Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Hosszas olvasás és videók nézése után kiválasztottam egy Ender 3 V2 típusú nyomtatót, amit meg is rendelek. Egyelőre a nyomtatni való dolgok a háztartásban, autóban használatos alkatrészek lennének. Mármint kis tartó konzolok, alkatrészek különböző eszközökhöz, amik a használat során eltörnek... Na ezt adtam be az asszonynak, hogy ez szükséges nekünk Igazából mindig érdekeltek az ilyesmik, tehát inkább időtöltés lesz egyelőre és majd utána alakul, hogy mi lesz az irány.
A filament érdekelne, hogy mit ajánlotok kezdésnek, ami azért nem törékeny, de strapabíró. Jól festhető legyen és lehetőleg Magyarországon kapható. Én erre a PLA-át gondolom. Tudom nem szereti a párát erre majd odafigyelek bár panelben lakom ott nem sok pára van.
A másik kérdésem a 3D modellező program. Én Sketchup-ot használok már elég régen. Ott obj fájlba tudok menteni, amit a Cura meg is nyit és ott be tudok állítani mindent, persze ezzel a résszel még ismerkedem. A konkrét kérdésem az lenne, hogy elegendő a Sketchup+Cura 4.7 párosítás vagy van valami hiba vele nyomtatás terén?
Ha megjön a nyomtató és jól be is tudom állítani vagy ha nem, akkor biztosan jelentkezem kérdésekkel!HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Pár napja vagyok egy Ender3 V2 tulajdonosa. Az összefoglalóban olvastam, hogy a PETG a PLA és ABS között van és kezdők is boldogulnak vele. Na persze én úgy voltam, hogy kezdésnek bele a közepébe PETG-t rendelek. Kaptam PLA-t is ajándékba 50grammos kiszerelésben. Az asztalt indikátor órával állítottam be 0,02-0,06mm volt 5 ponton kétszer mérve az eltérés.
Viszont most olvasgatok jobban utána, hogy nem olyan egyszerű nyomtatni ezt az alapanyagot. Úgy gondolom a PLA-val eddig nem volt gondom, saját tervezésű alkatrészeket is szépen kinyomtattam. Most tartok ott, hogy ki kellene bontanom a PETG-t és kitapasztalni, hogy milyen beállítások kellenek a szép nyomtatáshoz. Elsőként már ott elakadtam, hogy melyik oldalára nyomtassam az üvegen. A V2-nél már valami bevonat van rajta. De olvastam olyat, hogy meg kell fordítani és arra legyen nyomtatva. Olvastam olyat is, hogy annyira rátapadt az üvegre, hogy szedett ki belőle levételkor.
Tudtok ebben tanácsot adni?HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
LamaCube
addikt
válasz Mr.Csizmás #25749 üzenetére
Filanorás az enyém, ott el is olvastam az ajánlást. Ha jól értem, akkor az 1-2 rétegig ne adjak hűtést neki és utána is csak 10-20%-ot. Olvasataim szerint, a kevesebb hűtés stabilabb jobb minőséget eredményez. A lényeg, hogy a bevonatos részre mehet a nyomtatás. Gondolom, akkor nem kell semmilyen lakk, ragasztó stb. Próbálok, akkor Cura-ban egy PETG profilt csinálni kezdésnek ezekkel a beállításokkal.
Nagyon szépen köszönöm!!!HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
LamaCube
addikt
válasz energy4ever #25752 üzenetére
Igen olvastam én is. Ezen van valami réteg, tehát nem sima üveg. Egyszer élünk rápróbálok, ha elfogy a pla.
Mr.Csizmás
Semmi gond nekem gyári minden. Majd az asztal rugókat cserélem erősebbre meg alura az extrudert. Így is sokat segítettél.HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
LamaCube
addikt
PLA-nál általában hány százalékos tárgyhűtést használtok?
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
LamaCube
addikt
válasz azbest #25783 üzenetére
Semmi gond Néztem is hirtelen, hogy ez olyan mintha a supportról szólna.
Saccco
Köszönöm neked is!Tikakukac
Hát sajnos nem Noctua, hanem gyári Ender 3 V2. Gondoltam, hátha van valakinek ilyen és megosztja a tapasztalatát, persze tudom ez függ a filamenttől és még sok mindentől.HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
LamaCube
addikt
válasz Tikakukac #25788 üzenetére
Nálam is Noctua lesz, de még valahogy rá kell szánnom magam, hogy nekikezdjek. Eléggé műszaki ember vagyok, de az elektronikákhoz sajnos nem nagyon értek. Tudomásom szerint valamit még pluszba be kell rakni, mert 12V-os a Noctua.
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
LamaCube
addikt
Így már érthetőbb
Saccco
Sok videón azzal van megoldva pedig. Annyira nem zavar a hangja, de persze, ha lehet csendesíteni, akkor nem lennék ellene.
Miért gondolod, hogy nem való hozzá?HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
LamaCube
addikt
válasz ttomas2005 #25804 üzenetére
Sajnos nem tudok viszonyítani a simához De videók, képek alapján ugyanolyanok a rugók mindkettőnél. Mondjuk én beállítottam papírlappal kb. 4 napja és tegnap mérőórával ráellenőrizve is jó maradt. Viszont együtt rendeltem az alu extruderrel, így ha már lesz, akkor kicserélem.
-
LamaCube
addikt
válasz Rulez81 #25968 üzenetére
Szintén Ender 3 V2. Fekete Filanora PLA bio plus. 215/60
39C°-os asztalnál is nehezen jön le. Mondjuk most 4mm brim-et tettem köré. Főleg, hogy most egy 7mm átmérőjű és 5mm magasságú nyomógombot nyomtattam.[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
válasz Rulez81 #25981 üzenetére
Én várom milyen akció lesz 27-én Filanoránál, addig nem rendelek semmit. Most van egy bontatlan PETG, de még nem merek neki kezdeni. Pla-ból azokat használom, amit kaptam ajándékba az első rendeléskor. Ha netalán van szegedi vagy környékbeli, akkor betársulnék a rendelésbe, mert jó csomagajánlataik vannak még akció nélkül is.
[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
válasz mukisrác #25987 üzenetére
● A topikban hirdetni tilos (bérnyomtatást kérni is, a Hardveraprón adhatsz fel ilyen hirdetést)!
-
LamaCube
addikt
válasz Mr.Csizmás #26064 üzenetére
Én is várom már, mint kisgyerek a mikulást. Egy tekercs PETG-t vettem tőlük és első nyomtatásom pár beállítás után elég jól sikerült vele. Az oldalfal is sima csak ezt a feketét lehetetlen úgy fényképezni, hogy az árnyékok miatt annak is tűnjön.
Mivel szegedi vagyok, így grundolni nem tudok sajnos, pedig nagyon jó lenne
-
LamaCube
addikt
válasz Mr.Csizmás #26073 üzenetére
Na ez érdekelne, de írok privátba. Ne szemeteljünk
-
LamaCube
addikt
válasz azbest #26075 üzenetére
Nekem a mostani ára is megfelel és jók a csomagajánlataik is, ha ezekre akár 5-20% akció lesz, már megérte. Igaz nem nyomtattam még kiló számra, de a petg és pla-juk is meggyőzött. Mondjuk más termékkel nincs tapasztalatom.
-
LamaCube
addikt
válasz LógaGéza #26197 üzenetére
6.00-kor rendeltem, de már akkor sem volt. Mondjuk rendeltem PETG-t feketében az is jó áron volt meg fehérben. írták facebookon délután, hogy 10 millás készlettel indultak neki és már alig van.
-
LamaCube
addikt
válasz zsolt320i #26217 üzenetére
Első réteg 240C° továbbiakban 230C°. Első 3 rétegnél nincs tárgyhűtés /nem szükséges utána sem, csináltam már nélküle is/ utána 10%. Bed-kezdő réteg 75C° utána 70C°. Amennyire féltem a Petg-től... ahhoz képest kellemesen csalódtam. /Ender 3 V2/
Holnap extruder csere alura meg kalibrálás, remélem nem lesz rosszabb[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
Valakinek van Ender 3 v2? Melyik firmware van rajta? Nekem gyárilag, ha az info menüt nézem, akkor 1.0.2. Van ennél újabb és melyik lenne az? És persze azt se tudom hogyan kell frissíteni
-
LamaCube
addikt
válasz RevoltFPV #26266 üzenetére
Szia!
Igen melegek, mondjuk szerintem 70-90C° túlzás. Még nem mértem rá, mert nincs itthon a hőmérő pisztolyom, de amint hazakerül megmérem. Nálam eddig nem okozott bajt, hogy meleg. Állítólag nem lehet úgy állítani a feszültségen, mint az előző szériáknál, de én nem értek hozzá.Más!
Petg 240/75 kezdő réteg hűtés nélkül a 3 rétegtől 10% hűtéssel.Utána 230/70. Flow 103%, de 100-nál is ezt csinálta. A bed szintezve. Az első réteg 0,24 a többi 0,2 /0,2 első réteggel is ezt csinálta. Retract 6,5mm 40mm/s Print speed 35mm/s Infill speed 60mm/s Initiall layer 10MM/s
Az 5-6-ig rétegig úgy néz ki a felület, mint az első képen tiszta szál és csomós. A 6-ig rétegtől kezd helyreállni. A második képen látszik, hogy milyen a végeredmény. Biztosan én baltázok el valamit, de mit? Ez itt a kérdés![ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
válasz tothferenc #26272 üzenetére
0,1-re állítottam /papírlap/ és valószínűleg ez volt a baj. Facebook fórumon is erre jutottunk, hogy Petg-re nagyobb kell.
-
LamaCube
addikt
válasz procam222 #26274 üzenetére
Szia!
Ha megfelelő a nyomtatási minőség, akkor felesleges bolygatni szerintem.
A hőmérsékleteket mivel mérted? 5-6 órás nyomtatás után mást fog mutatni, de szerintem akkor sem lesz 60C°-nál több, de én csak jövőhéten tudok rámérni.
Én a műanyag extrudert alura cseréltem, mert sokan panaszkodtak rá, hogy a műanyag eltörik előbb-utóbb. A bed rugókat cserélem majd, ha megérkeznek.
A BL-touch-ra nem tudok válaszolni.
Az üveget sima szappanos vízzel takarítom és szárazra törlöm. nyomtatás előtt csak leportalanítom. Kézzel ne nyúlj hozzá, mert a zsír nem tesz jót a tapadásnak. Én a 3 hét alatt, amióta van nyomtatóm csak egyszer takarítottam és azóta is jól tapad minden. /PLA-PETG/
Ezen az oldalon [link] rengeteg modellt találsz. Persze, ha egyedileg akarsz tervezni, mert persze ez is lényeges én a Sketchup programmal tervezem a modellt és a Cura-val szeletelek.
A filamenteknek a különböző színek miatt lehetnek más beállításai. ezt sajnos ki kell tapasztalni, mint minden mást. Még annyit, hogy a gyári sd kártyát én lecseréltem egy 10 classos Sandiskre. Sokszor kihagyásokat okozhat a gyári sd kártya. Ezt más fórumokon olvastam.
Mondjuk én is csak 3 hete foglalkozom vagyis tanulom a 3D nyomtatást.[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
válasz Mr.Csizmás #26282 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
válasz Mr.Csizmás #26287 üzenetére
Te mekkora retractot használsz petg-nél és mekkora sebességgel?
-
LamaCube
addikt
válasz Mr.Csizmás #26290 üzenetére
Köszi! Az enyém bovdenes, így nem ugyanaz az érték. Nálam 6,5mm 40mm/sec.
-
LamaCube
addikt
válasz RevoltFPV #26376 üzenetére
Nincs mit!
Tegnap egy 3 órás nyomtatásnál megmértem a motorok hőmérsékletét. Az asztal 70&%-os volt a hőmérő 68.9-et mutatott, hogy melyik az igaz nem tudom, de 1-2C°nem számít. Az extruderé 44 volt. A többi 45-51 között. Persze ez a külső hőmérsékletük, hogy a magban mekkora az jó kérdés, de mivel a nyomatok szépek, így gondolom a mágnes melegedése még nem kritikus, mert akkor szerintem gyengülne a motor és nem tartaná a lépéseket, így a nyomtatás is rossz lenne.HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
LamaCube
addikt
Szia!
Én nem merném beletenni. pl. PLA-t 40-45C°-on szokták szárítani petg-t 60-65C°-on. A szárítógép nem tudom milyen hőmérsékleten dolgozik, de amikor én kiveszem belőle a ruhákat jó meleg szokott lenni. Én vettem egy aszalógépet használtan és nyomtatás előtt beleteszem, ha úgy gondolom, hogy megszívta magát, majd nyomtatás után vákumzacskó teljesen kiszívva a levegő és úgy rakom el.
-
LamaCube
addikt
-
LamaCube
addikt
válasz rokapet #26868 üzenetére
A Thingivers-ről én is megcsináltam a hotend mod-ot, vagyis kinyomtattam, mert utána olvastam a kommenteket, hogy rengeteg dugulást okozott. Nálam a Filanora pla-val semmi gond. 210/60-as beállítással most is egy 5.5 órás nyomtatásom lesz kész. Tegnap egy 6 órás nyomtatás volt. Csak filanorás filamentjeim vannak. Petg-vel sincs bajom. Más márkájú filával próbáltad?
-
LamaCube
addikt
Imy petg-t írt. Erre reagáltam A filanorás pla 200-220-ra ajánlja, persze sokat számít, hogy a hőmérséklete tényleg annyi-e, mint amit beállítunk a nyomtatón. Ezért nehéz tanácsot adni, mert sok a változó A legjobb egy hőtornyot nyomtatni új tekercsnél és még az se biztos, hogy más színnél jó lesz az a beállítás.
-
LamaCube
addikt
A fiamnak egy Xiaomi Scooter-t /elektromos roller/ hoz a Dzsízuszka. Ahhoz nyomtatok kiegészítőket. Meg Mandalorian funok vagyunk, ezért nyomtattam egy Baby Yoda-t meg egy fél Mando-t. Ha kész leszek a festésükkel felteszem.
-
LamaCube
addikt
Lefestettem a Mandalorian főszereplőit. Élőben jól mutat nagyon, de a fényképen nagyon elcseszett. Sokkal lágyabbak a színek a páncél is ezüstösebb. Na mindegy egynek elmegy. Mindkettő kb. 5cm magas mütyürke.
-
LamaCube
addikt
válasz Tikakukac #26937 üzenetére
Nem tudom Endernél mi a párja ennek a Pursa-nak, de gondolom paraméterekben a sima ender3 széria. Azért azt ne felejtsük el, hogy árban nem egy kategória a két nyomtató. A Caxtoolnál 3.5x többe kerül, mint az Ender 3 v2. De lehet én nézek be valamit.
-
LamaCube
addikt
válasz Tikakukac #26941 üzenetére
Én nem kételkedem benne, hogy jobb. Sőt még szép, hogy jobban dolgozik ennyiért. Mondjuk itt azt kell eldönteni, hogy ki mire használja. Nekem, aki még most tanulom, bőven sok az Ender 3 V2 is. 6-7 évvel ezelőtt milliós tétel volt egy ilyen minőséget produkáló nyomtató, ami most 60-80 rugó. Természetesen mindig jobbat szeretne az ember és miért ne vegye, építse meg, ha megteheti. Ezen kár vitázni.
-
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Ender 3 V2 probléma. Nem az én nyomtatóm, hanem egy ismerősömé. A gond, hogy amikor nyom neki egy auto home-t, akkor szépen elmegy minden irányban a végálláskapcsolóig és ott is marad. Tehát pont a bed sarkához megy el. Az enyém kb. 5-5 mm-el bentebb áll meg.
Így, ha pl. egy nyomtatandó modellt az asztalra tesz nem pont középen van a tárgy, hanem el van csúszva a középponttól. Igazából a nyomtatást nem befolyásolja, mert minden működik, de idegesítő probléma úgy, hogy tudjuk nem így kellene működnie az auto homenak. Most még össze se tudom a paramétereket hasonlítani az enyémmel, mert nyomtatásban vagyok. Lehetséges elállított valamit rajta és ezért teszi ezt, de emlékeim szerint a menüben az értékek ugyanazok, mint az enyémmel. Valakinek tapasztalata ez ügyben?HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest