Új hozzászólás Aktív témák

• HookR

addikt

válasz #16939776 #28789 üzenetére

Duracellm... és mintAdarab: Köszönöm a linket és az észrevételeket! :R

Tehát ha jól értem, lényegében csak arra kell ügyelni, hogy a HDD-ben a lemezeket ne érje olyan erős mágneses mező, ami a síkjukból kitérítve képes deformálni azokat.
    Esztétikai okokból mindenképp tervezem az alu lemezek eloxáltatását (legalább a kívülről láthatóakat), még ha emiatt le is kell mondanom az érdemi EMC védelemről.
    Nézegettem ezeket a kisebb méretű, korong és gyűrű alakú (van süllyesztett fejű csavarhoz való is) NdFeB mágneseket. Mindenképp érdemes megfontolásra. Ugyanakkor nem szeretném túlbonyolítani és ha kínálkozik egyszerűbb, elegánsabb megoldás, akkor azt részesítem előnyben. Például az jutott eszembe, hogy a ház előlapja mögé mehetnének közönséges hengeres fejű csavarok (amik egyúttal az alaplapi tálca és az előlapi 2,5"-es meghajtóknak otthont adó L-profilt is rögzítenék), ebbe kapaszkodna bele az oldallapra ragasztott L-profilban kialakított (akár gumigyűrűvel bélelt) furat; az oldallap hátsó részén a fül maradna csavaros rögzítésű; a trükk pedig az lenne, hogy az oldallapot függőleges tengely mentén enyhén homorúra hajlítanám, így a hátsó csavarral az oldallap a ház síkjára lenne feszítve. Mi a véleményetek?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés