok, illetve gépjárművek megterhelése, vagy foglalása,
3. fizetésből való letiltás
4. helyszíni foglalás

Ha az illetőnek hivatalosan semmije nincs, akkor sajnos a végrehajtó sem tud mit csinálni (tekintve, hogy Magyarországon nincs adósok börtöne).
A végrehajtást viszont a továbbiakban lehet ismételni akár többször is. Ez esetben nem kell az eljárási költségeket újra megfizetni, csak kérni kell pl. egy-két év múlva, hogy ismételjék az eljárást.
Ezért azt gondolom, hogy az adós rövid távon megúszhatja a fizetést, hosszabb távon azonban már nem olyan egyszerű a helyzete, hiszen a tartozása után egyrészt kamatot köteles fizetni, másrészt az soha nem fog elévülni (feltéve, hogy 5 évenként felszólítják a fizetésre). És nem könnyű úgy élnie éveken keresztül, hogy bármikor befagyaszthatják a számláit, és bármilyen jövedelme, vagy tulajdona lesz, azt azonnal foglalhatják. És persze, a végrehajtó is bármikor felkeresheti.

Mellesleg a fizetési meghagyás, és a végrehajtási eljárás mellett a rendőrségi feljelentés is mehet párhuzamosan.

(#1469) EmberXY válasza angclung (#1468) üzenetére


EmberXY
addikt

Ha "semmilye nincs" az adósnak, akkor gondolom nagy valószínűséggel a fizetése lesz az, amiből a leghamarabb vonni tudnak (amint lesz)... Ilyenkor a fizetésből mekkora rész tiltható? A harmada, vagy akár nagyobb rész is?

Up the Irons!

(#1470) raziel01 válasza EmberXY (#1469) üzenetére


raziel01
veterán

Max 50%

(#1471) Meghivott


Meghivott
addikt

peter.vathi
Ps4 kontroller és The Last Of Us című játékra alkudtunk meg.
Utaltam, előre.
Csomag nem jött.
Telefont felvette, csomag számát későbbre ígérte.
Aztán már a telefont sem vette fel, e-mailre sem reagált, facebookon (ilyen néven van/volt fent), fényképpel együtt) letiltott.
Feljelentés a jövő héten.
Van hozzá címem, telefonszámom, bankszámlaszámom, a felesége facebookprofilja stb
Ezúton is üdvözlöm!

[ Szerkesztve ]

(#1472) Meghivott


Meghivott
addikt

Privátban kinek kell jelezni?

(#1473) EmberXY válasza Meghivott (#1472) üzenetére


EmberXY
addikt

Itt tudod jelenteni, aztán majd intézik.

[ Szerkesztve ]

Up the Irons!

(#1474) Meghivott válasza EmberXY (#1473) üzenetére


Meghivott
addikt

Köszi!

(#1475) cikasz


cikasz
őstag

Sziasztok.
Van esély ezek után visszaszerezni a pénzemet?

köszi!

https://www.facebook.com/groups/775784742804666

(#1476) Rossifumi46


Rossifumi46
csendes tag

Helyzet a következő:
vásároltam 17500ft értékben a kedves eladónak átutaltam a pénzt 09.02-án (múlt hét kedd)
pénteken kaptam egy mailt hogy a futárcég (trustfutar) hétfőn hozza a csomagot. hétfőn kaptam
egy emailt hogy szedán ma 09.10 én hozzák csomagot ma sem kaptam meg.
ez eladó tanácsolta hogy vegyem fel a kapcsolatot a futárcéggel akinek csak egy email címe van azt is az eladótól kaptam. semmilyen infót nem találtam a neten erről a cégről.

jó irtam egy mailt a "futárcégnek". azt mondták hogy ők próbáltak hívni ma de nem vettem fel a telefon.
nos ez nem igaz mert 0 nemfogadott hívásom volt ma, senkivel nem beszéltem 1 percnél hosszabban
és a hívásvárakoztatás is be van kapcsolva.
jó nembaj azt írták a mai nap megint kifogják hozni a csomagot. nem hozták. újabb email,
válasz: technikai próblámájuk van nem tudják mikor hozzák.

kicsit már ideges vagyok. írtam az eladónak hogyha holnap sem kapom meg a csomagot akkor utalja vissza a pénzt a csomagot meg kérje vissza a futárcégtől ha megvan még egyátalán.

ő erre azt felelte hogy ő nem kérheti vissza a futárcégtől a csomagom mert nekem van jogom hozzá mert az enyém. az a probléma hogy semilyen papirom nincs róla + semmi elérhetősége nincs a cégnek.
kértem az eladót hogy küldje át a papírt amit kitöltött a csomag átadásakor a futárcégnek.

nem küldete még át de állítóla fogja.

szte,m itt érik egy átbaszás vagy valami.

Mit lehet tenni ilyen esetben?

(#1477) angclung válasza Rossifumi46 (#1476) üzenetére


angclung
csendes tag

Mivel csak pár napja történt a vásárlás, természetesen lehet várni, bár annak alapján, amit leírtál, elég nagy eséllyel átverésről van szó.

Futárcég, aminek nincs elérhetősége a neten? Ez már önmagában is teljesen komolytalan. Csakúgy, mint az, hogy Neked kell a futárcégen behajtanod a szállítást. A futárcéggel kizárólag az áll jogi kapcsolatban, aki megbízta őket, vagyis az eladó. Te nem a futárcéggel szerződtél, hanem vele, tehát Neked nem kell törődnöd holmi futárcéggel, hanem közvetlenül az eladón kell számonkérni a dolgot.

Ha továbbra sem érkezik meg az árú, hanem csak hiteget, meg a futárcégre tolja a dolgot, tehetsz ellene rendőrségi feljelentést. Email-ben is megteheted, és ingyenes. Tovább veszíteni tehát nem lehet a dolgon. Aztán a számlaszámot, amire utaltál, meg nevet, stb. is közzéteheted itt a fórumon. Hátha sorstársakra lelsz, ami azért jó, mert együttesen sokkal hatékonyabb a fellépés, és ez esetben a rendőrség is komolyabban veszi az ügyet.

Egyébiránt pedig továbbra is azt tanácsolom mindenkinek, hogy nem jó előre utalni, mert melegágya az átverésnek, és ha ez történik, minimális az esély a pénz visszaszerzésére, és az illető lefülelésére.

[ Szerkesztve ]

(#1478) raziel01 válasza Rossifumi46 (#1476) üzenetére


raziel01
veterán

"ő erre azt felelte hogy ő nem kérheti vissza a futárcégtől a csomagom mert nekem van jogom hozzá mert az enyém. "

Tipikus átbaszós dolog. Úgy akarja beállítani, hogy ő mindent rendben csinált.
Még hitegetni fog pár hétig. Fel kell jelenteni.
Normális eladó nem kamu futárcímet adna meg és rögtön próbálna segíteni.

(#1479) Rossifumi46 válasza raziel01 (#1478) üzenetére


Rossifumi46
csendes tag

Ebből valószínűleg feljelentés lesz amit még ma megfogok tenni.
erre a címre mehet emyilben?
police@bm.gov.hu

(#1480) fematthew89


fematthew89
tag

Sziasztok!

Sajnos hasonlóan jártam, mint Rossifumi46 fórumtárs és még sokan mások, hogy vettem itt egy Samsung 120 GB-os SSD-t, amit előre utalva kifizettem 09.04-én és akkor azt ígérte az eladó, hogy a héten hétfőre azaz 8-ára megérkezik a csomag. Ehhez képest nem jött meg rá is írtam stratega610 eladónkra, aki elfelejtett szólni, hogy egy bizonyos trust futárszolgálat hozná viszont náluk technikai-logisztikai zűr van ezért késnek két napot. Na most a két nap letelt szerdán (10-én) ekkor már írtam a futárnak is egy e-mail, amire egy automata küldött választ, ugyanis mindannyian ezt kaptuk, akik megkérdeztük, hogy elnézést a kellemetlenségért bla bla bla, csütörtökön és pénteken kiszállításra kerülnek a csomagok. Elve nem találok róluk semmi infót a neten, úgyhogy nem tudom mi lesz ennek a vége, de elég átverés szaga van.
Valaki esetleg találkozott már ezzel a trust futár nevezetű céggel?
Egyébként az eladónak pozitív értékelései van az új rendszerben (3 db) és mindegyik esetben személyesen vitte az alkatrészt hibátlanul (erre rákérdeztem a fórumtársaknál). Úgyhogy nem tudom mi fog ebből kisülni, de nekem már kételyeim vannak minden téren.
Elég sokan lettünk megkárosítva, úgyhogy véleményem szerint egy egységes feljelentés vagy valami hasonló segíthetne az ügyből jól kijönni. Szerintetek?

Üdv: Máté

Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos! / Tel.: 30/820-2515 E-mail: FEMatthew89@gmail.com / PH! megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=fematthew89

(#1481) stratega610 válasza fematthew89 (#1480) üzenetére


stratega610
újonc

Kedves Fematthew! Egységes feljelentésen már dolgozunk, a pénzét pedig mindenki visszakapja ha nem sikerül dűlőre jutni a futárszolgálattal.

PÉNTEKEN DÉLUTÁN 16 órától AFK vagyok szombat délelőttig! A privátokra délelőtt válaszolok!

(#1482) fematthew89 válasza stratega610 (#1481) üzenetére


fematthew89
tag

Rendben van, PM-ben értekezzünk!

Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos! / Tel.: 30/820-2515 E-mail: FEMatthew89@gmail.com / PH! megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=fematthew89

(#1483) stratega610 válasza fematthew89 (#1482) üzenetére


stratega610
újonc

Leírom ide mindenkinek, hogy megértse:

A futárszolgálatot a mai napon felkerestük személyesen, zárt kapukba ütköztünk, pár futárszolgálatos autó állt a telephelyen.
Ezt követően elmentünk az ügyvezető cégjegyzékben található címére, ahol egy düledező romot találtunk, nem igazán lakható helynek tűnt.

Én ma írtam a futárszolgálatnak, hogy ha ma nem szállítják le a csomagokat, vagy adják vissza nekem, akkor hétfőn feljelentést fogok tenni a rendőrségen ellenük sikkasztás miatt.

Erre választ még nem kaptam, hétfőn megtesszük a feljelentést, ha nem lesz előrelépés. Az ügyszámot mindenkinek továbbítom aki érintett, és aki megteszi a feljelentést a rendőrségen a futárszolgálat ellen, annak a pénzét ÉN fogom visszautalni, és a továbbiakban majd én megpróbálom intézni a kárrendezést a futárszolgálattal jogi úton.

Így senkinek nem kell hónapokat / éveket várnia a pénzére. Ennyi a segítség amit nyújtani tudok, és ennél korrektebb ajánlattal nem lehet előállni. Aki másképp gondolja, privát üzenetben szívesen meghallgatom.

PÉNTEKEN DÉLUTÁN 16 órától AFK vagyok szombat délelőttig! A privátokra délelőtt válaszolok!

(#1484) raziel01 válasza stratega610 (#1483) üzenetére


raziel01
veterán

Te korrekt vagy. (mondjuk ez el is várható, mert abszolút a te hibád, hogy olyan céget bíztál meg ami nem is létezik kb)
De miért kellett egy noname céggel küldeni?
Ennél még a magyar posta is jobb.

[ Szerkesztve ]

(#1485) stratega610 válasza raziel01 (#1484) üzenetére


stratega610
újonc

Május óta szállíttatunk velük, eddig nem volt velük probléma... Jó ajánlatuk volt... 990 forintos szállítási költségben benne volt a szállítás 48 órán belül, és 50.000 forintig értékbiztosítást vállaltak. Korábban minden rendben ment. Most kezdték el a szarakodást, nem is értem, hogy akkor ha nem tudják leszállítani, miért nem adják már vissza a nyamvadt csomagokat.

Mikor legutóbb a magyar postával küldtem csomagot, felbontották, kilopták belőle az értéket, csak kábeleket hagytak benne, visszaragasztották, és úgy szállították ki. Ott is nekem kellett végül visszafizetni a vételárat, ami azért elég érdekes dolog a királyi postától.

PÉNTEKEN DÉLUTÁN 16 órától AFK vagyok szombat délelőttig! A privátokra délelőtt válaszolok!

(#1486) stratega610 válasza stratega610 (#1485) üzenetére


stratega610
újonc

Egészen egyszerűen azért nem utalom vissza most rögtön mindenki pénzét, mert egyrészt a futárszolgálat jelenleg nekik tartozik, nem nekem, másrészt pedig tartok tőle, hogy senki nem fog elmenni feljelentést tenni, ha nem félti a saját pénzét, és a végén én maradok hoppon a futárszolgálattal szemben.

Így aki feljelentést tesz a futárszolgálat ellen, azt én kártalanítom, aki nem tesz, vagy ellenem teszi meg, az meg várhat az igazságszolgáltatástól segítséget, és érvényesíthető polgári jogi igényt majd ha lezárták az ügyet a futárszolgálat ellen.

Én nyilván igazolni fogom, hogy feladtam a csomagot, tehát idővel úgyis a futárszolgálat lesz meggyanúsítva az üggyel.

PÉNTEKEN DÉLUTÁN 16 órától AFK vagyok szombat délelőttig! A privátokra délelőtt válaszolok!

(#1487) angclung válasza stratega610 (#1486) üzenetére


angclung
csendes tag

"azért nem utalom vissza most rögtön mindenki pénzét, mert egyrészt a futárszolgálat jelenleg nekik tartozik, nem nekem, másrészt pedig tartok tőle, hogy senki nem fog elmenni feljelentést tenni, ha nem félti a saját pénzét, és a végén én maradok hoppon a futárszolgálattal szemben"

Ez így jogilag nem stimmel (és szerintem emberileg sem). A futárszolgálat nem a megrendelőknek tartozik, hanem Neked, mégpedig annyiban, hogy nem teljesítette a Veled kötött szerződésben foglaltakat. Ezért Te természetesen perelheted a futárszolgálatot, azonban a megrendelőknek a futárszolgálathoz semmi közük. Ők Veled szerződtek, ezért feléjük Te tartozol felelősséggel. És ha Te a velük kötött megállapodást nem tartottad be, ők Téged perelhetnek és nem a futárszolgálatot.

Ettől függetlenül, ha a vevők felé hivatalos papírral igazolod, hogy a termékeket feladtad, ez nyilván a jóhiszeműségedet fogja igazolni. De mégegyszer mondom, a futárszolgálat Rád tartozik, és az ezzel kapcsolatos esetleges jogvitát nem teheted át a megrendelők nyakába. Őket kizárólag Neked kell kártalanítanod, a futárszolgálatnak meg Téged (ami persze a gyakorlatban jelentheti azt is, hogy mégis kiszállítják a megrendelt termékeket).

[ Szerkesztve ]

(#1488) angclung válasza Rossifumi46 (#1479) üzenetére


angclung
csendes tag

Érdemesebb a lakhelyed szerinti rendőrség címére küldeni, úgyis hozzájuk utalják majd az ügyet.
Pl. ha Budapesten, a VIII. kerületben laksz, akkor: 08rk@budapest.police.hu

(#1489) stratega610 válasza angclung (#1487) üzenetére


stratega610
újonc

Az eszközök attól a pillanattól kezdve a megrendelők tulajdonába kerülnek, hogy én azt a futárszolgálattal feladtam. Így a futárszolgálat nekem mindössze az el nem végzett szolgáltatásért köteles visszatéríteni a szolgáltatási díjat, ami csomagonként 990 Ft. Ha nagyon szőrözni akarnak beleköthetnek még akár abba is, hogy részteljesítettek, hiszen a csomagot FELVENNI felvették, csak le nem szállították.

Beszéltem az ügyvédemmel egy fél napot erről. Nem vagyok köteles kártérítést fizetni senkinek, a futárszolgálatnak van kártérítési kötelezettsége a csomag biztosítás értelmében. Én maximum szimpátiából, illetve szolidarításból csökkenthetem a kárt, ha én úgy döntök. Ezért ajánlottam azt a lehetőséget, hogy aki feljelenti a futárszolgálatot, annak én visszafizetem a vételárat.

Mindenkinek az egyéni döntése, hogy mit csinál. Természetesen feljelenthetnek engem is a rendőrségen, de mivel te fent leírtad, hogy én hivatalos papírral igazolni tudom, hogy a futárszolgálat a csomagot felvette (és minden hirdetésemben bennevan, hogy a posta csak a vevő felelősségére), ezért én a törvény szerint jóhiszeműen jártam el, a kárt pedig a futárszolgálat okozta. Így a rendőrség meggyanúsítja bűncselekmény elkövetésével a futárszolgálatot, aki bármilyen indokkal kibújhat a nemteljesítés alól, de a vége az lesz, hogy őket vagy elítélik, vagy felmentik, de a vásárlóm polgári jogi igényét érvényesítik rajtuk. Tehát a végén a futárszolgálat fog tartozni nekik, és így évek múlva, de végül visszakapják a pénzüket, feltéve, hogy a futárszolgálat nem jelent csődöt a rendőrségi eljárás alatt.

Aki viszont kooperál velem a futárszolgálat feljelentésében, azzal együttműködök én is, visszaadom a pénzét, és vállalom a kockázatot, hogy az x hónap / év múlva lefutó rendőrségi hercehurca után a futárszolgálat engem fizet ki, vagy nem fizet ki attól függően, hogy hogyan alakul a további sorsa. De később még macerás módon fizetési meghagyással el lehet érni, hogy az ügyvezetőnek legyen kártérítési kötelezettsége ha nagyon muszáj.

Viszont ha visszaadom instant az emberek pénzét, amire - ismételten felhívom a figyelmet rá - nem vagyok köteles, akkor az emberek nem fognak jókedvükből rendőrségre járogatni, és nem lesz érdekük, hogy feljelentést tegyenek a futárszolgálat ellen. Ez sajnos a mai módi. Viszont ha feljelentik velem együtt a futárszolgálatot, akkor én hajlandó vagyok kártalanítani, mert így-vagy úgy de biztosítva van, hogy idővel visszakapom a futárszolgálattól, vagy annak ügyvezetőjétől. Viszont ha az emberek nem mennek el feljelenteni a futárszolgálatot, akkor sem én, sem Ők nem kapják vissza az elvesztett pénzüket.

PÉNTEKEN DÉLUTÁN 16 órától AFK vagyok szombat délelőttig! A privátokra délelőtt válaszolok!

(#1490) angclung válasza stratega610 (#1489) üzenetére


angclung
csendes tag

A futárszolgálatok általános szerződési feltételei szerint ők mindig a megrendelő ügyféllel szerződnek, neki tartoznak felelősséggel, nem pedig a címzettnek.
(Bármely futárszolgálat szerződési feltételeit elolvasod, ott ezt fogod találni.) Vagyis a futárszolgálattal nem más, mint Te kötöttél szerződést, amikor megbíztad őket (ők pedig elvállalták ezt a megbízást), hogy vigyenek el egy adott csomagot az új tulajdonosának, a megjelölt címre. (Az, hogy a megrendelő tulajdonába kerül az árú a fizetés pillanatától, még nem jelenti azt, hogy onnantól az eladónak nem kötelessége és nem felelőssége azt a megfelelő módon és eszközökkel célba juttatni.
A futárszolgálat mindamellett kártérítési kötelezettséggel tartozik, csakhogy nem a címzettnek, (akivel ő semmiféle szerződést nem kötött), hanem a megrendelőnek, vagyis Neked. ÉS függetlenül attól, hogy kinek a tulajdona az árú. Ezért változatlanul azt gondolom, hogy azzal, hogy a feladóvevényt bemutatod a vevőknek, pusztán a jóhiszeműséged igazolod feléjük, azonban ezzel a felelősséget nem terhelheted rájuk.

(#1491) stratega610 válasza angclung (#1490) üzenetére


stratega610
újonc

Büntetőjogi szempontból a megrendelők a károsultak. Csúnyán szólva őket 'lopta' meg a futárszolgálat. A mi célunk pedig az, hogy a futárszolgálatra nyomást gyakoroljunk ezzel, és elérjük, hogy komolyan vegyék a polgári jogi igényt... Nyilván ha az első figyelmeztetésre komolyan vették volna, akkor nem kellett volna a büntetőjoggal foglalkozni.

PÉNTEKEN DÉLUTÁN 16 órától AFK vagyok szombat délelőttig! A privátokra délelőtt válaszolok!

(#1492) esox2 válasza stratega610 (#1489) üzenetére


esox2
tag

A feljelentést megtetted a futár ellen, miért kellene a károsultaknak is ezt még egyszer meglépniük? Igencsak optimista hozzáállás, hogy egy eltűnt cég kártalanítani fog. A bizalomról - "másrészt pedig tartok tőle, hogy senki nem fog elmenni feljelentést tenni, ha nem félti a saját pénzét, és a végén én maradok hoppon a futárszolgálattal szemben" - meg csak annyit, hogy itt mindenki előre utalással rendezte a vételárat, ezek szerint ez a dolog csak az egyik irányba működik.

(#1493) Thusor válasza stratega610 (#1491) üzenetére


Thusor
őstag

Nem tudom milyen összegről van szó összesen. De ha a megkárosítás összege meghaladja a 30 ezer forintot itt már akkor büntetőjogi igényről van szó. Ami téged terhel hiszen te kötöttél megállapodást a futárcéggel és nem a vevők akik ráadásul előre utaltak neked.

AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)

(#1494) raziel01 válasza Thusor (#1493) üzenetére


raziel01
veterán

50 ezer Ft-ot haladja meg akkor.
Bár így, hogy több ember sem kapta meg a terméket ilyenkor nincs összeghatár, mert 3 feljelentés után már üzletszerűségnek számít és eljár a rendőrség.

(#1495) Thusor válasza raziel01 (#1494) üzenetére


Thusor
őstag

Igazad van tényleg 50 ezer. Szóval itt már lényeg a lényeg hogy nem polgárjogról beszélünk.

AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)

(#1496) Robert_96


Robert_96
újonc

Sziasztok!
Pár napa történt hogy iPhone vásárlásra adtam a fejem. Találtam Hardverapron egy jó árú készüléket. Írtam privát üzit is, de sajnos azt a választ kaptam, hogy már elkelt DE tud hozatni még egység áron másnapra, csak a pénzt előbb oda kéne adni mert így szokott rendelni, de ne aggódjak mert írunk egy adásvételi szerződést és be és vagyok biztosítva. Telefonon egyeztettünk időpontot hogy a pénzt hol tudnám át adni. Meg is lett írva az adásvételi szerződés és a pénz is át lett adva. A szerződésbe bele lett foglalva az hogy a pénzt napra pontosan mikor lett át adva és az is hogy a telefont mikor kellett volna átadni nekem. (pénz átadása délelőtt, a telefon átvétele délután) Sajnos délután kapom a hírt tőle, hogy sajnos nem érkezett meg a telefon, de másnapra biztosan el tudná hozni. Mondom oké hát ilyen megesik. Másnap megbeszéljük tali helyet, hogy oda hozza és ott veszem át, de dél után hív hogy a 32gb-os nem jött meg csak 16-os van, de másnapra 100% hogy megjön és át tudja adni nekem. Csütörtöki nap tehát ma megbeszéltük hogy fél 8-kor blaha meki. De sajnos a teló ma se jött meg szóval mondtam neki, hogy akkor mindegy csak a pénzt hozza vissza (121.000Ft). Erre jött az a kifogás, hogy a pénz a cégénél van akitől rendel és csak reggel tudja át utalni mert nincs a cégnek pénze mert a mai rendelésbe ment bele. (Milyen cég az aminek nincs 121.000Ft ja??) Ekkor jött az hogy kész vége, meg mondtam neki, hogy holnap blaha meki reggel 9óra vagy rendőrség. Sajnos a 9óra se jó neki.
Az össze facebook beszélgetés lementve. Telefon hívás időpont megvan. Szerződés is megvan. Mi a teendő ilyenkor? Mit érdemes csinálni? Látni fogom én még valaha a pénzem? (18. szülinapomra lett volna ajándék. Köszi még 1x)
Remélem tudtok segíteni!:(
Sziasztok!

Gárdonyi Róbert

(#1497) PHM válasza Robert_96 (#1496) üzenetére


PHM
addikt

Jelentsd itt, a hirdetést linkelve.

Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?

(#1498) raziel01 válasza Robert_96 (#1496) üzenetére


raziel01
veterán

Rendőrségen jelentsd fel.
A pénzt visszakapni évek múlva talán van esély.
Idegen embernek pénzt adni csak így.
Inkább vettél volna szolgáltatónál.

(#1499) angclung válasza Robert_96 (#1496) üzenetére


angclung
csendes tag

Szia!

Azért írok privátot, mert a nyilvános fórumot az embered is nyilván olvassa, és fel tud készülni.

Nagyon fontos, hogy a szerződés a valódi nevét, és adatait tartalmazza-e. Ha igen, úgy el lehet kapni, ha nem, akkor nem valószínű, hacsak nem tudod valahogy beazonosítani.

Két dolgot tehetsz, akár párhuzamosan is.

1. Polgári út
2. Büntetőjogi felelősségrevonás.

1. A polgári út azt jelenti, hogy kifizettél neki 121 ezret, amit követelhetsz rajta vissza.
Ennek útja a fizetési meghagyásos eljárás. Bemész bármely közjegyzői irodába, elmondod, hogy fizetési meghagyást szeretnél kezdeményezni XY ellen. Ekkor ki kell töltened egy űrlapot, amiben megadod az embered nevét, címét, a követelés összegét, stb. Ezt követően a közjegyző hivatalból (mérlegelés nélkül) kiküld a címére egy fizetési meghagyást, hogy fizessen 121 ezer forintot. Erre ő három dolgot tehet. Első: kifizeti. Második: nem fizeti ki, és nem reagál a levélre semmit. Ez esetben a meghagyás a kézhezvételétől számított 15. munkanapon jogerőre emelkedik és végrehajthatóvá válik. (Ha nem veszi át, a második kézbesítést követő 5. munkanap után a levél kézbesítettnek tekintendő.) Harmadik: hivatalos ellentmondást nyújt be, hogy ő bizony nem tartozik Neked. Ekkor az ügy automatikusan bírósági perré alakul (hacsak nem lépsz vissza). Ezt vélhetően nem fogja választani, mert nyilván Neked van igazad, és így még a per költségeit is neki kellene fizetni.
(Egy szépséghiba van. A fizetési meghagyásnak van egy dija, ez kb. 5000 Ft, amit Neked kell kifizetned a közjegyzőnek, de utólag az adósodra terhelhető.)

2. Rendőrségi feljelentés. Ez teljesen ingyenes, email-ben is megtehető, és azon területi kapitányságon kell megtenni, ahol a feltételezhető bűncselekmény megtörtént. Itt már ugyanis erről van szó, mert az összeg meghaladja az 50 ezer forintot. Ha az illető tényleg beazonosítható, egy hosszú nyomozási folyamat következik (akár egy év is), melynek a vége remélhetőleg vádemelés lesz, és megbüntetik. A pénzedet ettől viszont még elvileg nem kapod vissza. Erre a polgári út van. (Bár lehet, hogy beijed a feljelentéstől, és inkább fizet.)
A rendőrségi feljelentéssel egyébként nincs sok dolgod. Egyszer majd behívnak, amikor részletesen kikérdeznek, és egyszer még talán egy szembesítés lesz, utána pedig vádemelés. A probléma általában nem az, hogy nem kapják el az illetőt, hanem általában a panaszosoknak nincs türelme a dologhoz, és inkább hagyják az egészet.

Szerintem ne hagyd. És próbálj a neten sorstársakat keresni, akkor nagyobb súlyt kap a feljelentés.
Sok sikert!

Üdv,
anclung

(#1500) Trailblazer válasza angclung (#1499) üzenetére


Trailblazer
addikt

Ahhoz képest csak sikerült nyilvánosba elküldened. :)

Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.