Új hozzászólás Aktív témák

• bluemirage

őstag

válasz #75501312 #47983 üzenetére

Kezdőnek én sem javasolnám elsőre a Vegas-t. Ha már van házi használatra készített vágóprogramokkal tapasztalat, akkor lehet Vegas-ra váltani. A Vegas Movie egyszerűbb, mint a Vegas Pro sorozata.
    A Vegas egyes verziói számainál az egyik lényeges különbség, hogy milyen hardveres gyorsítást támogat.... azaz pl. hányas verziójú Nvenc-e, azaz milyen videókártyákat támogat.
    Én pl. azért ragadtam le a Pro 15-nél, mert az támogatja korrekten a GTX750Ti kártyámat. Én is ilyen Bundle akcióban szoktam venni.

A régiek az újabb kártyákat még nem támogatják, az új vegas-ok meg már a régi kártyákat nem támogatják stb...

A Vegas Pro-ból és a Vegas Movie-ból is van többféle változat a különböző igényekhez. Előtte érdemes azokat is átnézni, ha mégis megvennéd.

A Vegas-hoz is sok tutorial van a Youtube-on. Megjegyzem az Adobe Premierrel sincs baj, az egy másik világ, más megszokás. Amikor még stúdióztam (nem mostanában), akkor azt tapasztaltam, hogy az Premiert egy kicsi körbelengte egyfajta hype, főleg a nagy öregek részéről, de a fiatalabb generáció már nyitottabb volt az akkor még Sony Vegas-nak hívott riválisra, ami a kezdetektől fogva egyszerűbb volt egy picivel, mint a Premier.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés