Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovacszk
senior tag
Sziasztok! Úgy néz ki végre sikerül marlin-t fodítanom, egy kérdés, el tudok úgy állítani valamit hogy nem bootol be? És ha igen akkor vissza tudok e rakni egy már előtte űködő fv-t. Ender 3 pro-ról van szó skr e3 mini lappal. Csak a gyári configba akarnék bekapcsolni pár dolgot mash bed leveling stb...
A jó kolléga nem csak igér, be is tart!
-
kovacszk
senior tag
válasz tothferenc #20943 üzenetére
Én azért megemlítem az ender3/pro vonalat is, kezdőnek szerintem azért jó mert tonnányi videó leírás stb.. található róla. Ha azzal probléma van gyorsan megtalálod specifikusan mi lehet. Valamint későbbi fejlesztésnél is sok minden van kifejezetten hozzá. Mást ne említsek 32bit-es alaplap ami tényleg plugandplay.
-
kovacszk
senior tag
Ma végeztem a klipper telepítéssel, egy erősen pimpelt ender 3 skr mini lappal pi3b-vel. Hogy én ezt miért halogattam ennyi ideig. Az első beállítás kicsit hosszadalmasabb volt a kicsit idegen környezet miatt, de hogy én többet az életben nem akarok marlint látni az biztos
Lehet csak placebo, de úgy érzem sokkal simábban megy a gép is, az meg hogy bármit állítani csak egy szöveges fálj átírásából és az fw újraindításából álljon az álom.
Fluidd-ra tettem, egyenlőre az octoprint sem hiányzik.A jó kolléga nem csak igér, be is tart!
-
kovacszk
senior tag
válasz Mr.Csizmás #29063 üzenetére
Nekem most skr mini tft portján keresztül UART-on megy a klipper, eddig minden ok.
-
kovacszk
senior tag
BLtouch-al elég a z offsettet állítani. Szintén klipper hittérítés jön ez kb fél perc
[ Szerkesztve ]
-
kovacszk
senior tag
válasz Norbi46 #31246 üzenetére
Persze hogy változik, az azt mutatja hogy x, y, z irányban a tálcán mekkora helyet foglal, ha 45 fokban elforgatod "szélesebb" lesz x y irányban, a tárgy mérete ettől nem változik. Ha méretezni kell állítsd egyenesbe állítsd be a méretet és után forgasd el.
-
kovacszk
senior tag
válasz HUN_Sector #32623 üzenetére
A szintezés nem vízszintezést jelent. A nozzle-nak a tálca minden pontján egyenlő távolságra kell lennie, ha az x tengely ferde picit máris eltérés van a két oldal között, tized mm-ről beszélünk.
-
kovacszk
senior tag
válasz tothferenc #32922 üzenetére
Igen 2.0 a pinek egymástól 2mm-re vannak.
-
kovacszk
senior tag
válasz axlfsi #33265 üzenetére
Mindennek az alapja egy jó első réteg, anélkül varázsolhatsz bármivel sosem lesz jó. Szépen lépésenként haladj lefelé, szeletelj le egy 5x5-es kockát várd meg az első réteget, ha hézagok vannak a vonalak között szakítsd meg a nyomtatást menj lentebb, ezt addig csináld még valami ilyesmit nem látsz.
Újjad végig húzod rajta simának kell lennie, ha kitüremkedés van akkor már nagyon lent van. Supportod is azért vállt fel mert az a vékony egy csík ha nem tapad le nincs mellette semmi ami esetleg segítene tartani.A jó kolléga nem csak igér, be is tart!
-
kovacszk
senior tag
válasz petyus_ #34495 üzenetére
Próbáld meg megfordítani azt az üveget, sima felület legyen felül, azt mosd el forró mosószeres vízzel se ipa se semmi más csodaszer. És képek alapján egy 0,05-el lentebb teheted a z-t. Ne legyen huzat körülötte. És ne váltogasd az asztal hőmérsékletét nyomtatás közben. Így lent kell maradnia. Ja és a 210 PLA-val kicsit soknak tűnik, próbáltad lentebb vinni, 195-200 körül?
[ Szerkesztve ]
-
kovacszk
senior tag
válasz RoyalFlush #34801 üzenetére
A táp veti csak akkor megy ha melegszik, kapcsoló pedig 0-át szakít, úgy bekötve nem tud világítani.
-
kovacszk
senior tag
válasz KisBundi #37630 üzenetére
Ender v1 egy tökéletes kezdő gép, alapvetően lehet vele szépen nyomtatni és minimális fejlesztéssel bármire képes lehet. Nagyon sokan használják a mai napig hozzányúlás nélkül is akár, aztán ha belemerülsz lehet fejlesztgetni viszonylag kicsi pénzből is, és azzal tanulja meg igazán az ember mi hogy működik, hogy mi mivel függ össze igazán. V2-ben semmi olyan nincs amitől az jobb nyomtató lenne, csilli villi kijelző stb csak show elem . szíjfeszítőt stb meg nyomtatsz magadnak ha szükségét érzed.
[link][ Szerkesztve ]
-
kovacszk
senior tag
válasz KisBundi #37632 üzenetére
Ha rám hallgatsz először elkezded használni úgy ahogy van. Ismerd meg hogy működik aztán látod hogy mit szeretnél cserélni. Pl ha csak PLA-t nyomtatsz nem kell hozzányúli a hotend-hez sem. Ha csendesség a cél akkor alaplap csere, de akkor már kipper-ben gondolkozz. Ha jól akarod csinálni akkor van egy tanulási görbe amit nem érdemes átugrani.
-
kovacszk
senior tag
Napi print. Rózsapatronnal működő játék gránát, airsoft stb...
Hozzá molle zseb, és rózsapatron tároló és felhúzó "szerszám".A jó kolléga nem csak igér, be is tart!
-
kovacszk
senior tag
válasz fabula #44127 üzenetére
12-es szinten vagyok , a 13-ast sosem érem el 2 bőven elég. Én kihagytam az 5-6-ost, sosem értettem hogyan lehet olyan bumszlikat csinálni a hotend-re, szerintem az 99%-ban user error, ha figyelmesen rakod össze nem tud úgy ereszteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Mesterséges intelligencia topik
- Projektor topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- Viccrovat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- MIUI / HyperOS topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest