Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Goose-T

veterán

Lehet, hogy egy kicsit offtopic lesz a kérdésem, de talán itt többen vannak, akik tévére kötve használják a gépüket. Szóval most a tévére kötött gépem úgy néz ki, hogy a gépből kijön egy HDMI kábel, az belemegy egy splitterbe, onnan meg megy a tévébe és a HDMI-s házimozi erősítőbe. Azért nem lehet az erősítőn keresztüldobni a képet, mert az erősítő kikapcsolt állapotban nem továbbítja a HDMI jelét a tévé felé. Amikor bekötöttem a splittert, akkor viszont a tévé audiojel-fogadási tulajdonságait vette alapul először a Windows, és csak sztereó jelet adott ki magából. Egy kis EDID-override-dal meghackelt saját készítésű monitordriverrel el tudtam hitetni a Windows-zal, hogy nyugodtan küldhet mindenféle audiojelet a tévének, ez nem is gond.

A gond a splitter: ha kikapcsolom a tévét, amíg be van kapcsolva a gép, akkor nem jön vissza rendesen a kép, csak ha megnyomom a reset gombot a splitteren. Még ez is belefér, de a kölök is szereti nyomkodni a reset gombot, és nem tudom eldugni előle sajnos. Meg amúgy sem szeretem az ilyen hackeléseket, mert kicsit kényelmetlen, és időnként újra kell telepíteni azt a drivert, meg néha úgy indul a Windows, hogy nincs hang (nagyon ritkán).

Ezért arra gondoltam, hogy veszek egy DVI-D->HDMI átalakítót, a DVI jelét ráküldöm a tévére az átalakítón keresztül, a HDMI kimenetet pedig kizárólag hangtovábbításra fogom használni az erősítő felé. Valaki szerint ez hülyeség, vagy vágjak bele? Fél óra múlva indulok megvenni a DVI-HDMI átalakítót, kemény 890 Ft-ba kerül, ha addig nincs ellenvetés.

Új hozzászólás Aktív témák