Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz emiki6 #66410 üzenetére

Ezek nálam már más kategóriába tartoznak és szimmetrikusak az igények és lehetőségek. :)
    Ha a játék a cél és az IGP nem elég, akkor ugyanolyan önszívatás valóban IGP-vel vacakolni +10%-ért üveghangon hajtva azzal szemben, hogy bekerül egy akármilyen dvga és sokszorosan gyorsabb, akár relatíve kis TDP-ből is.

Viszont ez fordítva is igaz nálam. Ha már mITX, ott a méret és a fogyasztás (táp+hűtés méret) mindig sarkalatos pont. Ha ez volt fókuszban akkor ugyanúgy igyekeztem elkerülni mondjuk egy dvga-s, akár "csak" +75-120W-os konfigot is egy APU-hoz képest. Ugyanolyan jellegű önszívatásnak tartom ezt is. :)

Persze, tudom, hogy megoldható, sőt, van aki ennek a dupláját is beépíti, még ha nem is a legkisebb mITX-be, de enélkül jóval könnyebb és több lehetőség van a konfigépítésben. Én az egészet ahhoz méretezem mire van szükség. Volt pár cm magas konfig, ott szóba se jött, meg dvga-s is, ott kellett a (visszafogott, de IGP-nél határozottan több) kraft. Ott meg a méret volt kevésbé fókuszban nálam, hogy egyszerűbb legyen az élet.

Új hozzászólás Aktív témák