Új hozzászólás Aktív témák

• Neil Watts

veterán

Sziasztok!

ASRock Deskmini A300-at szeretnek vasarolni (fokent a merete tetszett meg).
    Mivel a Ryzen 3400G a tesztek alapjan jelentosen erosebb mint a jelenlegi FX 8320-am, igy arra gondoltam, hogy a teljesitmenye boven eleg lesz az elkovetkezo par evre (munkahoz), es mivel totalisan kiabrandultam a jatekiparbol, igy a benne levo iGPU-bol adodo teljesitmenyveszteseg sem vagna a foldhoz, igy ezt a CPU-t tennem bele. Mivel a haz fektetve 8 cm magas, igy siman elfer az asztalomon a monitorjaim mogott (ilyen karon vannak, a kar mogott boven van hely szellozesre).

Tehat a hazban levo lapba bele tudnek rakni egy 3400G-t, 2x32GB RAM-ot, 2 db M.2 SSD-t illetve a ket SATA SSD-met. A 3.5-os HDD-im kulso USB3-as hazakba koltoznenek, majd pedig kesobb egy NAS-ba.

Tok jonak tunt elsore az otlet - noha kisse zsufolt - am a jozan esz hangja megszolalt bennem. A gyari huto alapesetben sem acelos teljesitmenyu, a tesztek alapjan pedig arra jutottam, hogy a Noctua NH-L9a-val tudnam a legnormalisabban huteni, ebben a meretben. Mivel a lap csak egy CPU hutot tamogat, igy a Noctuanak kell mindent lehutenie, ami az 1.92L-es belsot tekintve nem durva, am megiscsak ott van az, hogy a 3400G tud hot termelni, nem is keveset.

Nyilvan ebben a meretben sok valasztasom nincs a hutes teren, am, azert jo lenne egy bizonyos szintet tartani:

Jelenleg a Brocken 2-m alatt az FX 8320 elvan 34 fokon "idle", 690-730 RPM-en, ugy hogy VSCode-ban 8-10 tab illetve Chrome-ban is 8-10 tab van nyitva. A noctua hutovel ki tudok hozni hasonlo zajszintet, ugy, hogy ne suljon meg a CPU es ne szalljon fel a haz?

Koszi!

Udv. core2

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés