- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: MS Office365 Linuxon
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Hieronymus: Három júniusi képem
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
válasz
adalbert1 #2758 üzenetére
Hajrá
Én is nemrég csináltam hasonlót: A330ION, ami most még csak normál hely-és energiatakarékos másodgépként szolgál, de ha elköltözök, file server + netezős + filmezős + egyéb (pl. retro játékok) gép lesz.
A linuxos/egyéb dolgok tanulására opciót sztem már most is betöltheti, aztán ha sikerül felszabadítani winyót, rá lehet kötni utólag. Flash meghajtónál érdemes néhány dolgot átvariálni (pl. ne legyen swap partíció flashen, változásokat ramon lévő tempfs-be írja, s csak kikapcsoláskor írja a véglegeseket lemezre, stb).
Ext4? Igen, ext3-hoz képest több előnye van, mint hátránya, fejlettebb, jobb, gyorsabb. Oprendsz: ubuntu kicsit butább és kevésbé stabil, de sokkal nagyobb a felhasználói bázisa, egyszerűbb, többen fejlesztik, stb. Én is ubuntut használok néhány gyermekes betegsége ellenére, természetesen nem windows-szintű, de jól használható.
Bővítőkártyát mit akarnál belerakni? Táp legtöbb ITX háznál szenvedős, vagy paneltáp és akkor szinte hangtalan és hatékony, de teljesítménye és csatlakozóinak száma erősen korlátozott; vagy jobb esetben szabvány SFX vagy TFX táp, rosszabb esetben nem-szabványos méretű normál tápegység, ami ugyan csatlakozókkal jobban ellátott, viszont általában van hangjuk is, kevés az igazán halk táp. Eredetileg az enyémnek is volt valamennyi hangja (átlag olcsó táphoz, de még pl. FSP -PNF-hez képest is halkabb), most már alacsonyabb venti-fordulatszámmal szerencsére halkabb, a gumiszalagokra rögzített 5400RPM-es winyó messze túlharsogja, azt viszont már nem tudom tovább halkítani
Erre hosszabb távon a szobámban egy szekrénybe rejtés lesz a megoldás...
Hálózat: gigabites switch? Egész olcsón kapni 5-portosakat, modem -> router -> switch -> gépek.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest