Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pew
tag
válasz Mr.Csizmás #29047 üzenetére
Bár én még csak várom az enyémet, de ez alapján állnék neki:
"The Orbiter" 140g direct dual drive Extruder with up to 10 kg pushing force by lorinczroby - Thingiverse
De van egy facebook csoport is, ott is találsz hasznos infókat! -
Gergosz2
veterán
Elhatároztam, hogy kicsit upgradelem az Ender 3 Pro-mat. Eddig minden gyári rajta, különösebb bajom nem volt vele, de kíváncsi vagyok mennyit lehetne még javítani rajta.
Tudom hogy ti sok mindent kipróbáltatok ezért kérnék javaslatot vezérlőre, illetve extuderre. Tudom hogy vannak az előbbiből 32bit-es boardok, de nem tudom melyik ami bevált itt a népnek. Utóbbiból is van jópár, egy direct driveos megoldáson (is) gondolkozom. És persze egyéb pro tippeket is meghallgatok más alkatrészekre.
[ Szerkesztve ]
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
-
Pew
tag
válasz Gergosz2 #29054 üzenetére
RepRap fw port, már vannak hozzá drop in boardok (Mellow FLY E3, BTT E3) Itt inkább Klippert használnak a többiek, ez még nem annyira elterjedt, de most terjesztem 😀 Én erre alakítottam át az enderem, és a következő nyomtatóm is erre építem.
Az angol közösség már szépen alakul discordon. Ugyan úgy szöveges fájlba configolsz, van saját webfelülete, kezdenek rá jönni pluginok és nagyon jó (angol) dokumentáció is van mellé.
Ha van kérdésed, kérdésetek szívesen segítek. Nem mondom hogy jobb mint a Klipper, de azt se hogy rosszabb. De Marlin az soha többet 😀[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Kíváncsi lennék, hogy megy-e Creality 4.2.x boardon. Az is STM32 alapú végülis, standalone módban lévő driverrel.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
ot93
senior tag
Üdv,!
1) Az miért lehet, hogy amikor a motorok "bekapcsolnak", tehát nem disabled, akkor egy kattanás hallható, vélhetően amiatt, mert a motorok hirtelen egy adott állásba ugranak. Ez szemmel nem látható, de túl erősnek tűnik a hang.
2) Szétszedtem hétvégén, és azóta mintha csíkozódna a modell kb. 8mm-enként. Ez a z tengely hibájára utal?
3), amit megfigyeltem, hogy a modellek sarkainál, főként ha keskeny felület, pl. egy 3*3mm-es függőleges rúd, akkor a sarkoknál a filament kicsit felhúzódik, mintha nem tapadna le az alatta lévő rétegre. Erre a következő réteg kicsit rányom és lenyomja az alatta lévőt, de emiatt ezeken az éleken nem szép a nyomtatás.CRF300L
-
Pew
tag
válasz LógaGéza #29057 üzenetére
Azzal sajnos nem fog menni. A linkelt Wiki oldalon megtalálod az összes támogatott lapot. Kell egy wifi adapter ami exp 1 és exp 2 csatlakozók keresztül kapcsolódik a laphoz (meg még pár dolog biztosan, de itt már elbukott a lap). De szerencsére egyre több alaplap támogatott(legnépszerűbb BTT-k és Mellow lapok) + a Mellow/Flymaker gyártóval már 2 célhardvert is kiadott a portot fejlesztő csapat beépített wifi egységgel, valamint a BTT is pár napja állt elő a saját megoldásával. Eleinte LPC-s lapokkal kezdték, de most már több STM es lap támogatott aminek nagyon minimális limitációja van az eredeti dueten futó RRF-hez képest.
Vagy egy támogatott lap + wifi adapter kombóval működik (amit külön is forgalmaz akár a BTT, Mellow vagy a fejlesztő csapat, de házilag is lehet csinálni) vagy az újabb integrált wifis lapokkal, hasonlóan mint a Duet/Duet klónokon, azzal az előnnyel hogy te választod az alaplapot a duet klón helyett, így olyan is annyi port áll rendelkezésedre a bővítésre, és olyan drivereket használsz amit szeretnél.[ Szerkesztve ]
-
-
LógaGéza
veterán
válasz Mr.Csizmás #29063 üzenetére
USB legalább kábeles Nekem mondjuk eddig nem volt bajom vele.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Saccco
nagyúr
válasz LógaGéza #29062 üzenetére
Tl;dr
A wifi-n csak átmegy a gcode, majd a gép azt belső tárról futtatja.
Ha nem így van, akkor hülyeség vsz.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
-
kovacszk
senior tag
válasz Mr.Csizmás #29063 üzenetére
Nekem most skr mini tft portján keresztül UART-on megy a klipper, eddig minden ok.
A jó kolléga nem csak igér, be is tart!
-
Joshi
titán
Üdv. Tud valaki olyan 3D modellt ami meggátolja a textil maszknál hogy párásodjon a szemüveg? Valahol láttam egy egész kicsi megoldást, nem olyat mint ez.
-
azbest
félisten
alapvetően az a probléma, hogy nincs benne alaktartó fémszál vagy pedig nem tartja az alakját. Szóval valami csipesz szerű, orr köré szorító móka kellhet.
Talán ilyesmi [link] [link]Bár szerintem logikusabb lenne, ha kívülről lenne a műanyag, mert ha belül van, akkor lehet pont a műanyag mellett lesz rés és ott szembe szökhet a párás levegő.
-
azbest
félisten
válasz csadi0011 #29071 üzenetére
jó ötlet. Simán a ferdén nyomtató szalagos nyomtatókat idézi. Végülis, ha a z elég gyorsan tud fel-le mozogni, akkor semmi akadálya, hogy 45 fokos szögben nyomtasson ez is, ahol úgy praktikus. Kivéve persze a fej és a hűtés kialakítását, hogy ne ütközzön bele semmibe és a nozzle oldala se karistoljon bele.
-
fabula
őstag
Ha találsz olyat, ami valóban megoldja a szemüveg párásodását, akkor feltétlen írd meg. Én már négy megoldást kipróbáltam, de egyik sem működik, ha bemegyek egy boltba a hidegről, mindegyikkel bepárásodott a szemüvegem kb. 1 perc alatt. Ezekből a LamaCube által linkelt nyomtatott orrklipszekből is próbáltam kétfélét, de sajnos nekem ezek sem működtek. lehet, hoyg nem szabványos az orrom ?
-
Joshi
titán
válasz fabula #29076 üzenetére
Ezek nem arra valók, hogy hidegről bemenj a melegbe, azt ez hogy tudná kiküszöbölni? Ez a kütyü nem engedi, hogy a lehelet a szemüveg irányába áramoljon. Most az Audiba minden munkahelyen kötelező a maszk de úgy, hogy az orron is rajta kell lennie. Állítólag vezetők ellenőrzik és azonnali fegyelmi jár aki nem hordja úgy hogy az orrot is takarja.
-
imibogyo
veterán
Pont ebben a pillanatban nyomtatok ezekből két fajtát is, holnap már lesz tapasztalat velük, hogy milyenek? Ez az egyik (ezt még nem indítottam el) ez pedig már olyan 80%-nál tart... Van amelyikből nagyon sok féle méret van, itt mindenki talál az orrára megfelelőt.
[ Szerkesztve ]
-
fabula
őstag
Igazad van, de sajnos ha bent vagyok 20 percig - addigra már nem hideg a szemüveg - a leheletemtől is bepárásodik továbbra is mindegyikkel. Ezzel küzdök már régóta, nagyon bosszantó. Állandóan törölni kell a szemüveget, majd mikor visszateszem, újra bepárásodik a melegben is a leheletemtől. Szóval nekem még egyik sem vált be sehogy.
Aki talál egy tényleg működőt, kérem írja meg nekem is .[ Szerkesztve ]
-
Lanash
senior tag
Sziasztok!
Ha szeretnék belevágni ebbe a jó kis hobbiba, hol érdemes kezdeni? Milyen nyomtatót ajánlanátok? Illetve hol lehet olvasni beállításokról, milyen anyag kell a nyomtatáshoz, stb.
Köszi előre is. -
consono
nagyúr
válasz fabula #29079 üzenetére
Nekem azóta nem volt gondom a párásodással, mióta rájöttem hogyan szorítsam az orromra a drótot a maszkban, rendesen. Így nem felfelé jön ki a levegő, hanem oldalt...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
azbest
félisten
Régebben látam én is videókat arról, hogy xt60 csatlakozókból gagyit használnak némelyik nyomtatónál, amelyek nem bírják el a terhelést mindig. Maker's Musenak volt egy jó összehasonlító videója [link]
Úgy tűnik sikerült talánom egészen jó áron egészen jó minőségű csatlakozókat. A kidolgozottsága és kinézete közelebb áll a videóban szereplő eredetihez. Az összedugás és széthúzás is erőt igényen, úgy cuppan össze, hogy az xt60-ast alig tudom széthúzni utána
Innen vettem 10 pár xt30-at [link] , amonnan meg 5 pár xt60-at [link]
Színre narancsos inkább, mint sárga élőben. Az xt60 kicsit sárgább. Amúgy a műanyag minősége is olyan, hogy hajlok affelé, hogy elhigyjem, eredeti.[ Szerkesztve ]
-
cross56
senior tag
válasz honeypot #29084 üzenetére
Ezt aláírom. Ma sehogy nem akart összejönni a szintezés.
Felfűtve szinteztem szokásos módon (asztal+nozzle), de mire elkezdtem a nyomtatást valahogy mindig túl messzire került a nozzle... (nem jövök rá hogyan lehetséges ez)
3. próbálkozásnál már szinte szakadt a papír a nozzle alatt, de aztán mire nyomtattam megint nem volt jó.
Végül már csak az asztalt fűtöttem fel és úgy szinteztem, megint jó szorosra....na ezután már jó lett. Vannak néha furcsaságok. -
imibogyo
veterán
Nem válaszolok egyenként, de köszi mindenkinek az infót. A második fajta már elkészült. Picit nyomja az orromat, de így elsőre jól zárónak tűnik, egy kis csiszolás szerintem megoldja (brimmel nyomtattam, szerintem az maradt rajta itt-ott, mert eléggé kapkodtam). Most nyomtatom a másik fajtát (amit itt a többség említett). Kíváncsi leszek melyik válik be jobban, mert tőlem is többen kérték már, hogy csináljak nekik ilyen klipszet és hát evidens módon a jobbikból kapnak majd...
-
Joshi
titán
válasz tothferenc #29086 üzenetére
+dugesz77
És ezek közül melyik vált be nektek? Ugye az első link az ez volt. Az a gond, hogy mindenkinek más formája van az orrának, nehéz azt mondani hogy ez vagy az a jó.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Bocs hogy csak most, de aki a kérdésemre és úgy általában segített annak köszönöm.
-
-
Dyingsoul
veterán
Sziasztok!
Ender 3 hotend fejlesztésen gondolkodom, ezt néztem ki. Ebből az utolsó kit-ekkel szemezek, ezek mind kompatibilisek az Ender 3-mal szerintetek? A G,H,J kitek amiket nézek, de mind más connectoros. Vagy vegyem az F kitet, a CR10 plus-os inkább jó az Ender 3-hoz mint a CR10 Pro-s?Ugyanakkor gondolkozom BL touch-ban is, mert tele a hócipőm azzal, hogy ha változtatok bizonyos dolgokat (pl másik nozzle, más gyártótól ami picit eltér, már oda a szintezésem) akkor utálom az újraszintezést. Nem tudom mennyire válik be üveg felületen a BL Touch.
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Mr.Csizmás
titán
orbiter pubik: sikerült már felszerelni valakinek a TL-est?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
kovacszk
senior tag
BLtouch-al elég a z offsettet állítani. Szintén klipper hittérítés jön ez kb fél perc
[ Szerkesztve ]
A jó kolléga nem csak igér, be is tart!
-
Lanash
senior tag
Igazság szerint nincs konkrét elképzelésem jelenleg, hogy milyen tárgyakat szeretnék nyomtatni. (jelenleg inkább saját, gyerekek szórakoztatására gondoltam) - persze lehet, hogy meg sem érné nekem venni ilyet, de jelenleg még csak nézelődök.
Két típust néztem kb árban így gondolkoztam:
Ender 3
Ender 3v2
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?