Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-02-22 13:50:59

LOGOUT.hu

A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1651) ozirisz123 válasza somé (#1650) üzenetére


ozirisz123
csendes tag

Köszönöm a gyors választ.

(#1652) somé válasza ozirisz123 (#1651) üzenetére


somé
őstag

Azért mások véleményét is várd meg. :)

A fantáziához intelligencia szükséges.

(#1653) jackjuggler válasza ClioMaN (#1645) üzenetére


jackjuggler
újonc

Üdv, nos sikerült hatalmas előrelépést tennem az ügyemben.

Kaposvár környéki az illető, több esetben is jelentették már fel csalás gyanujával/vádjával. ( Gondolom hosszú a lista) Így nem polgáripereskedés lesz belőle. A termék melyet "rendelt" nekem, azóta sem érkezett meg, nem válaszolt a leveleimre sem és még a póstán sem tudnak semmiféle csomagról. Sajna ebay-en próbáltam felvenni a kapcsolatot az eladóval, akitől rendelte, de ugye Ő nem adhat ki semmilyen információt arról a kreténről. ( már élnézést... de az! )

A Rendőr Úrral, úgy beszéltük meg, hogy jövőhéten kell felhívnom, addig utána jár, hogy halad arra a dolog ( hol lesz a tárgyalás, Kaposváron vagy itt ect ect.. ) Szóval az illető megvan, tudják kiről van szó. Remélem sikerrel járok az ügyben és vissza szerzem a pénzem. Addig is jegyezzétek meg ezt a nevet! Újabb név a blacklistre.

[ Módosította: eszterencs ]

(#1654) somé válasza somé (#1626) üzenetére


somé
őstag

A tárgyalás megvolt, hozták a "srácot" rabruhában, láncon, bilincsben.
Én voltam az egyedüli tanú Sárváron, a tárgyalás kb. 20 perc volt. El kellett mondanom hogy volt, és fenntartom-e a peres igényemet...hát persze. Majd elmehettem.
Folyt. köv. bizonyára.

Az ügy gondolom folytatódik a többi feljelentővel, székhely szerint. Úgy vélem, nem mostanában megy perec nélkül az utcára. Ettől a pénzem még nem kapom vissza, de még majd azután megyek ügyvédhez, ha lezárul.

A fantáziához intelligencia szükséges.

(#1655) Storms


Storms
őstag

Üdv

Igaz nem itt az oldalon vertek át, hanem a Jófogás-on, Egy Sony Xperia M-et "vettem" , először is az állítólagos hölgy aki szerintem úr, otthon van mindig a kisgyerekével, és azt írta hogy személyesen is bármikor átvehetem, vagy futárral utánvéttel vagy előre utalással és akkor állja a postát, mivel már eleinte is bizonytalan voltam elkértem az adatait amit csak lehetett (Név, férje neve, email címe, telefonszáma, címe). Tehát minden adata megvan, pénteken írtam neki egy sms-t ,hogy befizetném a pénzt, erre egyből vissza is hívott, hogy a neje telefonjára jött egy sms, telefonba "normálisnak" tűnt a férfi, be is fizettem a számlára a pénzt, aztmondta amint megkapja ír vagy jófogáson vagy sms-be. Na azóta se írt semmit sehol, nem válaszol se sms-re, se e-mailre, se jófogáson, ahol már nincs fent a hirdetés és egyéb hirdetése sincs. Próbálom hivni de tegnap estig ki volt kapcsolva ma reggel megitn megpróbáltam már ezt hallom: A hívott számon előfizető nem kapcsolható. (Szerintem átírányította a hívásokat egy nem létező számra). Azt mondta még pénteken ,hogy hétfőre itt lesz a telefon, de még ma sincs itt.

Ilyen esetbe mi a teendő? Feljelentés szeretnék tenni, megvannak az adati, bankszámlaszám alapján is tudnak lépni a rendőrök...Szvsz.. :F

ASUS PRIME Z690-A ■ Core i5 12400 ■ 32 GB DDR4 RAM ■ Intel ARC A750 8 GB GDDR6 ■

(#1656) somé válasza Storms (#1655) üzenetére


somé
őstag

Tudom, várni egy kín, de én várnék csütörtök estig, addig hívnám folyamatosan, pénteken reggel (vagy akár holnap) bemennék az illetékes postahivatalba, hátha ott keveredett el (volt rá példa nálam), aztán irány a rendőrség. Ha a számlaszám megvan, nyert ügyed van.

A fantáziához intelligencia szükséges.

(#1657) darnyi válasza somé (#1656) üzenetére


darnyi
tag

Többed magammal csapott be minket itt egy "eladó", hiába a számlaszám eddig nincs nyert ügyünk. :/ Elég egy hajléktalannal számlát nyittatni pár ezer forintért....

[ Szerkesztve ]

(#1658) angclung válasza Storms (#1655) üzenetére


angclung
csendes tag

Tegyél feljelentést természetesen.

[ Szerkesztve ]

(#1659) bismillah


bismillah
csendes tag

Tiszteletem.

Régebben volt egy

Kovács Ferenc
11773085 - 00356538

nevű egyén.

Múlthéten kaptam egy idézést a helyi rendőrkapitányságról mint tanú.
Valaki Győrben feljelentette mert őt is átverte és így hozzám is eljutottak(engem is átvert 60 ezer Ft-at)

Szóval folyik a nyomozás ha valaki érdekelt és bármi hasznosat tud írjon.
Vagy írjon rám a Győri sorstárs.

Az idő velünk van!

(#1660) thomasa válasza bismillah (#1659) üzenetére


thomasa
senior tag

Semmit sem tehetsz. Kb. 14 hónapja várunk a pénzünkre 20-ad magammal, amit kicsaltak itt a hwaprón. Eljárás megvolt, csak a büntetettnek nincs semmi jövedelme a bankszámláján, amiből visszafizetnének. Csalóknak áll a világ.

(szerk: Ez másik ügy)

[ Szerkesztve ]

(#1661) angclung válasza thomasa (#1660) üzenetére


angclung
csendes tag

Sajnos ez részben így van.

Azonban ha pillanatnyilag nem is lehet hozzájutni a pénzhez, hosszabb távon azért más a helyzet.
A tartozás (vagy egyéb jogos anyagi követelés) ugyanis soha nem évül el, feltéve, ha az ember legalább 5 évente hivatalosan felszólítja az adóst, hogy fizessen. Idővel pedig a legtöbb embernek lesz azért valamije (fizetés, bankszámlán pénz, ingatlan, gépjármű, ingóságok, nyugdíj stb.)

És akkor jöhet a végrehajtás, aminek a költségei utólag természetesen szintén az adósra terhelhetők. A tartozásra pedig a mindenkori jegybanki kamat a mértékadó. Úgyhogy csak türelmesen várni kell. Hosszú távon ezért nem feltétlenül a csalóknak áll a zászló.

[ Szerkesztve ]

(#1662) thomasa válasza angclung (#1661) üzenetére


thomasa
senior tag

A jegybanki kamat 1,35%, sokkal jobban hasznosítanám a pénzem ha én használom, mellesleg akkor ez egy hosszú távú "kölcsön" a csalónak alacsony kamattal. Be kellene vezetni a paypal-t, hogy probléma esetén vissza lehessen követelni a pénzt.

(#1663) thomasa válasza angclung (#1661) üzenetére


thomasa
senior tag

"A tartozás (vagy egyéb jogos anyagi követelés) ugyanis soha nem évül el, feltéve, ha az ember legalább 5 évente hivatalosan felszólítja az adóst, hogy fizessen."

Ez hogyan zajlik pontosan? Rendőrségen vagy közjegyzőnél kell "hosszabbítani"?
További költség felmerül?

[ Szerkesztve ]

(#1664) KEndre válasza thomasa (#1662) üzenetére


KEndre
HÁZIGAZDA

Minden bántó szándék nélkül mondom, az előrefizetésben benne van egy jól meghatározható kockázat, és ennek tudatában kötünk üzletet egy apróhirdetéses rendszerben. Mindig elmondjuk: újoncnak ne utalj előre!!!!

Ha mégis megtörtént a baj, első teendő: szólni kell a moderátoroknak, mert akkor legalább másokat még meg lehet menteni a csalótól. Ha időben jelzitek, a kárérték is alacsonyabb, nota bene a megtérülésnek is nagyobb az esélye.

Továbbá meg kell tenni a feljelentést is, mert csak akkor van lehetőség az ellopott pénz visszaszerzésére. Máshogy azt sem tudja a károsult, kitől követelje a kártérítést. A rendőrség viszonylag gyorsan megtalálja a csalókat, a kártérítés viszont egy hosszabb menet lehet, a lényeg, hogy mondjuk két-három évente indíts egy végrehajtási eljárást. Ez ugyan pénzbe kerül, de ha valahol dolgozik a csaló, a fizujából lassan beketyeghet a követelés.

Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!

(#1665) thomasa válasza KEndre (#1664) üzenetére


thomasa
senior tag

Aki engem és sok mást átvert, az feltört egy régóta megbízhatóan üzemelő accountot, akinek sok pozitivja volt negativ nélkül. Így nem volt gyanús. :(

(#1666) elekbaldvin válasza Norbi88hun (#1599) üzenetére


elekbaldvin
csendes tag

köszönöm a bejegyzést, ma majdnem beleugrottam egy Zámbó "Úr" által feladott hirdetésbe.
rákerestem a telefonszámára, és akkor találtam ezt. Úgy látszik ebből, hogy nem sikerült elvenni a kedvét az ilyen jellegű pénzszerzéstől.
Köszi még egyszer!

Üdv E.B.

(#1667) KEndre válasza thomasa (#1665) üzenetére


KEndre
HÁZIGAZDA

Egyébként nem találom a bejelentésedet, jó lenne ha legalább valamilyen támpontot adnál, ki volt aki átvert, mikor, stb.

Ezt a hirdetésedet találtam, de ezen sincs, hogy ki húzott le.

[link]

Valami konkrétumot kérnék, az is jó, ha priviben írsz nekem.

A nickjét nyugodtan megnevezheted itt is nyilvánosan.

KEndre

[ Szerkesztve ]

Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!

(#1668) angclung válasza thomasa (#1663) üzenetére


angclung
csendes tag

Jobban utánanéztem a dolognak, és korábbi hozzászólásomat kicsit korrigálnám:

A tartozás elévülési ideje általában 5 év.
Sokáig úgy volt, hogy az elévülési időt az utolsó írásbeli felszólítástól kellett számítani, vagyis, ha 5 évenként felszólítottad az adóst, hogy fizessen, akkor a tartozás elvben soha nem évült el.

A Ptk. erre vonatkozó paragafusa viszont 2014-től változott! Már nem elég a sima felszólítás, hanem jogerős bírósági döntés, vagy fizetési meghagyás kell, melynek a birtokában aztán legalább 5 évente végrehajtást kell kérni. Csak ekkor nem évül el a tartozás.

Konkrét ügyben azért mindenkinek ajánlom, hogy jogásztól kérjen tanácsot.

[ Szerkesztve ]

(#1669) KEndre válasza thomasa (#1665) üzenetére


KEndre
HÁZIGAZDA

Feltört account meg úgy lehetett, hogy előbb az email-fiókot szerezte meg, ezért pedig perelhetnéd a mélszolgáltatót kártérítésért, gondolom én. Persze nem vagyok jogász, de remélem lesz itt szakember, aki ezt az eljárást megszakérti.

Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!

(#1670) thomasa válasza KEndre (#1669) üzenetére


thomasa
senior tag

Ehhez tartozó beírások:
http://logout.hu/tema/jelentsd_a_csalokat_es_az_uzletrontokat/hsz_16829-16829.html

http://logout.hu/tema/jelentsd_a_csalokat_es_az_uzletrontokat/hsz_16828-16828.html

És előtte-utána még jópár áldozat.
Az elmarasztalás meg volt, jogerős határozat a kezemben van, csak a pénz visszafizetése nem történt meg azóta sem.

(#1671) KEndre válasza thomasa (#1670) üzenetére


KEndre
HÁZIGAZDA

Szendrővári-ügy... Feltört vagy egy tucat accountot, de előtte megszerezte az e-mail-ek jelszavait. Igen, ez egy kiemelt ügy volt, legalább tíz rendőrség dolgozott rajta.

Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!

(#1672) cinkoxid


cinkoxid
senior tag

Sziasztok

Jogi tanácsban kérnék segítséget.
Tavaly decemberben eladtam egy használt számítógépet 150 000 forint értékben, amit a vevő részletekben fizetett ki. Az előzetesen megbeszélt januárig való kifizetés eltolódott további hónapokig, de nem ezen van a hangsúly. A vevőnél az első hónapban gondok adódtak a számítógéppel, amik szoftveres beállítás után megoldódtak. Később is adódtak problémák, amik szintén megoldódtak szoftveres beállítás után. Őszintén bevallom, hogy nagyon idegesített, hogy állandóan írogat ugyanazokért a problémák miatt, ezért letiltottam.
A számítógépre 1 hónap próbagarit vállaltam, és mivel hardveres hiba nem lépett fel, ezért nem érzem jogosnak, hogy a mai napon a vevő anyja felhívott, és követeli, hogy fizessem vissza a teljes vételárat, mert az alaplap tönkrement.
Állítása szerint ügyvéd, és szerinte fél év garanciát kell vállalnom a termékre, valamint köteles vagyok áfás számlát kiállítani neki.
Én nem vagyok ügyvéd, nincsenek akkora jogi tapasztalataim, de szerintem amit állított, az téves.
Szerintem lehetetlen, hogy fél év garanciát kelljen vállalnom rá, illetve az sem igaz, hogy az én hibámból mehetett tönkre az alaplap.
Egy használt számítógépről van szó. Természetesen nem kellene ilyen hamar tönkremennie, de mégis mit tehetek ez ellen? Ráadásul az általa említett fél év is lejárt pár hónapja.
Magánember vagyok, használt számítógépeket adok el általam összevásárolt alkatrészből. Soha semmilyen probléma nem volt senkivel sem (ami volt, azt is megoldottam ha garancia időn belül, vagy ha nem sokkal utána történt a gond). Állítása szerint a nav teljes haragját rám akarja zúdítani, és napokon belül elküldi nekem a szakértői véleményt a számítógép állapotáról. Addig adott gondolkodási időt, hogy döntsek. Vagy visszafizetem a 150 ezret, vagy perel. Na most érzem én, hogy főként megfélemlítésre játszik, viszont azt is sejtem, hogy bosszúálló emberről van szó, tehát elképzelhetőnek tartom, hogy a korábban eladott használt számítógépeim után nyomoztasson, amik után nem fizettem adót.
Ők úgy érzik, hogy teljesen átvertem őket, viszont én ártatlannak érzem magam és nem tartom jogosnak azt, hogy rajtam követelik a pénzt. Viszont azt gondolom, hogy hiába tisztáznám magam, akkor sem nyugodna bele, amíg nem szenvedek.
Éppen ezért segítséget/tanácsot szeretnék kérni bárkitől, aki ért hozzá.

Ez volna a hirdetésem linkje

(#1673) SoundX válasza cinkoxid (#1672) üzenetére


SoundX
tag

Helló!

Logikusan gondolkodva, valamint magamat a helyzetbe bele élve azt tudom mondani, hogy tiltsd le őt(őket). Jelenleg évi 600 ezer forintig nem vagy adóköteles. Valaki bizonyítsa, hogy Te többet vagy kevesebbet kerestél itt (esetleg üzletszerűen csinálod.)... Most komolyan. Lehet én látom nagyon "furán" de mit perelne rajtad? Esetleg olvasd el ezt.

A lényeg: Te működőképes gépet adtál el. Mivel írogatott így bizonyítani is tudod, hogy használta ---> tehát már az sincs, hogy eleve sz@rt adtál volna, vagyis nem verted át.

Én konkrétan ehhez nem értek, de minimális utánajárással + logikával szerintem rájöhetsz, hogy nincs miért aggódni.

Amúgy kíváncsi vagyok, mi lesz belőle. Szerintem fake amit az anyuka mond.

SoundX :R

"Sose higgy az interneten lévő idézeteknek, sokszor átverés." (Petőfi Sándor)

(#1674) cinkoxid válasza SoundX (#1673) üzenetére


cinkoxid
senior tag

Köszi a választ.
Ha jól tudom az összeget lecsökkentették évi 200-ra, 600 helyett.
Számomra a gépek összerakása csak hobbi és főként a tanulmányaimat fizettem belőle, de a nav másként látja. A fiával régebben beszéltem facebookon, ott vissza tudja keresni, hogy ezt leírtam neki, ezért van róla "bizonyíték".
Sok órás linx tesztem van a stabilitás bizonyításáról, illetve több screenshoot játékokból, ahol minden adat ki van íratva. Azon kívül 1 hónapig használtam, de mondjuk ezt bizonyítani nem tudom.
Úgy küldtem el a gépet neki, hogy a felét se fizette még ki. A problémák akkor kezdődtek, amikor a gyerek véletlen resetelte a biost és onnantól kezdve fejből kellett mondogatnom neki, hogy mit állítgasson. Amikor valami nem volt jó, akkor ugye megint finomhangolni kellett és megint működött megfelelően. Olyan is volt, hogy a monitora 30hz-re volt állítva, azt sírt nekem, hogy minden akad rajta és nem jó a gép. Ebből ugye az anyuka csak annyit értett, hogy az elmúlt hónapokban mindig a baj volt vele.
Tehát már eleve nem úgy használta a gépet, ahogy én azt átadtam, de nem is foglalkoztam ezzel, mert nem esik nehezemre segíteni, de 4-5 hónap elteltével már sok volt, hogy mindig irogat és keressem vissza neki, hogy mit írtam, mit kell beállítani.
Tehát az ő szemszögükből én a fiát és őt szándékosan átvertem és hibás gépet adtam el.
Ezt még tudom is tisztázni (nem az anyukának, mert annak mondhatom a technikai részleteket, úgysem érti meg), de ha az eladott gépeim után kezd kutakodni bosszúból, akkor bajba kerülhetek. Nem mintha a kormány egy forinttal is támogatott volna, de ilyen a törvény.

(#1675) Lauda válasza cinkoxid (#1672) üzenetére


Lauda
félisten

Szia!

Velemenyem szerint itt nem az a fo problema, hogy mennyi garanciat vagy koteles vallalni a termekre, utananezhetsz, en ugy tudom maganszemelykent semmilyen garanciat nem vagy koteles vallalni hasznalt termek eladasakor. Nem hogy fel evet, fel orat sem, ilyet nem ir elo torveny, mondom en igy tudom. A gond az, hogy ha elkezd keverni a vevo es beszol a nav-nak, akkor biztosan szivni fogsz. Szerintem mar azzal eltemetnek a fold ala, ha bekerik az itteni apros tevekenysegedet, bankszamlaforgalmakat, aztan lehet magyarazkodni, hogy most mennyi is az annyi. En a helyedben ovatosan kezelnem az ilyet, mert ha nem csak bloffol, akkor lehetnek gondjaid a kozeljovoben.

[ Szerkesztve ]

(#1676) cinkoxid válasza Lauda (#1675) üzenetére


cinkoxid
senior tag

Szia

sajnos igazad van. nagyon óvatos kell kezelni az ügyet :(

(#1677) raziel01 válasza cinkoxid (#1672) üzenetére


raziel01
veterán

Garanciát nem kell rá vállalnod egy percet se magánszemélyként. Ez tiszta sor.
Az is hogy fenyegetőzik az anyuka. A nagy része az ilyen embereknek a valóságban nem jelentene fel csak meg akar félemlíteni. Elég pofátlan, mert te voltál olyan rendes, hogy részletre odaadtad neki és még van pofája fenyegetőzni.
Perelni nem tud mire. Mert az adásvétel létrejött, működött is a számítógép. Nincs indok amivel tudna perelni.

Az már más kérdés, hogy a NAV felé megeresztett telefont ha megmeri tenni akkor mennyire lennél bajban.
De az biztos hogy én a helyedben nem fizetném vissza. 150 ezer nagyon sok pénz. És nem is jogos.

(#1678) cinkoxid válasza raziel01 (#1677) üzenetére


cinkoxid
senior tag

A napokban felhív, akkor megtudom majd, hogy tényleg csak a pénz kell-e neki, vagy az igazság is érdekli-e. Ő teljesen abban a hitben él, hogy egy alkatrész nem mehet tönkre fél év után (ráadásul használtról van szó, 1366 foglalatú). Tehát nekem egy ilyen embert kell meggyőznöm. És ahogy említetted, ha sikerülne is meggyőznöm, attól még betelefonálhat a navhoz. Persze semmi jelét nem mutattam annak, hogy ilyen szempontból sebezhető lennék, illetve nincs tudatában arról, hogy prohardveren létezik ez a profilom, de facebook beszélgetésből könnyen rátalálhat. Viszont törölni meg nagyon nem akarom, hiszen lassan 10 éve tag vagyok, és sokat jelent nekem.
A telefonbeszélgetésünk közepén jelezte, hogy mindent rögzít, és szerintem az is illegális.

(#1679) raziel01 válasza cinkoxid (#1678) üzenetére


raziel01
veterán

Illegális rögzíteni kivéve akkor ha a telefonbeszélgetés elején jelzi hogy rögzíteni fogja.

(#1680) SoundX válasza raziel01 (#1679) üzenetére


SoundX
tag

Szerintem ha határozottan állsz hozzá egy telefonbeszélgetéshez, és tudtára adod, hogy Te mindehhez értesz (pl elmondod hogy illegálisan vett fel telefonbeszélgetést, valamint tudod, hogy mennyi a adó értékhatár stb... ) simán elmegy a kedve a ramazúritól... :R

"Sose higgy az interneten lévő idézeteknek, sokszor átverés." (Petőfi Sándor)

(#1681) somé válasza cinkoxid (#1678) üzenetére


somé
őstag

A "garanciával" ne foglalkozz, ez olyan, mintha eladnál egy városi autót, amit aztán nem rendeltetésszerűen használnak, mondjuk ralliznak vele, amíg bírja, aztán panaszkodik, hogy beállt a motor. Tehát, hogy ő mit állít el, mit csinál a biosszal azért had ne te legyél a felelős.
Ez az egyik fele, a másik, hogy a NAV-tól való félelmed miatt én azt ajánlanám fel, hogy küldje vissza az alaplapot, ami állításuk szerint rossz (szaválemény még nincs is, majd lesz, de kijelentik, hogy az a rossz?) amit te vizsgáltatsz be (lepróbálod), aztán tégy belátásod szerint. Viszont ezzel beismernéd a "garanciális" kötelezettséged, pedig te csak jót akarsz.
Hogy ki, milyen szakvéleményt állít ki, azt meg te kérdőjelezheted meg, elvégre messziről jött ember....

Nehéz ügy. :(

A fantáziához intelligencia szükséges.

(#1682) Lauda válasza cinkoxid (#1678) üzenetére


Lauda
félisten

Viszont törölni meg nagyon nem akarom, hiszen lassan 10 éve tag vagyok, és sokat jelent nekem.

Nem tudsz torolni semmit.

A telefonbeszélgetésünk közepén jelezte, hogy mindent rögzít, és szerintem az is illegális.

Mivel jelezte, hogy rogziti es te nem jelezted, hogy ehhez nem jarulsz hozza, el lehet azon labdazni, hogy most az elejen kellett volna mondani vagy a felenel. A lenyeg, hogy jelezte.

Az, hogy ugyved, nem jelent semmit, sok fele ugyved van. Ahhoz viszont nem kell ugyvednek lenni, hogy valakinek bekavarjon az ember. Telefonalsz kettot es annak az embernek fel evre kivagtad a biztositekot. Ha nincs messze es nem lehet vele telefonon dulore jutni, talan erdemes lenne szemelyesen megbeszelni a dolgokat.

(#1683) KEndre válasza raziel01 (#1677) üzenetére


KEndre
HÁZIGAZDA

No és mi lenne, ha befizetésre kerülne az SZJA számlára az ügylet után 16% adóelőleg, amit aztán az éves bevallásba is betenne majd (1553-ba) 2016 májusában, azt minden oké. Ha jön egy adóellenőrzést (nem fog jönni), akkor nyugodt szívvel lehet mondani, hogy ez az ügylet leadózva.

Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!

(#1684) Lauda válasza KEndre (#1683) üzenetére


Lauda
félisten

Ezt mar be kellett volna vallania, leven tavalyi uzletrol van szo. Ha most vallja be utolag a rogzitett telefonok utan, az nem lesz gyanus abszolute.

(#1685) cinkoxid


cinkoxid
senior tag

Köszi a választ mindenkinek.
Többször is ellenkeztem vele, hogy lehetetlen az, hogy fél év garanciát kelljen rá vállalni, de nagyon erősködött, hogy nézzek utána, stb. Tehát nem értettem egyet vele, nem érezheti úgy, hogy meggyőzött.
A szakvéleményt meg amit ad, azzal igazából nem tudom mit akar elérni. Az, hogy most tönkrement az alaplap, nekem ahhoz tényleg semmi közöm nincsen.
Pécsen lakik, több órára van tőlem.
Megvárom a következő hívását, és majd közlöm vele, hogy bizonyítani tudom, hogy nem hibásan adtam el neki, aztán vizsgáltassa be a bizonyítékot is. Ha ezek után is fenyegetőzik, illetve főként a navot emlegeti, akkor tényleg csak pénz kell neki. Említette, hogy részletben is fizethetek...
Milyen kedves :)
Mondjuk ez még akkor korrekt lenne ha tényleg hibás volnék, de most a semmire kiadni 150-et nem emberi dolog.
Tehát megvárom a hívását, utána lesznek újabb fejlemények, hogy mégis hogyan tovább.

(#1686) cinkoxid


cinkoxid
senior tag

Felhívott ma a nő. Nem volt szívélyes beszélgetés.
Hajthatatlan maradt. Hiába magyaráztam neki, hogy bizonyítani tudom, hogy nálam működőképes volt, őt az sem érdekli. Azon lovagolt, hogy nem adtam neki számlát, ami miatt perelni fog és a korábban eladott gépeim miatt is. Bevallotta, hogy őt nem érdekli, hogy a fia tette-e tönkre a gépet. Ezt így szó szerint kimondta, amikor magyaráztam neki, hogy működik az informatika. Őt csak az érdekli, hogy a gép tönkrement és fizessek, semmi más. Többször is megemlítette, hogy őt semmi nem érdekli csak az, hogy adjam vissza a pénzt neki.
Megmondtam, hogy fél év után nem fogok fizetni azért ahogyan ők használták. Ráadásul nem is rendeltetésszerűen, miután a fia resetelte a biost és újrahúzta a windowst. 1366 rendszerről van szó, azoknál koránt sem mindegy, hogy mik vannak beállítva. De persze nem feltétlen ez miatt ment tönkre, de mégsem úgy használták a gépet ,ahogy én azt átadtam.
Az sem érdekelte őt, hogy előre elküldtem, fizetés nélkül.
Szerinte azért vagyok hibás, mert régi alkatrészt tettem bele.
Aki kicsit is ért a számítógépekhez, az tudja nem lehet befolyásolni az alkatrészek időtartamát.
Ráadásul nem is gagyi volt benne, tehát még azzal sem lehet vádolni, hogy régit és rossz minőségűt tettem volna bele.
Tehát ő elsősorban azzal akar perelni, hogy nem adtam számlát róla, minden más másodlagos.
Valakinek van esetleg tanácsa ezzel kapcsolatban?

(#1687) Lauda válasza cinkoxid (#1686) üzenetére


Lauda
félisten

Maganszemely hogy adna szamlat barmirol is? Egyaltalan miert kellene szamlat adnia? Vagy cegkent mukodsz?

(#1688) somé válasza cinkoxid (#1686) üzenetére


somé
őstag

Ha még egyszer hív, közöld vele, hogy ha továbbra is hívogat, feljelented zaklatásért, beszéltél egy ügyvéddel. :)

A fantáziához intelligencia szükséges.

(#1689) cinkoxid válasza Lauda (#1687) üzenetére


cinkoxid
senior tag

Szerinte azáltal, hogy sok gépet eladtam, már nem minősülök magánszemélynek :U
Amikor olyan témához értünk, amivel bizonyítani tudtam neki az ártatlanságomat, akkor hirtelen már nem érdekelte a dolog, csak a 150 ezer, amit kiadott.
Felhoztam neki azt az autós hasonlatot, amit itt írtatok, hogy fél évig használná rally módra az általam megvett autót, majd tönkremenne, akkor azaz én hibám lenne, és arra azt reagálta, hogy "ez így van". Tehát egy ilyen alattomos személlyel van dolgom, akit nem érdekel az igazság, csak a pénz :(

somé
már nem nagyon fog hívni, mert úgy köszönt el, hogy elindítja az eljárást :((

[ Szerkesztve ]

(#1690) raziel01 válasza cinkoxid (#1689) üzenetére


raziel01
veterán

Nem fogja. 99%-ra veszem. Csak most azt várja hogy majd te könyörögj hogy visszaadhasd a pénzét.
Én nem foglalkoznék vele.

(#1691) cinkoxid válasza raziel01 (#1690) üzenetére


cinkoxid
senior tag

remélem tényleg úgy lesz. Mondjuk inkább fizetnék a kormánynak 150-et, mint neki. (bár azt tudom, hogy jóval több lenne )

(#1692) Lauda válasza cinkoxid (#1689) üzenetére


Lauda
félisten

Szerinte azáltal, hogy sok gépet eladtam,

Ezt honnan veszi, hogy mennyi gepet adtal el?

(#1693) cinkoxid válasza Lauda (#1692) üzenetére


cinkoxid
senior tag

a fiával régebben beszéltem facebookon, amikor eladtam neki a gépet. Sajnos nem gondoltam, hogy ez lesz belőle. Mondjuk pontos számot szerintem nem mondtam neki, csak azt, hogy abból fizetem a sulit

július közepén ezt írta : "Hello:D figyu elfelejtettelek ertekelni. Melyik oldalon tegyem ezt meg? "

[ Szerkesztve ]

(#1694) SoundX válasza cinkoxid (#1689) üzenetére


SoundX
tag

Komolyan nem normális a nő. Mellesleg szerintem is habi, hogy eljárást indít... Az ügyvédes dolog nagyon tetszik. :B Ha felhív én biztos azt mondanám neki aztán rátenném a telefont. Véleményem szerint, nem kell majd fizetned senkinek semmit.

"Sose higgy az interneten lévő idézeteknek, sokszor átverés." (Petőfi Sándor)

(#1695) Lauda válasza cinkoxid (#1693) üzenetére


Lauda
félisten

Sejtettem, hogy ilyesmi lehetett, utolag jon ra az ember, hogy kivel is van dolga valojaban. :( Ha osszefutnek egy ilyen nyomorekkal, lehet elsutnem neki, a fia emlitette, hogy ukran cigarettat arul.....erre most ugy is harap a nav piszkosul. ;]

[ Szerkesztve ]

(#1696) angclung válasza Lauda (#1695) üzenetére


angclung
csendes tag

Cinkoxid, úgy tűnik számomra, a hölgy a megfélemlítésre játszik. Ennek a játéknak a része valószínűleg az is, hogy ügyvédnek vallja magát.
Egy ötlet ezzel kapcsolatban:
ha tudod a nevét, és a várost (Pécs, ha jól olvasom), simán ellenőrizheted, hogy tagja-e a Magyar Ügyvédi Kamarának (Magyarországon ugyanis csak ez esetben folytathat ügyvédi gyakorlatot.)

http://www.magyarugyvedikamara.hu/tart/index/1/1

Ha nincs a listán, akkor bizony blöffölt a kedves anyuka. És akkor sejthetően az egyéb dolgokban is csak fenyegetőzik.

[ Szerkesztve ]

(#1697) cinkoxid válasza angclung (#1696) üzenetére


cinkoxid
senior tag

A teljes nevét sajnos nem tudom, csak a keresztnevét. Nem nagyon erőltette a fizetést a vége felé, inkább pereskedni akar. Meg is mondtam neki, hogy szerintem nem az igazság érdekli, hanem csak pereskedni akar, amit nem is tagadott. Ha pedig valóban ez a munkája, akkor ez neki csak egy újabb ügy, és nem pedig a saját szabadideje megy el rá. Mintha én lennék az új hobbija.

(#1699) winfos


winfos
tag

Sziasztok!

Egy egyszerű kérdéssel fordulok hozzátok.
Sajnos átvertek itt HA-n, nem kis összeggel, viszont ennek már lassan 3 hónapja.
Csak húzódott a dolog, határidőket kért stb stb.

Ennyi idő után is nyugodtan feljelenthetem igaz?!

köszönöm

(#1700) Lauda válasza winfos (#1699) üzenetére


Lauda
félisten

Szia!

Persze, barmikor feljelentheted. 10 ev mulva is. Az eredmenyessegen viszont ronthat az ido mulasa.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.