Új hozzászólás Aktív témák

• MrDerekas

addikt

válasz Benőke #32673 üzenetére

Driver támogatottság: A free BSD alapú rendszerek intel vasra íródnak. Ahogy én tapasztalom. Négy alappal indultam neki az egész NAS mizériámnak, meg jó sok rendszerrel. A FreeNAS amit maradéktalanul használni is tudok, adott intel alaplapon. Ergo számomra jobb a támogatottság. A többi kísérletem kudarcba fulladt. Alapvető hardwereket nem látott a sikeresen feltelepített egyéb rendszer, egyéb vasakon. Ahogy én tudom (és bőven lehet, hogy rosszul) az amd driverekkel igencsak szenvedős a freebsd, és linux rendszer is a megjelenéskor. Valamint ahogy jönnek ki az újabb rendszerek, elsőre mindig is az intel támogatás a nagyobb. Meg igazából nem értem miért ez a vga-n lovaglás, mikor az számomra sehol sem kritérium. Kell egy mindentudó doboz webui felülettel.
    A négy magtól nem fogok elájulni ;) Jelenleg egymagos cerka procin fut a rendszer és hozza a használható minimumot. Nem kell nekem erőmű ahhoz amire szánom a kütyüt. Meg nem is kell ide az intel - vs - amd keresztesháború. Igényekhez és lehetőségekhez képest keresem a legmegfelelőbb vasat.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés