Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• LógaGéza

veterán

válasz axlfsi #31768 üzenetére

Nézzük:
    Bed Handle - opcionális, amúgy se húzgáljuk így az asztalt, mert megölheti a drivert (legendák vannak róla, bizonyított esetet még nem láttam).
    Carry handle - Minek? :F
    Control Knob - Teljesen jól használható a kijelző tekerője, ez is értelmetlen
    Tool Holder - ez valóban hasznos, én olyat nyomtattam, amire lehet rakni filament guideot is: [link]
    Z-Motor Spacer - ebből inkább állíthatót: [link] vagy [link] (második biztosabb)
    Z-axis Stabilizer With Clip - Ezt ne. Ne feszítsd meg a leadscrewt, többet árt mint használ.
    Z-axis knob - ezt nem forgatjuk úgy se.
    Riser feet - azért emeli meg, hogy jobban járjon a levegő alatta. A hűtése gyárilag nem túl acélos, nagyon tud melegedni a PSU és a driverek is. Én a tápról levettem a gyári lapot, és ezt raktam alá: [link] . Érdemes a gyári alaplaphűtőt is legalább egy 4020-asra cserélni, ha alapból nem olyan jött.
    45° Spool Holder - Hát... Alapból nem kéne a nyomtatón tárolni a filamentet, de ha nincs rá megoldás, ezt nem tartom jó ötletnek, hogy egyik oldalra kihúzza a terhelést...
    Filament Guide - ez egy jó megoldás erre.
    Die Spring - kötelező cserélni :)
    V-Slot cover - Valóban opcionális, viszont jól is néz ki, valamint a por/filamentforgács nem hullik bele, és könnyebb lesz takarítani. Én csak a vízszintesekbe raktam, függőlegesbe nem.
    Viszont nem javasolnék snap-int, inkább beletolhatót: [link] - több hibát enged, ha nem tökéletes a kalibrációja a nyomtatódnak :)
    Belt Tensioner Cover - szintén nem sok értelmét látom, feszítés után nem árt ha látod, hogy mennyit tudsz még húzni rajta, netán rendelned kell az új szíjat.
    Horizontal Bubble Level Indicator - Ha csak a Z van vízszintbe, de az asztal nem, azzal nem sokkal vagy előrébb :)
    Pencil & Precision Knife Holder és USB memory stick adapter holder - opcionális, te érzed, hogy kell-e.
    BL-Touch - ebből szoktak viták kialakulni, hogy kell-e vagy nem. Egy biztos, a szintezést nem helyettesíti, inkább ha van egy kis hiba az asztalban, azt korrigálja, de egy jól szintezett asztalnál kb felesleges. Holder inkább fan ducttól függ, ha a gyári van, ahhoz jó amit mutat, de elvileg adnak is hozzá. Jyers firmware-t ajánlott felrakni, jó dolog (Klipper után :D ).
    BL-Touch cover protector - Must Have, hajlítottam már el a hegyét...
    Capricorn PTFE Bowden Tube - ajánlott cserélni.
    Cable-Clip - Ez se rossz, de ugyanezt el tudod érni kötegelővel.

Amit én még cserélnék, az a Fan Duct. A legnagyobb problémája, hogy egy oldalról hűt csak a gyári, azt se jó eredménnyel. Nekem ez jött be a legjobban gyári hotendre: [link]

[ Szerkesztve ]

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés