Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Milyen program, ami...? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:14:01

LOGOUT.hu

Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47701) Cs1csó válasza C. s. (#47699) üzenetére


Cs1csó
félisten

+1 Kempetlen
Nem kellene ezzel szórakozni, mivel PRO verziód van:
1. alapban tudod halasztani az aktuális build-et akár EGY EGÉSZ ÉVIG
2. ha te manuálisan nem futtatgatsz keresést akkor tényleg csak magának fog keresni és telepíteni DE CSAK FONTOS BIZTONSÁGI frissítéseket, ezek fel nem telepítése magasabb kockázattal jár (ez az amit sokan egyszerűen nem bírnak megérteni, ezt azzal tudnám szemléltetni, hogy valaki azért nem köti be magát biztonsági övvel mert az mondjuk akár egy-két bordát is betörhet egy nagy rántásnál de arra már nem gondol, hogy megóvja az embert attól ,hogy kirepüljön az ablakon vagy a légzsákot sem szereti mert az meg a szemüvegét lapíthatja ki de az is az életét hivatott megvédeni)

Kismilliószor lett már írva erről: egyszerűen csak használd a WIndows-t, és engedd neki, hogy a háttérben ügyködjön magának ne tiltogass le folymatokat, stb. hagyd dolgozni.

Nemrég írta valaki, hogy egy irodai gép megadta magát szoftveresen mikor a rendszergizda ránézett akkor látta, hogy kb. 1-2 hónapja nem volt a gép újraidnítva mindig csak altatva volt munka után, egy gép restart kellett lefuttot pár karbantartás frissítés aktiválás és megjavult.

(#47702) kraftxld válasza C. s. (#47699) üzenetére


kraftxld
nagyúr

.bat file-ba ezt be, oszt ennyi :DDD

reg delete HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate /va /f 
reg delete HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate /va /f 
net stop wuauserv 
net start wuauserv 

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#47703) Cs1csó válasza kraftxld (#47702) üzenetére


Cs1csó
félisten

:C :DDD

Pont erről írtam, az ilyet kellene elfelejteni, ameddig rendesen frissülget addig nem értem minek letiltani, ha pedig jön valami update-el összefüggő anomália azt egyszerűen lehet orvosolni egy visszaálíltással update eltávoíltással.

(#47704) Kempetlen válasza Cs1csó (#47701) üzenetére


Kempetlen
tag

Azért van pár dolog, amin érdemes csavarni: egy Defender Control-lal kezdek (aztán persze megy fel a 3rd party védelem), illetve az O&O ShutUp10 programon belül én minden gépen lefuttatom a menüből elérhető ajánlott letiltásokat. Ezeken és az ablakok beállításain (ismert fájlkiterjesztések idiotikus elrejtésének kikapcsolása stb.) túl többet valóban nem igazán kell foglalkozni a Win 10-zel.

Talán még annyi, hogy a tálcáról és a start menüből manuálisan le lehet vakarni a fölöslegeket, és normálisan személyre lehet szabni mindkettőt, de ez már a perszonalizáció témaköre.

[ Szerkesztve ]

(#47705) C. s. válasza Kempetlen (#47700) üzenetére


C. s.
addikt

és csicso82:

A kisebb frissítéseket engedem, csak a nagyot nem akarom automatizálni. Ez nem azt jelenti, hogy nem frissítek, hanem azt, hogy ne gondolja azt se Bill Gates, se bárki más, főleg egy gép, hogy jobban tudja, mikor felel meg nekem az időpont. Egyrészt többször jártam már úgy, hogy éppen nagyon siettem volna, amikor rátört a nagy érzés, és nekiállt frissíteni, másrészt szeretem megvárni, amíg a nagy frissítések minősége közelebb kerül az omegához, mint az alfához. ;] Persze, tudom én, ha nem tetszik, egyszerűen visszarakom a mentésből azt, ami működik. Nem bonyolult. És tényleg nem az, de várni még egyszerűbb. Amíg támogatott a rendszerem, és a célnak megfelel, én ráérek.

(#47702) kraftxld:

Köszönöm!

Elmagyaráznád egy kicsit? :B
A kisebbeket nem akarom tiltani, csak a nagyokat. Akkor melyik sor kell? Melyik a tiltás és melyik engedi? A fájlon csak egy dupla katt, és kész?

(#47706) King Unique válasza C. s. (#47705) üzenetére


King Unique
titán

Ha a "nagyot" alatt funkciófrissítést értesz, akkor azt aktív életciklusú Windows 10-verziónál egy ideje rendszerint csak választható frissítésként ajánlja fel a Windows Update. Vagyis nem világos, hogy ez esetben minek akarod külön tiltani? :F Aztán ha éppen nem aktuális a frissítés, akkor ott van a gépházban 35 napig a szüneteltetési lehetőség, vagyis megint nem feltétlen kell erővel GPO / registry szinten tiltani, belenyúlni. Úgy meg, hogy havonta van fixen 1 db összesítő frissítés, aminek időpontja eleve adott (hónap 2. keddje, itt este 7-től), az esetleges további összesítők meg csak választható frissítések, sőt május óta már az utóbbi sincs/szüneteltetve van, megint nem. Aztán ugye van még 18 órás aktív időszak, ütemezhető, akár 1 héttel tolható egyéni újraindítási időpont is, stb. :))

[ Szerkesztve ]

(#47707) Cs1csó válasza C. s. (#47705) üzenetére


Cs1csó
félisten

Sületlenség, King Unique mindent leírt egy kis kiegészítés a részemről:
tegyük fel a 1903-ason lettél volna aminél ugye szintén él az 1 évig történő halasztás ami mondjuk most jár le tehát még csak MOST KELLENE a 1909-esre frissíteni, és majd 1 év múlva amikor már a 21XX fog kijönni kell frissítened a 2004-re ami addigra már (mint minden rendszer amit már legalább 1 éve reszelgetnek élesben is) teljesen ki lesz kupálva.
Tehát sosem kell a legfrissebbre upgradelni hanem egy kvázi régiről egy már nem újra.

Azzal, hogy elavult rendszeren vagy letiltott frissítéssel használod a gépet kockázatot vállalsz mint ha simán a frissítési anomáliákra koncentrálsz.

Ez olyan mint aki fél a repüléstől ezért inkább autóval vág neki egy több ezer km-es útnak miközben a statisztikák szerint mondjuk 100x több az esélye, hogy közúti balesetet szenved mint repülőgépbalesetet.

(#47708) Vesa válasza Cs1csó (#47701) üzenetére


Vesa
veterán

"engedd neki, hogy a háttérben ügyködjön magának ne tiltogass le folymatokat, stb. hagyd dolgozni."

Úgy akartad írni, hogy hagyd kémkedni? ;)

A tudomány a valóság költészete!

(#47709) Cs1csó válasza Vesa (#47708) üzenetére


Cs1csó
félisten

Kémkedni? Mit? Telemetria? Terrorista, pedofil vagy ismert politikus, híresség, vállalatigazgató vagy? Ha egyik sem akkor a kutya sem kíváncsi rád.

(#47710) Vesa válasza Cs1csó (#47709) üzenetére


Vesa
veterán

Látom, nem sokat konyítasz az adatvédelemhez...és az adatokból kiolvasható ezernyi kockázati lehetőséggel sem vagy tisztában. Ez nem baj, nem érthet mindenki mindenhez...Ha téged ez nem zavar, magánügyed. A probléma ettől még létezik. Messzire sem kell menni, egy gyors keresés a guglin, és okádni fogja az anyagokat.
Témát részemről lezártam!

A tudomány a valóság költészete!

(#47711) Kempetlen válasza C. s. (#47705) üzenetére


Kempetlen
tag

Ezt már hatvanszor megbeszéltük, a többiek jól összegezték a lényeget. Semmiféle probléma nincs az újabb frissítésekkel. Tipikusan az 1903 óta semmiféle összeomlást meg gabalyodást nem okoznak, elég jól ki vannak tesztelve. Probléma az az előtti verziókkal volt, azoknál még egészségesebb volt a gép frissítése a régi módszerrel: azaz inkább újrarakni friss alappal az egészet az update helyett. Azóta ez megváltozott. 1809-ről azóta se rántok fel rendszert, mert legalább két lépcsőben kerül fel az csak újabb update, egyszerűen gyorsabban megvagyok az egésszel, ha szépen, nulláról telepítem a 2004-est.

És mint már leírtam, a backuppal se érsz sokat, mert ha bármi történik, tényleg egyszerűbb felzúzni az aktuális update-tel ellátott rendszert, mint visszapakolni a régit, majd SSD esetén is legalább fél órát malmozni, míg feltolja az aktuálisra az update, és akkor még a driverek, programok frissítése legalább ennyi idő pluszban. Persze, megnyugvást jelenthet, ha ott van a plusz backup, de mint bevett szokás, hogy állandóan azt rakd vissza, arra soha nem lesz szükséged a gyakorlatban.

Vesa: Ne kezdd újra, felőlem a homokba is nyomhatod a fejed. Azzal biztonságtechnikailag biztosan nem vagy előrébb, hogy egy elavult rendszert használsz, így tehát totálisan irreleváns az állandóan forszírozott bugyutaság a telemetriáról és társairól a jelen beszélgetésben (is).

[ Szerkesztve ]

(#47712) Vesa válasza Kempetlen (#47711) üzenetére


Vesa
veterán

Szó nem volt elavult rendszerről, még a kérdező problémáját sem értetted meg!

A tudomány a valóság költészete!

(#47713) Kempetlen válasza Vesa (#47712) üzenetére


Kempetlen
tag

A rendszer már adott, most a frissen tartásáról beszéltünk, nem pedig az esetleges backdoor-okról, meg egyebekről. Akkor tekintsd úgy, hogy nem értettem meg, én meg úgy látom, hogy részedről jön már megint a totálisan irreleváns MS-hater felbüfi.

[ Szerkesztve ]

(#47714) Cs1csó válasza Vesa (#47712) üzenetére


Cs1csó
félisten

Tudsz pontos LOG-ot mutatni amiben személyes adataidat küldik??

(#47715) King Unique válasza Cs1csó (#47709) üzenetére


King Unique
titán

Igen, így van. Meg telemetria a korábbi Windowsoknál, pl. a hetesnél is van, sőt a W10-nél csekkolni is lehet a telemetria által gyűjtött adatokat. Amúgy meg nem kell vele foglalkozni, az ilyen okoskodók/trollok szintje max. a gúgli első pár találata, de nyilván nem értenek hozzá, meg konkrétan semmit nem tudnak bizonyítani, meg hogy pontosan mégis milyen privát adatot gyűjtöttek a userről, azzal hogyan éltek vissza, milyen tényleges kára származott belőle, stb.

(#47716) Cs1csó válasza King Unique (#47715) üzenetére


Cs1csó
félisten

milyen privát adatot gyűjtöttek a userről, azzal hogyan éltek vissza, milyen tényleges kára származott belőle, stb.

:K
Persze erre már nincs válasza

(#47717) rootkit3 válasza King Unique (#47715) üzenetére


rootkit3
újonc

"az ilyen okoskodók/trollok szintje max. a gúgli első pár találata, de nyilván nem értenek hozzá"
Ezzel épp magadról állítottál ki bizonyítványt. Manapság nincs cég amelyik nem a felhasználó adataiból élne. Minden rohadt cég felhasználja az adataid. És aztán itt jöhet kétféle ember: akit ez érdekel, vagy aki erre magasról tesz.

(#47709) csicso82
Engedd meg, hogy idézzek egy klasszikust:
"Azt mondani, hogy nem érdekel a magánélethez való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekes a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód."

[ Szerkesztve ]

(#47718) King Unique válasza rootkit3 (#47717) üzenetére


King Unique
titán

Vagy inkább magadról ezzel az általános hablattyal, mert ugye nyilván semmit nem tudsz bizonyítani az említett OS kapcsán, meg hogy pontosan mit, hogyan, hogyan kezelik, hogyan élnek vissza vele, stb., vagyis kb. ennyit érnek az ilyen "okosságok"... Másrészről viszont annyi realitás van a leírtakban, hogy manapság ha használ internetet a user, akkor az ottani weboldalak, szolgáltatások is gyűjthetik az adatokat, + az egyes feltelepített programok stb., vagyis korántsem csak az OS itt a kérdés, sőt, de persze az előbbiek nem zavarnak senkit... :D

[ Szerkesztve ]

(#47719) Cs1csó válasza rootkit3 (#47717) üzenetére


Cs1csó
félisten

Tetszik ez az idézet, de te is csak mellébeszélsz és konkrét elküldött adatokat nem prezentálsz, vagy hogy azt mire, kik és hogyan használták fel, és ebből milyen károd keletkezett.
Természetesen sokan utaznak az ember adataira ez nem is kérdés.

(#47720) rootkit3 válasza King Unique (#47718) üzenetére


rootkit3
újonc

Mit kellene bizonyítanom? A windows az első indításkor rákérdez, hogy akarod-e, hogy a begyűjtött adatokat felhasználják-e személyre szabott hirdetésekhez.
"weboldalak, szolgáltatások is gyűjthetik az adatokat"
És én nem ezt mondtam? Nincs cég amelyik nem a felhasználó adataiból élne. Az sem kell, hogy direkt használd a szolgáltatást. Shadow profil is működik.

(#47721) brd válasza Cs1csó (#47714) üzenetére


brd
nagyúr

Nézd meg magadnak, így.

"Software inventory information such as installed applications."
"Browsing data, e.g. sites visited in Microsoft Edge."

Az elsőt talán nem érted, de a másodikról tudni kell, hogy van olyan weboldal, ahol az URL-ben megjelenhet egy, az oldalon megadott adat. (Pl. itt a PH!-n is előfordul; nem néztem meg mindent, de a nicknév biztosan megjelenik.)

Egyébként nem is ez a fő probléma ezzel (kivéve a törvények szerint bűnözésnek minősülő tevékenységet végzőknél természetesen), hanem azzal, hogy van ilyen része a Windowsnak. Használja az erőforrásokat ( tárhely/CPU/RAM). De még ezzel sem lenne gond, csak akkor adják ingyen a szarukat, vagy fizessenek az adataimért.

The only real valuable thing is intuition.

(#47722) King Unique válasza rootkit3 (#47720) üzenetére


King Unique
titán

Azt, ami le volt írva... Egyébként meg milyen első indításnál? :D Konkrétan már a telepítésnél rákérdez és már ott van lehetőség a "nem" opciót választani, ahogyan utólag a gépházban is átállítható, szóval ennyit erről is.
Hogy mindegyik-e, azt nem tudom, de igen, pont az a lényeg, hogy bőven van más tényező is az OS-en kívül. :))

(#47723) rootkit3 válasza King Unique (#47722) üzenetére


rootkit3
újonc

Igen, a telepítésnél. Az első usernél. Minden egyéb usernél az első bejelentkezés után. Lovagolhatsz a szavakon.
És igen, választhatod a "nem" opciót ami azt jelenti, hogy ne legyenek személyre szabott hirdetések. Nem azt, hogy ne legyen adatgyűjtés, hanem hogy a begyűjtött adatokból ne legyen személyre szabott hirdetés.

(#47724) King Unique válasza rootkit3 (#47723) üzenetére


King Unique
titán

Nyugodtan kötözködjél csak, de pont az a lényeg, hogy már a telepítésnél és utólag a gépházban is kikapcsolható, ahogyan egyéb opciók is, ha sikerült valaha is megnézni, meg eleve rákérdez stb., vagyis nem világos mégis mire fel ez az egész... A telemetria viszont teljesen nem, legalábbis az előbbi helyeken, de az eddig is köztudott volt, nem újdonság.

(#47725) rootkit3 válasza King Unique (#47724) üzenetére


rootkit3
újonc

minden rossz szándék nélkül, barátain kérdezem: mivel "kötözködtem"?

(#47726) King Unique válasza rootkit3 (#47725) üzenetére


King Unique
titán

Hát mondjuk amikor a konkrétum volt kérve, akkor ment az értetlenkedés, majd utána elterelve a téma a hirdetésekhez, majd amikor arra is le van írva, hogy eleve kikapcsolható, rákérdez a Windows, stb., akkor megint tovább ragozva. Inkább az eredeti témához kellett volna hozzászólni, amit kérdezett a fórumtag, abban segíteni neki, megmaradni azon a vonalon, meg ez mégiscsak egy szaktopik lenne, de az már nem mindenkinek ment, tisztelet a kivételnek. :))

(#47727) rootkit3 válasza King Unique (#47726) üzenetére


rootkit3
újonc

Milyen konkrétumot kérsz az adatok gyűjtésére azon kívül amit már leírtam? Maga a windows mondja, hogy gyűjt adatot, de engedélyt ad, hogy kikapcsold az ún. advertising ID használatát, ezzel nem releváns hirdetések jönnek majd szembe. Nem az adatok gyűjtését tiltod le. De ahogy említettem, minden cég gyűjt adatot. Még egy rohadt linux disztró is. Ubuntuban pl. shopping lensnek köszönhetően minden dash keresés megy az amazonhoz is. De egyébként ha kíváncsi vagy GDPR alapján kikérheted bármelyik cégtől, hogy mit gyűjtöttek össze rólad. Én nem rég kíváncsiságból kikértem az appletől. Brutális mennyiségű információt gyűjtenek. De amint már említettem van akit ez zavar, van akit nem. Van aki nem bánja ha egy cég teljes profilt készít róla, tudja minden érdeklődési körét, a hobbijait, mikor kel, mikor fekszik, az összes beszélgetését, a szívritmusát, a vásárlási szokásait, látja az összes fényképét, a tartózkodási helyét, zenei ízlését, betegségeit, stb. Viszont van olyan is akit ez egyáltalán nem zavar. Nem mindenki egyforma. Az adatokkal való visszaélést pedig nem feltétlenül úgy kell érteni, hogy elárasszák a netet a privátnak hitt fotókkal, vagy megzsarolnak valakit. Mond valamit az, hogy cambridge analytica? Ha érdekel a téma, keményen bele lehet ásni a témába és meglátod, hogy egy ilyen személyes adatokból létrehozott profil használatával mennyire befolyásolhatók és az orruknál fogva vezethetők az emberek. Esetleg hallottál már arról, hogy van ország, ahol a begyűjtött adatok alapján osztályozva vannak az emberek?

OFF az OFFban: kb. egy éve töröltem itt a fórumon egy 15000+ hozzászólással rendelkező profilom, mert meguntam a folyamatos személyeskedést. De látom itt semmi nem változik.

[ Szerkesztve ]

(#47728) King Unique válasza rootkit3 (#47727) üzenetére


King Unique
titán

Az ami le volt írva, ha még láthatóan mindig nem sikerült volna felfogni... De ne fáradj, mert nyilván nem tudsz mutatni semmi olyat, hogy pontosan milyen személyeset gyűjtenek, ha gyűjtenek, azt hogyan használják fel, konkrétan milyen hátránya és kára származott belőle az adott felhasználóknak, stb. Ennek híján meg ugye nagyon nem világos mire fel megy itt az okoskodás, gyanúsítgatás, max. inkább csak a találgatás/tippelgetés, annyi a szint... :U + Ha a személyre szabott hirdetések stb. eleve kikapcsolhatók egy-egy kattintással, illetve már a telepítésnél, akár bejelentkezésnél stb. eleve rákérdez a Windows és ad választási lehetőséget, akkor az szintén nem, hogy minek kell ezt még tovább ragozni. Ja, hogy van telemetria és alap/teljes beállítás választható, zéró nem, hát ez ilyen, meg amúgy az egyes korábbi Windows-verzióknál is van telemetria, ha esetleg újdonság lenne, + ugye ott vannak azok az egyéb "cégek"...

Egyébként ha esetleg sikerült volna eltéveszteni a topikot, akkor ez nem a GDPR topik, az ügyben ott kell okoskodni, meg fejtegetni a dolgokat. Ez itt egy szakmai topik, ahol programokat kell ajánlani és válaszolni mások azokkal kapcsolatos kérdéseire, nem egyéb témákat feszegetni és azzal offolni x hsz-en keresztül. A topikban maga az OS, annak beállításai is érintőlegesen szóba kerülhetnek, viszont most eredetileg eleve más volt a téma, inkább azzal kellett volna foglalkozni, de az láthatóan neked sem ment, ellenben az offolás másról annál inkább... :B De ha ennyire nem megy egyeseknek a topik témájának megfelelő megnyilvánulás, akkor majd előbb-utóbb jönnek az illetékesek, aztán újra megtanulja mindegyik, hogy minek van helye itt és minek nincsen, ilyen egyszerű.

[ Szerkesztve ]

(#47729) rootkit3 válasza King Unique (#47728) üzenetére


rootkit3
újonc

"De ne fáradj, mert nyilván nem tudsz mutatni semmi olyat, hogy pontosan milyen személyeset gyűjtenek, ha gyűjtenek" Te most ezt komolyan mondod vagy viccelsz? 15:19-kor született a témában az első hozzászólásod, és 5 órával később egy ilyet írsz? Nyilván fogalmad sincs a dologról amiről vitatkozol. Én mutassak adatgyűjtésről valamit? A microsoft.com-on le van írva ember. Keress rá.
De látom egy betűt nem sikerült megérteni abból amit írtam, de akkor ezt feladom.

Igen, tudom milyen topikban vagyunk, ezért is megy OFFba minden hozzászólásom. Eredetileg a "témába vágó" (#47715) ON hozzászólásodra válaszoltam, nem látom, hogy abban ajánlottál volna valamilyen szoftvert.
Részemről a téma lezárva, látom nem igazán néztél utána annak amiről vitatkozol.

[ Szerkesztve ]

(#47730) Kempetlen válasza rootkit3 (#47729) üzenetére


Kempetlen
tag

Most sem vagy képes egy példát se felhozni. :D Vicc. Pedig ez volt az egyetlen kérés, ha már állítasz valamit.

[ Szerkesztve ]

(#47731) Cs1csó válasza Kempetlen (#47730) üzenetére


Cs1csó
félisten

:DDD pedig én is kértem: konkrét adatot mire, hogyan és milyen kárt okozva de semmi. :U ;]

(#47732) King Unique válasza rootkit3 (#47729) üzenetére


King Unique
titán

Inkább láthatóan neked nincsen erről fogalmad, meg amik abban a tájékoztatóban fel vannak sorolva, ott a gyűjtött adatok lehetnek régió, beállítás függvénye is, alap/teljes diagnosztika, meg hogy egyáltalán aktívak-e bizonyos szolgáltatások, vagy le vannak tiltva, használja-e az egyes beépített alkalmazásokat a user, vagy helyette 3rd party programokat, stb. Meg a gépházban is meg lehet tekinteni, sőt törölni is lehet a diagnosztikai adatokat, ahogyan online felületen is van rá lehetőség a Microsoft-fióknál, ha ez is újdonság lenne. Konkrétummal meg ugye jellemzően továbbra sem sikerült előállni hogy kiről pontosan mit, hogyan használják fel, milyen kára származott belőle stb., arról is ennyit.

Nem úgy tűnik, ha csak az eredeti kérdéshez nem kapcsolódó offolásra futja.. Ha már ahhoz a témához nem sikerült hozzászólni, meg itt más hasonlóhoz sem, akkor nem feltétlen ebben a topikban kellene nekiállni téríteni, azt máshol kell...

(#47733) iguana


iguana
őstag

eléggé uncsi már a téma. nyúlik, mint a rétestészta, a végtelenségig lehetne ezt a fingot faragni. lapozzunk! :U

14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)

(#47734) Vesa válasza King Unique (#47728) üzenetére


Vesa
veterán

A kereső használata tényleg nem megy?

"Egyébként ha esetleg sikerült volna eltéveszteni a topikot, akkor ez nem a GDPR topik, az ügyben ott kell okoskodni, meg fejtegetni a dolgoka"

Valóban, tehát pont ilyen jó lenne, ha nem zúdítanád rá minden egyes alkalommal a "miért tiltod, miért nem hagyod frissíteni stb." mantrát, és személyeskedő leoltást minden egyes W10 frissítéssel kapcsolatos kérdésre! Pont annyira semmi közöd ahhoz, hogy valaki tiltani akar valamit a saját gépén, mint ahogy másnak sincs köze ahhoz, ha Te holnap direkt drótpostázod az összes személyes adatodat az XY cégnek! Nem azért kérdeznek itt valamit, hogy lekezelő, okoskodó sítlusban leoltogass mindenkit aki nem a Te véleményeden van, hanem csak azért, mert adott problémára szeretnének választ kapni. Ott van példának a kolléga, aki a .BAT fájlos megoldást írta. Ennyi éppen elég! Vagy ajánlj egy megoldást, vagy maradj csendben! A leoltogatás ugyanis szintén nem ON topik itt!

A tudomány a valóság költészete!

(#47735) King Unique válasza Vesa (#47734) üzenetére


King Unique
titán

Te most mégis miről beszélsz? :U

Veled ellentétben én adtam a kérdezőnek érdemi választ, hogy milyen lehetőségei vannak helyi szinten a gépházban, ha szüneteltetni, ideiglenesen tiltani akarja a frissítést, + a GPO stb. módszer is linkelve volt, nem volt abban semmi leoltás. Meg az volt a lényege, hogy helyileg is sok minden beállítható, nem feltétlen kell egyből GPO, registry, .bat fájl stb., bár azokat is lehet használni, nem is volt cáfolva. Meg ugye ha a WU eleve csak opcionálisan, választhatóként ajánlja fel az új funkciófrissítést akkor minek is kellene külön tiltani. Ellenben te érdemben abszolút nem tudtál hozzászólni a témához, mert vsz egyszerűen nem értesz hozzá olyan szinten, nincs vele akkora tapasztalatod, sőt lehet Windows 10-et sem nagyon használsz... :B Menj aztán használd inkább a hetest, meg amíg még van rá fizetős extended support, mármint szervezeteknek, nem home usereknek. :D
A "kémkedős" mantrát meg hagyjad, jellemzően újfent nem tudtál semmit bizonyítani az ügyben, meg ami fel volt vetve, max. a szokásos módon trollkodni. Illetve ha már érdemben nem tudsz hozzászólni az adott témához, konkrétan válaszolni a fórumtag kérdésére, akkor nem kellenek a mellékes "okos" megjegyzéseid, ez az nem a topik... :U

[ Szerkesztve ]

(#47736) C. s.


C. s.
addikt

Köszönöm a linket!
Azért akarom kimondottan tiltani, mert az a típusú ember vagyok, aki egy mozdulattal tépi le a ragtapaszt, nem apránként. Jelenleg az 1809-es van, és a 1909-re akarok frissíteni. Amíg támogatott, és a kisebb frissítéseket, javítgatásokat is megkapja, rendben van a dolog, senkinek nem lehet ellene kifogása. Ha ez azzal jár, hogy kettesével kell vennem a lépcsőt, akkor kettesével veszem, nekem jó így.

csicso82:

"C. s.: A kisebb frissítéseket engedem, csak a nagyot nem akarom automatizálni.
stb. stb. stb... Amíg támogatott a rendszerem, és a célnak megfelel, én ráérek."

"csicso82: Sületlenség"

Nem világos, hogy ezt mire értetted, de elfogadom az álláspontodat. Jogod van így érezni.

"Azzal, hogy elavult rendszeren vagy..."

Kérlek, olvad el, mait írtam korábban. Nem elavult!

Kempetlen:

Ha van egy működő rendszerem, amiről a nagy frissítés előtt mentést készítek, nekem baj esetén egyszerűbb azt visszatolni, mint a nulláról belakni egy újat. Telepíteni és konfigurálni a Windows-t, telepíteni és szintén konfigurálni a kedvenc szoftvereket sok idő. Ha úgy alakulna, hogy elmúlik a támogatása, és a nagy frissítés kinyírja, nyilván nem sok választásom maradna, a nulláról kellene kezdenem, de eléggé bosszantana.

Mindenkinek:

Jó nagy vihar lett itt az adatgyűjtésből.
Szerintem teljesen normális dolog, hogy valakit zavar, ha ok nélkül gyűjtögetik és rendezgetik az adatait, kereskednek vele. Eleinte csak kevesen, de idővel egyre többen próbálják meg úgy beállítani a dolgot, hogy az az abnormális, akit ez zavar. Vagy elmebeteg vagy perverz vagy bűnöző vagy csak nagyképűen azt képzeli magáról, hogy ő bárkit is érdekel, egyedül az a személy számít társadalmilag elfogadhatónak, aki mosolyogva tapsol hozzá. Ez a gyerekkoromra emlékeztet. Akkor még diktatúra volt. Május elsején egy rakás fejes előtt kellett virággal a kezünkben integetve széles mosollyal elvonulni. Akkor sem volt választásunk.

Valaki kérdezte, hogy származott-e bárkinek kára ebből a gyűjtögetésből. Én is kérdeznék valamit:
Ha egy idegen becsöngetne, és ezt mondaná:
"Jó napot kívánok, most becuccolok önhöz, hogy jobban megfigyelhessem, és több adatot tudjak összegyűjteni Önről, de nem kell aggódnia, észre sem veszi majd, hogy itt vagyok, mert tudok ám viselkedni is. Diszkréten bekamerázom a lakás minden egyes helyiségét, persze mikrofont is helyezek mellé, de nem fogja elrontani a tökéletes dizájnú otthonát, mert rejtve lesznek, nyugodtan meg is feledkezhet róla(m). A lakást és a személyes holmiját (számítógép, szekrények, számlák, orvosi papírok, bankszámlakivonat, a rózsaszín szívecskés naplója, stb.) pedig kizárólag olyankor túrom át, amikor Ön nincs itthon, mert tévedésből sem akarom zavarni."

Hogyan reagálnál? Nyilván elzavarnád! Minden normális ember így reagálna. A digitális adatgyűjtést nem ilyen egyszerű kiküszöbölni, de ha valaki megpróbálja, még nem kellene megkövezni érte. Én sem engedem szabadon a Windows-t, viszont kétlem, hogy placebó-hatáson kívül bármilyen komoly eredményre jutok a gépházban vagy akárhol. De legalább egy kicsivel jobban érzem tőle magam. :) Szükségem van magánéletre, személyes térre. Attól, hogy valakinek nincs 3 farpofája, még nem biztos, hogy szívesen mászkálna meztelenül az utcán. Attól, hogy nincsenek nagy titkaim, még nem akarom közszemlére tenni az életemet!

Származott-e bárkinek bármi kára a világ féktelen adatgyűjtési mániájából? Igen! Apu telefonszáma rossz kezekbe került, és állandóan hívogatják, hogy vegyen ezt, vegyen azt. A probléma ezzel az, hogy idős és beteg, nem mindig akkor alszik, amikor "kell", hanem akkor, amikor tud. Akár napközben is. Az ilyen fölösleges hívások még ébren is idegesítőek lehetnek egy idő után, de ha valaki beteg, és aludni próbálna, akkor az ilyet kimondottan kárként értékelem. Nem anyagi kár, hanem a pihenésben, gyógyulásban okozott kár. És mielőtt valaki belekezd, a telefonját nem kapcsolhatja ki és nem némíthatja le. Nem részletezem, magánügy.

[ Szerkesztve ]

(#47737) Kempetlen válasza C. s. (#47736) üzenetére


Kempetlen
tag

Nagy frissítés előtt teljesen jó, ha mentesz. Aztán nyugodtan neki lehet menni az update-nek, lezárásként meg jöhet az admin módban indított lemezkarbantartó, mindent bepipálva – már ha 2004-es verzióról van szó, mert a régebbieken a Letöltés mappát is ki lehet jelölni törlére, amire oda kell figyelni. Ez a jó eszköz arra, hogy töröld a nagy frissítésekkor amúgy is elkészülő mentést a régi winről. Ennyi gyakorlatilag mindenféle túlmisztifikálás nélkül.

[ Szerkesztve ]

(#47738) C. s. válasza Kempetlen (#47737) üzenetére


C. s.
addikt

Köszönöm, ez most nagyon jókor jött, mert kerestem egy szót: lemezkarbantartó. Már megy is a takarítás. Régen rendszeresen használtam, de valahogy elmaradt. Most több, mint 8 giga kacatot fog eltüntetni. :C

(#47739) milu


milu
aktív tag

Olyan programot keresek, amivel ki tudom gyűjteni egy dokumentumból (főleg szövegfájlból), hogy mely szavak hányszor szerepeltek, melyek voltak azok a szavak, amelyek többször szerepeltek.

(#47740) Kempetlen válasza milu (#47739) üzenetére


Kempetlen
tag

Word... Vagy te kifejezetten listát szeretnél generálni a szavakból?

[ Szerkesztve ]

(#47741) milu válasza Kempetlen (#47740) üzenetére


milu
aktív tag

Jó lenne egy lista, hogy lássam, melyik szó hányszor szerepel egy dokumentumban

(#47742) milu válasza Kempetlen (#47740) üzenetére


milu
aktív tag

A Wordből hogyan? (nem a szavak száma az érdekes számomra, hanem az, hogy melyik szó, hányszor)

(#47743) kraftxld válasza milu (#47739) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Egy minta szöveget fel tudsz rakni? Sima txt file?
PowerShell-el elég jól meg lehet csinálni :)

[ Szerkesztve ]

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#47744) milu válasza kraftxld (#47743) üzenetére


milu
aktív tag

Privátban küldtem egy minta szöveget. Köszönöm, hogy foglalkozol a problémámmal. Ha van erre egy kis "programocska" nekem az is megfelel, több elemző különböző beszédek elemzésekor használnak hasonló programot, de nem tudom melyek ezek a programok.

(#47745) ollie válasza milu (#47744) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Vannak már ilyen weboldalak: https://planetcalc.com/3205/ [link]

***

(#47746) milu válasza ollie (#47745) üzenetére


milu
aktív tag

Köszönöm ollie, ezt a megoldást kerestem!

[ Szerkesztve ]

(#47747) Kezdő vagyok


Kezdő vagyok
őstag

Sziasztok!
Windows 10-nél tapasztaltam,hogy ha letöltök egy telepítőt,és megkeresem a letöltések között,kell egy kis idő,hogy a telepítő fájl"kiszínesedjen",mármint hogy normálisan jelenítse meg.
Mi van akkor,ha korábban kattintok a telepítőre,mielőtt ez a "kiszínesedés"megtörténne?
Hibásan megy fel a program,vagy ne foglalkozzak ilyennel?

(#47748) Kempetlen válasza Kezdő vagyok (#47747) üzenetére


Kempetlen
tag

Gyanítom, hogy be van kapcsolva valamiféle védelem. Ha más nem, akkor a beépített Defender. A letöltött fájlokat, főleg mikor megpróbálod elindítani, ez leellenőrzni. Amivel gyorsítani lehet a dolgon:

- a rendszer átpakolása / újratelepítése SSD-re, ha ez még valamilyen okból kifolyólag még nem történt meg
- erősebb processzor
- 3rd party védelem használata, amelyben esetleg kikapcsolod az antivírust részt (ha egyébként megbízható helyekről töltesz le, és fölösleges az ellenőrzés)

Azt nem tudom javasolni, hogy 3rd party védelem hiányában csak úgy kikapcsold a Defendert, de erre is létezik program.

[ Szerkesztve ]

(#47749) Kezdő vagyok válasza Kempetlen (#47748) üzenetére


Kezdő vagyok
őstag

SSD-n van a rendszer,AMD Ryzen 7 3700X a processzor,és igen,Windows Defender van.
Csak ez lett volna a kérdés,hogy:
"Mi van akkor,ha korábban kattintok a telepítőre,mielőtt ez a "kiszínesedés"megtörténne?
Hibásan megy fel a program,vagy ne foglalkozzak ilyennel?"

(#47750) Kempetlen válasza Kezdő vagyok (#47749) üzenetére


Kempetlen
tag

Maximum semmi se történik, amíg az ellenőrzés le nem folyik. Egy telepítő vagy elindul, vagy sem, nincs köztes állapot.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Milyen program, ami...? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.