Hirdetés

2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-02-22 13:50:59

LOGOUT.hu

A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1801) printpro válasza thomasa (#1800) üzenetére


printpro
csendes tag

Ez nyilván csak az én változatom:

Hogy mitörtént azután hogy elhozta tőlem a monitort nem tudom.
Nálam kb 20 percet töltött el. átnézett pár fotót a monitoron, állítgattuk a színeket picit, már akkor sem nagyon tetszett neki, (szerinte túl sárga és fakó volt) de közölte majd beállítja otthon. Biztonság kedvéért alkudott még egy ezrest az árából, aztán elvitte.

Részemről sem rábeszélni, sem lebeszélni nem akartam.
Még aznap este 11kor jött egy privi hogy ne idézzem az egészet, a lényeg (Akit érdekel írjon rám, és elküdöm a teljes beszélgetést)

"Katasztrófálisan szar,mosott képe van. Ezt lattam mar ott nalad is :( "

Hogy ennek ellenére miért vette meg azt nem tudom.

"Mondom ezt ugy,hogy használt monitorokkal foglalkoztam tobb evig,de ilyet mocsokkal meg nem talalkoztam.
Gondolom millió üzemóra van benne. "

[Hírdetés itt található]

A monitor kora világosan benne van. Kipróbáláskor amúgy a képe olyan volt mint abban a 3 évben amíg használtam.

másnap 10 óra körül írt hogy visszahozza. Tekintve hogy nem ígértem garanciát, és személyesen próbálhatat ki / vette át. Közöltem vele hogy nem akarom visszavenni (főleg hogy miután elvitte kitudja mi történt vele és milyen állapotban kapom vissza).

Végül átgondoltam és arra jutottam hozza vissza, egyrészt mert kedveltem azt a monitort és inkább maradjon családban mint egy ilyen "embernél". Másrészt 6k-val a hírdetett ár alatt kapta meg, így kezd az összeg nevetségessé válni. Éppen írni akartam neki ph-n mire kaptam tőle pár vulgáris sms-t (ha valakit nagyon érdekel írjon privátban) Szóval elment a kedvem / bátorságom az illetővel való találkozástól.
Azóta nem komunikáltunk. szóval eddig ennyi a történet.

Meg lettem vádolva azzal is hogy "lenulláztam az üzemórát"

Erre nemigazán tudok mit mondani, Nem tudom hogy kell üzemórát lenullázni, és azt sem tudtam eddig hogy méri, másrészt a monitor állt áramtalanítva 4-5 (talán több nem tudom pontosan) hetet, így lehetséges hogy ez resetelte. Ezt említettem átvételkor.

Mivel fogalmam sincs hogy mi a hivatalos jogi helyzet egy ilyen esetben, gondoltam, rákérdezek ebben a topicban. Jelenleg attól tartok, nem az átadott állapotban kapnám vissza, de egy kísérletet teszek rá hogy privátban megírom neki hogy intézzük el civilizáltan.

(#1802) ISari válasza printpro (#1801) üzenetére


ISari
tag

Ha szakemberként nézte meg a monitort, akkor észre kellett venni az esetleges hibákat. Ha nem vette észre, akkor nagy valószínűséggel nem is volt.
Ha használt monitorokkal foglalkozott, akkor lehet, hogy már nem a te monitorodat kapnád vissza.
A belsejét kicserélni egy hozzáértőnek nem lehet több egy óránál.
Ezt nem fogod tudni ellenőrizni, ha előtte nem láttad el biztonsági címkével, vagy trükkel.
Persze nem biztos, hogy át akar verni, de az ördög nem alszik (legalábbis nem akárkivel. :)) )

Kipróbálta, alkudott rá és elvitte.Az üzlet létrejött.
Ha szeretné, hogy visszavásárold, kérjen meg rá udvariasan és ajánljon egy kölcsönösen elfogadható árat.

Én egy gépkocsival jártam egyszer így. Volt egy nagyon keveset használt autónk és egy idő múlva az eladás mellett döntöttünk. Eljött a vevő, kipróbálta, kifizette és elvitte. Két óra múlva visszahozta, hogy valami furcsa zajt hall, amit nem vett észre. Kérte, hogy vegyem vissza az autót az eladási ár 95%-án. így is történt. Mindenki elégedett volt. (Egy héttel később egy másik érdeklődő elvitte a kocsit és még kerestem is rajta)
El lehet ezt kulturáltan is intézni.

Ha trágárkodik, ne állj szóba vele. Ha felhív, vedd fel a beszélgetést és ezt hozd a tudomására. Fenyegetőzni nem kell, de meg lehet említeni némi rágalmazást és becsület sértést. Ettől talán észbe kap.

A borosta nem szúr, csak tudni kell a megfelelő oldalára születni .................. :) A66->A68->A11->A68M>A80->A86->PF400CL->PF451CL->PF500KL + Zenwatch2

(#1803) zöldfülű válasza ISari (#1802) üzenetére


zöldfülű
csendes tag

Az előzőekhez csak annyit szólnék hozzá, hogy telefonbeszélgetést felvenni csak a másik fél engedélyével lehet. Ha engedély nélkül veszi fel a másik fél beszélgetését valaki, azt a későbbiekben nem tudják felhasználni. Jogilag az ilyen beszélgetést a perben sem veszik figyelembe. (Jogban ezt az ú.n. "mérgezett fa gyümölcsének" hívják).

Beatrix

"Az ember egy kupacba gyűjti össze élete minden hibáját. Így hozza létre a szörnyet, amit végzetnek nevez" John Homes

(#1804) ISari válasza zöldfülű (#1803) üzenetére


ISari
tag

Ezt nem tudtam, de azért nem tévedtem nagyot.

Azt írtam, hogy hozd a tudtára, hogy rögzíted.
Mondjuk, az elején közlöm vele, hogy felveszem a beszélgetést.
Ha ilyenkor nem ellenkezik, akkor már felhasználható?

Üdv, István

A borosta nem szúr, csak tudni kell a megfelelő oldalára születni .................. :) A66->A68->A11->A68M>A80->A86->PF400CL->PF451CL->PF500KL + Zenwatch2

(#1805) zöldfülű válasza ISari (#1804) üzenetére


zöldfülű
csendes tag

Igen, akkor már igen, mert mondván ha nem egyezik bele, akkor fogja és leteszi a telefont.

Így tehát ha tovább beszél, az beleegyezésnek tekinthető. ( u.n ráutaló magatartás, ha tovább beszél ahelyett, hogy letenné, mondván nem egyezik bele. Bár az már jó kérdés, hogy mi a helyzet akkor, ha mondja, hogy nem egyezik bele, de beszél tovább.... mondjuk valószínű akkor nem használható fel, mivel a lényeget, a beleegyezését nem adta meg.)

Üdvözlettel

Beatrix

[ Szerkesztve ]

"Az ember egy kupacba gyűjti össze élete minden hibáját. Így hozza létre a szörnyet, amit végzetnek nevez" John Homes

(#1806) ISari válasza zöldfülű (#1805) üzenetére


ISari
tag

THX :R

A borosta nem szúr, csak tudni kell a megfelelő oldalára születni .................. :) A66->A68->A11->A68M>A80->A86->PF400CL->PF451CL->PF500KL + Zenwatch2

(#1807) szotyika77


szotyika77
aktív tag

Sziasztok!

Engem is átvertek, de még 2013. januárjában. Akkor tettem feljelentést, és a héten kaptam egy levelet, hogy megvan az elkövető, aki rajtam kívül még 92 embert vert át 5000 és 45000 Ft közötti összegekkel. Ítéletet hoztak, hogy 1 év 3 hó felfüggesztettet kap, és kártérítést kell fizetnie. Viszont a 93 emberből csak 66 ember szerepel a kártérítést kapók között...

Érdekelne, hogy ez miért van, hogy nem kártalanítják az összes átvert embert, illetve hogy lehet az, hogy akit 5000 Ft-os tornacipővel vert át azt kártalanítják, de akit 36000 Ft értékben telefonnal vert át azt meg nem kártalanítják?

Illetve engem a nyomozás során csak arról tájékoztattak, hogy miután megtettem a feljelentést átkerült az ügyem a Győri Rendőrkapitányságra. Ez volt 2.5 éve... azóta még arról sem kaptam levelet hogy 2015. novemberben tárgyalás volt az elkövető ellen, mert ha tudtam volna a tárgyalás időpontjáról, szivesen elmentem volna :)

Előre is köszönöm a válaszokat!

(#1808) vakság.49


vakság.49
újonc

Sziasztok.. Elég buta voltam.. Be dőltem egy hirdetésnek..oly annyira hogy el utaltam a pénzt is,, Szükségem lett volna kölcsönre,, Találtam is egy hirdetőt aki magán kölcsönt ígért. Persze észnél lehettem volna mikkor irta hogy a felvet kölcsön 10%be kell fizetnem,,, Én naivan be is fizetem és ő erre még kért 42000ft persze ezt már nem utaltam el.. de igy is jelentősen meg vágott.. Zadravecz János. aki ezzel az ural lép kapcsolatban legyen óvatos,,És itt szeretném meg kérdezni ilyenkor mik a jogaim mit tegyek?? :o

(#1809) ISari válasza vakság.49 (#1808) üzenetére


ISari
tag

Irány a rendőrség!
Ott majd elmondják a részleteket.
(Nyomtass ki minden levelezést, meg utalási bizonylatot és vidd magaddal.)

Aztán ha megállapították a kilétét és a nyomozás során nem tudták előkeríteni a pénzed marad a polgári peres eljárás, mint jogi lehetőség.
Persze az ilyeneknek nincs semmi vagyona...

A borosta nem szúr, csak tudni kell a megfelelő oldalára születni .................. :) A66->A68->A11->A68M>A80->A86->PF400CL->PF451CL->PF500KL + Zenwatch2

(#1810) macer19


macer19
csendes tag

Üdv!
Kérnék egy kis segítséget.
Hardveraprón árultam egy objektívet (2015.10.15) Felhívott a vevő, hogy érdekelné az eladó objektívem utánvéttel. Közöltem, hogy nem adnám el utánvét, ragaszkodnék a személyes átvételhez. Többszöri telefonos beszélgetések alkalmával elmondtam, hogy jobb lenne ha eljönne és kipróbálna, akár biztosítom a fényképezőt is míg kipróbálja. De ő ragaszkodott az utalás, futárhoz, mondtam, hogy nem igazán szeretném eladni így. Aztán csak meggyőzött, hogy ő elintézi a futárrendelést, utalást egyszóval mindent nekem csak át kell adni a futárnak a csomagot. A telefonbeszélgetések során én tértem ki rá, hogy sem garanciát sem visszafizetési kötelezettséget nem tudok vállalni, azt akkor elfogadta. Miután megbeszéltük a részleteket, kért tőlem képeket minden formában, gépre felrakva stb... amit én teljesítettem, majd levelezések során elküldtem mindent pontosan amit kért képek formájában. A futár jött is a csomagért, amit át is adtam rendben. Majd kaptam egy levelet egy nappal az átvétel után, hogy probléma van az objektívvel, utaljam vissza az összeget stb.... Ami ugye nálam tökéletesen működött. Az említett hibát én nem tapasztaltam, sőt semmi hiba nem jelentkezett a használata során, pedig én is használtan jutottam hozzá, és használtam is. Mikor írt, tájékoztattam milyen feltételek mellett mentem bele az objektív eladásába. De annak ellenére, hogy sem garanciát, sem visszafizetést nem vállaltam. Írtam neki, hogy rendben küldje vissza megnézem, természetesen tanúk és videófelvétel kíséretében, hogy azt az objektívet kapom vissza, olyan állapotban amiben én elküldtem. Semmi választ nem kaptam egészen 2016.02.14.-ig. Amiben emlékeztetett, hogy ő nem felejtette el az ügyünket.. jelentkezni fog és jó éjszakát kívánt. Majd mai nap 16.03.01 sms-ben is közölte, hogy nemsokára hallani fog rólam! Mit csináljak? Köszönöm.

Az okosok hülyéskednek, a hülyék okoskodnak...

(#1811) SoundX válasza macer19 (#1810) üzenetére


SoundX
tag

Nekem átverésnek tűnik. Fogadd meg a tanácsát. Aludj jól. :C :B

"Sose higgy az interneten lévő idézeteknek, sokszor átverés." (Petőfi Sándor)

(#1812) gaga008


gaga008
csendes tag

Sziasztok!
A hétvégén kötöttem egy csereüzletet egy nagyon kedves úriemberrel a hardveraprón. A csere rám eső része egy bizonyos konzol postázása volt 7000Ft plusz készpénzzel. Szépen becsomagoltam a konzolt, alaposan kipárnáztam, majd mikor írtam volna fel a címet, akkor esett le a nagy hülye fejemmel, hogy a pénzt kintfelejtettem. Gondoltam sebaj, beraktam egy borítékba. Ráírtam a címét és szépen rácelluxoztam a doboz jobb alsó részére a pénzt tartalmazó borítékot. Ezt üzenetben képpel alátámasztva el is küldtem az illetőnek és azt mondta rendben. A csomag sikeresen megérkezett, de azt írta, hogy "menet közben" bontotta ki a csomagot és hogy hiába nézte át a doboz minden egyes szegletét, a pénzt nem találta. Én a pénzt feladtam, jeleztem is neki, így szerintem az ő felelőssége az, ha a pénzt kidobta egy "menet közbeni" sarki kukába. Szerintetek ebből lehet valami bajom? Nem szeretnék ismét 7000Ft-ot kidobni az ablakon, így nem tervezek ismét fizetni az illetőnek.

Válaszotokat előre is köszönöm!

(#1813) thomasa válasza gaga008 (#1812) üzenetére


thomasa
senior tag

És ebbe belement, hogy így rácelluxoztad a pénzt borítékban kívülről? :Y

(#1814) gaben82


gaben82
tag

Sziasztok

Az én történetem mennyire számít átverésnek vagy csak szimplán megszívtam?

Két éve április végén vettem közel százezer ft-ért egy vga-kártyát.
Az eladó azt állította, hogy 5 hetes és 2 év gyártói garancia van rá.
Sajnos egy hete meghalt se kép se hang.
Nyitottam egy tikettet a gyártó honlapján megadva minden adatot.
Válasz az volt 2015 decemberében lejárt a garancia meg amúgy is számlával az eladóhoz kellene visszavigyem.
Szóval egyáltalán nem volt rá garancia ezek szering.
Beszéltem az eladóval is újra ami szavakat használt azt inkább hanyagolnám utolcsó mucsaröcsögei parszt stílusban kioktatott. Retardáltnak nevezett stb.
Minden beszélgetés megvan nem töröltem. Érdemes harcolnom az igazamért?
A kártya még mindig érne 50-60 ezer ft-ot.

(#1815) ISari válasza gaben82 (#1814) üzenetére


ISari
tag

Volt rá garancia, csak a gyártó adatai szerint ez már lejárt.
Valószínűleg a két év is rendben lehetett, de ezt a gyártók általában a gyártástól számítják.
Simán lehet, hogy a 2013 decemberében gyártott kártyát 2014 márciusában adta el egy kisker bolt.
Ha van egy számlád, amivel igazolni tudod, hogy mikor lett eladva, akkor onnan él a garancia.
Ezt kellene előkeríteni, ha lehetséges.

Egy kis matek: ha április végén volt 5 hetes, akkor valamikor március közepén-végén vette az eladód, ha igaz az állítása. Március közepe már csak néhány nap. Ha nincs számla néhány napon belül, akkor már a feltételezett első eladástól számított két év is hamarosan lejár.
Egy próbát megérne elkérni a számlát. Hátha megvan a ganyégomb mellett, vagy a kapák között valahol.
Esetleg kíséreld meg kideríteni, hogy hol vette. A széria szám alapján talán tudnak adni egy számla másolatot.

Persze lehet pereskedni, de azt elég nehéz lesz bebizonyítani, hogy az eladó mit állított neked 2 éve.

Legközelebb kérj hozzá számlát, vagy ellenőrizd a garanciális időt a gyártónál.
Ha eladáskor azt mondja a gyártó, hogy nem 2016 márciusig, hanem 2015 decemberig garanciális, akkor is megvetted volna, vagy ezért a 3-4 hónapért már passzolod?
(Persze utólag nagyon könnyű okosnak lenni.)

A borosta nem szúr, csak tudni kell a megfelelő oldalára születni .................. :) A66->A68->A11->A68M>A80->A86->PF400CL->PF451CL->PF500KL + Zenwatch2

(#1816) mzso


mzso
veterán

Olyankor mit szokás csinálni amikor nem azt kaptad amit rendeltél/meghirdettek?

X5450-et kaptam, E5450 helyett. (Pedig még rá is kérdeztem)
Nem tudom, hogy direkt vagy véletlenül. De zúgatja a ventillátort rendesen... (120W vs 80W)

(#1817) Kristo


Kristo
tag

Sziasztok !

Nekem van egy olyan problémám, hogy a vevő ma átvette a kártyát, kezébe fogta...átnézte látta az egészet.
Miután hazament, közölte, hogy ha nem fog működni ( Egy rohadt régi p4-es tápja van..nincs rajta csatlakozó...így nem tudja kipróbálni...)
Engem fenyeget, hogy printelte a profilom és, hogy ha nem működik akkor megütöm a bokám...garanciát természetesen nem vállaltam, a termék, múlt hét végén lett kivéve a gépből, nagyobbra váltás miatt...

Valami problémám lehet ebből ? Napok múlva majd közli, hogy nem oké...(tönkrevágta ergo...) és feljelent vagy nem tudom -.-" ??
Vélemények ?? ( Írásban is látszik, hogy a termék működőképes, garanciát nem vállaltam )

(#1818) ISari válasza mzso (#1816) üzenetére


ISari
tag

Ha nem azt kaptad, amit vettél és az nem jó neked, akkor vissza kell csinálni az üzletet.
Ha a WEB-en rendelted valami webshop-ban akkor err 12 napod van.
Ha magánembertől vetted, akkor egyeztess vele a visszavásárlásról.

A borosta nem szúr, csak tudni kell a megfelelő oldalára születni .................. :) A66->A68->A11->A68M>A80->A86->PF400CL->PF451CL->PF500KL + Zenwatch2

(#1819) ISari válasza Kristo (#1817) üzenetére


ISari
tag

Ha megnézte, akkor láthatta, hogy mit vesz.
Ha nem akarta kipróbálni, akkor nincs mire hivatkoznia. A kárveszély az övé, miután átvette.

Fenyegetőzni meg nincs értelme.
Azért jegyezd fel te is a dolgokat amit tudsz róla. Ha valami meggondolatlanságot találna elkövetni, akkor át tudd adni az illetékes szervnek az adatait.

Ha tényleg jó volt a kártya, nincs mitől tartanod.

A borosta nem szúr, csak tudni kell a megfelelő oldalára születni .................. :) A66->A68->A11->A68M>A80->A86->PF400CL->PF451CL->PF500KL + Zenwatch2

(#1820) Kristo válasza ISari (#1819) üzenetére


Kristo
tag

Így van, megnézte !!! Átvette, Garanciát kérdezte, nem vállaltam..senki sem vállal...egy használt termékre.
Aztán mikor hazaért közölte, hogy lát valami forrasztást, mintha valaki csinálta volna...és, hogy ha nem jó a termék akkor mentette a profilom meg print screen stb....
Véleményed szerint ne is foglalkozzak vele ? :D Örüljön a kártyának amikor majd látja, hogy hibátlanul működik ?

(#1821) Kristo válasza Kristo (#1820) üzenetére


Kristo
tag

http://hardverapro.hu/apro/radeon_vtx_hd_5770

Itt van a hirdetés is.

(#1822) ISari válasza Kristo (#1820) üzenetére


ISari
tag

Ha a kártya tényleg jó volt, nincs miért aggódnod.

Ha mégsem működik, mehet a rendőrségre. Ahol alapból el fogják küldeni, vagy felveszik a feljelentést és utána elutasítják, hogy nem szabálysértés, mert az 50 000 ft-nál kezdődik. Nyomozni nem fognak utánad.

Mehet bíróságra és polgári peres úton érvényesítheti az igényét, de nekik kell bizonyítania, hogy rossz kártyát sóztál rá. Ez nem lesz egyszerű menet. :DD
Plusz kideríteni, hogy kit is kell beperelnie, mert a rendőrség nem fog ez után kutakodni.
12 000 Ft-ért nem fog magánnyomozót, meg ügyvédet fogadni, :F

Persze van néhány meggondolatlan ember, de nem hinném, hogy elfajulna a dolog.
Ha a címed nem ismeri, akkor zaklatni is csak telefonon, vagy e-mailben tud.
Mindkét esetben fekete listára teheted.

Ha tiszta a lelkiismereted, ne foglalkozz vele.

A borosta nem szúr, csak tudni kell a megfelelő oldalára születni .................. :) A66->A68->A11->A68M>A80->A86->PF400CL->PF451CL->PF500KL + Zenwatch2

(#1823) thomasa válasza ISari (#1822) üzenetére


thomasa
senior tag

Pontosabban ez szabálysértési eljárás, amit lefolytatnak, csak más keretek között. A bűncselekmény kezdődik 50e-nél.

(#1824) ISari válasza thomasa (#1823) üzenetére


ISari
tag

Engem lehúztak 15 ezer forinttal. (így keveredtem a topikba)
Megtettem a feljelentést és a rendőrség kiküldte, hogy elutasítják, mert nem szabálysértés.
Az elkövető ellen a Monori kapitányság nyomoz, mert üzletszerűen folytatta ezt a lehúzást.
Átküldték nekik az én anyagomat is, de a helyiek lezárták az ügyet.
Ezért gondoltam, hogy nem minősül szabálysértésnek 50 000 alatt.

Még nem volt időm utána járni, de majd felveszem a kapcsolatot a a hölggyel, aki rögzítette a bejelentést.

Pereskedni nem fogok a pénzért, felfogtam ezt tanulópénznek. Mondtam a hölgynek a rendőrségen, hogy nem kérem vissza a pénzt, sőt mondják meg, hogy mennyit kell fizessek, hogy lecsukják azt a szemet gipsyt.

[ Szerkesztve ]

A borosta nem szúr, csak tudni kell a megfelelő oldalára születni .................. :) A66->A68->A11->A68M>A80->A86->PF400CL->PF451CL->PF500KL + Zenwatch2

(#1825) Kristo


Kristo
tag

Annyi fejlemeny volt, hogy hozza vissza...eladom masnak nekem mindegy ki hasznalja egeszseggel. Elolvasta,tudomasul vette, nem el a dologgal. Innentol kezdve ennyi a tortenet nem ?

(#1826) ISari válasza Kristo (#1825) üzenetére


ISari
tag

Igazán gáláns tőled, ha ilyen fenyegetőzés után is visszaveszed.
Azért próbáld ki, ha van rá mód.
Az ördög nem alszik. Legalábbis nem akárkivel! :)

A borosta nem szúr, csak tudni kell a megfelelő oldalára születni .................. :) A66->A68->A11->A68M>A80->A86->PF400CL->PF451CL->PF500KL + Zenwatch2

(#1827) zolc


zolc
újonc

Szendrővári Tibor úrral kapcsolatban kinek mi az utolsó infója? :D

(#1828) thespilertm


thespilertm
csendes tag

Sziasztok! Úgy néz ki engem is átvertek.
Február 3-án utaltam "ORBITRON12" nevű felhasználónak 55ezret egy Lg telefonért. Ami már lassan 2 hónapja volt. 2 hetes szállítási idővel ígérte a telefont, mert külföldről jön. Február elején kínában ünnep volt még másfél hétig szóval addig elvileg semmi sem történt. A kommunikáció mindig nehézkes volt, gyakran egy hétig nem válaszolt. Telefonon még az elején elértem. Jelenleg 2 hete nem érem el üzenetben és telefonon sem. Azért vártam eddig mert én is gyakran rendelek külföldről és tudom, hogy simán lehet egy hónap a szállítás. Március közepén azt írta, hogy már magyarországon van a telefon de azóta semmi. (Tehát egy fél hónapja nem tudok semmit róla). Az nyugtatott még, hogy beszéltem egy másik felhasználóval akinek szintén lassan jött meg a telefon de ezen kívül nem volt gond.(bár tudom lehet kamuprofil az is)
Tudom a bankszámla számát( már ha az övé)
Az Pásztor Márton néven van. És Tatabányára volt írva a terméknél. Tudom a telefonszámát, bár már egy fél hónapja nem veszi fel.
Erről a hirdetésről van szó: http://hardverapro.hu/apro/csucsmobilok_xiaomimeizuappleelephonelenovoes_meg_sok_e
Szerintetek tudnak ezzel valamit kezdeni a rendőrségen?

(#1829) ISari válasza thespilertm (#1828) üzenetére


ISari
tag

Szia thespilertm
megnéztem az értékelését.
Csak pozitív értékelése van, szerintem van még esélyed.
16-an írtak róla véleményt, szerintem vedd fel velük a kapcsolatot, hátha tudnak valami elérhetőséget.

Írd meg, hogy mire jutottál!

A borosta nem szúr, csak tudni kell a megfelelő oldalára születni .................. :) A66->A68->A11->A68M>A80->A86->PF400CL->PF451CL->PF500KL + Zenwatch2

(#1830) jambiyya válasza thespilertm (#1828) üzenetére


jambiyya
őstag

Pontosan ugyanez történt velem is. az adatok, események, részletek stimmelnek. 2 hete nem érem el az eladót. Nem a teló késése a gond, hanem az, hogy a hirdetése inaktív, nem lép be PH-ra és nem veszi fel a telefont...

(#1831) KEndre válasza jambiyya (#1830) üzenetére


KEndre
HÁZIGAZDA

Jelentsétek a moderátorok felé, megpróbálják rendezni a dolgot!

A hirdetésnél van a "Hirdetés jelentése", ott jelezzétek!

http://hardverapro.hu/apro/csucsmobilok_xiaomimeizuappleelephonelenovoes_meg_sok_e

Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!

(#1832) jambiyya válasza KEndre (#1831) üzenetére


jambiyya
őstag

Oks, köszi, megtörtént.

(#1833) haly


haly
őstag

Sziasztok!

Szeretnék kérdezősködni itt is egy vásárlásommal kapcsolatban. Még annyira nem fajult el a helyzet, de kezdek aggódni, így gondoltam pár kérdés nem árthat itt, hogy mérlegeljem a lehetőségeim.
Egyelőre nem nevezném meg az illetőt (bízva benne, hogy megoldódik az ügy).
Találtam egy terméket, bontatlanul több darab is elérhető, nagyon jó áron. Sajnos rosszul kezdődik a történetem, előreutaltam. Ragaszkodott az eladó az előreutaláshoz, méghozzá paypal-en keresztül, mert kedden (ma) Bécsbe utazik, illetve külföldi céges számlára megy az utalás és oda sima banki utalás "nem megoldható". Gondoltam fair enough, akkor előreutalok. Szombaton paypal-en keresztül el is utaltam 36.000Ft-ot a kollégának. Miután megtörtént az utalás, elkérte a címem. Sajnos ezt későn vettem észre, így a válasz késése miatt sajnos szombaton már nem tudta feladni a terméket. (futár hozná elvileg...)
Rákérdeztem vasárnap, azt mondta, hogy vasárnap nincs csomag átvétel, hétfő reggel elintézi.
Hétfőn nem írtam neki, csak ma 9 órakor. Kérdeztem, hogy várhatom-e a csomagot? Feladta-e? Megadta-e a telefonszámom a futárnak? (Mivel én külön nem írtam le a számom, viszont egyszer már hívtam az illetőt, így gondoltam van annyira talpraesett, hogy megadja onnan a telefonszámom. Ezt azóta sem tudom, hogy megtörtént-e.) Majd írtam neki délben, hogy nem igazán akar jönni a csomag, szerdán nem leszek itthon, fontos lenne, hogy ma kézhez kapjam, különben címet kell módosítani. Válasz egyik privát üzire sem jött. Ekkor már háromszor hívtam, egyszer sem vette fel. Itt pattant el a húr és írtam neki egy privátot, amiben összegeztem, hogy 36 ezrem nála pihen, csomag nem jött, telefont nem veszi fel, privátra nem válaszol (pedig akkor még belépett az oldalra!), jó lenne, ha adna valami életjelet. Ezt már el sem olvashatta, ugyanis 13:20-kor lépett be utoljára, ez a privát üzi pedig 13:41-kor lett kézbesítve.
Közben írtam az egyetlen másik vevőjének (igen, tudom... friss újonc, csak 1 vevő, mélyen piaci ár alatti előreutalás... elég vészjósló eddig), hogy mesélje el, vele hogy alakult az üzlet. Sajnos ez a vevő kolléga sem lépett be azóta az oldalra, tehát információm nincsen az eladómról még.
Elvileg a neve, telefonszáma, e-mail címe megvan.
Szerintetek kezdjek el aggódni? Mik az esetleges lehetőségeim, ha kiderül, hogy átverés történt? :F

Remélem tudtok segíteni! :R

u.i.:Ja és bocsi a regényért. :D :U

[ Szerkesztve ]

(#1834) raziel01 válasza haly (#1833) üzenetére


raziel01
veterán

Paypal-en hogy utaltál? Család/barátként vagy eladónak? Mert ki lehet választani, hogy ki fizesse a jutalékot.
Akkor lehet a paypal-nál reklamálni ha eladónak utaltál.

Amúgy meg 100%, hogy át lettél verve. Újonc eladó, több darab rohadt jó áron? Csak a mesében....
Pont azért mondta azt, hogy Bécsbe utazik és utalj előre, hogy ne nagyon tudj gondolkozni rajta.

Te is tudod, hogy normális eladó nem csinálja azt, hogy sehol sem elérhető. Persze lehet még reménykedni pár napig, hogy hátha nem vert át de ennek már jó vége úgysem lesz.
Ez csinálják a csalók, rohadt jó ár, előreutalás aztán hopp lelép.

Rendőrségen lehet feljelentést tenni. Az más kérdés, hogy mekkora az esélye, hogy foglalkoznak az üggyel.
De azt tudnod kell, hogy ha vissza is kapod a pénzed az évek munkája.

[ Szerkesztve ]

(#1835) haly válasza raziel01 (#1834) üzenetére


haly
őstag

1 értékelt üzlete van. 2 éves accounttal rendelkező vevőtől. Míg tőle nem kapok választ, azért addig nem pánikolok.
Amúgy paypal-t nem ismertem eddig, most csináltam accountot direkt ennek az üzletnek a kedvéért.
Számlát kaptam a sráctól és arra kattintottam, hogy kifizetem. Ezután el is ment a pénz hozzá.
Tehát akkor a paypal meg tud védeni? Ez hogy működik amúgy? Most olvasgattam az oldalukon, hogy mit is jelent, de sehol nem találtam meg, hogy hogyan kell elindítani a procedúrát.
1-2 napot még mindenképp várni akarok amúgy azért. :K

(#1836) raziel01 válasza haly (#1835) üzenetére


raziel01
veterán

Elvileg akkor talán megtud védeni de ún. ügyet szerintem nem tudsz rögtön nyitni. Valszeg 1-2 hetet várni kell.
Az a lényeg, hogy ha ügyet nyitsz (case) akkor az eladónak kell bizonyítania, hogy te megkaptad a csomagot.
Általában a paypal vevőközpontú, ott lehet esélyed.

(#1837) haly válasza raziel01 (#1836) üzenetére


haly
őstag

Értem! Köszönöm!
Egyelőre még úgy érzem, hogy kicsit túlreagálom. Elvégre csak kedd van.
Valószínűleg a pánik oka az is, hogy eddig csak egyszer utaltam előre, de az nem ekkora összeg volt. :U
Egyik barátom szerint, ha délután adják a csomagot a futárszolgálatnak, akkor csak harmadnap kézbesítik. :U
Csak egy picit idegesít, hogy nem ír vissza egy privát üzire sem, illetve a telefon kicseng, de nem veszi fel.
Egyszer felvette a telefont, de nem szólt bele senki. Ebből következtettem arra, hogy zsebében van esetleg és véletlenül fel lett véve? :F De miért ne akarná felvenni? Ugye itt kezdődik az egész elölről.
Minden esetre, mint írtam, a vevő válaszát megvárom, hátha tud több infót adni a srácról. 1-2 napot még várok, hátha a futárszolgálattal van a gond.
Aztán még írok, hogy mi lett az ügy vége, csak gondoltam sokkal jobb, ha már az elejétől tanácsot kérek.
Nagyon köszönöm az eddigi segítséged! :R :R :R

[ Szerkesztve ]

(#1838) haly válasza haly (#1837) üzenetére


haly
őstag

Nos, a kolléga fent volt 20:56-kor Prohardveren, illetve Hardveraprón is körülnézett.
Természetesen válaszra nem méltatott. Ahogy láttam, más érdeklődő sem éri el.
Amúgy, most már azért konkretizálom a dolgot: róla van szó. :U

Azért felhívtam a figyelmét arra, (mert szerintem mit sem sejt róla) hogy publikus az aktivitása az oldalon. Tehát tudom, hogy fent járt és elolvasta az üziket.

[ Szerkesztve ]

(#1839) LLam válasza haly (#1838) üzenetére


LLam
senior tag

ez a mocsok engem is átvert. paypal előreutalás.
az a gond, hogy külföldön vagyok még egy darabig és addig feljelenteni sem tudom a köcsögöt :( mondjuk én számlát adattam vele paypalen, majd kiderül arra vonatkozik-e a védelem..

kicsit paranoid lettem, és ezt a cr89-et is meg kéne vizsgálni..

[ Szerkesztve ]

Stay hungry!

(#1840) haly válasza LLam (#1839) üzenetére


haly
őstag

Na, hát ez remek :U :W :W :W :W
Sose gondoltam volna, hogy ez velem is megtörténhet. Persze aztán mind ezt mondják. :DDD

Na és ilyenkor mi van? PH tud valamit tenni ellene? Vagy magunkra vagyunk utalva?

Paypal pénzvisszaszerzésről valaki ki tudna oktatni? Nagyon meghálálnám! :R

(#1841) haly válasza LLam (#1839) üzenetére


haly
őstag

Szerintem cr89-el semmi probléma. Rengeteg sikeres üzleten van túl. Ne legyünk azért ennyire rosszindulatúak, kolléga. :N
Minden esetre segítségül szolgálhat majd adatok szolgáltatása szempontjából. :K
Egyébként neki nem "új" cuccot adott el, hanem egy használt lenovo-t.

Ráadásul pont ma olvastam ebben a topicban, hogy van akinek feltörik a fiókját és úgy követnek el hasonló dolgokat. Ez sincs kizárva.

[ Szerkesztve ]

(#1842) Flashcash


Flashcash
Közösségépítő

Sziasztok,

Én is vásároltam ettől a Kelod66 csalótól, mert a pozitív értékelése miatt azt hittem megbízható.
A Paypal-en a resolution centerbe menjetek be //bal alsó sarok "Resolve a problem in our Resolution Center"// és a tranzakciót kikeresve jelentsétek, hogy az eladó csaló.
Ezután azonnal lehet nyomni az escalate this dispute to claim-re, ez is fontos, mert csak ezután indítja el a paypal a vizsgálati folyamatot.

Én már bejelentettem a csalást, ha még 2-3 ember megteszi, akkor a Paypal azonnal visszautalja majd a pénzünket, mivel a csaló paypal accountja új, ezért 21 napig amúgy is blokkolja neki a kiutalást a Paypalről. Ha kapnak 2-3 panaszt néhány napon belül, azonnal tiltani fogják az accountját.

[ Szerkesztve ]

(#1843) LLam válasza Flashcash (#1842) üzenetére


LLam
senior tag

16:37-kor megjött az email: Your Dispute Has Been Escalated to a Claim - Case #PP-004-807-435-159

csoportos feljelentés?

[ Szerkesztve ]

Stay hungry!

(#1844) LLam válasza haly (#1841) üzenetére


LLam
senior tag

van telószám (már ha igazi) és paypal acc amit validálni kell. kicsit sem érdekel, hogy kelod66 igazából ki vagy mi.

Stay hungry!

(#1845) Flashcash válasza LLam (#1843) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

"Your Dispute Has Been Escalated to a Claim"
Igen ez teljesen jó email már és azt jelenti, hogy a payapl vizsgálja az ügyet. :))

Tőlem mehet, én budapesti vagyok.

(#1846) haly válasza Flashcash (#1842) üzenetére


haly
őstag

Jólvan, én is megcsináltam ezeket!
Your Dispute Has Been Escalated to a Claim - Case #PP-004-808-379-776
Akkor úgy néz ki van esélyünk visszakapni a pénzünk? :F

(#1847) LLam válasza Flashcash (#1845) üzenetére


LLam
senior tag

én írásba tudom foglalni a feljelentésem, mert kicsiny országunk legközelebbi határától olyan 300km-re vagyok. sosem jelentettem még fel senkit, ebben tud valaki, esetleg te, Flashcash?

Stay hungry!

(#1848) Flashcash válasza haly (#1846) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Szerintem nem lesz vele gond, mivel egyszerre több panasz érkezik egy friss regisztráltra így szerintem 10 napon belül de lehet, hogy hamarabb elbírálják.

Szerintem távfeljelentés nem létezik bár én sem értek hozzá különösebben.

[ Szerkesztve ]

(#1849) LLam válasza haly (#1846) üzenetére


LLam
senior tag

nekem jelezte a paypal h várjak még egy kicsit, mert nincs még 1 hetes a dolog. de ezt nem vettem figyelembe. szóval az, hogy dispute-t nyitottunk pp-n még nem garancia semmire.

[ Szerkesztve ]

Stay hungry!

(#1850) LLam válasza Flashcash (#1848) üzenetére


LLam
senior tag

ami még jobb, hogy paypal-nél is megvannak az adatai (talán nem annyira profi h lopott személyivel dolgozzon), főleg a banki adatai.

holnap rácsörgök a nyomozó haveromra, hogy ezt hogyan is kell/lehet intézni. javaslom maradjunk publikban, csoportos privát még nincs PH!-n :)

[ Szerkesztve ]

Stay hungry!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.