Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-02-22 13:50:59

LOGOUT.hu

A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1551) hurenzon


hurenzon
senior tag

Horváth Andrea
Raiffeisen Bank
12011021-01474162-00100008

Ismeri valaki???? ő is internetes csaló

NE utalj neki!!!!

(#1552) #79621120


#79621120
törölt tag

777 sértett az ország különböző részéről

Vajon innen is átvert valakit az illető ?

(#1553) somé válasza somé (#1539) üzenetére


somé
őstag

Újabb fejlemény, tegnap hívott az ügyemben illetékes nyomozó, a nyomozást befejezték, az ügyet átteszik, azaz továbbítják a sárvári bíróságra, vádemelési javaslattal.
Tehát folytatódik egy újabb szakasszal, az elkövető megvan (mint írtam korábban), tehát tárgyalás lesz, értesítenek...

A fantáziához intelligencia szükséges.

(#1554) Chrys_ válasza csab65 (#1550) üzenetére


Chrys_
addikt

Ez vicc. Ezek szerint teljesen rendben van MO-n, ha nyitok egy számlát, és hamis név alatt 50E Ft-ig (ami akár kicsit több is lehet), hirdetéseket adok fel, majd lenyúlom a pénzt. A rendőrség még asszisztál is hozzá. Ebből egész jól meg lehet élni.

(#1555) hurenzon válasza Chrys_ (#1554) üzenetére


hurenzon
senior tag

Pontosan

(#1556) Chrys_ válasza hurenzon (#1555) üzenetére


Chrys_
addikt

Szép német neved van, de még ráadásul rosszul is van írva.

(#1557) hurenzon válasza Chrys_ (#1556) üzenetére


hurenzon
senior tag

Nem véletlen

(#1558) MidnightWolf


MidnightWolf
csendes tag

Sziasztok,

A következő helyzetbe kerültem. A hardveraprón vásároltam valakitől egy szünetmentes tápegységet, ami hibátlanként volt hirdetve. Átvételkor vittem multimétert (elektromosságmérő-eszköz), és nem lehetett akkumulátor töltőfeszültséget mérni, csak 1-2 voltot ami képtelen tölteni a 24V akkumulátort. Az eladó azt mondta hogy ez ilyen típus, teljesen hibátlan eszközről van szó. Hazavittem és huzamosabb teszt után kiderült hogy nem tölti az akkumulátorokat. Az eladó nem hajlandó visszafizetni a pénzt, sem felezni a károkat, és rám fogja hogy én rontottam el pedig átvételkor is a szemét bökte ki a műszer mérési eredménye. Tudom hogy én voltam a hülye hogy elhoztam a cuccot és nem bíztam a műszeremben, de ez akkor sem jogosítja fel az eladót a hazudozásra és átverésre. Ami a legjobb hogy találtam egy két éves hirdetést amiben egy pont ugyanilyen típusú szünetmentest hirdet egy másik eladó, de ott fel volt tüntetve hogy nem tölti az akkumulátorokat. Ez az ürge valószínűleg megvette, és most adja tovább elsunnyogva a hibát. Véletlen egybeesésnek ezt nem lehet nevezni, nyilvánvaló átverés zajlik itt. Készpénzben fizettem és nem volt adásvételi, ilyen helyzetben mit lehet tenni? 10ezer forintom bánja.

[ Szerkesztve ]

(#1559) shteer válasza gylászló (#1542) üzenetére


shteer
titán

durva eset. szvsz örülj, hogy ennyivel megúsztad

..szerintem jónak tűnik

(#1560) angclung válasza Chrys_ (#1554) üzenetére


angclung
csendes tag

Egy darabig sajnos igen. Hosszú távon szerintem egyre kevésbé.
Nem ismerem a konkrét körülményeket, ezért általánosságban mondom:
Senkinek nem lenne szabad előreutalni, mivel a kezdetben udvarias, megbízhatónak tűnő fellépés az eladó részéről, vagy az esetleges pozitív értékelések - mint azt az esetek mutatják - nem sokat számítanak.
Amennyiben megtörtént az átverés, jelezni kell a fórumon (név, számlaszám, stb.), valamint össze kell fogni a többi károsulttal, és haladéktalanul fel kell jelenteni az illetőt, bármely összegről legyen is szó.
A legfőbb probéma ugyanis, hogy a megkárosítottak közül sokan nem tesznek lépéseket, mert úgy gondolják, hogy az a néhány ezer forint nem éri meg a fáradságot. Pedig a feljelentés ingyenes, emailben is megtehető, és ha a feljelentő nem kíván később sem személyesen bemenni a rendőrségre, általában az is megoldható.

(#1561) PHM válasza MidnightWolf (#1558) üzenetére


PHM
addikt

Ha még nem tetted volna, jelentsd az esetet itt.

Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?

(#1562) darnyi


darnyi
tag

Nem tudom másnak milyen infója van az ügyről, de engem felhívtak a 107-ről, hogy megvan ez a Szendrővári nevezetű csaló, és úgy nyilatkozott, hogy hajlandó az okozott kárt megfizetni.

(#1563) baluka6 válasza darnyi (#1562) üzenetére


baluka6
aktív tag

Így van, ezt az információt kapta én is.
Remélem pár évet csücsülni fog a nyomorultja...

(#1564) hurenzon válasza baluka6 (#1563) üzenetére


hurenzon
senior tag

Max 6 hónap azt megint csinálja.

(#1565) hermanyi válasza darnyi (#1562) üzenetére


hermanyi
őstag

Ma kaptam levelet rendőrségtől . Szerdán fáradjak be hozzájuk ismételten Szendrövári ügyben.

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#1566) PHM


PHM
addikt

Kis szösszenet, hogy miért nem érdemes csalni,
és hogy miért nem szabad az átverést annyiban hagyni: [link]
A hozzászólásról alkotott véleményemet inkább nem is részletezném...

[ Szerkesztve ]

Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?

(#1567) Chamea2 válasza PHM (#1566) üzenetére


Chamea2
tag

Én sem, de hamar körbe fogja járni a netet, az biztos. :DDD

(#1568) angclung válasza PHM (#1566) üzenetére


angclung
csendes tag

Nem tudom, hogy ez valami vicc, vagy komoly, mindenesetre nekem erről az jut az eszembe, hogy a dolgok azért általában nem ilyen triviálisak. Szerintem a legtöbben, akik megvezetik az embert, elsőre többnyire megbízhatónak tűnnek, udvariasak, kultúráltan kommunikálnak. A bajok pedig alapvetően ott kezdődnek, amikor az ember már meggondolatlanul átutalta a pénzt.

[ Szerkesztve ]

(#1569) 4ron


4ron
senior tag

Sziasztok!

Január 27-én jelentettem be, hogy a következő hónapban kollégiumba költözöm és nem tartok tovább igényt az albérletre. Ma jött a tulaj és azt mondta, hogy mivel túl későn mondtam le, nem jár vissza a kaució + 17000 forintot kell fizetnem az általa elszámolt rezsire. Mit lehet csinálni? Sok mindenről még a számla sem érkezett meg, csak az általa ismert tarifa szerint számolta ki a mai nappal bezárólag. A kaució ha nem is jár vissza, lelaknám inkább, de ő ezt nem engedi. Bérleti szerződés:
kép1
kép2

⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!

(#1570) KEndre válasza 4ron (#1569) üzenetére


KEndre
HÁZIGAZDA

A kaució (foglaló) nem arra szolgál, hogy bérleti díjat/rezsi díjat számoljanak el vele szemben, ráadásul a szerződésben a gépelt szövegben kaució szerepel, míg a kézzel írt részben előleg van feltüntetve. Egész más a két dolog. Szigorúan véve a szerződésben szereplő "kaució" az irányadó, így azt nyugodtan kérd vissza! A szerződésben nincs is szó normál felmondási időről, tehát bármikor felmondhatod. Kérd írásban a kaució visszafizetését, tartsd be a játékszabályokat (postán küldjed utánvéttel)!

Az új törvény (Ptk), a korábbi szabályozásnál részletesebben rögzíti a felmondási időt. A szerződést napi bérleti díj kikötése esetén bármikor, egyik napról a másikra; heti bérleti díj kikötése esetén a hét végére, legkésőbb a hét első napján; havi bérleti díj kikötése estén a hónap végére, legkésőbb a hónap tizenötödik napjáig; hosszabb időszakra kikötött bérleti díjesetén a szerződésben meghatározott időszak végére, legkésőbb az azt megelőző harmincadik napig lehet rendes felmondással felmondani.

[ Szerkesztve ]

Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!

(#1571) 4ron válasza KEndre (#1570) üzenetére


4ron
senior tag

Tehát küldjek a tulajdonosnak egy formális levelet arról, hogy a szerződésben foglaltak alapján kérem vissza a kaució visszafizetését, mivel a szerződésbe nincs belefoglalva a felmondási határidő? És a Polgári Törvénykönyv erre nem tér ki? Ne haragudj a sok kérdésért, de nem akarom elbukni a kauciót. Január 27-én jelentettem be a költözést.
A 17.000 forint rezsi költséget is csak akkor kell fizetnem, amikor megérkeznek a számlák és az alapján kerül elszámolásra? Fogalmam sincs, hogy most milyen lépéseket kellene tennem, milyen sorrendben.

Most látom, hogy csak hardveraprós jogsegély van. Ez esetben bocsánat. Próbáltam hívni valami Jogpont+ számot, az nem üzemel.

[ Szerkesztve ]

⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!

(#1572) KEndre válasza 4ron (#1571) üzenetére


KEndre
HÁZIGAZDA

"havi bérleti díj kikötése estén a hónap végére, legkésőbb a hónap tizenötödik napjáig;"

Sajnos február végével lép életbe a felmondásod. De addig ott lakhatsz. Kiköltözéskor elszámoltok, és akkor visszakaphatod a kauciót.

Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!

(#1573) hurenzon válasza 4ron (#1569) üzenetére


hurenzon
senior tag

Nem jogos, ne hagyd magad. Visszajár neked a kaució.

(#1574) angclung válasza 4ron (#1569) üzenetére


angclung
csendes tag

A kaució a szerződés alapján mindenképp visszajár (feltéve, ha a lakást kár nélkül, a leltárnak megfelelően adod át, és kifizetted a közüzemi díjakat). Ha nagyon köti az ebet a karóhoz, figyelmeztesd, hogy ha nem fizeti vissza a kauciót, akkor polgári úton, fizetési meghagyásos eljárás keretében fogod azt tőle visszakérni.
(Ennek a lényegét, ha kell privátban szívesen leírom, de itt a fórumon is megtalálod.)

Ami a 17000 forint "általa elszámolt" rezsiköltséget illeti, nem teljesen világos. A szerződés szerint Neked a közüzemi számlákat + közös költséget kell fizetned a kiköltözés napjáig. Mivel a kaucióval is kekeckedik a tulaj, nem árt ezeknek is utánanézned. Ajánlanám, hogy kiköltözéskor írd fel, és fényképezd le a villanyóra, gázóra, stb. állását, nehogy utóbb kellemetlen meglepetés érjen.

(#1575) Norbi.Sz


Norbi.Sz
senior tag

Sziasztok!

Olyan problémám van a Hardverapro oldalán egy sráccal, hogy megvásároltam tőle egy Sennheiser típusú fülhallgatót, amire azt írta, hogy újszerű állapotban van.
A fülhallgató eredeti ára kb. 14ezer HUF, ő 4000 HUF-ért adta, de nem gondoltam semmi rosszra, hiszen használt, de újszerűként kínálta. Külön üzenetben rákérdeztem, hogy miért adja ennyiért, erre ő azt mondta, meg van szorulva pénzügyileg, de semmi baja, újszerű állapotban van.
Utaltam neki a pénzt (4650,- Ft), majd 2 nap múlva kaptam egy olyan fülhallgatót, ami nem hogy újszerű, de még csak jó állapotban sincs. Még a gyári dolgok sincsenek meg hozzá (fülkagyló-tartó), de még az egyik oldali fülpárna is másik típusé (a gyári sárga, amilyen az egyik oldalon van rajta, a másik viszont fekete, gyárilag mindkettő sárga - így még kinézete is gagyi). Baromi koszos, valamint nem is szól rendesen.
Amikor szóvá tettem neki, azt mondta, visszautalja a pénzt, én pedig kértem a címét, ahová visszaküldhetem a terméket. Azóta nem válaszol sem e-mailre, sem PÜ-re a fórumon.

A nevét, címét, számlaszámát tudom, valamint a bizonylat is megvan az utalásról.

Mit tudok tenni, érdemes vele foglalkozni egyáltalán, van rá esély, hogy visszakapjam a pénzem?

THX

[ Szerkesztve ]

Notebook: Lenovo ThinkPad T61 - Desktop: AMD FX-8320 Eight-Core

(#1576) angclung válasza Norbi.Sz (#1575) üzenetére


angclung
csendes tag

Szerintem nem sokmindent tudsz csinálni. Mert az eladó mondhatja, hogy ő tisztán küldte el, nála még rendesen szólt, meg a gyári dolgok is megvoltak hozzá, stb. És ennek az ellenkezőjét mostmár Neked kellene bizonyítani, ami roppant nehéz. Vagyis néhány ezer forintért kellene hegyeket mozgatnod, ráadásul lehet, hogy eredménytelenül. (De talán más optimistábban látja a helyzetet.)

Sajnos tényleg nem lehet elégszer mondani, hogy nem jó előre utalni, mert míg az eladó ezen a módon gyakorlatilag semmit nem kockáztat, a vevő teljesen kiszolgáltatott helyzetbe kerül. És ezzel, úgy tűnik, sokan vissza is élnek.

(#1577) Norbi.Sz válasza angclung (#1576) üzenetére


Norbi.Sz
senior tag

Amikor szóltam, hogy gond van vele, ő is elismerte a tényt. Azt írta, hogy nem is az eredeti árért adta, hanem annak 1/3-áért...

Notebook: Lenovo ThinkPad T61 - Desktop: AMD FX-8320 Eight-Core

(#1578) Faterkam válasza Norbi.Sz (#1575) üzenetére


Faterkam
addikt

Ebbe a topikba, vagy a hirdetésnél jelentsed az eseted!

"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 13 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3

(#1579) angclung válasza Norbi.Sz (#1577) üzenetére


angclung
csendes tag

Nyilván igazad van, és erre jogosan mondhatod, hogy eredetileg azt állította, hogy újszerű állapotban van, és kizárólag azért adja olcsón, mert anyagilag meg van szorulva, nem pedig azért, mert le van használva a készülék. És ha tudod, hogy ilyen állapotban van, nem adtál volna érte egy fillért sem. Csak az ilyenekre valószínűleg nem lehet logikus észérvekkel hatni.

(#1580) Faterkam válasza angclung (#1579) üzenetére


Faterkam
addikt

...és nem mellesleg van az eladónak 14 negatív értékelése is!

[ Szerkesztve ]

"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 13 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3

(#1581) blue8


blue8
csendes tag

Sziasztok! Ma kaptam levelet a Kalocsai kapitanysagról , ügyek összevonásáról Szendrővári Tiborunk ügyben. Kb.25-26 ember (sértett) van felsorolva benne pár milliós tételben. Vadhaj kolléga is kapott levelet. Nem értem másoknak miért zárták le a nyomozást... :F Van akit 531.000 ft-tól szabadított meg ...nem semmi. Arra gondolok, akiknek lezárták (és a felsorolásban sem található a nevük..) azoknak nem küldték tovább az ügyüket összesítésre (lehet lustaságból :U ) és helyileg inkább lezárták a dolgot , mintha egy
biciklilopás lenne :U Persze csak tipp..

(#1582) angclung válasza blue8 (#1581) üzenetére


angclung
csendes tag

Ezért célszerű, ha a károsultak lehetőség szerint összefognak, és feljelentéskor - vagy akár a későbbiekben - jelzik a rendőrség felé az általuk ismert egyéb eseteket is. Mert egy néhány ezer forintos ügy önmagában csak szabálysértés, több elkövetés esetén viszont akár többrendbeli csalás. (Persze lehetséges, hogy a rendőrség belső rendszerében elvileg összefutnak a szálak, de ha így is van, nem biztos, hogy ez a gyakorlatban is mindig működik.)

Jelen szituációban szerintem még nem késő kérni a hatóságtól a lezárt esetek felülvizsgálatát.

(#1583) KEndre válasza angclung (#1582) üzenetére


KEndre
HÁZIGAZDA

Ebben az esetben az ügyek összekapcsolása megvolt.

Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!

(#1584) darnyi válasza KEndre (#1583) üzenetére


darnyi
tag

Nekem is lezárták a Szendrőváris nyomozást, de egy rendőr felhívott, hogy megvan az elkövető, és újranyitják az ügyemet. Múlt héten már be is idéztek ismét a rendőrségre, még egyszer elmondtam, hogy mi történt, és megkérdezték, hogy akarok e indítani polgári peres eljárást. Naná, hogy akarok. Bár a nyomozó aki először felhívott azt mondta, hogy a csaló hajlandó magától (nem peres úton) megtéríteni az okozott kárt. De hát ezt majd csak akkor hiszem el, ha a kezembe lesz a 40 guriga. Sajnos a lakhelyét és a nevét nem árulták el.

[ Szerkesztve ]

(#1585) LadyLorien


LadyLorien
tag

Sziasztok,

Vásároltam ram kitet itt a hardveraprón. Az eladó kedvesnek tűnt, korrekt volt. Vállalt rá egyénileg 30 napos garanciát, hogy tényleg működik a ram kit és nem lesz vele gond se.
Megérkezett a termék, beszereltem a ramokat és kiderült, hogy az egyik hibás. A gépemnek nincs baja, másik rammal tökéletesen megy, meg a rendelt egyik rammal is. Próbáltam külön a hibással, azzal nem indult. Megnéztem másik gépben is, az se indult. (A két ram teljesen ugyanaz a márka, órajel, minden.)

Azonnal írtam az eladónak a megérkezés után pár órával, hogy a ramokból az egyik hibás és szeretném érvényesíteni az írásban vállalt garanciát és vissza is küldeném, ha visszafizette az árát. Sajnos azóta az eladó hárít, nem hajlandó visszafizetni se.
Közölte velem, hogy ő a garanciát nem vállalta, mert postán küldte a terméket, holott előre megbeszéltek alapján ilyet nem írt sehol, csak annyit, hogy ad rá egy hónapot (szóval akkor se jelezte, hogy van rá garancia, mikor már tudta nagyon jól, hogy postán szeretném - és sima borítékba volt csomagolva!!!).

Írásban egyeztünk meg mindenben, azért nem szeretek telefonálgatni ilyen helyzetben, mert az írásos megegyezésnek legalább nyoma van! Visszafizetni nem akar, visszaküldetni nem akarja a ramt, csak beszél össze-vissza. Állítása szerint a garanciát csak akkor hajlandó elfogadni, ha a ram működik és rendes állapotában kapja vissza. Én vagyok bolond, hogy szerintem a garancia nem erről szól?

Tehát a kérdés: mit tudok tenni? Nem hajlandó visszafizetni a hibás ram árát. Alkudozik, hogy csak négy ezret fizet, meg hasonlók. Pedig a garanciát vállalta! Írt már nekem az anyukája is, telefonon is volt keresve. Most épp az e-mail formájú beszélgetéseket preferálja, de szeret nem válaszolni...

Köszönöm előre is a tanácsokat. :(

U.i.: Azt is elfogadom, ha én jártam el rosszul, bár legalább kipróbálási garancia nélkül én használt holmit nem vásárolok. Ő pedig bizonyítékot nem tud adni, hogy a ramok nála jók voltak!

[ Szerkesztve ]

Torpenyuszik.hu - A nyuszigazdik kisokosa!

(#1586) bithorlo9


bithorlo9
újonc

Üdv mit tehetek ha olx-en cseréltem egy telefont de nem azt kaptam amit írt? hanem egy replikát küldött és nem válaszol a levelekre már.

(#1587) nTom válasza bithorlo9 (#1586) üzenetére


nTom
aktív tag

látod a fórum elején az egy mondatos kiemelést?

amúgy a rendőrségen érdeklődj inkább, ott eldöntik a kár alapján, az eladó egyszeri-többszöri internetes csalása alapján hogy mik a lehetőségek

(#1588) Jofi81


Jofi81
őstag

Ha én beszéltem meg az üzletet az eladóval privátban, de nem én utaltam neki én nem az én nevemre jött a csomag, csak közvetítő voltam, akkor melyikünknek kell feljelentést tennie? Nekem, vagy a tényleges károsultnak?

(#1589) angclung válasza Jofi81 (#1588) üzenetére


angclung
csendes tag

Azt gondolom, hogy lényegében mindegy, mert a rendőrség nem elsősorban a feljelentő személyével foglalkozik, hanem a cselekménnyel. Vagyis, a leírt eset alapján valószínűleg azt vizsgálja majd, hogy a feltételezett elkövető részéről történt-e szabálysértés (50 ezer Ft alatt) vagy csalás (50 ezer Ft fölött).
De azért szerintem meg kellene kérdezni ezt a dolgot a jogi fórumon is, és hát a rendőrség felé is meg lehet ereszteni egy telefont ezügyben, hogy a konkrét esetben mit tanácsolnak.

(#1590) Jofi81 válasza angclung (#1589) üzenetére


Jofi81
őstag

Rendben, köszönöm. Egyébként 16870 forintról van szó, számlaszámot, nevet tudok csak.

(#1591) vacs


vacs
veterán

Sziasztok.

Van itt a fórumon egy user, aki elsősorban az akciókamerák topikokban volt aktív. Azért csak volt, mert egy ideje nem nagyon írogat sehova. A hozzászólásaiban mindig segítőkész, korrekt volt.
Van egy sportcams nevű oldala (+ face).
Nekem van (vagy lehet csak volt) egy Mobius ActionCam nevű kamerám, ezért felajánlottam neki, hogy letesztelheti, és kiteheti az oldalára.
Itt beszéltünk meg mindent privátban.
A kamera február 16-án érkezett meg hozzá.
Azóta párszor írt, hogy tesztelés folyamatban, de mikor írtam neki hogy egy hónap után szeretném visszakapni, azóta nem válaszol.
Eddig csak finoman fogalmaztam:
"Nálunk a napokban szép napos idő volt, remélem nálatok is, és tudtál videókat csinálni, mert lassan már szeretném, ha visszaküldenéd."
"Szeretném visszakapni a kamerát, mikor küldöd?"

Tudom a nevét, címét, telefonszámát.
Ötlet, javaslat??

(^)(>.<)(^)

(#1592) raziel01 válasza vacs (#1591) üzenetére


raziel01
veterán

Ezzel így az a baj, hogy önként küldted el neki.
Rendőrség azt mondja erre, hogy felelőtlen voltál.
Srác meg azt mondja, hogy ő visszaküldte neked csak vagy elhányta a feladóvevényt vagy nem ajánlottan adta fel. Aztán a te szavad lesz az övével szemben és nem lesz megoldva a dolog.

(#1593) s3nsitivity


s3nsitivity
addikt

Sziasztok!
Kicsit rendhagyó a téma de nem tudom hova forduljak.

Segítségért fordulnék hozzátok.
Tavaly Decemberben vaterán leütöttek egy termékem. A vásárló csak húzta az időt engem pedig nem tudván arról, hogy 15 napon belül értékelni kell nem is érdekelt annyira. Majd az adás vétel nem jött létre de a vatera számlázott nekem 4280 forintot az el nem adott árúért. Felkerestem a céget akik felvilágosítottak, hogy van ez a 15 napos szabályuk. Elküldtem őket a helyükre és nem is fizettem. Februárban megelégeltem a felszólító emalieket és befizettem a 4 ezret a semmire. Aztán a mai nap, árpilis 2. Egy hölgy keresett meg telefonom a creditforte nevű cégtől miszerint 4100 forintnyi késedelmi kamattal tartozok. Szerinte februárban már kiküldtek nekem egy levelet.. Ha bár a mai napig nem kaptam meg. Aztán közölte velem, hogy akkor kiküldik emailben és Április 7 -ig fizessem be.

Erre mit kéne lépnem?
Közel 100% -os késedelmi kamat?
Na meg telefonom vagy emailben jeleznek?
Vaterán újra teljes felhasználó vagyok, ott semmi nyoma ennek.

Előre is köszönöm a válaszokat, tanácsokat!

[ Szerkesztve ]

" Widespread acceptance of an idea is not proof of it's validity " (Robert Langdon)

(#1594) raziel01 válasza s3nsitivity (#1593) üzenetére


raziel01
veterán

Vatera egy igazi szutyok cég.
Nem is jelzik hogy tartozásod van aztán 100 Ft-ból is képesek 40 ezres tartozást csinálni.
Szerintem egyszerűbb befizetni és elfelejteni őket mint szarakodni vele.
Legalábbis nekem nem érné meg a sok zaklatás.

(#1595) s3nsitivity válasza raziel01 (#1594) üzenetére


s3nsitivity
addikt

Hát de nem is a vaterának tartozok, az írja, hogy semmi tartozásom. Ez a hülye cég zaklat, hogy nekik tartozok késedelmi kamattal..
Mondjuk eddig egyszer hívtak és azt mondta a nő, hogy majd küldik az emailt. Azóta is küldik.. Mint az állítólagos levelet ami mai napig se jött meg

" Widespread acceptance of an idea is not proof of it's validity " (Robert Langdon)

(#1596) raziel01 válasza s3nsitivity (#1595) üzenetére


raziel01
veterán

Irj a vateranak hogy mi a helyzet.

(#1597) Walkorn válasza zöldfülű (#2) üzenetére


Walkorn
újonc

Szia engem masikrisz99 nicknevvel szeretplo elviekben Patkosi Zsolt Jozaef karositott-meg Kisvardarol igen nagy osszeggel. Mit tudok tenni ? ( Feljelentes megtortent )

(#1598) angclung válasza Walkorn (#1597) üzenetére


angclung
csendes tag

A feljelentés volt a legfontosabb lépés. Ezt megtetted. Ezen kívül érdemes sorstársakat keresni, és összefogni, mert több feljelentés esetén szóbajöhet az üzletszerűség kérdése, ami súlyosbító körülmény.

Ezen kívül van még a polgári út is. Fizetési meghagyás kezdeményezése, majd végrehajtás kérése. (Ha gondolod, privátban részletesen leírom a menetét, de a neten is megtalálod, hogy megy ez pontosan.)

(#1599) Norbi88hun


Norbi88hun
csendes tag

sziasztok. Ma engem is átvertek.. Telefonért utaltam 45e ft ot. Elkértem az iratait aminek azt a felét fotózta le amivel most sokra nem megyek. Átutalási név stimmelt ezekkel gondoltam csak nem annyira barom, hogy ezek után is bepróbálkozik, de mégis.. Azóta nem veszi fel csak kinyom. más számról felveszi és letagadja, hogy ő lenne az illetve egyszer vissza kérdezett egy másik telefonra is.
http://kepfeltoltes.hu/view/150425/20150423_111236_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/150425/20150423_111322_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Zámbó Róbert 11773456 - 01507366
Tel szám: 06209783082
hétfőn rendőrség, de van egy olyan érzésem, hogy magasról tesznek rá..

(#1600) chungee


chungee
addikt

Vigyázzatok. Gyanús alak!

[link]
[link]

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.