Új hozzászólás Aktív témák

• mpeti3

csendes tag

Üdv Mindenkinek!

Egy mITX gép összeállításán gondolkozom és tanácsot szeretnék kérni, mivel sosem volt még ilyen gépem. Jelenleg egy "nagyobb" gépem van de semmi extra, egy FM2-es A8-5600K van benne meg egy Asus lap ATX méretben, 8GB memóriával, nincs külön VGA, de nincs is rá szükségem.

Amit szeretnék az egy minél alacsonyabb fogyasztású, általános célokra használt gép összerakása (film, net, esetleg régebbi játékok) ITX alapon. Az alaplap, processzor, memória és táp a leginkább kérdéses elemek.

Egy Asrock FM2A85X-ITX alaplapot néztem ki, ha van valakinek tapasztalata vagy javaslata ezzel kapcsolatban akkor megköszönöm.
    Úgy gondoltam, hogy akkor már beújítok egy 65W-os TDP-vel rendelkező AMD procit is, konkrétan egy A10-5700 -ra gondoltam, ebben még a GPU is erősebb mint a jelenlegiben, ezért úgy vélem, hogy elegendő lenne számomra a fentebb említett célokra.
    A memóriákat jó lenne, ha meg tudnám menteni a jelenlegi konfigomból. Ezek Corsair Vengence memóriák 2db 4GB-os 1866MHz-es. Annyi csak a kérdésem, hogy az Asrock lapnál nem igazán voltak a támogatott memóriák között... ez azt jelenti hogy inkább válasszak valamit azokból? Vagy mit tanácsoltok?
    Amiről végképp ötletem sincs az a táp. Nem tudom milyet, vagy mekkorát kellene vennem...
    Jó lenne, ha ezzel a 4 összetevővel max 80k körül tudnék maradni árban... inkább alatta.

Ezeken kívül egy SSD meg egy 1TB-s HDD lenne majd benne. Olyasmit olvastam, hogy így könnyen 50W körüli fogyasztást lehet elérni, játékoknál is terhelés alatt olyan 100W környékén lehet maradni. Ez nem lenne rossz dolog.

Előre is köszönök minden hozzászólást, tanácsot!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés