- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osibaa
senior tag
válasz
zhagyma #3297 üzenetére
HTPC-be nem gondolkodtál az ION + Atom megoldásban? Keveset eszik, mindent lejátszik és egy panel táppal + csendes hűtővel is elmegy. Vagy lenne esetleg más felhasználás is, ami igényli az erősebb procit?
Egy i3 konfig passzív hűtéséhez én nem fűznék komoly reményeket (max TDP 73W), amit valahogy el kell vezetni; ha a procira ráraksz egy méretes bordát akkor is kell egy izmosabb ház/táp hűtő, ami kitolja a tetemes hőt. Még az Atom konfigok is igényelnek valamilyen aktív hűtést, igaz jóval kevesebb CFM-mel is beérik.
-
montezuma
tag
válasz
Nyugdíjas #3298 üzenetére
Salve,
www.adapter.hu, 120Wos van hozzá 60-120as ACDC is.
Érdemes felíratkozni a hírlevelükre.(#3251) user137 válaszát nézd meg, ő a nagymester ebben a témában.
A gondolatom inkább az, hogy ha van hely a házban normál tápnak, akkor nagyon halk tápokat is ki lehet hozni 4-10K között, és valami hűtés úgyis kell, tehát nem lesz hangos, és passzív sem, akkor minek a paneltáp. (Csak egy újonc gondolhat ilyet . . )
-
Nyugdíjas
nagyúr
Áve!
Van nekem egy ITX-es gépem, - mondjuk besirnátok, ha látnátok hogy néz ki
- és fileszervernek használom, csak sosem szerettem a zúgó dolgokat,de nagyon minimál költségvetésből hoztam ki annak idején. Naszóval... Ha a tápot kidobom, nem lesz ez hangos. Arra gondoltam beujitok egy ilyen adapteres megoldást, amit szoktak is némelyik ITX házhoz adni.
Valami ilyet. (Persze a hozzávaló AC-DC is kellene, szerintem 80W körül elég leszek, csak 4-5 vinyó megy, meg egyszem Gigabyte lap.)Van erre tapasztalat, hol érdemes, hol lehet jó áron venni? Kissé ódzkodnék 15k-t kiadni, mert ilyesmi árakat már láttam erre-arra.
-
ZCoyote
őstag
2,5" v. 3,5":Popcorn Hour NMT A-200
-
chesterboy
tag
3,5: A.C.Ryan Playon!HD
Xtreamer Pro
2,5: Xtreamer -
zodo
nagyúr
Rendben. Nem tudtam.
HookR
Jó kis kütyü
nekem is valami ilyesmi kellene. Egyelőre a normál media playereket kezdtem el nézegetni amibe belefér a 3,5" hdd-m, mivel helyhiánnyal küzdők ilyen téren.
Viszont gőzöm sincs, hogy tudnám összehozni a monitorral ill. hogy hogy is működnek ezek. -
HookR
addikt
-
törölt tag
válasz
Roberto_ #3275 üzenetére
Igen, csak LGA775-re jó. [link]
toldy: "q8200 lecserélem egy q9550s-re, remélem sikerül."
Szép és jó procik ezek a gyárilag alacsony fogyasztásúak, de pofátlan felárral bírnak és ritkák is, szerintem ugyanúgy jól járnál egy "sima" Q9550-nel is, amit mondjuk 1V alá feszelsz és még olcsóbb is.
Bár a Q9550 nem éppen olcsó.
-
user137
őstag
-
user137
őstag
válasz
canniball #3270 üzenetére
kiraktam az asztalra, azóta békében van, meglássuk. ha szétszedem, akkor kap egy hatcentis leszabályzott hűtőt oldalra, meg beforgatom 90 fokkal a shurikent, hogy irányba legyenek a bordák (most pont merőlegesen van a szélső szellőzőrácshoz képest. vágni nem akarom, annál talán többet szoptam érte, h meglegyen karcmentesen
-
user137
őstag
válasz
user137 #3251 üzenetére
na, csak nem jó a kitervelt terv, és amire a jó kis oldalasztalkát vettem az ikeában a pici fiókkal, arra az LC12 nem jó (habár beférni befér).
elborul szegénynek a hőháztartása úgy 30 perc után, a shuriken felkapcsol maxra és abba sem hagyja. kellene rá egy hatcentis hűtő oldalra, levegőt kihúzni. egyelőre inkább kivettem a fiókból és most az asztalon van, mint az eddigiek. kár érte. (majd télen visszamegy
)
-
canniball
nagyúr
válasz
chesterboy #3218 üzenetére
Nini, ez kisebb mint a Feel202...pont amilyet akartál.
Jó mozizást!
-
zodo
nagyúr
válasz
kisza25 #3264 üzenetére
Nem.
Ezt írtam volna.
Szerk: Amíg működik, életem végig jó lesz ez a táp. Így ok?toldy
Akkor jó.
Nem áll szándékomba ma holnap fejleszteni, mert nekem nem éri meg, de később még szóba jöhet. Ha az Itx jó felé halad annak csak örülni tudok.
Az alapkövek már megvannak és meglátjuk, mit hoz a jövő.Neked meg sok sikert a proci cseréhez!
-
Osibaa
senior tag
Szerintem a felső kategóriát kivéve azért ez az asztali gépekre is igaz... pl. az AMD procik TDP-je immár 6 éve 90-95W, csak kezdetben 1 magos volt, most pedig 4 magos.
Az alsó-közép kategóriás vidikártyák is egész jól tartják magukat.
Én is úgy értettem, hogy behalt zodo FSP tápja.
-
toldy
őstag
Én egy hardvertől a mostani konfigot alapul véve 2 dolgot várok el.
Azonos teljesítmény alacsonyabb fogyasztással ( és jobb hatásfokkal) vagy azonos fogyasztás nagyobb teljesítménnyel. Szerencsére az ITX ezeken az ösvényeken halad, a sokkal kompaktabb méret meg "csak" hasznos plusz. Ennek a jegyében csak annyit fogok változtatni hogy a q8200 lecserélem egy q9550s-re, remélem sikerül.McLaca:: a chifibe odd nélkül milyen magas hűtő fér max? Ha elviszik a másik gépet akkor olyan kuckót akarok venni. Ami abba a gépbe lesz: a régi zotac 9300 lapom, egy e1200/e1400/e1500/e3200/e2140 ( amelyiket sikerül szereznem) valamint 2gb ram. És késöbb szeretném valami 4670-5670 el bővíteni. Egyébként nagyon hajlok a chifi moddolására, és ahogy számoltam egész nrmális áron kilehet hozni ( nem vicc a cél a pc-style.hu)
kisza25: nem romlott el neki
, feltételes mód ( ha egyszer véletlenül, neagyisten elromlik)
-
zodo
nagyúr
Nekem, akárhogy is, de tetszenek az értékek!
Kb. azt vontam le (számomra) , hogy ha nem romlik el a tápom ( ua., mint toldy-é) akkor a világ végéig elegendő teljesítményt nyújt.
Az energiatakarékosság jegyében egyre jobban előtérbe kerülnek a nagyobb teljesítményű, de kisebb fogyasztással bíró hardverek. Jól gondolom? -
toldy
őstag
Igen, ezek a konnektorbol felvett, én értem mit mondasz, igaz is ,a hatásfokot elfelejtettem.
McLaca: Samsung B2030, nem tudom megmondani hogy milyen panel mert semmit nem találtam róla. árából kiindalva szerintem TN-es, a gyári max fogyasztás 25w ban van megadva ( én 75% fényerőn használom), a blogomban van róla kis szösszenet.
-
Osibaa
senior tag
válasz
kisza25 #3258 üzenetére
Valszeg rosszul fogalmaztam. Úgy értettem, hogy ha figyelembe veszi a táp hatásfokát, úgy az idle nem 62W, hanem kb. 50W, ami nem olyan vészes egy teljes felszereltségű gépnél és valszeg közelebb van ahhoz is, amit előtte becsült. Arra próbáltam választ adni, hogy miért tűnik olyan magasnak az idle érték. Mindegy, túlragoztuk, ennyit eszik.
-
McLaca
őstag
Attól függ, mit mér a mérő. Nekem egy Düwim van, az méri a látszólagos (VA) és a hatásos (W) teljesítményt is, és a "cos fi"-t (a hatásos teljesítmény az a látszólagos × cos fi), ami nem teljesen helyes megfogalmazás, de ez legyen az elektrós topicoc témája.
Viszont aktív PFC-s tápoknál garantáltan nem helyes az eredmény, mert azokat ezek az elektronikus mérők nem igazán tudják helyesen mérni (jellemzően többet mérnek). PFC nélküli, vagy passzív PFC-nél már helyesebb az eredmény, de egy számítógép teljesítménye túl gyakran változik ahhoz, hogy jól mérhető legyen, ezeknek a kütyüknek a mintavétele szerintem max. 10-20db/mp, a helyes méréshez kéne vagy 100.toldy: LED, vagy CCFL monitor?
Üdv!
-
toldy
őstag
HAHA, és most lehult a lepel. Sikerült szereznem egy fogyasztásmérőt ( nem egy márka,de ismert fogasztóknál az értéket mutatta így egész megbízhatónak tartom), így elkezdtem mérni, nem azt jött mint amit vártam. A procit kicsit tuningal haszbálom így azzal mértem ( 2,33 helyet 2,48 ghz)
-leállítva: 1-2w
-boot: 115w
-idle: 62w
-netezés közben: 70-72w
-full HD+vga: 94-98w
-játék (GTA IV): 150-170w
-cpu load: 135w
-gpu load: 158-160w
-cpu+gpu load: 214wEközben gpu load 64c ( 60% venti), a cpu load magok 70-66-68-68c.
Én alacsonyabb idlere és magasabb loadra számítottam, ami jobb is lenne hiszen mostanában keveset megy load alatt. A gépen csak egér,bill van kötve.
Közben megmértem a monitort:
-kikapcsolva: 0-1w
-használat közben: 20w
-full fekete: 22w -
McLaca
őstag
válasz
kisza25 #3227 üzenetére
Nekem az intel gyári hűtője kellemes meglepetés volt mind zajra, mind teljesítményre (51°C fölé nemigen ment még a proci, persze 65W a TDP-je), a vinyó motorzaja simán elnyomja. Gyakorlatilag a táp-gyári procihűtő-vinyó hármasból a vinyót lehet hallani, de így is kb. harmada a hangja az előző ős pc-hez viszonyítva (abból is a vinyómotor hallatszott ki, mert a táp zajtalan volt, a procihűtő meg csak minimálisan hallható).
Ja, és az általad linkelt hűtőt szántam én is a masinába, de az intel hűtő meglepetései után jegeltem a dolgot.
Persze kinek mi az igénye, nálam nem volt cél a néma gép, csak a kellemesen halk, agresszív motorzaj nélküli.
Üdv!
-
user137
őstag
válasz
zhagyma #3231 üzenetére
köszi mindenkinek
a táp az adapter webáruházból van, a belső 6800Ft, a külső változó, nekem a 90W-os elég, mert az SG05 tápjával 85W-ot mértem maxra, a paneleknek meg jobb a hatásfoka. szumma 13600Ft volt bruttó (a 120-as külső táppal +4k) mindenképpen reálisabb ár, mint egy picopsu, még ha ennek kell is a hely. sajnos a LIDL-ös mérő azóta elpukkant, így nemtom, h ez mit fogyaszt, de a power brick 12VDC-7A, szóval 84 wattnál semmiképp sem többet.
nos, ami a meleget illeti, nem állunk jól
a big shuriken hamar felszökött 1800rpm-re, itt már hangja is van sajnos. a proci stabil állapota (10 percet toltam vele 4 szálon torture testre) 75C volt. Ez persze ritka terhelés, idejének 1%-ban sem kap ilyet. a külső brick nem zizeg, kellemes kézlangyos volt (25-30C).
még egy érdekesség: a stress test leállítása utáni 2. másodpercben 20C-ot esett a procihőmérséklet (55C). szóval az a winbond lehet nem a legpontosabbViszont a nagy különbség az az, h ez a picike ház nagyon nehezen szabadul meg a hőtől, az SG05ből csak úgy elillant a hő, itt meg küzd a szerencsétlen shuriken a zárt dobozból kitolni... ráadásul beraktam egy nyitott fiókba, felette kb 6 centi terület van. Az alumínium ház teljes egészében szépen átvette a hőt, egy 10p alatt visszahűlt a proci, de a ház még mindig kézmeleg. Mindenesetre nem egy ipari munkára való setup ez, viszont nem is arra lett kitalálva. Még oldalról kihúzhatnám a meleget egy 6 centis hűtővel, de ha a meleg nyáron így bírja, én elégedett vagyok (ambient: 27C). hadd izzadjon, ez a dolga
-
Zefír
őstag
Na mi történt velem..
Tegnap kapcsoltam be a gépet, levágta a biztosítékot, kapcsolom megint, nem ad képet
Az alaplap bemondta az unalmast, felhívom Ramirist, ment a kavar.. nm gyártják alapot, amíg a gyártó meg javítja az 6 hónap.. Na aztán mondtam a srácnak, hogy ez nem pálya..
Végül ki egyeztünk 2gb 800mhz kingmax ramban+ egy gigabite g41m-es2h-ban.
A lap matx-es, de m1, mert ha most sikerül megcsinálnom a házikót
Ugyebár, alapból gondolkodtam hogy mtx-re váltok, és akartam még venni 2gb ramot, így 1 délután alatt elintéztem mindentSzóval, ami először elszomorított, az végül feldobott
Persze azért fáj a szívem a kis zotac után
-
zodo
nagyúr
Végre megérkezett az új vga karim!
toldy tagtársat, koppintom.Épphogy csak beszereltem a kuckójába, de már most szeretem.
2D-ben hangja sincs!toldy!
Ha lesz kedved és időd írnál nekem egy privit a gyári cd-n lévő progikkal kapcsolatban, mit érdemes feltenni, mert egyiket sem ismerem.
Gondolom, ha meg leszek elégedve a hőfokokkal akkor az Afterburner-t sem kell feltegyem?
Esetleg más okokból, még is ajánlott a használata, stb. -
Roberto_
csendes tag
A Gigab H55 ITX lapjára a Prolimatech Samuel 17 [link]
megy rá úgy, hogy a memória foglalatokat+ a PCI-e foglaltot is tudod használni.Vagy veszel rá Corsair Hydro H50 -t. Én az utóbbit teszem egy I5 650 -re.
Kíváncsi leszek mekkora lesz a magasság vele, a hűtőbordát lehet házon kívül helyezném el. Így talán egy laposabb házba is bele lehet illeszteni.
-
toldy
őstag
Anno már linkeltem érdekességképpen, de most engem is érdekelne, EZ milyen hűtő?
Mert széllességben ugyan elfér de magasság sokaknál biztos nem jó. -
vitar100
tag
user137: Grat! Nagyon tetszik!
kisza25 / toldy: Én is ezen filózok már régóta, hogy mi lenne a legmegfelelőbb CPU hűtő... A VGA-CPU foglalat elhelyezése tényleg nem a legjobb procihűtő szempontjából.
(Nekem Zotac H55ITX van)
Sokat keresgéltem a cpu-hűtők között, de gyárin kívűl- és olyat, ami kifújná a házból a meleget- csak egyet találtam, amit persze szintén nem lehet kapni kicsiny hazánkban.
Ugyanakkor nekem/nekünk számít a magasság is, azaz 11-12cm-nél nem lehet magasabb.
AKASA CCE-7201CPEz azt hiszem jó lenne, uhogy ha valaki tud olyat, hogy itthon, vagy szomszédos országban beszerezhető, szóljon PLS!
-
HookR
addikt
Osibaa: "Egy SSD beférne az SFX táp alá is"
A rögzítés problémás lehet, de amúgy jó ötlet."Keresgéltem a neten, sokféle intel hűtőt találtam, ha minden igaz a Tiéd 6,5 cm magas."
A képen látható inkább a 46mm-es, nem a 63mm-es. (+ a proci teteje és az alaplap nyákja közti 8mm). Konkrétan ennek a hűtőnek a méreteit - részletes műszaki rajzokkal illusztrálva - az Intel LGA1156-os foglalatra vonatkozó Thermal Design Guidelines-ában találod meg (80. oldal).
Ugyanezen doksi 70. oldalán a gyári ajánlás szerint 3.2"-et (81.3mm) kell szabadon hagyni a procihűtő felett, a nyák síkjától számítva (Mint emlíettem, a procitól számítva ebből lejön 8mm). Az persze más kérdés, hogy melyik háznál mennyire tartják be.Zodo: "...180 fokkal elforgatva..."
Igen, lehet, hogy azt kellene.vitar100: "Fractal Design Array" ... "NAS-nak tényleg tökéletes! Sőtt!"
Nem mondhatni, hogy túlbonyolították.Mint, ahogy az értékelésben is utalnak rá, a letisztult, minimalizmus kívül erény, belül ellenben meglepő. Sok minden más is elfért volna benne (nem csak ODD), vagy ugyanez kisebb méretben.
kisza25: "akkor marad egy big shuriken proci hűtőnek, valaki esetleg használ ilyet Giga GA-H55N USB3 lappal?
elfér tőle minden?gondolok itt VGA, RAM..."
#3188-as hsz.-ban láthatod a képeken, hogy belelóg a VGA terébe, a memóriákkal nincs gond (amíg nem extra magas hűtőbordával ellátott példányokat szeretnél alá begyömöszölni). -
Osibaa
senior tag
válasz
user137 #3225 üzenetére
Hehe, lehetett párszor olyan pillanat, mikor lesápadtál, hogy ez most befér vagy nem fér be?!
A hátulján ugye Te vágtad azt a csinos kis rést a jobb hűtés miatt? Mikor arra jártál, a tápcsatinak már nem volt kedved fúrni 2 pici lyukat?
Milyen teljesítményű panel táppal hajtod?
A 100% load hőmérséklet engem is érdekelne. -
kisza25
félisten
ajaj akkor valami más hűtőt kell keresnem, mert a VGA az nekem mindenképpen kell, nem szeretem a gyári hűtőket, de lehet egy darabig az marad majd
user137:pfű szép ház ez is, hát ez a hűtő ippen, hogy befért
nem tudjátok ez az AC hűtő rámegy 1156-ra, vag csak 775-re nem vágom intelnél a felfogatást -
toldy
őstag
válasz
kisza25 #3224 üzenetére
Sajnos gondok lesznek. A nagyón jó lap ( nekem is tervben van egyszer majd) de a proci foglalat az el van tolva a pci-e csatihoz, így nem mindegy milyen hűtőt raksz rá, mert vagy nagy jó hűtő vagy vga. A legjobb megoldásnak a Cosrair H50 hydro tűnik ( csak az meg drága).
user137: Gratula, tök jól néz ki. Load milyenek a hőfokok?
-
user137
őstag
kész a build
nem lett hűvös (CPU 45 fok idle), de pici és teljesen csendben van, és gyönyörűszép!
-
kisza25
félisten
válasz
ZCoyote #3221 üzenetére
köszi a válaszokat
hm az 1200 fordulatból meg a 19dBA-ból azt gondoltam semmi hagja, de láttam van rajta rács lehet az miatt, akkor marad egy big shuriken proci hűtőnek, valaki esetleg használ ilyet Giga GA-H55N USB3 lappal?
elfér tőle minden?gondolok itt VGA, RAM...
toldy: -
toldy
őstag
válasz
chesterboy #3218 üzenetére
Ez milyen ház? Olyan kellemesnek tűnik.
-
ZCoyote
őstag
válasz
kisza25 #3220 üzenetére
A táp ventije nem egy lopakodó de nem is túl hangos. Elég jó a ház szellőzése a fronton lévő 12 cm-es ventinek hála meg a sok liknak a házon, (front venti kelt némi szélzajt).
Szerintem elég masszív a ház bár volt itt valaki aki találkozott már masszívabbal is. Ha 82 mm-t adnak meg mint legmagasabb elhelyezhető hűtő akkor azon nem tudsz csalni mert pont a hűtő felett van a táp, azzal meg nem tudsz mit csinálni. -
kisza25
félisten
már elolvastam, az a vicc, hogy pár napja kezdtem összeszedni, egy itx- hez valókat és miután mindent megtaláltam hozzá, utánna találtam ezt a topikot
SilverStone SST-SG05B 300W táppal 24eFt+2*2GB DDR3 1333Mhz RAM18eFt+i5-650 30eFt+Gigabyte GA-H55N-USB3 29eFt,PowerColor HD4670(8W idle)+LG DVD-RW slim 8k HDD meg van 2TB
láttam itt több embernek is van ilyen háza, kérdések:
mennyire halk a gépben a táp venti és mennyire melegszik a cuccos?
masszív a gép felépítése?
mekkora a max CPU hűtő magasság ami befér?valóban csak 82mm, vagy lehet csalni kicsit -
Osibaa
senior tag
Hihi, Celeroncs után felüdülés lehet a szülőknek ez a kis gép.
Keresgéltem a neten, sokféle intel hűtőt találtam, ha minden igaz a Tiéd 6,5 cm magas. Eszerint rosszul becsültük korábban a max. magasságot, Zalmanok is vannak már ebben a méretben.
"intel+intel=stabilitás" - volt már AMD-s géped mondjuk az AthlonXP korszak óta?
-
McLaca
őstag
Semmi komolyra nem kell gondolni, csak a szülőknek kellett egy új és mindenekelőtt kicsi masina a kiöregedett, nagy böhönc helyett (celeron 900
), mivel azon már a youtube videók se mentek rendesen, úgyhogy kaptak egy E5400-ast egy Intel DG41MJ-ben (intel+intel=stabilitás - általában
), 2×1GB RAM-mal, tehát egy nagyon alap netezős-office gép, ami bírja a win7-est, viszont az X4500-as integrált VGA-val (meg a 22"-es 16:10-es monitorral - ami szerintem natívtól kisebb felbontással lesz hajtva, mert olvasószemüvegesek
) apám is fog tudni Tomb Raiderezni az Anniversaryval bezárólag. Emiatt lehet, hogy kéne egy kis légkeverő is a passzív bordára.
Üdv!
-
kisza25
félisten
nahát csak most bukkantam rá erre a fórumra, én is éppen mini ITX-es gépet építek, majd jövök tanácsokért, de most csicsika van
-
McLaca
őstag
Uraim (és esetlegesen hölgyeim
), hiánypótló fotók következnek:
Látható, hogy a sima, mezei Intel gyári hűtő van benne (olyasmi, mint az ipon tesztjében, csak ott a fotó lett elég béna), amit azt hittem, megy a sufniba, mert biztos hangos, erre kiderült, hogy egyáltalán nem az. Legalábbis nem nagyon hallatszik ki belőle semmi a házból. Kb. 50mm magas, amennyire le tudtam mérni (nem volt kedvem a tolómérőért lemászni az alagsorba) és mint látható, van még felette hely. A merevítő alá tényleg éppenhogy nem férne be, szóval olyan deszkáknál, amiknél balra orientált a CPU foglalat, gondot okozhat a kasztni (de akinek van kedve vágni, reszelgetni...
)
Ha cserélem a hűtőt, akkor max. a hatékonysága miatt, majd meglátjuk, megy-e a 65W TDP-jű proci 70°C fölé. BIOS-ban 50 körül mocorgott, és a BIOS elvileg maximumon hajtja.
Egy Shuriken valószínűleg nem férne be, vagy ha mégis, nem sok hely maradna felül, friss levegőt szívni. Bár úgy volt, hogy a gép ma még csak félkész lesz, mert majd másik procihűtő, meg ventilátorok kerülnek bele, de a gyári intel hűtővel mégis összeraktam, viszont aggasztó, hogy semmi nem szívja ki a levegőt a házból, szóval így lehet, nem állnék neki Win7-est telepíteni, amíg meg nem jön a 2×6cm+1×8cm venti (meg kell kábelkötegelő is, mert a kicsi vékony eltűnt, csak vastag van, a házban meg így kupi van.).
Apropó, nem akármilyen nehézségek árán tudtam lefotózni, oldalról csak telefonnal ment, az fért be a kasztniba.
Üdv!
-
vitar100
tag
Talán kapható lesz hazánkban is. Szép kis kuckó!
NAS-nak tényleg tökéletes! Sőtt!(No ODD
)
-
zodo
nagyúr
Igazad van az Antek ház esetében, pro és kontra érveket tekintve.
, de ezek szerint nem voltam érthető.
Ezt ill. a Windy házat csak példaként, (elrendezéseiket tekintve, általam kb. jónak titulált házak, amin kell egy keveset igazítani) említettem.
Ezekből kiindulva és a te terveidet, igényeidet figyelembe véve kialakítani a tökéletes házat. Szóval, mint alapötlet és egy kis fúrás faragás.
Nem azt mondtam, hogy ilyeneket vegyél.Windy ház valóban nagy és igen a szekciók elrendezéseire gondoltam.
Némi kiegészítéssel:
" Elrendezés 5-ös , de lehetne akár alacsonyabb is max. a vga kari magasságáig kellene, hogy érjen ill. a fenti 5,25" helyeket kellene még átalakítani ( ha kell) slim odd vagy további kiegészítők fogadására.
Szerintem, ebből te is meríthetsz ötleteket, bár tudom, hogy te nagyon jártas vagy a mini témában és lehet, hogy már láttad e remeket."Azt nem tudtam, hogy csak álló ház lehet, de ebben az esetben én a 003-at választanám csak 180 fokkal elforgatva.
A vga miatt.
A hdd-ket ill. az őket hűtő ventit, pedig lapjára állítanám vagy is fektetném.
Mint ahogy a Windy házban látható, úgy hogy a hdd venti a proci ventivel megegyező oldalára kerüljön.
Tehát ha a házat 180 fokkal elforgatom akkor a hdd+venti párost még 90 fokkal kellene, elforgatni.
Bocs én nem tudok neked ilyen kafa modelleket mutatni. -
HookR
addikt
Zodo: "Vga szellőzése szerintem fojtva lesz, ha így marad."
Talán. Ennek a kérdésnek leginkább kipróbálással lehetne utánajárni, de tény, hogy fektetve valóban akadálytalanabb lenne a légáram. Cserébe egy szélesebb és alacsonyabb házat kapunk, mely esetben én személy szerint nem vagyok kibékülve az arányokkal."Kábelezés.
"
Aránytalanul sok munka lenne a lemodellezése, ezért a képeken nem látható, de persze azt is átgondoltam minden alkatrésznél."pl. az Antec NSK 1380 kockája sem nagyobb annyival"
3.2 literrel.
Pro:
- mATX alaplap
- 1db 5.25"-es nagy ODD
- 3db 3.5"-es HDD (vs. 4x HDD + 4x SSD)
- 120mm-es venti a kis méretű tápon.Kontra:
- Szellőzés teljesen le van fojtva (Pl. Mi van a HDD-kkel? Vagy a VGA honnan kap hűs levegőt?)
- CPU hűtőből csak nagyon apró fér be a táptól
- Egyedi tápot nem pótolhatod akármivel, ha meghibásodik.toldy: "Azt a hosszanti távtartó/merevítő, a táp tartóját -amire függesztve van- illetve a venti tartó füleket pl kilehetne maratani -én a helyedben minden elemet cnc-vel vágatnék- egy anyagból ( pl 4-5mm alu) ezzel nyerve pár mm-t illetve kellő merevség megmarad és kevesebb elemből épül fel."
Mennyi kiforgácsolt hulladék árán? Szerintem a CNC megmunkálás drágább, mint L-profilokból levágni megfelelő darabokat, kifurkálni, lereszelni/csiszolni a sarkaikat, amit SK is meg tud csinálni az ember.
De lehet félreértem, amit írsz.Osibaa: "Egy 17x17 cm-es lap tényleg annyivel csábítóbb egy 24,5x24,5 cm-es lapnál, hogy emiatt zéróról építs fel neki egy házat?"
Micsoda kérdés!?Még szép!
Nem az a gond, hogy zéróról felépíteni, mert nincs olyan gyári ház, ami maradéktalanul tetszene, hanem hogy már elvesztem a sok lehetőség közül, s már-már magam sem tudom milyet akarok.A bőség zavara. Ezért is vagyok hálás minden építő jellegű kritikáért, ami segít kijelölni a helyes irányt.
"Egy dolgot érzek úgy, hogy gondolkodni kellene rajta, a merevlemezek elhelyezését. Értem én, hogy az ATX táp miatt nem fér sehova, de a ház oldalára "akasztást" nem tartom jó megoldásnak. Egyrészt így növeli az egész ház méreteit..."
Amit már csak az ATX táp szélessége is indokol, ha még az ODD-t is mellé vagyok kénytelen helyezni. Alternatív megoldásként az ODD lehetne elől keresztbe, úgy hogy az előlapja vagy oldalra, vagy felülre néz. Ha oldalra, az nem a legszerencsésebb az U alakú, felfelé levehető burkolat szempontjából. Ha felülre, akkor a ventilátorok helyigényével kell összehangolni (ház hosszának növekedése)."...másrészt ilyen közel az oldallaphoz szerintem felerősödik a zörgése..."
Talán igen, nem tudom.
Amúgy amit eddig még nem említettem, hogy nem véletlenül olyan trükkös a kivágás az alaplapi tálcán, mint ami egy kicsit a 18-as képen is látható. A 'Barbatrükk' az lenne, hogy egy hosszabb (8-10mm-es menethosszú) csavarra lenne felfűzve 3 gumialátétből álló szendvics (két nagyobb átmérőjű fog közre egy keskenyebbet), s ezzel együtt lenne a HDD-be csavarozva. A HDD-t így csak az előre kialakított helyre kellene beakasztani úgy, hogy a nagyobb alátétek közrezárnák az alaplapi tálcát is. Egyszerű, felhasználóbarát rögzítés rezgéscsillapítással társítva."...harmadrészt a hűtés szempontjából sem tűnik optimálisnak."
A fent elhelyezett ventilátorok egyúttal lehetővé teszik az alaplapi tálcára erősített HDD szellőztetését is. Nem véletlen az sem, hogy a ház teljes alja szellőzőrács."Ezeknek kellene még valami jó kis helyet találni a ház belsejében, lehet az általad is írt SFX táp a jó megoldás erre, nem tudom."
Mindig a nagyobb alkatrész elhelyezésén múlik, hol marad hely a kisebbeknek. A VGA után a táp (legalábbis ATX/SFX méret esetén) a soron következő, majd az ODD, HDD, SSD... stb. A méreten kívül persze további függőséget jelent a kábelezés, szellőzés, ventik elhelyezése. A táp eredendően 4 helyre kerülhet:
1.) A procihűtő fölé a hátlapra (pl. SG05)
2.) Az alaplap elé a ház elejébe (már csak a VGA túlnyúlása miatt is)
3.) Az alaplap mellé (hagyományos tornyok elrendezése)
4.) Az alaplap mögé (pl. 003, 004).
- Ha kordában akarjuk tartani a ház méreteit - márpediglen ITX esetén ez ugye sarkalatos pont -, akkor a 3-as megoldás kilőve.
- Ha nem szeretnénk flexibilis riser card-ra költeni és bonyolítani a szerkezetet egyedi kártyarögzítéssel, akkor a 4-es is kilőve.
- Ha szeretnénk valamirevaló CPU hűtőt, akkor az 1-es sem feltétlenül ideális, de az legalább már vállalható kompromisszum, főleg ha a táp ventilátorát használjuk a hűtőborda szellőztetésére (két legyet egy csapásra). Nem utolsó sorban így az alaplap előtti, VGA túlnyúlása által mindenképp ott tátongó tér helyet biztosít a HDD-knek.
- Ezen kívül a 2-es lehetőség marad még, ami erősen leszűkíti a HDD elhelyezhetőségét, noha azért akad néhány alvariáció."Van esetleg olyan rajzod, ahol SFX táp van bent (és mondjuk nem függ a ház oldalán a két lemez)?"
Pl. ezek, bár SSD azért függ az alaplapi tálcán:
A: mDTX-Box_004, mDTX-Box_005
B: mDTX-Box_009, mDTX-Box_010, mDTX-Box_011"Mekkora lenne úgy a ház teljes mérete?"
184mm helyett 165, vagy 160mm lenne a ház szélessége, attól függően, akarunk-e helyet SSD-nek az alaplapi tálcán. De inkább 165, hogy a ház esetleges rövidítésével az ODD is mögé férjen.
A hosszt pedig a VGA nyákhossza, illetve a táp/HDD kombináció határozza meg. Pl. 270, 290, 305mm.
A felső ventik elhagyása 230mm-re csökkenti a magasságot.zodo: "...hogy kb. el tud képzelni mire is gondoltam itt egy házikó ami szerintem, majdnem tökéletes."
Mármint, hogy a szem számára tetszetős, áttekinthető módon, funkciók szerinti szekciókra van felosztva a belső tér?
Akkora befoglalóméretben nem ördöngösség.22.4 liter
És még így is csak 1 slotos VGA-nak biztosítottak helyet..."Elrendezés 5-ös , de lehetne akár alacsonyabb is max. a vga kari magasságáig kellene, hogy érjen ill. a fenti 5,25" helyeket kellene még átalakítani ( ha kell) slim odd vagy további kiegészítők fogadására.
Szerintem, ebből te is meríthetsz ötleteket..."
A már korábban linkelt variáció (003, 004) lényegében ilyen, csak a VGA-t felxibilis riser card-dal az alaplap mellé helyeztem, hogy annyival is keskenyebb lehessen a ház. Eleinte tetszett, hogy szemre minden elkülönülve, pedánsan a helyén van, de aztán a ház arányai (hosszú és keskeny) és a bonyolultabb szerkezet miatt továbbléptem.
Mondjuk rövidebb VGA-val és kevesebb HDD-vel sokat javulnának az arányok..."félre ne értsd csak segíteni próbálok!
"
Minden észrevételt örömmel fogadok. Még ha nem is értek minddel feltétlenül egyet. -
gproject
aktív tag
Nox IT'X Fantastic case
Review
végre egy ház ami tetszik és még árban is megfelel(17k a szomszédban) -
McLaca
őstag
Ha megvárod, amíg összerakom, akkor lemérem.
Holnap megyek az alkatrészekért, hűtőt még nem vettem, mert majd a mérés után fogom tudni, a 4-5 esélyesből melyik jöhet. Persze kérdés, lesz-e kicsiben csendes, de majd meglátjuk.Osibaa: számolgattam, szerintem kényelmesen egy 50mm alatti hűtő fér el úgy, hogy ne hangosítsa a ventilátort a légáramlás gátlásával az ODD vége.
Üdv!
-
Osibaa
senior tag
A merevlemez problémádat egyébként megoldaná, ha hajlandó lennél megválni tőlük, ugyanannyiért kapnál egy dupla méretű HDD-t.
Mondjuk részben megértem, én az Asus A8N-SLI Premium lapomba voltam "szerelmes", végül sikerült egy barátomnak eladni, így néha még találkozunk.
Amúgy milyen videokarit keresel?
-
zodo
nagyúr
Nem tudok neked olyan "tervrajz képeket" mutatni, mint a tieid.
, de hogy kb. el tud képzelni mire is gondoltam itt egy házikó ami szerintem, majdnem tökéletes.
Elrendezés 5-ös , de lehetne akár alacsonyabb is max. a vga kari magasságáig kellene, hogy érjen ill. a fenti 5,25" helyeket kellene még átalakítani ( ha kell) slim odd vagy további kiegészítők fogadására.
Szerintem, ebből te is meríthetsz ötleteket, bár tudom, hogy te nagyon jártas vagy a mini témában és lehet, hogy már láttad e remeket.Van egy kisebb ( alacsonyabb ) tesója is ennek a háznak, (mint ahogy a linken is olvasható ) JULA GLX néven , de arról csak borítással ellátott képet találtam.
Nem akarok beleszólni
, félre ne értsd csak segíteni próbálok!
Tudom már kis helyen szerelni és az sem utolsó szempont, ha nem kell sz...ni vele amíg összerakod.(#3200) Osibaa
Ez tényleg kihívás!
Napokig nem aludni, hogy hogy is lenne a legtutibb.
Nekem nem sikerült, megtalálni, részben az anyagi vonzata miatt.
, de ha már meg volt a jó kis lapom akkor inkább áldoztam rá egy keveset és jelenleg is ezt használom, még ha némi kompromisszummal is jár.
Lásd: 3,5" hdd hely és a ku..va vga-mat se akarják már behozni az országba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest