Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mumtaz
senior tag
(Lejárt a szerkesztési idő)
Szóval csak tapasztalat megosztás. Ugye vettem Gianelli Extra V2-t. Na úgy felejtsétek el, ahogy van. Ok, olcsó és a hibája megelőzhető. A hiba pedig 2 dolog:
Az első, hogy a végdob 3 csavarja gyárilag nincs meghúzva.
A másik, ami sokkal bosszantóbb, hogy a design miatt ugye nincs festve, csak lakkozva. Csakhogy nem rendesen. A moci ponyva alatt áll 3 hete és a kipufogó rozsdásodik. Nem is kicsit, viszont csak az egyik felén, de ott mindenhol. Tekintve, hogy Karácsony után raktam rá, nem tekinthető agyon használtnak. -
mumtaz
senior tag
válasz
csabi94 #62590 üzenetére
Ne add fel a reményt. Azért annyira nem bonyolultak ezek (az én típusomat leszámítva), hogy ne lehetne meggyógyítani.
Az is lehet, hogy valami kábelhiba. A leg rosszabb, ha valami megy-megáll-megy-stb...
Ha hiba van, akkor a legjobb megnézni, mikor nem megy. Ha éppen megy, nem fog kiderülni, de a legszarabb helyzetben fog lerohadni. -
Köszi mindenkinek!
-
csabi94
őstag
60 km-t bírt a motor, jöttem be vele reggel a céghez, és a parkolótól 20 m-re leállt. Gondolom gyertya probléma, de az azért furcsa, mert 60 km-t használtam az utolsó nagygenerál óta, szóval kezd a tököm tele lenni vele. A szerelőm is azt mondta, hogy amikor szerelte, már eljutott odáig, hogy megveszi tőlem, és felgyújtja. Valami tipp esetleg? Mi a f@szt csináljak vele?
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
D1Rect #62581 üzenetére
Varosba melobajarasra hasznaltam (Zuglo-Bem rakpart) a robogoimat. Eloszor egy Aprilia Habana-t vettem valami 130-140k korul, azt valtotta egy Gilera Runner amit tavaly adtam el.
A Runnert 180k-ert vettem, ugy hogy minosegi tuning kipugofo+variator szett volt benne. Ami a jo benne, hogy annyira azert nem esik az ara, ugyanannyiert adtam is el.Szerintem 140-170k kozott kilehet fogni olyan markasabb,ismert robogokat is, amikkel boven van tapasztalat/alkatresz ellatas, illetve megbizhatoak.
Az Aprilia elott en is nezegettem Benelliket x49-et, de igazabol nem mertem bevallalni, pont a ketes hire miatt.
-
tween
őstag
Srácok! Bendixhez lehet kapni apró alkatrészeket? Értem ezalatt a három apró nyomórugót, meg a három apró görgőt?
-
Mr.Peter
aktív tag
válasz
mumtaz #62577 üzenetére
Ha benézek az olajpumpa helyéhez akkor ott látszik a piros Castrol Power 1. (Ezt nem tudom, hogy ez normális dolog-e.) Ezért van, hogy ha 3-4 napnál többet áll kb lehetetlen simán beindítani.
Rengeteget kell rugdosni, illetve ha a karbiba sűrített levegőt fújok(PC tisztító) Akkor fel fel morog, és ezt kb 10-15 ször megcsinálom, hatalmas szúnyogirtó füstfelhő közepette beindul.
-
válasz
barack1997 #62580 üzenetére
Igen, ezt tudom. Azért kérdeztem, hogy a kínai milyen.
Elég sok x49 van és gombokért adják őket, 2 véleményt olvastam tulajtól, az nem volt vészes.
Jó lenne, ha valakinek releváns tapasztalata lenne, mert nem feltétlenül vennék egy robeszt 300K-ért, ha feleennyiből is megoldhatom.
Kb. évi 1000km-ről beszélünk... -
barack1997
senior tag
válasz
D1Rect #62579 üzenetére
Annak már sok köze nincs az olasz Benneli márkához, már csak a neve az, mert akkortájt vette meg valami kínai cég a Benelli-t, amikor az a modell megjelent. Az már CPI blokkos. Az anyagminőség lényegesen rosszabb, mint egy Minarelli blokk esetében. Picivel több anyag van benne, mint az alsó kategóriás kínai robogókban, de egy K2 vagy egy 491 azért bőven jobb, mivel eredeti olasz még, Paioli futómű dolgozik alatta és a jól be vált minarelli blokk hajtja
K2-m volt nekem is kis ideig, a formáját szokni kell egyébként meg egész jó, csak ritka
-
válasz
barack1997 #62578 üzenetére
Ezt mire alapozod?
-
mumtaz
senior tag
válasz
Mr.Peter #62574 üzenetére
Lehet, hogy ez Peugeot betegség, de nekem a Speesfightnál is elfolyt az olaj a pumpán keresztül. Nem valószínű, hogy Nekes befolyik a blokkba és onnan ki, mivel csak a forgattyúsházba folyhatna ami, ha rosszúl tömített és kifolyhat belőle az olaj, akkor falsot is szívna és annyit, hogy be sem lehetne indítani.
Valószínűbb, hogy a tengely szimeringje a szar és ott folyik ki a blokkra és onnan a földre. -
Mennyire sz@r a kínai Benelli?
-
Soler
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Malaguti F12 Vizhűtéses robogóm.
A kérdésem az lenne hogy fehér füst/gőz jön a kipufogóból vízzel és víz nélkül is a hiba mitől lehet?
ennél a robogónál a keverési arány 1:40?
Castrol Power 1 Racing olajat használok per pillKöszi a válaszokat !
-
Mr.Peter
aktív tag
Sziasztok!
Korábban írtam már ide, de akkor nem tudtam még részletes infókat mondani a robogóm problémájáról, most azonban kezdem látni a problémát.
Adott egy Peugeot SV 50-es 2T robogó (Honda blokkos (Lead)) ami ereszti az olajat.
Az olaj az olajcsövön keresztül bemegy az olajszivattyúba, majd a blokkba, és végül a földön köt ki. 4 hónapot állt most a gép és az összes, vagyis kb 750ml motorolaj szépen átcsurgott a motor alatt lévő vödörbe.
Az olajszivattyút ha jól tudom a főtengely hajtja valamilyen úton módon. A kérdésem a következő lenne: Az olajpumpám rossz, hogy beengedi a blokkba a motorolajat,(az ott lévő dolgokat mi keni?) vagy a blokk tömítése rossz valahol, és azért folyik ki az olaj.
Másik kérdés: Az olajszivattyúból normális, ha simán ki tudom húzni a fogastengelyt?
-
Redneck
nagyúr
Én Castrol vagy Repsol 2T full szintetikust vagy fél szintetikust töltöttem mindig és jó volt. Szerelő rakott bele egyszer valami mást, az jobban füstölt kicsit de nem volt különbség, azzal is jól ment. Előbbi kettőt motorosboltban vagy Homasitában vettem.
Szerk:
Ha minimálisan tuningolt, vagy gyári motor, a verseny olajakat mellőzd. Azok magasabb fordulatra készültek.Aki gumit keres, konkrét mintázatokat keressen, normális üzletben. Gyártási időt, tárolási körülményeket érdemes figyelni, ha van rá lehetőség.
-
Atomgeszi
nagyúr
Hali!
Lassan elől hátul slick gumijaim lesznek a járgányon.
Előre hátra szeretnék garnitúrát venni.
Hol érdemes nézelődni páros akció után?
Köszi! -
perge666
veterán
válasz
body007 #62561 üzenetére
Sajnos nem igazán értek hozzá.
Levettem az oldalsó deknit,az első fogaskerék előtt van egy kis vékony vasrúd,na az el volt hajolva,simán kihúztam és kalapáccsal kiegyengettem.
De mikor visszaraktam és sebességbe raktam akkor olyan volt mintha folyamatosan be lenne húzva a kuplung ezért azt kivettem,és most úgy járok vele. -
perge666
veterán
válasz
csabi94 #62559 üzenetére
Használt motor vásárlásnál sajnos fenn áll mindenféle veszély,énis hasonlóan jártam kb.1 hónapja mikor megvettem a DT-t,sok apróság jött ki rajta.
Igaz 4000ft-ot költöttem rá összvissz,de lehetne még,főleg hogy néhány napja megadta magát a kuplunk mindenféle előjel nélkül!
Most így használom,de minél hamarabb meg kellene nézetni,de nem szeretném nélkülözni 1-2 napra sem,megszerettem! -
csabi94
őstag
Sziasztok! Ötleteket várok, hogy hogyan lehet, hogy a robogóm benzintankjában víz volt. Nem sok, de volt. 3-4 hónapja van nálam a motor, ebből most egy hónapot szerelőnél volt, és teljesen átnézett mindent rajta, megcsinált mindent, és ilyen furcsa, kissé tejes színű lötty volt a tartályban. Hülye nem vagyok, 95-ös benzint kevertem mindig, egy régebben már linkelt motorolajjal, 1:30-1:40-es arányban. Most ezek után úgy döntöttem, hogy a messzebb lévő kúton lehet 1:40-es keveréket tankolni, oda fogok menni, nem fogok itthon pöcsölni vele. A szerelő srác nem érti, hogy mitől lehetett vizes az üzemanyagom, szerinte még az előző tulajnál beleeshetett az eső a tankba, és úgy adta el, hogy nem figyelt erre oda.
Amúgy valahol levegőt szívott a rendszer, azért nem indult, megcsinálta az elektronikát is, kontaktos volt. Elvezette rendesen a kábeleket, mert szorult minden a kormánynál (rosszul volt bekábelezve), illetve állított még a karbin, megcsinálta a berúgókart, leellenőrizte a hűtést (rossz a hőfokvisszajelző), és még egy csomó apróságot megcsinált, amit talált hibát. Egy kib@szott kókler motort vettem, az a helyzet. Nem szabad vásárláskor senkiben megbízni, úgy látszik. Évek óta a srácnál vásárolok különböző alkatrészeket, hát most befürödtem. Amikor felajánlotta, hogy visszavásárolja (mert panaszkodtam), akkor kellett volna azt mondani, hogy rendben. Csak nekem meg kellett a motor, és volt már rá biztosítás, szóval úgy voltam vele, hogy majd rendbe teszi egy szaki. Hát, találtam egy nagyon jó motorszerelőt itt Móron, 8 ezer Ft-ot fizettem össz-vissz neki, és ebből kb. 5 ezer volt az anyagdíj. Most azt mondhatom, hogy rendben van a motor, első rúgásra indult ma hidegen, melegen önindító indította rendesen.
Amik még hibák: a variátor furán viselkedik, néha lassuláskor nem hagyja a motort jobban pörögni, és olyankor ugye alig lehet gyorsulni vele, nem működik a km óra, vízhőfok visszajelző nem működik, az egyik oldalon a hűtő elég ramaty állapotban van (ragasztva van, azt mondta a srác, hogy arra figyeljek oda), és végül: az önindító elég gyenge, hideg motort alig pörgeti.
Komolyan, szánalmas, de már annak örülök, hogy berúgásra megy, és elvisz most megbízhatóan a-ból b-be. Megfogadtam, hogy ha fél éven belül haza kell tolnom, akkor a méhig meg sem állok vele, ezt továbbra is tartom, de most jónak tűnik.
-
INMOTEP
őstag
Üdv mindenki,van egy Sym Fiddle 2 50 cm3 is 4 ütemű robogóm .Az utóbbi időben nem nagyon használtam de néha be be lett indítgatva és egy kisebb kört tettem vele legutóbb 1 hete .Viszont egy olyan probléma jött elő nála most hogy legutoljára 2 nappal ezelőtt beindítottam .Beindult szépen járt semmi rendellenességet nem tapasztaltam ,majd leállítottam mondván megnézem hogy indul még1x hidegen .Erre a következő történt ,az önindító jóval magasabb fordulaton teker és nem indul be .Először azt hittem hogy a bendix beszart ,de amikor kivettem a gyertyát hogy megnézzem hogy a henger mozog e .Azt vettem észre hogy mozog,tehát az öndinditó elvileg teszi a dolgát .Viszont az ujjamat odatéve a gyertya helyére nem sok kompressziót tapasztaltam .(( Bár eddig nem nagyon néztem menyi is volt eddig )) Arra gyanakszok hogy gyürütörés lehet nála
Szerintetek ? Nem tudom ha valóban az akkor henger szettet kell vennem ,de elég kevés az infó milyen lenne rá jó
-
NORBl
aktív tag
Sziasztok!
Piaggio Nrg mc 2-be milyen olajat célszerű tölteni ?
-
oliwire
őstag
Sziasztok!
Szerintetek egy CPI Oliver City mennyit érhet? 2003-mas 2600 km-rel
Új hozzászólás Aktív témák
- iPad topik
- Gyúrósok ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen okostelefont vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Google Pixel topik
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- További aktív témák...
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! R7 5800X3D / RX 7900 XTX 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest