Új hozzászólás Aktív témák

• Rick4

félisten

válasz PROTRON #56818 üzenetére

Összevásároltam mindenféle cuccot év végétől fogva kb 1.5-2M értékben, hogy majd szórakozok az összerakással, meg telepítgetéssel, aztán volt egy ötlet, hogy az asszony kis itx gépét cseréljük, i5-10600 van neki, mindenre elég, de az én ryzen7-5700g-m mellé nem tud felzárkózni, na mondom majd most, talán a kis lapos chieftec fi03b-s házakat is lecserélhetném valami ablakos, kissé dizájnosabb cuccra, aztán a piacot figyelve 2 hónapja egész egyszerűen nincs amd-s itx lap épeszű áron, sőt, választék sincs, 1-2-3 napokra tűnnek fel valamik, amik tartósan megvannak, és bármikor megvehetőek, azok a 100K fölöttiek. A harveraprón is 60-70K körül bukkannak fel jobb lapok, de külföldről se tudok beszerezni semmi normálisat.
    Ehhez képest a micto itx méret 2-3 centivel nagyobb takar, ami 2méterről már az asztalra kirakott lapnál se tűnik fel, nem hogy beépítve, árban töredék, de minimum 0.6-os a szorzó, a házaknál meg ahogy látom, az atx tápos változatoknál nincs olyan méretbeli eltérés, ami miatt értelme lenne jelenleg itx vonalat kialakítani, ha csak nem köt valami. Ezek ugye a Dvga nélküli használat, kevés hely, monitor hátuljára csavarozhatóság, vagy vékony és kisfogyasztású gép beszerzése.
    Egymás mellé téve egy nzxt 210-est, egy aerocool cs107-est, egy spirit of gamer deatmath3-ast, szinte nem is látni, melyik itx és melyik nem. Ha a külső méret közel azonos, nincs értelme itx lapra locsolni a plusz pénzt. Akkor tényleg legyen több ram, jobb proci, vagy komolyabb VGA, egy 20K-s ráfordítás szépet dob annak a komponensnek a teljesítményén.
    Ha bármelyik nem kizáró preferencia, én lebeszélném még magam is az itx vonalról.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés