Új hozzászólás Aktív témák

• Patice

nagyúr

válasz Patice #24408 üzenetére

Bolt válasza a 60W vs. 120W kérdésre:

"Sajnos nem fogja elbírni ezt a konfigurációt!
    Ehhez amit leírt terhelés alatt cirka 100-120W, terhelve terheletlenül 40-60 W.
    Ezzel az értékekkel kell számolni.
    Feszültség ill frekvencia csökkentéssel sem bírná el ez a tápegység.
    A ram moduloknak a merevlemeznek és az alaplapnak is van fogyasztása, nem csak a cpu-nak."

Nem akarok velük vitába keveredni, de a fentebb linkelt, jelenlegi gépemben ITX alaplap + i3 3440 CPU + 8 GB RAM + 2 SSD + 4 WD RED vinyó + ventik konnektorból mérve induláskor 75-78 W-ot vett fel egy Be Quiet 300W-os táppal. Indulás után pedig idle 40-45W volt.

Induláskor nem tudom mennyit eszik, mennyire pörög egy proci (szerintem nem 100%-on), de azért kicsit erősnek érzem a szagértő becslését. Ha figyelembe veszem a fenti mért értékeket és mondjuk levonom a 4 WD RED fogyasztását (kb. 3-4 W idle ~4x4W = 16W), pláne induláskor + ventik sem lennének + csak egy SSD, egy RAM modul, akkor induláskor kb pont a max. 60W jön ki, amit a táp bír. Utána pedig idle 20-30W közé saccolnám, amennyit enne a HTPC.

Vagy ennyire ne centizzem ki a tápot, mert hosszú távon ráfázhatok?

Igazából egy 90W-os megoldás lenne jó, de pont 60W és 120W verzió létezik, a kettő között nincs átment. Bár amilyen hatékonyak ezek a paneltápok valószínűleg nem lenne észrevehető a fogyasztásbeli különbség, és biztosabb lenne induláskor is a táp. No meg később is, ha esetleg egy két perifériát még rákötök a gépre USB-n.

Tök jól megbeszéltem magammal, hogy igen, a drágábbat kell sajnos vennem, ha az MS-Tech mellett döntök. ;]

Ez a házikó azért szimpi, mert elég vastag alumíniumból csinálják + lenne egy kis plusz hely a dobozban egy halk ventinek a CPU hűtőn.

A Kozuti (40 mm) tetejére, vagy felé be tudnék tenni egy lassúra szabályzott 12-es ventit, biztos ami biztos alapon. Teljesen passzívan nem hiszem, hogy menne ebben a házban, de még az Antec-ben is necces szerintem.

MS-Tech-ben szerintetek melyik lenne jobb (a ház tetején van pár kis nyílás), a CPU hűtő feletti venti felfelé/kifelé fújjon, vagy befelé szívja a levegőt és fújja a Kozutit + kapjon a környező elektronika is egy kis levegőt, ami tudna távozni oldalt?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés