- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- antikomcsi: Celebtanya - Farm VIP V.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bevezetés a wokok világába
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Pant* rant
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alusky
senior tag
Pedig van köztük jó. Nem a 3:1 kecsap zacskókba töltöttek, mert azok ízesített tejnek valóak, nem kávénak. Aki szereti mondjuk a Hell ízesített jegeskávéit, azok szeretik ezeket is.
Rendes instantból is lehet olyat csinálni, hogy megáll a kanál a cremában és jó íze van cukor meg tej nélkül is. Ezek már kimondottan kávék és nem ízesített tejitalok.
Múltkor kaptam egy üveg Davidoffot az is jó volt. Simán bojlervizet engedtem rá 60 fokosat aztán kanállal felkavartam erősebben, már az is csapott rá cremát ennél is egy ujjnyit. És jó kávé íze volt, megittam cukor meg tej nélkül az egészet. Nem ez a kávékészítés legjobb módszere, de az instant az nem egyenlő a háromazegyben porokkal és jó instanttal el lehet érni egy ilyen mini gép szintjét. Otthonit nyilván semmivel, max kávézóval.
Csak hát 100g kávé 3000 pénzért nem olcsó. Úgy már visszajön az ára ennek a gépnek, mintha egy üveg instantot vinne ebben a méretben magával és meleg vizet még elő kell állítania. -
Knight666
aktív tag
Tetszenek ezek a hordozható eszpresszógépek. Viszont nekem az első aggályom inkább a tartóssággal és szervizelhetőséggel kapcsolatos: Könnyű itthon a garanciális ügyintézés? Ha a lejárta után javítani kell, könnyen szétszedhető? Mi lesz, pl. ha majd kéne bele új akksi, tömítés, miegymás? Ezekre a kérdésekre valahogy egyik promóciós anyag sem igyekszik válaszolni
.
-
PDA_FAN
tag
Nekem a Nescafé simán bejön. Még a kapszulás is ízlik. Ha valahol finom kávét főznek, annak tudok örülni, de számítok rá, hogy sok helyen pocsék a kávé. Így utazáshoz be van készítve a Nescafé, plusz egy 0,7 literes kis vízforraló.
-
+1
Nem is értem ezeket a gurmé kávéélményt keresőket egy hordozható kávéfőző esetén. Ott nyilván a hordozhatóság ára, hogy nem lesz ugyanolyan ízű mint az otthoni automata kávégéppel főzött, de nekünk nem is az kell hanem a koffein. Én se tudok instant kávét inni amióta igazi kávét iszom, egyszerűen túl műanyag(?) íze van.
-
janeszgol
félisten
Tök jó ötlet, a cél pedig szent.
Én is imádom a kávét, és vedelem is. -
Tudsz vele főzni daráltat is... nesspressoba meg, ha nyitottál már ki kapszulát akkor láthattad, hogy sima darált kávé van.
De nálam amúgy se az volt a lényeg , hogy életem legnagyobb gurmé élményét éljem át, hanem , hogy kávéhoz jussak ott ahol egyébként nem tudnék.
"Egyébként: aeropress+gázfőző, vagy ha szálloda ott csak van vízforraló. Egy napra meg egy jó termosz is elég."Nem mindenhol elérhető a vízforraló .termosba meg nem marad meg 90 fokon a víz...
Motorra meg még ,hogy vigyek magammal gázfőzőt overkill... főzni nem akarok.... kávéért meg minek hisz van ez.... -
Alg
veterán
A kapszulás kávét nem kommentálom
de mégis: Nespresso -> ennyi erővel instant is lehetne...
A 20 bar meg
1. felesleges
2. kamu - 20 bar elképesztő sok, az egész kapszulát beletolná a poharadba - még a profi presszógépek amik jóval több és finomabbra őrölt kávéval mennek is 10 bar körül maradnak. (9 barnal nyit a szelep rajtuk)Egyébként: aeropress+gázfőző, vagy ha szálloda ott csak van vízforraló. Egy napra meg egy jó termosz is elég.
Ultimate: rendes kávé, kézi daráló (nekem egy Chestnut van), Aeropress. -
ergoGnomik
tag
válasz
Krugszvele #19 üzenetére
Polgár attól lesz valaki, hogy kábítószert fogyaszt? És így, hogy te nem fogyasztasz, akkor mi is vagy? Proli? Jobbágy? Übermensch? Transzcendens lény?
Csak mert a polgárpukkasztás a polgárság, mint társadalmi csoport valamely közös jellemzőjének kifigurázása, vagy valamely közös jellemzőjükre építve, illetve ilyet kihasználva a megbotránkoztatásuk.
-
Krugszvele
senior tag
válasz
ergoGnomik #13 üzenetére
polgárpukkasztásból
-
-
raus
aktív tag
Aki instant kávét iszik, az elveszítette az irányítást az élete felett.
- Bruce Wayne -
Polllen
félisten
válasz
ergoGnomik #13 üzenetére
A koffein is egy pszichoaktív drog, de én sem értem, miért kell így fogalmazni...
-
ergoGnomik
tag
válasz
Krugszvele #7 üzenetére
És annak, hogy nem fogyasztottál kábítószert mi köze a hordozható kávéfőzőkhöz vagy dobozos kávéitalokhoz?
-
válasz
Krugszvele #7 üzenetére
A jachton szokott generátor lenni. Bármilyen kávét vihetnek magukkal. De elektromos áram hiányában használhat gázt is vízforralásra.
A világ nagy részén filteres kávét isznak. A dobozos amit láttál vélhetően filteres készítési módra optimalizált kávé.
-
Köszönöm ,hogy elolvastad.
wacaco nanopresso néztem én is,de gyakran van ,hogy hotelbe pl ahol megszálltunk nem volt forró vízvagy olyan apartman szálló ahol nem volt víz forraló. Így maradt ez. Amúgy 4db kv -t simán lefőz.
Ha meg van akkor meg teszteltem 10-15 után is még majd tele van az akku (ha csak 20 barral átnyomod a forró vizet) és alig nagyobb mint a wacaco.
-
Sirus86
aktív tag
válasz
Krugszvele #7 üzenetére
En nem yachtozom, viszont utazom sokat. Nem, nem megoldas. Egyszeruen erezni a tartositoszert benne, meg nem a sajat ized vilaga szerint van elkeszitve. Ennyi a dolog lenyege.
-
15115
tag
Jó cikk, köszönöm.
Nekem egy wacaco nanopresso van az összes kiegészítőjével. Majdnem ugyanaz volt a szempontom, kivéve idő. Ha 2 cagy több kávét kell lefőzni, akkor az elektromos elbukik, mivel az elsők addigra elhűlnek. Inkább nyomkodom.Mindenesetre szükséges eszköz.
Mi kirándulás , wellness pihenésre utazásokhoz... sok helyen használjuk. Vizet eleve kell vinni utazáshoz akkor már termosszal viszek meleg vizet
-
Krugszvele
senior tag
Életemben nem kábítószereztem így csak kérdezem, hogy ezek a dobozos kávék, amiket yachtokon is isznak azok erre nem megoldások?
-
-
Z_A_P
addikt
Instant kave?
-
Sirus86
aktív tag
Nagyon koszi, pont ilyenre van szuksegem! Eddig mindig vittuka rezsot miatta, vagy tuzelni kellett
Illetve meg hozza lehet adni indoklashoz: A hotelekben csapnivalo a kave minosege. Illetve sok mas helyen is. Ez is indok egy ilyen beszerzesere!
-
Nagyon "nomádkodni" nem szoktam
,ha sátor akkor is kemping (van áram). Viszont a reggeli kv nekem kell a nap indulásához és sajnos reggel 6-7 között elég nehéz kv szerezni álltalában.
Kb erre kellett ... eddig amúgy bevált, akikkel megyek is mindig behúznak rajtam egy két kv-t.
Egy félelmem van csak, az akku ne haljon meg. -
Van egy ára
Szvsz Aeropress + gázfőző (ez úgyis kell ha nomádkodsz).
Új hozzászólás Aktív témák
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Metal topik
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- Autós topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Házimozi belépő szinten
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest