Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-02-22 13:50:59

LOGOUT.hu

A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1351) Axel100


Axel100
tag

Dano26 nekem is gyanús most írt rám!

ELŐREUTALNI CSAK ABBAN AZ ESETBEN FOGOK HA TÖBB POZITÍVOD VAN MINT NEKEM!Ha valaki venni akar valamit tőlem,előbb írja oda mire gondolt ,mert ált. több termékem is van 1xerre!!!PRIVIT HAMARABB ÉSZREVESZEM!!!

(#1352) BomiBoogie


BomiBoogie
MODERÁTOR

Néhány hozzászólást törölnöm kellett.

Kérek mindenkit, legyen figyelemmel a személyes adatokhoz kapcsolódó jogszabályi védelemre!

Bűncselemény gyanúja esetén megfelelő adatkérésre a hatóságok jogosultak.

[ Szerkesztve ]

(#1353) SimonYana


SimonYana
addikt

Nem értem én ezt az egészet!
Az egész világon már előre utalással vásárol az ember és itt a PH-n ennek nem lehet megteremteni a megfelelő védelmét?
Én még egyszer nem adtam el semmit , hogy ne utaljanak előre , de nem is volt szándékomban senkit átverni , de küldözgetitek mindenkinek ezt a NE UTALJ ELŐRE levelet és lassan az sem mer utalni , aki ezelőtt több 100 ezret utalt. Lassan úgy érzem én vagyok a mumus aki fizet a hirdetésért! Nem is keveset!
Komolyan nem lehet ezt megoldani!? Kell itt a rangokat is dobálni minden hozzászólásért
Most mivel jobb , hogy nem 100 ezer regisztrált van hanem 500 ezer és nincs biztonságban az ember!
Vatera és a többiek hogyan oldják meg?
Nem a NEM UTALJ ELŐRE levelekkel az biztos!

® SimonYana ®

(#1354) angclung válasza SimonYana (#1353) üzenetére


angclung
csendes tag

Egyrészt az, hogy az egész világon előre utalással vásárolnak, enyhén túlzó állítás. Ami a vaterát és a "többieket" illeti, az előre utalás ott is ugyanolyan probléma.

Csak zárójelben kérdezném, hogy aki annyira előre utalás párti, az ugyanezen az alapon miért nem küldi előre magát a terméket? Mert ugye, ő maga bizalmatlan, de a másiktól azért feltétlen bizalmat vár?

Nem azért szólnak sokan az előreutalás ellen, mert el akarnak ütni másokat az üzlettől, hanem mert az előreutalás nagyon kockázatos, sokakat átvernek, és ha csalóba botlik az ember, jogi úton nagyon nehéz visszaszerezni a pénzt. És hogy hányan megvezetik a másikat, ehhez tessék végigolvasni a panaszos hozzászólásokat.

Sok egyéb mód is van egy üzlet lebonyolítására, mint az előre utalás (pl. a legkézenfekvőbb az utánvéttel való küldés, ami azért valamivel biztonságosabb), de ha mindenképp előre utal valaki, akkor azt szerintem csak bizonyos garanciák mellett tegye. Ezek közül a legfontosabb, hogy az eladó személy, vagy cég egyértelműen, és ellenőrizhető módon azonosítsa magát. Pl. faxolja el valamely személyi azonosságát igazoló okiratának fénymásolatát aláírva. (Persze, ezt is lehet hamisítani, de ha ez megtörténik, akkor ez már mindenképp bűncselekmény, és adott esetben a rendőrség itt már kikérheti a banktól az illető valódi adatait a számlaszám alapján, nem úgy, mint az 50 ezer alatti utalások esetében, melyek csak szabálysértésnek számítanak, ahol gyakorlatilag a rendőrség sem tehet sokat.)

(#1355) SimonYana válasza angclung (#1354) üzenetére


SimonYana
addikt

Ne is haragudj , de miért is kellene megbíznom a Te 260 napoddal és a 31 hozzászólásoddal , ha te nem bízol meg bennem a lassan 10 évemmel és a sok pozítív értékelésemmel! Arról nem is beszélve , hogy ha bebiztosítom a csomagom értékét és utánvézellel küldöm , azt nem fogod megfizetni! Ha nem veszed ár én fizetek egy valag pénzt , de ha át is veszed , 1 hetet várok a postán a pénzemre!
Ezzel szemben Te aztán rohadt sokat bevállalsz! :C
Nincs veled semmi bajom , csak ha lehet nem a 0 napos 0 értékelt emberektől várom a választ!
Beszélgessünk , ha legalább fele annyit eltöltesz itt mint én! :R

® SimonYana ®

(#1356) raziel01 válasza angclung (#1354) üzenetére


raziel01
veterán

" (pl. a legkézenfekvőbb az utánvéttel való küldés, ami azért valamivel biztonságosabb), "

Kapsz egy féltéglát vagy egy kiégett VGA-t és bizonyítsd be, hogy nem azt kaptad amit rendeltél.
Gyakorlatilag az eladó szava áll a tiéddel szemben. Ő azt mondja majd, hogy ő feladta, csak te kamuzol, hogy nem azt kaptad.

Egyik se biztonságosabb semmivel se.

(#1357) Speed® válasza SimonYana (#1355) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Halkan jegyzem meg, a regidő/hszszám nem érdem, állapot. Egy újonc is lehet okos/abb. Az előreutalással/bizalommal kapcsolatban: építse fel az ember a renoméját személyes talikkal, aztán már lesz mire alapozni és ezt kérni. Én is utánvét fóbiás vagyok, maradi/drága, kölcsönös bizalom/megbízhatóság kell és ennyi.

(#1358) SimonYana válasza Speed® (#1357) üzenetére


SimonYana
addikt

Ez így igaz! Nem hiába adtam meg a rendes nevem annó! Éppen ezért , hogy bizalmat akartam felépíteni! Ezzel nincs is baj , mert aki ismer az tudja , hogy nem szaladok el és mikor utal én garantálom , hogy másnap a kezében a csomag (úgy adom fel). Viszont had engedtessék meg nekünk , mint régi motorosok hogy ha nem kapunk bizalmat egy friss regisztrálttól , akkor ő ne követelje tőlem!
Nem is csinálok ebből gondot! Ha utal megy a csomag , ha nem utal , megmondom megértem ... visz lát! :R
De akkor Ő is értsen meg engem! Szerencsére mikor Én kezdtem akkor nem gondolkodtak 350-et előre utalni! Más volt a régi társaság! Felhígultunk sajnos! Az adott szónak ma már ritkán van súlya! Lejegelik és vissza mondja ... csak egyszer teszi meg nálam. Többet nem! Én is találkoztam olyannal akit átvertek. Kérdeztem ki volt az és látom 0 meg 50 napos. Ilyennek én sem mernék utalni! Senki nem ismeri még!
A legjobb a személyes tali és nincs is ezzel semmi bajom! :R

® SimonYana ®

(#1359) ReFleXx


ReFleXx
addikt

Jött egy ilyen rendszerüzenet, gondolom mindenki olvasta. Ime egy rézlet belöle:

"A csalók nem a Hardverapró rendszerét törik fel (a jelszavakat egyébként is kódolva tároljuk), hanem egyes emailszolgáltatók biztonsági réseit kihasználva veszik át a hatalmat a rég nem használt hardveraprós felhasználói fiókok felett."

Emiatt jelszóemlékeztető a jövőben nem is kérhető bizonyos szolgáltatók címeire!

Lehetne infót kapni hogy milyen emailszolgáltatókat kell elkerülni?

2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"

(#1360) raziel01 válasza ReFleXx (#1359) üzenetére


raziel01
veterán

citrom*il, freem*il

Nem engedte beírni a nevét csak csillaggal: :D

[ Szerkesztve ]

(#1361) angclung válasza SimonYana (#1355) üzenetére


angclung
csendes tag

SimonYana:
Azt hiszem, teljesen félreértettél. Először is nem Veled kívánok beszélni, (még ha formálisan az általad írt hozzászólásra is reagáltam) hanem általánosan fogalmaztam meg a véleményemet, mindenki számára. Azért hogy most Neked is válaszolok, azért van, mert megszólítottál, igaz, meglehetősen kioktató és lekezelő stílusban, melyet nem fogok viszonozni.

Tehát szó sincs arról, hogy elvárnám, hogy csak úgy megbízz bennem (nem is akarok Tőled vásárolni semmit), pusztán arról van szó, hogy általában aki előre utalást kér, az a másik oldalról nézve tulajdonképp ugyanaz, mintha valaki azt mondaná, hogy előre kéri a terméket, és majd utána fizet. Csak épp erről az oldalról talán jobban látszik a dolog fonáksága.

Mert milyen alapon veted a másik ember (illetve egy vásárló) szemére, hogy egy utánvételes csomagküldéssel aztán "rohadt sokat bevállal", ha az előreutaláshoz való ragaszkodással Te magad hasonló mértékű bevállalást teszel (vagyis nagyjából semmit)?

(A küldés költségeit mellesleg bele lehet építeni az árba. Szerintem így is sokan inkább ezt választanák, mint az előre utalást.)

Végül félreértés ne essék, nem az üzletedet kívánom rontani, és nekem sincs Veled semmi bajom. De a vásárlókat is kell valamilyen módon védeni, mert ezzel az előreutalással nagyon sokakat átvernek, akik aztán nem tudják visszaszerezni a pénzüket. Ráadásul, ahogy olvasom, elszaporodtak az olyan panaszok is, hogy bíztak a több éves regisztrációban, meg a többtucat pozitív értékelésben, mégis felültetés lett a vége.

raziel01:
Nem azt írtam, hogy az utánvétel teljesen biztonságos, hanem azt, hogy valamivel biztonságosabb. Azért azt szerintem kevesebben merik megkockáztatni, hogy elküldenek csomagban egy féltéglát (amit mellesleg kicsomagoláskor videora is lehet venni), mint hogy zsebrerakják a hamis névre utalt pénzt.
Ettől függetlenül részben elismerem az igazadat.

[ Szerkesztve ]

(#1362) raziel01 válasza angclung (#1361) üzenetére


raziel01
veterán

Mintha a videó számítana bármit is. A bíróságon nem fogadják el bizonyítékként, mert nem hiteles.

Bár szerintem is több az aki előreutalással átver.

[ Szerkesztve ]

(#1363) Thusor válasza angclung (#1361) üzenetére


Thusor
őstag

Egyébként a vásárlási és eladási szokásokat a kereslet-kínálat határozza meg. Hiába mondja az eladó, hogy csakis előreutalással adja el a termékét ha a világ összes potenciális vásárlója azt fogja mondani neki hogy mi már bizony nem fogunk előreutalni. Lehet ezek után is makacs az eladó, mint ahogy azt a fenti hozzászólásokból is láthattuk. Max akkor rajta marad a termék és ha tényleg, komolyan el akarja adni akkor változtat az eladási szokásain. De addig amíg lesznek olyanok akik előreutalnak addig lesznek ilyen eladók is. Nekem ez a meglátásom. Majd fog ez a dolog alakulni. A nagyobb előreutalok egyébként paypalos utalásokat kérnek...ez sokkal megbízhatóbb dolog, mert ha mégse menne végbe az üzlet valami oknál fogva, a paypalon keresztül sokkal könnyebben visszaszerezhető a pénzed.

AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)

(#1364) SimonYana válasza angclung (#1361) üzenetére


SimonYana
addikt

Mivel válaszként írtad így megszólítottál! :))
(#1354) angclung válasza SimonYana (#1353) üzenetére

Na mindegy nem is ez a lényeg! Igen van mind a két fél felől aggodalom , de én úgy érzem elvárhatom az előre utalást. Viszont ha valaki nem bízik bennem , akkor roppant egyszerű a dolog. Sajnos nem tudja megvenni tőlem a terméket .

A lényeg ami tudom nem jó a PH-nak , ha csak fele ennyi regisztrált tag lenne , de jó lenne személyes adatokat bekérni és bankkártyát aktiválni annak érdekébe , hogy ne a mikulás regisztráljon Kukutyinból.
Lehet nem kivitelezhető , de én újra regisztráltatnék mindenkit. Hogyha minden adatot megad és egy jelképes utalás is történik , akkor nagyobb a valószínűsége ezek kiszűrésére! Tudom ez eredetileg nem kereskedésre épült , hanem fórumra , de lássuk be kifejlődött és több mint egy fórum vagy egy hardverapró.
Maga az oldalnak sem jó , hogyha egyre több a visszaélés! Én tényleg hónapok óta kiemelem a hirdetésem és kifizetem azt amit kell. Akkor elvárnék olyat is , hogy valamilyen módon ne rontsa az üzletem és egyre nagyobb hangsúlyt fektessen az olyan tagokba mint én is aki a bizalmat 2006-10-08 14:24, azaz 2814 napja óta építem és próbálom megőrizni. Majd 6000 hirdetés hozzászólás , ami leginkább a saját hirdetésem volt.
1000 hirdetés ami azért nem kevés szerintem.
Tényleg csak ennyit akartam , hogy ne egy privát figyelmeztetéssel próbáljuk elintézni a dolgot , mert az nekem és a többi régi megbízható tagnak nem éppen jó!
A napokban már 2 üzletem is elveszett , mert nem mert utalni előre , és ez a figyelmeztetés után volt!
A PH-nak jó , hogy én nem adom el 2 hét alatt és újra fizetek a kiemelésért , de nekem nem annyira.
Csak ennyit szerettem volna , bár tudom ez senkit nem érdekel!

® SimonYana ®

(#1365) Thusor válasza SimonYana (#1364) üzenetére


Thusor
őstag

Mivel már ennyire bele lendültetek a dolgokba. Azért ne varjuk a nyakába a Ph!-nak és közösségének a dolgokat. Ehhez az oldalnak igazából sok köze nincs. Felületet ad arra hogy árulhass rajta. Az árulás módját, feltételeit, eszközeit a kereslet-kínálat határozza meg. Ha nem tetszik a visszaélés okozta kár akkor változtass rajta. Mint ahogy azt sokan meg is tették. Számtalan logout cikk született ezzel kapcsolatban. Olvasgass utána, sokan áttértek paypal előre fizetésre, mert megbízhatóbb. Sokkal kényelmesebb mint elutalni egy vadidegennek akit nem is ismerek. Hiába idősebb, hiába van több hozzászólása, ezek nem jutalmak, nem érdemek. Ezek csak álapotok, amik semmit sem jelentenek. Főleg hogy pont olyan accountok feltörésén fáradoznak a csalók mint a tiéd. Miért bíznának meg ezek után benned? Főleg hogy ezek után kezdenek el majd kételkedni az emberek...azt tudom javasolni mint amit már más nagyobb eladók itt a Ph! is megtettek, változtattak az eladási feltételeiken. Haladni kell a korral, ennyi. Szerintem ezen nem érdemesebb többet vitatkozni. Mert igazából mindekttőtöknek igaza van, csak más szemszögből.

AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)

(#1366) Hintalow válasza SimonYana (#1364) üzenetére


Hintalow
senior tag

Nem fogod tudni kiírtani a csalásokat, főleg a PH-ról, mert itt az egész piac az átverések alfája és omegája körül zajlik: elektronikai cikkek. (ami még máshol fut, az a márkás ruhák, kiegészítők)
És sokan nem gondolják végig, hogy a zsír új csúcstelefont/vga-t/akármit nem fogják féláron megvenni.
Ha szigorítassz, akkor a jómadarak átmennek olx-re vagy máshová. Bár még a szigorítás sem jelent semmit, most is az a fő gond ilyeneknél, hogy kb semmit nem lehet kezdeni vele, behajtani nem lehet, mert vagyontárgya nincsen, a kecón (ha van) már oda se férne a bejegyzés a tullapra a közműtartozások miatt, az eljárást meg kb kiröhögi, legalább megint lesz miről mesélni a haveroknak a krimóban.
Valahogy engem az antikvár sci-fi könyveimmel, meg a szuperhősös pólóimmal soha nem akartak átverni, pedig mindenhonnan rendeltem már, néha meglehetősen nagy összegben. A csalók nem ilyenben utaznak, evvan.

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#1367) TwentyFour válasza SimonYana (#1364) üzenetére


TwentyFour
tag

Érthető a felháborodásod. Csakhogy én is csak olyan usernek utaltam előre, aki régóta aktív tagja volt a ph-nak, illetve láthatóan sok becsületesen lebonyolított üzleten volt már túl. És itt jött közbe az a "lyuk" a rendszerben, amire én sem gondoltam: mi történik, hogyha egy ilyen becsülegtes user accountjával illetéktelen személye lép be és az eredeti user nevében kér előreutalást? Sajnos az utóbbi néhány hétben velem együtt elég sokan benéztük ezt. (Személy szerint ilyen fajta csalásra nem is gondoltam, dehát ez legyen az én tanulópénzem.) Ez nyilván nem jó sem a becsületes eladóknak, sem a vevőknek, és ugye a ph-nak sem. Azzal egyetértek, hogy egy komolyabb autentikáció visszaszorítaná az átveréseket, kérdés, hogy megéri-e egy ilyen beruházás a ph-nak (nyilván nem 2forintos fejlesztés lenne). Mindenesetre én továbbra is szándékozom itt üzletelni, persze nagyobb odafigyelés mellett.

(#1368) SimonYana válasza TwentyFour (#1367) üzenetére


SimonYana
addikt

És itt jött közbe az a "lyuk" a rendszerben, amire én sem gondoltam: mi történik, hogyha egy ilyen becsülegtes user accountjával illetéktelen személye lép be és az eredeti user nevében kér előreutalást?
Na ezért lenne jó egy olyan , hogy be lenne regelve egy bankszámla számom , amit mikor vásárolsz tőlem , akkor láthatnál és bármit írok Te csak arra utalnál! Így nem lenne értelme feltörni a fiókomat , mert úgy is Én kapom meg és még ha kibaszna is velem valami lúzer , akkor is vissza utalnám a jogos tulajdonosának , mert hát azért csak észrevenném , hogy lóvé jött és nem várom sehonnan! :F
Na de én nem vagyok ilyen mega guru és nem értek hozzá , de tény , hogy semmilyen személyes adatra nincs szükség ahhoz , hogy itt eladhass vagy vegyél valamit!
Egyszerűsítsünk csak annyit , hogy senkinek nem kell megadnia semmilyen adatot telefont és bankszámla számot ameddig nem akar eladni és venni valami. A fórumon meg lehet irogatni kamu nevekkel névtelenül. ENNYI! :DD
Még egyszer mondom , csak próbálom kitalálni mit lehetne , hogy mindenkinek jó legyen és a PH-t se úgy kezeljék , hogy itt átbasznak mindenkit! Így is egyre több a kamu foglalós és a hitegetős. Értem én hogy fiatal és nincs pénze! Nem is nézem le ezért , csak ne szopasson engem ezért , mert én erről nem tehetek!

® SimonYana ®

(#1369) angclung válasza SimonYana (#1364) üzenetére


angclung
csendes tag

Azt hiszem, értem a problémádat. Hidd el, nem a keresztbe tevés a célom, hanem a segítő szándék, vagyis az átverések lehetőség szerinti visszaszorítása.

Az előreutalást én is azért érzem problémásnak, mert nincs meg a kellő jogi védelem a vásárlóknak. Elképesztőnek tartom például, hogy 50 ezres tétel alatt egy átverés alapból csak szabálysértésnek számít, és ez esetben gyakorlatilag a rendőrség is tehetetlen. (Hacsak nem talál az ember sorstársakat, akiket szintén átvertek.) Az is döbbenet, hogy egy banki átutalásnál általában nincs semmiféle név és adatellenőrzés, vagyis nem bukik ki, hogy nem az adott néven van a számla.

A paypal-lel meg azt érzem problémásnak, hogy egy esetleges jogi folyamat során a végrehajtási eljárás a végrehajtás alatt álló személynek csak a normál, banki számláihoz fér hozzá.

Ha mindezek normálisabban lennének jogilag szabályozva, valamint a hirdetőnek legalább az azonosításhoz szükséges személyes adatait tárolnák valahol (visszaélés esetére), akkor az előreutalás is biztonságosabb lenne, és a vevő is kapna némi garanciát, hogy problémás esetben legalább tehet valamit a pénze visszaszerzése érdekében.

Mégegyszer: nincs szándékomban sem Téged, sem más becsületes hirdetőt megkérdőjelezni, csakis segítő szándékkal írok, az esetleges csalók ellen.

[ Szerkesztve ]

(#1370) Thusor válasza angclung (#1369) üzenetére


Thusor
őstag

Paypal-nál úgy fizetéstől számított 45 napig 100%-ban visszakapod az elutalt összeget. Ez elég annyira hogy megkapd a cuccot még külföldről is. Tehát ha fizetsz és nem kapod meg a cuccot, akkor jelented az esetet kivizsgálják és visszakapod a pénzed. Milliók fizetnek és élnek ezzel a lehetősségel. Eddig senkinek a pénze se veszett el, csak a 45 napos határidőt tartsd be. Ennyi.

AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)

(#1371) SimonYana válasza angclung (#1369) üzenetére


SimonYana
addikt

Pedig jó lenne , ha foglalkoznának a szabálysértéssel , mert 3 szabálysértés , már büncselekmény és érvényesül a 3 csapás is! Az azért elég visszatartó erő , ha lecsukják! Igaz fél éven belül kell a 3.nak megtörténnie.
Nem biztos hogy így van , de valahol ezt olvastam.

® SimonYana ®

(#1372) keIdor válasza SimonYana (#1355) üzenetére


keIdor
titán

Én személy szerint csak személyes üzletekben vagyok már benne. Volt, hogy PH! félisten, sok pozitívval úgy gondolta, hogy átveri a másikat, lehetett ilyet olvasni ugye... aztán ott van Cybertrone/Pisti88+ esete is pl.
róla sem gondolta senki, hogy milyen ember valójában, azt egyszer csak, mintha gát szakadt volna át, úgy jöttek az áldozatok elmesélni történetüket...
Arra is volt példa, hogy az illető előre utalt, rendben meg is kapta a csomagot, és a vásárló állította, hogy téglát talált a csomagban, miközben te tudod, hogy rendben fel lett adva. Ha nincs arról videó, ahogy csomagolod be, az életbe nem bizonyítod az igazad.

Csak íme pár példa...

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#1373) angclung válasza Thusor (#1370) üzenetére


angclung
csendes tag

Elismerem, hogy ezek jó dolgok a paypal-ről, amit leírsz. Azonban egy olyan szituációban, ha egy meglévő tartozásodat nem adja meg valaki, és Te a jog eszközeihez fordulva a megfelelő bírósági döntés birtokában végrehajtási eljárást indítasz ellene, akkor a végrehajtó az adósnak csak az egyes bankoknál vezetett számláira tud inkasszót tenni. Vagyis az adós pl. a paypal segítségével sajnos simán ki tud bújni a végrehajtás eszközei alól. (Elmondom, hogy esetemben a végrehajtónál azt sem tudták, mi az a paypal!)
Persze, elismerem, hogy ez sokkal inkább a jelen végrehajtási eljárás fogyatékossága, mivel évekkel le van maradva a jogi kiskapukkal szemben.

(#1374) raziel01 válasza keIdor (#1372) üzenetére


raziel01
veterán

"Ha nincs arról videó, ahogy csomagolod be, az életbe nem bizonyítod az igazad."

Nem az eladónak kell bizonyítani hanem a feljelentőnek azaz a vevőnek.
A másik pedig az, hogy meddig tart becsomagolni valamit és ráírni egy címet? Semeddig.

(#1375) starmark53 válasza Corsair90 (#1231) üzenetére


starmark53
újonc

Írtam privátot, én is így jártam

(#1376) SimonYana válasza keIdor (#1372) üzenetére


SimonYana
addikt

Had kérdezzem meg : Volt e biztosítva a csomag?
Én 2000-ért mindég 50 ezerre biztosítva adom fel és garantáltam másnapra!
Ideje nincs a postán kivenni és ha ki is veszik ott a biztosítás és azt a csomagot mindenkinek alá kell írja aki hozzá nyúlt! Soha az életben nem volt gondom a postával 2006 óta ezért nem is értem ezeket a történeteket! Nem a postán volt a gond ebben biztos vagyok! Viszont ha rendesen adatokkal árulhatnál , valljuk be nem nehéz 50 ezer felett vásárolni és ott már jogilag többe kerül neki mint amennyit nyer!
Nem értem nekem miért nem volt gondom senkivel!? :F

® SimonYana ®

(#1377) keIdor válasza SimonYana (#1376) üzenetére


keIdor
titán

Nekem sem volt!
De lehetett ilyeneket olvasni.

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#1378) Thusor válasza angclung (#1373) üzenetére


Thusor
őstag

Szóval azt mondod, hogy volt olyan eseted amikor nem tudtad vissza kapni a pénzed 45 napon belül a paypalon keresztül?

[ Szerkesztve ]

AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)

(#1379) odorgg válasza raziel01 (#1374) üzenetére


odorgg
addikt

"A másik pedig az, hogy meddig tart becsomagolni valamit és ráírni egy címet?"

No ezért nem értem az utánvét mániásokat. Mennyivel jobb egy féltéglát kifizetni a postán, mint előre utalni a pénzt? Így is úgy is bukod a lovét, max előre utalva egy téglával kevesebb lesz otthon.
Vagy van akinek nem mindegy, hogy hogy verik át?

Másrészt újonc 0 naposan ne akarjon utánvétet, max akkor, ha legalább az utánvét költségét előre küldi. Ugyan is ha nem veszi át a csomagot akkor az -2000ft az eladónak. ( ilyen esetem is volt)

Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg

(#1380) SimonYana válasza odorgg (#1379) üzenetére


SimonYana
addikt

Másrészt újonc 0 naposan ne akarjon utánvétet, max akkor, ha legalább az utánvét költségét előre küldi. Ugyan is ha nem veszi át a csomagot akkor az -2000ft az eladónak. ( ilyen esetem is volt)

Egy valamit ne felejtsünk el! Mert ezt mindenki elfelejti!
Hogyha Én feladok egy csomagot pl GTX780Ti ami ugye minimum 130 ezer és ezt nem biztosítom 130 ezerre , onnantól kezdve rohadt nagy kockázat , mivel a postai dolgozó már tudja , hogy abban minimum 130 ezres érték van. Biztosítva van? NINCS! Akkor ezt most ellopom és nem zsákba macska! Megéri mert mehetsz az Istenhez panaszra! Lebiztosítottad? Nem mert akkor az utánvétes csomag ára lesz vagy 10 rongy! Mennyire jó ez nekem , azért hogy a vevőnek olcsóbb legyen én kockáztatok 130 ezret+ a posta!
Erre senki nem gondol. Postás bennfentestől tudom!
Hogyha netalán minden stimmel , akkor a vevő másnap megkapja , de Te a pénzedet max. 4-5 nap múlva. Hogyha még egy hétvége is benne van akkor VGA nélkül vagyok több mint egy hétig , csak azért , hogy a vevőmnek jó legyen! Még ha van is másik VGA-m , akkor is az én pénzemet kamatoztatja a posta magának több napon keresztül!
Fú de k@rva jól jártam! :W

® SimonYana ®

(#1381) raziel01 válasza SimonYana (#1380) üzenetére


raziel01
veterán

"onnantól kezdve rohadt nagy kockázat , mivel a postai dolgozó már tudja , hogy abban minimum 130 ezres érték van."

Honnan tudná? Úgy kell becsomagolni, hogy ne látszódjon mi van benne.
Ő csak egy dobozt lát.

(#1382) SimonYana válasza raziel01 (#1381) üzenetére


SimonYana
addikt

Mivel után vételes , tudja ha leadja 130 ezret kap érte. Te adsz egy csomagért 130 ezret a postásnak , ha tudod , hogy van benne egy Logitech egér? Gondolhatod , hogy senki nem küldözget és senki nem vesz át 130-ért csomagot , ha abban nincs semmi érték!
Kicsit gondol át miután ezt az előbb nem tetted!
Még egyszer mondom: Után vétel 130 ezer! nem is kell bele látni! Nem mindegy az , hogy VGA vagy arany lánc stb.! Érték van benne 99.99%

[ Szerkesztve ]

® SimonYana ®

(#1383) raziel01 válasza SimonYana (#1382) üzenetére


raziel01
veterán

Igazad van. Nem utánvétre gondoltam.
Elég nagy marha aki nem kér rá értékbiztosítást.

(#1384) SimonYana válasza raziel01 (#1383) üzenetére


SimonYana
addikt

Hidd el , hogy az emberek 90%-a nem kér rá , mert drága és a vevő húzza a száját és azt hiszi semmi nem történhet , mert ha a postás átadja , akkor átveszi érte a pénzt! Igen , ha eljut a címzettig!
Halottam történetet 600 ezres tételről! Ha nem biztosítod , megy a megy kosárba lapátolják. Ha biztosítod , mindenki aláírja aki kezén át megy! Egyszer adtam így fel és majdnem szív infarktust kapott a vevő mikor fizette a postát! :K

® SimonYana ®

(#1385) angclung válasza Thusor (#1378) üzenetére


angclung
csendes tag

Nem, ilyen esetem nem volt. Talán félreérthetően fogalmaztam.

Viszont valaki régóta tartozik egy más ügyből kifolyólag, ami miatt már végrehajtás folyik az illető ellen. A végrehajtó azonban csak az adós bankszámláit tudja ellenőrizni, amiken persze nincs egy fillér sem. Paypalon viszont lehet az illetőnek bármennyi pénze (nem biztos, hogy van, de simán lehetséges), a végrehajtó ahhoz nem tud hozzáférni. Ez az, amire mondtam, hogy kiskapu, mert a végrehajtási törvény sajnos meglehetős fáziskésésben van a pénzügyi tranzakciókat illetően.

[ Szerkesztve ]

(#1386) Jorus válasza SimonYana (#1384) üzenetére


Jorus
nagyúr

Futár egyébként nem jobb ilyen esetekben, amikor nagy értékű cuccot küldesz? 1200-ért elviszik bárhova másnap, plusz biztosítva van a csomag is. Mi a Gepárddal szoktunk küldeni csomagokat vidéki partnereknek, a csomag értékének 0.5%-a a biztosítás, vagyis egy 130k-s karira 650 Ft-ot kell fizetni.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#1387) SimonYana válasza Jorus (#1386) üzenetére


SimonYana
addikt

Igen elképzelhető ! Sajnos sosem küldtem futárral így semmilyen tapasztalatom nincs így sem rosszat sem jót nem tudok mondani róla! :F

® SimonYana ®

(#1388) Hintalow


Hintalow
senior tag

Egyáltalán ki az a fogalmatlan aki egy 130.000Ft-os akármit postán küld belföldön :F

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#1389) SimonYana válasza Hintalow (#1388) üzenetére


SimonYana
addikt

Még 350 ezret is adtam már fel és sosem volt gond! Nem értem mi a bajod , mert adnak fel milliós tételeket is ! Ha hiszed ha nem! Tudod nincs érték határ bár mennyire is nagynak gondolod ! Kicsit le vagy maradva ! :DD :DD :DD

[ Szerkesztve ]

® SimonYana ®

(#1390) Deck


Deck
titán

Nem lehetne megcsinálni, hogy hardverapródon is legyen paypales fizetés? Paypallel fizetni biztonságos és ha átvernek vissza kapod a pénzed is. Jó is lenne már végre egy magyar ebay.. Előreutalással valóban több az átverés mint az utánvéttel de ott is van. Személyes találkozó megbízható csak jelenleg. Az oldalon is fel van tüntetve, hogy senki se utaljon előre mégis akit átvernek 99%ban előre utal.. Minden oldalra be kellene vezetni a paypales fizetést vagy az alin lévő védelmet, hogy csak akkor kapod meg a pénzt ha minden rendben volt.. Nagyon lemaradottak vagyunk biztonság terén és nem is védenek minket a magyar oldalak.

PS5

(#1391) SimonYana válasza Deck (#1390) üzenetére


SimonYana
addikt

Erről mi tehetünk. Ugyanis a boltokban megfogdostuk a terméket es utána ha tetszett rohanunk haza es megvettük valamelyik olcsóbb webes felületen. Így tönkre ment minden bolt. Pedig az biztonságos és kézen fogható volt. Ha még el sem ítélik a csalókat a jelenlegi helyzet is egyre rosszabb lesz. Majd nen veszünk semmit. ;-)

® SimonYana ®

(#1392) Botigta


Botigta
aktív tag

Sziasztok,

Csak Prohardveres csalókat lehet bejelenteni, vagy bármilyet (pl. OLX)?

[ Szerkesztve ]

(#1393) Trailblazer válasza Botigta (#1392) üzenetére


Trailblazer
addikt

A kérdésedben benne foglaltatik a válasz is. :)

Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V

(#1394) SimonYana válasza Botigta (#1392) üzenetére


SimonYana
addikt

:U :U :U

® SimonYana ®

(#1395) Botigta válasza Trailblazer (#1393) üzenetére


Botigta
aktív tag

Ne haragudj, de szerintem nincs. Egyszerűbb lett volna 3 szóban egyértelműen válaszolnod. Mert még mindig nem tudom, hogy OLX-es csalásról írhatok-e, vagy húzzak a búsba a bajommal...

(#1396) Speed® válasza Botigta (#1395) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Írni írhatsz, de semmi köze a PHnak az OLXhez..elég egyértelmű, nem..? o.O
Szóval megoszthatod, véleményt/tanácsot kaphatsz, de ennél több nem lesz..

(#1397) SimonYana válasza Botigta (#1395) üzenetére


SimonYana
addikt

Írhatsz akár a Nők lapjába is! :DD

® SimonYana ®

(#1398) ibcsy


ibcsy
újonc

sziasztok!Baranyai Tibor 11600006 00000000 66855990 CSALÓ HAZUG FÉREG.
Hétfőn megyek ellene feljelentést tenni,mást is átvert? 12e károsított meg az olxen egy telefon miatt....

(#1399) omarion23


omarion23
tag

Sziasztok!

Szeretném leírni a történetemet, mert (bár nem olvastam vissza a topicban, de..) úgy gondolom, hogy nem egy hétköznapi a történetem. Bár úgy indult, mint egy szokásos "átverés".

BeckyStar nevű fórumtag hirdetett egy iPhone 4-et. Ajánlottam egy árat, amibe ő belement, és megadta a számlaszámát, hogy utaljam el a pénzt. Mivel már rengetegszer adtam vettem előre utalással dolgokat, eddig gond nélkül, gondoltam, hogy most se lehet nagy gond. Elküldtem a pénzt. Közbe adott egy telószámot, amin el tudom érni, ha bármi van. Nos, a pénz átment, kérdeztem, tőle, hogy meg kapta-e. Írta, hogy igen, és postázza a terméket, és küldi a feladóvevényt. Az elkövetkező napokban írtam neki, hogy feladta-e, küldi-e a feladóvevényről a képet? Mondta, hogy persze, csak nincs otthon, stb kifogásokkal állt elő.
Ekkor döntöttem úgy, hogy a neve alapján rákeresek facebookon. Találtam egy embert, aki az általam hallott hang alapján hasonló kinézetű lehet. Ekkor felkerestem aki az egyetlen értékelését adta, Xbox360BP nevű, rendkívül korrekt fórumtagot, mivel ő személyesen üzletelt vele, megmutattam neki a facebookos adatlapot, és megerősítette, hogy ő az az emberke akitől vettem a telefont. Kérdezte, hogy miért kérdezek felőle. Elmondtam, hogy hogy jártam, és felajánlotta, hogy mivel ő már üzletelt vele, megveszi tőle a telefont. Fel is hívta BeckyStar-t, hogy igényt tartana a telefonra, majd megbeszéltek egy találkozót. Eközben én folyamatosan hívtam, írtam neki, de feladóvevényt, bizonylatot csak nem volt, kifogás annál inkább.
Ezután kitaláltuk Xbox360BP-vel, hogy a leszervezett találkozóra felutazom én is Budapestre egy Nyíregyháza melletti kis falucskából, és amikor hozza a srác a telefont megvételre, megnézem, és mikor a kezemben van, bemutatokozom neki.

Így is történt minden, felutaztam, találkoztunk....bár a megbeszélt 11:50 helyett valamikor du 1 óra környékén hozták a telefont, de mi szépen megvártuk ezt a több, mint egy órás késést.
Elkértem a sráctól a telefont, hogy megnézzem. Miközben nézegettem, a zsebemből elővettem a telefonomat, és felhívtam BeckyStart, aki belenyúlt a zsebébe, nézi ki hívja, és egy "leszarom" arccal vissza is tette a telefont. Kérdeztem tőle, hogy ki hívta, csak nem egy 30-as szám? 608..stb, ekkor valami hihetetlen döbbenet ült az arcára, és közöltem vele, hogy ki vagyok, közben a kezébe adtam az utalásomról készült printscreen nyomtatott verzióját. Még ekkor is habogott valamit, hogy két telefonja van, és az egyiket már elküldte nekem. Én pedig mondtam, hogy okés, akkor ha megjön a telefon, az egyiket visszaküldöm neki, de addig ami a kezemben van, az nálam marad. Nem erősködött, hogy ő tényleg feladta, és ezt kéri vissza. Szóval gondolhatjátok, hogy mi volt igaz abból is amit mondott. Még pár jelentéktelen szóváltás után távozott a helyszínről.

Mi pedig Xbox360BP kollégával elégedetten nyugtáztuk, hogy nem lettem átverve végül.

Szóval ezt azért írtam le nektek, hogy ha mégis jóhiszeműen előre utaltatok, de nem kaptok semmit, az nem azt jelenti, hogy ihattok rá hideg vizet, mert ugye sok esetben a rendőrség sem tesz semmit.
Hanem azt, hogy igen is járjatok utána, kérdezősködjetek, mert vannak még ezen a fórumon olyan emberek akik időt, és pénzt nem sajnálva segítenek azokon akik bajba kerültek.

Ezúton szeretném meghálálni Xbox360BP-nek, hogy szó nélkül felajánlotta a segítségét, mert nélküle most 25ezer forinttal rövidebb lennék.

Mégegyszer köszönöm Neked, hogy véghezvittük ezt a történetet!! :R :R :R

(#1400) Xbox360BP válasza omarion23 (#1399) üzenetére


Xbox360BP
csendes tag

Szívesen segítettem , [omarion23] tagnak mivel én is jártam már így, és átérzem milyen az mikor vársz valamit- kifizetted és nem kaptál semmi.... csak azt tapasztalod hogy a telefont kinyomják nem veszik fel. ha felveszik akkor.. jönnek a hazugságok :S

hát [beckyStar] nem járt sikerrel! :C

de megjegyezném hogy ezt a telefont még mindig árulja!..és a szöveg """pont neked van jegelve"""
ezt nekünk is mondta külön külön persze.. :C

szóval ettől az embertől egy rozsdás vas szöget sem szabad venni..illetve járna neki egy Kitiltás is! :W

Vásárolnénk, Laptopot és Konzolokat Azonnali Fizetéssel!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.