Hirdetés

2024. június 14., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen belső merevlemezt vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 15:58:25

LOGOUT.hu

Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34185) ggg1 válasza ggg1 (#34184) üzenetére


ggg1
aktív tag

Egy kiegészítés az előző hozzászólásomhoz:

Azért, mert egy jól csengő márkáról van szó, még nem biztos, hogy olyan jó minőségű a fedél vagy a matrica alatt lévő termék. Mondok egy példát, ami ide a winchesterekhez kapcsolódik.

Én ugyan jobban szeretem az összeválogatott alkatrészekből készült számítógépeket, de ami otthon egy géppel megy, nem biztos, hogy céges környezetben, vagy amikor sok gépet kell egyszerre venni, akkor is járható út. Volt egy kollégám, aki imádta az ilyen "márkás" "egybeépített" számítógépeket, és vett is cégek részére jó pár ilyen egybegépet, alapvetően HP-kat (Compaq), ami ugye az egyik legnagyobb név ezen a területen. Aztán egyszer csak kezdtek sorban tönkremenni a gépek, pontosabban a bennük lévő merevelemezek. Kinyitottuk őket, hogy cseréljük, és egységesen Seagate márkájúak voltak, és ezek most, 1-2 éve, amikor már a Seagate bőven a nem ajánlott kategória volt.

Szóval ennyit a címkékről.
A külső merevlemezekből sok az ilyen "matricázó" gyártó. Maxell, Verbatim és más nevek előszeretettel árulnak külső merevlemezt, ahol a név persze garancia lehet a minőségre, de azért érdemes megtudni, hogy mi rejtőzik a gépháztető alatt.
Az Asusról még annyit, hogy árulnak pl. belső DVD meghajtókat is, amiket szintén nem ők gyártanak, hanem átcímkézett LiteOn meghajtók. Nem rosszak, de nem is Asus - erről sokat lehet olvasni a DVD író topicban.

Még egy kiegészítés. Kérdezed, hogy mik a megbízható márkák. Én úgy gondolom, ez alapvetően egy buta gondolkodás, az ember legyen annyira igényes, hogy nem egy márka-címke alapján vásárol, hanem utánajár egy adott típusnak, nincs ilyen, hogy megbízható márka, és nincs ez másképp a merevlemezek esetében sem. Minden gyártónak lehet egy jó és egy rossz szériája is. Hogy messzebb ne menjünk, itt van egyből a Seagate.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen belső merevlemezt vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.