Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-02-22 13:50:59

LOGOUT.hu

A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1501) raziel01 válasza Trailblazer (#1500) üzenetére


raziel01
veterán

Lehet töröltetni moderátorral.

(#1502) angclung válasza Trailblazer (#1500) üzenetére


angclung
csendes tag

Igen. Elnéztem. De utólag végiggondolva talán jobb is így, mert valószínűleg nem sok jelentősége van annak, hogy olvassa-e az, aki ellen a panaszt tették, viszont így más, hasonló helyzetben lévő fórumtársnak is segítség lehet ez az összegfoglalás.

(#1503) Goldberg03


Goldberg03
tag

Sziasztok!

ermisukrám átvert engem 28.000ft-al. Előre utaltam és nem küldött semmit.
Szóltam az oldalon és elég hamar ki is tiltották.
Hétfőn mehetek a rendőrségre.

(#1504) kiss8672


kiss8672
csendes tag

OLX-en károsítottak meg 25 000 forinttal. A szokásos história előre utaltam de nem kaptam semmit. Név, telefonszám, bankszámlaszám, e-mail cím van tulajdonomban. Mi a teendő ilyenkor? REndőrség? komolyan fognak venni egy18 éves srácot ha bemegyek? És mégis mit mondjak? Tanácstalan és elkeseredett vagyok. Tudom minden oldalon ott van hogy ne utalj előre, de tudjátok,.. az ember a saját kárán tanul igazán. :(

(#1505) Goldberg03 válasza kiss8672 (#1504) üzenetére


Goldberg03
tag

Én is most voltam a rendőrségen. Ezért eltudom mondani, hogy hogyan zajlik.

Megmondod, hogy feljelentést akarsz tenni, mert interneten keresztül átvertek.
Kivárod míg sorra kerülsz.
El kell mesélned az egész történetet ami az átverés során történt. Ezt jegyzőkönyvbe is veszik. Megadod a kapott adatait a megkárosítódnak.
30 nap a nyomozásra előírt idejük, de ezt akárhányszor kitolhatják +30 nappal.
Ha sikerül beazonosítani a csalót és bizonyíték is van ellene, akkor megy tovább az ügy a bíróságra. Ahol remélhetőleg kimondják, hogy vissza kell fizetnie a kicsalt pénzt.
Nálam egy elég normális rendőr volt, nem kell tartani attól, hogy nem vesznek komolyan. Elég sok ilyen esettel találkoznak.
Én azt tanácsolom, hogy mindenképp jelentsd fel.

(#1506) daenerys válasza F-ECT$ (#920) üzenetére


daenerys
tag

Igen, engem is. A plebsz itt és a Tolvajkergetők oldalán sem hitt nekem. Gsmvonal gsmline csaló adatlopó sunyi szemét banda! Ez a véleményem, bárcsak sose mentem volna az oldalukra.

(#1507) kiss8672 válasza Goldberg03 (#1505) üzenetére


kiss8672
csendes tag

Köszönöm válaszod! kellett mutatnod neked gondolom e-maileket meg ilyesmiket hogy egyáltalán elinduljanak valamin. Megtartottam az utalásnál adott papirokat, meg minden. de sajnos képernyő mentést nem csináltam a híredésről. Ez baj?

(#1508) Goldberg03 válasza kiss8672 (#1507) üzenetére


Goldberg03
tag

Én személyesen fizettem be a pénzt és erről a bizonylatot elvittem magammal. Ezt le is fénymásolták.
Az e-maileket is ha vannak, akkor azokat is be kell vinni. Mondjuk én azokat elfelejtettem, de ráírták ezt a papírra és később még bekérhetik a nyomozás folyamán.
Szerintem nem gond, mert kikérik az adatokat OLX-től.

(#1509) kiss8672 válasza Goldberg03 (#1508) üzenetére


kiss8672
csendes tag

Ki kell nyomtatnom az e-maileket vagy ott is megmutathatom őket?

(#1510) jerry311 válasza kiss8672 (#1509) üzenetére


jerry311
nagyúr

Egyszerűbb az életed ha kinyomtatod, akkor csak simán ott hagyhatod és nem kell azzal foglalkozni, hogyan csatolják az aktához.

(#1511) Goldberg03 válasza kiss8672 (#1509) üzenetére


Goldberg03
tag

Ki kell nyomtatni őket, mert ott nem használhatod a számítógépet. Én is kérdeztem ezt.

(#1512) kiss8672 válasza Goldberg03 (#1511) üzenetére


kiss8672
csendes tag

Majd írj hogyha lesz valami fejlemény a te ügyedbe. Kíváncsi vagyok az idővaltumra.

(#1513) Goldberg03 válasza kiss8672 (#1512) üzenetére


Goldberg03
tag

Persze majd megírom.
Te voltál már a rendőrségen feljelentést tenni?

(#1514) kiss8672 válasza Goldberg03 (#1513) üzenetére


kiss8672
csendes tag

igen, voltam. Nagyon rendes volt a rendőrtiszt aki felvette a jegyzőkönyvet. Mondta hogy majd hív a nyomozó telefonon.

(#1515) petya0426


petya0426
tag

Sziasztok.
Történetem kissé nevetséges lehet egyesek számára, én mégis szeretném valahogy visszaszerezni a pénzemet, amit egy piti csaló vett el tőlem.
Az egész 2014.09.24-én kezdődött, amikor találtam az OLX-en egy hirdetést, miszerint 5500 FT-ért árulnak Nike Airmax cipőt, azonnali szállítással, tehát nem kell várnom rá 3-4 hetet, míg Kínából ideér.
Árából ítélve gondoltam, hogy nem egy eredeti cipőről van szó, viszont képek alapján a jobb minőségű török replikának tűnt (varrott, és nem rávasalt nike jel), ezért gondoltam ennyiért a hülyének is megéri, nemhogy nekem..
Még aznap leveleztünk ott az OLX rendszerén belül, mint ahogy a hirdetésben is megjelent, 4 db vásárlása esetén az 5. ingyen van, a postaköltség pedig 990 ft-több vásárlása esetén is !
Másnap felhívtam telefonon, hogy akkor szeretnék rendelni, stb. stb.. Megegyeztünk, hogy rendelek 4 cipőt, így az 5.-et ingyen kapom. Kértem, hogy még aznap (csütörtök) adja fel postára, hogy péntekre megérkezzen, hiszen egyik családtagom külföldre utazik ki,s akkor kivinné magával az egyik párat.
Mondta, hogy jó, amint megérkezik a pénz (23 ezer forint),egyből postázza. Még aznap befizettük a számlájára a pénzt.
A hirdetés Juhász Gábor néven volt feladva, viszont a számlaszám Vígh Zsoltné néven volt, miután elküldtük a pénzt picit furcsálltuk is ezt, de bíztunk benne, hogy nem lesz gond.
Pénteken hívtam délelőtt telefonon, hogy küldje el nekem a nyomkövetési számot, hogy meg tudjam nézni merre jár a csomag. Azt mondta, hogy előző nap az én csomagommal együtt 17 helyre adott fel csomagot, ezért időt kér mire előkeresi, meg egyébként sincs otthon, de nyugodjak meg, délután 2-3 óra körül küldi.
Kicsivel több, mint 4 után felhívtam, hogy mégis merre van az a nyomkövetési szám,pontosabban a csomag. Azt mondta,hogy kiment a fejéből, de fél órán belül küldi a számot. Azóta se csomag,se nyomkövetési szám,s eltelt több,mint egy hét.
A telefont nem veszi fel, vagy ki van kapcsolva -mikor mi..
SMS-re, OLX-es levélre nekem nem válaszol.
Próbáltuk másik számról is, mindhiába, viszont érdekesség, hogy próbáltunk másik OLX-es azonosítóval írni neki, hogy érdeklődnénk a cipők után, stb..-arra gond nélkül válaszol. Érdekesség továbbá, hogy a hirdetésben úgy volt feltüntetve, hogy Sükösdön személyesen átvehető, de mindig kitér alóla (fél a NAV-tól,sokat dolgozik,stb.) . Sőt, most már Juhász Gábor néven lévő bankszámlaszámot ad meg.

Felvettem a kapcsolatot az Internetes Károsultakért oldallal, akik mindenképp azt javasolták, hogy jelentsem fel.
E-mail-ben megtettük a feljelentést még csütörtökön a hozzám közel eső rendőrkapitányság címére, mellékelve a részletes leírással, illetve az utalást igazoló bizonylattal, s a teljes beszélgetéssel, viszont ezidáig nem kaptam választ.
Kérdésem, hogy mit javasolnátok ?
Törődjek bele, hogy egy pitiáner csaló lelépett a 23 ezer forintommal (meg még kitudja hány ember pénzével, hiszen ezidáig majdnem 4 ezer ember nézte meg a hirdetést), vagy mit tegyek ?

Most látom, hogy időközben törölték is a hirdetést.

(#1516) raziel01 válasza petya0426 (#1515) üzenetére


raziel01
veterán

Feljelentetted. Többet nem tudsz tenni mivel címét sem tudod.
Nem kell OLX-en vásárolni, mert az egy mocsok, csaló oldal.
Azt ne várd, hogy hip-hopp pár nap alatt visszakapod a pénzt.
Talán több év múlva de leginkább soha.
Sok a csaló, rendőrség is nehezen tud vele foglalkozni.

(#1517) EmberXY válasza petya0426 (#1515) üzenetére


EmberXY
addikt

Ne törődj bele, a rendőrségnek válaszolnia kell előbb-utóbb, ha más nem, akkor személyesen is utána kell járni, hogy mi újság.
Ha több embert is átvert, az már üzletszerűség, az ideális eset az lenne, hogy minél több (lehetőleg mindegyik) károsult feljelentse, így talán hamarabb lesz fejlemény.
Az, hogy a pénzt visszakapod-e, az már más kérdés, de szerintem semmiképp ne törődj bele, azzal csak röhög a markába, így meg talán kap egy kis büntetést.

Up the Irons!

(#1518) angclung válasza petya0426 (#1515) üzenetére


angclung
csendes tag

Szerintem is mindenképp jól tetted, hogy feljelentetted. A pénzt sajnos nagyon nehéz visszaszerezni. Mindazonáltal nagy eséllyel nem Te lehetsz az egyedüli, akit becsapott, és ha mások is feljelentést tesznek, már felmerül az üzletszerűség gyanúja. Ez esetben a dolog összegtől függetlenül már bűncselekménynek számít.
A név nem sokat jelent, mert azt nem ellenőrzi a bank (vagyis megadhatott bármilyen nevet), de a számlaszám alapján megpróbálhatsz sorstársakat keresni. Sanszos ugyanis, hogy más is utalt már erre a számlaszámra, úgyhogy ez alapján talán lehet közös szálakat találni.

[ Szerkesztve ]

(#1519) somé válasza petya0426 (#1515) üzenetére


somé
őstag

A Prohardvernek mi köze van az OLX-hez, vagy más portálokhoz?
Le is van írva, ez a topik csak a Ph károsultjai részére. :U

A fantáziához intelligencia szükséges.

(#1520) Rendo84 válasza somé (#1519) üzenetére


Rendo84
senior tag

Akkor nyitni kell neki egy másik topkot, vagy átírni az összefoglalót.
Úgy is van már itt valóvilágtól kezdve mindenféle saláta topik, gondolom egyel több vagy kevesebb már nem számít, különbség annyi, hogy ez hasznos is lenne. :)

(#1521) somé válasza Rendo84 (#1520) üzenetére


somé
őstag

Már miért kellene átírni, az összefoglaló kinyitása előtt NAGY betűvel van írva: "A TOPIC CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!" :W

A fantáziához intelligencia szükséges.

(#1522) fRooStzzZ


fRooStzzZ
senior tag

Esetleg annyit bele lehetne irni az osszefoglaloba, mit tehet az illeto ha atvertek, es nem jonne minden 4. hozzaszolas arrol, engem atvertek, es most ilyenkor mi van.
jelentsd fel, kerj fizetesi meghagyast stb. Mert lenyegeben itt csak arrol szol a tortenet, egy ember irja a problemait, masik 3 valasz meg arrol szol, hogy jelentsd fel, kerj a kozjegyzoitol egy fizetesi meghagyast.
Es ez ismetlodik egy oldalon 10x

(#1523) angclung válasza fRooStzzZ (#1522) üzenetére


angclung
csendes tag

Egyetértve az előző hozzászólókkal, azért egy más aspektusból is érdemes végiggondolni a dolgot.

Igaz, hogy sokaknak hasonló a problémája, és a válaszok nagy része is legtöbbször hasonló jellegű (jelentsd fel, kezdeményezz fizetési meghagyást, stb.), azonban egyrészt valamilyen szempontból mégis minden ügy egyedi, és a panaszos ebben az értelemben mindig személyes választ vár (és kaphat akár privátban is), másrészt egy ilyen fórum segítségével a csalók nyomára is könnyebb eljutni, hiszen a különböző ügyekben felmerülhetnek hasonlóságok, közös nevek, számlaszámok, melyek mentén aztán a panaszosok akár össze is foghatnak. Ezért szerintem a tisztességes üzletet keresők védelmében mindenképp van jogosultsága ennek a topic-nak, még akkor is, ha látszólag nagyon sok az ismétlődés.
(Az más kérdés, hogy ettől függetlenül nem ártana egy alapvető gyakorlati és jogi összefoglalást adni arról, hogy konkrétan milyen lépéseket érdemes és lehet tenni különböző átverések esetén.)

[ Szerkesztve ]

(#1524) Rendo84 válasza angclung (#1523) üzenetére


Rendo84
senior tag

Ez így van ahogy leírtad, teljesen egyetértek vele, azonban kiegészíteném még pár dologgal.
A lényeg abban rejlik, hogy a károsultak is tudjanak egymáson segíteni. Leginkább itt van lehetőségük sorstársakat keresni, a nyomozás megsegítéséhez.
Biztos vagyok benne, hogy aki itt aprón csaló, azaz OLX-en is próbálkozik, hiszen itt még könnyebb és jobb lehetőségeik vannak.
Így nagyobb arra az esély, hogy a károsult azonosságot fedezzen fel a saját és egy másik ügy között.
Tudom erre van másik oldal is, de az emberek próbálnak ilyenkor minden lehetőséget megragadni.
Valamint akit egyszer átvertek, nem valószínű, hogy még egyszer beleesik ilyen hibába és azért a legtöbben olyanok is írnak, akikkel soha nem fordult még elő és így ebből adódóan fogalmuk sincs hogy milyen lehetőségeik, kilátásaik vannak.

(#1525) Deck válasza petya0426 (#1515) üzenetére


Deck
titán

Ne, hogy még te fázz rá a rendőrségnél mivel hamis cipőt akartál venni..

PS5

(#1526) petya0426 válasza Deck (#1525) üzenetére


petya0426
tag

A hirdetésben nem volt feltüntetve,hogy a cipő hamis lenne e,így én akár lehettem olyan naív, aki azt hihette,hogy ennyi pénzért eredeti cipőt kap.

(#1527) Deck válasza petya0426 (#1526) üzenetére


Deck
titán

Hát persze.. 5ezerért kapsz eredetit. Na meg leírtad ide, hogy tudtad, hogy hamisak. Ha üzletben vettél volna eredetit most nem tartanál itt.

[ Szerkesztve ]

PS5

(#1528) zolc


zolc
újonc

Szendrővári Tiborról van valakinek már infója?

(#1529) csab65 válasza zolc (#1528) üzenetére


csab65
újonc

Írták pár hónapja hogy a csalási ügyben megszűnt az eljárás. Viszont kezdhetsz fosni Tibi, mert az én ügyemben (ami ugye számítógépes rendszer elleni bűncselekmény és személyes adatokkal való visszaélés) még mindig folyik a nyomozás. :U

[ Szerkesztve ]

(#1530) darnyi válasza csab65 (#1529) üzenetére


darnyi
tag

Ha esetleg jutsz valamire légyszíves írd meg. Akár privátban is. Köszönöm előre is. :)

(#1531) marika09 válasza zola0306 (#50) üzenetére


marika09
újonc

sziasztok!
én rendeltem az OLX-en egy " európai tresszelt hajat", ami 25000ft volt +postaköltség!
kértem az eladótól garancia levelet is.
megkaptam a hajat csak köze nincs ahhoz amit megbeszéltünk (vannak üzeneteink az OLX-en)
ilyenek: hogy azt írta 20cm-sek a tresszek, de csak 15cm mindegyik 3db van belőle
a garancia levele nem az ami a hajhoz jár, csak egy kézzel írt irka- firka amibe annyit ír, hogy ő garanciát vállal h emberi minőségű a haj, nekem pedig azt írta üzenetben hogy magyar haj.....
Írtam neki, hogy utalja vissza a pénzem és visszaküldöm a hajt.
nem akar beleegyezni, arra hivatkozva, hogy én már összefogdostam és így már nem tudja másnak eladni, de én is csomagolás nélkül (védő folia, nejlon) kaptam, csak egy borítékba belerakva...
kérlek segítsetek mit tudok tenni, hogy visszakapjam a pénzem, perköltségek nélkül ??

(#1532) marika09 válasza marika09 (#1531) üzenetére


marika09
újonc

bocsánat, nem a te ügyedhez szól! ne haragudj h ide írtam

(#1533) Tothgera30


Tothgera30
Ármester

Tud valaki segítséget adni abban, hogy újraindított bírósági ügy esetében, amiben az adóstól szeretném visszakapni a tartozást, meddig érvényes? Mert ugye elég borsos eljárási illetéket fizettem, és ahhoz képest semmilyen bővebb információt nem mondtak erről. Elvileg küldenek neki egy hiv. okiratot hogy tartozik xy összeggel, és meg kell térítenie. De így úgy sem fogja. Tehát mi a további teendő ilyen esetben?

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#1534) Natasa


Natasa
csendes tag

Sziasztok!

Gyors kérdésem lenne kettő is.
A hardverapro-on hírdetett termékre van garancia és mennyi? Ezt hol találom?
Illetőleg a három napos elállási jogról ki hallott?

Köszönöm
Natasa

Az élet túl rövid ahhoz, hogy csak úgy elmenjünk mellette!

(#1535) EmberXY válasza Natasa (#1534) üzenetére


EmberXY
addikt

A garancia az eladón múlik, illetve azon, hogy miben egyeznek meg a vevővel, "hivatalos" garancia nincs, hiszen nem webáruház ez, hanem apróhirdetési oldal.

Az elállás úgy tudom, hogy magánszemélytől vásárolt termékre nem vonatkozik, és 2014 júniusa óta 14 nap. (link)

Up the Irons!

(#1536) Natasa válasza EmberXY (#1535) üzenetére


Natasa
csendes tag

Az érdekelne, hogy erre van valami jogszabály itt? Ha itt eladok egy új illetőleg használt terméket?

Az élet túl rövid ahhoz, hogy csak úgy elmenjünk mellette!

(#1537) raziel01 válasza Natasa (#1536) üzenetére


raziel01
veterán

Nincs mivel te magánszemély vagy. Gyakorlatilag semmi garanciát nem kell adnod. Visszavásárolnod sem kell.

(#1538) EmberXY válasza Natasa (#1536) üzenetére


EmberXY
addikt

A Hardverapró súgóját érdemes átolvasni, nagy vonalakban tartalmaz mindent, amit tudni kell.

Up the Irons!

(#1539) somé válasza somé (#1431) üzenetére


somé
őstag

Na akkor a fejleményekről részben, több, mint 3 hónappal a feljelentés (08.02.) után. (Innen a delikvens adatait csak 08.26-án kérték/kapták meg.)

Ma bementem érdeklődni a helyi kapitányságra, az ügyemmel megbízott nyomozóval nem tudtam személyesen beszélni, de annyi kiderült, hogy az emberünk már csücsül, decemberben vagy januárban hozzák ide kihallgatásra, mert én voltam az első feljelentő abból a 7-8 emberből, akiket itt vágott át a szemét. (Tehát ez a csalássorozata csak egy a sok, ki tudja még milyen ügye közül :U )

Egyelőre ennyi, ha tudok valamit, írom.

[ Szerkesztve ]

A fantáziához intelligencia szükséges.

(#1540) aram01 válasza somé (#1539) üzenetére


aram01
nagyúr

remélem bent ragad a patkány, ha nem a 26k-m többszörösen verem le rajta

Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...

(#1541) gylászló


gylászló
újonc

próba

(#1542) gylászló


gylászló
újonc

Üdvözletem minden tisztelt olvasónak.
Üdvözlök mindenkit!

Az én megkárosításom durva, és nagyon arrogáns, jellegében más, de nagyon tanulságos.
Minthogy a továbblépésem menetét nem tudom mi lehet -és erre játszik nyilvánvalóan aki megkárosított- így nagyon bízok benne, lesz valaki(k) aki(k) segíteni tudnak nekem.

Egy országos netes hirdetési felületen láttam egy személygépkocsi hirdetést. A kocsi 1998-as volt, ezt azért írom, mert a feladott hirdetésben az szerepelt, hogy jó szerkezeti, és karosszéria állapotban, jó küszöbökkel, ép utastérrel. Felvettem a hirdető felület levelezőjén a kapcsolatot a gk. hirdetőjével, és megkérdeztem érdekelné-e az én 1993-as Mazdám az ő kocsijáért, melyen jelenleg több hiba jött elő, fő gondjai, hogy használat közben lemerül az akkumulátora, és valami miatt ereszt a hűtője, - talán járdához állva megsértettem a jobb alsó sarkát, így mindig után kell tölteni a hűtőt, és tölteni az akkumulátort, de ha ez meg van, akkor a kocsi teljesen stabil, üzembiztos. Minthogy csak kocsival tudok a munkahelyemre menni a javíttatás nekem "macerás", ezért, ezekkel a hibákkal adnám, s mind a hibák, mind a korosabb volta miatt ráfizetnék még készpénzt.
Azt mondta rendben, találkozzunk. Ez október 27-én volt. A találkozót már csak sötétben, kb 17,15-re tudtuk megbeszélni, mondta neki ekkor, aznap jó, különben eladja másnak.
Belementem. Egyedül mentem oda, fáradt voltam nagyon, egyéb gondoktól terhes.
Ők hárman jöttek, nyakra főre dicsérte a saját gk.ja állapotát, hogy látom ugye, az "egyben" van, ez nem rohad, ép, higgyem el jól járok stb, mert neki(k) az enyém hibáinak a megoldása nem jelent igazán nagy feladatot, problémát ha megkötjük az üzletet: neki az enyém ideális a nagy csomagtartója miatt.
Közben állandóan sürgettek, hogy nekik sietniük kell, stb. Ő(k) hoztak előre kitöltött adásvételi nyomtatványt, ahol az én, mint vevő az ő kocsijára adataim hiányoztak, azt kellett beírni, és még dátumot, aláírások, stb.
Az én kocsimról én írtam kézzel két példányban adásvételit, amit ők alig győztek kivárni, mert felelőtlenül (esti fényviszonyok, fél-sötét parkoló -a Bp. III. ker.-i bíróság melletti parkoló) este, egyedül, kimerülten, fáradtan, "zaklatott" körülmények között belementem az üzletbe, mert az ő kocsija normál állapotúnak, épnek látszott úgy akkor, ahogy ott, az említett körülmények között (esti fél-sötét fényviszonyok) láttam. Végül is csak 35.000 ft.-ot fizettem neki a kocsim átadása mellett, mert az ő kocsijának a kipufogója verődött, és a kormánya kissé jobbra húzott, s motornál volt egy súrlódó hang, amire azt mondta ő arra szerelőnél rákérdezett, aki azt mondta a vízpumpa kopott már, valamikor majd nem árt cseréltetni, s az max. 10.000 ft-os tétel.

Megköttetett, mindenki ment a dolgára.
Én nem egész 4 kilométert.
Ez alatt a jobb első ablak (elektromos) a vett kocsin félig az ajtóba esett (rövid, 1-200 méteres próbakört mentünk az említett "hosszú" parkolóban, az alatt nem történt meg), a motor nem vitte fel, alig bírtam kézzel valahogy felhúzni, hogy az autó ne maradjon nyitva.
Mikor be akartam zárni a kocsit éreztem, hogy lötyög a zár (baloldali ajtózár).
Ahogy vissza húztam a kulcsot, hogy leguggoljak, s megnézzem tüzetesebben mi ez, a zár vele jött!!, ki az ajtóból. Ahogy "visszagyömöszöltem", alig tudtam jobb oldalról bezárni a kocsit.

Másnap reggel hajnali sötétben dolgozni indultam: alig tudtam bejutni a kocsiba. Akkor láttam meg, hogy a jobb első üléstámla (a jobb oldali ajtón jutottam be) állítója le van törve, állíthatatlan.
Az ablak ismét félig az ajtóba esett, alig tudtam lezárni, stb.
Utána még reggel, már világosban, a munkahelyemen álló kocsihoz mentem, és azt hittem rosszul látok!!: -
a kocsi metál szürke-ezüst színű. A fényezésében 4 spirál füzet lapnyi helyen totális festés elszíneződések voltak láthatók, és a gépkocsi mindkét! oldali küszöbje össze-vissza volt gittelve, "gányolva", és az lefestve, hogy takarja azt. (fényképeket készítettem róla), teljesen össze rodhadt állapotú volt!!

Megpróbáltam azonnal elérni az eladót az általam ismert telefonszámán, de hiába hívtam nem vette fel (nekem) a telefonját.
Rámentem a hirdetési oldalra, de a hirdetése már nem volt! megtalálható.Emailt küldtem a hirdetési oldal üzemeltetőjének, vázoltam a helyzetet, hogy igaz óvatlanul (esti vétel, vásárlási körülmények), de a hirdetésben állított állapotot komolyan véve kötöttem egy szerződést, másnap, más fényviszonyok között vált számomra láthatóvá, hogy megtévesztettek a hirdetésben állítottakkal (mely alapján "beugrotta", "lépre mentem" végül is), hogy a gk. állapota köszönő viszonyban nincs azzal, és ezért szükségem van az azonnal levett, eltűnt hirdetési szövegre, mert a szerződéstől való elállási szándékom, vagy ha az eladó erre nem hajlandó, az ügy jogi útra való terelésének ez az alapja.
A hirdetési cég képviselője napok múlva válaszolt, hogy a hirdetőről "sorry", de adatokat nem adhatnak ki. Hosszas (hetes) levelezés kezdődött (mialatt próbáltam elérni a volt tulajt telefonon - sikertelenül), hogy nekem nem kell róla semmilyen "adat", mert az adásvételin szerepel, hanem a hirdetése szövegére van szükségem. Vagy ötszöri levélforgalmunk azzal zárult, hogy csak rendőrségnek, hatósági eljárás keretében ad(hat)ják ki azt is. (hirdetési szöveg).
Az adásvételi megírása során az említett körülmények között (siettetés, zavarás) több helyen hibás dátum (okt 25-e) lett írva az általam vett kocsi adásvételijére: volt ahol akkor azt észrevettem, s javítottuk aláírással, de utóbb jól átnézve láttam, hogy volt ahol nem lett javítva, így két dátummal szerepel az.
Miután most már nagyon alaposan átnéztem ezt a hozott, előre kitöltött adásvételit, amin az én adataim voltak üresen hagyva láttam meg, hogy a három lapos nyomtatvány utolsó oldalán az eladó már előre aláírt, és az az adásvételin máshol, előttem történt aláírásával bizony egyáltalán nem egyezik az meg.
Tovább próbáltam hívni az eladót, "felszívódott", közben ugye a hirdetési oldallal ment a levelezésem, hogy adják ki a hirdetési szöveget, mely így rendőrségi feljelentésem alapja lesz.
Dolgozni csak kocsival tudok járni, így kötöttem biztosítást a kocsira: alig volt hajlandó az alkusz az említettek miatt megküldeni biztosító felé az ajánlatomat azzal, hogy ők befogadják, vagy elutasítják-e azt.
A kocsi állapota miatt autószerelőhöz fordultam, aki azt mondta, én nagyon bátor ember vagyok, hogy ezzel a kocsival mentem egy métert is, mert ez a vízpumpa azonnal megállhat, és minthogy motorvezérlési körben van, így elszakítja akkor a vezérműszíjat, s akkor a dugattyúk szétverik a szelepeket, s teljes motorkárosodás lesz, aminek a javíttatása bizony nagyon sokba fog kerülni. Azt mondta ne menjek vele egy métert se, de ugye az én dolgom, felelősségem. Így a további nagyobb károk, károsodások elkerülése érdekében kényszerűen megjavíttattam: a vezérszíj, és a vízpumpa feszítőgörgő vízpumpával azonos állapota miatt ezek cserére kerültek, és 46.000 forintba nekem!

Az eladót továbbra is próbáltam elérni a helyzet megoldására, lakcímére is mentem, nem!! a vásárolt gépkocsival, hogy azt látva esetleg ne! nyisson ajtót nekem, mintha nem lenne otthon!. két alkalommal délelőtt és délután, de minthogy nem láttam a címe előtt (környékén) a volt kocsimat melyre levelet kívántam tenni, esetleges afférok elkerülése végett nem csöngettem be, amit csak ha azt ott látom tettem volna meg. Ezzel természetesen további költségeim voltak (én III. kerületi, ő XX.), nem is beszélve a rengeteg erre fecsérelt időmről, az idegi, egészségi terhelésemtől e gondok miatt, h mennyire igénybe vett, s vesz!, stb, stb.
Így telt kb 2 hét, mikor valahára felvette egy személy az általam ismert telefont: közölte ő az adásvétel szerinti vevő-eladó apjának a testvére. A vevő-eladó apja az adásvétel során jelen volt, gyakorlatilag csak ő beszélt, intézte, bonyolította le az egészet, a vevő-eladó, az ő lánya csak-e minőségében vett részt (jogviszony, aláíró) az egészben.
Amikor mondtam ki vagyok a testvér "hímezett, hámozott", hogy majd megkeresi nekem a testvére telefonszámát stb, de közöltem vele, hogy tudassa a testvérével, hogy nem vagyok hajlandó egy napot sem várni, s a testvére vagy azonnal jelentkezik (kb. 4 óra haladékot adtam erre), hogy/és rendezi az egészet, vagy azonnal megyek a rendőrségre, s hogy tudjon róla, az adásvételik érvénytelenek, az általa eladott azon okok miatt amit fent leírtam, az általam adott kocsi esetében meg azért, mert mint közben kiderült kézzel írt adásvételi már nem érvényes Magyarországon hivatalosan, csak egy bizonyos formanyomtatványon íródott, így az én volt kocsim jogilag az enyém, az általa adott meg az övé.
Az illető csodák csodája jelentkezett, hogy írjuk újra a papírokat. Mondtam találkozzunk, és tegyük rendbe ezt a dolgot. Mikor eljött, elmondtam neki mindent, azt, hogy hány sebből vérzik itt minden, hogy állnak a dolgok, mennyi kényszerű kármegelőző költségem volt eddig, s hogy nem írok újra, s alá semmit, s hogy elállok az egésztől, s ennek mi az alapja, s vagy visszaadja, kifizeti a költségeim, vagy feljelentem.
Jött mindenféle szöveg, hogy ő nem fizet (mondtam adjon írásbeli kötelezettségvállalást, hogy fog 10 napon belül max. - mondta nem ad, hogy képzelem), hogy jelentsem fel stb, hogy ő költött a volt kocsimra: kérdeztem mit javíttatott, mennyibe került. Közölte generátort cseréltek benne egyetlen egy javításként, hogy kicserélték a benne lévőt egy használt!ra, és ez 30.000 forintjába került. Közöltem vele ne feledje a tényeket!, hogy én az átadott kocsim mellé 35.000 forintot adtam neki, így az állítólagos 30.000 ft.-os javítást nem az ő pénzéből, hanem az enyémből! végeztette rajta a kocsik visszacserélését figyelembe véve, míg én további károk elkerülésére a saját pénzemből javíttattam az ő vacakját 46.000-ért! Dérrel-dúrral távozott: majd hívott, hogy jó, cseréljük vissza, s egyeztetünk majd egy időpontot.
Ezt követően, sík aszfalt úton, lépésbeni tempónál közelebbi parkoló helyre állási szándékkal mozgatva az ő kocsiját annak jobb oldali futóművében egy fémkar egyszer csak eltört, a kocsi mozgásképtelen lett. A volt eladó közölte, neki úgy adjam vissza a kocsiját ahogy volt, járóképesen. A kocsit az utcán megemelve megjavították (új alkatrésszel itt is természetesen), ez 15.000 forintba került. (Ez pl. úgynevezett szavatossági időn belül -fél év- történt olyan hiba, mely a próba kör alatt nem volt észlelhető: az eltört alkatrész teljesen rodhadt volt a törés helyén - megtartottam!).
Megbeszéltem a találkozót, a kocsikat visszaadtuk egymásnak, és közöltem igényt tartok az ő gépkocsijának kényszerű javíttatási összegére (ez a minimális alap amire, nem beszélve az összes további káromról, kellemetlenségeimről: ezrekbe került mobiltelefonköltség, mert mikor ezeket közöltem vele telefonon rendre letette, újra kellet hívnom hogy valahogy belátható időn belül mégis megoldódjon, negyed órák alatt semmire nem tudtam jutni vele mert csak ordibált a telefonba, h ő "egyben lévő" jó kocsit adott, stb, sms-ek tucatjával is próbáltam valami eredményt elérni. Ahogy említettem, csak gk.-val tudok dolgozni menni, a futómű törése miatt 2 nap szabadságot kellett kivennem, így azzal nem szándékom szerint rendelkezhettem, csak hogy újabb példát említsek az általa okozott káraimról).
Ő közölte, nem fizet nekem semmit, jelentsem fel, szinte a "képembe röhögött", még neki állt szinte feljebb.
Most is további 2 férfival volt, az egyik agresszíven lépett fel, viselkedett végig.
Utána még a rákövetkezett kb. 2 napban többször kerestem, próbáltam az értelmére hatni, hogy fizesse ki nekem amit hogy egyáltalán a kocsija járóképes legyen ráköltöttem, így jobban jár mintha per lesz, mert nem ajándékként javíttattam meg, tetettem rendbe egy idegen számára az autójának a motorját, és a futóművét. Nem hajlandó erre, s nekem a hirdetési cégnél megjelent hirdetése hiányában amivel megtévesztett kellett elmennem a rendőrségre, amivel igazolni tudtam volna a megtévesztést, mi az elállásom, és a feljelentésem alapja lenne.
A rendőrség felvette a feljelentést, de az ügyeletes tiszt közölte, szinte biztosra vehetem, hogy nem lesz eljárás, elutasításra kerül, mert gyakorlatilag nem történt bűncselekmény: jogilag adásvételek nem történtek (érvénytelen szerződések), mindenkinél ott a tulajdonát képező gépkocsi, én "megtekintett, kipróbált állapotban" vettem meg, ha károm származott, hát polgári perben kell próbálnom érvényesíteni.
Nos, ezzel két gond van: az, hogy "megtekintett, kipróbált állapotban" megvettem, az, hogy nem vettem észre dolgokat, az nem egyenlő azzal, hogy valaki "egy az egy" valótlan állapotot írva hirdet meg valamit, s mert "szerencséje" volt, sikerült rászednie.
Nos, a polgári perhez alapként, miről is van szó, miért történt az elállásom, miért indítom egyáltalán, mi az alapja kéne a hazug, szándékos megtévesztésre, "rászedés" szándékára utaló hirdetési szöveg, melyet ugye a hirdetési oldalt működtető cég nekem nem ad ki, csak a rendőrségnek tenné.. - de ha az nem rendeli el az írtak (ügyeletes tiszt által mondottak) alapján a nyomozást??
A polgári pert is nekem kellene finanszíroznom egyelőre, e mellé a sok károm mellé, s az anyagi helyzetem, 2 gyermek nevelése mellett nyilvánvaló, hogy ez "agyon terhel" (lásd példának a kocsik kora).
S az is nyilvánvaló, hogy az engem rászedő, megkárosító személy (ki végig lehetetlenné tette a jogi partnerrel, a lányával való kontaktust: "nekem mondja, nekem! Én intézem!", stb folyamatos szövegelése)
végig erre "játszott", és most is, ezért olyan magabiztos, s joggal(?) hiszi, hogy ezt megtehette, megteheti, s így megkárosíthatott, megkárosíthat büntetlenül engem/valakit(ket!).

Nos, nem tudom mit kéne tennem, mi lehetne a következő lépésem, hogy ezt "ne vágjam zsebre", ne kelljen lenyelnem, hogy mit tehetnék.
Ha valaki(k) segítenének, tudnának hasznos, jó tanáccsal szolgálni hálás lennék.
Sajnálom, hogy hosszú voltam, de azt hiszem az ügy teljes láthatóságának érdekében szükséges volt ismertetnem az egész történetet, talán tanulságos is, ha valaki elkövet egy hibát, óvatlanul aláír egy gk. szerződést, akkor mibe is "nyúlhat, hogy más ne járhasson így, ne károsíthassa meg senki őt is.

(#1543) angclung válasza gylászló (#1542) üzenetére


angclung
csendes tag

Úgy gondolom, nem sokmindent tudsz csinálni.
Figyelembevéve a gépjárművek életkorát, a károd szerintem mind anyagi-, mind egyéb értelemben akkor lesz a legkevesebb, ha beletörődsz a dologba, és megpróbálsz továbblépni. Feltételezem, nem ezt vártad egy hozzászólástól, és megértem a helyzetedet, de kívülállóként így látom a dolgot.

A probléma, hogy ilyen esetekben a döntő az, hogy mi áll a szerződésben. Márpedig, ha a "megtekintett állapot" benne van, hiába hivatkozol a hirdetésre. Mert a helyzet az, hogy módodban állt a gépjárművet tetszés szerint megtekinteni, amit nem tettél meg, mert fáradt voltál, sötét volt, siettettek, egyéb gondjaid voltak. Csakhogy ilyesmivel jogilag nem érvelhetsz semmilyen fórumon.

Azt írod, visszacseréltétek az autókat. Így pláne nagyon nehéz bármit is tenni. Tehetsz feljelentést, de a bíróságon mindent részletesen bizonyítanod kell (hogy milyen állapotúak voltak az autók eredetileg, a csere után, a visszacsere után, stb.). Mindez rendkívül sok időt és pénzt felemésztő dolog, úgyhogy a végén nagy eséllyel lényegesen drágább lenne számodra a leves, mint a hús.

[ Szerkesztve ]

(#1544) mobileman válasza angclung (#1543) üzenetére


mobileman
aktív tag

Azért nem így van konkrétan, ime egy cikk szájbarágósan, hogy mi a teendő... [link]

Szóval semmi nincs veszve, csak sokan bedőlnek sajnos annak, hogy "megtekintett és kipróbált'" szövegnek..

BMW navigáció szerviz-» https://www.bmwmodulszerviz.hu

(#1545) angclung válasza mobileman (#1544) üzenetére


angclung
csendes tag

Engem nem győzött meg a cikk, amit belinkeltél. Természetesen lehet különféle lépéseket tenni, de ez mind komoly utánajárás, és pénz (szerviz, szakértő, ügyvéd, bíróság), ráadásul a kimenetel meglehetősen kétséges, mert mindent pontról-pontra bizonyítani kell, ami egy oda-vissza csere esetén pláne nem könnyű dolog. És mindehhez itt két meglehetősen idős gépjárműről van szó, melynek kapcsán az is mérlegelendő, hogy ezek értéke arányban áll-e a befektetett idővel és anyagiakkal.

Úgyhogy szerintem lehet harcolni az igazságért elvből is, de hogy a végén anyagilag is rentábilis lesz a dolog, abban továbbra sem nagyon hiszek.

De ne nekem legyen igazam!

(#1548) somé válasza gylászló (#1542) üzenetére


somé
őstag

Az összefoglaló elején egyértelműen le van írva:

A TOPIC CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!

A fantáziához intelligencia szükséges.

(#1549) Ati_86


Ati_86
újonc

Sziasztok!

Elöször had fejtsem ki ha megtisztelnétek a segitségetekkel, mert nem ide illö téma, nem Prohardwer-es.

Én 4 hónapja regisztráltam az SMSGlobal.hu oldalán, regisztrációkor nem sok mindent kérdezett a kérdöiv, de mint magánszeméy regisztráltam. Itt szögezném le, hogy az oldalon nem volt feltüntetve, sem az ÁSZF-ben a kifizetés idópontja és mekkora összegtöl fizetnek ki, illetve az sem volt feltüntetve hogy a válasz SMS-ért nekem kell fizetnem. Nos immár telt az idö elöször 15 ezer FT-nál kértem a kifizetést a második hónapban, akkor mondták hogy csak 20 ezer forint felett van kifizetés, és csak 20.-át követöen fizetnek ki. Akkor jöttem hogy ez az oldalon nincs feltüntetve illetve szóbeli, sem más szerzödés kötés nem volt, illetve kis betüs rész sem, ahol ezt irták volna. Nos eljutottunk idén 20.á-ig. Az egyenlegem 21.157 FT volt, bár érdekes volt mikor a "nagy webadminban" az összegre kattintottam, akkor ott azt irta, hogy 15.-töl van kifizetés. Mindegy. A tulaj 2 hónapja ráz le magáról a kifizetés miatt, a tulaj az Varga Márton ( http://smsglobal.hu/ceginformaciok ). Most azzal jön, másolom:

Üdv,

Mint mondtam Önnek mint “vállalkozónak” kell számlaképesnek lennie, a kifizetéshez a magyar jogszabályok szerint számlát kell tudni adnia.

--

Üdvözlettel:

Varga Márton

Webjelenlét Kft.

Mobil: +3620/3536900

e-mail: info@smsglobal.hu

Webjelenlét (www.smsglobal.hu)

Elmondtam neki nem vagyok számlaképes mentális problémák miatt. És ott az elején a "Mint mondtam Önnek ..." , soha nem mondta ezt sem. Mindent tudok bizonyitani, mivel heti 2x-er print screen-eltem a weblapot és hogy módositotta a változásokat. Ha irok neki ez ügyben is, 2 naponta egy sorral lerendez engem. Megvolt a feltétel 20. eltelt, 20 FT felett volt a bejövö 59%-os jutalékom. De nem fizet és itt lett elegem.

Köszönöm Mindeninek.

[ Szerkesztve ]

(#1550) csab65


csab65
újonc

Hali!

Ma kaptam meg a levelet a rendőrségtől a Szendrővári ügyben. Csodák csodája, a nyomozást felfüggesztették. :C Az érintetteknek további infót privátban. :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.