- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Legújabb beszerzésem: Sata to Sas adapter
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpeti3
csendes tag
válasz
mpeti3 #23346 üzenetére
Üdv Mindenkinek!
Nem olyan régen kérdeztem itt gép összeállítással kapcsolatban, de akkor sajnos nem jött össze a dolog, viszont most így karácsony közeledtével úgy gondoltam újra előveszem a témát. Elnézést, hogy nem köszöntem meg akkor a válaszokat, ezt most pótolom!
Az akkor elhangzottak alapján a következő konfiguráció körvonalazódott bennem:
- Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI alaplap
- AMD A10-5700 processzor
- Corsair Vengence 2x4GB 1866MHz (CMZ8GX3M2A1866C9B) memória (ez a jelenlegi konfigból)
- A táp még mindig kissé homályos pont számomra, valamilyen 300W körüli darabra gondoltam, valami minőségi 80Plus-os halk megoldást szeretnék, ebben megköszönném a segítséget.
Az egészet egy Bitfenix Prodigy-be szeretném belepakolni, tudom hogy nem épp mITX méretű ház, de nekem nagyon megtetszett. Lehetséges, hogy a jelenlegi Thermalright Macho (Rev.A) hűtőm is beleférne? Csak attól tartok a memóriák nem férnének el mellette... Erről van esetleg valakinek valami tapasztalata, információja?Úgy gondolom ez a konfig simán hozná a jelenlegi A8-5600k teljesítményét, vagy még jobbat is, kisebb fogyasztással, tekintve hogy VGA-t nem tervezek bele. Egy SDD és max 2db HDD lenne még a gépben. Úgy gondolom a 300W körüli táp így is elegendő lenne, de várom a javaslatokat. Még az FSP Aurum Gold 400W-os tápján gondolkoztam el, csábító hogy 80Plus Gold, viszont az ára már nem annyira, nem tudom megérné-e fogyasztásban, meg időtállóságban meg mindenben inkább ezt választani... persze ha azt mondjátok, hogy annyival jobb akkor elfogadom.
De minden összetevőt illetően érdekel, ha valakinek van valamilyen meglátása.Nagyon szépen köszönöm a segítséget előre is!
-
-
HookR
addikt
válasz
mpeti3 #23346 üzenetére
Abból kiindulva, hogy nem tudod milyen tápot válassz, gondolom még a ház sincs kiválasztva. SFX táp esetén és mivel említetted, hogy nincs szükséged VGA-ra, az SG05-nél kisebb házak is szóba jöhetnek. Érdemes ezeket szemügyre venni:
- Chieftec BT-04B-U3
- Cooltek U1
- Silverstone ML06
- Spire PowerCube 502Illetve nem mondtad, hogy az 1TB-os HDD milyen méretű. Ha 2,5"-os, akkor olyan apró ház is szóba jöhet, mint az:
- Antec ISK 110 VESA (A gyári táp csak alacsonyabb TDP-jű APU-val birkózik meg.) -
válasz
mpeti3 #23346 üzenetére
Lap: az Asrock lapok kicsit recsegnek-ropognak, az energiagazdálkodásuk sem túl jó, csak 2 év garival adják, az A85-ös chipset már elavulóban van, ráadásul ezen a modellen nincs VRM-hűtőborda, szóval én nem ajánlanám. Inkább egy Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI. Nekem is ilyen van, stabil, 3 év garival, BIOS-ban jól konfigurálható, stb.
APU: A10-zel jobban járnál, de bármelyik K-s procit le tudod szabályozni BIOS-ban 45, vagy 65W-ra (cTDP), és ezeknek tudsz játszani az órajelével/feszültségével. Persze, ha elég teljesítményre az A8, akkor hagynám.
RAM: ha nem akarsz feltétlenül költeni, akkor szvsz maradhat az a kettő, legfeljebb ha kompatibilitási problémáid lesznek, akkor ráérsz ezen agyalni.
Táp: ha nem lesz mellette vga, akkor egy 250W-os SFX FSP táp is jó lenne hozzá, apróról 4k-ért. Hmm... ez a Silverstone SG05 ház + táp kombó különösen tetszetős! Vagy ez az Antec, 150W-os táppal, ha még kisebbet szeretnél, 2.5-ös HDD-kkel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BMW topik
- Android szakmai topik
- Internet problémák
- Háztartási gépek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest