- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Narxis: Problémák, problémák, problémák
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Domi_Jani
tag
válasz
baluka6 #1349 üzenetére
Én Dano26-nak az eredeti tulajdonosával beszéltem facen, régi eladása utján sikerült kiderítenem ki ő. Nemrég megkért h tisztázzam őt. Ő is áldozat csak ő nem anyagi hanem ha nevezhetem úgy szellemi tulajdonát vesztette el. Fel sem tűnt neki mert január-február környékén lépett be utoljára, ami stimmel is az aktivitása alapján (hsz-ek, eladás értékelés, piros pontozás), nem tudja hogy szerezték meg a jelszavát. Megadta az elérhetőségét, fel is hívott. Értetlenül áll a dolog előtt. Ezt szerettem volna csak tisztázni. Akit keresünk az jelenleg két álnévre utaltatta a pénzt: Szendrüvári Tibor ill. Szentesi Tivadar. A számlaszámot meg persze mindenérintett tudja....
-
baluka6
aktív tag
esetleg ha valaki beszélt vele telefonon, akkor a számot dobja már el privátban. vagy ha bármiféle plusz infója va valakinek kérem írja le, de kizárólag privátba!
-
Blite
csendes tag
Egyébként nagyon segítőkészek a rendőrségen, remélem ki tudunk szolgáltatni minden információt nekik, hogy sikerrel járjanak az ügyben.
-
Blite
csendes tag
Engem is megkárosított egy személy, Dano26 nevű felhasználói fiókot használva, 60000 Ft-ot utaltam át neki egy videókártyáért és egy processzorért, de nem érkezett semmi. Azt állította, hogy a testvére az Iponban dolgozik, ezért kedvezményesen tud hozni onnan termékeket. Ma tettem feljelentést a IX. kerületi rendőrkapitányságon, ismeretlen személy ellen. Egy OTP számlaszámot adott meg, SZ. T. monogramú névvel és egy 0620-as telefonszámot, ami kincseng, de nem veszi fel senki.
-
Domi_Jani
tag
üdv itt is midnenkinek tegnap alakított ujra szendrővári, most mondták h itt is téma.
Nemsokára én is megyek a rendőrségre bejelenteni. -
csab65
újonc
Sajnos nem sok esély van rá, hogy utol fogjátok érni.
Engem tegnap hívtak be meghallgatásra, tehát az én fiókom feltörésének ügyében már nyomoznak.
Akik king1367 nickjével üzleteltek, azok kérem mondják el az esetleges meghallgatás során azt is, hogy 27-én délután kiírtam, hogy feltörték a fiókot. Hátha így sikerül összefüggésbe hozni az ügyeket, mivel az én esetemben lopásról/csalásról nincsen szó, de jobban érezném magam, ha minél hamarabb előkerülne ez a szemét.
Akiknek esetleg fiókját feltörte, szintén tegyenek feljelentést! Minél többen jelezzük a dolgot a hatóság felé, annál nagyobb az esély, hogy kézre fog kerülni. -
blue8
csendes tag
Az a jó ebben hogy tIBI barátunk is olvassa ezt a fórumot..
-
marek666
csendes tag
Sziasztok!
Én is üzleteltem Szendrővári Tiborral, mára vártam a csomagot, írni akartam neki hogy nem jött meg de már kitiltották. peterqe névvel beszélt velem, 3942 napja volt tag, persze hogy belementem az üzletbe. Ma már látom hiba volt, elég sokunkat átverte nem kis összeggel. Holnap megyek feljelentést tenni. Ha bárkinek valami infója van az ügy előrehaladásával kérem írjon. -
angclung
csendes tag
válasz
mizseig #1328 üzenetére
A feljelentés a legfontosabb lépés, de ezt megtetted. A másik, hogy a számlaszámra-, névre keress rá a neten, és próbálj sorstársakat találni. Mivel 120 ezer forintról van szó, a rendőrség már feltételezett bűncselekmény ügyében fog nyomozni, ami azt jelenti, hogy a számlaszám alapján kikérheti a tulajdonos valódi adatait a banktól. (50ezer alatt az ilyesmi sajnos csak szabálysértésnek számít.)
A nyomozás nagyon hosszadalmas dolog. Először valószínűleg Téged fognak behívni meghallgatásra, aztán hosszú szünet. Szerintem kéthetente-havonta telefonálj rájuk, kérdezd meg ki foglalkozik az üggyel, és próbáld tartani vele a kapcsolatot. Eltarthat a dolog akár egy-két évig is (tapasztalatból mondom), de azért számíthatsz rá, hogy a végén elcsípik az illetőt.
Egyébként, ha elkapták, attól még nem feltétlenül lesz meg a pénzed.Egy másik dolog, hogy - amennyiben biztosan tudod a személyazonosságát, és a lakcímét - fizetési meghagyási eljárást is indíthatsz ellene. Ezt bármely közjegyzőnél kezdeményezheted, és ha nem mond ellent írásban, akkor a fizetési meghagyás 15 nap múlva jogerőre emelkedik, és kérhetsz bírósági végrehajtást. (Ha ellentmondást nyújt be, bírósági perré alakul a dolog, de ez ilyen esetekben nyilván nem fog bekövetkezni.)
-
raziel01
veterán
válasz
mizseig #1328 üzenetére
Nem esett le, hogy átvertek? Ha tisztességes lenne akkor már rég elrendezte volna veled a pénzügyet.
120 ezret előre utalni meg...2-3 év is lehet mire lesz valami a dologból. Sokat nem tudsz tenni. Feljelentés megtörtént az a lényeg.
Mondjuk a számlaszámára kéne rákeresni google-val és ha mást is átvert akkor velük kéne összebeszélni és akkor már súlyosabb számára a dolog.Illetve ide is kéne írnod:
[link] -
mizseig
csendes tag
Sziasztok
Olyan problémám lenne, hogy 2013.12.09.-én vásároltam a hardveraprón egy iphone 5 készüléket 120.000 ft-ért. Előre utaltam a pénzt az "eladónak" az értékelései alapján. Állítása szerinte az érték garantált csomag eltűnt ezért nem kaptam meg, de mivel nem reagált a hívásaimra/üzeneteimre 23.-án feljelentést tettem a hardverapró által megadott néven regisztrál úriember ellen. Vallomásomat a rendőrségen rögzítették, de azóta semmit hírt nem kaptam. Természetesen az utalásról a bizonylat és a levelezésünket is csatoltam a feljelentéshez. Az illetőt többszöri próbálkozásra sem tudtam elérni míg nem egyszer kb 1 hónapja felvette a telefont (rejtett számról hívtam) amikor is azt mondta, hogy "vissza kapta az érték garantál csomag árát de mivel én megtettem a szükséges lépéseket így ő is megteszi". Mivel a pénzem nem kaptam vissza így nem tudom mire gondolhatott. Kérdésem az lenne, hogy ilyenkor mi a teendőm vagy lehetőségeim mivel nem kevés pénzről van szó.
Segítséget előre is köszönöm.
Gergő -
vadhaj
csendes tag
Üdv, engem is megkárosított Szendrővári Tibor, "Mr Brown" felhasználónéven leveleztünk le egy Nokia Lumia 820-at, új készüléket, futárral ma délután 2-ig mondta, hogy megérkezik. 40.000 forintot utaltam át neki, az általatok is említett 1177-3085-0037-9302 Otp-s számlaszámra, hétfőn. Azóta napi levélváltás volt, ma 10:17-kor jelentkezett be utoljára, az az után küldött üzeneteimre (ugye hogy nem érkezett meg a telefon) nem válaszolt.
-
Manutd1989
újonc
válasz
marcsello940 #1309 üzenetére
Szia!
Téged átvert ez a Varga István?
-
Manutd1989
újonc
Van itt valaki, akit ez a személy átvert? Átvert embereket gyűjtök, hogy csoportosan tudjuk feljelenteni.
Varga István
Erste Bank
11600006-00000000-64434753Engem lehúzott és még van pofája írogatni!!
-
Zoli986
tag
válasz
Rendo84 #1319 üzenetére
Katasztrófa.
Idő közben jelentkezett az emberem,elvileg ma fog postázni.Remélem úgy lesz,de ez az ország ezzel a jogrendszerrel egy szégyen...Hol tartunk már attól,hogy tyúklopásért kéz levágás stb...Lehet jobb is,hogy nincs ilyen kemény törvény,mert a mai világban lassan már a sértett keze bánná...
-
Rendo84
senior tag
válasz
Zoli986 #1318 üzenetére
Bűncselekménynek 50.001 Ft-tól számít (megemelték már egy ideje), vagy ha a rendőrség úgy ítéli meg, hogy sorozatos elkövető az illető, akkor nem fontos meghaladni ezt az összeget.
Jól mondod. Gyakorlatilag ha nem tudod, hogy ki ellen indíts pert, vagy ki ellen tegyél feljelentést és csak szabálysértésről van szó, sem te sem a rendőrségnek nem köteles semmilyen cég, intézmény kiadni személyi adatokat. -
Zoli986
tag
válasz
Rendo84 #1317 üzenetére
Az utolsó mondatom arra vonatkozott,hogy ha beállok csalónak ezek sezrint 20 ezer alatt azt csinálok ami jól esik és senki nem fog megkeresni.Azt nem is értem lopott személyivel hogy nyithat valaki számlát,mikor nyilvánvaló,hogy nem ő van a képen.Ha pedig a tisztelt banki alkalmazottak nem tudják megállapitani,hogy hasmi e az igazolvány vagy az ügyfél van e a képen miért kérik el azt a szájbavert személyit...
-
Rendo84
senior tag
válasz
Zoli986 #1315 üzenetére
Akkor ezt buktam.: Nagy valószínűséggel sajnos igen.
De mi az,hogy nem valós adatokkal nyitott számlát?: Hamis adatok, vagy lopott személyi, stb.
Ebben a szájbab*szott országban már mindent lehet?: Sajnos igen.
Amit más kinkeservesen megkeres becsületes adásvétellel és munkával azt csak igy le lehet nyulni?: Igen.
És ha csak 19 ezerrel kárositom meg akkor semmi bajom nem eshet...katasztrófa.: Ezt sajnos nem értem. -
Zoli986
tag
válasz
Rendo84 #1314 üzenetére
Akkor ezt buktam.
De mi az,hogy nem valós adatokkal nyitott számlát?
Ebben a szájbab*szott országban már mindent lehet?
Amit más kinkeservesen megkeres becsületes adásvétellel és munkával azt csak igy le lehet nyulni?
És ha csak 19 ezerrel kárositom meg akkor semmi bajom nem eshet...katasztrófa. -
Rendo84
senior tag
válasz
Zoli986 #1313 üzenetére
Feljelentést tudsz tenni, nem veszítessz vele semmit, összevetik hasonló esetekkel a tiedet és ha van egyezés, akkor lehet szerencséd lesz.
Szabálysértés esetén, semmilyen adatot nem fognak neked és a rendőrségnek sem kiadni, de ha összefogsz esetleg hasonló sértettekkel, akkor már bűncselekménynek minősülhet az eset.
Ismerős útján, banki alkalmazott, utána tudna esetleg nézni a számlatulajdonos adatainak nem hivatalosan, de ha ki is derülne, akkor sem valószínű, hogy valós adatokkal nyitott számlát.
Ha van élő telefon száma, az is lehet előrelépés. -
Zoli986
tag
Sziasztok!
Attól tartok belefutottam egy csalóba én is.
10" eee pc-t árul hibásként itt a ph-n előre utalát kért,amit balf*sz módon teljesitettem is(egyszerre sok személy értékelését néztem és összekavartam őket,azt hittem megbizható,pedig csak egy újonc).
Egy számlaszámot és a számla tulajdonosának nevét adta csak meg,aki állitólag az édesapja.Ezt is elég vontatott levelezés után mivel volt,hogy 1-2 napig be sem lépett.
Mikor utaltam a pénzt aznap délután még belépett azóta semmit nem tudok róla. Ez 28-án volt.
Az összeg nem nagy 12000Ft-ról van szó,de nekem azért nem is kevés,2 napi bérem.
Irtam neki,hogy 1 hét haladékot kap,hogy rendezze a helyzetet,de azóta sem lépett be.
Szerintetek mi a teendő ilyenkor?
Végülis az sem zárható ki,hogy akkor feladta csak még nem ért ide.
Ha nem érkezik semmi ezek alapján az adatok alapján tudok e feljelentést tenni?Van e értelme,vagy csak magamat szivatom azzal is és töltöm az időmet? -
pixelking
tag
Sziasztok!
Álljon itt tanúként az én esetem is, nem internetes vásárlás volt, hanem szépen, boltban.....
Vannak ezek a nagyon jó, kartonsérült termékek, melyek a hiedelmek szerint nem kellenek a gazdag nyugati országoknak, így hozzánk passzolják, ahol az amúgy "hibátlan" terméket jelentős kedvezménnyel megveheti a jóhiszemű magyar.
Na ez nem így van, vagy legalábbis, ha jól hallottam többségében nem.
Én egy bolttal történt esetben tudok nyilatkozni.
Az Elektro Outlet hirdet elég szép kedvezménnyel, márkás termékeket (Samsung, Toshiba....). Sokat nézelődtem, mire rájuk találtam, és rögtön hívtam is őket, van e a honlapon hirdetett termék, minden rendben van e vele. Persze, "minden rendben" volt.
Amikor az ember elmegy, szépen ki is bontják neki, be is kapcsolják, még működik is, de azért sürgetik az embert, hogy haladni kellene a vásárlással, ne vacakoljon, lehet otthon is nézegetni. Elmagyarázzák, a kartonról azért van lebarmolva a gyári szám, meg a termékről is (ami esetünkben laptop), mert ugye a kartonsérült dolgokra a gyártó (Samsung) nem vállal garanciát. Itt nekem nem esett le a tantusz, meg is vettem.
Amikor hazavittem, kapcsolom be, megy szépen rendesen, kezdeném feltelepíteni a dolgokat, belakni, hirtelen 30 perc után leáll. Itt még nem gondoltam semmi rosszra, lehet a szoftver a hibás, vagy akármi. Újraindít, bekapcsol, feláll, telepít, 10 perc múlva lehal. Bekapcsol, telepít, 1 perc. Bekapcsol, nem nyúl hozzá, biztosan a "terhelést" nem bírja.... 3 perc. Na itt kétségbe estem. Kezdtem érezni, hogy hibás a cucc, de még nem láttam át a teljes helyzetet.És ekkor jött egy kis nyomozgatás, böngészés a bolt után, mivel este 11 volt, és felhívni ilyenkor persze nem lehet őket.
Fórumokról, gyakorikérdésekről lassan összeállt a kép: A bolt felvásárolja a gyártók selejtes (alaplaphibás) termékeit, majd némi javítás után, hazánkban értékesíti kartonsérültként. A garancia, mivel nem gyártói, ők mókolnak majd vele valamit, amitől soha nem javul meg és ráadásul még ezt is lassan teszik. Hasonló történek vannak az interneten TV-kkel, mosógéppel, hűtővel, egyszóval mindennel amit árulnak. (Korábban vettünk hasonló boltban egy porszívót, az fél év után elkezdett furcsán búgni, de 4 év után azért még mindig megy.)
Csak hogy kerek legyen a történet: Másnap visszavittem a laptopot, és követeltem vissza a pénzemet, miután mutattam, hogy a nagy semmitől is rendszeresen leáll a gép. Az eladó nem is csodálkozott nagyon, de azért megpróbált meggyőzni, kicseréli a terméket egy másikra, ami frankó.
Szerencsére meg tudtam róla győzni, hogy 3 napon belül JOGOM van elállni a vásárlástól, a termék rendellenes működése esetén, így visszakaptam a pénzemet.
A lényeg pedig hogy az Elektro Outlet bolt egy CSALÓ TÁRSASÁG.
Eme írás azért született, hogy legyen ez a kérdéskör egyszer összefoglalva, és lehetőleg más ne essen a hibámba, vagy abból sikeresen- pénz veszteség nélkül- ki tudjon szállni.
-
Zyra
újonc
válasz
kokoistvan #1252 üzenetére
Helló,
Én is rendeltem tölük, de sajna nem jött emg a cucc. Én péntek óta nem tudom elérni az embert. Mivel nekem elég sok pénzem bánja a dolgot én teszek feljelentést. Nem tudom te mire jutottál az elmúlt pár napban.
-
marcsello940
újonc
ISMERŐS VALAKINEK?
17:38 hollositibor04
11600006-00000000-64434753 erste bank
varga istván a számlatulajdonosszemélyigazolvány szám: 547822JA
-
marcsello940
újonc
Sziasztok!
Én a mai nap üzleteltem volna egy Iphone 4S-t az olx-en de van egy olyan gyanúm, hogy belefutottam egy átverésbe. Miután utaltam pénzt a felhasználó eltűnt mindenhonnan. Volt neki 2 xbox 360 meghirdetve meg az iphone. Adott számlaszám adatokat Varga István névre és egy személyi igazolvány számot. e-mailt küldtem neki, az elsőt még fogadta a többit viszont visszadobta a gép azzal, hogy nem létezik a cím. hollositibor04 felhasználó névvel volt/van fent. elvileg reggel kell átadnia a futárnak és délutánra kell ideérnie de nem hiszem, hogy megérkezne. Volt valakinek ügye a taggal? mit javasoltok, mit tegyek?
Köszönöm előre is a segítséget.
-
baluka6
aktív tag
A mobilarénától ezt a választ kaptam, arra, hogy mennyi mindenkit átvert és több accountot feltört:
Szia!
Sajnáljuk, ami veled történt, mi már kitiltottuk őt. Ha nem tudod a pénzedet visszaszerezni tőle, akkor rendőrségi feljelentést tehetsz ellene.
Viszont fontos elmondanunk, hogy adatokat mi csak a rendőrségnek adhatunk ki (bármit, amit kérnek), részedre nem.
Köszönjük megértésedet!Most nem bántásból, de nem igazán érdekli őket, ezért tiltották ki king1367-et is. Azt hiszi, hogy ezzel meg van oldva a probléma, nem foglalkozna vele, hogy az oldal rovására megy az, hogy sorba törik fel a felhazsnálói fiókokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen széket vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- NBA és kosárlabda topic
- Temu
- További aktív témák...
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 500GB NVME SSD
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest