- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zefír
őstag
Köszönöm uraim!
Mától hivatalos tagja vagyoka topiknak
Zotac 9300 wifi
30k-ból kijöttem. -
Zefír
őstag
Na srácok, nem tudom hogy mikor lesz meg az alaplap. Most akitől venném, beszámítja a mostani lapomat, de egyszerűen nem tudok vele egyeztetni,
Nincsen csepeli ember a topikban? -
retek75
csendes tag
Érdekelne valakit egy ilyen táp?
[link] -
adorjant
őstag
itxesek álma: [link]
-
.mf
veterán
válasz
user137 #2275 üzenetére
Úgy emlékeztem, de most nem találom azt a cikket; sőt, megnéztem 5-6 tesztet, de egyikben sem írnak pontos méretet. Jobban megnézve tényleg kisebb, a hátsó nagy valószínűséggel 45mm-es (a 70mm magasság kb kétharmada), az első pedig 25-30mm-es lehet szemmértékre. Brr.. bele se akarok gondolni, milyen hangja lehetett. A lapom még el se indítottam, egyből úgy kezdtem, hogy 40mm-es venti le, és 80-as fölészerkeszt
-
.mf
veterán
hajjaj...
nézd meg ezt a tesztet, bár ebben egy "250W-os" táp van, de szerintem ugyanilyen van ezekben is; idézek:
"One look at its photo is enough to get rid of any illusions, though. This power supply is kind of a dummy or demo sample rather than a power source for a gaming PC with a fast graphics card and CPU. Its design is extremely simplified to cut the manufacturing cost. The capacitors have low ratings and the transformers’ cores are as small as possible. There is no output noise filter and no power factor correction. The +3.3V regulator is based on a cheap and low-efficiency linear circuit instead of a magnetic amplifier.
[...] a power supply of an extremely simplified design akin to no-name products from mainland China. You should not risk using it unless you don’t care a bit about your PC components.
"Az a külső tápos megoldás kevésbé hangos, kevésbé melegszik, jobb hatásfokú, kisebb helyigényű, s ennél csak jobb lehet.
-
.mf
veterán
Atom ION nélkül kevés 1080p-hez, de még néhány durvább, magas bitrátájú 720p-hez is kevés önmagában. Tehát A330GC, Intel D510 kiesik, csak az ionos A330ION marad, viszont az DDR3-as. Esetleg még az Asusnak van egy DDR2-es Ionos lapja, csak az drágább.
Asztali proci + fullHD csak jóval drágábban van, lap ~27-30k minimum, + proci + hűtő.
Ház: a JCP-nek nem-szabvány tápja van. Codegen tápja egyből cserés.
Nekem Point of View Tokyo van, 11.2k-ért vettem, 180W SFX-szabvány táp, 1db normál 5.25" ODD, 2db 3.5" HDD hely. A tápnak sajnos van valamennyi hangja, bár szerintem nem rosszabb, sőt, talán jobb, mint a hasonló kategóriás ház+tápok. Elég masszív a ház, jól szerelhető, élei eldolgozottak, de sajnos hajlamos berezonálni.
-
Osibaa
senior tag
Szia!
Azok közül, amire szeretnéd használni, az 1080p-s video lejátszás a legizmosabb, ha ennek megfelel a gép, akkor a többi is menni fog. Ezt a feladatot javarészt az (arra alkalmas) chipset végzi és a CPU erő annyira nem fontos, szerintem ezekhez fölösleges asztali procit venni.
Ilyen felállásban egy ION-os gép elegendő: példa
Ha mégis asztali procit akarsz használni, akkor:
- nagyobb ITX ház (kell a hely a hűtésnek)
- alaplap Intel procihoz: S775 LGA1156
- alaplap AMD procihoz: AM2+ AM3
- minél kevesebb prociAmit még érdemes megfontolni asztali procinál, hogy nem próbálod begyömöszölni mini-ITX házba, hanem egy barebone-t, vagy mATX-et választasz: példa
-
Stirbi
addikt
egy teljes gép fogyasztás lesz max(full load) kb 185W egy hd4670-el mint nálam!
-
ecx
tag
Sziasztok! Szeretnék egy asztali ITX-es konfigot összeállítani. A cél: dupla magos CPU, internet, skype (video hívás is!), HD video nézés, költséghatékonyság.
Jó lenne DDR2-es memóriát használó alaplap, mert abból maradt nekem 2*1GB.Alaplap:
A nem ion-os alaplapok közül (amik azért támogatják valamennyire a 720/1080 video lejátszást), melyiket ajánlanátok? Dupla magos Atom, vagy még jobb lenne, ha "normális" asztali proci (Intel v. AMD) férne bele... Ezek közül melyiket ajánlanátok? Illetve ezen kívül?
[Asrock A330GC, Intel 945]
Intel D510, NM10
Asrock 330ionHáz:
JCP Mi101 250W
Codegen MX31 400WOlyan házat szeretnék, amibe 3.5" vinyó fér (ez olcsóbb és gyorsabb), ha még beleférne mégegy 3.5" DVD író, az jó lenne, de ha nem, marad a 2.5"
Előre is köszi a válaszokat és a segítségeteket!
(Ja, még annyit, hogy lehetőleg kerülném a gyárilag összerakott ITX-es cuccokat, mert ezek számításaim szerint drágábbak (Acer Revo)) -
Zefír
őstag
Nekem nemis lennének jók ezek a tápok, egy 4670 load 200w-t eszik, szóval egy 200w-os is megbuggyanna alatta:S
-
Geree
senior tag
ilyen létezik?
vagy én keresem rossz helyen?szerk: igen, csak 150-es van 310-esből
-
.mf
veterán
Akkor miért nem az ISK-310-65-öt nézed, olcsóbb, és a 75W-os paneltápját is valószínűleg könnyebben eladod.
Szerk: jé, amíg nem figyeltem, közben jöttek kérdések-válaszok...
310-esből nincs 65W-os verzió?Nagyobb teljesítményű noti/AC-CD tégla-tápokban elő szoktak fordulni ventik, nálam is van egy ilyen, amúgy nem pörögne magas fordulatszámon, de sajnos kerreg...
-
Geree
senior tag
válasz
user137 #2232 üzenetére
miért nem tudtak egy LP slotot benyomni ebbe a házba hátra? tökéletes lenne...
épp az inwin bm648 helyett nézegetek valami jobban szellőző házat... az antec isk 310-150 tetszene is, csak egyből menne kukába (eladni) a tápja amit meg nem tudom ki venne meg merg elég elb**ott flex atx formája van
valaki nem tud mostanában LC12-höz hasonló méretekkel megáldott házat low profile slottal?
-
.mf
veterán
válasz
user137 #2239 üzenetére
Hmm...
engem inkább a PicoPSU-120-WI-25 érdekelne, ugyanis az nem 12V-os tápot kér, amit nehéz beszerezni, hanem 12-25V között bármilyen AC-DC táppal megy, ami azért jó, mert használt vagy akár új notitápokat sokkal könnyebben és olcsóbban kapni (ph aprón tényleg párezerért), mint megfelelő 12V-os tápot. A -WI-ból is találni elég olcsót ($39.99 OBO).Hito konfigja (i5 650, ECS H55, 2×1GB RAM, 2 HDD, ODD) sztem 100, de max 110W. Pl. Guru3d teszt -- 660 terhelve 91W konnektornál. A Ph-tesztben is megáll 118W konnektornál mért (85% hatásfokkal számolva 100.3W valós) fogyasztásnál a magasabb, 87W TDP-s 661, pedig ott még egy 4850-es is volt mellette.
-
toldy
őstag
Korábban már leírtam, olyan 200-220w.
Egyébkként fogyasztás témában ajánlom ezt a topicokot is, nem muszály kérdezni. -
canniball
nagyúr
válasz
user137 #2242 üzenetére
"hú, milyen pico-d van?"
Felmentünk ebayre-> postázással együtt számított ár alapján növekvő sorrendbe rendez-> tök egyforma mindegyik, a 90W-os csak egy-két dollárral olcsóbb mint a 120W-os hát legyen utóbbi. Megjött, cumi: mégsem tök egyformák, a pico 20pines a lap 24pines és kéne neki a +4pines CPU-csati, próba, hátha...de nem indul.Utóbbit szerencsére egy molex-> 4pin adapterrel sikerült megoldani, így már megy vele a gép, remélem egy esetleges lapcserénél nem lesz gondom a 20pines csati miatt. Szóval külsőre egyformák, de ha rendeltek a csatikra is figyeljetek!
"kipróbálhatnám vele a Zotacot ha visszajön a gariból?"
Hát ha eljössz.De AC/DC-m csak 90W-os van...
"cserébe beköltözhetsz az SG05-be, próbából, ha érdekel"
Majd csak a sajátba, de azért köszönöm! -
Zefír
őstag
Szeritnetek mennyi watt kelene egy 4770, E5400, 2*2gb 800mhz, 9300as zotac lap, egy wd vinyó, + 1 dvd író. Szóval szerintetek ez menniyt fogyaszthat?
-
user137
őstag
jah és ha valakinek kellene egy picoPSU150-es (hito, cannibal?), szaré-hugyé (35USD) lehet ebayről szerezni, többet rendelve jobb lenne.
ha hito szerezne egy voltmérőt végre
akkor meglátnánk, h elférünk-e 120W-on, vagy kell a 150W. én szeretném hosszútávon picoról hajtani a gépet.
-
toldy
őstag
Szia, Én a gyári helyettmerem ajánlani az Artic Cooler Freezer 7 LP, és nem is drága.
-
.mf
veterán
Hátha valakit érdekel:
múltkor írtam, hogy A330ION-on kipróbáltam CS:S-t és MotoGP07-et, és bár az átlag-FPS elérte a folyamatosság-érzetet, de pont a kritikus helyzetekben beütött a proci gyengesége és szaggatott.
Most megnéztem még néhány játékot.
Company of Heroes, egyelőre kiegészítők és patchek nélkül -- alap 1.6GHz-en mindent minimumra állítva vagy kikapcsolva, kivéve a textúra-méretet közepesre és a felbontást 1680*1050-en hagyva, egy nem túl intenzív 2-vs-2 (3 bot) skirmish meccs már-már elviselhető. Néhol kicsit megakad, és amint beindulnak a dolgok, 18-20FPS-re áll be, de ennél, lévén RTS, annyira nem zavaró.
2GHz-en már tűnt annyira folyamatosnak, hogy ne zavarjon, olyan 22-25FPS között mozgott átlagban.UT3, patchek nélkül -- mindent minimálra véve, 1280*800 felbontáson, 3-vs-3 (5 bot) TDM.
1.6GHz: fraps szerint 30 FPS körül/fölött mozgott, de nem éreztem teljesen simának. Speed freak mellett érezhetően darabos volt.
2GHz: itt már inkább 40FPS környékén mozgott, egész elviselhető volt, csak sajnos továbbra is rondaMotoGP3: a névben a szám nem a korát jelöli, 2005-ös darab.
Annyira nem gépigényes, hogy közepes grafikán 1.6GHz-en is tűrhetően futott. Viszont Win7-nél nem lehet az irányításán állítani, a gyárit pedig használja az, akinek két anyja van...Még lehet megnézem HL2-éket, azok valószínűleg rendesen fognak futni, ha már a CS:S is közel volt hozzá.
-
Rómeó
aktív tag
Elsősorban a gyári hűtő kellene,szerintem elég lenne,persze egy vékony venti menne rá-
a telepítés/próba során egy s370 hűtés volt rányomva a meg pasztázott procira,everest szerint 40 fok,kézzel megfogva még csak nem is langyos!Azt a hűtőt,én is meglestem.de nem derült ki mire való!
-
canniball
nagyúr
Ha esetleg valaki vágyna egy garis ModeCom Feel202+Scythe Kaze Jyu Slim kombóra vagy lenne egy eladó Silverstone SG05-je.
-
Rómeó
aktív tag
válasz
ferkoo78 #2213 üzenetére
Hali.
Én most dobok össze egy kis gépet ezzel a lappal,semmi extra net+film
odd nélkül kis házban ram: 2*1gb 667 Geil sodimm,proc:E8500,hdd: WD Scorpio Black 160GB
a meghajtásról egy hp noti töltő gondoskodik (19,5v 7.1a 135watt)Tulajdonképp össze is állt a gép,már csak a laphoz való procihűtés hiányzik ,ha valaki tudna ajánlani ilyent legyen szíves írjon itt,vagy a hirdetésembe. Thx
Üdv
-
hito
nagyúr
Sőt, van hogy ő ír, válaszolok (sokszor tudom, hogy azt a választ kapja amit hallani szeretne, pl. olyan a cucc mint amit keres) és egyszerűen nem válaszol
De volt már olyan is nem egyszer, hogy UP-olt hírdetésre írtam, még megvolt neki az eladó cucc és egyszerűen szart a fejemre. Amikor meg beírok a hírdetés topicjába hogy a kedves eladó még válaszolni se tud holott elvileg el akar adni, akkor ott hőbörög hogy mit képzelek én meg nem is úgy van az
Érdekes, akkor rögtön tud válaszolni
-
Zefír
őstag
Nem kel valakinek egy zotac g31 es matx es lap???
Nem tudom kifizetni a 9300at -
toldy
őstag
Ez érdekes, hito szerzet egy ECS H55 itx lapot és hoppá-hoppá párnappal késöbb egy TESZT is van róla a bit-tech.neten.
-
Osibaa
senior tag
válasz
ferkoo78 #2213 üzenetére
Az az új ötlet, hogy kiveszed a gyári tápot és valamilyen passzív táppal pótolod?
Olyan S775-ös lapot nem ismerek, amire közvetlenül kapcsolódik a tápegység, de vannak alternatív megoldások:
PicoPSU: ez áll egy külső AC/DC téglából és egy spéci DC/DC tápegységből
Panel táp: ez szintén egy téglából áll, valamint egy panel tápból
Az viszont kérdéses, hogy ezek elegendőek lesznek táplálni a konfigodat és elég drágák is. Továbbra is azt mondom, hogy egy mATX házzal és ATX táppal jobban járnál.
-
ferkoo78
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok nekem ajánlani olyan alaplapot / mITX / , amibe egy Core2Duo E 6750 / S775 / processzor bele megy DDR 2 memóriákkal, legalább 2 SATA van rajta, és Külső tápos.
1 SATA Winyo menne hozzá egy optikai meghajtóval.
Keresgélek én is, de még idő hiányába nem tudtam sokra jutni./ vagy ha valaki ért a táp halkításhoz, az szóljon
/
-
user137
őstag
bocs, de az a progi, ami 24 fok ambientre 30 fok alatt hazudik egy procira, az rossz chipet olvas.
az Atom 330 volt a passzív D510MO-ban és egy 12-es ventivel (indirekt) hűtve olyan kézmeleg (25-30C), és az 8W TDP, nem 73W
egyébként nekem amíg 1dB-el is halkabb bárminél, megéri a melegedés, a procinak úgysem árt
-
hito
nagyúr
válasz
user137 #2208 üzenetére
Még ott is van mellette zárójelben, hogy celsius fok.
A big shurikenre visszatérve tudom hogy full hangtalan, de egy rakat kaki. Mint ahogy azt az általad mért hőfokok is visszaigazolják (38fok). Ez nem valami meggyőző
Nálam a procik 24-30fokosak szoktak lenni max alapon. Sokat nem számít, de ha már szóba került a hatékonysága...
Ezzel együtt a Scythe gyártja talán a legjobb léghűtőket, nekem is személyes kedvencem, csak hát ez a dobócsillag nem sikerült túl jól.
-
.mf
veterán
válasz
Mattanyahu #2193 üzenetére
Az a nem semmi, még a Zotac logót is rajtahagyták
-
Osibaa
senior tag
válasz
chesterboy #2202 üzenetére
Nem kell neki driver, ez jól hangzik, én is ilyesmit rendeltem (elvileg az OS billyentűzetként és egérként ismeri fel driver nélkül). A 4 méteres USB kábel azért túlzásnak tűnik.
-
chesterboy
tag
taviranyitonak ezt neztem ki, HP MCE KIT
-
Osibaa
senior tag
válasz
chesterboy #2198 üzenetére
Értem. Wifi mondjuk lehet USB-s is, de gondolom azt nem szereted.
Távirányítót milyet tervezel mellé? Nekem ez most a legnagyobb kérdés, elvileg holnap érkezik meg egy infrás, amit az apróban rendeltem, remélem ez működik végre. Oda szeretnék eljutni, hogy 99%-ban távirányítót használjak, 1%-ban pedig VNC-t a laptopon keresztül, billentyűzet és egeret soha.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest