Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-02-22 13:50:59

LOGOUT.hu

A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1051) deepmotions


deepmotions
csendes tag

Rossz topik, bocsánat...

[ Szerkesztve ]

(#1052) totyika93


totyika93
tag

Mit lehet olyankor tenni ha vettem egy terméket 55 ezer forint értékben de nem működik? :W

(#1053) bgyk


bgyk
újonc

Átverés áldozata lettem, erngeteg pénzt csaltak ki tőlem. Utólag mit tehetek? Hova fordúlhatok?

(#1054) sliho73 válasza robka35 (#1008) üzenetére


sliho73
újonc

Szia, sajnos a napokban engem is átvert Deli Brigitta és társai. Ma tettem feljelentést. Egyébként a facbook-on van egy oldal, ami kifejezetten ezen emberek áldozatait hozta össze. Ha minden igaz, van némi előrelépés az ügyben. A monori rendőrség nyomoz, hátha fel tudod venni velük a kapcsolatot.

(#1055) szotyika77 válasza totyika93 (#1052) üzenetére


szotyika77
aktív tag

hogy történt az eset? egy kicsit bővebben írj róla, és akkor lehet hogy tudunk segíteni. ;)

(#1056) pfm


pfm
újonc

Akiket a Médinetplaza károsított meg: Tájékoztatlak titeket, hogy kaptam egy határozatot a rendőrségtől, amely tömören arról szól, hogy a szabálysértési eljárást megszüntetik és büntető eljárás lefolytatása céljából az illetékes ügyészségnek 3 napon belül megküldik. Megállapították az üggyel kapcsolatban, hogy a Bp. XIII. ker. Rendőrkapitányság 01130-7396/2013. bü. számon büntetőeljárást folytat.
Idézem: "A beszerzett adatok alapján a cselekmény elkövetésével gyanúsítható személy ugyanolyan, vagy hasonló jellegű bűncselekmények és tulajdon elleni szabálysértések elkövetése révén rendszeres haszonszerzésre törekedett, így a terhére rótt cselekmény nem szabálysértés, hanem a 2012. éci C. törvény 373. §. (1.) bekezdésébe ütköző és a (2.) bekezdés bc./ pontja szerint minősülő csalás vétség gyanújának megállapítására alkalmas.
A fentiek alapján az ügyek egyszerűsítése célszerű és szükséges.
Figyelemmel az elkövetés minősítő körülményeire, bűncselekmény gyanúja merült fel..."
Aki még nem tett feljelentést, tegye meg! Az összes károsultról, bejegyzésről, oldalról, véleményről begyűjtöttem a linkeket és beadtam. Szerintem a fenti bü. számra lehet hivatkozni.
Sajnos az oldal még mindig él!!

(#1057) GNKING


GNKING
tag

Sziasztok.

Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Átvert "PCGuru" az apród.hu-n. Az "EVGA x58 Classified Gamer alaplap"-ot akartam tőle megvenni. Megbeszéltek alapján előreutaltam az árát és a postaköltséget is 2013.10.23-án, ami 16.000Ft volt. Tudom nem szabadot volna. A lap azóta sem érkezett meg, üzeneteimre nem válaszolt és a megadott telefonszámon sem lehetett elérni.
Annyit még hozzá tennék hogy itt is megtalálható volt "pcguru77" néven és ugyan azt az alaplapot megpróbálta eladni a hardverApró-n is.

Rendőrségi feljelentést tettem, de semmit nem ért. :W
Mit lehet tenni ilyenkor?
Előre is köszönöm a segítségeteket. :R

Üdv. Gábor.

[ Szerkesztve ]

Normális vagyok a hangok is megmondták!

(#1058) HeavyToys


HeavyToys
senior tag

Sziasztok!

Jofogás-on eladtam egy Galaxy Tab 7 3.0-át, itt hardverapron-is hirdettem. A vevő előre utalta az árat, én elküldtem neki, ez kb 1 hónapja volt. Ma küld egy SMS-t, hogy ez nem a 3G-s verzió, ő meg azt vette meg tőlem, nézek, mondom lehet elírtam valamit, amikor hazaérek majd megnézem, gondoltam magamban.

Hazaérve leülök a gép elé, jön a másik SMS, hogy holnap feljelentést tesz ellenem, olyan címen, hogy én nem a megadott terméket hirdettem és indokolatlan haszonra tettem szert. Kicsit ideges lettem, addigra már kikerestem a hirdetésem itt és a jofogáson is, ahol tisztán látszik, hogy a hirdetésben sehol nem szerepel a 3G-szó. Azért gyorsan írtam egyet az ügyfélszolgálatnak is, ahol szintén megerősítették, hogy 3G-nélkül szerepel a hirdetés az ő rendszerükben is.

Felhívtam az illetőt, elmondtam neki, hogy ez tényleg nem szerepel sehol. Hardverapro archívumon és e-mailjeim között is megtalálható a jófogás visszaigazoló levele, amiben a hirdetés teljes szövege szerepel. Felajánlottam neki, hogy elküldöm és tisztázzuk a dolgot. Ő azonban azt állítja, hogy előtte van a hirdetésem és márpedig én 3G-s verziót hirdettem. Holnap pedig megteszi a feljelentést.

A dolog szépsége, hogy én egri vagyok ő pedig Pécs környékén él, szóval ha esetleg oda kerül a sor, mászhatok le az ügy miatt Pécsre? Illetve van most nekem ettől félnivalóm? Nem is igazán értem, mert gondoltam nem jött neki be a termék és amiatt csinálja ezt, de a visszavásárlást föl sem hozta.

Kicsit felhúzott a dolog.

Tudtok a témában valami okosat mondani?

Köszönöm a segítséget!

[ Szerkesztve ]

(#1059) raziel01 válasza HeavyToys (#1058) üzenetére


raziel01
veterán

Nem fog az feljelenteni.
Amúgy se tudná bizonyítani, hogyha tényleg nem verted át.

(#1060) bozarjoska


bozarjoska
őstag

Átvertek... iphone 4 nevű felhasználó! Lumia 920-at vettem tőle azt ígérte jön futárral először szerda aztán csütörtök aztán hétfő... de persze semmi! Amikor meg írni akartam neki akkor látom hogy kitiltották... pedig csak pozitív visszajelzése volt és többen is jókat írtak róla!

Nagy Tamás Tibor -nak hívják elvileg! Ha valaki tud róla bármit, volt már vele problémája az kérem írjon!

[ Szerkesztve ]

(#1061) RawrRr


RawrRr
tag

Sziasztok!

Nem tudom, hogy hova is kellene pontosan írnom, de itt is felteszem a kérdésem.

2013. November 11-én történt "eladásom" a Vatera hálózatán, ami valójában soha sem történt meg, mivel egy regisztráció nélküli ember ütötte le a termékemet, aki azóta sem jelentkezett és sosem válaszolt az email-re. Ez után jöttek a Vaterás felszólító email-ek, hogy nekem bizony fizetnem kell 300Ft-ot, mert eladtam a terméket. Írtam a Vaterának, hogy nem adtam el, mert ez a baromarcú csak leütötte de eltűnt, de nem igazán foglalkoztak ezzel.
Ez után több mint 1,5 hónapig rá sem tudtam nézni az emailjeimre, bizonyos okokból.
A napokban kaptam egy levelet a Creditforte Kft-től, akik immár 4116Ft-ot akarnak behajtani rajtam, mert szerintük én tartozok a semmiért. (A levél nem ajánlva jött, simán csak be volt dobva a postaládába).

Írtam a Vaterának, hogy állítsanak magukon, mert én írtam mailt nekik, ami mint kiderült "eltűnt" a rendszerükből (persze, hogy én töröltem azt a levelet, mert nem tartottam fontosnak, akkor..). Írtam a Creditforte-nek, hogy ez egy nemlétező tétel, mert az eladás meghiúsult, és ezt tanúval is alá tudom támasztani (Aki December végén végül megvette a termékem.). A Vatera azt írta vissza ők bizony semmit sem tehetnek, meg fizessek (a nagy lófaszt, magyar céggel soha többet semmit..), A Creditforte pedig még nem válaszolt, de ott a 2012. Január 1-től érvényes új adatvédelmi törvényre hivatkoztam, ami kimondja, hogy 3. félnek (lásd Creditforte) nem adhatóak ki az én személyes adataim az előzetes beleegyezésem nélkül. Ha mégis ilyen történik akkor kérvényezhetem az adataim azonnali megsemmisítését, és a kiadó cég akár 10 millió forintos bírságra is számíthat.

Mit tudok ennél többet tenni?
- Ha polgári peres eljárás lesz, akkor nekem van egy tanúm, aki 100%-san tudja bizonyítani, hogy a termék nála van, azaz a Vatera (Creditforte) elméletileg semmiképp sem nyerhet
- Befizetni ezt a kamu összeget nem fogom, meddig duzzad ez az összeg?
- Ha küldik továbbra is a leveleket, akkor feljelenthetem-e a Creditforte-t zaklatással?
- Lehet-e "megelőző" feljelentést tenni a Vaterával (pontosabban az szemben Allegro Group-al szemben), hogy egy nemlétező összeget akarnak rajtam behajtatni?

Eladó Lenovo A660 -> http://goo.gl/A4vitG (Garanciális, kártyafüggetlen)

(#1063) naíva


naíva
újonc

Bostyai Csabával vigyázzatok lányok, mert ő egy utolsó szemétláda csaló, hazug, tolvaj, munkakerülő. 20 milliós adótartozása van, (leellenőrizhető, nyilvános), nem dolgozik, az anyján élősködik, a tesója lakásában lakik, neki nem fizet semmiért, meglopott 500 euróval, és több, mint 1 millió Ft-tal tartozik régóta. A saját autómat kicsalta tőlem és súlyos bírságokat és ki nem fizetett díjakat halmozott fel. Óvakodjatok tőle, mint a pestistől, mert ő egy burjánzó gennyes seb a társadalom alfelén, aki jól ismeri a kiskapukat és megpróbál megúszni mindent.
https://www.facebook.com/jumbo.boss

[ Szerkesztve ]

(#1064) naíva válasza naíva (#1063) üzenetére


naíva
újonc

Ja, és a rendőrség nem sokat tehet, érdeklődtem. Nincs a nevén semmi, ami behajtható lenne.

(#1066) GNKING


GNKING
tag

Tud valaki valami okosat mondani az #1057-s hsz-emhez?

Normális vagyok a hangok is megmondták!

(#1068) fifticenti01


fifticenti01
csendes tag

Sziasztok!

Egy RGH flashelt xbox 360 akartam cserélni neten a számítógépemre, én feladtam de Ő nem. próbáltam vissza térítvényezni de már kézhez kapta. ilyenkor mit lehet tenni? Lehet tenni feljelentést? Valamit fogok ebből látni még, vagy ezt vagy azt? (bocsi ha offolok)

Előre is köszi a válaszokat

[ Szerkesztve ]

(#1069) d3kk


d3kk
senior tag

Üdv!

Érdeklődnék hogy ti tudtok e mondani arra jogi paragrafust vagy bejegyzést hogy engem valaki feljelentsen egy privát üzenetben tett szidalmazásért, fenyegetőzésért. (elég csúnyán beszéltem, de olyat nem írtam hogy megölöm meg ilyesmi).

(#1070) .:Kristian:.


.:Kristian:.
addikt

Sziasztok!
Nekem olyan gondom/esetem lenne, hogy pár napja vásároltam egy számítógépet, pár várossal arrébb. Semmi gond nem volt vele, garanciapapírt is adtak hozzá, ahogy ígérve lett, azonban néhány nap eltelte után felhívott az eladó, hogy kérné vissza a haverja a gépet (akitől ő is vette), mert a T-től részletre lett kihozva. Mivel elég jó áron vettem, úgy voltam vele, hogy ha nem is felel meg az elvárásaimnak, tovább adom. Így is lett, mondtam a srácnak, hogy rajtam már hiába követelőzik, mert nincs meg. Nem tudnak rólam semmit, egyedül a nevem és a telefonszámom. A számítógépet én rendesen kifizettem, az eladó eladáskor nem hívta fel a figyelmem, hogy részletre lett vásárolva, illetve nem született adás-vételi szerződés. A kérdésem az lenne, hogy bár nem én vettem fel hitelre/részletre a gépet, lehet belőle bármi problémám? Ha igazat mondott én vagyok a 3. ember akin keresztül ment a gép, illetve már nem is az az alaplap és processzor van benne ami a T-s garanciajegyen szerepel, korábban valamelyik tulaj kicserélte.

[ Szerkesztve ]

(#1071) fRooStzzZ válasza .:Kristian:. (#1070) üzenetére


fRooStzzZ
senior tag

Szerintem nem.

Gepet tiltani tudtommal nem lehet, ugy mint telefont..
A gep ertekesitesre kerult, most hogy az reszletre volt-e vagy sem ahhoz szerintem a vevonek nem sok koze van.
En eladtam, Te megvetted. Es itt le is zarult az egesz.
Mivel a gep az O neven van, O vallalt ra feleloseget, hogy fizeti tegyen is igy. Az mar az elado baja, hogy nincs meg, bukott rajta nem is keveset (mert ezen csak bukni lehet akar az ilyen egybegepek miatt, akar a T-tol vasarol az ember, mert nem a legolcsobb, persze amit azokert a HW-ert kifizet az ember)
Itt csak annyival jar jobban az ember, hogy reszletre meg tudja venni, joforman papirok nelkul.
Tehat szerintem Neked ez miatt ne fajjon a fejed, mivel a kialkudott osszeget kifizetted az eladonak.
Senki sem kenyszeritette, hogy eladja, vagy hogy vedd meg.

En tojnek magasrol a dologra.. Nem tudnak ugy sem csinalni semmit, nincs az a hatarozat ami ez miatt Neked okozna kellemetlenseget, max ha kapsz egy fulest az eladotol mert nem adod vissza a gepet vagy tuladtal rajta.. De az is igazsagtalan, mert o eladta. :)

(#1072) .:Kristian:. válasza fRooStzzZ (#1071) üzenetére


.:Kristian:.
addikt

Én is valahogy így gondoltam, csak jó hallani egy megerősítést. :)
Köszi a választ!

A füleshez nekem is lenne egy-két szavam, nem olyan egyszerű azt kiosztani, a jogi oldala izgatott. :)

(#1073) fRooStzzZ válasza .:Kristian:. (#1072) üzenetére


fRooStzzZ
senior tag

Igen.. Ahogy szoktak mondani..
"Es en addig hol leszek??" ...mig a fulest osztogatjak.. :D
De amugy meg teljesen felesleges ilyen miatt izgulni..
A gep nem lopva lett, nem eroszakos uton lehuzva valakitol.
Sajat onszantabol adta el az illeto, amit lehet kesobb megbant, vagy rajott bukott rajta nem is keveset es most meggondolta magat.. De ahogy mondjak..
Keso banat az ilyesmi...

[ Szerkesztve ]

(#1074) citroen


citroen
újonc

Sziasztok.Anno üzemben taróival átadtam egy hitellel terhelt autót egy fickónak. most úgy néz ki,hogy vissza kapom de már tíz hónapja nem fizették a hitelt és az autót sem adta vissza kérésemre.Fel jelentettem már elfogató pancsot is ki adtak ellene de eddig még nem sikerült elfogni pedig a környéken lakók szokták látni a fickót.Tőlem kb 180 km lakik.Kérdésem az lenne,hogy ha esetleg vissza kapom az autót az elmaradt kb ötsszáz-ezer forintot,hogy tudnám behajtani rajta?Mert gondolom önszántából nem fogja megadni.üdv :W

(#1075) kenyocsaba23


kenyocsaba23
tag

Tisztelt PH!

Olyan kéréssel fordulok felétek ami valószínűleg nem megoldható de azért megpróbálom.
Apródon vettem egy VGA-t és láss csodát nem megy a hirdető törölte magát privát számról hívta azt akivel átvetettem így semmi esélyem nem maradt a vissza cserélésre.
Találtam egy számot amit régebbi üzenetben küldött és hívtam (sokszor) de mindig ki sípolt. Akadt egy olyan ötletem beütöm a google-ba és láss csodát a PH-ról kitiltott tag adatlapját adta ki elsőre. A kérdésem annyi lenne hogy esetleg valamilyen információt tőletek megtudhatnék róla akár egy email szám is közelebb vinne a dolog megoldásához . Válaszotokat várom Üdv: Csaba

(#1077) raziel01 válasza föccer (#1076) üzenetére


raziel01
veterán

Na nem mintha a rendőrség nagyon foglalkozna bármivel is
Persze jobbat nem tehet az akit átvertek mint hogy feljelenti.
De mindenhol a tolvajok személyiségi jogai vannak védve sajnos.

Én azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne vásároljon apródon, mert a nagy része kamu.
Lásd Svindlerek listája ezzel van tele

[ Szerkesztve ]

(#1078) kenyocsaba23 válasza raziel01 (#1077) üzenetére


kenyocsaba23
tag

Itt az a nagy baj hpogy semmit nem tudok az eladóról mert minden amit mondott kamu volt törölte magát mindenhonnan a telefonszáma egy itteni régen kitiltott tagra pontosabban Mikul_ra utalt dse szerintem a szám is kamu volt.

(#1079) sarkozig


sarkozig
csendes tag

Sziasztok!

Utánvéttel feladtam egy SSD-t, az alábbi hirdetés alapján. A leendő vevő a privát üzeneteimre nem válaszolt, így vártam, hogy a posta visszaküldje a csomagot, feltételezve, hogy nem vette át.
Ez meg is történt, visszakaptam a csomagot, azonban még a postán felbontva szembesültem velem, hogy az oem csomagoláson és garancialapon kívül más nincs benne, azaz kevesebb lett egy SSD-vel. Azonnal jeleztem, hívtak egy vezetőt, aki felvette a panaszt. Az egyetlen módja annak, hogy bizonyítsam, hogy feladtam az SSD-t, hogy összehasonlítják a csomag tömegét azzal a méréssel, amelyet a feladáskor végeztek (ez alapján határozzák meg az árát is, nem postakész boríték volt). Sajnos az adatokat visszakeresve nincs meg a feladás tömege.
Azóta kerestek már, tájékoztattak, hogy folyik a vizsgálat.

A cím, ahova postáztam a csomagot benne van a jegyzőkönyvben. Interneten rákeresve - és tudakozós kolléga segítségét kérve - a címen Ureusz Patika Bt. és Netstar Kft szerepel, illetve pár magánszemély, akik neve nem egyezik a megadott címzettével. A patika telefonszámán nem sikerült senkit elérni, a Netstar visszajelzett, hogy nem jeleztek feléjük semmilyen átvételre váró csomagot.

Nekem ezek alapján egyértelműnek tűnik, hogy az SSD eltulajdonítása a postán történt, esetleg egy alkalmazott, mert a posta is megerősítette, hogy a kézbesítés sikertelen volt, tehát a címen nem vette át senki, a postán nem jelentkezett érte senki. A csomagolás bár első ránézésre sértetlennek tűnt, valószínűleg úgy bontották fel és zárták le, hogy az nem látszódott.

Segítséget szeretnék kérni, hogy milyen lépéseket tegyek, milyen lehetőségeim vannak.

Előre is köszönöm!

Üdv,
Gergő

[ Szerkesztve ]

(#1080) Pochee


Pochee
csendes tag

szevasztok ! énis csalás áldozata lettem a csaló neve : roland_17
kb 2,5 hete akartam venni egy ssd . t tőle átutaltam a pénzt és ugyvolt hogy küldi is
miután átultam oda adta valaki másnak , se pénz se ssd. 2007 óta vagyok ph-n , de még sosem történt iylen velem , pedig vagy 100 üzletet lebonyolitottam
a gyerek.re rákerestem különböző álneveken , szerepelt már többször , és nagyon sok telószáma is van ez persze csak később derültki ,ráadásul az állitolagosan eladott SSD-t még egyszer Up- olta itt , szoval hazudik mint a vízfolyás
nemtudom hogy ilyenkor mit lehet tenni, vagy ssd v. pénz ,
tud valaki valami jó tanácsot adni?

:R

Peace not war

(#1081) Pochee


Pochee
csendes tag

[link]

erről a hirdetésről vanszó , már többször megnyitotta a hirdetést, vigyázzatok vele !

Peace not war

(#1082) kisbusz44


kisbusz44
újonc

Kedves segítő!

A történetem a következő!
Vaterán eladtam egy karórát 111.415ft-ért aminek az árát a vevő megküldte. A termék rendelésre érkezett amit ő meg is kapott a szállítási időn belül DE.
Más is vásárolt egy karórát nálam aminek az értéke pontosan ugyan ennyi volt azaz 111.415ft de az ő órája nem érkezett meg a szállítási időn belül ezért felajánlottuk hogy visszautaljuk a teljes összeget!
Itt hibáztunk egy nagyot ugyanis az összeget annak a vásárlónak küldtük vissza aki már megkapta a terméket!
A kedves ÚR 3 napig nem is jelentkezett hogy ő miért kapott egy ekkora összeget és sajnos mi is csak akkor jöttünk rá a hibánkra amikor a másik fél jelezte hogy nem kapta mag az utalt összeget!
Normális hangnemben megkértük a felhasználót hogy téves utalás történt és kérjük utalja vissza a pénzünket amire nem reagált semmit!
A második emailben megemlítettük hogy feljelentjük a rendőrségen és arra reagált a 4 nap hogy ő neki ne parancsolgassunk majd ha lesz ideje utánanéz!
5 nap közölte hogy nem utalja sem a pénzt sem az órát nem adja vissza majd ő a rendőröknek oda adja az órát!
Ma szerettünk volna feljelentést tenni ahol közölték velünk hogy nem tehetünk mert ez nem bűncselekmény!

MOST AKKOR MI VAN? Nem bűncselekmény?
Akkor hogy kaphatom vissza a pénzem?

Valaki segítsen kérem!

(#1083) Bajcsy


Bajcsy
újonc

Sziasztok!
Közel egy éve átvertek apródon 52000 Ft-tal. Természetesen feljelentést tettem a rendőrségen, később értesítettek, hogy más károsult is van, aki ugyanaz az illető vert át.
Tegnap kaptam egy levelet a bírótól, aki arra kért, hogy jelezzem polgári jogi igényemet, és amennyiben van kamatkövetelésem, azt is jelezzem.
Első kérdésem: miként kell polgári jogi igényt jelezni? Csak írok egy levelet, hogy jelzem polgári jogi igényemet blabla, aláírom és tanúzom?
Másik kérdésem pedig, hogy mekkora összegű kamatot kérhetek?
Előre is köszönöm a választ!

[ Szerkesztve ]

(#1084) bebibaba


bebibaba
újonc

Sziasztok,

Segítséget szeretnék kérni, mert sajnos a jó szívem megint olyan helyzetbe hozott, amitől féltem. Adtam pénzt, -nem keveset - kölcsön egy ismerősnek. :W :W :W :W :W Ennek mindjárt 1 éve, és még több mint a felét nem kaptam vissza. Van arról írásom, hogy elismerte a tartozást, a tartozás egy részéről igazolás, de szeretném tudni, hogy milyen lépést tudok megtenni a rendőrség felé esetleg, hogy a fennmaradó pénzemet visszakapjam.
Tudtok nekem érdemleges információval segíteni? Aki járt esetleg már ilyen helyzetben, és sikerült visszaszereznie a pénzét, írjon nekem. De ha egy szakember lát el hasznos tanáccsal, azt is nagyon megköszönöm!! :K

(#1085) Rita58


Rita58
újonc

Kedves Szakértő!

Máig sem ismert előttem, de sikerült egy valótlan tartalmú okiratot állítólag aláírnom nekem és fiamnak nem emlékszünk a körülményekre sosem kértünk kölcsön- már van szakértői vélemény- élettársam 2012. évben lobogtatott előttem akkor még tanúaláírások nélkül egy megállapodás című okiratot - felháborodtam és közöltem ez hamis. Később benyújtotta már két tanú aláírásával polgári peres útra és rá akarták jegyeztetni a fiam örökségére ügyvéddel ez sikerült is de megfellebbeztük és már nincs rajt. Ekkor megtettem a feljelenést magánokirat hamisítása, tulajdonjog megváltoztatása miatt.a feljegyzést töröltettük, de mi van akkor ha miénk a két aláírás amit állítólag a rendőrségi szakértői vélemény alátámaszt?
Nem vettünk át pénzt sem én sem a fiam és az okirat valótlan tartalmú volt két tanú előtt sem írtunk alá ilyet.is Tanuk közül az egyik ismeretlen illetve a jelenlegi barátnője a másik volt élettársam fia.
Bosszúból jár el és közel 10millió forintot követel .
Mi van ha az aláírások a mi aláírásaink?Több meghatalmazást írtunk alá , volt közöttük üres lap is abban az időben amikor teljes volt a bizalom.
Ráadásul feljelentett csalásért is.Én özvegy pszichésen beteg vagyok nem dolgozhatok a fiam egyetemista. Volt é élettársam házasságot ígért rendelkezett a bankszámlám felett volt kulcsa a lakásunkhoz.Teljesen megbíztunk benne. Ő egy házasságszédelgő csaló aki a családon belüli erőszakot a pszichés ráhatást és akaratgyengítést sértegetést önbizalom letaposást erőteljesen alkalmazta.
Gondoltam fordulok a NANE közösséghez. Mit tegyünk ha kiderül miénk az aláírás amire nem emlékszünk.
Tegyek újabb feljelentést, hiszen ő a csaló?!
Köszönettel !
Rita

(#1086) InvaderHUN


InvaderHUN
újonc

Aprod-on megkarositott meg valakit Horvath T nevu felhasznalo? Ps 4 jatekokat hirdet, beleestem en is a csapdaba, balek voltam, 12.000el lerantott. Rendorsegen feljelentettem, a bankszamlaja: Szabados Levente OTP 11773377-01052938
Ha barkit atvert meg, irjon nekem.

(#1087) szotyika77 válasza kisbusz44 (#1082) üzenetére


szotyika77
aktív tag

szerintem menj be a bankodba, és ott mond hogy téves utalás történt, és tudnak tenni valamit. ;)

[ Szerkesztve ]

(#1088) angclung válasza bebibaba (#1084) üzenetére


angclung
csendes tag

Ha sima kölcsönről van szó, a rendőrség nem foglalkozik az üggyel.
Fizetéses meghagyásos eljárással viszont nagy eséllyel vissza tudod szerezni a pénzed.
1.
Bemész bármely közjegyzőhöz, és elindítasz egy ún. fizetéses meghagyásos eljárást.
(Ez gyakorlatilag egy űrlap kitöltését jelenti, valamint némi illetéket kell fizetni, mely azonban utólag az adósra terhelhető.)
2.
Ezt követően a közjegyző kiküldi az adósnak, hogy fizessen.
3.
Ha az adós ellentmondásal él, az ügy perré alakul. (A te esetedben nem fog ellentmondással élni, hiszen van papírod a tartozásról, és a pert simán elbukná.)
4.
Ha nem él ellentmondással, a közjegyzői felszólítás jogerős határozattá válik, mely egyenértékű egy bírósági döntéssel.
5.
Ha erre sem fizet, akkor kérhetsz hivatalos végrehajtást, melynek a költségét szintén meg kell előlegezned, de ezt utólag szintén az adósra terhelik. A végrehajtás azt jelenti, hogy inkasszó alá helyezik a bankszámláit, és az esetleges ingatlan vagyonából vagy fizetéséből levonják a tartozását a javadra.

(Ha részletesebben érdekel a dolog, vagy van még kérdésed, írj privit. Szívesen segítek. Én is kerültem már hasonló helyzetbe.)
.

(#1089) angclung válasza Bajcsy (#1083) üzenetére


angclung
csendes tag

Olvasd el bebibabá-nak írt válaszomat.

Kamatként a mindenkori jegybanki alapkamatot kérheted. Sőt, ez kérés nélkül is megillet. Nem túl sok, de ez is valami. Ami még jó hír (tekintve, hogy a jegybanki alapkamat folyamatosan csökken), hogy egy tartozásra nem a jelenlegi árfolyam, hanem a tartozás idejét tekintve mindig az aktuális félév első napján lévő árfolyam az irányadó.

Pl. Ha a tartozás tavaly októberben keletkezett, akkor októbertől december 31-ig a 2013. július 1-én érvényben lévő kamatot kell számolni, 2014. január 1-től mostanáig pedig a 2014. január 1-én érvényben lévő kamatot.

(#1090) angclung válasza Pochee (#1080) üzenetére


angclung
csendes tag

Ha kicsit több konkrétumot is leírnál róla, talán más is ráismerne az illetőre, és úgy már könnyebb lenne utánanézni a dolognak.

(#1091) mshifi


mshifi
csendes tag

Tisztelt tagok!
A www.hifiwow.com oldalról rendeltem 75 Dollár értékben január 4-én. Az átutalás PAYPAL-on keresztül történt. 3 hetes kézbesítési idő előre jelzés ellenére még most sem érkezett meg. A costumer support-hoz írt email-emre csak robot választ kaptam. Tehetek vmit az ügyben, vagy felejtsem el az egészet?

(#1092) Gabás válasza mshifi (#1091) üzenetére


Gabás
addikt

Jelentsd a Paypalnek (Item dispute), jó eséllyel visszakapod a pénzt.

(#1093) kurion


kurion
senior tag

Üdv!

Lenne egy vevőm akinek pénteken eladtam egy telefont magánszemély ként, a telefon szinte teljesen új volt mer 2 hónapja mindent kicseréltek benne garanciába, és most ő 5 napra a vétel után panaszkodik hogy neki nem jó a wifi(Nálam ment tökéletesen) és hogy adjam neki vissza a pénzét mert átvertem.

Na ha én most nem adom neki vissza mert ennyi idő alatt tönkre vághatta akár akkor lehet nekem ebből bajom?

A hirdetésben teljesen új állapotban volt hirdetve mivel minden ki lett benne kb cserélve.(Nem tudom ez számít e de személyes vétel volt tehát megnézhette és azt mondta jó és megvette)

[ Szerkesztve ]

"Csinálni jobb mint beszélni róla" - Magic Gladiator

(#1094) kurion válasza kurion (#1093) üzenetére


kurion
senior tag

Ja és ilyen mondatokat írt E-mailben(nem tudom van e jelentősége):
-"Szeretném ha minél hamarabb jelentkeznél!!!! Ne Én keresselek meg!!!!"
-" Nem az az ember vagyok akivel megéri szarozni! "

és szavatosságra hivatkozik, hogy én nem kötöttem ki hogy nincs rá, és hogy ezért van meg hogy ő nem viszi el szervízbe pedig garanciális a termék.

Szerződést nem írtunk se adásvételit szóval nincs papírja a feltételekről csak a hirdetés van neki lementve az ő elmondása szerint.

[ Szerkesztve ]

"Csinálni jobb mint beszélni róla" - Magic Gladiator

(#1095) raziel01 válasza kurion (#1094) üzenetére


raziel01
veterán

Semmit nem tud csinálni. Szard le. Ha te tudod, hogy jó volt minden akkor legyen nyugodt a lelkiismereted.
Magánszemélyként nem vagy köteles garanciát adni. Főleg semmi okod rá, mert gyári garanciás. Vigye el ha akarja. Szerintem csak meggondolta magát.
Személyesen megnézhette. Ne foglalkozz vele. Nem fog semmit csinálni. Ilyen kis idióta vevő, hogy csak keménykedik.
Max ha tudja a címed is akkor lehet esetleg problémás. Isten tudja milyen barom és hogy hoz e pár havert.

[ Szerkesztve ]

(#1096) kurion válasza raziel01 (#1095) üzenetére


kurion
senior tag

Köszönöm a megnyugtatast. Akkor nem foglalkozom vele. A címmel nem sokra megy :D

"Csinálni jobb mint beszélni róla" - Magic Gladiator

(#1097) kurion válasza raziel01 (#1095) üzenetére


kurion
senior tag

és ha esetleg mégis valamilyen úton módon feljelentene :D bár kétlem :D most azt írta hogy Jön le hozzám megkeres :D

"Csinálni jobb mint beszélni róla" - Magic Gladiator

(#1098) reor818 válasza Brando37 (#887) üzenetére


reor818
újonc

Én is ugyanennek a személynek lettem az áldozata.. azóta jutottál valamire??

(#1099) mshifi válasza Gabás (#1092) üzenetére


mshifi
csendes tag

Köszönöm.
Ezt pontosan hogyan tehetem meg a paypal-on?

(#1100) mshifi válasza Gabás (#1092) üzenetére


mshifi
csendes tag

AZ előbbi válaszomhoz kiegészítés:
A PAYPAL az "item dispute"-nél azt írja, hogy 45 napon belül tehetem ezt meg.
Mint írtam ez január 4-i tranzakció.
Tehát akkor ezt elbuktam?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.