Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- TrueNAS alkalmazásmanagement beillesztése meglévő Terraform automatizációba
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Digitális Állampolgárság Program
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Karácsonyi pofára esés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz rokapet #24341 üzenetére
Három Ender 5 után nyugodtan állíthatom, hogy nem fogod érezni a filament érzékelő hiányát, de ha annyira zavar simán ki lehet építeni rá, úgy nagyjából 300 Ft-ból (persze a FW-be is bele kell nyúlni kicsit, de messze nem vészes a dolog van hozzá YT tutorial)...
A Sidewinder X1-re vannak (és szinte az összes többi típusra is ajánlott, az E5-re is kell nyomtatni) különböző kábel "tehermentesítő" cuccok, amiket ki lehet nyomtatni és akkor megszűnik az összes félsz ami a 230-as asztalhoz kapcsolódik. Most ezt a nyomtatót használom én is bő hónapja.
[ Szerkesztve ]
-
-
Tikakukac
titán
válasz rokapet #24681 üzenetére
Szerintem szimplán nincs belőle eladva annyi, hogy tesztet írjanak a sima userek, a nagyobb review csatornáknak meg vagy nem küldtek ki vagy pocsék a marketing részleg.
Basszus én is alig találtam róla valamit.Sapphire Plusról viszont van teszt rendesen, na ott viszont tényleg van minden. A horpadásoktól kezdve a full kuka hotenden át a konkrét tervezési parákig minden. Ja meg a support az konkrétan a garis részekre is reszelő...
Amit írtak redditen, hogy most kezdik magukat összekapni ezen a téren is, well, volt honnan.Amúgy nyilván nem nehéz észrevenni a kettő gép ugyanaz, a Z ami más építésben, én mondjuk oda pont feleslegesnek is érzem a síneket.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
-
Saccco
nagyúr
válasz rokapet #24875 üzenetére
Nozzle, heater block, heater cartridge, termistor, esetleg hotend hűtő ventilátor, tárgy hűtő ventilátor.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
tvamos
nagyúr
válasz rokapet #24875 üzenetére
En tartalek csavarokat is vettem hozza. Mas mar nem is hianyzik, csak az, hogy itt ulok vasarnap este, es egy hianyzo t-anya miatt ne tudjam osszerakni. Es szombaton megyek csendes ventikert a szamitogep boltba. (De nem lesz vilagito RGB-s a ventilator.)
Sajnos a potalkatreszes csomagom mar nem lesz itt a heten, de addig majdcsak lekotom magam valamivel.
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Saccco
nagyúr
válasz rokapet #24882 üzenetére
Jó az olcsó cső. A block-ot akkor cseréled, amikor nem jön ki a nozzle belőle. A termisztor és cartridge csak úgy tönkremegy.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
tvamos
nagyúr
válasz rokapet #24882 üzenetére
Az NTC-nek, meg a futobetetnek is folyton hajlogatja a gep a kabelet, elobb-utobb eltorik, meg a hoterheles is eleg nagy, gyorsan melegszik fel hulik ki. (Nalunk mar kellett cserelni ilyesmit mind a ket Ultimakeren.) De lattam olyat is a youtube-on, hogy valakinek rossz NTC-vel erkezett a masina. (Tulhuzta a rogzitocsavart az operator, amikor osszerakta. Szerencsere neki volt tartalek. No, igy nekem sem dugjak be a banant!)
CHEP itt mesel a Capricorn tube-rol. [link] En sem vettem meg ilyet a gephez..."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Saccco
nagyúr
válasz rokapet #25640 üzenetére
Tegyél fel egy jól beállított custom firmware-t. Valahol beállításai hiba van. Biztosan van ehhez is kompletten megoldást.
*az alu akart lenni...[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz rokapet #25677 üzenetére
Pont ezt akarom mondani. Most csináltam életemben először áramlásvizsgálatot (CFD) és marhára tetszik! Nem mellesleg hasznos, mert mindjárt két komoly hibát is találtam a tervben vele.
-
Saccco
nagyúr
-
rokapet
tag
válasz rokapet #26288 üzenetére
Lekopogom, mert még csak egy teszt kocka megy, de minimum 75% fan-el és 6mm retract-al egyelőre jónak tűnik.
Ellenben az Ender 5 Pro gyári firmware-e (v1.1.6.3) gyalázatosan bugosnak tűnik. Egyrészt a korábban már megénekelt offset hiba, ami miatt a tárgymagasság kisebb lesz a kelleténél, másrészt ma olyanba futottam bele, hogy filament cserekor (menüben nyomkodva, hogy Change filament, amkor előbbb retract-ol vagy 10cm-ert, majd felszólít hogy cserélj filamentet, majd extrudál amíg a megfelelő színű anyag nem kezd el kijönni a nozzle-on) valami beakadt az agyába, és innentől kezdve minen nyomtatást 10cm szálvisszahúzással kezdett, ami miatt az első layer fele simán nem jött ki, mert üresen ment a printer. Ezt csak a teljes áramtalanítás hatására volt hajlandó elfelejteni.
Nem tudom eldönteni, hogy mindezekre egy 3rd party firmware-el reagáljak (pl. TH3D) vagy egy új alaplappal (sajna a régi 8bit-es V1.1.5 van benne, nem az új V4.2.x-el jött). A firmware upgrade-től kissé tartok (bootloader flash is kell valószínűleg) nehogy téglásítás legyen belőle, az új mobo meg még több pénzbe kerül, miközben még csak ismerkedem ezzel az egésszel. Lehet egyelőre muszály lesz együtt élni a rigolyáival...
[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
válasz rokapet #26688 üzenetére
Így első próbákra ,tetszik. Halknak halk ezzel eddig sem vot gondom 1.1.5-e amit észrevettem, hogy kevesebb a szellemkép. Ezt a körtepumpát nyomtattam Sunlu TPU-ból szerintem jó lett:
-
LamaCube
addikt
válasz rokapet #26868 üzenetére
A Thingivers-ről én is megcsináltam a hotend mod-ot, vagyis kinyomtattam, mert utána olvastam a kommenteket, hogy rengeteg dugulást okozott. Nálam a Filanora pla-val semmi gond. 210/60-as beállítással most is egy 5.5 órás nyomtatásom lesz kész. Tegnap egy 6 órás nyomtatás volt. Csak filanorás filamentjeim vannak. Petg-vel sincs bajom. Más márkájú filával próbáltad?
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
Reggie0
félisten
válasz rokapet #26870 üzenetére
Ha ennyi gond van, azt nem fogja megoldani neked a homerozes, azert par teszt utan, a homerseklet tologatasaval ugyis a megfelelo beallitast talalod meg.
Probaltal mar retract nelkul nyomtatni? Ugy is cloggol? Ha ugy nem, akkor probalj a retracton nyomtatni. Sokan ugy vannak vele, hogy beallitanak nagy retract sebesseget es hosszt "jol van az ugy, ugyis bowdenes" alapon, de azzal is baromi konnyu cloggot okozni, ha nagy mennyisegu anyag jut ki az olvadasi zonan kivulre es hirtelen megszilardul.[ Szerkesztve ]
-
rokapet
tag
válasz rokapet #26921 üzenetére
Talán, egyelőre még csak talán, de megvan a root cause, hogy miért clog-olt a nyomtatóm.
Spring issue, ahogy elnevezték.
Lényegében gyárilag túl szoros volt az extruder, és a filament-et ovábbító fogaskerék belemart a filament-be, és összenyomta, deformálta, ellapította. Amíg ezt a filament egy adott pontján csak egyszer tette (azaz csak simán továbbított), addig túl nagy deformitást nem okozott. Ellenben ha többször tette (például mert kis időközönként többször is rertact-olt), akkor elegendő mértékben deformálta a filament-et ahhoz, hogy megszoruljon a bowden csőben, és ne jusson el a nozzle-ban. Azaz nem a nozzle, hanem bowden clog-olt.
Emiatt lehetett, hogy minimális (2mm) retract mellett, itt-ott alulextrudálva végigment a teszt print, normál retract mellett viszont előbb-utóbb teljesen megállt.
Jelen nyomtatás közben többször is volt filament akadás és halk pattogó hang (Utóbbiról azt hittem, normális, mert nem ugyanaz a hang volt, mint amikor teljes clog mellett nem tudja az extruder továbbítani a filamentet, és folyamatosan "ugrik". Inkább mintha a filament pattogott vagy pengett volna, miközben letekeredik a rollniról.), de mióta menet közben kitekertem az extruder rugóját feszítő csavart 1 mm-el kijjebbre, azóta minden pattogó hang megszűnt, és a nyomtatott tárgyon sem jelennek meg többet alulextrudált rétegek.
2 órája megy a teszt, 1 órája történt a csavar meglazítása, azóta lekopogom, de jónak néz ki, leszámítva a minimál retract miatti stringing-et. Kipróbálom majd a normál 6mm-es retract-al is, és ha azzal is jó, akkor ki lehet jelenteni, hogy az extruder okozta a problémát. Úgy tűnik, hogy a Filanora PLA puhább, mint a Creatlity PLA, és kevésbé bírja a túl szoros extruder-t.
-
LógaGéza
veterán
válasz rokapet #27437 üzenetére
Megpróbálom, de akkor sem értem, hogy "kézi" extrude parancsra miért működik jól...
Szerk.: Nem próbálom meg, mert rájöttem, hogy ezen az extruderen nem lehet ilyet állítani
[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz rokapet #27441 üzenetére
Az elején, amikor a két vonalat húzza, valamint a skirtöt rajzolja, akkor sincs retract.
A rugó belsejében a két csavar csak arra szolgál, hogy ne mozduljon el a rugó amikor kinyitom az extrudert. Annyit tudok esetleg csinálni, hogy egy teszt erejéig kicsit megnyomom az extruder karját, vagy egy kötegelővel körbehúzom a stepper motorral együtt, úgy lazább lesz végülis. Ha meg megoldja a problémám, akkor reklamálok az eladónál...
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz rokapet #27457 üzenetére
Meglett közbe a probléma megoldása... Lesikáltam az asztalt, gondolotam újraszintezem. Akkor 2.70 jött ki Z-Offsetnek, nem 2.80. Lementettem, indítottam egy nyomtatást, és egyből jó lett
Gondolom addig lazultak a csavarok/rugók, hogy mindig kellett rajta állítanom, és ennyivel feljebb ment az asztal szintje...
De legalább megtanultam, hogy hogyan kell noozlet, és hotendet takarítani[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz rokapet #27457 üzenetére
Igaz nekem már régóta direct drive-ra van alakítva a gépem és csak a szál útjának egyengetése miatt van teflon cső, az is az extruder előtt. Viszont nemrég nyomtattam el az egyik tekercsnek azt a részét, amit rosszul csévéltek fel és volt rajta egy marha nagy masni: ilyen 3+ centi magasan kiállt egy alsóbb rész és köré volt csévélve a többi. Nagy meglepetésemre a bmg klón simán behúzta. A nyomtatás után láttam csak egy rétegen, hogy mintha kicsit vastagabb lenne, lehet ott cibálta végig a tefloncsőn a kanyargós részt. Szerencsére el sem szakadt a szál
Egy érdekesség volt csak a bmg klónom kapcsán. Nem tudom, hogy a tekercselés miatt vagy mert esetleg nem teljesen merőleges a bevágás az extruder kerekeken, de úgy vettem észre, hogy ahogy halad a filament úgy csavarodik is a szál. Amikor tefloncső nélkül hasznlátam, akkor szépen lassan elkezdett úgy becsavarodni, hogy pár karika filament a tekercs mellett a levegőben karikákba áll és félő, hogy feladak valamiben -> ezért is tettem a tefloncsövet , mert az megakadályozza ezt. Ja meg a csapággyal könnyen gördülő tartóknál túlságosan is könnyen gördült a filament lefelé és néha lerántott többet is mint kéne, elkezdett letekeredni úgyhogy csapágy nélkül használom, csak velcrot tettem a tartóra, hogy azon könnyebben és zajmentesebben csússzon.
Most épp így néz ki. Kinomtattam a táp + board dobozt is, de még gondolkodom, hogy lehet fusion360-ban újra rajzolom, mert találtam egy tucat tevezési hibát. Éppen össze tudnám rakni így is, de kényelmetlen pár megoldás és kézzel is kellett faragni.
[ Szerkesztve ]
-
norbiv8
tag
válasz rokapet #27557 üzenetére
Az a 100% az nem a progress hanem a feed rate szerintem, legalábbis korábbi verzióban "FR" volt előtte a bugfix-2.0.x verzióban csak ">>" jelre futotta. Nyomtatás közben lefele tekerve a knobot lehet csökkenteni. A százalékos progress kijelzés nekem is hiányzik. Remélem valahogy vissza lehet varázsolni.
///°°\\\
-
LógaGéza
veterán
válasz rokapet #27616 üzenetére
[Marlin G29 - Bed Leveling (Manual)]
A lényeg, hogy egy papírlappal, mint a sima szintezésnél szépen végigméred több ponton az asztalt. Automatikusan egy magasabb pontra áll rá, te beállítod a Z-t a megfelelő magasságra az adott pont a papírlappal, majd mész a következő pontra.
Ha triggereli a Z-Endstopot, akkor lejebb kell vinni, és kezdheted elölről, ugyanis az asztalhoz viszonyítva túl magasan van.[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
válasz rokapet #27616 üzenetére
Gondolom a G28 gcode használva betölthető az elmentett Mash leveling. Ilyenkor a szerint mozog a fej. Ha ez nincs használva akkor nem használja a mash leveling beállításokat sem. A home pont ideális esetben az asztalon kivül szokott elhelyezkedni és a z végkapcsoló végpontja fölött már.
-
LógaGéza
veterán
válasz rokapet #27620 üzenetére
AutoHome-nál se 0-n megy a noozle. Nálam a Startnál lemegy az asztal közepén 0-ra, majd fel 3-ra. Vagyis travel közben ha jól van beállítva, akkor nincs 0-n, hanem Z3 vagy Z5-ön. Ha meg ekkor beleszánt az asztalba, ott nagy problémák vannak.
ha a mesh leveling közben olyan asztalmagasság lenne szükséges, amit a Z endstop alapból már nem engedne
Akkor lejebb kell vinni az endstopot.[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz rokapet #27623 üzenetére
Akkor valóban, nekem Ender3-v2 van, itt csak Y irányban mozog az asztal. Így már értem miért beszélünk el kicsit egymás mellett.
Amúgy a mesh levelinget G28-al kell kezdeni. Akkor beáll minden tengely 0,0,0-ra. Elkezded a mérést (G29 S1), beáll Z3-ra elmegy az első mérési pontra (ezt Klippernél be lehet állítani, Marlin nem tudom honnan veszi, gondolom benne van az FWben), beállítod, G29 S2, mozog Z3-ra, kövi pont stbstb.
Ha valahol nem tudod beállítani, akkor lejebb (vagyis nálad feljebb) kell vinni a Z Endstopot, mert ha végiggondolod, ha a Z0 magasabban van, mint kéne, akkor nyomtatás közben is magasan lesz.
Most nálad maximum ponton van a Z Endstop?
Egyébként ezért jó a BLTouch, csak átírok egy értéket és lejebb/feljebb is van a minimum Z."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Szabikaa20
őstag
válasz rokapet #27631 üzenetére
Ez nem opció...Nem szeretnék rá költeni többet,elég volt! Amennyi mindent megvettem hozzá,hogy PRO-sitsam a sima Ender 5-öt....Aztán meg fél évig nem használtam május-június óta kb.Már majdnem el is adtam..Nem szeretném bonyolitani a helyzetet még igy is,szeretném,ha menne úgy ahogy ment idáig is! Köszi!
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Mr.Csizmás
titán
válasz rokapet #27631 üzenetére
+ az egészet wifin keresztül dirigálhatod a pc-s böngészőből, vagy telefonos appból, akár távolról, ez esetben kell egy vpn szerűség is.oké, vegyél egy új sd kártyát, az a legbiztosabb én a pi-vel kezdtem a forintos tuningolást.
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Jura Impressa C5 automata kávéfőző
- Gigabyte ud1000gm modular power supplay Táp 80+gold
- AKCIÓ! Dobozos új Lenovo Yoga Slim9 Laptop! / i7-1165G7 16 GB 1 TB SSD UHD IPS TOUCH Garancia/
- Szuper áron eladó Lenovo ThinkPad T14 Gen 1 /Ryzen 5 PRO 4650U/16GB/256 SSD/FHD/IPS
- iPhone 14 128GB - (Éjfekete, fehér és kék) - Csak 1-1db! - Akció!
- Eladó egy hibátlan Avatar Frontiers of Pandora PS5 játékszoftver! Posta az árban!
- Új Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB 2025.08.17 gyári garancia
- SanDisk SDXC 256 GB Extreme PRO
- GAMER PC - GTX 1070 TI 8GB - AMD Ryzen 5 2600 - 16GB DDR4 RAM - 500GB SSD
- iPad (5th Generation) WiFi asztroszürke színű tablet
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest