Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-02-22 13:50:59

LOGOUT.hu

A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1101) vano81


vano81
újonc

Sziasztok!

Megrendeltem egy redőnyöstől, hogy készítsen el 3 db fa fedőnyt 3 darab nyílszárómhoz.

Az 3. beszerelésekor teljesen ferdén erszkedett le. Elősször az ablak keret ferdeségére kezdte fogni de miután vizszintezővel megmértük kiderült, hogy még sem az ablakkerettel van baj. Később levelében már elismerte, hogy a gyártás során jött létre hiba. Majd ígéretet tett, hogy legyárt egy újat. Mikor nagynehezen sikerült elérnem, hogy visszajöjjön hozta magával az "új" mint kiderült ugyan azt hozta vissza csak kicserélt pár lécet. A festés a redőnyön ugyan törtfehér volt de más árnyalatú volt ami feltüűen látszott ráadásúl a ferdeség leengedéskor továbbra is fenn állt. Ekkor igéretet tett, hogy legyárt egy újat és azt beszereli.
Telefonon hívom nem veszi fel. Levélre sms-re válaszol de mindíg csak azt, hogy majd jövő héten beszereli de sosem hív, hogy mikor. Állítólag kész az új redőny. Már azt is felajánlottam, hogy adja ide majd én beszerelem de nem reagált rá.

Van aláírt szerződésem és a felét adtam oda neki kpben.

Mit tudok tenni?

Segítséget előre is köszönöm.

Norbert

(#1102) angclung válasza vano81 (#1101) üzenetére


angclung
csendes tag

Szerintem a legkézenfekvőbb, hogy a másik felét a pénznek ne add neki oda, hiszen nem teljesítette a szerződésben foglaltakat. Esetleg kilátásba helyezed, hogy amennyiben nem reagál semmire, és nem csinálja meg megfelelő minőségben a redőnyt, akkor a fogyasztóvédelemhez fordulsz.

(#1103) bebe15


bebe15
újonc

Sziasztok!

segítséget szeretnénk kérni, abban, hogy egy betöréses lopás ügyében sértettként meg kellett jelennem a bíróságon. Végeredményben a kárértékből 10 E Ft nem térült meg, a meghallgatás végén azt válaszoltam hogy szeretném érvényesíteni követelésemet a fenn maradt összegről. Nem tudom ilyenkor mi az eljárás menete, utólag tartok tőle, hogy nincs értelme foglalkozni ezzel, a tárgyalás végéig sem volt lehetőségem maradni. Lehet ebből polgári peres eljárás? Kell megszüntetésről nyilatkozni?

Köszönöm előre is segítségét!

(#1104) bldy


bldy
csendes tag

Üdv ! Lenne egy olyan kérésem, adminoktól, hogy ennek a hirdetésnek a tulajdonosára írjanak rá !

BAZÁR

Vettem 1 GT520-as VGA-t tőle, 2 napja van meg de ma ki is vettem a gépemből és vissza tettem a régit, mert zajos amit vettem pedig PASSIV hűtésbordák vannak rajta, illetve akad, és újraindul a gép tőle, illetve az újraindításnál GT520 BIOS-t ír ki... pedig a régi N210-es VGA-mmal egy kategóriás de mégis az enyém gyengébb volt, és nem csinálta ezt...

A kérésem, csak az lenne, hogy felajánlottam az eladónak, hogy visszaküldöm postán a VGA-t amit vásároltam (GT520-at) majd postázza el nekem a HD4650-et, és azt kérném a HV-s adminoktól, hogy írjanak az eladóra, hogy a csereajánlatot fogadja el, hogy visszatudjam küldeni neki a VGA-t 1 nap használat után , és postázza el a HD4650et cserébe ! A VGA nem sérült postai úton, se a csomagolása se a belseje, illetve nem buheráltam húztam (tuningoltam) stb... !

Előre is köszönöm a segítséget ! :R :R :R

Ui.: Az eladó még nem válaszolt az ajánlatomra azóta sem ! :F

[ Szerkesztve ]

(#1105) Bence01


Bence01
tag

Sziasztok,

Ismét egy előreutalásos trükk vagy igaz?
Mostanában akiknek felajánlottam, hogyha nem utánvéttel küldik az árut akkor tegyék fel egy olyan oldalra a hirdetést ahol van vevői védelem (ebay ,vatera) erre az alábbi üzenetet kapom:
Írjam bele az utaláskor a közlemény rovatba azt, hogy mit vásárolok (pl: xbox vásárlás )és a nevem meg a szem ig. számom. Aztán, ha mégse érkezik meg az áru akkor kérhetem a banktól az utalás/befizetés visszavonását.

Válaszokat előre is köszönöm.

Solo Puffin ti darà forza e grinta a volontà

(#1106) raziel01 válasza Bence01 (#1105) üzenetére


raziel01
veterán

Már hogy kérhetnéd vissza? Akkor mindenki ezt csinálná.
Hogy bizonyítod, hogy tényleg nem jött meg? Sehogy. Kamu, el ne hidd már.

(#1107) Bence01 válasza raziel01 (#1106) üzenetére


Bence01
tag

Helyes én is így gondoltam ,köszi a megerősítést.

Solo Puffin ti darà forza e grinta a volontà

(#1108) angclung válasza Bence01 (#1105) üzenetére


angclung
csendes tag

Én is szeretnélek megerősíteni.
Ha lehet, ne utalj előre. Viszont ha mégis megteszed, akkor kérj tőle pár olyan adatot, mellyel utólagosan azonosítható. Pl. név, cím, telefonszám, és próbáld ezek valódiságát leellenőrizni. (Például ha bankos számlaszámra utalsz, ott a névnek egyezni kell.) Ha ennek ellenére mégis átver, a név, cím, átutalási igazolás alapján tehetsz feljelentést. 50 ezer forint alatt szabálysértés, afelett bűncselekmény ügyében fognak hivatalból nyomozni.

A probléma az ilyen ügyekkel, hogy kisebb tétel (5-10 ezer forint) esetében a megkárosított általában hagyja az egészet a fenébe, mert nem éri meg neki az üggyel járó utánajárás. És szerintem akik átverik az embert, épp erre építenek.

[ Szerkesztve ]

(#1109) angclung válasza Bence01 (#1105) üzenetére


angclung
csendes tag

A fentieket általánosságban írtam. Így értsd.

A konkrét esetre vonatkozóan azt tanácsolom, hogy semmiképp ne üzletelj a fickóval, mert tulajdonképpen ezzel a kamu dumával szerintem már eleve meg akart vezetni. Ha már most ilyenekkel jön, mi lesz később?

[ Szerkesztve ]

(#1110) raziel01 válasza angclung (#1108) üzenetére


raziel01
veterán

Nem kell egyeznie a névnek. Akár kis pistát is írhatsz. ha valós a számlaszám akkor elutalódik. (sajnos)
Svindlerek listája is ezzel van tele facebook-on, hogy ugyan azzal a számlaszámmal de más nevekkel csalnak.

(#1111) PHM válasza raziel01 (#1110) üzenetére


PHM
addikt

Ha személyesen fizeted be a pénzt a fogadó fél bankjában,
előtte ellenőrizheted a számlatulajdonos nevét.
Ez persze nem biztos megoldás, de pár esetet kiszűrhet.

(#1112) raziel01: Magánszemélynek mindig így utalok.

[ Szerkesztve ]

Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?

(#1112) raziel01 válasza PHM (#1111) üzenetére


raziel01
veterán

Ott igen.

(#1113) angclung válasza Bence01 (#1105) üzenetére


angclung
csendes tag

Egyébként jó fej, hogy még nem küldött semmit, de te a befizetésen kívül add meg a személyi számodat is.
Ha ennyire okos, adja meg ő. Küldje el biztosítékul a személyije fénymásolatát. (Persze nyilván nem fogja.)

(#1114) Feketelaszlo


Feketelaszlo
senior tag

Üdv!
Sajnos voltam olyan buta, hogy bedőltem egy aprod.hu-s csalónak - szerencsére nem teljes összeget utaltam neki, csak kauciót+postaköltséget (5000 forintot). Elég tapasztaltnak véltem magam ahhoz, hogy bele merjek menni a dologba, mert hitelesnek tűnt az eladó, de úgy tűnik tévedtem - ez van. A kérdésem az, hogy van-e még valamicske lehetőségem arra, hogy visszaszerezzem a pénzt? Van egy bankszámlaszám névvel (ami nem biztos, hogy valós) és egy telefonszám (titkosított, a szolgáltató nem adja ki a hozzá tartozó adatokat). Olvastam a lehetőségeket, de gondolom cím nélkül nem tudok fizetéses meghagyásos eljárást indítani - ha rendőrségre megyek a dologgal, mennyire valószínű, hogy megoldják, esetleg jár-e ez számomra valami költséggel?

Ui.: Az aprod.hu-ról természetesen már törölték az urat.

[ Szerkesztve ]

(#1115) angclung válasza Feketelaszlo (#1114) üzenetére


angclung
csendes tag

A fizetési meghagyásos eljáráshoz valóban kell valós név és cím. Úgyhogy ez kiesett, hacsak nem tudod valamilyen úton megszerezni.

A rendőrségi feljelentés teljesen ingyenes. Sőt, még email-ben is meg lehet tenni, úgyhogy semmi kellemetlenséggel nem jár. (A részletekért érdeklődhetsz a helyi kapitányságon telefonon.) Anyagilag egyébként valószínűleg nem éri meg a dolog, mert hosszadalmas folyamat az ilyesmi, és könnyen lehet, hogy a hamis adatok miatt azonosítani sem tudják a fickót. Ráadásul ez csak szabálysértés, mivel az összeg kevesebb, mint 50 ezer Ft. De szerintem mégis megéri megtenni a feljelentést, mert egyrészt hátha elkapják, másrészt pedig azért, hogy akik átverik az embereket, érezzék, hogy azért nem lehet mindenkit büntetlenül hülyének nézni, még ilyen, viszonylag kisebb összegek esetén sem.

De a jövőre nézve a legfontosabb, hogy ha lehet ne utalj előre, (a legmeggyőzőbb fellépés, és kultúráltnak tűnő kommunikáció sem garancia semmire) de ha mégis utalsz, azt csak úgy, ha az illető névvel, címmel egyértelműen azonosítható.

[ Szerkesztve ]

(#1116) raziel01 válasza angclung (#1115) üzenetére


raziel01
veterán

Kb felesleges feljelentést tenni

A rendőrség úgyse csinál semmit. Ezernyi csaló van.
De hiába olvasni millió helyen, hogy ne utalj előre. Az emberek nem törődnek vele. Az aprodon az emberek 90%-a csaló.

Persze az nagyon jól hangzik, hogy tegyünk feljelentést de mikor beidéznek 2-3 tárgyalásra tanúként és neked megy vele az időd plusz munkahelyen szabadságot kell kivenned ez miatt akkor átértékeli az ember, hogy megérte-e. Nekem pl nem érte meg feljelenést tenni anno régen a 15 ezer Ft-os biciklim miatt. (akkor még 10k volt a minimum határ)

(#1117) Feketelaszlo válasza angclung (#1115) üzenetére


Feketelaszlo
senior tag

Sajnos (vagy szerencsére) túl sok jó tapasztalatom van pl. hardverapróról, illetve a hirdető sem ragaszkodott volna a postai úton történő adásvételhez - eleinte személyes átvételt ajánlott fel, ezért mertem elutalni az utánvét költségeit. Legközelebb ez nem fordul elő, de ha már így alakult, azért örülnék, ha viszont látnám még azt a párezer forintot. Ha úgy vesszük olcsó tanulópénz lenne, de azért ha nem bánod rákérdeznék még, hogy rendőrségi feljelentés után - ha sikeres lesz a nyomozás - mi a következő lépés? Feltétlenül bírósági ügy lesz a dologból (esetleg ítélőtábla), vagy milyen alternatívák vannak még? Nyílván az ember szeretné a lehető legkevesebb huzavonával letudni a dolgot, anélkül, hogy bármi teendője vagy költsége lenne az üggyel kapcsolatban. A szavaidból, s amit máshol is olvasok azt veszem ki, hogy ma itthon erre elég kevés lehetőség van.

(#1118) angclung válasza Feketelaszlo (#1117) üzenetére


angclung
csendes tag

Nem vagyok jogvégzett szakember, de úgy tudom, a folyamat a következő:
1. Feljelentés a rendőrségen.
2. Nyomozás lefolytatása, melynek során többek közt meghallgatják a feleket.
3. Ha elegendő bizonyíték összegyűlt, akkor vádemelés az ügyészség felé.
4. Ha az ügyészség ezt elfogadja, akkor bírósági tárgyalás.

Szerintem néhány ezer forintos tétel esetén azért kicsi a valószínűsége, hogy eljut a dolog idáig, mert vagy a károsult hagyja inkább az egészet, és behúzza a veszteséglistát, minthogy foglalkozzon a dologgal, vagy pedig aki ellen tették a feljelentést, inkább kifizeti azt a néhány ezer forintot, csak ne kerüljön bíróságra az ügy.

(#1119) Bence01 válasza angclung (#1113) üzenetére


Bence01
tag

Azért kiváncsiságból mondtam, hogy küldje már el a számlaszámát, aztán természetesen a google elsőre kidobta rá a csalók listáját. Köszönöm a hozzászólásokat örülök, hogy sikerült elkerülnöm egy ilyen balesetet. :R

Solo Puffin ti darà forza e grinta a volontà

(#1120) háthát


háthát
újonc

Sziasztok!
Van egy veresegyházi fickó, aki előszeretettel ver át embereket, és még fenyegetőzik is. Ha valaki ismeri, kérem jelentkezzen. Neve: Papp Jenő. köszi szépen.

(#1121) windlord


windlord
őstag

Sziasztok!

Szomorúan látom, hogy tán egy kis galibába kerültem.
Tegnap este adtam fel egy hirdetést, melyben egy telefont szerettem volna venni.
Jelentkezett egy fórumtárs, hogy tud nekem szerezni.
Megállapodtunk és mivel 9éve regisztrált, így elutaltam neki a vételárat.

A mai napon szomorúan látom, hogy kitiltották.
dopelala.

Mit tehetek ebben az ügyben?
Megtudhatom a valós, regisztrált nevét?
Vagy akinek utaltam reggel, azt a számlaszámot jelentsem a rendőrség felé?

(#1122) rappit4


rappit4
őstag

Sziasztok!
Sajnos nemrég átvertek minket az interneten, komolyabb összeggel. 2 hete utaltuk a pénzt és az árú nem jött meg. Szinte biztos, hogy csalás áldozatai lettünk, hiszen egy kis utánajárás után nem sok jót találni az oldalról. Szóval a következő történt: Megvettük az "ingyenbazár"-ról ezt a traktort. Kiderült, hogy Angliából fogják szállítani és tegnapra kellett volna, hogy megérkezzen. Miután az áru sehol nem volt, utána telefonáltunk a cégnek, de az összes vonal süket/foglalt. Rákerestem a google-ben az ingyenbazárra feltöltött képre, és elég érdekes dolgot találtam. Mi a "Plant Imports LTD" nevű cégtől vettük a traktort, elvileg egy Angliai cég. Viszont a google képkeresés után találtam egy, ugyan olyan weboldalt, amin szintén megtalálható a traktor, csak a cég neve más, jelen esetben "O'Hara Machinery". Érdemes megnézni, hogy a webdesign egy az egyben ugyan az, illetve ami fontosabb "Marius Bidilean" és "Laurian Buga" ugyan az az ember, illetve ugyan az a kép van mind a kettő oldalon csak más név van feltüntetve. Egy kis kereséssel rátalátam egy scam-re szakosodott oldalra, ahol nem meglepő módon szerepel ez a két oldal. Na most ilyenkor szerintetek mit lehet tenni. Sajnos szerintem már nem sok mindent :( . Előre is köszönöm szépen a válaszokat!

Szerk.: Még annyi, hogy az oldalon látható "Martin Baker" egy Alan Milton nevű manager a Hyundainál..... (Elvileg ezzel a Martin Bakerrel voltunk mi is kapcsolatban)

[ Szerkesztve ]

(#1123) Csongii


Csongii
csendes tag

Sziasztok sajnos csúnyán be húztak a csőbe, vásároltam egy Playstation 4 gépet a vevő pedig előre kérte az összeget egy számla számra amely a felesége nevén van, természetesen nem érem el azóta és gépet sem kaptam, elég komoly összegről van szó, soha nem jártam még így ezért szeretnék segítséget kérni tőletek hogy mit is kéne most pontosan csinálnom? Van a kezemben egy telefon szám ami feltehetőleg az övé és van egy számla számom is amire utaltam a pénzt valahogy ezeken az út vonalakon nem tudok el jutni a címéig?
A válaszokat előre is köszönöm!

(#1124) windlord válasza Csongii (#1123) üzenetére


windlord
őstag

Szia!

Én is így jártam, csak telefonnal.
Én a rendőrséget javasolnám...
Én tegnap megtettem a feljelentést és most várok.

Nekem is egy számlaszám egy hozzátartozó név van meg. Valamint egy tel. szám és egy név ami vagy az övé avagy nem.

(#1125) Csongii válasza windlord (#1124) üzenetére


Csongii
csendes tag

És szerinted ha el megyek a bankba és mondom nekik hogy annak a bizonyos számla számnak a hozzá tartozó adatait adják meg akkor meg adják vagy ez titkos?

(#1126) Hintalow válasza Csongii (#1125) üzenetére


Hintalow
senior tag

Neked nem adják ki, banktitok.
Nyomozó hatóságnak jogerős megkeresés esetén adják ki.

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#1127) raziel01 válasza Csongii (#1123) üzenetére


raziel01
veterán

Ti még hisztek a mesékben? Gondolom aki 130 ezret előre utal felelőtlenül annak nem nagy gond ha nem kap cserébe semmit.

Először is velük konzultálj
Nagy eséllyel ismerik azt aki átvert. Ezek a csalók több 100 embert csőbe húznak hetente.
Persze a rendőrségi feljelentést is meg kell tenni majd. Minden adatot, beszélgetést amit tudsz el kell menteni és le kell adni a rendőrségen.

(#1128) Csongii válasza raziel01 (#1127) üzenetére


Csongii
csendes tag

Szerencsére nem ennyit utaltam, ennyit nem is mertem volna be vállalni, de már nagyon bánom.

(#1129) raziel01 válasza Csongii (#1128) üzenetére


raziel01
veterán

Mégis mekkora összegről van szó?

(#1130) Csongii válasza raziel01 (#1129) üzenetére


Csongii
csendes tag

55.000 magyar forint.

(#1131) raziel01 válasza Csongii (#1130) üzenetére


raziel01
veterán

55 ezerért PS4? Kicsit se volt gyanús?
Igazából akkor foglalkozik vele jobban a rendőrség ha sikerül szerezned még pár embert akit átvert, mert akkor már több ember ellen elkövetett csalás esete áll fent.

(#1132) Csongii válasza raziel01 (#1131) üzenetére


Csongii
csendes tag

Csak gépről lett volna szó, tartozékok nélkül, nem tudom mitévő legyek.

(#1133) Csongii válasza Csongii (#1132) üzenetére


Csongii
csendes tag

Kocsis Gábor 70-584-2942 Nagykanizsa 8800 Csengery út 114/a
Ezt találtam a Vodafonos tudakozóban, kicsit kutattam apródon és látom hogy megint adott fel hirdetést, remélem jó címet adott meg a vodafon.

(#1134) Csongii válasza Csongii (#1133) üzenetére


Csongii
csendes tag

Szerintetek ez mennyire meg bízható?

(#1135) angclung válasza Csongii (#1130) üzenetére


angclung
csendes tag

50 ezer forint kár alatt szabálysértésnek számít a dolog, felette bűncselekménynek.
Szerintem mindkét esetben érdemes feljelentést tenni. Ez teljesen ingyenes, email-ben is megtehető, és a rendőrség hivatalból mindkét esetben eljár, csak az a probléma, hogy úgy tudom, ők is csak bűncselekmény gyanúja esetén kérhetnek ki a banktól adatokat. De azért ezt meg kellene kérdezni tőlük pontosan.

(#1136) Corsair90


Corsair90
tag

Sziasztok!

Néhány napja előre utalással vásároltam egy számítógép processzort az apródon.
Azt írta az illető hétfőn (2014.04.14) fog megérkezni a termék, de mivel törölte a
hirdetést azonnal, valamint olyan számot adott meg, amin el sem tudom érni, ki sem
csöng a telefon, így már jó eséllyel átverés állhat e-mögött.
Hogyan érhetném el az illetőt, illetve mit tehetek ha tényleg átvert?
Rendőrségi feljelentéssel gondolom nem megyek sokra, bírósági úton van rá esély, hogy
pert indítsak ellene és így szerezhessem vissza a 13.000 Ft-ot?
Az lenne a legfőbb cél, hogy visszakapjam az elutalt összeget.
Előre is köszönöm a megtisztelő választ és segítséget!

(#1137) raziel01 válasza Corsair90 (#1136) üzenetére


raziel01
veterán

Pert indíts? Lehetőség megvan rá ha tudod, hogy ki ellen indítod.
Így, hogy semmit sem tudsz róla így elég nehéz.
Rendőrségnek kéne kinyomoznia de azok meg nem foglalkoznak vele ilyen kis összegnél.
Azért feljelentést tedd meg és legközelebb ne utalj előre az aprodon senkinek.
Egyébként ha bírósági tárgyalás lenne akkor is elhúzódik 3-4 évig és talán akkor visszakapnád a pénzt. Járkálhatsz tárgyalásra. Nem éri meg. De fel kell jelenteni akár emailben is.

(#1138) Corsair90 válasza raziel01 (#1137) üzenetére


Corsair90
tag

Tudom a nevét, a bankszámla adatait, telefonszámát (ami valószínűleg kamu), utalásnál a közleményben feltüntettem miért utaltam az összeget, teljes beszélgetésünk meg van apród levelezésében.
Az nem megoldás, hogy legközelebb ne utaljak senkinek, az ország másik végére nem fogok elmenni egy másik termékért. Az meg ki van zárva, hogy elfelejtsem, teljesen mindegy mekkora összegről van szó, átvertek.
Ha rajtam múlik, meg fog bűnhődni az illető, valamilyen úton módon, hogy ilyen ne fordulhasson elő még egyszer. Akár mennyi időbe is telik.
De azt szeretném tudni pontosan, milyen lehetőségeim vannak?

[ Szerkesztve ]

(#1139) raziel01 válasza Corsair90 (#1138) üzenetére


raziel01
veterán

Mondom, hogy az a lehetőséged, hogy feljelented.
Bankszámla szám alapján nem adják ki neked, hogy kihez tartozik.

Így név nélkül meg cím nélkül nem fogod tudni bíróságra rángatni. (név is valszeg kamu)

Nem mondtam, hogy ne utalj előre de ha neked ez most megfelel, hogy egy full idegennek előreutaltál úgy, hogy semmit nem is tudtál róla és átvertek akkor csináld továbbra is.

Olyan helyről kell vásárolni ahol van pozitív visszajelzés.
Aprod nagy része átverés. Erre álltak rá a csalók.,

[ Szerkesztve ]

(#1140) Corsair90 válasza raziel01 (#1139) üzenetére


Corsair90
tag

Tudtam róla elég sok mindent, de jó hogy nem már az én hibám? Az országban nap mint nap utalnak számtalan esetben idegeneknek és ez benne van a pakliban.
Gondoltam hogy ha tudom a nevét, számlaszámát, melyik banknál van, stb... levelezésünknek úgy is marad nyoma, akkor nem lesz bátorsága átverni. Még ha hamis adatokkal nyitott számlát, akkor is talán kinyomozható az illető.
A számláját gondolom megfigyelik ezután, vagy esetleg banki kamerás felvételek lehetnek róla, csak meg kell nézni mikor járt egy bankban, vagy esetleg melyik automatánál vette fel pénzt. A legtöbb helyen van már kamera is.
Talán annak is utána lehet járni, hogy melyik ip címről, melyik szolgáltatónál van a csaló.

[ Szerkesztve ]

(#1141) raziel01 válasza Corsair90 (#1140) üzenetére


raziel01
veterán

Álomvilágban élsz.

Ajánlanám olvasgatásra a Svindlerek listáját

Nincs benne a pakliban. Szerinted mire való a pozitív értékelés? Pont arra, hogy megállapítsd, hogy csaló-e vagy nem. Nem kell olyan helyről venni ahol nincs ilyen.

Kinyomozható lenne egy ideális országban de ez nem az. Nem foglalkozik vele a rendőrség, mert iszonyú munka lenne amit te mondasz és kicsi az összeg.

Egyébként meg totál nem törődnek vele, hogy tudod a számlaszámot. Folyamatosan csalnak különböző számlaszámokkal a csalók. Nem félnek semmitől, mert tudják, hogy a rendőrség úgyis kb max az 5%-ukat kapja el.

internetes károsultakért.hu

[ Szerkesztve ]

(#1142) fRooStzzZ


fRooStzzZ
senior tag

Epp ezt nem ertem, hogy a bejegyzesek 98,7%-a az aprodrol szarmazik..
Es meg mindig van olyan ember aki utal annak az oldalnak a hirdeteseire??
Miert nem lehet vaterazni, vagy a HA-n nyomni.. Vagy itt 500ft-al dragabb, legalabb van 50 pozitiv ertekelese,
szemben az aproddal, ahol meg azt sem tudni a masikrol melyik bolygon el?
En annak az oldalnak / oldal hirdetoinek egy forintot sem utalnek..

(#1143) Corsair90 válasza fRooStzzZ (#1142) üzenetére


Corsair90
tag

Itt az aprón annyi kamu pozitív értékelést tudnák csinálni magamnak, amennyit csak szeretnék, és ennek semmi költsége nem lenne.... akkor ez mennyivel jobb?

(#1144) fRooStzzZ válasza Corsair90 (#1143) üzenetére


fRooStzzZ
senior tag

De itt meg mindig megbizhatobb a dolog, mint az aprodon..
De tudod mit? Aprozz inkabb nyugodtan .

Akinek van 1-2 ezer napos regje, nem hiszem csalna.. Itt nem nagyon olvasol HA-s csalasokrol..

[ Szerkesztve ]

(#1145) Corsair90 válasza raziel01 (#1141) üzenetére


Corsair90
tag

Pedig érdemes lenne foglalkozni, mert egy komplett hálózatot tudnának lekapcsolni ez esetben.

(#1146) Corsair90


Corsair90
tag

Mai napon a feljelentést megtettem.
Gyakorlatilag 50.001 Ft alatt szabálysértésnek minősül az eset, és semmit nem tudnak tenni, konkrétan.
A bank nem adhatja ki a rendőrség részére, a csalónak az adatait sem (a rendőrség elmondása szerint), mert nem bűncselekménynek minősül.
Fantasztikus ez a magyar állam, itt az országban gyakorlatilag úgy lop és csalhat bárki, ahogyan csak szeretne és semmi következménye nem lesz.
Ha valaki tud esetleg segíteni nekem az ügyben, hogyan léphetnék előrébb, azt megköszönném!

[ Szerkesztve ]

(#1147) raziel01 válasza Corsair90 (#1146) üzenetére


raziel01
veterán

Szerintem először olvass vissza 100-200 hozzászólást is, hogy a többieknek mit tanácsoltak itt.
Gyakorlatilag ilyen kis összeg miatt nem érdemes szarakodni. Több ideg meg idő rámegy mint amekkora az összeg.

(#1148) Corsair90 válasza raziel01 (#1147) üzenetére


Corsair90
tag

Nem igazán érdekel mennyi időbe telik, a lényeg hogy meglegyen a csaló, akár összefogással is!
Ha érdemben nem tudsz hozzászólni, akkor kérlek hanyagold az ilyen jellegű kritikákat/hozzászólást.

(#1149) raziel01 válasza Corsair90 (#1148) üzenetére


raziel01
veterán

Én érdemben szólok hozzá csak te nem akarod megérteni, hogy annak a pénznek búcsút inthetsz. Fogadni mernék meg se nézted a Svindlerek listáját amit linkeltem. Szinte minden nap az a téma, hogy ugyan azok a csalók csalnak folyamatosan és szinte senkit nem kapnak el közülük.
De most nem tudom mit vársz. Gyakorlatilag semmit nem tudsz arról aki átvert. Most így hogy akarsz bármit is előre lépni? Max ha van bankban nagyon jó ismerősöd akkor esetleg az állását kockáztatva megnézi neked de erre az esély nulla. Az a baj, hogy netes utalásnál nem kell a valós név csak elég a számlaszám. Így simán más más nevekkel tudnak csalni. Ugyan azzal a számlaszámmal.

(#1150) PHM válasza Corsair90 (#1148) üzenetére


PHM
addikt

Akkor van esélyed, ha találsz még károsultakat,
akikkel össze tudod vonni a feljelentésedet.
Üzletszerű elkövetésnél (3+ károsult) nincs alsó összeghatár.
Szerk: A pénzed viszontlátására persze így sem nagyon van esélyed.

[ Szerkesztve ]

Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.